- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz #95590400 #71157 üzenetére
Én is emlegetem ugyan, de momentán nincs rá padavan. Ha a leforgatott fw ellenőrzi a típust, akkor fel sem megy rá az 1200gu-ra forgatott.
(#71158) d.beni
Többsávos routerek esetén jobban el lehet osztani a terhelést vagy mesh hálózat esetén gerincnek használni az egyik sávot. -
nagyúr
válasz #95590400 #71138 üzenetére
Én is így gondolom, hogy annyival csak nem tud többet, amennyivel drágább...
Nekem bejött az Asuswrt az n14u-n is, nem akarom lecserélni CFW-re. Mindent tud, amire szükségem van, 4 év után is jött rá még biztonsági frissítés, amire nem is számítottam. Nem is cserélném le, ha nem gyengült volna le a térereje (ami ha jól tudom egy idő után minden routert utolér), na meg nagyon hiányzik az 5GHz, mert a 2,4GHz sáv már nagyon tele van a lakás környékén..."alapból lehet még mindig nincs benne download master"
Ezt nem értem. Ha van rá dugva usb, egy gombnyomással lehet telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #95590400 #70388 üzenetére
Én mértem már 85 fokot is a tetőtérben... Acélzsindely, alatta szigetelés nélkül.
De a cseréptetőnk alatt is volt már 60 fok.Nálam a Router mostanában mondjuk Asus, de a nagy meleg szerintem minden kényesebb elektronikai eszköz esetén lehetőség szerint kerülendő.
Parázom is az antennaerősítő tápegysége miatt, ami meglepő módon már 11 nyarat kibírt.
Megoldás lehet, hogy magát az eszközt áthelyezem a födém alá, a kisfeszültséget pedig átvezetem egy lyukon.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz #95590400 #70365 üzenetére
Nem az a (fő) gond a padlástérrel, hogy ne működnének benne az eszközök, hanem az, hogy mennyire lesznek tartósak.
Szerintem ne javasoljuk senkinek, hogy sima bolti eszközt használjon a gyári működési tartományán kívüli körülmények között.
Persze, bármelyik megér egy próbát, ami tart mondjuk a jogszabályi 14 napig, az eszköz működik, csak éppen jövőre, amikor 70 fokra melegszik a padlástér, szépen elkezd ezerrel pörögni a biológiai órája, és jó esetben még a garanciális időn belül adja be a kulcsot.
A padlástér egyébként is érdekes hely, adott körülmények között wifi szempontjából akár jobb is lehet, mint a lakótér a falak között, csak akkor erre oda kell figyelni, és ehhez igazítottan állítani be az antennákat. Ami viszont kiküszöbölhetetlen hátulütője, az az aszimmetria. A besugárzott tér fele kárba vész.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz #95590400 #70365 üzenetére
Emlékszem a volt cégemnél ipari kkörülmények között, egy műanyagipari cég üzemcsarnokában is használták a árukódok leolvasásához biztosított WiFi lefedettséget a Motorola kézi leolvasókhoz.
Szerintem azóta is azok vannak, egyet kellett cserélni, mert a targoncás letörte az antennáját.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
medvezsolt
senior tag
válasz #95590400 #68179 üzenetére
Hali
A Wake -on -Lan is egy extra feautre a routereknél ugye? .. nagyon ritka hogy látom specifikációkban.
Köszi a tippeket. Sajnos vettem egy Synology DS115j NAS-t . de veszett lassu. Az eléréstől kezdve, a FTP-n és SMB fájlátvitelen, torrent is lassu nagyon. Nem is értem. Meg is nézem van-e topikja itt.
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
félisten
válasz #95590400 #67754 üzenetére
Ez elvben igaz, gyakorlatban azonban kisebb a jelentősége a nem túl nagy nyereségű routerantennáknál.
2 dBi-nél gyakorlatilag semmi jelentősége, de a visszaverődések miatt 5 dBi esetén sem olyan egetverő.
Arról nem is beszélve, hogy ezzel csak a szintek közti eloszlást tudod valamennyire javítani, a horizontálisat viszont semennyire.
MaCS
-
Topikgazda
-
woodworm
veterán
válasz #95590400 #66320 üzenetére
A kínaiak bármit megoldanak, neked már csak a szoftot kell intézned.
[ Szerkesztve ]
-
2ozz
tag
válasz #95590400 #66320 üzenetére
A print és média server-t kihagytad
De olyat ami letorrentezik bármit, rögtön okostelefonról indítva, és rögtön tudja is nézni, sőt stream-elve...
És legyen legalább 5 antennája, a 4 már gagyi. Jah és a 4 emeletes panelt is "belőjje WiFi-vel".
Az ára pedig szigorúan maradjon 10k alatt, de ha gigás net van, akkor annyival is töltsön le az USB-s HDD-re.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz #95590400 #65966 üzenetére
Ugyan abba a fő témába tartoznak, szóval ha egyel feljebb mész ebből a konkrét témából (topikból) megtalálod egy kis kereséssel, lefelé görgetéssel.
Fórumok » Hálózat, szolgáltatók » Milyen routert?
Fórumok » Hálózat, szolgáltatók » WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat -
félisten
válasz #95590400 #65775 üzenetére
A saját igényeit nyilván (optimista feltételezés) mindenki maga ismeri. Teljesen igazad adok Neked abban, hogy nagyon sokak számára jó választás lehet ez a két 1200-as újraindulós router -- a többség észre sem venné, hogy mi történt, tényleg érezhető a szoftveres javítás eredménye.
De a lelkem valahogy mégis lázad egy ilyen azért csak bizonytalan eszköz ajánlása ellen...
MaCS
-
félisten
válasz #95590400 #65721 üzenetére
És vannak leakadások a legújabb firmware-rel is.
Attól, hogy a legfőbb hibán jelentős mértékben foltoztak, még nem lett tökéletes az Asus 1200-as. Annyira semmiképp sem, hogy nyugodt lelkiismerettel lehetne ajánlani.
A forrásom: személyes eszmecsere egy tulajdonossal a mai nap folyamán.
MaCS
-
-
félisten
válasz #95590400 #65721 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de attól, hogy vannak jól működő darabok, akár többségében is, de jelentős a problémás, bizonytalan darabok, esetek száma, az még nem lesz ajánlhatóan jó.
Apám egy barátjának pl. volt egymás után két Daciája a 70-es, 80-as években. Hibátlanul futottak le bő kétszázezer kilométert.
MaCS
-
Topikgazda
-
woodworm
veterán
válasz #95590400 #65708 üzenetére
Aki bármelyik topikba sebességeredményt tesz be, az mindegyik valamilyen tesztoldal mérésein alapul, legtöbbször a speedtest lesz. Hadd ne érezzem már rosszul magam és kezdjem osztani kettővel az eredményt, mert az enyém ezekhez képest sokkal jobb és esetleg cáfolja valaki véleményét. Még véletlenül sem állítottam, hogy ez átlagos lenne, vagy bárhol, bármikor elérhető, csak megjegyeztem, hogy van ilyen is.
-
MODERÁTOR
válasz #95590400 #28924 üzenetére
Az RT-N12 széria alapból is tudja a repeater módot, de tehető rá 3rd party fw is, Tomato, OLEG, DD-WRT, de ezt Te is tudod! Jelenleg a D1 verziót lehet beszerezni belőle, ami jó is, az E-t ne vedd meg! Használtban? 3k-ért? Nem tudom milyen nethez kellene, de mondjuk egy ASUS WL-520gC + DD-WRT is tudja mindezt!
-
törölt tag
válasz #95590400 #21936 üzenetére
konkrétan meg erre gondoltam:
http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WR702N
elvileg ami alig eszik, alig melegszik, nincsenek benne felesleges dolgok.
az kellene tudja, h rákötöm az egyszem lanportjára a divájszot, aztán azt wifisen rádobja szépen a hálózatra. -
MODERÁTOR
válasz #95590400 #15629 üzenetére
Tegyél rá alternatív firmware-t, Te már úgyis nagyon benne vagy ezekben a dolgokban!
Nekem is ez fut jelenleg a 360R T1-en...[ Szerkesztve ]
-
-
ro_bert17
őstag
válasz #95590400 #12693 üzenetére
Agyaltam én is n-es eszközökön, mert tényleg hangyaf@sznyival drágább, de ~10k-s költségvetébe kellene belezsúfolni a mutatványt, és ebbe még bele kellene faragni egy ODD cserét is.
A lakás egyébként nem túl nagy, bár panel. A noti nagy valószínűséggel n-es.
"bár kérdés, helyi hálón milyen adatforgalom zajlik wifin" Arra gondolsz hogy pl. média lejátszás, fájlmozgatás? Szerintem semmi, csak net.Szerk.: mondjuk a netcsomag sincs gyakran váltogatva. Jelenleg egy kb. 2006-os 1/nem tudom mennyi felfelé net van náluk. (és ezen még állítólag dc-ztek is )
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz #95590400 #12625 üzenetére
Ha kikapcsolod a DHCP szerverét és a másik routerből a kábelt az egyik LAN portjába dugod, ha akarna, sem tudna route-olni. Nem kell semmi hókuszpókusz ezen kívül. A második router gyakorlatilag egy switchként fog viselkedni, ami wifis klienseket is fel tud csatlakoztatni, ha akarod. Az első routered ad majd IP-t minden kliensnek.
Kojak: Mit jelent a fw frissítés nálad? Telepítenél valami alternatív linux alapú szoftvert az eszközre?
-
ecaddict
senior tag
-
ecaddict
senior tag
válasz #95590400 #12360 üzenetére
Amit stressztesztként leírsz, ott az várható el, hogy nem borul meg a router (nem fagy, nem dobja a kapcsolatokat).
Egyébként meg kb. amikor routing (IP csomagok pakolgatása) van ezerrel akkor az megy főképp, ha nincs akkor lehet rendesen fájlokat leszedni az USB-s diszkről ha meg az sincs akkor torrentezgethet (USB diszkre, kikapcsolt PC mellett).
Routert meg nem a sebesség miatt érdemes torrentre (vagy letöltésre) használni, hanem, ha csak csorog lefelé a cucc mondjuk hetekig. Pl. az ingyenes rapidshare letöltés alapból sávszélesség korlátos. Meg a torrent se mindig száguld. Seed-re meg vsz. tökéletes a router.
A NAS/itx cucc nyilván lehet gyorsabb (főleg itx). Viszont mivel ahhoz is kell router csak akkor éri meg, ha lényegesen gyorsabb (és ki is fogod használni). Egyébként meg csak kb. megduplázza a fogyasztás (ha csak annyit eszik mint a router/router+modem kombó) meg invesztáltál valamibe ami pillanatok alatt elavul (legalábbis ami a médialejátszást illeti, nem igazán látom AVCHD-t hogyan játszanák le ezek a cuccok ma).
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
Alex91
félisten
válasz #95590400 #12350 üzenetére
1 TB-os lemezzel most 35K korul van az ara... (De valoban, valamivel dragabb volt amikor vettem, de nem 80k! ) Az egyik legolcsobb megoldas. Termeszetesen nem osszemerheto a dragabb NAS-ok teljesitmenyevel, es szolgaltatasok teren sem tud annyit. De szerintem a router+USB lemez megoldasnal azert valamivel jobb...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Beri
addikt
válasz #95590400 #12356 üzenetére
Természetesen nem helyettesít a tápélink egy itx gépet, ezzel teljes mértékben egyetértek. Ezért vagyok én az antikrisztus a 1043 topicban, mert ezt le merészeltem írni ott is
Viszont egy routerrel sem tudsz kiváltani egy atomos kisgépet, a közelébe sem ér egyik sem. Próbáltam már másolgatni mindent mindenfelé, sok szálon, töltöttek az ftp-ről wan felől is, futott a torrentkliens a gépemen, stb., mégsem hasalt el a kis fehér doboz. Minden a szoftvertől függ. Viszont ilyenkor nem lehet tisztességesen mérni, túl sok dolog befolyásolja az eredményt.Winne: Tisztességes táp nem süvít, pláne akkor nem, ha 30 wattot szednek ki belőle. Ha rászánod az időt és összeraksz egy ilyen megoldást, 30 centiről kell fülelned egy süketszobában, hogy halld a ventiket.
-
Beri
addikt
válasz #95590400 #12353 üzenetére
közben menjen pár torrent és/vagy egy ftp letöltés
Ugye nem úgy gondoltad, hogy a routeren fusson a kliens? Csak mert nincs fenn egy darab sem.
Egyébként a "valós használatot tükröző" mérésből meg ahány lenne, annyiféle értéket adna. Semmi értelme. El lehet indítani párhuzamosan több másolást, meg lehet hádéjutúbot nézni közben 4 gépről, nem fossa össze magát, viszont ilyenkor a számokat bámulni - mondom még egyszer - értelmetlen. -
vargalex
félisten
válasz #95590400 #12349 üzenetére
A másolási sebességeket én a TP-Link WR1043ND topic-ban olvastam. Saját tapasztalatom nincs, mert nekem egy D-Link DIR-825 van, szintén OpenWrt-vel. Nálam, ha megy a torrent seed (igaz csak FiberPower 15-öm van), akkor is tudok 22-24 MB/s-el olvasni a rá csatlakoztatott USB-s vinyóról.
De a routeres megoldás legnagyobb előnye az ár és a fogyasztás. Mondjuk egy D945GSEJT már nem rossz fogyasztásban.Alex
-
Alex91
félisten
válasz #95590400 #12340 üzenetére
nasból is kevés van belépős kategóriában, ami egyáltalán a 100 megabitet folyamatosan kinyomja magából.
A My Book World-om is siman kinyomja... Gigabiten ennel tobbet is .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
-
Robez88
tag
válasz #95590400 #12323 üzenetére
Szia avman!
Érdekes a felvetésed, ki tudnád nekem fejteni bővebben mire gondolsz itx cucc alatt?
Otthon vagyok a számítástechnikában, de eddig csak egy router volt otthon ami kiszolgált mindent. Most szeretnék komolyabbat "építeni", ne kelljen pendrive-on hurcolni a nyomtatandó file-okat, és laptopról Tv keresztül nézni a filmeket, stb.
[ Szerkesztve ]
-
-
legenda
válasz #95590400 #11540 üzenetére
de legalább is illett volna leírni, hogy pontosan milyen wifi modulok voltak az ellenoldalon, mert így bármire gondolhat az ember... például csak lite-n modulok voltak, ezért a lassú 48 megabit/sec sebességű átvitel! más kérdéseket is felvet még a "teszt", de inkább nem feszegetem a témát...
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
legenda
válasz #95590400 #8998 üzenetére
akkor ezek szerint te nem olvastad a többi (wifi) témában írt hozzászólásait, ahol sok kérdésre kapott többektől választ, de nem akar megérteni biznyos dolgokat, keveri és kiforgatja a hallottakat/olvasottakat, és néhol még meg is magyarázza... nekem nem állt szándékomban magas lóról beszélni/írni, csak van, hogy úgy tűnik...
FixY67; az utolsó mondata nekem nem úgy tűnik!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #95590400 #9001 üzenetére
Megteheted, jogod van rá, de érezhetnéd, hogy ez felesleges, mert csak plusz 0 tartalmú, semmitmondó hozzászólások keletkeznek egy olyan ügyben, amit már akár el is felejthetnénk. Azért ez nem volt olyan súlyú ügy, ami miatt érdemes lenne. Na, szóval ennyit erről.
Sk8erPeter
-
Dot
őstag
válasz #95590400 #7779 üzenetére
Amúgy a fő célom a routereim tudásának/nemtudásának/ megosztása volt!
Azt hogy egy picit csúnyán/érthetetlenül fogalmaztam azt fogjuk rá az időre
és hogy miért ekkor írtam?! Hát úgy megtetszett a 7777-es számJa ha valamelyik admin/moderátor rám ír akkor szívesen átírom a hsz-emet.
[ Szerkesztve ]
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
minas
aktív tag
válasz #95590400 #7639 üzenetére
Úgy néz ki a router menüje szerint, hogy sajnos nem lehet url filterezni a hálózat egyes gépeit, csak egyszerre az összeset. Nincs tetszőleges helyi ip beállítás ezzel a filterrel összefüggésben
Egyenlőre használom az xp tűzfalát, a routerére majd átállok, ha majd képes leszek beállítani. Majd kérek segítséget a router fórumán.
Kösz.
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
válasz #95590400 #7562 üzenetére
Kösz. A megadott modell elfogadhatónak tűnik árban, nem akartam 10-nél többet szánni rá, ha nem szükséges.
Viszont a bejegyzésed fele (egyenlőre) kissé kínai nekem.
Szóval a fiam asztali gépéhez kell vennem még egy USB adaptert a routeren kívül, ha jól láttam. Valószínüleg célszerű ugyanazt a márkát venni mindkettőből a problémamentesebb kommunikáció miatt sejtésem szerint.
Eddigi olvasatom szerint minimum WPA, de inkább WPA2 titkosítás kellhet, ahogy írod is.
A lényeg, semmi más nem cél, mint a net használata a másik gépen.Ezeket a routernek kell tudnia?
hide ssid
mac address filter
url filterMég valami: ha esetleg vezetéknélküli kapcsolattal csatlakozna a másik gép, hanem az is vezetékkel (behúzok egy jó hosszú utp-t oda is), akkor egyszerűbbé válna a dolog a beállítást tekintve? Számít ilyenkor a vezeték hossza?
-
-
Beri
addikt
válasz #95590400 #7553 üzenetére
Felment, de nem dd, hanem openwrt. A gond azzal volt, hogy belőttem a pppoe jelszót, újraindítottam és nem volt webui, sem net... Aztán sikerült resetelni, visszakaptam a webui-t, majd abból vissza akartam tolni a gyári fw-t. Success, restart, azóta se kép, se hang. De le volt írva egy lengyen oldalon, hogy hogyan is kellett volna visszahúznom a gyári szoftvert, csak bíztam benne, hogy webui-ból is megy majd... Nem lesz madáretető belőle, visszamegy a boltba, majd mondanak rá valami okosságot...
-
Beri
addikt
válasz #95590400 #7545 üzenetére
A micro felmegy rá hibátlanul, az én 520gc-m gyári webadmin felületét nem is használtam, csak fw flashre
luis72: Hagyjuk már a zyxeleket, aprópénzből lehet routert venni adsl-hez (tessék szépen visszaolvasni, mit ajánlgattam low-endből), egy utolsó kis 3700 forintos tplink R460 is tud mac címhez ip-t rendelni, nem hiszem, hogy pont az 520gc-ből maradt volna ki. Szerintem itt is user error van a dolgok mögött (vagy csak simán máshogy nevezi a router az ip hozzárendelést).
Bdanyy, dantre: Ne ajánlgassunk már elsővilágháborús routereket aranyáron dd-wrt-vel... Annyi pénzből kijön egy 941ND is, az meg már n-es és 2x akkora wan to lan sebességre képes (igaz, hogy itt nincs szükség rá), tehát 542G. Ha meg mindenáron dd kell, akkor asus 520gc Tier555-től, ő meg vesz valami másat Vagy akár boltból, mert lényegesen olcsóbb egy wrt54gl-nél és gyorsabb is nála.
[ Szerkesztve ]
-
Tier555
csendes tag
válasz #95590400 #7541 üzenetére
Igen tudja, csak el szeretném kerülni, hogy egy restart alkalmával kiosztásra kerüljön másnak az fix IP, amit megadtam. És nem tudtam kivételként hozzáadni pl ebben az ASUS-ban.
Vagyis tudtam volna, de teljesen kikészült tőle ( reset ).
A legkisebb Linksys Ciscoban pedig nem volt ilyen opció.A kérdésem inkább márkanévre esetleg típusra vonatkozott. ( Azért kérdezem, mert SMC-vel volt már régen sok negatív tapasztalat, ( oké az nem is router : ), gigabyte volt ami sorozathibásan jött ki és fw-rel sem lehetett javítani. Ezt az ASUS-t sem értem, miért akkora nagy probléma neki, amit szeretnék.
-
luis72
csendes tag
válasz #95590400 #7536 üzenetére
A modem amire kérdeztél az ADSL modem, nekem pedig kábel netem van
Most Cisco EPC3000 cabel modemem van.
Hogy ez hibás vagy sem jó kérdés.
Lassabb router ami használtam ezen a modemen annak soha nem volt baja.
Van több Zyxel router a családban. 4-5 db, amit vettem nekik, de ezekkel soha nem volt baj.
Ezért szar, hogy én meg szopok vele.Sok beállítást változtattam rajta, így ma ráengedek a csomó feladatot két gépről.
Majd kiderül mit tesz. -
luis72
csendes tag
válasz #95590400 #7518 üzenetére
Szia,
Kezdetben ahogy írtam brutál gyors netünk volt optikán, de ez több géphez kevés volt így lett belőle Juniper.
Most otthon használom 25 megás T-kábel neten.
Szóval attől nem kellene összaszarni magát.A log persze az újraindításkor törlődik, így nem tudni a halál okát.
A szervízből kaptam rendszer kábelt, ami soros portra alakul át és teminállal tudom venni a logokat, amit kiad magából.
De nem adja ki a hiba forrását.
A szervízzel már jóban vagyok, így már ázsiában a programozok is probálták az általam kiküldött firmwarrel összeállított modellel.
De nem jöt elő a hiba sem ázsiában sem a magyat szervízben. -
törölt tag
válasz #95590400 #7518 üzenetére
igazából nem tudom milyen neted van, mennyi ip címet kapsz, de a helyedben erre egy konfigurálható és durva gigabit szvicset tennék. vagy gépet. frankó kis itx-es cuccot lehet már összerakni 35k környékén.
esetleg kikapcsolhatnád a tűzfalat a rúteren. meg a qos-t. meg úgy mindent[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz #95590400 #7505 üzenetére
Csak annyit tudok mondani, hogy mindkettő van rajta, egyebet nem, mivel egyiket sem használom, talán Vsamsung kolléga leteszteli, ő úgyis olyan tesztelgetős...
már más is úgy emlékezett, hogy ezt vagy azt leírtam, pedig nem, most vagy írogat valaki helyettem, vagy én lettem tudathasadásos
-
Cyrin
addikt
válasz #95590400 #7501 üzenetére
Hát fulladjanak is bele az összes zsírjukba, amit rajtam, meg azon a max sztem 4-5 darabon kerestek, amit itthon eladtak...
Jó is az a két usb, nézegettem is anno, nem mindegy mennyi áll üresen, jó magyar ember a mennyiségre törekszik, miné nagyobb, miné nehezebb anná jobb. Mindíg is sejtettem, hogy jó krumplistésztát csak mixerkocsiban lehet készíteni -
törölt tag
válasz #95590400 #7500 üzenetére
Most miről is beszélünk?
Már nem azért, de ez a személyeskedés kezd idegesítő lenni.
olvasni, guglizni mind sikerül, úgy látom egyesek nem hallottak még rosszat tp-linkről. Nah akkor most ki nem tud olvasni és értelmezni?Tanács? Össze-vissza jött, hogy vegyé eztmegazt, me nekemisezvan.
Mindenesetre ebből a topikból most elég. bye-bye.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #95590400 #7497 üzenetére
Ezt bármelyik márkával el lehet játszani.
Jah persze, tp-linnkel nem, mert elég kicsi a vásárlóköre.
Nah jólvan, látom magas itt a színvonal, ha iylenekkel dobálózunk, kösz az érdemi segítséget.Cyrin: Bocs, hogy a lelked mélyére hatoltam. A fától nem látni az erdőt...
[ Szerkesztve ]
-
Brogyi
őstag
válasz #95590400 #7459 üzenetére
Na ontsunk tiszta vizet a homalyos poharakba.
Eloszor is abba a zyxelben AR9130-as proci van. A Tp-Link 941 es 1043-asban annak tovabb fejlesztett valtozata van AR9132. Ha meg 1 valaki megkerdezi mit vegyek hat nem is tudom mit csinalok.
Szoval nem kell draga zyxel-t venni ,mert a TP-Link-be is ugyanaz van.Tehat a torrent ,es a kapcsolatok szama hasonlo. Allitolag a DIR 615 nemelyik verzioja is AR9132-es CPU.
Vigyazni az UBI nem bir annyi kapcsolatot, de gyorsabb a szintetikus tesztekben.
A TP-Link olcso, es torrent barat. Kell ennel tobb? -
Beri
addikt
válasz #95590400 #7413 üzenetére
Csak paint, kiszedtem az ip-ket
Cyrin: Ezzel a fain színválasztással próbálják ellensúlyozni a felület botrányos angolságát. Pl. down/up speed az tápélinkül Ingress/Egress... Az egresről nekem más jut az eszembe
Yoe: Router nélkül gondolom minden OK, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz #95590400 #7354 üzenetére
Az a 300.000 volt a marketingduma még megjelenés előtt, aztán kiderült, h 3000 is kihívás DD-wrt-vel meg lehet adni a kapcsolatok max. számát, aki meg a gyári szoftverrel használja az n16-osát, nem is ember
llacee.: Az usb sticknél is engedélyezve van az n?
Volken: QoS a tp-link 542g v7-ben és a 642g v4-ben van legolcsóbban, megveszed az egyiket, beállítod, hogy te kapj minimum x sávszélt és örülsz.
[ Szerkesztve ]
-
FixY67
senior tag
válasz #95590400 #7341 üzenetére
Azért az vigasztaló, hogy nem csak én találtam irtózatosan gagyinak a Vigort.
A linkelt írás egyébként nem annyira a hardveres tűzfalakról szól, ahogy elnézem.
(mondjuk egy önálló hardveren futó rendszertől nem várom el, hogy alkalmazás szinten felügyelje a kimenő forgalmat)
Na mindegy, annyira nem értek a témához, hogy nagyon bele akarjak pofázni, csak szokott zavarni, amikor valamiről általánosságban megállapítják, hogy nem jó......
-
FixY67
senior tag
válasz #95590400 #7335 üzenetére
A szimpla NAT valóban nem, de ami eddig átment a kezeim közt, azokban többnyire bővebb tudást építettek a szimpla NAT-nál gyárilag is (már amennyire megnéztem őket - mert a zyxellel csak felületesen foglalkoztam, az Asus meg eleve az openwrt miatt került megvételre, meg volt egy Vigorom, ami kb. első nap kukázódott, annyira gagyi volt ahhoz képest, hogy kb. háromszor annyiba került, mint egy jobbfajta Linksys akkoriban)
...
-
FixY67
senior tag
válasz #95590400 #7333 üzenetére
openwrt/dd-wrt szvsz tud ilyesmit, csak érteni kell hozzá... Vagy el vagyok tévedve?
(sőt, valami rémlik, hogy a picit komolyabb, de még SOHO kategóriájú Zyxelek is)szerk: picit rég volt, már nem emlékszem a tűzfal szószerinti definíciójára, de mintha abba beleférne még a szimpla NAT-olást megvalósító eszköz is.
[ Szerkesztve ]
...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Letiltás - hogy is van ez?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...