Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Janusz001 #74009 üzenetére
gyk. ue. a hardver dlinkben padavan alatt nálam ntfs vinyóval 40 megabitet tudott, ext3-al 60-at, a padavan transmissionjével. mondjuk nekem csak max 10 mega feltöltési sebességem van, azt is 5-re korlátoztam, és egyszerre csak egy torrentet töltött, 15 kapcsolatra korlátozva.
mondjuk a 4 szál egyformán 25%-ra terhelődött, azaz igazából egy mag pörgött fullon. mellette usb-s vinyóra, ról lehetett másolgatni, meg azért az ac-s wifin se halt le.
szóval próba szerencse, ha tudsz, tegyél rá padavant, az asus rúterek sosem arról voltak híresek, hogy a gyári fw top-on lenne.
pendrive-ra inkább ne, bár a jobb fajták már bírják, de alapvetően nem szeretik a torrent féle többszálú írást.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
hát, ha ua. akkor alapból lehet még mindig nincs benne download master, és kicsit kínlódni kell hozzá, hogy torrentezni tudjon.
én az AC57U-t vettem volna, olcsóbb is, az a hardveres alap bizonyított már másik 2 rúterben, van rá padavan, míg erre emlékeim szerint csak a kevésbé felhasználóbarát lede/openwrt.
virtuálisan ott is 4 mag van, olyan 60 megabites letöltést tud, ntfs-en 40-et a tranmission, torrenttel. mellette még azért a lemezkezelés és az internet se lassulja magát halálra.
annyival nem gyorsabb nála az AC66U B1 mint amennyivel drágább.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz madagaszkar #70534 üzenetére
erről itt infót nem kapsz, max annyit, vegyél mást.
itt olvasgathatsz:
[link] -
törölt tag
válasz MaCS_70 #70369 üzenetére
40 fokot írt, én is kicsit keveselltem, de jártam már pár padlástérben, tényleg van olyan, ami nem melegszik szénné. egyébként a linksziszek mennek vagy 8 éve 50 fok környékén.
(amúgy a 0-40 fokra írt beltéri tenda kameráim is mennek kültérben évek óta. igaz árnyékban, védett helyen, de azért a -15-45 fokot biztos megkapták.)
egy jó forrófejű rútert, mint pl. asus n18-at eszembe se jutna ilyen helyre rakni, meg úgy általában asus cuccokat.
egyébként az a kisebbik rossz, hogy baja lesz az eszköznek. de ha mondjuk az adapter túlmelegszik, elöregszik, kap egy kis túláramot, aztán megolvad, kigyullad, tipikusan szép tüzet tud okozni a fagerendázat meg a nagymama rokkája és limek-lomok mellett. szóval kb. kerámia környezet, tálcával, túfeszvédő + egy nagyon hangos füstérzékelő nélkül én spec nem lennék nyugodt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zAcsKO #70346 üzenetére
a régi linksys wrt54gl széria elég szélsőséges körülmények között bizonyított már, de az általad megadott értékek még nem is olyan szélsőségesek, szóval szerintem bármelyik megér egy próbát. ellenben lefedni valeszeg nem fog mindent, ahhoz több router kellene.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz medvezsolt #68175 üzenetére
tenda ac15-re már lehet tomatoarm-et rakni, azzal kb. megkapsz mindent, amit szeretnél.
de pl. asus ac66u is kb. 30e ft, de annyival többet meg is ér.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Multibit #67755 üzenetére
alapvetően fingom nincs mi a dedikált AP, meg a mesh rendszer, de igazából nem is érdekel, bocsi. szóval én pölö, ahogy az átlagfelhasználók döntő többsége, sehogy nem fogom őket állítgatni. ahogy a belső antennás, sima rútereket se, de előkerült már a téma több helyen, ott is számít, hogyan és merre forgatod.
de van azért értelme ebből a szempontból is a több antennának. persze egy szar kimenő teljesítményű rúterre aggathatnak akárhány antennát, még csomót is köthetnek rá, az szar marad.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz woodworm #67567 üzenetére
az biztos, főleg ha értelmes a gyári fw. de ahogy nézegettem eddig, a gyári fw-ek terén az asus max arm-re ír talán elfogadható minőséget.
de mondjuk alapból a mipses MT7621AT al szerelt rútereket (880 MHz, 2 cores) sem sok gyártó tudta eddig értelmes szinten hozni, holott gyakorlatilag egy fullos nas a route mellé padavan/lede esetében.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #67562 üzenetére
és mind arm-es volt, nem mips. alma és körte. egyébként nekem is hasonló volt a tapasztalatom asus gyári fw-el eddig. cfw-hez képest vacak sebességek, hdd-n is. a gyári rtn16-hoz képest anno a szintén gyári 1043 v1 is legalább 5x-ös sebességgel muzsikált hdd szintjén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #67296 üzenetére
alapszinten azért működnie kéne neki, arra amire használná az adott környezetben az elmondása alapján. ezért gondolom, hogy usb/samba kezelés környékén kellene keresgélni.
az más kérdés, hogy egyik pillanatban folyamatosan megy az elvi maximum közelében tartósan a wifi, aztán meg pl. a felét sem viszi a következő órákban, aztán megint megy. mindennapos eset.
de azért az a szaggató flac ott inkább nem a wifi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #67280 üzenetére
azért szobán belül, túlsó szobában nem lopkodják a biteket a cicák, joggal elvárható, hogy hétköznapi körülmények között normál módon, nagykönyv szerint teljesítsen.
hogy ezt mennyire bűvöli meg a másik eszköz, ami kapcsolódik rá, a másik 12 wifi, ami körbeveszi, épp milyen beállítás berhelődött el hol. oka azért szokott lenni és jó esetben elhárítható. -
törölt tag
válasz Gubek-Einste #67254 üzenetére
utána vettem észre, hogy 1 magos cpu, innentől teljesen felejtős ennyi pénzért. 2 magosként lehetne jó alternatíva a zsaominak.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #67246 üzenetére
20 fölött pár százzal meg a NETGEAR R6220. 2 magos mips proci, padavan ugyanúgy felrakható rá, mint a zsaomira.
-
törölt tag
válasz Northlorien #67205 üzenetére
a sok maszlag és techblabla mellett nem írják, hogy mászik fel a rúterre, de én úgy veszem ki, hogy gyenge fh. név és jelszó párosítással, wan felől nyitott ssh, admin stb módon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Impair1980 #66375 üzenetére
szerintem alapvetőn bármit feltehetsz, ha a egy kicsit túlmérezeted a cpu teljesítményét, vagy épp leveszed pl. a wifi teljesítményét a mimimumra, ami még megfelel, csak gondoskodj arról, ha táp/cucc elpukkan, túlmelegszik, akkor ne legyenek éghető anyagok a közelükben. pl. kerámia konnektor és tálca, vagy egyéb nem éghető anyag. és mondjuk egy túlfeszvédő sem ártana elé.
ezt egyébként a kültéri cuccokra is bőven ajánlom, a tápjuk sok esetben ugyanaz a kínai vacak, legfeljebb adnak egy túlárazott alumínium házat, meg egy túlárazott alaplapot, lásd mikrotik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nem is tudom, de szerintem lassan össze kellene fogni és kickstarteren indítani valami középkategóriás prémium rúteres dolgot a zsaomi versenytársának, egy kicsit az SRM-re hajazó felülettel, supporttal, 4 db lanporttal.
mindent kézhez kapna vele az ember, de aki mókolni akar, az is megoldhatná vele.
vagy mondjuk a lede-re építve és nyílt forrásúra rakva az egészet, de tényleg úgy megoldva, hogy egy átlagfelhasználónak pár kattintással megoldható legyen a router-nas-torrent funkció és olyan gui-t kapjon, amivel elboldogul, meg színes-szagos.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jobesz #66150 üzenetére
egyik melóhelyen Ű(kórház, dettó pénz dögivel eset) volt apáca zárda, jelenleg gazdasági épület, 2 szint, iszonyat vastag falakkal dettó így van megoldva. padlás rész, alsó szint. 3-3 ilyen linkszisz eszköz. kb. 20-20 méterenként. 2500 pézért a fene tudja meddig fog elmenni az a használt eszköz, de ha nincs hardveres hiba, akkor életük végéig cfw-vel.
ha nem akarod kihajtani eszközönként az 50 megabitet, akkor teljesen jó megoldás ennyi pénzért, egy iskolának. lévén, hogy az a g-s wifi olyan 20 megabitet ha át fog vinni alapból, max.
ha elég az, hogy bárhol legyen 3-4 megabit, minimálnetre, de max 10-15 megabit, akkor jó megoldás, max 30-40 eszközre.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #66103 üzenetére
ez iszonyat változó tud lenni még adott eszközzel is... főleg notebook-os inteles cuccokban tapasztalom, hogy újraindítás után anélkül, hogy elmozdulnék, megtáltosodik a wifi, aztán elküldöm készenlétbe, visszajön és eltűnik a sebesség harmada, pikk-pakk. vicc az egész wifi 100 megabit felett, az n-es talán nem annyira
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz JohnnyStrike #65990 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Soma01 #65964 üzenetére
köszi, ilyen szempontból nem gondoltam rá, hogy ki is matekozható.
amúgy a WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat topikot még így is gúglival kellett megtalálnom. ránéztem itt a témakör első oldalára, de esélytelen volt bármi értelmes topikot kiszúrni. régebben a kiemelt topikok felül voltak és vastagítva. erre ma már külön beállítás kell? -
törölt tag
lehet, hogy itt egy kicsit offtopik, de tud valaki olyan wifi analizátor progit (lehet szimpla trial is, nem csak free), ami mutatja azt is, hogy 20/40/80 hz-en sugároz az adott wifi? a xirrus sajnos nem indul el, az inssider home meg nem tud ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz woodworm #65803 üzenetére
visszamentem hirtelen ötlettől az utolsó előtti aio jelölésű fw-ig, ami asszem 2014-es. az utolsót ebből nem akartam kipróbálni, mert többen írták, hogy nem minden esetben lehet feltenni, nem elég neki a 16 mega flash.
most lassan 5 napja panasz és tünetmentes vagyok, úgy, hogy az újraindítást is kikapcsoltam.
és a victek vonalat ki sem próbáltam.
gyárin meg fogalmam sincs, mi lenne a helyzet, kb. addig tartott ki, hogy átállítottam az én hálózatomban passzoló ip-címre a rútert, és többé nem engedett be, resetelnem kellett.
de ez az eltűnik a 2,4/5 sáv, nem lehet csatlakozni dolog nem egyedi, tendás probléma. egyébként eddig is az volt a véleményem, és most jóval markánsabb lett, hogy shibby legutóbbi 3 évét inkább hanyagolni kell és vagy másik vonalra ráállni tomato-ból, vagy fent hagyni azt a verziót amivel nincs probléma és nem frissítgetni az ő vonalán már.
ac15 tesztekkel viszont dugig van a net. de szerintem onnan csak egy ugrás a 29 ropis asus, 800 helyett gigás procival, szintén van rá cfw vonal. szóval ha az ac15 ára 20 alá esik, akkor azért megérné vele kísérletezni. ráadásul kille féle tomato van rá.
igaz, csak eggyel több lan port van rajta, mint a zsaomin.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ramoskaa #65791 üzenetére
23-ért van tenda: 2 magos procival, 256 mega ramos, AC-s, tomato kompatibilis. annyira nem is bonyás a felrakása, mint pl. a zsaomijé. a tomato anon szerint 27 ilyen rúteren van fent custom fw.
5 év gari, ha nem jön be, elállsz, ha téglásítod, garis.
de 15-20 környékén találsz használtan az aprón hasonló kategóriás harvderrel asus-t, illetve tomato kompatibilis netgeart is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #65774 üzenetére
nem kompromisszummentes. de ha valaki hozzájut egy garis darabhoz használtan 15-ért, mert az a plafon, amit rászán, mert kell neki az 5 ghz, meg esetleg az AC, és sok megabites nete van, akkor mondjuk egy napi hajnali ütemezett újraindítással valszeg az életben nem fog találkozni a problémával... vagy ha igen, és nem online játékfüggő, akkor bele sem hal, ha 2 percre kiesik a net egy évben párszor.
nekem egy ddwrt-s 1043nd rúter sosem bírta 5 napnál tovább az újabb fw-ekkel, a régiekkel meg a 150 megabitet wan-on nem tudta, így napi hajnali újraindításra állítottam be, de havi egyszer még így is újraindult netezés közben. valszeg a ram-ot csordította túl.
ennek ellenére sem késztetett semmi, hogy energiát fektessek pl. az openwrt vagy a lede felrakására, meg behangolására, vagy hogy lecseréljem.
én legalábbis ezt a megoldást választanám, mint szopatni magam fw cserével egy külföldről rendelt zsaomi rúteren, amin van összesen 2 db lan port[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz korren #65753 üzenetére
nálam egyelőre a 1.28.0000 MIPSR2-121 K26AC USB AIO-64K van fent, ez már azért rútolt tényleg 200 megabit körül, igaz a procihasználat az egekben volt. torrent 3 MB/s. nem mintha szükségem lenne rá, de rákukkantottam.
egyelőre nem dobta el a 2,4-es sávot, de úgy vettem észre, ha sokáig nem lógott rajta semmi egyik sávon sem, akkor voltak vele gondok, eddig fw-től függetlenül.
de amúgy meg erős a wifije 2.4-en, meg jó vele a lefedettség is. sőt, ez a fw 5 ghz jóval erősebb, mint az előzőek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz woodworm #65738 üzenetére
az lóg most a modemen, tőlem vagy 50 méterre, meg gyilkolom most hétvégére nas/torrentnek. de csak hobbiból
ahol van, annyira nem fontos a wifi, de kipróbáltam fent, a tenda helyén, kb. ugyanazt tudja ahol kell az ac része ezzel a 2 antennás kártyával, mint a tenda. a 2,4 része se rossz, bár azért 10-15%-al kevesebb a sebesség, mint az irányított antennákkal.
az 1043nd ment a fiókba... ha kiesik a tenda, akkor a d-link kerül a helyére, ha meg a d-link, akkor megy vissza a tépé a modemre.
az rtn16-ot meg barátnőmnél landoltatom, mert unom ezt az állandó hurcolászást, meg másolgatást a külső drive-al. ja, meg állandóan elfelejtem hozni/vinni. 10 év után kb. most került először sor rá, hogy lehet, huzamosan üzemel majd nas-ként is
arra most betanítottam a népet, hogy ha nincs net, akkor ott van az a fehér cucc, kihúzza azt a fekete vékony kábelt belőle, vár 2 percet... ha továbbra sincs, akkor lemászik a másik épületbe, és kihúzza az asztali polcon a lévőből is, ha úgy sincs, akkor meg a földön lévő modemből végül. ha továbbra sincs, akkor legyen türelemmel -
törölt tag
válasz woodworm #65736 üzenetére
ki nem dobnám, tekintve, hogy az ac képességeire fentem elsősorban a fogam (helyi hálón belül), ha már rútert kellett vennem (mivel a tartalékrúterem elajándékoztam), úgy voltam vele, akkor legyen ez a része az ár/értékben a legjobb, legfeljebb visszaküldöm. amit még még mindig megtehetnék. de nem igazán szeretném.
plusz gigabites net sincs a környékemen, ahogy egy csomó embernek sem (elvoltam a 20 megabites adsl-en, meg a 40 megabites kábelneten is), egy félreértés miatt lett 150-es netem a 70-es helyett. ami kb. a magyar átlagnet.
tény, hogy a 150 megabitet elég nyögvenyelősen tudta volna rútolni kábelről, de arra van más eszközöm.
megjegyezném apróbetűsen, hogy olyan kapta a tartalékrúterem, aki észre sem vette, hogy a kemény 20 megára emelt netsebességét a régi g-s wifije ki sem szolgálja. és ami egyébként 80%-ban 5-15 közöt mozog.
van azért a gigabiten belül is bőven élet. de még a 100 megabit alatt is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz korren #65729 üzenetére
ugyanez a helyzet azzal is, szóval valszeg a broáfcom lesz a ludas.
[link]
ha ez a probléma eltűnne, akkor nekem bőven jó ezért a pénzért, 5 év garira. mondjuk egyelőre még a vevő oldali ac-s eszközöm is csak 866-os, szóval kíváncsi leszek majd milyen lesz a 3 antennás történet vele.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #65723 üzenetére
szerintem az adott esetben nagyobb segítség, ha az ember elmondja a buktatókat vele, mintsem 10k-val drágábban ajánl egy holtbiztosabb megoldást. egyébként használtan vannak egész jó 15-20k-s 2 magos cuccok aprón, asus, netgear, linksys, cfw-el. ami a legtöbb esetben annyi mókolás, mint a gyári fw frissítése.
egyébként, ha a tenda ac15 20k alá esne, akkor simán jobb vétel lehet egy tomatóval, mint a külföldről rendelve padavanra mókolt a xiaomi-t. annak még én se állnék neki, pedig van bennem vállalkozó szellem.
én egyelőre azzal szívok, hogy a 15-ért vett Tenda W1800R 2,4 ghz-re szopóág, időnként nem lehet rá csatlakozni, hiába cfw. engem spec nem zavar, ha naponta hajnalban újra kell indítani ütemezve, de úgy tűnik, ez sem vált be 100%.
haladok vissza a fw-ekkel. és ahogy olvasgatom a netet, ez bizony drágább és jobb rúterek esetén is elő szokott fordulni, cfw-el is. 2,4 meg 5 ghz-en is. -
törölt tag
válasz Gubek-Einste #65714 üzenetére
első blikkre kb. 50%-uk nem kapható már.
-
törölt tag
válasz woodworm #65709 üzenetére
belőlem pusztán csak a sárga irigység beszél én eddig max olyan 150 megát láttam az n-es wifijeimen, egy helyiségben velük, és legjobb esetben is végül, pár perc után már csak max 120 megabitet tudtak hozni tartós átlagban, másoláskor...
most az ac-s is olyan 260-al azért majdnem mindig tud átlagban dolgozni. időnként látok 360-at is, kicsit a plafonon van, aztán esik le 200-ra, majd ugrik feljebb.
remélhetőleg 3 antennás eszközzel a laptopban ez felmegy majd 300 fölé is tartósan. ezt sem azért, mert létszükséglet, csak idegesít, ha már ac-s 1300-as eszközre váltottam, akkor az miért nem dönget a lehető legmagasabban külön öröm, hogy egy ilyen mini pcie kártya is 10k-ba fog majd fájni, míg a rútert meg megúsztam 15-el.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz woodworm #65706 üzenetére
ja, meg úgy emellé maguk az eszközök is. én is láttam már másoláskor 360-as csúcsot az ac-s wifimen, kb. 2 méter, de 1 fal, 2 antennával. de ez a ritkább.
az iperf egy nagyon elvi jellemzője a sebességnek. üzemeljen 5-10 percet az adott környezetben, aztán átlagoljuk szépen le. -
törölt tag
azért kíváncsi lennék, hogy a speedtesten kívül egy tartós 4-5 gigás másolásnál milyen sebességre áll be ez a csoda 200+ megabites 2,4 ghz-es 2x2 n-es wifi...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gabor901127 #65473 üzenetére
nem igazán láttam, hogy wifi részről milyen sebességeket szeretnél... elég egy N-es 2 sáv, vagy megelégszel a 2,4-el is, vagy vannak már AC-s eszközeid, esetleg lesznek?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ugyan nem rúter, de pont itt találtam itt egy frankó kis összefoglalót 3 antennás ac eszközökről, laposhoz.
[link]
esetleg van valaki tájékozott, hogy az antennacsatlakozók között mi különbség van?
ezt nézegettem
[link]
de nekem ez a Antenna Connector: MHF4, Antenna Interface :IPEX4 dolog ebben a témában semmit nem mond, használhatót meg nem találtam.
konkrétan egy dell e4300-as, régi laposról lenne szó és a gúgli nem volt a barátom, hogy milyet használ.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #28921 üzenetére
ánuszból tudsz ajánlani valami olyat, ami wifi repeaterként vagy akár wds-ként is üzemeltethető, nem gond, ha custom fw kell hozzá, lehet épp előny. occó legyen.
bár van két tp linkem is, azok is jók, csak ezt a vackot megkaptam 3k körül, a tp meg már 5k...
lehet nézek valami használt lomot, amit tudja. -
törölt tag
válasz Claude Leon #28913 üzenetére
lanra ha rádugom a mazzaggal akkor adja a netet a wifijén, gyk. semmit nem is kell beállítani rajta.
na de nekem nem erre van szükségem. elvileg a dobozán is rajta van, meg tudtommal mind az extendernek, mind a wds-nek (mert olyan is van, csak azzal sem tudtam működésre bírni) így kellene működni, elkapja a wifi jelet, oszt tovább sugározza a saját ssid-jén, vagy wds-bben közös ssid alatt.
részemről innentől egy kerülendő, csöppet sem felhasználóbarát kínai fos.
írtam még az oldalon lévő email címre, info@tenda.co.hu kíváncsi vagyok van-e valami supportnak látszó harci tünemény.
egyébként a csomagban semmi nem volt, csak kábel, töltő, eszköz. a letölthető manual meg azt a részt le sem írta, valahol máshol kellett azt is előkeresnem, h milyen fix ip címet adjak már meg lanon, h elérjem ezt a szart.
ez így egyelőre egy kurva nagy nulla. -
törölt tag
megpróbáltam fix ip-vel a wifi adapteren, 0.x (lanon ilyet kell megadni) meg 1.x végűvel is, semmi.
részemről ez volt az első és a legeslegutolsó tenda eszközöm. -
törölt tag
válasz Claude Leon #28910 üzenetére
mazzagon elérhető, miközben szórja a wifit. fix ip címet kell adni lanon.
adtam neki dns-t, adtam neki a rútert gatewaynek.
ha kikapcsolom a statikus ip-t, akkor sem megy semmi.
azt nem értem, h most akkor mi van... azt hittem, annyi, h kapcsolódok az általa adott, 2nd ssidként jelölt wifire, oszt kész, a többit megoldja az ap felé, de lehet, h akkor nem jól értem a működését.
közben megnéztem egy androidos eszközzel, leakad ott, h ip cím kérése. hát én most nem fogok minden eszközre fix ip címet pakolgatni ez miatt a szar miatt, az ott van a mac address listában a rúteren. gondolom az eszközöket, ha rákapcsolódok a wifijére, nem látja a rúter, nem kapnak ip címet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
volt valakinek már dolga tenda a3 range extenderrel?
ez h az anyám tyúkjába működik?
azt gondoltam, kapcsolódik az ap-hez (jelen esetben wireless-en keresztül a rúterhez), létrehoz egy másik hálózatot, aztán kapcsolódhatok ahhoz, kalap-kabát.
ehhez képest internet, az pont nincs rajta, a beállítási lehetőségeket meg kimerítettem.
kapcsolódni kapcsolódik, ezt menüben látni is, látni látom a rúter eszközlistájában a mac címet, ip-t nem kap.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #95590400 #21936 üzenetére
konkrétan meg erre gondoltam:
http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WR702N
elvileg ami alig eszik, alig melegszik, nincsenek benne felesleges dolgok.
az kellene tudja, h rákötöm az egyszem lanportjára a divájszot, aztán azt wifisen rádobja szépen a hálózatra. -
törölt tag
padlásra kellene felrakni egy rútert. szélsőséges környezet, de télen nem túl hideg, azonban nyáron azért van fent forróság rendesen.
mik azok, amik megbízhatóbban működnek? plusz kellen tudja, h wifin kapcsolódik a wifis hálózathoz. a távolság nem nagy, a födém sem vastag, inkább a megbízható működésen van a hangsúly, h ne gyulladjon fel a padlás a francba. mondjuk ebből a megfontolásból valami vastag kerámiára fogom az egészet rakni, szóval az még pluszban árnyékolhat.
csak wifi kell, egy usb lan adapterrel egy menne rá egy webcam (ez elvileg bírja 50 fokig, az adapterrel se volt gond eddig, szintén nyáron tesztelve volt hosszú távon). végleges beállításnál kb. folyamatosan 8-10 megabitet fog forgalmazni.
árban minél olcsóbb, annál jobb... -
törölt tag
válasz Gubek-Einste #20317 üzenetére
win98-ban? szerintem driver az tuti kell nekik, ha egyáltalán támogatottak.
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #15632 üzenetére
köszi, végül ez tényleg megoldotta a problémát. megy vele a router meg a voip modem is. fogalmam nincs mi volt ba baja a gyárinak, pedig frissítettem is. igaz nálam adsl2-re kellett állítani, plusz helyett.
innentől egy hálózati eszközömön sincs gyári fw a voip modem kivételével.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #15632 üzenetére
nem kísértem az istent... egyelőre. visszaraktam a régi modemet, oszt csók.
természetesen a hp microserver sem indult el a régi winnel, azt is újra kell húznom. a nyomtatót meg a tplink rótert ki sem csomagoltam. :doubleoralpenetration:[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
lehet, h rúter gond, meg ez egy forgalmasabb topik:
volt egy 360T + rtn16 (oleg) páros.
modem cserélve DSL-321B, közvetlenül a gépre dugva, beállítva:
MTU=1400, VPI=1, VCI=32, PPPoE LLC
megy.
rúter modem hangup-al nem létesít kapcsolatot. ötletem az nincs.
rúter:
1492 mtu/mru. ez nem állogattam egyelőre.
PPPoE Relay mindegy neki, egyikkel sem megy.
váttáfákk?
próbáltam bridge módban a modemet, h a rúter tárcsázzon.
kezdek ideges lenni erre az állítólag űberjó modemre.
ja és telekom terület.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ebben azért nem lennék ennyire biztos jelen esetben, lévén az n-es eszközök jellemzően azért jobban teljesítenek a gyakorlatban, mint a g-sek, márpedig majdnem biztos, h egy g-s asusról van szó.
de majd megválaszolja szerintem, ha még visszanéz.
most nézem, 3 antennás. abban viszont lehet nem is volt g-s.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ro_bert17 #12691 üzenetére
alapvetően ehhez a nethez bőven elég, de ez elvi 150 megabites n lite eszköz. szerintem annyival nem drágább egy szintén tp 300 megabites n-es eszköz, szóval én inkább azt választanám. ezek a valóságban kedvező csillagzat alatt 40-80 megabitet tudnak átvinni derót nélkül (n lite / n).
bár kérdés, helyi hálón milyen adatforgalom zajlik wifin, ha zajlik egyáltalán. mekkora a terület, amit be kell szórni, erre utóbbira is jobb az n-es eszköz. nagyobb hatótáv, nagyobb sávszél.
fogadó eszköz nem tudom milyen a notiban, az usb-s vevő szintén csak 150 megabites.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
oké, köszi. csak mert az asus-on, hogy szimpla szvicsként (kb. így is kellett volna kérdeznem elsőre is, de access point a hivatalos neve ennek a módnak tudtommal) viselkedjen erre az ap hókuszpókuszra szükség. illetve csak egy darab beállítási opció, cserébe van ip címe, viszont szimpla átjáróként viselkedik, semmit nem kell megadnom utána sehol. látja az előtte lévő rútert, az meg a mögötte ülő gépeket, illetve azok számára is megy a dhcp.
vica versa az öreg zyxellel, ami kellett volna, meg csak a szívás volt, állogathattam ip-t, alhálózatot, de csak nem ment semmi normálisan.
a puding próbája úgyis az evés lesz, de majd csak jövőre. egyelőre visszakerült a szvics, és nincs wifi. -
törölt tag
elvileg sok képes rá. gyakorlatban meg most basztam bele egyet a kukába, amivel nem lehetett. egy zyxel csoda volt. hol volt nem voltot játszott. meg azért tudtommal annyira nem egyszerű, h lelövöm a dhcp-t, mert routolni még lehet, h szeretne ennek ellenére.
szóval még egyszer kérdezem, van egyszerű beállítási lehetőség a menüben erre a nevezzük kliens/bridge/stb. módra? megoldható vele, h átjáróként a mac addressre kiosztott hálózati címeket is lássam, vagy azt elfelejthetem? annyira nem gáz, h adok neki egy 192.168.1.nem1 címet a szokásos alhálózati maszkon, az asus kb. ez látja majd. csak ne kelljen szívnom két alhálózattal.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Access Point
In Access Point mode, all 5 Ethernet ports and wireless devices are set to locate in the same local area network. Those WAN related functions are not supported here.
szóval ne routoljon, ne osszon ki dhcp-t, rányomom a rúterre, mögötte lássam a gépet lan felől, vezetékes és wifi módban. az sem lenne rossz, ha a rúter nem a tplink ip címét látná, hanem a mac addresshez kötött helyi hálós címeket, de ez már nem biztos, h megoldható lesz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ez a tápélink ezerakárhányas csoda, tud alapból ap módot?
egy asus n16 mögé kellene betenni, h szórja a wifit meg legyen gigabiten a háló arrafele is. meg szeretem, ha van tartalék, ami saccperkábé ugyanazt tudja..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Miho14 #12480 üzenetére
digi topnet: 80/25?
mert akkor a modemből a rúterbe bemenő wan oldal az általad választottaknak kb. a felét sem tudja. azaz előfizettél valamire, amit ki sem tudsz használni. ez nem nagy biznisz.
a sokat ajánlgatott 1043 lesz a barátod, 12k-ért. igazából wifin ezt a sebességet nem tudja továbbítani, ahogy a legtöbb n-es eszköz sem, de még mindig a duplája lesz azoknak, mint amit néztél. ja és cserébe meg stabilabb is, mert nem jár folyamatosan csúcson. -
törölt tag
nem tesz semmit a reset gomb, nekem volt egy linksysem, hiába nyomkodtam rajta az idők végtelenségéig, max csak újraindult.
-
törölt tag
válasz ecaddict #12361 üzenetére
igen, csak azért ott van az, ha nem is borul meg, akkor ha minden van, gyakorlatilag semmi sincs.
szerintem baromi jó dolgok ezek a rúteres megoldások, főleg, h tele van ez az irányvonal nyílt forrással meg segítőkész emberekkel, és odáig jutott a dolog, h egy szimpla leírás alapján egy teljesen laikus hozzá nem értő is be tudja konfigolni a motyóját.
hosszabb vásár és ünnepnapokon én is kikapcsolom a fenébe a hómszervernek csúfolt, via csipszetes fapad lapba ültetett, 1,6 ghz visszafojtott kórót.
igazából arra évente 2-3x van szükségem, h az inkrementális mentés alapján visszakeressek valamit, illetve jó dolog, h folyamatosan megy a biztonsági mentés és szinkronizáció a laptopok meg a szerver között. de erre egy szimpla háztartásban semmi szükség nincs.
avchd nem szintén mpeg4/h264 féle dolog? mert akkor iont neki, aztán kész.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
mondjuk én max az extrém és elborult viszonyítási pont lehetek... szerintem az átlagigények max, h egy szolid torrentseed meg némi letöltés mellett mondjuk egy 720p filmet röccenésmentesen le lehessen játszani róla, és emellett a net is menjen. gondolom ezt minden további nélkül teljesíti a tápélink.
csak nem fér a fejembe, miért nem adnak ki legalább egy 64 megás v2 verziót. -
törölt tag
hát, mivel arról volt szó, h nas és torrentbox, és emellett akkor versenybe száll egy itx géppel a tápélink és kevesli majd a 100 megabitet, ezért igen, erre gondoltam.
biztos velem van a baj, de én úgy teszteltem az asust: másoltam rá usb-re wifin, elindítottam róla egy hd filmet az asztalin, közben ment a torrenten 2 feladat meg töltöttem le egy ftp serverről, és megpróbáltam szörfözni. az eredmény az lett, h semmi esetre sem tudja helyettesíteni a servert. és néztem a sebességeket, minden ment, csak egy picit döcögött, köhögött. akkor hasalt el, amikor elkezdtem a móka kedvéért még gigabiten másolni 2 gép között.
van a stresszteszt, meg vannak a szintetikus teszteredmények. az egyik ad használati eredményt, a másik meg max csak irányadó.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vargalex #12352 üzenetére
De a routeres megoldás legnagyobb előnye az ár és a fogyasztás. Mondjuk egy D945GSEJT már nem rossz fogyasztásban.
meg egy 15k-s szimpla atomos sem. sőt, uyganott van. nem ide tartozik, csak most köpködöm magam miatta. kinyiffant az egyik apc back ups-em, gondoltam ha lúd, szereztem olcsón egy 700-as smartot. eszik maga az ups 30w környékén. a back evett 5-10w-ot. csak most így eszembe jutott, milyen durva lenne egy szinte alatta fogyasztó itx gépnek alárakni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tudom ki mér úgy bármit, hogy valamennyi ilyen terhelés, valamennyi olyan, aztán nézem a harmadik folyamat sebességét.
én meg nem tudom, mi értelme van úgy bármit is kimérni, h esetleg nem is tükrözi a valós használatot. mert a most ez a leggyorsabb egy olyan ideális állapot, ami azért nem mindig áll fent, sőt.
kezdj el streamelni mondjuk wifin (esetleg megbolondíthatod utp-n felfele másolással, de ezt már nem is muszáj) , közben menjen pár torrent és/vagy egy ftp letöltés, és mellette netezzen valaki, esetleg mondjuk indítson el egy youtube videót. és most nem akarom fikázni a a rútert, de kb. a felétől már össze fogja fosni magát. egyszerűen mert nem erre való, se hardveresen, se sehogy.
h most kinél milyen a használat, az egy dolog. nálam elég gyakorta előfordul.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
úgy, h megy mellette a torrent, és/vagy ftp meg routol, meg dhcp ésatöbbi fittyfiritty? mert ne haragudj, de ezt erősen kétlem. sőt, igazából nekem ez magában is soknak tűnik nagyobbacska file másolgatása ennyike rammal, de biztos nem lehetetlen, ha ti mondjátok.
most nézem, kimaradt az, h terhelés mellett.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vargalex #12338 üzenetére
tudtommal a WR1043ND a legjobb esetben is, lejtőn lefele, erős hátszéllel kb. 5 MB/s-ot azaz kb. 40 megabitet tud nasként kipréselni magából. wifin még talán ennyit sem. ez kevesebb, mint fele, amire a nem igazán teljesíti túl nagyon nem igaz.
nasból is kevés van belépős kategóriában, ami egyáltalán a 100 megabitet folyamatosan kinyomja magából.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vargalex #12327 üzenetére
szörnyen frusztrálhatja az embert, ha netezhetne 100 megabit felett, de ez az istennek sem megy... szívesen éreznék ilyen frusztrációt hosszú-hosszú ideig is akár.
monnyuk akkor ahhoz már gigabites rúter kellene wan oldalon 100 megabit feletti teljesítménnyel, ha tovább kell osztani, akkor gigabites szvics. csak a baj van vele, áhh, nem is kell ilyen.
a helyi hálóhoz még mindig smucig vagyok venni egy gigabites szvicset (amiből túlképp még egy kellene), mert még mindig bőven elég a 100 megabit. most, h 4 giga adat nem kettő, hanem 10 perc alatt megy át... meg lemenne a backup 20 perc helyett 5 alatt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Robez88 #12324 üzenetére
a legalapabb megoldás egy passzív itx ház, pl ez [link], 10k környéke.
ebbe belerakni pl. a legegyszerűbb egymagos atomos lapot, [link] 15k.
venni bele 1-2 giga ramot, akár használtan. min. 5k.
hdd ízlés szerint, de lehetőleg 2.5", vagy 5200-as 3,5". utóbbi tárterülete 1,5x akkora ugyanannyiért. a lényege, h ne melegedős cucc legyen.
30-35k környékén megvan, plusz a vinya. fullpasszív, alig fogyaszt (30-35w környéke).
oprendszer xp-től linuxon át win7-ig bármi. felmegy rá, bekonfigol, monitor lehúz, távoli asztal (beépített winestől kezdve akár a logmein-ig bármi jó).
a sebessége mindenre jó home felhasználás mellett.
ha htpc célokra is van használva, azaz filmet néznél róla, akkor atom + ionos lap, ez 28k környékén asrockból megvan, zotac 30k felett. dvi kimenet, a hd filmek hardveres gyorsítása az nvidiától pl. a coreavc-vel elég megbízható, és azt hiszem h a 75w-os táp, ami ehhez a házhoz mellékelve van, még belefér, mert filmmel fogyaszt egy 3,5" vinyóval 60-65w környékén, idle meg 45 környéke.
utóbbi esetben egy infrás pc távirányító még 5-6k.
55k környékén megvan az egész, tehetsz bele slim dvd lejátszót, ha hasonló gyári nettopot veszel, az egy picit drágább.
ha kell filmet nézel róla, eléred más gépről a megosztott file-okat, sőt az ionos megoldással kompromisszum nélkül netezhetsz is (az egymagos atom már necces sokszor flashnél)
tehetsz beléjük pci-os wifi kártyát, akkor mazzzag se kell.
ha törvénytisztelő vagy az 1 millió kalózwin országában, akkor persze a legál win oprendszer rádob 30k környékén.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nem is az a baj vele, h lassú, hanem, h egy megbízhatatlan fos a gyári torrentopció.
a fórumos tapasztalatok szerint olyan egy 1-1,5 MB/s letöltést és 0,5 MB/s feltöltést tud az rtorrent/transmission.
azaz egy 10 megabites net mellé még bőven befér. streamelhető róla komolyabb hd film is (persze nem a full letöltés mellett)
szóval felhasználása válogatja, szódával vidékre elmegy. én továbbra is azt mondom, 30k környékén már elég komoly, halk és kisfogyasztású itx cucc összelegózható, ami lejátszóként is funkcionál, akár routolni is lehet vele, ha valaki elég mazochista, felesleges másban gondolkodni nas/torrent szinten.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Robez88 #12318 üzenetére
van olyan hálózati médialejátszó, ami tud torrentezni, illetve nasként is funkcionál belső vagy külső vinyóval. sőt, a legtöbb komolyabb, nem 3 pálcás tudja.
ha ebben gondolkodsz, akkor egy komolyabb lejátszó + vinyó, alap n-es rúter. persze, csak ha a nyomtató tud wifit.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ladisz2 #12256 üzenetére
a terved nem hangzik rosszul... mármint nem a bontókalapács, hanem az elhelyezés.
ha wifis a nyomtató, akkor nem kell usb port a rúterre, csak hálózatiként kell majd telepíteni. ezt elvileg a telepítő a winnel elintézi.
n alatt a szabványt értem. [link], mind a fogadó eszköznél, mind a rúternél.
a legtöbb új eszköz tudja.
igen, lehet variálni egy usb-s kábel + usb wifis cuccal is, jó ötlet. de lehetséges, h nem lesz rá szükség.
igazából azt nem tudom, h a nyomtatók milyen minőségű wifis eszközzel vannak szerelve, és mennyire lesznek érzékenyek a jelerősségre/minőségre.
itt általában a tápélink rútereket ajánlják, nem alaptalanul.
egy középkategóriás eszközzel működhet a dolog, ha nem is full sávszéllel, de használhatóval már esélyes. -
törölt tag
válasz ladisz2 #12254 üzenetére
2 vasbeton födémhez, 6 méterhez és pincéhez a tutira bevált mai akciós ajánlatunk:
[link]
viccet félretéve, tetőtérben egy lefele irányzott 3 antennás n-es eszköz esélyes, h produkál legalább 10-20 megabitet a pincében. de ezt baromi nehéz megjósolni.
nyomtató? usb-n. mondjuk ebből nincs nagy választék és a legtöbbje pont belső antennás.
a közkedvelt tp 1043-al lehetne próbálkozni, de gyári fw-el nem fog menni. -
törölt tag
válasz Sammy Jankis #12249 üzenetére
wrt160n adsl modemes változata a wag160 nemzetközileg elfogadott piece of crap. eldobálta a wifis kapcsolatot, fw-el nem tudták javítani. nekem is volt, de múlt időbe tettem: egyszer egy intenzív orál után eldurrantam, de agyilag és öklileg. utána már külcsínben is egy roncs lett, nem csak belbecsben. így mulat a magyar. fene se gondolta, h ennyire gyér az a műanyag. de csitt, a bigbádáboss úgy tudja, véletlenül ráléptem...
-
törölt tag
Wifin 1080p-t átvinni merész vállalkozás, nemigazán szokott sikerülni. A 941 gyorsabb vas egyébként, ha ez számít, válaszd azt.
nem az 1080p a lényeg, hanem a bitrétes. egy átlagos blu ray disc 20-40 Mbps. egy 1080p mkv rip meg 8-12. általában nekem a wifin a szomszéd szobában is kb. megvan a 8 MB/s.
nem mintha blurayeket tolnék orrba-szájba, de eddig a laptop a serveren lévő összes killsample-t vitte wifin keresztül is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz interbalu #11546 üzenetére
megabit vagy bájt? mert bájtban az már kúva sok (no offenz, sokan keverik, Mb/MB).
aztat nem mán halytja-e ki rúter torrentezve
de félre a tréfát, 15k környékén [tp-link_wr1043nd]
van fórumja, van cikk, meg szép vastag szakirodalom openwrt/ddwrt okosításhoz.
érdemes beesni a topikba és az usb hubra rákérdezni, illetve mivel mit bír (hány feladat, milyen sebességgel) szerintem a szűk keresztmetszet a 32 meg ram lesz.
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_1-50.html
http://logout.hu/cikk/tp-link_tl-wr1043nd_okositas/bevezetes_specifikacio.html[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz interbalu #11538 üzenetére
teljesen mindegy mit választasz, gyári firmware-el ez nem fog menni. stabilan. jól. custom-mel (ddwrt openwrt, oleg) is csak jó adag parancsoros beállítgatással. ezekhez viszont vannak jó leírások, fórumokon segítőkész emberek. aránylag könnyen megoldható még hozzá nem értőnek is. kis szerencsével.
másrészt, milyen netre, milyen célzott adatforgalomra havi szinten, mennyi torrentet szeretnél seedelni, zárt oldalak, vagy csak nyíltak -
törölt tag
nincs kedvem megint ott trollkodni, de erősítsetek már meg abbéli hitemben, h ezen tesztnek álcázott termékbemutató reklám hemzseg a tárgyi tévedésektől...
[link]
én már ott felsírtam, h csodájára jár az n-es wifinek. 2010-ben.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sp@rtan #11413 üzenetére
milyen távokat, szinteket kéne átlőnöd, hány és milyen falakkal, födémmel?
szerintem nem vészes, 2 szintes, átlag családi ház alsó sarkába raktam be sógornak, lent-fent van normálisan net, mindenki tud nyomtatni.
ha mákod van és nincsenek nagy igényeid, torrent is tud menni, de seedelni szerintem nem fogsz nagy adatmennyiséget. a legújabb gyári fw-ek lehet, h jobbak már. ott nem kell piszkálnom, a saját n16-omon meg már oleg van fent.
de n13u-n csak ftp-s fileelérés volt, mikor legutoljára láttam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Grafiqs #11408 üzenetére
megabit-re gondolsz?
mert a rtn16-on a gyári firmware is a dupláját tudta nálam, olyan 3000 kb/s-ot tud lefele (fel 2000), az oleg meg 5-6000 körül mozog stabilan. ntfs-n, ext egy picit gyorsabb.
-----------
@ #11411) sp@rtan
olyan rútert nem találsz, amivel megbízhatóan tudsz torrentezni gyári fw-el. pláne asusban. de javítson ki valaki, ha tévednék.
az n13u jó választás lehet, van is hozzá custom fw, csak éppen abból is jött már v2, amiben erősebb proci, 64 mega ram van. h erre fel lehet-e küzdeni...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
esetleg az h kilóg? ebben így mi nem volt világos és érthető? a szokásjogot leszarom (egyébként meg nem is szokás kivenni, mert minek, exp. card ssd-ket sem szokás csak úgy kikapkodni), és én biza benne hagynám, hagyom. mivel a rúter mindkét helyen ua-ban a helyiségben van, igazából a méretnek nincs nagy jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nem pont ide való, de nincs kedvem keresgélni... az n-es pcmcia kártyák közül nincs olyan, ami nem lóg ki annyira? vagy csak egy méretben vannak?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #8999 üzenetére
szerintem meg ez egy fórum, amit én is olvasok, így a tudomány jelenlegi állása szerint gondolom megtehetem, h felhívom a figyelmét, feleslegesen dorongolta le. meg arra is, h ebben semmi fellengzős nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
de inkább hagyjuk, csak költői kérdés volt...
nem én voltam, aki felmászott idegbeteg módon az magos lúra.
mellesleg mi fellengzős van abban, h olvasd már el még egyszer mit írt, mielőtt leugatod.
ha nem látod a problémát, akkor kérd meg az ált. isk. tanítónénidet, h segítsen a szövegértelmezésben.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- GTA V
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kés topik
- Politika
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest