Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Truman
senior tag
válasz Intruder2k5 #29898 üzenetére
Nos, TP-Linket a hátam közepébe se még egyszer. Megmondom őszintén ezzel az N16 -ossal én is szemezgettem, azt hiszem teszek vele egy próbát, majd ha megjön a fizu. Van most az edigital.hu -n 19 900 -ért, 3 év garival, ingyen szállítással. Ja és nem tudjátok mennyiért tudok megszabadulni a 1043 -asomtól ha visszarakom a gyári firmware -t?
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
Köszönöm a gyors válaszokat. Nos, az internetcsomagom nem nagy 10/0,5 -ös ADSL és ez valószínűleg nem lesz nagyobb a közel-távol jövőben se.
Igazából én a 1043 -ast is csak a torrentezés miatt vettem, semmi másért, el lettem volna én a régi és buta D-link -emmel is, csak hát asztali géppel kicsit luxus a torrentezés.
Kicsi a házunk és a routert csak a hálószobámban tudom elhelyezni, van egy teljesen zajtalan Samsung külső vinyóm, a 1043 -ast annyira nem bírja a torrentet, hogy csak seed -re tudom használni, a gépen töltöm le nappal, majd vele seed -elem vissza. Az még éppen bírja.40 ezret már nem kicsit túlzásnak érzek, azért már majd csak ki lehet hozni egy passzív hűtéses miniITX konfigot SSD -vel és külső tápos házzal, ami szintén ugyan úgy zajtalan lenne. Van valami olcsóbb megoldás routerbe?
-
Truman
senior tag
Sziasztok! Olyan Wi-Fi routert szeretnék, ami gyári firmware -el is tudja a torrentezést. Lehetőleg ne rogyjon meg, akkor se, ha egyszerre mondjuk 5 letöltésem és 30 seed -em van.
Mert jelenleg egy OpenWrt -vel mókolt TP-Link 1043ND -m van és kezdem már nagyon unni vele a stabilitási gondokat és a gyakori újraindulgatásokat. Nem akarok többé a Linux -al se sz*rakodni, és a garanciát kockáztatni, ezért lenne fontos hogy ezt gyári firmware -el tudja. Minél olcsóbban szeretnék kijönni, de azt sem szeretném, hogy a spórolás a funkcionalitás és stabilitás rovására menjen.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
válasz Questor #11459 üzenetére
Itt szépen összefoglalták ezen router-ek tulajdonságait.
Gyakorlatilag, az általad felsoroltak közül bármelyik jó lesz. A TP-LINK TL-WR841 N / ND között csak annyi a különbség, hogy az N-nek nem leszerelhetőek az antennái. Ez ha nagyobb hatótáv kéne akár problémát is jelenthet, szóval nem igazán ajánlott vétel.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
válasz sziada5925 #11061 üzenetére
És miért ragaszkodsz ehhez a típushoz, ha szinte beszerezhetetlen? Annyi más jó márka van...
-
Truman
senior tag
válasz Sziszifeca #11010 üzenetére
Jó. Olcsó, gyors, megbízható. Van benne minden, ami egy mai router -be csak kell, egyedül a gigabites switch -et hiányolom, de erre meg ott van a TL-WR1043ND 3-4 eFt -al drágábban, amibe már USB csatlakozó is van külső tárolók számára.
-
Truman
senior tag
Én a TP-Link TL-WR941ND -t tudom ajánlani, tudja a végeleges N wifi szabványt, megfelelően gyors és igen stabil, valamint Bandwidth Control -t találsz benne, amivel el tudod elosztani a sávszélességet a kliensek között. A legtöbb boltban 10 k alatt van és 5 év cseregarancia is van rá.
"Tehát egy olyan wifi-re lenne szükségem, amely titkosítható, és legyen rajta lan port (vezetékesen is tudjam használni, közvetve routeren keresztül, vagy közvetlenül az Xbox-ba dugva is, míg nem lesz bele véve wifi.)"
Nagyon nagyon ritka az olyan Wifi router aminek ne legyen minimum 4 db LAN portja, szóval ezzel egyik típusnál se lesz gond (egyedül egy nyominger Fonera -t láttam, aminek csak egy volt, de persze Switch-el az olyan is továbbosztható). A titkosítás lehetősége pedig minden Wifi router -nél alap.
[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz DaNNE96 #10893 üzenetére
És ha két gép üzemel egyszerre, akkor nem szaggat?
Haver járt egyszer így, ha a fia gépe nem áramtalanított, hanem csak kikapcsolt állapotban volt, akkor a hálózatot teljesen szétcs*te szinte és használhatatlan volt. Nagyon zavarta ,mert ő sokat játszik online COD 2-t. Próbált minden hálókatibal összefüggő dolgot letiltani (pl.ake On LAN), de csak akkor oldódott meg a probléma, ha letiltotta az alaplapi LAN -t és vedd külön egy PCI-osat.
[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz Czimby #10805 üzenetére
Hát biztonsági szempontból tuti, hogy nem jobb a második. A TL-WR543G különlegessége csupán abban rejlik, hogy más vezeték nélküli hálózatokhoz (pl. AP-ez vagy mikrohullámú Internet szolgáltatóhoz) is tud csatlakozni, és azt továbbosztani. Máskülönben minden tekintetben jobb a TL-WR741ND, pl.:Erősebb hardver, lite N Wifi szabvány, menedzselhető sávszélesség, szülői korlátozások, hozzáférés szabályozás, stb..
-
Truman
senior tag
válasz Bator92 #10593 üzenetére
A Wifi védelemmel nem lesz gond, mert mindegyik támogatja a lesgerősebbet (WPA2) és tudják a MAC szűrést is.
Gyárilag mindhez 3 dBi nyereségű antennák, vannak viszont a TL-WR841ND -nek 2 db is van, szóval ez a legjobb választás. Ezenkívül hardveresen is ez a legerősebb. Ha nem lenne elég a hatótávja bármikor lecserélhetők az antennái.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
Igen igazad van, nem tettem hozzá hogy otthoni és kis irodai célokra nem.
A 6 számjegyű árkategóriában azért még szépen tevékenykednek. De a SOHO -sak közül én nem mostanában láttam új modelleket a sima vezetékesek körében.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
válasz Chosen #10533 üzenetére
Típustól függ, de általában külső merevlemez (vagy pen drive), USB-s nyomtató csatlakoztatására és hálózaton keresztüli megosztására való.
Makkolt firwmware-ekkel, a router számítógép nélkül is képes lehet FTP, HTTP, és torrent letöltésekre a rá csatlakozott háttértárra.
-
Truman
senior tag
Ami az árakat illeti, kicsit tévedésben vagy, de valóban ezek legjobban ajánlható típusok belépőszinten.
TL-WR841ND
TL-WR941ND
TL-WR1043NDAz élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
válasz attila199207 #10433 üzenetére
Hát beépített HDD-vel ennyi pénzért tuti nem veszel ilyen routert, használtan se.
A legolcsóbb ilyen újonnan a TL-WR1043ND, de ehhez persze még kell egy USB-s külső vinyó (esetleg pen drive) is.[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz WonderCSabo #10368 üzenetére
Ja így már értem, te a Linksys WRT320N -re gondoltál. Az valóban ott körül van. Bár szerintem nem éri meg. Én a beépített antennás megoldásokat, amúgy is kerülni szoktam nagy ívben.
-
Truman
senior tag
válasz WonderCSabo #10365 üzenetére
"12 e forint? Én mindenhol 20k feletti árakat látok. Persze újonnan."
Nem puccos elektronikai szaküzletekben és PC boltokban kell nézni. Ahol nagy a profitéhség, és még az a sok felesleges csili-vili és felhajtás is be van építve a termékek árába.
--> http://www.argep.huAz élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
válasz semetka #10354 üzenetére
Ja, és persze a világért se áruld el a router-ed típusát.
Egyébként: http://portforward.com/Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
válasz Predator2 #10341 üzenetére
Wireless --> Wireless Advanced --> Transmit Power
De alapértelmezésben a maximumon van. Szerintem érdemesebb lecserélni nagyobb nyereségű antennákra: [link 1] , [link 2]. A gyárilag mellékeltek csak 3dBi -sek.[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
Így néz ki a Webes beállító felület kezdőlapja.
General Setup --> WAN -->PPPoE.
Kitöltöd szépen a szolgáltatód adataival account, MTU érték, stb.. Majd a connect gombra kattintassz, ha sikerül csatlakoznia akkor--> apply.
Ehhez hasonlóan minden beállítást el tudsz érni Quick Setup használata nélkül, szerintem egy próbát megér.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
-
Truman
senior tag
Nos a telepítő CD -t el kéne felejtened ! Webes felületről szoktunk router-t konfigurálni.
Mindenképpen reset-elned kéne, ahogy Beri is mondta.
(A kézikönyv szerint legalább 20 másodpercig kell nyomva tartani a reset gombot, ha csak 5 másodpercig csinálod az csak a WPS üzemmódot kapcsolja be.)
A router-ben a DHCP alapértelmezésben engedélyezve van, így a hálókártyádat automatikus címkérésre kell állítani (ha itt még nem jártál, akkor ez az alapértelmezett beállítás).Az eszköz alapértelmezett IP címe: 192.168.2.1 ezt kell a kedvenc böngésződ címsorába írni.
Kérni fog account-ot is, alapértelmezésben: User name: admin ;Password:1234
Ez után konfigurálni kell, ahogy Beri is mondta a Digi PPPoE-t használ a legtöbb esetben.
Itt van egy kis segédlet a beállításhoz, ugyan TP-Link router-ekről szól, de támpontnak tökéletes.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
válasz Crytek #10284 üzenetére
Valószínűnek tartom, hogy abba a Netbook -ba, csak G-s Wifi adapter van. Bár így is majdnem dupla annyit kéne vinnie ~ 22 Megabit -et. De ez magyarázható pl. a gyenge vétellel, vagy hogy egy másik Wifi hálózat bezavar. (Ez utóbbi kiküszöbölését, megtalálod a fent linkelt leírásban.)
-
Truman
senior tag
válasz Press Lennox #10280 üzenetére
Ez attól függ. Ha a hűség végén a tied lehet az eszköz akkor esetleg, egyébként nem, mivel 5 eFt környékén elég jó kis Wifi router-eket lehet venni. És egyáltalán nem nehéz bekonfigurálni. A modemet meg úgyis ők adják.
-
-
Truman
senior tag
A "connect on demand" -nál kérésre csatlakozik. Van még a "Max Idle Time" paraméter, ami azt jelenti hány perc tétlenség után bontsa a kapcsolatot. Szerintem valami a hálókártya irányából történő kérésekkel van, lehetséges hogy nem érzékeli őket a router.
Esetleg megpróbálhatod frissíteni a hálózati adapterek driver-ét, vagy aminek mégtöbb értelme van az a router-en egy firmware frissítés.
Egyébként használhatod nyugodtan automata módban is.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
Ebben az árkategóriában a TP-Link TL-WR1043ND az egyetlen ami számításba jöhet.
-
Truman
senior tag
Én itt csak Operation System -et látok. Vagyis milyen Operációs rendszerekkel kompatibilis az eszköz. (Egyébként nincs felsorolva mind, hiszen minden Internetes böngészésre alkalmas operációs rendszer támogatott.)
-
Truman
senior tag
válasz killerno #10084 üzenetére
Ha jó tudom a TL-WR841ND nem támogatja a DD-WRT-t. Kikacsoltad a titkosítás? A TP-Link -ek WDS Bridge üzemmódban csak max. WEP titkosítást tudnak. Egyébként én erre a célra egy sima AP ajánlanék kliens módban, pl: [link]
-
Truman
senior tag
Szünetmentes ajánlott, előtte hard reset nagyon ajánlott. Egyébként a WAN portba maradhat a kábel. A garancia csak akkor veszhet el ha elrontod a frissítéssel. Bár nekem a múltkor simán kicseréltek egyet így is. (Bár nem mondtam előtte mit csináltam vele).
-
Truman
senior tag
válasz sz.zs. #10056 üzenetére
Szerintem a tapasztalat elég ritka lehet ilyen téren. Sokszor van úgy 3G/HSDPA router-eknél X típusú modem működik egy adott szolgáltatóval, de már egy másik szolgáltatónál ugyan ez a modem már nem.
Pont a szeszélyessége miatt, az jelent 100%-os garanciát, ha a szolgáltatótól veszed meg a 3G-s Wifi router-t. A Vodafone és a T-Mobile is árul ilyen kütyüket, akkor gondolom a Pannon is..
-
Truman
senior tag
-
-
Truman
senior tag
válasz Oliverda #10018 üzenetére
Hát, hardveres tulajdonságok terén és árba is odaver a TP-Link a D-Link-nek.
D-Link DIR-300 (~8 EFt)
CPU Speed: 182 MHz
Flash size: 4MB
RAM: 16 MBA TP-LINK WR741ND pedig szinte mindezek duplája
CPU Speed: 400 MHz
Flash size: 4MB
RAM: 32 MBÉs 6 eFt körül van az ára. Bár én is csak most hallom Beri -től, hogy már erre is rámegy az Open WRT.
[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz Oliverda #10012 üzenetére
Bármelyik ami az Open/X/DD-WRT firmware-t támogatja. Ezek közül talán a legolcsóbb a D-Link DIR-300 -~8 k körül van.
Szerk.: Volt még az Airlive-nek a WT-2000R -je. Ez gyári fw-vel is tudta, de már nem látom sehol.
[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz concret_hp #10004 üzenetére
Lehet, hogy van. De inkább az IP címhez rendelés a jellemző. De miért kell neked pont a MAC címhez rendelni? A Router-ek DHCP menüjében általában lehet fix IP címet rendelni a MAC címekhez.
-
Truman
senior tag
válasz kriszwells #9999 üzenetére
Igen valószínű, hogy azért. Másképp feleződne.
-
Truman
senior tag
- Az újabbak mindenképp, de egy PCI-os sem egy ökör ára.
- Van
- Külső tárolók csatlakoztatására -ezt már a gyári firmware-el is tudja (de úgy tudom USB nyomtató szervernek is jó, bizonyos firmware-ekkel).
- Lehet kvázi NAS-ként használni amit a hálózat minden gépe elér.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
"valami adat a hatótávolságáról van?"
Ezt előre látatlanba egyik Wifi router-ről sem lehet megmondani.
"De szentem ez lesz a nyerő router Mert a mostani SMC lófaszt nem ér :S Meg nem tom miért szakad a net folton ha megy a utorrent :S"
SMC? Akkor tuti a router miatt van a szakadás. Az SMC-k harmatgyengék a torrentezéshez, főleg a régebbiek.
A WR1043ND -nek nagyon korrekt a belvilága:CPU sebesség: 400 Mhz
Flash mérete: 8 Mb
RAM: 32 Mb DDR1 16 bitEzzel már szakítania kell a torrentnek.
[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
Melyik szolgáltatónál vagy/leszel? Van még hűséged? Mert általában a szolgáltató bocsájtja rendelkezésedre a modemet. Hűség idő alatt meg javítja/cseréli.
Ebben az árkategóriában én a TP-Link WR1043ND ajánlom, ezért a pénzért ennél korrektebbet most nem kapsz.
-
Truman
senior tag
Hú, de el vagyunk már szállva magunktól.
Én is tudok olyat mondani, ami neked lenne újdonság és mégse mondom, hogy ez baj lenne. Tudod nem flame-elés miatt szoktunk fórumozni, hanem azért, hogy bővítsük az ismereteinket.Nem a helyi hálózatról volt szó, csupán csupán helytelenül feltüntetett értékekről, ahol a gyártó "spórol a tintával" és nem írja a dobozra, hogy ez csak elméleti maximum.
-
Truman
senior tag
Akkor egyszerű a megoldás: NEM KELL ODAÍRNI !!!!!!
Ez pont olyan szőrszálhasogatás, mint az az érték amit az egyes Wifi szabványokra írnak. De a vásárlót a technikai háttér marhára nem érdekli, csak az a hasznos teljesítmény. Vagyis ideális körülmények között (ha semmilyen zavaró tényező nincs), és a vásárló a laptopját a wifi router -ének tetejére teszi, akkor mennyi hasznos adatáramlásra számíthat? (csak ennyi kéne, se több se kevesebb.)
Utána meg ha a vásárló átk*rva érzi magát, akkor én mentegetőzzek, meg próbáljam neki elmagyarázni, hogy ez miért van.
[ Szerkesztve ]
-
-
Truman
senior tag
válasz petrusz82 #9826 üzenetére
Persze, hiszen gigabites (1000 Mbit-es) WAN/LAN csatlakozókkal rendelkezik. Viszont ha vezeték nélkül is akarod élvezni ezt a sebességet, akkor a klienseknek már N-es adapterrel kell rendelkezniük.
[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz #40835072 #9823 üzenetére
Nekem semmi bajom nem volt még vele, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vezetékes asztali SOHO router-eket már nem igazán fejlesztik a gyártók.
"ez jó router mert a wifis amit küldtél olyanom volt és egybeőé elromlott...:S"
A TP-link -ekere 5 év cseregarancia van. Szerintem senki se akadályoz meg abban, hogy kicseréltesd.
"és mennniy a kiszállítás mert azt nem írja!"
Mikor legutóbb rendeltem tőlük még Br. 1440 ft volt.
-
Truman
senior tag
válasz kmisi99 #9801 üzenetére
??
A 10/100 -as azt jeleni, hogy kompatibilis az ősrégi 10 Megabites hálózati eszközökkel is, egyébként normál körülmények között (mint a Digi is) 100 Megabites. Vezeték nélkül, viszont ha csak G-s kliensekkel használod akkor ez a sebesség már feladná neki a leckét. Ezért digi net esetében már meg kéne hozzá venni a lite N-es adaptereket.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
válasz tzsolesz #9797 üzenetére
A WR741ND is 20 dBm -et tud, csak egy 500-assal drágább, és tele van hasznos szolgáltatásokkal. Még a WR340GD és az WR542G / WR542G ellen annyi szól, hogy mivel régebben a piacon vannak, ki lehet fogni belőlük régebbi hardver verziós példányokat is. Ezeknél a termék támogatás is lanyhul "picit".
Példának hozhatom fel az én WR642G -met, nekem v4-es verzióm van, és csak ehhez készítették el nemrég a bandwidth control -t támogató firmware-t. A v1-3 -akhoz pedig utoljára tavaly előtt adtak ki firmware-t, amik csak hibajavításokat tartalmaztak.[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
Jogos, viszont igénytelenebb régebbi router-eknél az UPnP is annyit ér, mint halott s*ggére a csók (viszont a TP-Link-ekbe tényleg jól működik).
Amúgy a dilettáns "informatikus" nem állja meg a helyét, hiszen ismerem a srácot, és már van egy szakirányú végzettsége és jelenleg egy fősuli IT karán tanul.
Neki is, és nekem is vannak még leírásink azon a fórumon, és természetesen szívesen vennénk a fórumozók javaslatait, ötleteit. De nem jönnek, csak a hozzád hasonló fikázók akik ötleteiket, javaslataikat inkább megtartják maguknak.
A legtöbb ember meg egyszerűen csak örül annak, hogy valaki összedobott egy ilyet, és nem kell a beállítások miatt drága pénzért szerelőt hívnia. És a fórumnak is jót tesz, hogy nem kell ugyan azt százezerszer leírni."Egyébbiránt minden valamire való router manualjából megtudhatja az ember, hogy hogyan is kell portot forwardolni, stb."
Ebben is igazad van, de nem fog mindenki -aki eddig nem tudott- holnaptól angolt tanulni csak azért, hogy megossza az internetkapcsolatát egy router-el. Márpedig egy Router nem TV vagy DVD lejátszó, és a hazai fogyasztóvédelmi törvényekre fittyet hányva a gyártóik szexuálnak lefordítani a kézikönyveket. Én lefogadom, hogy sokan középfokú angol vizsgával is úgy nézik csodálkozva ezeket a kézikönyveket, mint egy borjú az új kaput.
[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz tzsolesz #9781 üzenetére
"Hmm, az komoly. végül is, van itthon egy Microhullámú (dunaweb-es) vevőm, azt rá lehet kötni? Gondolom sugározni is lehet azzal."
Persze hogy rá lehet kötni, de ha arról jön jelenleg is a net, akkor csak internetmegosztás céljából.
De ha már másik szolgáltatónál vagy, és a tulajdonodba maradt az az AP, akkor hard reset után nagy természetesen szórhatod is vele a neted a kültérre is. Vagy akár beltéren jelismétlő funkciót is elláthat."Ezek szerint nekem még az olcsóbb is elegendő lenne? 340?"
Valószínűleg igen. Bár nincsenek tapasztalataim a 340-esről, hogy a pl.: a torrent -ezést hogy bírják stb.. Szóval érdemes vigyázni, nehogy a spórolással átess a ló túlsó oldalára.
[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz tzsolesz #9779 üzenetére
"Jó legyen a hatótávolsága. Az 543G-nek szabadban valami 800m?, és bent 200m? Ez valóságos lehet? Illetve a 340-es is tudhatja ezt?"
Ez szemfényvesztés. Esetleg antennacserével és irányított antennákkal. Ha jól tudom ennek a 3 TP-Link-nek mindnek 3 dBi -s antennájuk van, és hatótávba nem sok különbség van köztük. De egy átlag családi házban és ~50 m-es körzetében biztosan tudod mindegyikkel használni vele a Wifi-t.
A konfigurálása egyébként mind a háromnak hasonló és a "torrent belövésnek" sincs semmi akadálya.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
válasz tzsolesz #9775 üzenetére
A TP-Link WR543G tud AP kliens módban működni, ez jól jöhet ha hirtelen nincs kéznél Wifi adapter. Segítségével más AP-khez tudsz csatlakozni és arról netezni, mintha csak egy wifi adapter lenne. Más lényeges dologról nem tudok szoftver oldalról. Hardver oldalról, meg talán az olcsóbba más proci és kevesebb RAM/Flash található persze ez egyáltalán nem biztos.
De ha már ennyit is rászánnál, inkább ezt ajánlom. Ez legalább olyan szolgáltatásokat tartalmaz, amit van esélyed kihasználni a közel-távol jövőbe, pl: lite N szaványt, bandwidth control (menedzselhető sávszélesség), stb..
-
Truman
senior tag
Hát akkor regisztrálj ott, és magyarázd el neki ha te jobban tudod. Ő legalább veszi a fáradságot, és csinál valamit támpontként a hazai netes közösségnek.
Egyébként dinamikus helyi hálózati címekhez valóban Port Triggering kell, hiszen a Port Forward csak fix helyi IP -vel működik. Bár igaz a Triggering nekem sem minden esetben műxik, ezért a forward-ot szoktam használni.
-
Truman
senior tag
válasz kmisi99 #9771 üzenetére
Semmilyen lassulást nem fogsz érezni 1 db géppel sem. Egyedül a portátirányításokkal lehet némi minimális nyűg. -->Olvasnivaló
-
Truman
senior tag
válasz norbesz74 #9764 üzenetére
---> A beállítás menete.
Ha a sávszélességet akarjátok osztogatni egymás között, azt meg a Bandwidth Control menüben tehetitek meg.
-
Truman
senior tag
Sajnos mobilnet megosztása nem olyan egyszerű, mint a vezetékes Interneté, hiszen az Ethernet az Ethernet, nincs annyi szabvány és egyéb szoftveres sz*rakodás, mint a mobilnetél.
Szóval a fő kérdés itt az: mennyire kompatibilis a modemed típusával, illetve mennyire tudja a követni az egyes szolgáltatók rendhagyó baromságait.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Harman/Kardon Onyx Studio 7
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest