Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodee_
őstag
válasz Cirbolya_sen #65099 üzenetére
Van itthon openwrt, illetve a szerveren is linux fut szóval a beállítással nem hiszem hogy gond lenne. Viszont legyen rajta azért wifi mivel itt ebben a kis műhelyben azért használnám.
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
yodee_
őstag
válasz Gubek-Einste #65097 üzenetére
Az árat meg tudom nézni több helyen is, illetve van akivel meg is tudom hozatni. A típus kéne, hogy milyen Ezeknek utána járok, köszönöm.
-
Topikgazda
válasz yodee_ #65096 üzenetére
Mennyi lenne a beszerzésre?
Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Kicsivel 30k felett van az Asus AC66U B1
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
yodee_
őstag
Üdv Mindenki!
Szeretém a segítségetek kérni! T-Home optikai 1000res nethez kellene egy router amivel PPPOE módban a legmagasabb sávszél hozható ki a 4 LAN porton keresztül. A Lakásunk eltolt szintes, a pincében a műhelyemmel. Oda fut be az optika és onnan megy fel a szobákba a kábel. A lakás egy teljesen külön wifivel van ellátva, szóval a műhelyben a wifi nem lényeges. Jelenleg a szolgáltatótól kapott DIR-842 van üzemben és tökéletesen teszi a dolgát, de a sávszél közel sem a legjobb. A routerre semmi sem lenne kötve az optikai modemet, és egy 8 portos gigabites switchet kivéve.Igaz a hálózaton van 2 tv, 2 telefon, 1 xbox, 2 noti, illetve a műhelyben egy minipc 0-24be, de ezeket a jelenlegi d-link is tökéletesen kiszolgálja,a dyndns szolgáltatást minden router tudja már szóval ezt sem jelezném extraként. Az egyedüli gyenge pont a sávszél, ami a DIR-842 kihagyásával 970/200, vele csak ~400/~150.
Várom az ajánlatokat. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz jano_77 #65093 üzenetére
Leegyszerűsítve kb. annyit tesz, hogy hány antennás a wifi kommunikáció. A telefonok többségében még ma is csak 1 antenna áll erre rendelkezésre, bár vannak már szép számmal 2 antennások is. Ennél fejlettebb wifi-vel rendelkező telefonok ritkák (ugyanez áll a tabletekre is). A mai notebookokba is leggyakrabban két antennás klienseket építenek. Azaz, a nagy átlag nem fog profitálni a három antennás router sebességéből. Mert ugye az antennák száma a sebességre van leginkább hatással (és nem a jelerősségre, vagy a hatótávra, ahogy sokan gondolják).
-
Multibit
nagyúr
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
humax
senior tag
Asus RT-AC66U B1 doboz bán van az a műanyag lap ami lehet a routert állva is tartani?
amit én vettem múlthetén nem volt benne.
?
másik kérdés mindenkinek melegszik az router? van olyan kor is amikor ami jó meleg lesz[ Szerkesztve ]
Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
jano_77
nagyúr
válasz Intruder2k5 #65083 üzenetére
és oszy-nak is köszönöm a tanácsot!
Ha mondjuk a pénz nem lenne akadály - a két router tekintetében! - akkor
1. TP LINK Archer C7 AC1750 vagy
2. ASUS RT-AC58U?2 szint, szintenként 63 m2-en lenne használva DIGI1000-el. Asztali gép kábellel - még nem tudom, hogy oldom meg, mert az emeleten lesz a belépés pedig a fsz-en van - laptop 2db, mobil 2 db, TV és külső winyó lenne rákötve.
Köszi
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
oszy
veterán
Pedig van! Gubek-Einste ajánlatával!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
MODERÁTOR
-
keke69
őstag
Én már ezt nem értem! Van olyan router 20-30 ezer forintos árkategóriába ami ajánlott? Mert nagyon úgy látom, hogy nincs!
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
MODERÁTOR
-
oszy
veterán
válasz jano_77 #65077 üzenetére
Ezt olvasd el. Lehet válasz a kérdésedre. Ami az Asus-t illeti.
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Új vagyok itt, és abban kérném a segítséget, hogy ASUS RT-AC53 vagy TP-LINK AC1200 a jobb és miért javasolt az egyik vagy inkább a másik? DIGI1000-hez lenne és 2x63 m2 (belső két szintes) kecóhoz.
Utóbbi pár ezerrel drágább azt láttam, de vajon megéri-e a többletet vagy sem ez itt a kérdés?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Doosa
aktív tag
Hát akkor ezt csúnyán benéztem, pedig tényleg alaposan körbejártam, de csak most látom a gyártó weboldalán.
Nem kicsit felhúztam magamat a dolgon, mert könnyen belátható, hogy hardveresen az égegyadta világon semmi akadálya a dolognak (ezért is mertem megvenni).
Nem akarok még ennél is drágább routert venni, hogyhogy tegnap hirtelen felindulásbol feltettem rá egy CFW-et (openwrt lede), és beleerőszakoltam a repeater funkciót magam.
Eddig nincs sok tapasztalatom, de 24 órája hibátlanul működik és fórumokon is dícsérik, stabilnak monják ezt az FW-t.Az már csak, hab a tortán, hogy az eddigi 2,4GHz-s hidat, így sikerült 5GHz-sé alakítanom, és így 8-10Mbps helyett 70-80Mbps-om van LAN-on és 40-50Mbps a "repeate" 2,4GHz-s WiFi-n.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Találtam egy Archer C5-öt. Az ajánlott darab igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz keke69 #65068 üzenetére
Annak nézz utána, hogy azt a kombót lehet-e kizárólag routernek konfigurálni (ADSL modem kihagyásával)! Ha lehet, tehetsz egy próbát. Ha nem lehet, akkor felejtős. Nem sok tapasztalat van azokkal a Fritzboxokkal, kevesek vásároltak olyat.
A kérdést inkább úgy lenne érdemes feltenned, hogy nyújt-e valami pluszt számodra a Fritz, ami miatt inkább azt érdemes venned, mint egy TP-Link Archer C5/C7, vagy egy Asus RT-AC58U routert.
Hangsúlyozom: a használhatóságának, szolgáltatásainak neked kell utánanézned! Itt "hagyományos" routerekkel van inkább tapasztalat. -
keke69
őstag
válasz Multibit #65067 üzenetére
Ha nem fogom kihasználni de tökéletesen megfelel és árban egy "mezei" router árában megtudom venni, akkor se vegyem meg? Esetleg tudnál ajánlani helyette ami 20 ezer környékén van, és hasznos számomra?
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
Borisz76
veterán
-
scope2007
addikt
Üdv
Segítséget szeretnék kérni.
Ismerős ezzel a problémával állt előEgyik szobában van egy PC és egy smart tv
A router kettő szobával odébb van, és csak a LANkabel megy át a PChez, és csak erre van kötve LAN kábel, de mellette kettő méterre van a tv, de nem Wifin szeretnék használni a netet rajta, hanem vezetékessel.
Kérdés elég egy olcsó switch a PC elé? És abból megy egyik egyenes kábel gépre, másik meg a tvre
Vagy más módon elosztani?Sorry, tudom rossz topik
[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
keke69
őstag
válasz Multibit #65060 üzenetére
Igen a fehér V1-es van.
Inkább olyat szeretnék ami már tudja az 5Ghz-et.
Valamint hozzátudnék jutni jó áron AVM FRITZ! Box 3490 20002680 Router nem tudom mennyire ismert és milyen lehet.[ Szerkesztve ]
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Nem igazán tudok dönteni ezért a segítségeteket kérném!
Jelenleg 250/100-as netem van a routerem TPlink 1043ND ami sajnos nem tud csak 150Mb-et.
20.000 Ft környékén tudnék rászánni az új routerre. Ebben kellene a segítség, hogy e szerényes árfekvésbe melyik lenne nekem a leg ideállisabb!?
Köszönöm!Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
toto222
tag
válasz Gubek-Einste #65047 üzenetére
a wifit csak ritkábban használnám a mobil eszközöknél,ott nincs jelentősége a távolságnak max 5 m, egyébként társasházi tégla lakásról lenne szó,de mint írtam nem a wifin hanem vezetéken keresztül menne a jel a lan portokon át,a mostani routerem nem képes a 150 mb átvitelre lanon át ezért kellene egy másik.
kábel modem menne tovább a wifi routerhez és annak a lan portjairól mene vezetéken a három fogyasztohoz "2 számitógép egy tv"a jel,a lényeg,hogy bármelyik képes legyen a max 150 mb fogadására a lanon keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Sziasztok
Az ASUS RT-N12 D1 milyen típusu antenna csatlakozóval rendelkezik? Apát vagy Anyát fogad?
-
killerjohn
addikt
válasz krealon #65043 üzenetére
Remélem csak viccelsz, és te sem gondolod komolyan hogy az MS tehet arról hogy az ubi controller a C:\Users\xxx alá települ, azt meg inkább hagyjuk is, hogy az UTF8 enkódolás standard bk 15 éve. Gondolom sok enterprise környezetet még nem láttál. Vagy Windowst. Vagy active directoryt. Vagy urlt. Vagy hasonlót...
ps: enterprise software architect vagyok ; )
ps2: amire te naívan azt hiszed hogy mindenféle kódolás nélküli, az angol abc betűi, azt ASCII kódolásnak hívják. Ülj le, egyes...[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
dannyl
addikt
válasz Gubek-Einste #65049 üzenetére
Négyemeletes tégla lakás, gigabites diginet, 2-5 telefon + laptop WiFi-n, 1 PC kábelen. Plusz igény nem nagyon van. Stabil legyen, meg gyors. Ja, meg az 5GHz, de ez alap. Nem nagyképűségből, de mindegy mennyi az ára, ha ésszerűen költöm el. Fölöslegesen viszont nem szórnám ki rá a pénzt.
-
legenda
A specifikáció alapján jó, AC 2*2:2 MIMO 867 Mbps, de nekem nincsenek vele jó tapasztalataim, a 2.4 GHz elég gyenge, 5 GHz-en pedig jó routerekkel is ugrál a sebesség, vissza is cseréltem a Latitude-ben a gyári 6205-re, pedig az nem tud AC-t, hanem csak N szabványos dual band.
Több notebook topikjában is találsz rá bőven panaszt, talán a Dell a leghúzósabb, de az Intel Community is szakadásig volt panaszokkal, be is rekesztették egy időben.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
válasz dannyl #65048 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Kicsit többért ott van az Asus AC66U B1 is ami ideálisabb választás lehet.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
dannyl
addikt
ASUS AC58U vagy archer C7 jobb? Kb. egy árban vannak.
-
Topikgazda
válasz toto222 #65039 üzenetére
Bármelyik gigabites portokkal rendelkező típus megfelelő lesz ehhez a feladathoz.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Kicsivel 30k felett van az Asus AC66U B1
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz szabessz #65038 üzenetére
Inkább a mobilnetes topikban kérdezzél rá erre.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz enterlaci #65035 üzenetére
Asus N18U (csak 2,4 GHz képes) vagy AC66U B1 (dual band) megfelelő lehet.
Dual band wifi talán hasznos lenne, 1 felhasználó van wifin állandóan aki kb 10méter távolságra és 3 db beton vagy tégla válaszfal mögött ül jelenleg.
Ez gondot okozhat, főleg 5 GHz-s sávon.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Na ma megvásároltam és beüzemeltem a TP-Link TL-MR6400 3G N300 multiwan mobil routert. Beledobtam a Telenoros simet és egyből fel is csatlakozott a hálózatra, bekonfiguráltam és a MyTV hasít, az 1080p-s mozi Plexen keresztül is tökéletesen megy. A mobilnet 75-100%-os jelerősség között mozog ott ahol a kis Huawei Mifi már döglődött.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
krealon
veterán
válasz killerjohn #65036 üzenetére
"simán agyf@sz, a controller program desktopon nem működik akkor, ha a user nevében speciális karakter (jelen esetben 'á') van... és ez enterprise level?"
Egy enterprise kornyezetben fel sem vetodik, hogy az angol abc es az arab szamokon kivul mas irasjelet tartalmazzon egy azonosito. Egy azonositonak egyedinek es mindenfele kodolas szerint abazolhatonak kell lenni. Az "á" beture az utobbi feltetel nem teljesul.
Tessek a microsoft-ot okolni, hogy nem sipitozott, amikor a felhasznalonevben ekezetes karaktert probaltal beiirni.Mostmar megtanultad a lecket, legykozelebb mar nem fogod elkovetni ezt a hibat.
-
legenda
Tudnia kell természetesen, mert az N szabványos lehet csak 2.4 GHz képes is, laptopoknál jellemző még napjainkban is, ha alsóbb kategóriásról van szó - bár jellemzően néhány ezresért cserélhető jobbra a modul -, de sok eszköz régóta tudja az N szabványos 5 GHz-et, az általa említett iPad például már 8 éve, az okostelefonok is elég régóta, ha nem az alsó(bb) kategóriáról van szó.
A router hiába tud valamit, ha az ellenoldal nem, akkor mindig a szűkebb keresztmetszet érvényesül - igaz ez fordítva is -, mert a jobb adottságú visszafelé kompatibilis, de a gyengébb nem tud hardveres többet, mint ami a specifikációjában szerepel, hacsak nem kerül változtatásra adott tekintetben, mint például a laptopban egy wifi modul cseréje által, ha az fizikailag kivitelezhető.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
toto222
tag
Wifi routert vennék,de elsősorban a Lan portokon keresztül menne a 150 megás net három gépbe,melyiket ajánlanátok ahol a lan képes 150 es átvitelre bármelyik lan porton?
[ Szerkesztve ]
-
szabessz
tag
Telenor mobilnethez ezeket nézem még ki főleg kábelen használva Zyxel WAH7706-EU01V2F , TP-Link M7450 és a Huawei - E5785 LTE néztem ki
Ezek közül melyik a jobb választás gyorsaságba stb..?. -
rekop
senior tag
válasz killerjohn #65034 üzenetére
Ha kérdésed lenne a bállítással, szerintem itt a topicjában tedd fel, ha tudnak biztosan segitenek. Egyébként amit a “wizard” beállitasz az elején az már egy teljesen használható konfig indulásnak.
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #65034 üzenetére
simán agyf@sz, a controller program desktopon nem működik akkor, ha a user nevében speciális karakter (jelen esetben 'á') van... és ez enterprise level? egy órája debuggolom
-
enterlaci
senior tag
Szervusztok,
kis méretű munkahelyi környezetbe keresünk routert, Telekomos 5Mbites nethez. (Igen, valóban, ennyi a max, hiába Budapest.. )
Router ára nem annyira számít (mondjuk 30-40ezerig), de a stabilitás nagyon fontos. Dual band wifi talán hasznos lenne, 1 felhasználó van wifin állandóan aki kb 10méter távolságra és 3 db beton vagy tégla válaszfal mögött ül jelenleg. 4 port elég lehet, mert jelenleg is van egy TP-Link TL-SG1008D gigabites switch használatban. Egyéb extra funkció igény nincs.
Mi lenne javasolt?szerk: jelenleg TP-Link WR740N router van használatban, ennek a wifije már elegendő a fent leírt felhasználó részére.
[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
killerjohn
addikt
nagyon örülök ennek az EdgeRouter Lite-nak, és egy problémám van vele: most tényleg el kell végeznem egy 400 órás hálózati admin/configurator továbbképzést?
-
legenda
Szia,
Nem minden Asus router tudja az összes módot, az RT-AC58U: Vezeték nélküli útválasztó mód, Hozzáférési pont mód és például az RT-AC66U B1: Vezeték nélküli útválasztó mód, Hatótávkiterjesztő mód, Hozzáférési pont mód, Médiahíd mód
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Doosa
aktív tag
Sziasztok!
Hosszas bogarászás és mérlegelés után egy Asus RT-AC58U típusú routerre esett a választásom.
Egy társasházban a szomszédtól kapom wifin netet amit eddig a 3ezer forintos TP-link WR741ND routeremmel fogtam hídba és ebből ment az összes pc-be kábelen. Lassu volt nagyon a kis egy antennás tp link-kel de működött.
Láttam, hogy az asus routerekben benne van gyárilag a repiter mód, ezért mertem megvenni az AC58U-t. Erre mikor elindítottam a setupot látom, hogy nekem csak normál router és AP módot ajánl fel. Kérek mondjátok hogy én rontok el valamit és nem az asus vette ki ezt az alap funkciót ebből a vasból
A wifi beállításokban van wds mód, de az nem támogat titkosítást!!!?!??!?!?!??/???/ -
oszy
veterán
Mennyire ajánlott vétel a Asus RT-N65U? Jó áron van most (kb. 10.000-re jönne ki.) Panelba.
-
Topikgazda
válasz subject17 #65023 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Ilyen szempontból melyik a leginkább ajánlott?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
subject17
újonc
Helló!
Az lenne a kérdésem hogy van valami tapasztalat arról, hogy az ac58u , ac66u b1, archer c7, c8 közül melyik adja a legerősebb jelet? Családi házba lenne új wifi router, két szint és vastag falak, a jelenlegi régi tp link-kel csak itt-ott helyenként lehet netezni. Lent ha arrébb megyek 10 centit felére csökken a sebesség.
Ilyen szempontból melyik a leginkább ajánlott?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
szabessz
tag
Sziasztok
HUAWEI E5577 átlagba mennyi sebességet tudd USB-n keresztül?
Ha telefonon 146-al megy ugyan ez kihozható vele kábellel összekötve?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
humax
senior tag
1 -TP-LINK ARCHER C7 v4 neki van USB 3?
2- TP-Link Archer C8 AC1750 neki és van v1/v2/v3/stb?
Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
Topikgazda
-
sayCet
aktív tag
válasz Gubek-Einste #65016 üzenetére
Telekomos srac mondta, hogy nekik is Telekom net, és ő úgy oldotta meg, hogy MM-bol vásárolt egy másfajta routert.
Tyger! Tyger! burning bright In the forests of the night, What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
v3g374
tag
válasz Gubek-Einste #65013 üzenetére
Csak 2 szoba, most egy TL-WR841ND funkcionál tökéletesen. 5 emeletes ház teteje, most a wifi még lent a ház előtti buszmegállóban is fogható.
A fal nagyon vékony, fából van (2 szobát köti össze).
1000/200 lesz (ha jól tudom a diginet)
MAX, 2 db PC etherneten, 2db laptop wifin, 3 telefon wifin.
Semmi egyéb igény nincs, az eddigi is tökéletesen megfelelő lenne itthonra, de hogy beköti a Digi a gigabitet, ki akarja használni a család amennyire lehet.Archer C9 akkor jó lehet? Köszi
-
sayCet
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy olyan routert vásárolni, amin van Analóg telefon port. A szolgáltató a Telekom, 100 megabites sávszélesség, egy ZTE router üzemel most, de kellene még egy a lakás másik végébe, de ugyan ezt nem szeretném.
Ár: 10-15 ezer?Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Tyger! Tyger! burning bright In the forests of the night, What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry?
-
Topikgazda
válasz v3g374 #65012 üzenetére
A teljes sebesség csak vezetéken lesz meg.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
30k felett: Asus AC66U B1/AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT1900ac/RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
-
v3g374
tag
Sziasztok,
Digi jön bekötni a 1000-es netet. (jelenleg 100/100 van)
Szeretnénk kihasználni a lehető legnagyobb sebességet, wifin és etherneten egyaránt. Kisebb társasház, 2 gép van etherneten, 2 wifin.
TP-LINK Archer C9 -t néztem ki, esetleg lenne jobb megoldás? Ti mit ajánlotok? -
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
-
oszy
veterán
Akkor mégis csak a Xiaomi lesz a befutó.
-
félisten
Nagyonis!
Társasházi környezetben a 2,4 GHz jóval zsúfoltabb, mint az 5 GHz, mert egyrészt kevesebb a használható csatorna, másrészt pedig az egyébként éppen előnyként is kezelhető nagyobb hatótáv miatt a kevesebb csatornán az eggyel távolabbi szomszédok is bezavarnak.
Ezen túl lassabb is, de ez már kevésbé, illetve nem olyan sokak számára égető probléma.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
oszy
veterán
Van valami hátránya, hogy az Asus RT-N18U nem tud 5 GHz-et? (Panel lakás, digi 500) TL-WR1043ND ver:4.0 szóba jöhet esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz piero86 #65003 üzenetére
Szia,
Nagyon jó a Linksys EA7500, de abból az igazán jó vétel a v1, ami jóval erősebb prociban a v2-nél, viszont több üzletben csak v2 van már belőle.
Jó persze a v2 is, de annál ár-érték arányban már elgondolkodtató lehet egy valamivel olcsóbb, vagy azonos árkategóriájú, akár más gyártójú típus.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
piero86
aktív tag
-
WaterWave
veterán
Nálam is 2.4 ghz-en van minden mint a búcsúban... bár a csatornák számával lehet enyhíteni... De 5ghz-en gyorsabb is, és tisztább is.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
félisten
válasz st3v3np3t3r #65000 üzenetére
Akkor Neked mindenképpen 5 GHz-es wifijű router kell.
Megerősítésként nézz rá egy wifi-analizerrel a 2,4 GHz-es sávra -- vélhetően szép színes absztrakt ábrát láthatsz.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Mobil flották
- DIGI internet
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25