-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
Tesztelgetem a Tenda AC18 1900M routeremet, egyik nap tökéletesen meg vagyok vele elégedve, másik nap már nem annyira.
A lan kábellel összekötött pc-vel állandóan hozza a 600-850 Mbit-es netet a sebesség teszt. Viszont a wifi problémás, sajnos két szintes a ház (most ez baj) és a betonfödémen nem igazán szeret átmenni a jel. De azon helyiségben ami alatt van a router ott kiváló de nem mindig.
Az 5 Ghz-en stabilan állandóan a telefonon lévő wifi analizátorral 300-350 Mbit-et mérek ha nem kerülök túl messze a hatósugarából földszinten is (itt a router) és az emelten is. De a 2.4 Ghz-es wifi már nem ilyen jó. Van, hogy annál is mérek 250-300 Mbitet, de tegnap például még a router antennája mellett sem mértem 90 Mbit-nél többet.
A szomszédomban van egy wifi ami erős jelű, és még egy másik házban mutat wifi jelet, de az már gyenge.
Tegnap vettem hozzá egy A9-es jelerősítőt az emeltre, lett is mindenhol a felső szinten 2.4 Ghz-es wifi jel, de ezeknek csak 50-100 Mbit között mozog a letöltési sebessége a speedtestel. Ugyanakkor előző nap még fent is a router felett 200-300 között mozgott ez a jel.
Nosza kiiktattam az erősítőt, de nem tudtam elérni sehol sem a házban már a 2.4 Ghz-el a megelőző napi 200-300-as sebességet csak a standerd 90 körülit.
Nem értem mi lehet a gond? Az, hogy Tenda? Pedig külhonban is mindenhol agyba főbe dicsérik és mindenhol megkapja a 4 csillagot is.
Már kezdek beleőrülni lassan, hozom viszem a házban a routert, kábelezek, de érdekes módon az erősítő megvétele nem hozott pozitív változást.
Igaz van wifi jel mindenhol a házban 90-100 Mbit-el, de hova lett a 300 Mbitem is, már kezdek gyanakodni, hogy azt csak 5Ghz-en mértem? De nem lehet, mert 2.4-en is tudnia kellene, ráadásul a router antennája mellett??!!
Mire gondoltok mi lehet itt a gond?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Formula-1
- Parfüm topik
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
- eBay
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ÚJ HP Elite SFF 600 G9 Core i5 13500 /8GB DDR5 //512GB SSD /Windows 11 + gyári gari dobozos!
- Fujitsu Primergy RX300 S7 + 2xE5-2620 + 64Gb RAM + 6 HDD CADDY + LSI MegaRAID SAS 2208+BBU + RAILKIT
- GAMER PC : Ryzen 5 5500 /// 32GB /// 5700XT /// 512GB SSD /// Számla+Garancia
- Gamer Gép - Gigabyte Z790 D, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RX 6950XT, 3 TB M.2 SSD, Seasonic 1300W
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest