Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- OpenMediaVault
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- Bittorrent topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- JavaScript topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby-007
tag
válasz nelsonmanian #83542 üzenetére
Én ezzel szemezek :
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
Korábban írtam ide, és ígértem hogy visszajelzek a Tenda AC18 tapasztalataival kapcsolatosan.
Miután jól sikerült elhelyeznem a házban jelentem tökéletesen működik, semmi gond, soha nem dobott le egy wifi eszközt sem, minden tökéletesen megbízhatóan működik.
Egy hónapja van meg, ajánlom.
Kiegészítettem egy Tenda A9-el amivel a ház előtti részre is bő 10 méterre kiterjeszti a wifi jelet, így az ottani érzékelők is működnek vele.
Csak ajánlani tudom. -
Norby-007
tag
Sziasztok,
Tesztelgetem a Tenda AC18 1900M routeremet, egyik nap tökéletesen meg vagyok vele elégedve, másik nap már nem annyira.
A lan kábellel összekötött pc-vel állandóan hozza a 600-850 Mbit-es netet a sebesség teszt. Viszont a wifi problémás, sajnos két szintes a ház (most ez baj) és a betonfödémen nem igazán szeret átmenni a jel. De azon helyiségben ami alatt van a router ott kiváló de nem mindig.
Az 5 Ghz-en stabilan állandóan a telefonon lévő wifi analizátorral 300-350 Mbit-et mérek ha nem kerülök túl messze a hatósugarából földszinten is (itt a router) és az emelten is. De a 2.4 Ghz-es wifi már nem ilyen jó. Van, hogy annál is mérek 250-300 Mbitet, de tegnap például még a router antennája mellett sem mértem 90 Mbit-nél többet.
A szomszédomban van egy wifi ami erős jelű, és még egy másik házban mutat wifi jelet, de az már gyenge.
Tegnap vettem hozzá egy A9-es jelerősítőt az emeltre, lett is mindenhol a felső szinten 2.4 Ghz-es wifi jel, de ezeknek csak 50-100 Mbit között mozog a letöltési sebessége a speedtestel. Ugyanakkor előző nap még fent is a router felett 200-300 között mozgott ez a jel.
Nosza kiiktattam az erősítőt, de nem tudtam elérni sehol sem a házban már a 2.4 Ghz-el a megelőző napi 200-300-as sebességet csak a standerd 90 körülit.
Nem értem mi lehet a gond? Az, hogy Tenda? Pedig külhonban is mindenhol agyba főbe dicsérik és mindenhol megkapja a 4 csillagot is.
Már kezdek beleőrülni lassan, hozom viszem a házban a routert, kábelezek, de érdekes módon az erősítő megvétele nem hozott pozitív változást.
Igaz van wifi jel mindenhol a házban 90-100 Mbit-el, de hova lett a 300 Mbitem is, már kezdek gyanakodni, hogy azt csak 5Ghz-en mértem? De nem lehet, mert 2.4-en is tudnia kellene, ráadásul a router antennája mellett??!!
Mire gondoltok mi lehet itt a gond?
Köszönöm. -
Norby-007
tag
válasz Gubek-Einste #60924 üzenetére
Oké.
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
Megvan a Tenda AC18 router, tökéletesen működik, szuper kis cucc, nyomatja egyszerre a 2.4 és 5 GHz wifit, nekem a telo, hibrid notebook, lg tv-m 5 GHz-en megy. Az ezres digi délután 5-kor 860 Mbiten suhant kábelen, wifi 2.4-en a telón 80, 5 GHz-en 260 Mbit. Feltöltés ebben a sorrendben : 260, 62, 134.
Szerintem jó cucc 31 ezret megér, könnyen állítható, jó hozzá a mobil App is.
Ajánlom. -
Norby-007
tag
Jelentem minden kész :-)
Digi 500-ról 1000-re olcsóbb is lett :-)
Bridge-be állítva a Digi Router :-)
Publikus IP címet adtak :-)Már csak egy jó Router kell!
Én valószínű a Tenda AC18-at veszem meg, bármennyire nem ajánlott csak jó teszteket olvastam róla a neten és a youtubon, tudja egyszerre a 2.4 és 5 Ghz-es wifit, erős jel, gyors, usb kapcsolat és még a háztól mérve kint is van wifi. 32 k-ért szerintem elég jó vétel.
Persze beszéljetek le ha van érv és esetleg valaki felsült ilyen cuccal.
Most egy wifi nélküli padlásról lehozott ezer éves TPlink routerrel harcolok ez is tud 40 Mbit-et le és fel :-)Köszönöm itt mindenkinek a segítséget!
-
Norby-007
tag
válasz Gubek-Einste #60824 üzenetére
Köszönöm. És lehet láma kérdés, de honnan tudom meg, hogy NAT-olt címen vagyok?
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
Kérném a segítségeteket.
Családi házban lakom, ez enyémen kívül összesen két wifi jelet fogok a házban a szomszédok felől (az egyik az ikerszomszédomé :-) Digi 500/200-as csomagom van, de lassan feltolom 1000-re.
Adott hozzá amit adtak Huawei hg8247h router/modem. Erről egy lan kábellel van összekötve az asztali PC-m és wifivel kapcsolódik hozzá 2 telefon, néha 1-2 laptop, elvétve egy tablet és két tv (ezek nem jellemzőek).
A huawei-rők megy a kábel tv-is, van telefon előfizum is hozzá, de nem használom, nincs telefon rákötve.
Eddig minden szépen és rendben működött, meg voltam elégedve a cuccal.
Azonban most okosítani szeretném a házat és felszerelném néhány érzékelővel, egy esetleg kettő gateway-el, egy Raspberry Pi3-al és az egészet egy még el nem döntött home automatizáló szoftverrel (Domoticz, Home Assistant...) fognám össze. Egy wifis kapcsoló (sonoff) lenne kültérben a háztól kb 8 méterre. Nekem most még ott van wifi jelem, mert a router a garázsba van felszerelve és a hörmann kapun kell csak átverekedni a jelnek magát és onnan kb 15 méterre lenne sonoff kapcsoló.
Mivel lennének esetleg eszközök (IP kamera, stb) amihez kell távoli elérés és e miatt esetleg egy vagy több port átirányítása szükséges lehet, illetve akár fix ip címmel kell ellátni valamilyen eszközt.
Nos ekkor szerettem volna ebbe a csoda Huawei router lelkivilágába beletekinteni, de nem lehet (ezt már a Digi topicban jól körbejártam, egyelőre nincs megoldás, vagy senki sem tudja), nem lehet semmilyen account/jelszó párossal belépni rá és a topicban mindenki saját routert javasol.
Ezek után szeretném kérdezni itt tőletek, hogy mindenképpen szükséges nekem új router, vagy valahogy meg lehet oldani a digis cuccal amire szükségem van? Vagy kell új router és a digiset állíttassam híd módba? Ha ez a megoldás akkor milyen routert vegyek ehhez a fentiekhez? Wifin eddig nem volt szükséges a gyorsaság, de most lehet majd a HD IP kamerák képe miatt az lesz? A PC-n futtatom a torrentet, azon csinálok mindent, így nekem nem szükséges, hogy a router ilyen nyalánkságokat tudjon.
Mit javasoltok a fentiek alapján, mi a legoptimálisabb megoldás a számomra?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest