Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz scarbantia #58898 üzenetére
Asus N56U (CFW-vel AC-s) vagy D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott) lenne mint ajánlott 20k alatti dual band eszköz.
Az Asus N18U-nak úgy jön ki a 600 Mbps-s link sebessége, hogy 3x3:3 MIMO képességű és TurboQAM támogatással is rendelkezik.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
scarbantia
aktív tag
válasz scarbantia #58898 üzenetére
Az kimaradt, hogy bármi más is érdekel, ami megfelel a feladatra, kb. max 20e Ft-ot szánok rá, használt is jó.
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Meghalt az ASUS RT-N65U routerem(kb. 10mp-enként reboot, lényegében el se indul), és SOS kellene valami helyette.
Feltételek:
-gigabites
-4G/LTE megosztás
-wifi, ha lehet NAS-hoz is...Használati körülmények:
-Telenor teljesen korlátlan 30Mbps mobilnet megosztása
-egy asztali gép és egy NAS gigabit etherneten keresztül
-egy laptop N-es wifivel, ami kezel 5Ghz-et isA net megosztásán túl igazából a NAS jó elérése lenne fontos, ez a munkámhoz kell, nagy méretű képekkel kell dolgozni. Túl sokat nem szánnék rá, egy RT-N18U jött szembe, de a wifi sebessége nekem teljesen homály. Ugyebár ez csak 2,4Ghz, a specs szerint max. 600Mbps, de a fórumot olvasgatva ha jól látom, akkor ez valahol csak 100Mbps alatt/eszköz (?). Semmi mérési tapasztalatom nincs, de az N65U 5Ghz-es kapcsolattal érezhetően lassabb volt, mint kábellel, legalábbis a NAS elérésénél mindenképp.
Az N18U várhatóan lassabb lesz wifi-vel? Vagy mindegy, és igazából erre a célra valami AC-s wifi adna csak megoldást?Amúgy a 2,4Ghz itt nem para, faluszéle, innen már csak az erdő van, az őzek nem wifiznek a kertben.
Néha egy-két gyenge jelet elkapok, de gondolom ez nem számít.Előre is köszi a segítséget!
-
őstag
válasz SchumiBácsi #58896 üzenetére
Az Asus N18-as az egyik legerősebb hardverrel ellátott 2,4 Ghz-es router... elég sok szolgáltatással. Antennái állíthatóak ami miatt 2 szinten is bevethető. Tehát ha az emeleten van, akkor az antennák fekvő helyzetbe állításával viszonylag nagy eséllyel lehet jel alatta... stb...
Ha az N18-as nem viszi át a falat, akkor sajnos kábelezned kell és pl. 2 eszközzel megoldani a dolgot.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz bluemirage #58882 üzenetére
Így van nem feltétel a gigabites wi-fi, néhány de max 10 megabit bőven elég. Még a végén nekiáll valaki torrentezni De egy 30centis panelen (ami felépítésből fakadóan - levegősség -, kb. 15centi lehet) azért átmegy nem? A router alatti helységben azért legyen wi-fi de a többi helység nem igazán érdekel.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Topikgazda
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel:Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
den89
tag
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok. Gyorsabb netre tértünk át (120/10 mbit), amit már nem bír a korábbi TP-Link router. Emeletes családi házról van szó és az emeleten lesz a router, szóval nagyon fontos szempont a hatótávolság. Nem lenne rossz, ha a ház körül fogható lenne még a jel. (Nyilván nem 100-200 méterre gondolok.)
TP-Link, illetve Asus márkák közül választanék, és max 20-25 ezer Ft-ban gondolkodom.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Gubek-Einste: először is köszönöm. A kérdésedre a válasz: 2 asztali gép, egy laptop, egy tablet, és 2 telefon. Egyszerre persze nem fogjuk mindről használni. Általában egyszerre max egy asztali gép megy, a laptop, tablet és 1 telefon.
[ Szerkesztve ]
-
krypton
senior tag
válasz Core2duo6600 #58872 üzenetére
Csak wifi, böngészés, letöltés. Köszönöm.
-
Topikgazda
válasz Primary92 #58883 üzenetére
Csak a DDNS miatt teljesen felesleges a váltás.
Nekem semmi bajom a havi megerősítéssel.Ha kell az 5 GHz-s wifi akkor megfelelő választás lehet a N56U, CFW-vel AC-t is tud.
Alternatíva lehet még a D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott).Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
őstag
-
ivana
Ármester
válasz troszti #58887 üzenetére
Én most cseréltem egy ledes tl-wr841nd-t dlink dir 860l-re eléggé érezni a különbséget (nekem nem volt hibás a 841nd), mindkettőn azonos verziójú lede fut. Amennyiben a gyári firmwaret hanyagolod (ami mindem szempontból ajánlott) akkor ez a dlink a legolcsóbb megoldás. Egy lede telepítés kb. 1 perc és nem kell hekkelni hozzá.
Ha HDD-s a NAS akkor mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni router vásárlásban. Jelenleg egy TP-Link TL-WR841N routert használok, de mostanában napi szinten kell újraindítanom, van hogy többször is, és ez már elég idegesítő. Tudom, hogy vannak trükkök, amikkel lehet hogy ki lehetne küszöbölni ezeket a problémákat, vagy legalábbis az újraindítások gyakoriságát csökkenteni, de a közeljövőben tervezek NAS-t venni (vagy építeni, de ez mondjuk nem befojásol semmit) és így mindenképp szükségem lesz egy gigabites routerre.
A következőket szemeltem ki:
TP-Link Archer C5 V2 AC1200
TP-Link Archer C2 AC750A C2 kb 3 ezer forinttal olcsóbb, de 5 GHz-en durván a fele a sebesség. A jelenlegi 100 Mbit/s-es internetemet mindkettő kihasználja, viszont van egy dolog amivel nem vagyok tisztában. Ha pl. a NAS-t szeretném vezetéknélküli kapcsolattal használni, akkor ott hálózaton belül ki tudom használni az 5 GHz maximumát?
Mert akkor nem mindegy hogy ~450 vagy ~850 Mbit/s-en másolok...Segítségeteket előer is köszönöm,
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
starius
tag
Sziasztok! A legolcsóbb routert keresem, amelyik bírja a digi 1000 Mbps internetet. Mit tudtok ajánlani?
-
Primary92
senior tag
válasz Gubek-Einste #58879 üzenetére
Akkor nem érdemes csak a dns miatt váltani? Meguntam a no ip havi megerősítését, a fizetős pedig évente egy fél router ára.
Esetleg az N56U jobb választás?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SchumiBácsi #58873 üzenetére
Kicsi wifi hatótáv, és lassú wifi. De mivel írtad, hogy a wifit nem használod, akkor ez nem is lényeg.
Meliora sunt bono inimica
-
csabi10
senior tag
Üdv! Le szeretném cserélni a jelenlegi Tp-link TL-WDR 4300-as routeremet. Az Asus AC66u B1-et megéri megvenni?
-
Topikgazda
Sajnos 10k alatt nincsen megfelelő router mert ehhez a nethez már gigabites portokkal rendelkező típus kellene.
Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
JSBB
újonc
válasz Gubek-Einste #58870 üzenetére
Egy hagyományos gangos ház, egy szobás lakás, téglafalak. Abból is egy, és utólag felhúzott vékonyabb fajta. A távolságok a 30m2-ből adódóan 6x5m össz-vissz. Mivel a vezeték megy a laptopba, csak 2 mobil csatlakozna rá. A net 100/50 mbit/s. Egyszerűen csak alap dolgokat szeretnék a telefonomon, mint fb, google stb. Ha lehet, megúsznám 10.000 alatt.
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link WR1043ND v3 routerem, amivel semmi gondom nincs. Viszont vettem tesóméknak egy ASUS RT-N18u routert, ahol is kap az ember Asus-féle dynDNS megoldást ingyen. A kérdésem az, hogy ha használtan veszek egy ilyen routert, akkor fogok tudni újat regisztrálni? A VPN megoldásai, kliensként illetve szerverként mennyire megbízhatóak?
500/200 Megabites netem van, azt kiszolgálja gondolom. Van amiben gyengébb a TP-Linkhez képest? -
Topikgazda
válasz fuwiradis #58874 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)Wifi adapternek ajánlottak:
USB-sből TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14.
PCI-E csatlakozóval pedig TP-Link TL-WN881ND, Asus PCE-N15
Ezek mind csak 2,4 GHz képesek így lehet is rajtuk antennát szabadon cserélni (már amelyik cserélhető antennás), antennából a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott.Dual band képességgel:
USB-sekből Asus USB-N53/N66/AC53/AC54/AC55/AC56/AC68, TP-Link TL-WDN3200/4200/Archer T4U/T4UH/T4UHP/T9UH
PCI-E csatlakozóval pedig Asus PCE-N53/AC55BT/AC56U/AC66/AC68/AC88, TP-Link TL-WDN3800/4800/Archer T6E/T8E/T9E
A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabbító kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
meszi3
tag
válasz SchumiBácsi #58873 üzenetére
Baja nincs a Cisconak, de otthonra kissé overkill
-
fuwiradis
aktív tag
Sziasztok,
van itt egy digi net 100/50-es. Kellene nekem egy wifi router amivel a garantalt 25/20-at wifin keresztul megkaphatom. Panel ket szobajaba kene hozzaferes amely kozott kb feluton lenne a router. Van egy regebbi asus rtn10e routerem de annak a wifijevel laptopon csak olyan 13-16mbps-t kapok pedig meg oda is vittem a router kozelebe. Szoval ha ez a routerem tenyleg csak annyit tud, tudnatok ajanlani valamit a fentebbiek szerint? meg annyit mondanek hogy asztali gephez is wifin szeretnek netet ahhoz egyelore meg wifi adaptert keresek.
Koszi! -
őstag
válasz bluemirage #58863 üzenetére
A TP-Link routert megfontolom, de egyébként mi a baja a Cisco routernek. Néztem videót a menüről elég részletesnek tűnik. A wi-fi az csak mutatóban lesz, én eddig se használtam a jövőben sem tervezem, aki meg használni akarja ossza be
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Otthon (vidéken) bekötötték az optikai netet szüleimnél, és egyből az 1000 Mbit/s-os csomagot választották. Meg is jött a Telekomos router (D-Link DIR-842). A kérdés hogy ezt tartsuk meg, vagy használjuk a korábbi TP-Link 841ND v7.2 routert. Az internet elosztását az ONT végzi, a szakik így állítoták be. Tisztában vagyok vele, hogy a 841ND nem gigabites, de wifin nem is nagyon jön ki.
-
Topikgazda
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
JSBB
újonc
Sziasztok!
Próbáltam keresgélni a topicban, de nekem kicsit bonyolultak ezek a dolgok.
Abban kérném a véleményeteket kedves kozzáértők, h milyen routert vegyek otthonra. Eddig a szomszéd wifijét használtam, aki elköltözik, és meg kell oldanom valahogy, h telefonnal tudjunk netezni. Egy 30m2-es lakásról van szó, uh nem kell nagy hatótávolság, semmi extra, egyszerűen a vezetékes digi netemet szeretném használni mobilon is. Ha lehet, minél olcsóbban megúsznám. Ha konkrét példákat ajánlotok, azt is megköszönöm.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
jmuranyi
tag
válasz Tommastercs #58867 üzenetére
Ha végképp nem lehet kábelezni, akkor
ezekkel a paraméterekkel akkor inkább a
TP-LINK TL-WR1043ND-t (12-15 eFt) javasolnám,
és igen, ha szükséges fog működni a hatótáv növelővel.(Wifinél mindig a helyszínen derül ki, hogy
mi lesz, de azért az esélyeket tudjuk javítani.
Ha valami miatt mégsem válna be, élni kell a 14 napos elállással.) -
Tommastercs
csendes tag
válasz jmuranyi #58866 üzenetére
A lakás 60m2. A legelső szobában van a router és 2-3 panelfalon at kéne hogy menjen a jel mert a nappali van a legmesszebb, ahol pl. Van egy 4k-s smart tv is. De jelenleg a nappali előtt van a tp-link repeater és így az egész lakásban elérhető a jel. Diginet 100/50mbit/s netem van és maximális sávszélességgel jön a net. A jelenlegi routeremnek pl. Antennája sincs tp-link wr720n. Az új router fogja tudni kezelni a jelenlegi tp link wa850re-t hogy ha más márkájú lesz? Az új routerre max 15 ezret szánok. 10 ezer körül nézegettem eddig.
-
jmuranyi
tag
válasz Tommastercs #58865 üzenetére
A 4-5 év már elég sok is lehet egy routernek, itt lehet róla olvasni.
Kár, hogy nem megy a kábelezés, lakótelepi környezetben
sokaknak van wifi routere, zavarják egymást.
Ezért is javasoltam dual band típust, az 5GHz sáv még kevésbé
van tele. Igaz, a klienseknek is tudni kell az 5 GHz-et,
és kisebb területre való. Cserébe gyorsabb. Lakás sarkába tenni elég határeset.Wifi csatornák. Van belőlük legalább 11.
Ezek közül legalább egyet használ a router.
Itt van leírva, hogy mivel lehet megnézni.
Elég vizuálisak, menni fog.
Néha már az is segít, ha a gyári alapértelmezettről átteszik máshová.Ja, és a kérdések.
Milyen a net sebessége?
Mekkora a lakás? Hol van/hova kerülne a router?
Mennyi pénz van rászánva?[ Szerkesztve ]
-
jmuranyi
tag
válasz Tommastercs #58862 üzenetére
Szia, huh, erre így elsőre, TP-LINK Archer C5
a javaslatom. 5Ghz-et is tud, és CFW nélkül is stabil.De nem biztos, hogy kell:
Először, mennyi idős a router? Lehet, hogy egy tápegység
csere is segítene.
Másodszor, a routert bekábelezném a lakás közepébe, ha most nem ott van.
Harmadszor, megnézném, hogy mennyi wifi látszódik,
mennyire zavarnak, stb. (pl.: Wifi analyser, és társai).
A leginkább üres csatornát bekonfigurálnám. -
őstag
válasz SchumiBácsi #58858 üzenetére
TP-LINK C7 vagy asus ac58u lenne az ajánlott neked. Tudja a sebesség beállítást ip cimre. A Cisco cucc 2dbi-s fix antennás. Neked otthonra nem jó, az inkább egy kis céges router...
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Tommastercs
csendes tag
Sziasztok! Router vásárlás előtt állok azonban nem tudok dönteni. Panel lakásban lakom és jelenleg a tp-link routeremet egy tp-link repeaterrel erősítem a wifi jelerősséget. A jelenlegi routeremmel az a probléma hogy sokszor dobja a netet. Digi netem van. Olyan routert keresnék melynek jobb a wifi jelerőssége, valamint nem dobálná a netet. Asus rt- ac 53 routert néztem ki valamint ehhez hasonlókat. Ebben szeretnék segítséget kérni, előre is köszönöm!
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz garga01 #58854 üzenetére
Alap esetben Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND lenne az ajánlott, a nem megfelelőek a gyári firmware szolgáltatásai akkor tehető rájuk CFW.
15k-ból még kijönne egy TP-Link 1043ND is gigabites portokkal.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Core2duo6600 #58853 üzenetére
Kevesen vannak akiknek az AP módtól eltérő működési mód kell, illetve árban is inkább a wifi router-ek felett vannak.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
őstag
válasz krealon #58057 üzenetére
Na újra visszatértem egy remélhetőleg ismét nagyon Cisco routerrel amin elméletileg már átfér a jövő internete is
Az elvárások nem változtak, 100megabites netet kell szétküldeni házon belül. Lehetőleg ne ész nélkül, hanem be lehessen kapcsolatonként többek között a sávszélességet állítani ésszerű keretek közzé. Egyébként ez már vállalható router?
-
Core2duo6600
veterán
válasz Viktorka070 #58856 üzenetére
A téma összefoglalót elolvastad ?
Azon kivül a Ubiquiti EdgeRouter Lite -ot 30 000 körül szokták még ajánlani.
Akkor még + Wifi AP kellene, ha emeletes akkor szinte kizárt, hogy 1 eszközzel megoldd.Van olyan ami akár tudhatja egy a winyóra letöltést, de elég feladat neki a Digi 1000 kiszolgálása, erre a feladatra egy nas lenne alkalmas.
Árat nem írtál, így akár a Synology drágább routere is szóba jöhet 80 000 ropi felett
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Viktorka070
csendes tag
sziasztok! Új routert szeretnénk vásárolni, DIGI 1000-es net lenne bekötve a házba. Egy asztali gép lenne rákötve Lan-kábellel ennél fontos lenne ,hogy minél gyorsabb legyen ez a vezetékes hálózat. A wifire max. 2 laptop és 3-4 telefon lenne rá kapcsolódva. A ház 130nm-es és néhol elég vastagok a falak benne. És még arra lennék kíváncsi, hogy olyat tudhat e egy router, hogy usb-n rákötünk egy külső HDD-t és arra folyamatosan letölteni filmeket torrentről, mert ha igen akkor olyan kéne nekünk
köszönöm a segítséget előre is! -
Mazka05
őstag
válasz jmuranyi #58848 üzenetére
Szia! Köszönőm szépen neked is a gyors választ! Ezt az asus routert néztem én is, meg még TP-Link Archer C1200 AC1200 routert néztem. De amit te javasulsz azt fogom venni holnap lényegében access point ra kell a router a lényeg hogy jó erős wifi jelet adjon!🏍
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, egy FRITZ!Box WLAN 3170 helyett keresek másik routert. Ez egy kombo eszköz, van benne adsl modem, T-home-tól jön az adsl net. Viszont van valami új technológia, amivel már 50 megás net is elérhető, a családban már van akinek átállítottak erre, de itt a t-home saját cuccát kell használni, legalábbis a régi adsl modemünk és a fritzbox se tudja ezt az új rendszert. Viszont van egy pár extra dolog amit nem biztos, hogy tud a régi router:
ddns beállítás kell, dynu.com-os regisztrációt be tudjam állítani
port forwarding
távolról elérhető legyen (ddns-ről) a router kezelőfelülete
wifi elég 2,4 GHzA FritzBox előt egy Tp-link volt, illetve van egy ap még a ház másk felén, azt preferálom, de minden szóba jöhet, max 10-15k-ig.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Core2duo6600
veterán
válasz Gubek-Einste #58852 üzenetére
Mire gondolsz ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Topikgazda
válasz Core2duo6600 #58851 üzenetére
A többlet szolgáltatásokat nem tudja kihasználni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Core2duo6600
veterán
válasz Gubek-Einste #58850 üzenetére
Otthoni környezet ?
Szerintem a rádióhullámnak mindegy hogy lakásban vagy irodában van-e nem ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Topikgazda
válasz Core2duo6600 #58849 üzenetére
Otthoni környezetben a kimondottan AP nem jelentenek előny az AP módra állított sima wifi router-eknél.
-
jmuranyi
tag
válasz Mazka05 #58847 üzenetére
Szia,
legolcsóbb - és legvalószínűbben működő -
megoldásként megpróbálnék egy UTP kábelt felvezetni
az emeletre, és oda - valami középső helységbe -
egy TP-LINK TL-WR841N-t hozzáférési pontnak.
(ez még éppen elég egy 50/25-ös net tovább szórásához.)Ha nem lehet kábelezni, akkor a
szolgáltatói "modem" mellé (annak wifijét letiltva)
TP-LINK TL-WR841N (6eFt), ha nem válik be,
akkor visszaküldeni, a következő jelölt a
TP-LINK TL-WR1043ND (12 eFt),
ha ez sem, akkor ASUS RT-N18U (20 eFt).Kb. ennyi, az összes többi ötletem ennél többe kerülne,
vagy több kísérletezést igényelne.
(A visszaküldés alatt a 14 napos elállás igénybevételére gondolok.) -
Mazka05
őstag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségetek kérni,hogy milyen routert vegyek. Eddig a sima modemről ment a wifi, de a felső szinthez kevés nagyon. Árban a 20-25 körüli ár lenne amire gondoltam. Most 50 es netem van.
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..
-
kemszi
csendes tag
válasz Core2duo6600 #58845 üzenetére
Azzal csinálom most (huawei P9 lite),de nem az igazi. A letöltés rendben van egyébként,a sebesség megvan(steambe/torrenten is)De néha lemegy 0-ra. Böngészni viszont szar. Lassú/akad nem tölti be az oldalt stb.
Bemásolom oda is köszi![ Szerkesztve ]
-
kemszi
csendes tag
Sziasztok!
Költözés miatt a következő helyzetre keresek routert/megoldást:
Internetre két szolgáltató elérhető Telekom 20megás nettel,egy helyi sozlgáltató elég drágán és szétkell túrni hozzá az udvart hogy bevigyük a kábelt.
Jelenleg egy mobillal és telenor helo data előfizuval van megoldva a net. Erre keresnék megoldást hogy lehetne "hatásosabban" használni. A mobil nem erre való hosszútávon. Az előfizetésnek annyi korlátja van hogy havonta egyszer fogadott hívást kell indítani róla( ez a rész igazából nem gond)
Szerintetek működik-e egy ilyen sim kártya egy simes routerben?
Pl ebben: [link] (kicsit túlárazottnak tatom)
Vagy láttam a leírásban asus routereket amik sticket tudnak fogadni, de sticket nem nagyon találok
Esetleg egy lte modem (Netgear LB1110 4G LTE ) + sima router?
Utolsó legdrágább megoldás egy ASUS 4G-AC55U ami lte képes (80-90 ezer Ft) -
piRate_nEx
aktív tag
válasz Gubek-Einste #58841 üzenetére
Jön az AC58U, kiváncsi leszek mit tud.
The glass is already broken.
-
Klara_
őstag
válasz choco01 #58839 üzenetére
Ismerosnel panzioban az Asus RT-AC3200 jol megvan a sok WiFi-s eszkozzel, pont erre valasztottak. Hogy nalatok milyen lenne az passz..
Az ajanlott ipari eszkozok biztosan jobbak. -
Topikgazda
válasz piRate_nEx #58840 üzenetére
Ajánlott dual band típusok: Asus N56U (CFW-vel AC-s)/AC58U, TP-Link Archer C5/C7, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
-
piRate_nEx
aktív tag
Hali!
Váltanám a jelenlegi kukába való routert. A következőt kéne kielégítenie az újnak:
- Dynamic DNS: NO-IP
- LAN: 1Gbit
- WLAN: 120Mbit (4k stream ac-s TV-re, de úgy tudom ez nagyon a minimum, tehát inkább 300Mbit?)
- 1 USB3.0
- TársasházbaÁr: max 25k, de hát inkább jobban örülnék 20k körül.
Ki tud valaki segíteni ezen a fronton?
The glass is already broken.
-
choco01
addikt
válasz Core2duo6600 #58838 üzenetére
A mostani WR4300-as bírja a szervert, inkább 1-2 laptopot és telefont szokott már ledobálni amikor sok az eszköz(7-8).. ezért néztem komolyabb wireless tudással rendelkező eszközt, hátha az már elbírja, meg hát ahogy látom minden téren komolyabb.. ezt a védelmet és supportot felvetettem de nem nagyon ugráltak érte, már annak is örülnének ha lenne wifi rendesen..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Core2duo6600
veterán
válasz choco01 #58837 üzenetére
Hát oda azért egy komolyabb cucc kellene !
Pl : UBIQUITI EdgeRouter LiteVagy elmehetsz teljesen a vállali hw ek felé (Pl. Juniper), de ehhez már javasolt kivitelezőt is igénybevenni, meg szerződni vele a support miatt.
Egy biztos egy sima router nem védi meg a mail servert !
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz Core2duo6600 #58836 üzenetére
1 levelezőszerver van rajta, meg a központi dokumentumokat tárolják rajta de azt jó ha havonta egyszer használják.. a levelezés a fontos meg hogy minden eszközön stabil legyen a kapcsolat, amit egyre gyakrabban a mostani TL-WR4300 nem tud biztosítani..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
choco01
addikt
válasz Core2duo6600 #58834 üzenetére
Azt hiszem Fiber Power Business 150 van bekötve.
Csúcsidőben van 15-20 eszköz átlagban inkabb 10, nagy része teló es laptop wifin.
-
Topikgazda
-
choco01
addikt
Hali.
Egy kis irodába továbbra is jó választás lenne egy Asus RT-AC68U ?
Esetleg jóval stabilabb megoldás lenne az AC87U ? Árban nincs nagy különbség, és beleférne.
Kb. 15-20 eszköz lógna rajta, meg 1 szerver, meg pár nyomtató.
Ha azt mondjátok valóban jobb a 87U akkor megvesszük azt..
-
droti25
őstag
válasz Gubek-Einste #58829 üzenetére
Thx
-
Topikgazda
-
droti25
őstag
Sziasztok
Digi 200mbit-es nethez szeretnék gigabites routert venni. Nekem a lényeg hogy vezetékkel tudja a 200mbit-et.
A TP-Link TL-WR1043ND még mindig a legjobb vétel ebben a 11 ezer ftos kategóriában?Köszi előre is a válaszokat.
-
krealon
veterán
válasz sujgojo #58822 üzenetére
"most latom, hogy nem is olyan draga ez az asus.
fontos, hogy D1-es legyen?"Ha Custom FirmWare (CFW) igeny felmerul, akkor csak a D1-est szabad megvenni.
Itt alul a kulonbsegek nagy vonalakban:
wlan hsz_45481Illetve itt is nehany szo az RT-N12+ es az RT-N12 D1 kozti kulonbsegrol.
milyen_routert hsz_56072 -
Ramos_
tag
válasz Intruder2k5 #58825 üzenetére
akkor ez lesz a megoldás köszi
és innentől bármilyen alap router jó lesz arra hogy 2 méterrel megtoldja a jelet
-
MODERÁTOR
-
Ramos_
tag
válasz Intruder2k5 #58816 üzenetére
még egy utolsó kérdés
ha az emeleti upc modemből egy netkábelen leviszem a netet a földszinti PC-be, és egy másik modem csatlakozásból pedig másik kábelen leviszem a routert, akkor így elvileg nem tudja lekorlátozni a router a sávszélt a PC-n
vagy ez hülyeség?
-
Core2duo6600
veterán
válasz krealon #58819 üzenetére
Mit értesz kompatibilis mod alatt ?
(#58821) joeeye
Ha 1 szint van, van esély rá, de ha 2 akkor esélytelen.
Az egy dolog, hogy nem szeretnél AP ket, de ha másképp nem lehet megoldani a megbizható működést akkor mi legyen ? Nekem itthon 2*60 nm2 en nem sikerült egy AP vel.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
joeeye
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok javasolni egy olyan routert, ami 200 m2-t letudna fedni. Ráadásul vasbeton falak között. Nem szeretnék AP(ket)...
A ZTE F668 "majdnem" elvisz mindenhova.
Nagyon max 65eft-ot szánok rá, de sokkal olcsóbbra is nyitott vagyok :-)
Előre is köszi a segítséget. -
sujgojo
csendes tag
válasz krealon #58819 üzenetére
koszonom a tippet. a 841-et kb. ismerem, azon van access control, de nincs watchdog. ez az asus biztos jobb, majdnem ketszer annyiert . meg meggondolom. mintha watchdog nem lenne benne. de lehet, hogy az egy alsokategtorias asztali routerben sincs..
iptv nem kerult oda, ez a veszely sajnos egyelore nem fenyeget
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz sujgojo #58818 üzenetére
"szoval mondjatok egy olyan rutert, ami "biztos" jo lesz. ha lehet ilyet mondani."
En ismeretlen helyre ASUS RT-N12 D1-el szoktam kivonulni, mert ha az nem mukodik a kompatibilis modban (fix 1 - 11 csatorna, 20 MHz, WPA2 / AES), akkor a kornyezet valoszinuleg alkalmatlan wifi-re.
Igaz, hogy kompatibilis modban, egy Tp-link TL-WR841N is eleg szokott lenni.
Es fontos, hogy mellette egy Nexx WT3020 + pendrive szokott lenni a syslog szerver (syslog-ng), amivel naplozok, hogy router ujrainditas utan se vesszenek el a naploadatok.
Ha esetleg 3 ev utan, IPTV forgalom kerult a halozatra (internetszolgaltato valtas), akkor az IGMP snooping hianya is lehet problemaforras. Ennek a kideritese nekem is eltartott egy ideig. Sulyos tanulopenz volt.
-
sujgojo
csendes tag
válasz krealon #58817 üzenetére
ezek szinte mind megtortentek, pont te kuldted az oreg ruter linket a masik topikon. ez alapjan szuletett a diagnozis.
szoval mondjatok egy olyan rutert, ami "biztos" jo lesz. ha lehet ilyet mondani.
nem akarok tobbet heti egy napot tolteni a wifi hibakeresessel, vegig probalgatni csatornakat es a tobbi...mukodjon, ahogy elotte 3 evig, gondtalalnul.
-
krealon
veterán
válasz sujgojo #58814 üzenetére
"lassan egy teljes napot "szorakoztam" el a havernal, akinek a regi tp link routerere kethete elkezdtek nem csatlakozni a mobilok. a diagnozis az lett, hogy "biztos mar oreg a router, kondik,...". Volt otthon egy hasznalt, de nem "oreg" tplinkem. azt odavittem, elszor szepen mukodott minden, aztan par ora mulva megint ledobalta a renitens mobilokat es egy pc-t es nem is engedte oket vissza. "
Csak 8-at kellett volna visszolvasnod.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Ramos_
tag
válasz Intruder2k5 #58813 üzenetére
na úgy tűnik mégis lehagytam pár infót
szóval a lényeg hogy a router netkábellel lenne összekötve a felsőszintes modemmel, azzal a kábellel ami most az alsó szinten a PC-mben van
tehát a routerből mégegy netkábel menne majd a PC-be
hogy a sávszélesség ne sérüljön az engem igazából főleg csak a számítógépen érdekel, a wifi jelet igazából csak mobilon böngészni használjuk, letöltésre nem használjuk, de persze az is minél kevesebbet csökkenjen, de az beleférde ha jól olvasom akkor ezek szerint ez a mondatod vonatkozik rám
"Ha ragaszkodsz a 120Mbps-hez, akkor TP-LINK WR1043ND, vagy ASUS RT-N18U, de WiFi-n itt sem garantált a 120Mbps, csak kábelen."[ Szerkesztve ]
-
sujgojo
csendes tag
sziasztok,
lassan egy teljes napot "szorakoztam" el a havernal, akinek a regi tp link routerere kethete elkezdtek nem csatlakozni a mobilok. a diagnozis az lett, hogy "biztos mar oreg a router, kondik,...". Volt otthon egy hasznalt, de nem "oreg" tplinkem. azt odavittem, elszor szepen mukodott minden, aztan par ora mulva megint ledobalta a renitens mobilokat es egy pc-t es nem is engedte oket vissza. (masik pc es mobil szepen megy azota is)az agyverzes kerulgetett! es megfogadtam, hogy a kovetkezo router, amit odaviszek olyan lesz, amit en veszek ki a dobozbol eloszor.
na de milyet? ezert irok ide. ezt kellene tudnia:
-legyen megbizhato, vagyis ne kelljen naponta ujra inditani
-azert biztos ami ziher legyen benne watchdog
-kellenenek az access vagy parrental control lehetosegek
-nem kell gigas router, a net is csak nehany megaelore is koszonom a tanacsokat
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Ramos_ #58810 üzenetére
Egyrészt ha csak WiFi-n használod, akkor eleve nem fogod tudni kihasználni a 120Mbps-t, ha csak nem veszel ac szabványos eszközöket, de az megint nem a 10k alatti kategória. Másrészt kérdés még az is, hogy a két eszközt össze tudod-e kötni kábellel, vagy pusztán WiFi kapcsolatra gondoltál? Utóbbi esetben elég drasztikus sebességcsökkenésre kell számolni a repeater-en.
Ha a lehető legolcsóbban szeretnéd megúszni, akkor vehetsz egy TP-LINK WR841ND-t, esetleg egy ASUS RT-N12 D1-et, amit UTP kábellel összekötsz a UPC eszközével, elhelyezed a lakás megfelelő pontján, és jó esetben olyan ~80Mbps körüli sebességet el tudsz érni majd WiFi-n. Lévén ezek 100Mbps LAN és WAN portokkal rendelkeznek, így a maximális elérhető sebesség 94Mbps lehet rajtuk.
Ha ragaszkodsz a 120Mbps-hez, akkor TP-LINK WR1043ND, vagy ASUS RT-N18U, de WiFi-n itt sem garantált a 120Mbps, csak kábelen.
Az ASUS eszközeiben van hatótáv kiterjesztő mód.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz Core2duo6600 #58803 üzenetére
Ez lett a megoldás, köszönöm! Egy TP-Link Powerline párossal lehozom az emeletről a netet az alsó szobákba, ott rákapcsolok egy Asus routert, ami lefedi a teljes alsó szintet. Van még egy Asus router, az akár kapcsolódhat repeaterként az első Asus routerhez, ha mégsem lenne megfelelő a lefedettség.
A sebesség nem annyira lényeges, elég ha alap dolgok mennek (mail, FB, hasonló).
Köszönöm a tippet! Kíváncsi leszek hogy működik majd a Powerline."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Ramos_
tag
válasz Intruder2k5 #58809 üzenetére
nagyon szépen köszönöm
én hibám hogy nem írtam árat, de mivel gyakorlatilag minimális jelerősítésről és hatósugár növelésről (ami azért valljuk be nem egy extrém elvárás) van szó simán 10ezer alatti kategóriában gondolkozomvagy ha nem szeretném lekorlátozni a 120Mbites netet nem tudom ezt megoldani egy 5-8ezres routerrel?
-
MODERÁTOR
-
Ramos_
tag
üdv
Kérem szépen ajánljon nekem egy végtelenül egyszerű/megbízható routert ami ennek a két dolognak megfelel
1. nem korlátozza le a 120Mbites netünket
2. tulajdonképpen annyi történt hogy a 2szintes lakásban a felső szintre került a upc modem, ami azt eredményezi hogy az alsó szinten persze már gyengébb a jel, de ez nem lenne baj, viszont az ajtó elé ahol nagyon sokat szoktunk kiülni már nem ér el, magyarul csak 2-3 méterrel nagyobb hatósugár kéne és picit erősebb wifi jel az alsó szintremivel ezek nem túl magas igények szeretnénk megúszni minél olcsóbban
nagyon szépen köszönöm ha vki segít
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz gurabli #58767 üzenetére
"A gond az, hogy a WA901 valami rakás sz@r, fél óra vagy max pár órán belül elveszíti a wifit, nem működik semmi. Restart és ismét megy egy ideig."
Wifi hibajavitas 1x1, mielott elkezded kolteni a penzedet.
-
Tomiii258
tag
Olvass bele az RT-AC 12000g+ saját topikjába épp a napokban írták páran, hogy 45-60 napos uptime-juk vban újraindulás nélkül, vagyis amióta felraktak egy béta firmwaret (gyári oldalon az még nincs fent, mert csak béta), azóta egyszer sem indult nekik újra.
Nekem olyan 3 hete van meg, egyből ezt a bétát raktam rá, úgyhogy nekem még egyszer sem indult újra.
Persze ettől még valszeg kicsit rizikósabb, mint egy jól bevált konstrukció, de úgy néz ki van fény az alagút végén[ Szerkesztve ]
Tomiii258
-
woodworm
veterán
Szerinted miért van odaírva, hogy csak cfw-vel?
Még ledere is panaszkodnak többen 2,4 GHz-en, de ha a wifi az elsődleges felhasználás, padavannal kiemelten jól működik. Természetesen itt is előfordulhatnak problémák, de nem jellemző.(#58800) gurabli
"Az N11P emigy stabilan teszi a dolgát?"Vigyázz a verziószámokkal, mert a b1-est megnyesegették. Nincs személyes tapasztalatom, de az első szériára padavannal jókat mondanak. Egyébként egy bevált chipset, több készülékben használják megelégedéssel.
[ Szerkesztve ]
-
-
dAnky
aktív tag
válasz Gubek-Einste #58796 üzenetére
1-2 helyen olvastam a dlinket es irtak h kegyetlen fos mert folyamat ledobalja az eszkozoket es nem 1 velemeny alapjan
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest