Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz proradeon #28598 üzenetére
Nem vitatkozni akarok, csak sejtem a 100 m2-es házat nem úgy kell elképzelni h.az egyik végében van a router és a ház másik, szembenéző fala attól majd 100 méterre van....
Lehet, hogy mégis így van, de nem ez a logikusabb. Különben is, ha 1 ilyen Belkinnel majdnem normálisan működött, akkor a két említett, attól sokkal modernabb már miért ne hozná azt, amit elvárnak tőle?
-
MODERÁTOR
-
őstag
válasz st6969 #28595 üzenetére
Szia!
Az általad jelenleg használt Belkin modellnek csak belső, nyákra épített antennája van, amely valószínűleg 2 dbi-s lehet. Ezzel szemben mind a TP-Link TL-WR841ND mind a kovacsen222 kolléga által említett Asus RT-N12 D1 két darab külső 5 dbi-s antennával rendelkezik, így mindenképp várható javulás a jelerősségben. De továbbra sem garantált, hogy a ház sarkából lefedi a 100 m2-es házat. (Javaslom továbbra is, hogy próbáld meg a ház közepére helyezni az új router-t. )
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
gboszi
senior tag
Lázas keresésbe kezdtem wifi repeater ügyben. Náhány router tudja, de bogarásznom kell az aprokban. Kérdésem az lenne, hogy ha egy router "DD-WRT firmware kompatibilis", akkor mókolva tudok belőle repeatert csinálni igaz? Köszi a választ
Ajánlhattok vmt, kb 2-3ezerből szeretném meguszni, hogy legyen az emeleten is rendes wifi jel."If you're good at something, never do it for free!"
-
törölt tag
válasz st6969 #28591 üzenetére
Nem tudom miért de én megkockáztatnám, hogy az ominózus ASUS rt-n12d1 el is jól járnál...vannak akik a tp linkre és vannak akik az asusra esküsznek stabilitásban. Most ennek is 10 alatt van az ára...
Kérd ki a bolti szakember véleményét, de igaza van az előttem szólónak (Proradeon). A puding próbája az evés, csak akkor fog kiderülni mire elég akármelyik is, ha beüzemelésre került...Én az x-et az Asus-ra teszem, nem is tudom miért pontosan (egyébként most olyan 2,5 ezer választja el egymástól árban)
Talán én is azt fogok venni nemsokára a wifi miatt...
Üdv. Csaba
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz proradeon #28593 üzenetére
Rendben. Értem, és köszönöm.
Jelenleg egyébként egy BELKIN F7D1301qaz routerem van, ennek a hatótávja még éppen-éppen elmegy (de úgy néz ki cserélem, mert elhajigálja a netet mostmár szinte pár percen belül bekapcsolás után).
Nem tudom, azt esetleg lehet-e tudni, hogy az általad javasolt TP-Link TL-WR841ND várhatóan (akár egy kicsivel is) jobban sugároz-e, mert ha igen, akkor már megfelel. -
őstag
válasz st6969 #28591 üzenetére
Szia!
Nehéz megmondani előre, hogy bármely router le fogja e tudni fedni az általad említett területet. Sőt, megjósolhatatlan. A 100 m2 eleve sok, és én kizártnak tartom, hogy a ház legsarkából le lehetne fedni az egész területet WiFi-vel. Ha esetleg meg tudod oldani, hogy a router nagyjából a ház közepére kerüljön, akkor egy TP-Link TL-WR841ND modell tökéletesen megfelel az igényeidnek, amennyiben nem tervezel a jövőben 120 Mbit-es, vagy 240 Mbit-es csomagra váltani. (Félreértések elkerülése végett: Más router-rel se lenne több esélyed a nagyobb lefedettség elérésére, amennyiben a ház legsarkában akarod elhelyezni azt.)
-
st6969
őstag
Kis fogyasztás és álló formátum (kevés hely miatt) előny, de nem feltétel
-
st6969
őstag
Sziasztok,
bár elolvastam az első hozzászólást, de sajnos nem igazán értek a témához. Úgy néz ki, vennem kell egy wifi routert, mert az előző (Belkin) haldoklik...
25Mbps UPC netet szeretnék megosztani egy 100m2-es ház legsarkából. Kisméretű téglából vannak a falak, és szeretném, ha jól besugározná az egészet, de legalábbis jó részét. Olyan típus kellene, ami eléggé elterjedt, így a beállításban könnyen kapható segítség, ha elakadnék. Torrent is szokott menni...
Szeretném igencsak 10k alatt megúszni...
Előre is köszönöm, ha segítetek. -
Topikgazda
válasz proradeon #28582 üzenetére
A TP-Link 4900 és Archer C7 esetén a 2,4 GHz-s sávon belső antennások így inkább nem ajánlott, mivel a képességeik teljes kihasználásához szükséges adapterekből viszonylag kevés van és azok sem túl olcsóak így elég a 3600 vagy 4300 is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
honda130
tag
válasz honda130 #28587 üzenetére
Nem tudom jól csináltam-e, mert közben a segítőm megszökött. Minden esetre ha jól értettem, a csatornákat kell ugyanarra állítani. Igaz-e? nem-e? Talán sosem tudom meg. Elmentettem, és újraindítottam a routert. Kérte a rendszer. Meglátjuk csináltam-e valamit. Egyenlőre működik, de hosszútávon derül majd ki a dolog.
Minden esetre köszönöm![ Szerkesztve ]
Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
honda130
tag
válasz Intruder2k5 #28585 üzenetére
De működik. Bocsi! Közben fellapoztama kisfüzetet és rájöttem hogy admin/admin.
Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
MODERÁTOR
-
-
legenda
válasz honda130 #28581 üzenetére
wifi képes, és bekapcsolt wifi modullal rendelkező eszközön - adott esetben a notin - kell futtatni, mert wifi útján térképezi fel az elérhető wifi hálózatokat.
leírtam a két ip címet, a feltételek függvényében valamelyik működni fog, ha olyan eszköz böngészőjének a címsorába írod be, ami kapcsolódva van a routerhez.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
őstag
Szia!
Ajánlott router a TP-Link TL-WDR3600 vagy a TP-Link TL-WDR4300, esetleg a TP-Link TL-WDR4900 modell, valamint a TP-Link Archer C7, ha szükséged van AC-s WiFi-re.
[ Szerkesztve ]
-
honda130
tag
Köszi!
Letöltöttem, elindítottam az alkalmazást, de nekem az ablak teljesen üres. Nem sorol fel semmit. Vagy rosszul csinálom? Biztosan. Azt az izét hol találom? "a router adminisztrációs felületét"?Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
MODERÁTOR
-
ACE-
addikt
Milyen routert érdemes most venni ha megbízható, Gigabit-es, jó Wifis stabil sok kapcsolatot bíró routert akarok?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
legenda
válasz honda130 #28575 üzenetére
a router adminisztrációs felületén (192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 a típus és a firmware verzió függvényében, és admin/admin) a csatorna beállítása; wireless -> wireless settings -> channel
ezzel az alkalmazással feltérképezed a környezetet, és olyan értéket kell belőni - lehetőleg 1 - 11 között, mert bár 13 csatorna adott, de 11 feletti értéket nem minden eszköz kezel/szeret -, amely csatorna szabad, lehetőleg a szomszédos értéke(i) is legyen(ek) az(ok); link (nem kell telepíteni, csak futtatni, és a csatorna értékét nézd, alapban hátrébb van a sorban, de előrébb is lehet húzni)
az adminisztrációs felület azonos oldalán a régió magyar legyen.
az ssid és s jelszó ne tartalmazzon ékezetes betűt, vagy nagyon speciális karaktert.
a noti esetén az eszközkezelő kiírja a wifi modul típusát, ha az megfelelően van illesztve.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
honda130
tag
Szia!
Emlékeztetőül, hogy ezt írtad nekem tegnap:"a gép ki- majd bekapcsolásával orvoslásra kerülő hiba miatt nem feltétlenül router hiba lenne az első tipp.
a tl-wr741nd 5 dbi antennával rendelkezik, az nagyon jónak számít, érezhető javulást csak akkor fog hozni egy új router, ha az ellenoldal mimo képes, tehát legalább 300-as wifi modullal rendelkezik, ezért leírhatnád, hogy a notiban milyen wifi modul van!?!?
a wifi csatorna a környezeti tényezőknek megfelelően van beállítva? mert ha nem, akkor az is okozhat akadozást, és ez minden router - illetve wifi eszköz - esetén igaz!
milyen sebességű neted van?
mennyit szánsz az új eszközre?"Szóval, ha esetleg neki tudnánk futni a dolognak és el tudnád picit mondani, hogy mit hol kell megnézzek? Megköszönném. Abszolút lehet hogy nincs jól beállítva a routerem, mert az unokaöcsém üzemelte be két éve és nem hiszem hogy lelkiismeretesen sikerült neki. Azóta többször is telepítettem a rendszert, lehet hogy ez is baj. Esetleg valami alapon van, aminek nem kellene. Ka kell, megkeresek bármit és képkivágással lei s mentem a beállításokat. A Dell Inspiron M5010-ben nem tudom már hogy milyen modul van, de utána nézhetek ha kell. UPC 50Mbps internetem van, ennek szerintem mennie kéne.
Hogy mennyit szánok? Az is kérdés, hogy mennyinél indulnak a rendes routherek? viszont ha találnánk rosszul beállított pontot, akkor engem egyáltalán nem zavarna hogy ez a router van itthon, mert kell így is csomó dolgot vennem.Köszönöm!
-
Tommy1982
tag
Sziasztok,
sikerült vennem egy TP-Link TL-WDR4300-as routert, a Vargalex firmware-t egyszerűen webes felületen kell rárakni vagy trükkösebb?
Köszi -
gboszi
senior tag
Erre megoldás lehet nekem egy repeater?
"If you're good at something, never do it for free!"
-
honda130
tag
Hú. Nagyon érdekeseket kérdezgettek tőlem. Nem igazán tudok válaszolni rá. De most is azt mondom, hogy holnap kellene folytatnunk ha nem gond. Holnap korán kelek és még előtte aludni is kellene. Elszaladt az idő, de jó lenne kinyomoznunk, hogy mi a probléma nálunk a nettel.
Addig is köszönöm.Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
honda130
tag
válasz Intruder2k5 #28565 üzenetére
UPC 50Mps-os netem van. Kábelen jön, de modomem is van. Hogy a routher mittudom én milyen menüjében elérem-e nem tudom, de ha megírod hol kell megnézni, akkor megnézem. Ma már nem, mert azt hiszem lefexem.
-
legenda
válasz honda130 #28564 üzenetére
szia,
a gép ki- majd bekapcsolásával orvoslásra kerülő hiba miatt nem feltétlenül router hiba lenne az első tipp.
a tl-wr741nd 5 dbi antennával rendelkezik, az nagyon jónak számít, érezhető javulást csak akkor fog hozni egy új router, ha az ellenoldal mimo képes, tehát legalább 300-as wifi modullal rendelkezik, ezért leírhatnád, hogy a notiban milyen wifi modul van!?!?
a wifi csatorna a környezeti tényezőknek megfelelően van beállítva? mert ha nem, akkor az is okozhat akadozást, és ez minden router - illetve wifi eszköz - esetén igaz!
milyen sebességű neted van?
mennyit szánsz az új eszközre?
lassú is voltam...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
válasz honda130 #28564 üzenetére
Szia!
Alternatíva lehet például egy ASUS RT-N12 D1!
Na de ne szaladj ennyire előre... Tehát a géped újraindítása megoldja azt a problémát, hogy a nejed gépén sincs net, és ebből azt raktad össze, hogy szar a router?
Milyen neted van? Modem van hozzá, vagy csak kábel jön be a lakásba?
Amikor lehal a net, a router admin felületét sem éred el?
-
honda130
tag
Sziasztok!
Internet problémám van már jó ideje. Időnként újra kell indítani a gépet és csak akkor működik a net. Gyanakszom hogy a routher lehet, mert ilyenkor a feleségem laptopja is lepukkan, de az én gépem újra indításával az övé is helyreáll. Érdekesen hangzik gondolom, de a lényeg, hogy szeretnék egy normális routhert. Piszok drágát nem biztos hogy meg akarok venni, de ha ismertek olyan típust ami jó és megfelel a mai elvárásoknak, akkor kérlek ne tartsátok magatokban az információt. Most egy TP-link TL-WR741ND router-em van. Állítólag ez nagyon jó. Mondjuk részemről ez nem feltétlenül oké, mert valami akadozik és az 55nm-es lakásomban térerő gondokkal küzdök. Vagyis én nem, de ha a másik szobában be van kapcsolva a laptop, akkor ott már nem teljes a térerő. Ötleteket szeretnék tőletek típusra és akár megoldásra az akadozó netemmel kapcsolatban.Köszönöm!
-
MODERÁTOR
válasz martonzsolt #28562 üzenetére
Természetesen Tomato-val simán megy rajta a torrent is, akár transmission, akár rtorrent! Beüzemelésben is tudok segíteni, ha kell! Addig is olvasnivaló a témában itt...
-
martonzsolt
tag
válasz Intruder2k5 #28560 üzenetére
torrenteznék is, menne rá custom fw
-
tombar
senior tag
válasz Gubek-Einste #28524 üzenetére
oké, köszi!
Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
MODERÁTOR
válasz martonzsolt #28559 üzenetére
Ja OK, ahhoz minden további nélkül! Gyári fw-vel HW NAT-al 3-400Mbps körül tud, de custom fw-vel, HW NAT nélkül is elviszi a 120-as UPC Fiver Power-t, szóval ezzel nem lehet gond!
-
martonzsolt
tag
válasz Intruder2k5 #28558 üzenetére
40Mbps
-
MODERÁTOR
válasz martonzsolt #28557 üzenetére
A kettő közül mindenképpen! Milyen nethez kellene?
-
martonzsolt
tag
válasz Intruder2k5 #28556 üzenetére
köszönöm a gyors választ,akkor az érdemes választani
-
MODERÁTOR
válasz martonzsolt #28555 üzenetére
Szia!
Bár nem tapasztalatból, de eddig tudtommal senki sem ajánlgatta innen! Egy kevésbé ismert chipset hajtja, custom fw nem létezik rá, 100-as portjai vannak, és közel azonos áron kapható a nagyobb testvére az RT-N15U, BroadCom chipset-el, Gbit-es portokkal, custom fw támogatással!
-
martonzsolt
tag
sziasztok,
ASUS RT-N14U van valakinek tapasztalata?
-
legenda
válasz Intruder2k5 #28553 üzenetére
nem hát, és én is az asus újabb típusait preferálom, ha úgy adnak rá keretet, az rt-n66u pláne jó, bár az az igazság, hogy manapság egyre jobban érződik, hogy inkább az olcsóbb ár számít, és abból a nagyobb tudást és jobb specifikációt kérik kihozni, a többi szempont másodlagos...
nem ritka, hogy már eleve úgy várnak, ezt meg ezt a típust nézték a neten, olcsóbb mint az azonos specifikációval rendelkező, de nevesebb gyártótól származó ilyen vagy olyan típus, ezért ezt szerezzem és tegyem be, ha megoldható.
akkor szoktam csak nemet mondani, ha nagyon problémást típust néznek ki, mert az nekem is gond, ha utána naponta hívnak, hogy probléma van, de amúgy rábólintok én már sok gyártóra/típusra, mert látom az embereken, hogy tényleg inkább csak az ár dominál...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
Jól van na... Mi már úgyis mindketten tudjuk - hogy még ha a véleményem valóban ez is - ide akkor is csak heccelődés gyanánt írom be, és ezen mi már nem veszünk össze! Ugyanígy én sem kötök bele abba, amikor proradeon azt írja, hogy bizony nem éri meg a 20k pluszt az N66U, egy TP-LINK-hez képest, holott... Na mindegy, nem is folytatom, nem akarunk mi itt TP-LINK vs ASUS vitafórumot indítani, mindenki azt ajánl, amit Ő jónak tart!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Intruder2k5 #28551 üzenetére
nem erre a témára gondoltam, nyilván nem itt kell olvasgatni.
más kérdés, hogy én is csak végszükség esetén szoktam módosított firmware verziót javasolni, mert sokan csak a több elállítási lehetőséggel élnek, nem pedig a beállításival...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
-
Rolli
aktív tag
válasz Intruder2k5 #28548 üzenetére
arra értettem,hogy lehet a 8-as verzión tökéletesen fut,de a 7-es verzión nem annyira.
Nekem sajna nem futott normálisan.Olyan hibám is volt vele,hogy ha full sávszélen töltöttem le,azaz 40mb-el,igaz a letőltési sebességem csak 2,4mb/sec volt,akkor már dobta is a kapcsolatot.
-
legenda
-
MODERÁTOR
-
Rolli
aktív tag
válasz Intruder2k5 #28546 üzenetére
Annyira azért nem értek hozzá az igaz,de nem volt bonyolult a beállítása garygoyle alatt sem.
Akárhányszor próbáltam mindig lassú volt sajna,és dobálta is a netet.
Lehet nem mindegy hogy 7 vagy 8-as verzió. -
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
válasz Intruder2k5 #28544 üzenetére
Szia!
A DD-Wrt-t nem ismerem, így arról nem nyilatkozom. De azért azt tudjuk, hogy a Gargoyle alatt mért sebesség csak rossz config miatt lehet.
Alex
-
MODERÁTOR
-
Rolli
aktív tag
válasz fogtunder #28541 üzenetére
Én kipróbáltam egy tplink 841nd-vel, azzal simán lesugározta a jelet 3-as erősséggel,csak az nem tudja a repeater módot sajnos.
az asus tudja,azt beteszem félúton valahova,felfúrom a falra,szerintem azzal tökéletes lesz.Ha 3-as jelet visz tovább fixen, annak vinnie kell mindent.
-
fogtunder
nagyúr
mivel vasbetont akarsz átlőni, viszonyításnak leírom, én mit tapsztaltam, csak hogy ne legyenek túlzott elvárásaid
családi ház, 12 cm-es ytong válaszfalak, a két szint között vasbeton födém, ami nincs olyan vastag, mint nálad a fal, amit át kellene sugározni.
beraktam egy N12 D1-et az alsó szint (80nm) közepére, plafonra rögzítve, az alsó szintet szépen besugározta, az emeleten csak ott volt jel, ahol a lépcsőházon felszivárgott, egyébként nem mondanám használhatónak. próbáltam felfelé fordított antennákkal is, nem volt jelentős változás.
végül vettem hozzá egy RT-N15U-t, ami jobb jelet produkál, mint a külső antennás tesó a földszinten (emeletre ez se ment fel rendesen), megfúrtuk a födémet és felraktam az N12 D1-et, másik csatornán. most tökéletes minden.
szal ahogy mondták, vasbetonhoz vidiás fúrófej kell, nem router.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Rolli
aktív tag
válasz Intruder2k5 #28539 üzenetére
Köszönöm a segítséget,rendelem az asus-t
-
törölt tag
Nézd, én is nézelődöm, kérdezgetek itt s máshol is:
Vaciláltam a TP Link tl-wr841 nd és az általad említett Asus között és még mindig nem tudom, bár valamiért az utóbbit stabilabbnak tartják stb
Persze 13 K-ig van itt még, pl. TP-LINK TL-WDR3500
Ha nagyon a rabja akarsz lenni a routernak, akkor ez is bejöhet, de szerény véleményem szerint, elég ha postával együtt 1 tizest költesz az Asusra.Üdv. Csaba
-
Rolli
aktív tag
Sziasztok.
Végre sikerűlt visszaküldenem a huawi jelerősítőt az edigitalhoz,és visszaadták a pénzt.Szóval mostmár bárhonnan rendelhetek routert.
Még mindig az a helyzet,hogy a családiházban szeretném kiterjeszteni a netet valami erős routerrel,ami tud repeater funkciót.
Mit tudnátok ajánlani?
Az asus RT-N12-d1-et ajánlottátok.
Esetleg ettől erősebbet tudnátok olyan 13.000 ig,vagy ez tökéletes?
Köszi -
törölt tag
válasz Gubek-Einste #28534 üzenetére
Írtam privit
-
sanzi89
addikt
válasz Intruder2k5 #28532 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, akkor lehet az olcsóbb verzió lesz.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Topikgazda
válasz #73959936 #28533 üzenetére
a 2,5 mbit-es wireless nettel hogy fog menni a wifi ?
Nem értem a kérdést.Az Asus véletlenül nem biztosítja több wifi eszköz egyidejű használatát, míg a TP link nem ?
Egyszerre több eszközzel is lehet wifi-n használni őket.Nem mondom h.nem tetszik az TP-Link, már csak az ára miatt is...de tényleg jobbnak tartom az Asus-t.
Akkor vedd meg azt.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #28531 üzenetére
Köszönöm a választ, a kérdés azonban itt maradt bennem részben: a 2,5 mbit-es wireless nettel hogy fog menni a wifi ?
Az Asus véletlenül nem biztosítja több wifi eszköz egyidejű használatát, míg a TP link nem ?
Nem mondom h.nem tetszik az TP-Link, már csak az ára miatt is...de tényleg jobbnak tartom az Asus-t.
Üdv. Csaba
-
MODERÁTOR
válasz sanzi89 #28529 üzenetére
Elviekben egyik sem fed semmivel sem nagyobbat, és kisebbet sem! Ennek oka, hogy minden forgalomban lévő eszközre ugyanaz a Magyar, és Európai Uniós szabályozás vonatkozik, a rádiós kimenő teljesítmény vonatkozásában is! Gyakorlatilag ugyan vannak eltérések, ámde ezek sajnos mindig csak a próba során derülnek ki, vagyis előre esetleg jósolni lehet, mindenféle megalapozottság nélkül! Tudom, vásárlóként szar egy helyzet, de ez van... Én szerencsére nem használok WiFi-t, csak fiam mobilozik rajta, de N66U-val semmi ilyen jellegű gond nincs!
-
Topikgazda
válasz #73959936 #28525 üzenetére
Mind a kettő azonos kategóriába tartozik, nagy különbség nincs közöttük, azt vedd meg amelyik szimpatikusabb.
A vályog fal erősen árnyékol,előre nem lehet megmondani hogy meddig és milyen sebesség lesz, ez csak a helyszíni teszt során fog kiderülni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
őstag
válasz sanzi89 #28529 üzenetére
Tekintve, hogy mindhárom említett modellben ugyanaz az Atheros AR9340 2.4GHz-es wireless SoC teljesít szolgálatot, nincs különbség a hatótávjuk között. A TL-WDR4300 plusz egy antennája nem jelent plusz hatótávot, csak plusz sávszélességet. Így továbbra is a TP-Link TL-WDR3600 az ajánlott az általad leírt célra.
-
sanzi89
addikt
válasz Intruder2k5 #28527 üzenetére
Hopsz, akkor a 3500-as kihúzva.
@proradeon
Vastag tégla falak, minél nagyobb terület annál jobb. Igazából nem tudom miért lényeg mekkora területet akarok lefedni, lefed akkorát amekkorát. A kérdés, hogy melyik nagyobbat."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
őstag
válasz sanzi89 #28526 üzenetére
Szia!
Hát lényegében megválaszoltad magadnak a kérdést. TP-Link TL-WDR4300 plusz tudására nincs szükséged. TL-WDR3500-on csak 100 Mbit-es portok vannak. Így marad az arany középút, a TP-Link TL-WDR3600.
De azért kifejthetnéd, hogy "nagy WiFi lefedettség" alatt mit értesz. Pontosan mekkora területet akarsz lefedni, milyen falakkal? Panelról / társasházról van szó?
-
MODERÁTOR
-
sanzi89
addikt
Fontos volna a nagy tudás mellett a nagy WiFi lefedettség biztosítása 2.4GHz-en? Melyik eszközt javasoljátok és miért?
TP-Link TL-WDR4300
TP-Link TL-WDR3600
TP-Link TL-WDR3500Igazából a hardver ugyanaz, csak a a 3500-ason 1USB van, a 4300-as meg gyorsabb 5GHz-en ami nagyon nem izgat és 1USB is tök elég volna.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
törölt tag
Hát sziasztok !
2(3) ruoter:
TP-LINK TL-WR841N(D)
ASUS RT-N12 D1Segítséget kérek. Melyiket szeressem ? Az ár előbbieknél úgy 5-6 körüli, míg utóbbi 8 + szállítás.
Otthoni lakásban nincs és nem is lesz hálózat. Van viszont tv (wifi) illetve most lesz mobil, amihez szintén jó volna wifi. Egyébként a wireless net otthol 2,5 mBit-es, ezt kellene osztani...Ne tessék nevetni, ez a világ vége és annyiba kerül mint 1 nagyvárosba mondjuk 40 mBit.
Szóval 60-as vályogfal és a munkahelyem légvonalban kb 40 méter a lakáshoz képest. Valamiféle esélylatolgatást várok egyik mellett, másik ellen, van-e értelme a legdrágábbat megvenni ?
Köszönettel, akár priviben is...Csaba
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
tombar
senior tag
válasz Intruder2k5 #28522 üzenetére
10 Mb/s T-home ( ). én is tp-linkeket nézegettem, de van néhány számomra teljesen ismeretlen gyártó is hasonló árszegmensben.
Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
MODERÁTOR
-
tombar
senior tag
Sziasztok!
5 ezer forint környékén milyen megbízható wifis routert ajánlotok. lényeg h stabil legyen és ne nagyon növelje a pinget.
előre is köszi!Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
duvi
nagyúr
válasz Gubek-Einste #28518 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Asus RT-N15U meg is lett rendelve.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz Andrewboy28 #28516 üzenetére
Szia!
Erre alkalmasabb topikok...
Bár azt nem igazán értem, hogy egy saját IP címmel rendelkező nyomtatónak mi köze is van a firmware-hez... LAN<->LAN irányú forgalom vonatkozásában a Tomato sem blokkol semmit!
-
Andrewboy28
csendes tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy az ASUS RT-N15U router képes-e Wifin keresztül kezelni a nyomtatót.
Az eredeti Firmware-jével tudom hogy képes, és ment is, de technikai okok miatt a:
Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-112 K26 USB Big-VPN
van rajta. Sajnos amióta ez van, képtelen vagyok megoldani, hogy wifin keresztül lehessen nyomtatni. És nem mondom, nem lenne rossz, ha volna esetleg megoldás...Segítségeteket köszönve: András
-
gboszi
senior tag
Sziasztok! Több mint valószinű, hogy nem a legmegfelelőbb topikba írok, de nem találtam mást, ha mégis lenne kérem irányítsatok át.
Volna egy T-s ZTE ZXDSL 931-es modem-router kombóm.
Ennek nem cserélhető az antennája, viszont nekem szükségem lenne egy erősebbre, hogy az emeleten is menjen rendesen a wifi. Kérdés, hogy megoldható-e valahogy. Mókolok szivesen, meg ilyenek.Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
"If you're good at something, never do it for free!"
-
duvi
nagyúr
válasz Gubek-Einste #28513 üzenetére
UPC Fiber Power 120-hoz kéne.
-
Topikgazda
A Linksys EA2700 inkább ne mivel nem 3rd party firmware kompatibilis és vannak vele rossz tapasztalatok is. Az Asus N15U jó lesz, ajánlott típus.
20k-ból a következő gigabites típusok jönnek ki: TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N56U, Netgear 3500Lv2, mind 3rd party firmware kompatibilis. a TP-Link 3600 jelenleg nehéz beszerezni, várni kell 1-2 hetet, hogy legyen mindenhol. Az összes megfelelő lesz a számodra. Nem kell megijedni a 3rd party firmware-től, könnyű a beállítása és itt a fórumon is sokan használják így gyorsan kaphatsz segítséget ha valami nem menne, természetesen a gyárira való visszaállás sem gond.
Milyen net alá kellene az eszköz?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
duvi
nagyúr
válasz Gubek-Einste #28511 üzenetére
Köszi a helpet!
A modem része nem is fontos számomra. Csak az árfekvés/márka/Gigabites tudás miatt esett rá a választásom, de ezek szerint felejtős. A jó öreg LINKSYS WRT54GL-t szeretném lecserélni fejlettebb/gyorsabb modellre. Átböngészve a topicot, két routert néztem ki a 20K körüli összeghatáron belül ajánlva.
- ASUS RT-N15U
- LINKSYS EA2700
Ti melyiket ajánlanátok és miért?
Szempontok:
- 55nm-es lakásban net megosztás 3 Pc+3mobil+1tablet+1 TV között. (nem kell egyszerre kiszolgálni mindet) Egy Pc és a TV utp kábelen van. A többi wifin.
- Gigabites sávszélesség.
- A gyári firmware is használható legyen beüzemeléskor.(Ha egy mód van rá, akkor az alapszintű tudásom miatt, nem szeretnék moddolt firmwareket telepítgetni) -
Topikgazda
Nem támogatjuk a modem-router-ek használatát, inkább vegyél egy sima xDSL modemet és egy wifi router-t. Ami ajánlott, hasonló tudással, D-Link 360R T1E modem és egy TP-Link 3600 router. Több előnye is van a két eszköz használatának.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
duvi
nagyúr
Sziasztok!
LINKSYS X3000 routerel kapcsolatban tudna valaki gyakorlati infókkal szolgálni? Jel erősség, gyári firmware használhatóság, torrent alatti sebesség ... 20K max. árkategóriában megéri-e beruházni rá? (ITT most 19.900 Ft-ért adják, ami elég barátinak tűnik) -
Dr. Romano
veterán
válasz Dr. Romano #28443 üzenetére
Még egy láma kérdésem lenne, ha a nyomtatómat a routerre csatlakoztatom, akkor a gépre telepített szoftvere továbbra is mutatni fogja a nyomtató tintaszintjét, vagy az csak akkor működik, ha közvetlenül a géphez van csatlakoztatva?
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Voice24
őstag
válasz Gubek-Einste #28500 üzenetére
Köszi!
-
C$igu$sz
csendes tag
válasz Gubek-Einste #28505 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
Topikgazda
-
C$igu$sz
csendes tag
válasz Gubek-Einste #28501 üzenetére
költség eléggé be van határolva max 15 ezer. Egy iskolában kellene és mivel nem fér bele a költség vetésbe a tanárok dobják össze tehát ennyi a max határ. a net sebesség 15 mb...
-
Rolli
aktív tag
válasz Gubek-Einste #28502 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hardcore café
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen okostelefont vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- ASUS USB3.0 HZ-3B Docking Station
- Kishibás! HP laptop - 15.6 - Radeon - DDR4 - SSD
- iPhone 14 PRO MAX 256GB space black APPLE.HU számla! 2026 január 10-ig Apple garancia! Akku 88%!
- Eladó bontatlan új állapotban lévő Deagostini és Hachette előfizetői ajándékok
- Kutya és macska kozmetikai nyíró és olló szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest