Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Kérni szeretném a segítségeteket router választásban.
Net: Digi 30/20 MBit/sec, de a letöltés sokszor 40MBit-re is felmegy, (a torrentek letöltésekor látom, hogy 5Mbájt/sec a letöltés) Két gépre lenne rákötve, egy asztali gépre és egy laptopra, és nemsokára két telefon is lenne rajta Wifin. Torrentezéshez továbbra is használnám, és youtube videókhoz is.
Mit tudnátok ajánlani erre a célra? Én ezt a típust nézegettem: TP-LINK TL-WR1043ND
Mi a véleményetek erről a készülékről? Megbízható? Stabil működéssel bír? Van valami negatívuma? Firmware-t kell-e rajta frissíteni?
Persze ha tudtok jobbat ajánlani ami jobb minőségű akkor elfogadom azt is. Nem ismerem a routereket, kérlek segítsetek a kiválasztásban.Szeretnék még egy hálókártyát is hozzá, abból pedig ezt néztem ki. Ajánljátok hozzá?
Előre is köszi.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
LámaZ
addikt
Ezt találtam, gondoltam megosztom: Huawei Wi-Fi Repeater 32,38 euróért.
Legyen minden jó!
-
adise
őstag
hello!
5ezer ft-os kategoriaban milyen routert ajanlotok?
1gép lanon, néha 1 laptop vagy telefon pluszba rácsatlakozva wifin.
köszi -
daneel92
tag
válasz Gubek-Einste #25991 üzenetére
okés, köszi a segítséget!
milyen meglepetésekre gondolsz?Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
cellpeti
nagyúr
-
Topikgazda
#25989 daneel92 Akkor a korábban említett listából: TP-Link 3600/4300/4900 (kevés helyen kapható még), Asus N53/N56U Linksys E3200 amik beleférnek 30k-ba.
Az Apple termékeknek elég érdekes a lelki világa így lehet számítani meglepetésekre.#25990 cellpeti Normál méretű (nem konnektor dugós) Repeater/Range Extender a TP-Link 701ND/730RE/743ND/801ND/830RE/901ND. A másik lehetőség normál wifi router amire felteszel egy 3rd party firmware, ebből nagyon sok van konkrét típust nem tudok ajánlani.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
cellpeti
nagyúr
üdv
repeatert keresnék. Tudnátok valami normálisat ajánlani?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
daneel92
tag
válasz Gubek-Einste #25988 üzenetére
egy 25 megabites upc nethez használnám, hatótávolságnál nem kell nagynak lennie, egy 30valahány m2es lakásba kell, maximum 5 eszköz csatlakozna rá egyszerre. árban nemtudom, olyan 30ezerig mennék el max, iphone,laptop,ipad,apple tv meg még pluszba másik eszköz lenne rácsatlakoztatva. dualbandnél nézegettem apple airport expresst, csak az is 30 körül van, ezért vagyok rá kíváncsi, létezik-e rá olcsó alternatíva
Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
Topikgazda
válasz daneel92 #25987 üzenetére
Milyen net alá kellene a router?
Mit kellene tudnia?
Mennyit szánsz rá?
Milyen környezetben kellene?
Mennyi és milyen eszközökkel lenne használva?A Dual band képesség miatt csak gigabites portokkal rendelkező típus lehet kapni. A következő típusok vannak amelyek ajánlottak (árukban elég nagy a szórás): TP-Link 3600/4300/4900 (kevés helyen kapható még), Asus N53/N56U/N65U/N66U, Linksys E3200/E4200v1 (már nem igazán kapható), Netgear 3700/3800/4x00.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
daneel92
tag
hali!
full hd filmek streameléséhez (laptopról tévére,netflix,itunes store) milyen routert ajánlotok? lehetőleg dual bandes legyenAsrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
-
Keksz03
senior tag
Hali!
Közép és felső kategóriás routerek közül melyiknek hasonló vagy jobb a hatótávja mint egy 741ND? Mert most az van de nem vagyok megelégedve vele, eleve a TP-Link nem nagyon jött be, Linksys lenne a legjobb de félek mert mindegyik már belső antennás és bizony egy szintet le kéne lőnie anya gépéhez, úgyh úgy néztem h Asus routerrel sem járnék olyan rosszul!
Ti jártasabbak vagytok azért, tudnátok ajánlani párat? Ha lehet 20 alatt maradnék, de ha valami tényleg megbízható és jó akkor akár feljebb is mehetünk kicsit mert nem 1 évre venném!
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
MODERÁTOR
-
krealon
veterán
-
emlekmas
tag
válasz Intruder2k5 #25975 üzenetére
Ugye jól látom, hogy [innen] akkor nekem a Shibby listában lévő: tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-102-AIO.zip
a fájl (és egyedül csak ez, semmi más) kell a firmware frissítéshez?mert ehhez van a legfrissebb feltöltési dátum, ezért feltételezem, hogy ez a legkiforrottabb. (a fájlnévben az 1.28 után és a MIPS előtt nincs több szám, mint a többi mod linkjében, ezért nem tudom a többihez hasonlítani.)
i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
emlekmas
tag
válasz Intruder2k5 #25975 üzenetére
Nézem ott is, köszönöm.
i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
szemcso1
csendes tag
válasz Gubek-Einste #25972 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a DDNS-hez bekapcsolt számítógép kell vagy csak a routernek kell bekapcsolva lennie ?
Nem vagyok egy szakértő,ezért is kérem a segítségeteket.
Köszi -
emlekmas
tag
válasz Gubek-Einste #25974 üzenetére
köszönöm
-
MODERÁTOR
-
emlekmas
tag
ASUS RT N16 okosításban kérnék segítséget, nem találtam ezzel kapcsolatos linkeket a kiemelt "első" hozzászólásban. Jelenleg a 0 kilométeres eszközön az 1.0.2.3 gyári verzió van rajta.
Honnan és mit kellene letölteni hozzá? (gugli dob, de nem tudom, melyik megbízható, ezért kérnék linket, amit ismertek) Illetve ha van egy guide is az okosítás menetéről, az hasznos lenne.
Ha csak parancssorból szerelhető, akkor nem hiszem, hogy neki merek fogni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz szemcso1 #25971 üzenetére
Az egyéb típus alatt dual band-et és az IP kamera kezelését? Ha igen akkor több típussal is meg lehet oldani.
Dual band típusok: TP-Link 3600/4300/4900 (még nem nagyon lehet kapni), Linksys E3200, Asus N66U, Netgear 3700/3800/4x00. Az IP kamera kezeléséhez nem sok minden kell, DDNS kell de azt könnyű megoldani, a többi meg a kamerától függ.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szemcso1
csendes tag
válasz Soma01 #25970 üzenetére
Nem elsődlegesen a design miatt.Az is lényeg ,hogy tudja a 2.4 és az 5Ghz-t is. A mydlink szolgáltatásával pedig ha a későbbiekben egy IP kamerát vásárolok hozzá, akkor azon keresztül tudom figyelni a lakásomat is.
Ilyen szándékom volt, amikor a DLINK DIR-845L típusra gondoltam.
Vagy tudja ezt más típus is a DLINK-en kívül ? -
szemcso1
csendes tag
Sziasztok !
Van itt valakinak DLINK DIR-845L típusú routere ?
Mi a véleményetek róla ?
Az a szándékom , hogy ilyet veszek.
Előre is köszönöm. -
legenda
válasz sharkshock #25967 üzenetére
ezt most fejezd be! unalmas már, de nagyon!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
sharkshock
csendes tag
válasz Warpig #25960 üzenetére
"Sziasztok!
TP-Link WR743ND routerem van. Firmware frissítés után nem tudok belépni a kezelőfelületre. Admin-admin kombinációval sem. Resetelés után sem. És net sincs, ha a routeren keresztül próbálom.
Kuka a router?"Gyakorlatilag már akkor kuka volt, amikor megvetted... Mediamarkt Linksys E900 (8000ft) és van egy routered.
-
peq
aktív tag
Bocs, rossz helyre ment
[ Szerkesztve ]
-
sharkshock
csendes tag
válasz mZoleee #25919 üzenetére
Ha az E900-as alapvetően bejött. csak annyi volt vele a baj, hogy nem gigabites, akkor jobb választás az E3200. Az elöző routerem nekem is az volt, teljesen megbízhatóan és jól működött, én EA6500-re cseréltem, mert kellett a 2 usb, meg 120-as upc-re válltottam. Az asust nem ismerem, biztosan az sem rossz.
-
Topikgazda
-
itamragy
csendes tag
Hali.
Egy jó router kellene lehetőleg jó hatótával.
10/2 nethez kell de lehet hogy a jövőbe megduplázodik. Jó lenne egy usb is a nyomtatónak (+WPS).
Márkák lehetőleg asus,d-link,tp-link(sok sok garival).
Ár:max 10eftKöszönöm előre is
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
TP-Link WR743ND routerem van. Firmware frissítés után nem tudok belépni a kezelőfelületre. Admin-admin kombinációval sem. Resetelés után sem. És net sincs, ha a routeren keresztül próbálom.
Kuka a router?
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
Topikgazda
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy routert olyan 6-7 k között!
Melyiket ajánljátok ár érték arányban?
Ezeket néztem:TP-LINK TL-WR841ND
TP-LINK TL-WR841NKöszönöm a segítséget!
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
choco01
addikt
válasz Gubek-Einste #25949 üzenetére
Hátha van nekik kitéve, és megtudják nézni..
Intruder2k5: Igen az is igaz! Így még egyszerűbb lenne..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
legenda
válasz blueberry21 #25937 üzenetére
a szakmai részét már leírta Gubek-Einste, a többire meg csak annyit írok, hogy csak és kizárólag akkor "gyanúsítok" meg valakit valamivel, ha szükség esetén bebizonyítható az igazam, ellenkező esetben nem tenném!
jut eszembe, akár be is linkelhetnéd a kérdéses specifikációs leírást!?!?[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
cellpeti
nagyúr
1043ND USB portján is lehet torrentezni, mekkora netet tud kezelni? 1MB/s vagy esetleg többet is.
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz choco01 #25948 üzenetére
Nem biztos, hogy megfelelő választ tudnak adni, boltokban nem mindig tudják, hogy mit is árulnak és azok mit is tudnak/nem tudnak így aztán óvatosan az ilyem e-mail-ezéssel.
-
choco01
addikt
válasz Gubek-Einste #25945 üzenetére
Köszi,azért a biztonság kedvéért küldtem egy emailt,azon ne múljon a dolog.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #25946 üzenetére
Ezt el is felejtettem, én csak az angol oldalon lévőket közöltem de az ottani info nem zárta ki a cserélhetőséget így végül is cserélhető mindkettő verzió.
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #25945 üzenetére
Múltkor a fehérrel, is arra jutottunk, hogy cserélhető! Mellesleg szerintem már csak feketét kap...
-
Topikgazda
-
choco01
addikt
válasz Intruder2k5 #25943 üzenetére
Írok extreme digitalnak hogy az Asus RT-N10U cserélhető antennás-e és akkor ha a tulaj úgy dönt akkor beszerezzük.
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #25942 üzenetére
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #25940 üzenetére
A 843ND-ről csak mellékesen írtam, hogy elég elhibázott konstrukció, hogy nem olyan mint a kis testvére a 743ND.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz Gubek-Einste #25936 üzenetére
Köszi,szerintem ASUS lesz,megbeszélem a tulajjal.
-
MODERÁTOR
Lehet, ennyire nem vágom a TP-LINK-eket! Azonban a 84x és 104x széria ellen szól azon kikötése, hogy legyen egy antennás!
-
cellpeti
nagyúr
kb 10k-m lenne rá...így marad az 1043ND
-
Topikgazda
válasz blueberry21 #25937 üzenetére
Az antennák értékei nem adódnak össze, mindegyiket külön kell kezelni. Ez ugyan olyan mint ha azt mondanánk, hogy egy autón van 4 db 20" felni akkor az autón van 80" felni!
A 2 antenna a MIMO miatt van és nem az erősebb antenna teljesítmény miatt.
Belső hálózaton mindig interfész sebességgel lehet dolgozni. Újra elolvastam a korábbi hozzá/beszólásodat és abból egyértelműen WAN-LAN sebesség jön le a 80-90 Mbps kapcsán.
Ha valamihez nem értesz akkor meg se szólalj. Nagyon gyanús. hogy többen is úgy olyan nagy baromságokat írnak és mindig ugyan azokat, sőt volt olyan, hogy hivatkozott az egyik a másik írására mint a sajátja, egyszóval nem alaptalan a gyanúsítás. AZ üldözési mániáról: Sokak szerint, te és a másikok egy és ugyan azon személy vagy.[ Szerkesztve ]
-
blueberry21
csendes tag
Ajánlom figyelmedbe a "specifikáció" elolvasását a dBi értékek kapcsán, ami KETTŐSZÖR 3 dBi, az "szakértők" között is 6 dBi, de nem tudom, te hogy számolsz, javaslom a figyelmes olvasást! A terhelhetőségéről azt gondolsz, amit akarsz, én egy szóval nem írtam, hogy WAN-LAN, de te már rögtön lehurrogsz, érdekes... nagy sávszélességű net kapcsán írtam LAN sebességet, belső vezetékes hálózatiról van szó. Sharkshock azt ír, amit akar, én a saját tapasztalataimat szoktam, üldözési mániával pedig fordulj orvoshoz!
Stackelem a vekkerem!
-
Topikgazda
#25927 cellpeti Az árából kijönne egy TP-Link 3600 ami már dual band, gigabites portokkal és külső antennákkal van felszerelve, kicsivel többért van még a Netgear 3500Lv2 ami szintén gigabites. Házon belül szintén alig több ért N53 ami dual band és gigabites.
#25928 choco01 Én olyan router-t választanék elsődlegesnek amelyen van USB port, a másodlagos lehetne sima de ha mindenképpen a másodlagos helyén kell az USB port akkor TP-Link 842ND vagy Asus N10U, az TP-Link N300 amíg az Asus csak N150.
A 30-as falak elég komoly akadályt jelentenek így el kellene gondolkodni, hogy a másodlagos eszközt kábellel legyen összekötve az elsődlegessel.#25930 choco01 Ha már egy eszközzel is jó akkor kettővel már csak jobb lehet, elvileg.
#25931 cellpeti Ez az eszköz nem ajánlott mivel túl kicsi, max utazásnál jó, hogy a vezetékes netet meg lehesen osztani mobil/tablet számára.
#25932 choco01 A Linksys WRT54GC-nek nincsen 3rd party firmware támogatása így ilyen és ehhez hasonló célokra nem jó.
#25933 Intruder2k5 A TP-Link 743ND gyárilag repeater képes. Sajnos a nagyobb testvére, a 843ND már csak kliens módot ismeri, szerintem ebbe is tehettek volt még néhány mód támogatás így nem éri meg megvenni, helyette jobb a 842ND + 3rd party firmware és itt már van USB port is.
#25935 choco01 Az Asus-on van USB port, a TP-Link gyárilag multifunkciós (Repeater/Kliens mód).
-
choco01
addikt
válasz Intruder2k5 #25933 üzenetére
Azt tudom sajnos..
De ha az Asus cserélhetős,akkor jobb az mint a TP nem?Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Cold5
senior tag
válasz Gubek-Einste #25924 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Megrendeltem az ASUS-t!kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
MODERÁTOR
válasz choco01 #25932 üzenetére
A WRT54GC messze nem ugyanaz, mint a WRT54G/GL!
Ha csak az a problémád, a levehető antennát szerintem le lehet beszélni az edigital-al, hogy olyan, vagy nem olyan! Egyéb esetben meg veszel egy 743ND-t mondjuk, ami gyárilag képes WiFi kliens módra! Ez persze még mindig nem repeater, azt valamilyen alternatív fw-vel lehet megoldani leginkább!
[ Szerkesztve ]
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz choco01 #25928 üzenetére
nekünk 2 szintes van házunk van 100nm fent-lent. Illetve még melléképület is van. Egy Linksys WRT54G van és fent lent 100%os a net. Kint a teraszon meg windowson lévő wifi jelből 5/3-4en van. Persze itt YTONG falak vannak itt, de vasalva van a födém
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Adott lenne egy két szintes ház melynek alsó szintjén minden hova kéne wifit csinálnom úgy hogy minimum 50-60%-al legyen jel.
100nm-es terület 30 centis falakkal.
Olyanra gondoltam hogy most lehet garanciával kicserélnek egy TP-LINK routert és az lenne a ház egyik felébe,és mellé kéne venni egyet amit lehet repeaternek használni,és ha van lehetőség USB-s legyen és cserélhető antennás.(rp-sma)
A második router max 10-15 ezer lehetne lehetőleg egy antennás.
Ez jó megoldás?És ha igen milyen routert lenne érdemes venni?
Ezt a rouert ajánlottátok nem rég de a problémám hogy nap közben valamelyik angol fórumon azt írták hogy nem mindegyik cserélhető antennás..ami elég nagy probléma.
Köszönöm!Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
cellpeti
nagyúr
-
Topikgazda
-
cellpeti
nagyúr
Asus RT-N13 ajánlottnak mondható router?
-
Topikgazda
A vastag falak miatt külső antennás típus lenne ajánlott de az újabb Linksys-ek már mind belső antennás így ebben a helyzetben nem igen ajánlott.
50-es nethez elég lehet egy komolyabb 100-as porttal rendelkező típus is de mivel jelezted, hogy nagyobb csomagra váltás is kilátásban van így mindenképpen gigabites portokkal rendelkező típus ajánlott.
Ajánlott típusok:
15-20k-s: TP-Link 3600/4300, Asus N16
Drágábbak: Asus N66U, TP-Link 4900 (még nem biztos, hogy könnyen beszerezhető)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
cellpeti
nagyúr
gigabites routert keresek, ami VPN képes. Illetve képes legyen wifin befogni a jelet és továbbszórni
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Kérlek ajánljatok valami linksys közép-felső kategoriás routert. Most 50Mbit UPC Net van, lehet később nagyobb lesz! Ami fontos minél erősebb legyen a jel. Vastag falak vannak!
Köszönöm!
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
senior tag
válasz Intruder2k5 #25920 üzenetére
szia!
Egyedüli használatnál? Mert nekem olyan kell tényleg ami bírni fogja hosszútávon.. 64/8-as net van, 5 gép kábelen + 3 wifin amik használják a netet.
elfogja bírni, mert a mostani linksys procija nem igazán bírjaedit: meg a wifi sebessége is lényeges
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
senior tag
Üdv.
Szeretnék venni egy router-t ami tökéletesen működik. Jelenleg egy Linksys e900 van Tomato Firm-el de nem tudja kihajtani a 64/8as netet, csak 51/8-at visz.. (régen tudta, nem tudom mi változott...) és mivel megvan osztva ezért ha valaki elkezd tölteni akkor lehal az egész rendszere úgy hogy el se lehet érni a router-t sehonnan.
max. 30-am van rá, és ha van rá lehetőség akkor TOMATO-t rá tudjam tenni.
amiket néztem:- Linksys E3200
- ASUS RT-N65U (erre nincs tomato, de elég masszívnak tűnik a gyári FIRMje)előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Michell
tag
válasz Intruder2k5 #25761 üzenetére
Szia !
Köszönöm és elnézést a késői reagálásért (port forward/Ip filter).
"Pedig szerintem elég sok routerben alap funkció!"
Igen a Tomato FW-ben is alap a port forward source IP filter.
Nekem pedig Asus-ból csak egy régebbi, gyári fw-es példánnyal volt dolgom.
(Esetenként "idegen" tulajdonú routerek beállítására kell ránéznem.)A vicces az, hogy elvileg az általam leggyakrabban állítgatott Linksys RV042 is tudja - firewall szabályként, csak épp nem működik, az utolsó gyári fw-rel. (Illetve az már csak apróság, hogy az adott Linksys-ben a port forward eleve csak ugyanarra a portra tud "átirányítani", így pl. egy x.x.x.x:80 -> y.y.y.y:8080 átirányításhoz még egy eszközt mögé kellett tennem.)
-
Soma01
veterán
Én úgy tudtam, hogy ha a gyári cuccokat WDS-be kapcsoljuk akkor ott nem fog más csatlakozni, csak akik a WDS listán vannak.
Ja értem már. Itt nem lehet több csatlakozás, csak 2 eszköz egymás közt és kész. Itt nincs lista, pontosabban csak 1 szereplős a lista. És meg sem kell adni egymásnak a MAC címeket, a kapcsolódási engedélyhez.A sima WDS-nél is átmennek a MAC-ek a linken. Ez a lényege. Vagy úgy érted, hogy nem kell beírni? Egymás közt "megbeszélik" úgymond beállítják magukat a másik listájára?
Szerintem itt folytassuk: [link]
[ Szerkesztve ]
-
jNk
senior tag
válasz Soma01 #25915 üzenetére
Igen, az ftp szerveren, vagy a weboldalon is kereshetsz friss verziót.
A dd-wrt féle wds ap-wds station mód abban különbözik a gyári fw változattól hogy nem a meglevő ap mód mellett próbál összekapcsolódni egy másik ap-val, hanem ahogy a nevük is mondja csak az egyik funkciót látják el. A wds ap-hez csak csatlakozni lehet (ő nem kapcsolódik másik ap-hez), míg a wds station csak ap-hoz linkel (másik klienst nem fogad).
Ráadásul ezt transparent bridge módban teszik, tehát a mac addressek is "átmennek a linken", plusz a stationnél nem kell csatornát állítani, ssid/mac address alapján csatlakozik az ap-hez és megy is utána ha azon váltás történt. -
Soma01
veterán
válasz vargalex #25907 üzenetére
Úgy értettem, a telepítés után mit kell csinálni még, hogy "aktiváljam", elindítsam?
Te írtad, hogy indítsam el telepítés után. De azt sem tudtam hogyan kell. A honlapról szedtem a fentebbi sort.
A telepítést is úgy ollóztam össze. De összejött végül.
Nem vagyok profi ebben az OpenWrt/linux-ban. -
vargalex
félisten
WDS-ben OpenWrt alatt sincs trükközés.
Csak ugye így az elsődleges routernek tudnia kell az AP (WDS) módot. Arról eddig valóban nem beszéltünk, hogy tudja-e. Az eddig vázolt megoldással az elsődleges router számára a másodlagos egy pontosan ugyan olyan kliens, mint bármely PC.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
félisten
válasz Soma01 #25908 üzenetére
Szia!
Ahogy a linkelt leírás végén írja:
ha el akarod érni a külső hálózatból, akkor a relay interface IP-jének azt az IP-t add, amit a wwan (wifi) interface kapott az első routertől. Persze ekkor érdemes az első routeren statikus DHCP-t adni a másodlagos router wwan interface-jának.
Ha az így fogott jelet wifin is továbbítani akarod, akkor egyszerűen adj hozzá egy új wifi hálózatot AP-ként.
Egyébként kipróbáltam (a relay interface elérésével együtt), tökéletesen megy.
Alex
-
jNk
senior tag
válasz Soma01 #25898 üzenetére
Ismerősnél évek óta megy egy majd 300 méteres link dd-wrt 741-ekkel wds ap - wds station módban mindenféle natolás meg routeolás nélkül. Lan porton be a net, wlan porton ki, a másik oldalon ugyanez, 1db ip, semmi trükközés az ip tartományokkal.
A legfrissebb dd-wrt a 03-25-2013-r21061, azt hiszem ez elég ropogósnak mondható -
vargalex
félisten
válasz Soma01 #25905 üzenetére
Szia!
Mit? A leírás alapján beconfig-olod (akár LuCI-n is) és a végén a Save & Apply-nál automatikusan újraindul a hálózati szolgáltatás.
Szóval, én így csinálnám:
1. WiFi fülön Scan, majd Join to network.
2. Megadni a WPA kulcsot
3. Az így megnyíló WiFi beállítások ablakon csak egy Save & Apply (így létrejön a leírásban is említett wwan interface)
4. Network->Interfaces->Add (beállítod Relay-ra, adsz neki nevet és hozzárendeled a lan és a wwan hálózatot), illetve adj neki egy IP-t az elsődleges router tartományából
5. Save
6. Network->Interfaces->Lan: DHCP letiltása, illetve IP változtatása, ha az elsődleges router is ebben a tartományban lenne) majd Save
7. Netwok->Firewall: LAN zónához add hozzá a wwan hálózatot és ACCEPT-re állítsd a FORWARD-ot
8. Save & ApplyHozzáteszem, hogy még nem próbáltam ki, de a leírás alapján így kell. De 5 perc és kipróbálom.
Alex
-
vargalex
félisten
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Van egy TP-Link routerem. Alapvetően egy T kábelnetem van de szeretnék második netnek tartalékra beállítani egy 3G modemet.
A rotuer lekezel több bejövő internet forrást, ezzel nem lenne gond.
Hogy tudom normálisan megoldani, hogy a router LAN portjába csatlakozzon egy "3G mobil internet"?Elvileg egy ilyen eszköz + USB 3G modem megoldás lehet?
Annyira "nem szép" megoldás ez nekem, van esetleg valamilyen erre kitalált eszköz?köszi
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #25899 üzenetére
Arról tértem ár Openwrt-re, mert nem ment vele. Csak ha két külön hálózatba raktam.
Bááár, úgy nem próbáltam, hogy a router külön hálózatban van! Mert azt gondoltam, hogy az én esetemben minden egy háló alatt kell legyen.
Lehet azért nem ment. Most megnézem Openwrt csomaggal.
Szerintem elég lett volna csak a router ip-jét átrakni de a kliensek, lehet az eredeti hálózattól kaptak volna IP-t. Ezt nem próbáltam. Most tudtam meg, hogy így megy a "Relayd" nél. [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest