Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
worxland
addikt
válasz FireBuddha #14598 üzenetére
Szia!
A WD TV Live+WUSB600N-re mekkora sebességgel tudsz másolni?
Milyen firmware kellett hozzá (gyári WD vagy valami más)? Válasz jöhet priviben is.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
FireBuddha
csendes tag
szia...
wndr3700-at személyesen nem használtam erről így nem tudok nyilatkozni, annyit azonban láttam tesztekből, hogy a most kapható v2 rosszabbul teljesített, mint a v1... illetve tesztekben az e4200 is megverte...
e3000-et teszteltem, az is igazán jó, de ha már ez az árkategória belefér én inkább az e4200-t javasolnám...
jelenleg e4200-at használok, nagyon meg vagyok vele elégedve... 3 gép gigabiten, 3 laptop a 2.4ghz-es wifin, egy htpc wmp600n-es adapterrel és egy wdtv live wusb600n adapterrel az 5ghz-es rádión... 25/5-ös net torrenttel állandóan megy, netezés (megjegyzem gyári qos kifejezetten jól működik és gyorsan reagál), és 2 hd stream megy rajta... akadozás, lassulás még nem volt tapasztalható... és ugye ott vagy a 450mbit-es technológia, ezt ugyan vevő hiányában még ki sem lehet használni, de a router részéről már ok (future proof)...
usb sebességéről nem tudok nyilatkozni, mert még szükség hiányában nem próbáltam, de ha érdekel szívesen betesztelem azt is és megírom hogy mire jutottam vele...jelenleg talán egyetlen hátránya az e3000-el szemben, hogy még nincs kész rá a dd-wrt, de már ez is folyamatban, csak az 5ghz-es 3x3 mimo miatt lassabban halad, mert ez az első ilyen eszköz amire készül... egyébként teszt verzió van már belőle, én is használtam, az 5ghz-es részen kívül már minden tökéletes benne...
tehát én az e4200-re szavazok...
[ Szerkesztve ]
FireBuddha
-
válasz Brogyi #14595 üzenetére
Egyenlőre csendben suttogva merem mondani hogy a wndr sokkal jobb vétel. Egy nagy bűne van eddig, a wifije nem olyan erős mint a tiplinknek,de istenem kit izgat ha kezesbárány az egész cucc? Az elsö órában mutatott olyat amit a tplink soha mert nem is tudja. (nem f/w függő dolog)
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Most állok router vásárlás előtt. A digi kábelnetjéhez kellene, olvastam és kaptam már tanácsokat de még nem tudtam dönteni. Alapból a Netgear WNDR3700 és a Linksys e3000 ill. e4200-ast nézegettem. Tudna nekem valaki egy kis leírással alátámasztott érvelést adni, pro és kontra?
Előre is köszönöm!
Jön még boardosra lavina! :D
-
-
Tommy7
tag
Üdv, 30megás kábelnethez keresek wifis routert amit wifin és kábelen is használnánk 4en. Miket ajánlotok? 5-6ezer körül esetleg. Köszi.
<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
2o1i
senior tag
Azt hiszem inkább Linksys E2000 lesz. Szimpibb mint a TP-Link.
-
2o1i
senior tag
Úgy néz ki cserélnem kell a kis vacak TP-Link R460-as routerem. Nem bírja a 80/25-ös Digi netet.
Beleolvasgattam kicsit a topikba.
TP-Link 1043ND-et kilőném, hisz a topikjában szinte csak panaszokat olvastam.
A két kiszemelt:
- ENGENIUS ESR-9850
- NETGEAR WNDR3700 (ennél drágábbat már nem szeretnék)Sok extrát nem használok. Torrent az megy állandóan, néha kis BF BC2.
Melyiket?
-
simi12345
tag
sziasztok
adott egy lg optimus 2x
melóhelyemen a router kéri az ip és egyéb címeket, amiket megtudok edni a telefonon, viszont a proxy beállítást nem
így nem működik a netkérdés :- van olyan router ami megkerüli a proxyt?
-ha van milyen, ha nincs akkor valami ötlet?egy másik router nem kér semmilyen beállítást és azzal hasít, de sajna nem mindig abban az épületben vagyok
előre is köszi a segítséget -
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14582 üzenetére
Nem biztos, hogy fenyegeti ez a veszély mert úgy emlékszem volt egy pont a vezetékneve meg a keresztneve között
Ezen az íráson még gondolkozom, meg várom holnapig mit lépnek Mert elég fura lenne, hogy csókolom én kaptam a néni routerét mi volt vele a gond ?
Egyébként gyanús volt az is, hogy nagyon friss volt a Firmware
iWiW-en már megkerestem a profilját
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14580 üzenetére
Úgy lett, elküldtem :
"A mai napon kaptam meg önöktől az Asus RT-N10 WLAN router, 10/100Mpbs
típusú routert a D-Link 321B Modemmel együtt. A Modemmel kapcsolatban semmi gondom nincs. A Doboz amelyben benne volt a két termék doboza sértetlen volt amikor átvettem a futárszolgálat munkatársától. Amikor viszont kibontottam nagy meglepetés ért a routerrel kapcsolatban. A modem rendesen originált állapotban érkezett a routerről ez sajnos nem monható el. Egy nejlon zacskó sem volt csak belevolt szórva a dobozába a router, az antenna fel volt rá csavarozva, és a CD amit mellékeltek mellé törött volt .
A routerben a Wan beállításoknál - és ez igazolta be végképp a gyanúmat mely szerint használt terméket kaptam pankotaijozsefne@t-online.hu volt beállítva , tehát nyilván való, hogy ez a router az övé volt eredetileg és valamiért vissza került Önökhöz.
Tisztelettel kérem Önöket, hogy ezt a routert szállítsák vissza és küldjenek egy teljesen új hibátlan verziót.
Úgy gondolom, hogy méltatlanság az ha a pénzemért használt árut kapok.Kérem levelemre minél hamarabb válaszolni szíveskedjenek, ellenkező esetben kénytelen leszek a fogyasztó védelemhez fordulni, akiket majd bizonyára érdekelni fog, hogy volt e Pankotai Józsefné nevű vásárlójuk.
Tisztelettel
"
Plussz mellékeltem egy raklap képet . Meg felhívtam telefonon holnap fognak reagálni, mondta, hogy ritkán fordul elő ilyen eset, de holnap intézik, és jövőhétre jön a router
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14578 üzenetére
Emailben teszek panaszt, mert az írás megmarad a szó meg elszáll.
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz #41133696 #14575 üzenetére
Az eszem megáll, éreztem, hogy használt routert kaptam. Az egy dolog, hogy a CD törött volt, meg nem volt egy nejlon zacsi sem a dobozban ... A User névnek meg Pankotai Józsefné volt belőve ékezet nélkül és t-online -os volt mint én
Ja és az antenna is rá volt csavarva
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz #41133696 #14575 üzenetére
Nem... De ha ki szeretnéd tárgyalni a beállítását, akkor javaslom, hogy menjünk át mondjuk a Router gondok topikba, ott jobban beleillik a képbe, mint itt.
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14574 üzenetére
2.0.1.6-os van rajta gyárilag.
A routeren két gép van vezetékes módban.
IP Sharing mode ; Repeater mode ;Access Point mode
Ezek közül az első van jelenleg beállítva, esetleg kellene módosítani ?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Processzort az RT-N76U-hoz hasonlóan a BroadCom Intensi-fi®-t kapja, csak ez a 4706-ost.
"Az 1GB memó meg csak arra jó (soho kategóriában), hogy szép nagy számokat lehessen a dobozra írni."
Lehet, hogy rossz hozzáállás, de én mondjuk mindig a moddolhatóság szempontjából közelítem meg a dolgokat, valahogy mindig ez az első gondolatom.. Tehát nekem az 1GB RAM kicsit többet jelent, mint egy feliratot a router hátlapján, vagy a könyvben a specifikációk között.
szerk.:
Mondjuk azt még nem tudhatjuk, hogy mit találtak ki az ASUS-nál a gyári fw-be, vajon mire kell nekik az 1GB RAM..?!Ettől függetlenül amit mondasz, azzal egyetértek, tehát jelenleg, standard felhasználás során sok jelentősége nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Intruder2k5 #14570 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy milyen processzort kap majd. Az órajel önmagában nem jelent semmit... Az 1GB memó meg csak arra jó (soho kategóriában), hogy szép nagy számokat lehessen a dobozra írni...
Egy gyártó elkezdhetne már atommal szerelt routereket árulni nagyban. Vegyenek rá egy dd-wrt-t, hogy még a szoftverrel se kelljen törődniük és kész az ultimate solution mindenkinek. Kanyarban nem lenne egyik soho router sem teljesítményben. -
MODERÁTOR
És, ha már a leendő típusokról esett szó...
CPU speeds at 600Mhz
Network Standard - IEEE 802.11a/b/g/n up to 450MBps
Ethernet Port - WAN x 1, LAN x 4 RJ-45 for 10/100/1000 Base T
Memory - 32MB Flash and 1GB DDR2 RAM600MHz-el és 1GB RAM-mal már játszani lehet, lassan tényleg ott tartunk, hogy nem fog kelleni gép a router mellé. Kap egy USB-s monitort, billentyűt, egeret, és hajrá!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Asus N16 és a Netgear N600 (WNDR3700) között vacillálok.
Egyenlőre T-s ADSL-en lenne, később menne egy 60Mb-es UPC Chellora.
Fő szempont a stabilitás, és a sebesség.Ti melyiket választanátok?
Üdv.
Gábor -
Claude Leon
senior tag
válasz wiggen123 #14564 üzenetére
Az inkább a vályogfal burkolatán múlik.
(ha a vakolat rabicolt, akkor jó kis faraday-kalicka lesz a dologból)Pl. ha a mobiltelefon tere a legutolsó sarokban is elérhető, akkor azt pozitív tesztnek számítanám.
Az antenna tetőre helyezése ügyben az egész hóbelevancot a padlásra érdemes dobni, elég sokat csillapít az antennakábel . Az utp viszont 100m-ig elhord.
(van persze, ami 0,25dB/m, de valószínűbben 1dB/m körülit szerzel majd be) -
wiggen123
senior tag
Sziasztok! Barátnőméknél kellene wifis hálót kiépíteni. Van egy gép ami egy melléképületben van a routertől 15-20 méterre. Van 2-3 vastag vályogfal, ami eléggé aggaszt
Szerintetek egy TP-Link TL-WR841ND elég lesz hozzá? Vagy esetleg jobban megérné kivezetni az antennát a tetőrészig?Sometimes you win, sometimes you learn.
-
fsb1000
nagyúr
Köszönöm, megnézem ezeket a routereket.
-
Beri
addikt
Első hozzászólás, utolsó kategória.
fsb1000: Az alaplapi hálókártyád nem fog hátráltatni, a kisebb lag-et, amit egy gémer kártya nyújt, még megmérni is nehéz, nemhogy érezni.
Egyébként neked is az első hozzászólásban felsorolt modelleket ajánlom, a 1043ND még belefér a keretbe, a többiek már fölötte vannak. -
MODERÁTOR
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Otthoni routerem szeretném lecserélni.
Csak az az oka, hogy játékokban néha laggol a net(?) és mintha fáziskésésben lennék.
A hardver cuccnak ez a leggyengébb eleme meg az alaplapi LAN,
Lehet nem ez a baj, de úgy is váltani akartam.Nincs wifi, csak kábel. Semmilyen program vagy letöltés nem megy a háttérbem
Digi a szolgáltató 30/20-as csomag.Nem a legjobbat akaron, kb 15K a keret.
Lehet egy Lan kártyát is kéne vegyek, bár nem nagyon hiszek a "gamer"-knek gyártott cuccokban.Kösz a tippeket!
-
b@lgo
csendes tag
Sziasztok!
Segítségek szeretnék kérni. Milyen wifi routert ajánlanátok 15-30k árkategoriába? Otthonra kellene, 1 asztali pc 1 laptop és 1 ps3 között lenne megosztva + kellene nyomtatószerver funkció is. Lanon elég a 100 megabit.
-
törölt tag
-
Fleed
aktív tag
válasz Alex91 #14548 üzenetére
Köszi Alex91 és C0d3r a segítséget, a csatorna váltás megoldotta a problémát, később majd firmware-t is frissítek.
Arra van vmi ötletetek, hogy a fájlmegosztás miért lassú (300-500KB/s)? Próbáltam már cross kábellel is a másolást, de azzal se volt sokkal gyorsabb (kb 2x gyorsabb mint wifin). -
MODERÁTOR
válasz #41133696 #14554 üzenetére
Ha téged nem zavar nagyon az az antenna, akkor inkább tedd rá, vagy hagyd rajta, mert ha véletlenül bekapcsolod a WiFi-t, és huzamosabb ideig antenna nélkül működik, az nem feltétlen tesz jót a rádióadónak. Szélsőséges esetben el is romolhat miatta. Na persze ez nem 15 perc után fog bekövetkezni.... Ha a webes felületen kikapcsolod, akkor 1000%, hogy senki nem fog tudni rácsatlakozni illegálisan (de még legálisan se), illetve ha megfelelően erős titkosítás mellett bekapcsolod, akkor is nagyon kicsi az esély rá, hogy azt valaki fel tudja törni. Tehát nem kell ezt túlparázni...
-
-
törölt tag
Akit érdekel az NT10 : van egy Demo, amit majd ha hazaérek jobban megnézek, addig a link :
Amit így ránézésre kapásból nem tudok , mit kell kiválasztani az Authentication Method-nál a maximális biztonságot szem előtt tartva, illetve mit kell beállítani a WEP Encryption-nél ?
WiFi nem használata mellett
-
koco
csendes tag
válasz Gubek-Einste #14543 üzenetére
Haveromtól van, egyenlőre teszt fázisban mert a régi edimaxom beadta a kulcsot úgy néz ki. Terhelés alatt dobja a netet. Most beüzemeltem a netgeart és szépen megy. A jövő héten is itt lesz teszt üzemmódban és baráti áron fogok hozzájutni ha jól muzsikál .
-
Alex91
félisten
-
Fleed
aktív tag
Na előre ittam.... még mindig nem jó. Várom az ötleteket.
-
Fleed
aktív tag
válasz Gubek-Einste #14545 üzenetére
Wifin csatlakozom, és a gépen szünik meg a net. De most átállítottam dinamikusra a beállításokban, és most jó. Remélem így is marad. köszi
-
Topikgazda
-
Fleed
aktív tag
Beüzemeltem egy 841ND -t, összedugás után egyből ment, nem állítottam semmit a beállításokban, és most percenként megszűnik a net. A problémát megoldja, hogy a laptopon újracsatlakozok a routerre. Mi lehet a probléma? (upc fiberpower 30 netem van)
-
Topikgazda
Ha most akarsz ilyet venni akkor ne tedd mivel a Lite N-es típusok sokkal többet tudnak azonos ár szinten + a wifi is gyorsabb, megfelelő vevő esetén. Ha már meg van akkor bírni fogja.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz Memora #14541 üzenetére
Házon belüli FTP, vagy bármilyen más átvitel, az RT-N10-en nagyjából 90Mbit/sec, azaz 11MByte/sec sebességgel mehet... Kábelen!
A WL-500GP v2 némileg lassabb WiFi-vel (54Mbps) rendelkezik, kábelen ugyanaz, ellenben van rajta 2 USB port, ahol tud nyomtatót megosztani, illetve lehet rá HDD-t, vagy PenDrive-ot kötni, amit meg tud osztani helyi hálózaton, vagy FTP-n is. Illetve tud egymagában torrentezni is, PC nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
válasz Intruder2k5 #14523 üzenetére
Szia!
Akkor a (házon belüli) FTP-zés is menni fog ezeken a router-eken olyan sebességen, amit írtam, ugye? És nem lassítja be az internetet sem? Ha minden OK, akkor valószínűleg megveszem az említett ASUS RT-N10 routert, és le van tudva
szerk:
(most ajánlottak hardveraprón egy ilyet is: Asus WL-500GP V2, 8k-ért. Szerintem ennyit már nem szánok rá, de azért megkérdem, hogy ez esetleg miben jobb/roszabb, mint a másik)Egyébként köszi szépen a segítséget és az infokat mindenkinek, aki válaszolt a kérdéseimre
[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
MODERÁTOR
15Mbit-es netet manapság már minden (ma kapható) router elbír... Az persze más kérdés, hogy mivel g-s WiFi van benne, aminek a maximális sebessége ~20Mbit/sec körül mozog ideális esetben, ez gyengébb vételi körülmények között könnyedén lecsökkenhet 15Mbit/sec alá. Persze kábelen simán kijön belőle ettől jóval több is.
[ Szerkesztve ]
-
koco
csendes tag
Mi a véleményetek erről a routerről: netgear wgr614? Főleg az érdekelne, hogy bírná-e a 15 megás netet, tehát ha van valami adat arról, mennyit tud sebességügyileg?
-
Hoqspok
tag
Sziasztok !
Saját tapasztalatom D-Link DIR-655
A [Prohardver 2007 cikk]
miatt vásároltam és nem bántam meg.
Lassan már 4 éve megy 0-24-be 3 laptop + 2 asztali gépet szolgál ki, stabil mint az atom, ha megszakad a Net akkor 99 % a DigiKábel modem vagy a Dig hálózattal van a gond.
[DIR_655 emulátor itt a neten barátkozhatsz a menűvel ]
Ami számomra nem derült ki teljesen a leírásból hogy az USB-re egy külső merev lemezt lehet kötni amit a hálózaton mindenki lát ugyan de egyszerre mindig csak 1 user tudja elérni a fájlokat. A hálózati forgalmat sáv szélességet rangsorolja, a video streem előnyt kap például torrenttel szembe
Gyakran előforduló eset nálunk, hogy valaki a nettről Youtube HD videot néz szaggatás mentesen közbe a szerverről Wi-Fi.-n laptopon filmet néz valaki van aki csak böngész a neten és senkinek sem akadozik a gép és persze a háttérbe a szerveren a torrent is fut.
Szóval még nem tudtam kiakasztani pedig párszor meg izzasztottam már
Mindenkinek ajánlom akinek teljesítmény stabilitás és biztonság is fontos[ Szerkesztve ]
-
koco
csendes tag
Igaz, jobb lett volna előtte olvasnom, mielőtt kérdezek . Közben megtaláltam a választ az 1. oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14533 üzenetére
Kíváncsi voltam mikor jelent meg az RT-N10, végül is másfél éves
http://prohardver.hu/hir/halozati_eszkoz_kavalkad_az_asustol.html
Az NT-16 pedig még régebbi.
http://prohardver.hu/hir/sokoldalu_wi-fi_routert_keszitett_az_asus.html
Amúgy elég szomorú - VGA -knál is ez van, hogy kb a következő generáció megjelenéséig gyúrják hozzá a drivereket, aztán már csak megjelenik az újabb driver ami természetesen használható, de hogy már nem optimalizálják tovább az tuti .
Az RT-N16 ráadásul 30 k -s router
-
MODERÁTOR
válasz #41133696 #14534 üzenetére
Az is nagy tudású fw, itt a DEMO-ja... Szerintem túlzottan is nagy tudású egy átlag user számára, épp ezért elsőre bonyolultnak tűnhet.
szerk.:
A DD-WRT is egy firmware, meg a Tomato is, de az OLEG is, és a gyári is... Firmware pedig egyszerre csak egy lehet a routeren. Persze egymás után ki lehet próbálni többet is. A gépeden sem futtatsz egy időben több operációs rendszert...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz #41133696 #14532 üzenetére
Valóban nincs az RT-N16-ban sem... De mindenképpen jobban jársz egy ilyen vassal, amihez van moddolt firmware, mert a gyárit általában 6 hónapig, vagy 1 évig (max. 2) fejlesztik, aztán ámen... Ezek az alternatív fw-k meg egyrészt sokkal nagyobb tudásúak, másrészt gyorsabbak, stabilabbak, és folyamatos fejlesztés alatt állnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14531 üzenetére
Megnézem, vagy 6 -7 ASUS router specifikációját, gyári FW-vel az N16 sem tudja. Remélem majd amikor tényleg szükséges lesz lesz gyári, ha pedig nem akkor marad a másik
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Egy újabb kérdés : Az ASUS RT-N10 hogy áll az IPv6 címekkel ?
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14525 üzenetére
Végül is egy fícsőr, szóval érthető , hogy be van kapcsolva Nem baj , majd ki lesz . Amúgyis ne sugározzon itt nekem feleslegesen , van itt Dect telefon, két mobil a szombámban, Bluetooth , és hát nem túl egészséges
-
koco
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni tőletek. Jelenleg egy edimax br 6104k routerrel osztom a netet. Azonban szerintem kevés már, mert nagy terhelésen eldobja a kapcsolatot (1,5megás letöltés közben ha netezek megszakad a net). A modemet direktbe kötve nem jelentkezik a porbléma, ezért gondolom, hogy a router döglődik.
Innentől a kérdésem adott. Milyen vezetékes routert ajánlotok? Nem igazán költenék rá, szerintem max. 5k.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
törölt tag
Mivel ez lesz az első WiFI képes routerem ... megszeretném kérdezni, hogy a WiFi alapból ki van e kapcsolva, vagy majd nekem kell manuálisan ki kapcsolnom ? Mert nem szeretném még véletlenül sem ha be lenne kapcsolva, még jelszavas védelem mellett sem
-
MODERÁTOR
válasz Memora #14522 üzenetére
10-11Mbps LAN sebességet bármelyik router elbírja, 8Mbps internetet szintén, tehát innentől kezdve akár a "dizájn" alapján is választhatsz... Na jó, ez utóbbit ne vedd komolyan!
xeon.Szabi
Nem tudom, de nem egyszerű vas lesz... Gondolom az ára is ezt fogja tükrözni.Dual-band 5GHZ and 2.4GHZ speeds up to 450Mbps concurrently
Industry-leading CPU speeds at 600Mhz
Powerful online multitasking at up to 300,000 data sessions
Multi-funcionality with twin USB portsNetwork Standard - IEEE 802.11a/b/g/n up to 450MBps
Ethernet Port - WAN x 1, LAN x 4 RJ-45 for 10/100/1000 Base T
Memory - 32MB Flash and 1GB DDR2 RAM[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
válasz Intruder2k5 #14493 üzenetére
Szia!
Először is bocsi az elírásért! Eddig nem tudtam, hogy elírás volt, de már sejtem, miért az
Alex91 és Beri álltal javasolt 100-as router talán jó lenne nekem is (ill. amit worxland is írt, az alapján), pl. a fentebb említett ASUS RT-N10, ha változtatok az igényeimen:
A video stream-elés, ha megy 10-11 Mbps, már az is elég lenne igazából. Valójában elsősorban PC-ről nézek filmeket, ott van a TV mellett, össze van kötve vele (HDMI), csak kipróbálnán azért a DLNA-t is, de ennyi, +5-6k-t csak ezért nem adok ki. Ha a TV lejátszójával akarom nézni, még mindig ott van a külső HDD is, mint lehetőség. Ami viszont tényleg fontos (a 8m net stabil megosztásán kívül), az a file-átvitel, FTP-zés a 3 gép között. Eddig 10MB/S sebességgel ment (ha jól írom...ez ugye kb: 1000KB/s) két gép összedugva, router nélkül, ezt a sebességet legalább tudja majd a router is.[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
őstag
Asus RT-N66U-ról van már valami hír? Mikortól lesz kapható?
"Less but better" - Dieter Rams
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14518 üzenetére
A másik topicban is jelezték, hogy a router nem éppen a legjobb választás. így kértem a módosítását erre : Asus RT-N10 WLAN router, 10/100Mpbs
-
legenda
válasz #41133696 #14517 üzenetére
mint korábban is írtam, a te pénzedért azt veszel, amit csak akarsz, de azért csak hidd el, nem véletlenül van benne a gigabit képes routerek ajánlott listájában például a tp-link tl-wr1043nd típus - attól függetlenül, hogy egy hozzáértő nem szereti/ajánlja a tp-link routereket, még lehet közöttük néhány jó - és ajánlott - széria! persze nem azért írom ezeket, hogy feltétlenül tp-link routert vegyél, csak szerintem butaság csupán a viszonylagos olcsósága miatt lehúzni valamit anélkül, hogy komolyabb gyakorlati tapasztalat lenne róla - és alig néhány router tesztje/használata még nem mondható gyakorlati tapasztalatnak, én sem védeném bizonyos gyártó termékeit, ha nem lenne nagyobb mennyiséggel jó tapasztalatom egy vagy több szériából - hiszen nincs anyagi vagy más érdekeltségem!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Persze elismerem, hogy neves gyártóknak is lehetnek kritikán aluli termékei.
Pont ez az egyik oka, hogy fórumon tájékozódok minden olyan vásárlás előtt, ahol úgy érzem, hogy mások tapasztalatára is szükséges van a helyes döntés meghozatalához. Ezért is kérdezősködtem. A TP-Linknél nálam három okból kifolyólag mozgott a léc, egyfelől mert láttam mennyit vacakolt a szomszédomnál - tudom ez még nem kizáró tényező, de egy szög a koporsójába - , aztán ott van az, hogy annyit tud harmadáron specifikációit illetően mint a versenytársai - ez már eleve gyanús - utána ott van a felhasználói tapasztalat, amit Intruder2k5 fórumtárs szolgáltatott - és látom, hogy jártas a témában tehát ez fokozott súlyt jelent mérlegelésnél - , és a negyedik dolog, hogy évek óta ott motoszkál a márkanév a kis tudatalattimban negatív előjellel. Mert mindenhol csak azt hallottam, hogy hát ez egy olcsó gyártó bla bla bla az összes hasonszőrű cég összes velejárójával.
2003 augusztusa óta van itthon ADSL kapcsolatom. Majdnem két évig Dialcom Bridge 1600-as modemem volt. A Dialcom óta viszont mindig D-Link modemeim voltak - a szolgáltató adta a legtöbbet - azért rendeltem meg a 321 B-t mert erről a típusról rengeteg jót hallottam, és elvileg ez az ADSL modemek csúcsa D-Link tekintetében különösen igaz ez. Sajnos a 360R amiből kettő is van itthon már nem szerepel olyan fényesen, főleg 15 Mbps ADSL2+ esetén, tehát már be volt tervezve, csak hát most úgy alakult, hogy a router mellé kellett még venni valamit hogy ingyen legyen a futár költség. Egyébként a 321B eredetileg nyárra volt ütemezve.
Jó lett volna a Gbps-es router, de a gyanúsan olcsót nem akartam, 20 - 30 -k -t meg megint nem akartam kiadni, mert HD 6850-et is kell vennem rövidesen
[ Szerkesztve ]
-
-
legenda
válasz #41133696 #14505 üzenetére
azért az is számít(hat), hogy sokaknál kifogástalanul működik tp-link router, a 7-es vagy nagyobb széria esetén nincs probléma! az csak egy dolog, hogy azonos vagy hasonló chipset...stb esetén néha csak a "márka" dob jócskán az áron, egy nevesebb gyártó terméke esetén, de akinél a gyártó számít, annál ez nem számít(hat)... továbbá valakinél csak néhány gyártó preferált, a többi lehet bár jó, a csillagokat is lehozhatja az égről, akkor sem fogja elismerni...
végül pedig mindenki azt vesz a pénzéért, amit csak akar!
csendben jegyzem meg, hogy lehet neves gyártó, ha egy széri(áj)a problémás, akkor semmit sem ér, hogy melyik gyártó neve díszeleg rajta, gondolom az nem kárpótlás a hibával szemben...
vagy amit később említettél; én például láttam új asus rt-n15 vagy linksys wrt320n routert napokon belül behalni, akkor ne is nézzek rá többet asus vagy linksys routerekre? pedig sok más asus vagy linksys router kifogástalanul működik, még azonos típusból (is)![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14511 üzenetére
Köszi, hát végülis már eldőlt, remélem nem faragok rá .
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #14511 üzenetére
Tudom de azért írtam wifi-vel mert manapság nem lehet kapni otthoni routert wifi nélkül, amit meg lehet az nagyon alap képességű, és a régi G-s szabványúak sokkal lassabbak, kevesebb szolgáltatás nyújtanak mint az újabb N-esek, árban pedig alig van különbség a kettő szabvány között, Lite N esetén.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
Én ASUS párti vagyok, tehát az RT-N10 és RT-N12 egyértelműen benne van, bár 15Mbit-et vígan elvisz az első is, utóbbi azért jóval erősebb. D-Link alsó kategóriát én elfelejteném inkább, A Linksys-ek viszont jók, és ahhoz még hozzátenném az E2000-et is.
Gubek-Einste
Mint fentebb olvashattad, nem használ WiFi-t, így annak semmi jelentősége![ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A csak 54Mbps-et tudó wifi routereket sürgessen felesd el mert már nagyon régiek, idejét múlt technikát használnak és nagyon lassúak. Ma csak N-es szabvány ismerőket érdemes venni, lehet Lite N-es (150Mbps) típus is de a lényeg, hogy N-es legyen.
Én a következő típusokat ajánlom:
Linksys E1000
Linksys E2000ITT van néhány összehasonlító teszt routerekról.
-
MODERÁTOR
válasz worxland #14506 üzenetére
Mint mondtam, nem számolom újra!
Ő ezt írta...
"A PC HDTV-vel is össze lenne kötve, szintén video stream miatt, szeretném, ha nem lenne gond 30-40mb/s bitrátájú filmek nézése közben sem..."Nem mindegy, hogy mb, MB, vagy Mb. Az első értelmetlen, a második és harmadik pedig mást jelent. Ő pedig az elsőt írta. De mindegy is, ezen nem kell lovagolni, mert a lényeget megbeszéltük, hogy Gbit-es router nincs 12000 Ft alatt.
[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
válasz Intruder2k5 #14497 üzenetére
Mint mondtam, számold újra. 100 Mb/s gyakorlatban 10-11 MB/s peak átviteli sebesség. Rendes routernél átlagban is bőven meglesz a szükséges 30-40 Mb/s.
Persze a puding próbája az evés, ezért leszedtem a killa sample-t és kipróbáltam a gépemen, majd átraktam a notebookra és neten keresztül próbáltam lejátszani.notebook (itt van a fájl) -> 100 Mb LAN -> router (SMC, csak hogy legyen mit köpködni) -> 300 Mb WLAN -> gép (itt futott a lejátszó progi - MPC HC)
A hálón keresztül ugyanolyan minőségben futott, mint lokálban.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14504 üzenetére
Oké, én is így gondoltam, hogy TP-Link kifog esni
Meg az 1 Gbps-os igény is , így viszont az új szabályok értelmében, melyik routert ajánlanád a leginkább ? Az sem baj ha átlépi a 10 k-s határt csak jó megbízható legyen. Wifi sem szükséglet. Meg lehetőleg nagy márka .
ASUS, D-Link, esetleg Edimax - bár a mostani megfeküdt routerem is Edimax, Gigabyte LinkSys
A Wifi ha van benne úgyis kikapcsolom, mert biztonságosabb a vezetékes meg össze is vannak kötve a gépek . A D-Link-kel eddig jó tapasztalataim voltak.
Ezeket válogattam össze :
Ezek közül melyik lenne az ár érték arány bajnok ?
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14502 üzenetére
A TP-Link mennyire megbízható ? Mennyire jó márka ? Mert az érdekes, hogy amiket ő nyújt 12 000 Ft ért azt más gyártók csak 20 vagy 30 fölött teszik. Szóval nekem gyanúsan olcsó.
Most vagy az lesz hogy TP-Link, vagy lemondok az 1 Gbps-ről és akkor már tágul a kör ráadásul jóval olcsóbban is hozzájuthatok .
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14500 üzenetére
D-Linkben vagy ASUS-ban tudsz olyat mondani ami mindezt tudja mint a TP-Link ?
Szerk : a kisebbik gépbe vennék még egy ilyet : D-Link DGE-528T Gigabit PCI hálózati kártya és akkor ki is tudnám használni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest