Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz BenHans #103790 üzenetére
A Wifi6 egyrészt már az elvárható szint, másrészt komoly előre lépés a Wifi5-höz (AC) képest, első sorban stabilitás és zsúfolt környezeti működés terén -- és persze gyorsabb is.
A váalsz tehát: igen, sokat adna.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Lasersailing
senior tag
válasz Gubek-Einste #103782 üzenetére
Köszönöm!
A szívem az ASUS felé húz, gondoltam ma megrendelem 61-ért a 86U-tKözben nézem a kínálatot a 4G-AC86U-ra vonatkozóan és sajnos a 61-eFt-os ár nem stimmel (2 hétre ígérik, 1 hetet tudok csak várni), Senetic-ből soha többet, így a számomr elérhető legjobb ár:
4G-AC86U 77eFt
4G-AX56 64eFtMiben tud többet a 86U? Így is megéri azt venni inkább?
-
koko52
nagyúr
ZTE MC801A 5G LTE
Ez jó lehet minőség? Antenna nélküli, ez mennyire korlátol egy 4 antennáshoz képest?"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Dinter
addikt
Sziasztok! Alábbiaknak megfelelően keresnék routert.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? Padlástérben, kb. 20m-re lévő kamerák és inverter lefedéséhez kellene, fontos a hatótáv.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? Kb 3-5, wifi 6 nem kell.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 20 Mbps
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! Max 20-30k.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? Padlástér miatt jó lenne kis strapabírás. -
BenHans
addikt
Sziasztok!
15k lenne most alzáról újonnan a TP c2300. Ennyiért jó vétel, vagy így is inkább egy AX23 lenne a nyerő?
Hardveresen elvileg erősebb a 2300 de nincs wifi6, igaz egyelőre ilyen eszközöm sincs ami kihasználná. Év végén tervezek telefon cserét, sokat adna később a Wifi6?Jelenleg egy 1043nd v3 van, gondolom ehhez képest mindkettő nagy előrelépés. Kertes alsó szint, és még ez is nagyjából lefedi.
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
Cyrusv10
tag
Sziasztok!
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? utazáshoz kell, változó■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? 2-3, telefonok és laptopok
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 5G-t is tudjon, de semmi extra
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! 50 000 Ft
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? Nemzetközi (EU, észak-amerika) utazásokhoz kellene router ami a helyileg vásárolt SIM kártyával müködne.
Van-e tapasztalatotok ilyesmi eszközzel, mit volna érdemes venni?
Előre is köszönöm. -
Busterftw
nagyúr
válasz Gubek-Einste #103778 üzenetére
Koszi, megnezem.
Hetvegen nyaraloban leszunk, majd teloval kulonbozo helyeken merek sebesseget azert, mielott megveszem. -
koko52
nagyúr
Akkor ezzel még várok amíg lecseng a hájp, olyan 60K a lélektani határ. Amúgy ilyen sziamiaút meg szabad venni? Ha telekom vagy akármelyikét veszem akkor az kártyafüggő?
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz yanna #103776 üzenetére
Igazából leszűrtem Asus, ZTE, D-link, TP-Link-re. Azokat ismerem valamennyire, hogy megbízhatóak.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Topikgazda
válasz Lasersailing #103779 üzenetére
Én a fentiek + ÖF alapján AC-86U-t találtam, de ennél kevesebbet szánnék rá...
TP-Link Archer MR500 vagy MR600 ami még szóba jöhet.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Depose
tag
Szevasztok!
Vennék egy TP-Link Archer AX55-öt..
Kérdezném, hogy az usb3 foglalathoz tudok csatlakoztani usb3 m2 ssd külső tárolót olcsó Nasként?
Köszi! -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Mobilnet megosztásához keresek routert. Preferenciák:
- ár
- ASUS preferált, de nem kizárt más megbízható cég sem
- minél messzebb működő wifi
- guest network (Nyaralóba kell (mások is használhatják))Amin még gondolkozom, hogy mennyire dobja meg a költségeket, ha a LAN gigabites? Jelenlegi mobilnet nem indokolja, de lehet, hogy egyszer csak lesz vezetékes internet is ott...
Én a fentiek + ÖF alapján AC-86U-t találtam, de ennél kevesebbet szánnék rá...
-
Topikgazda
-
Busterftw
nagyúr
Sziasztok, faterek jonnek ki a nyaron es a nyaraloba kellene egy 4G router.
Lesz a szolgaltatotol egy co-sim, az menne a routerbe.
■ Milyen környezetben lenne használva?
2 szintes nyaraloban lenne hasznalva, csak ket szomszed van, a falak a szobak kozott nem vastagok, de nagyobb teruletet kellene lefedni.■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
5 mobil logna rajta es egy laptop munkaidoben. Szerintem tobbseg nem Wifi 6.
Oneplus 7 Pro, Iphone 15 Pro amit tudok, a laptop meg M1-es Macbook.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Szerintem max 150mbit, de mehet 300mbit is, hatha, eleg jo a lefedettseg.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
100 euro kornyeken.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Lefedettseg inkabb ami szamit.Elore is koszi!
-
teptep
senior tag
válasz koko52 #103773 üzenetére
Az árkukeresőben ezt látom legolcsóbbnak: Xiaomi 5G CPE Pro V2 (DVB4369GL)
106 390 Ft. Semmit tapasztalatot nem tudok róla, csak ami a leírásban is szerepel.
Ezért ajánlani sem tudom, csak az ára miatt linkeltem. -
koko52
nagyúr
Sziasztok! SIM kártyás netem van, 5G lefedettség fullos. Néztem rá másik modemet a jelenlegi 4G helyett, tényleg nincs ~191k alatt vagy csak én bénázok?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Backrau #103768 üzenetére
Ez így elég kusza kérdés...
A feltételezett kérdésre a válasz: a routerként működő router LAN-portjából menjen a kábel az AP/node eszköz WAN-portjába úgy, hogy ezt az eszköz erre az üzemmódra kell beállítani a főmenüjében. Így tudni fogja, hogy mit kap a WAN-porton és mit csináljon vele (pl. ne NAT-olja, ne csináljon DHCP-szervert.)
MaCS
-
kpityu2
őstag
válasz abrtom87 #103769 üzenetére
Fogalmam sincs mi van benne. Nekem pécé alapon van, csak láttam a Tailscale oldalán hogy a raspberry is támogatott meg van egy csomó YT videó a raspberry-tailscale témában. Nem tudom milyen okos rendszered van, de ha HA, akkor elsőnek arra tedd fel a bővítményt. Annak úgyis futnia kell állandóan. Ha meg nem olyan az okos rendszered, akkor megoldás az ilyen külön dobozka.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
válasz abrtom87 #103763 üzenetére
Próbálkozott nemrégiben egy fórumtárs a routeres tailscale-el, de nemigen jött össze neki. Nekem két éve megy egy linuxos gépen a háttérben, így semmi gondom nincs vele. Azt javasolnám, hogy egy raspberryre tedd fel (a Tailscale oldalán van hozzá telepítő és leírás) és azt csatlakoztasd be a hálózatodra. A raspberry majd megoldja a külső hozzáférést és a route-olást a belső hálózatra.
Amúgy a Home Assistanthoz van Tailscale bővítmény vagyis azzal még külön gépre sincs szükség.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Backrau
aktív tag
válasz Backrau #103761 üzenetére
Kicsit bővítem az óhajomat
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Téglafal, a legmesszebbi pont kb 15 méter és ahhoz 3 falon kellene átmennie a jelnek.■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
A PC, a TV-k és a beltérik fix Lan-on lennének, ez összesen 5 db. Meg kb. 10 eszköz van wifin (ebből wifi 6 gondolom az újabb telefonok, szóval az 2db)
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
150 MBit
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Max. 30 ezer
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Nincs más -
BB9000
senior tag
válasz abrtom87 #103763 üzenetére
Asus vonalon a Merlin képes routerekre tudsz tenni Tailscale-t így.
-
abrtom87
tag
Sziasztok.
Otthoni okosrendszer hozzáféréséhez keresnék olyan routert ami tudja a tailscalet vagy zerotiert natív vagy minimális telepítéssel.
Jelenleg a Telekom router van, ha jól gondolom, ebbe bekötnék egy ilyen képes routert, akkor tudnék magán vpn-t létrehozni és csatlakozni az otthoni eszközökhöz. Rasberryt nem szeretnék venni! -
iceQ!
addikt
válasz Gubek-Einste #103760 üzenetére
Megrendeltem, kiderül. Lesz idő visszaküldeni.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Huawei B628-350 router. Szeretnék hozzá egy másik wifis routert venni. Mit ajánlanátok hozzá? A lényeg, hogy minimum 5 portja legyen, mert a fontosabb eszközöket vezeteken át akarom használni. -
Topikgazda
-
Essejó
veterán
válasz Mattb #103757 üzenetére
Emlékeim szerint lakás felújítás után vagy és nem tudsz/akarsz kábelezni. Ezért kell a WiFi.
Nem én vagyok aki tanácsot tud adni ebben az esetben, mert én mindent is kábelre kötök. Még a lányom céges lanport nélküli NetBookja is kapott egy lan to usb3 adaptert és azóta nem szakad a WiFi a HO video meeting közben. Pedig csak egy válaszfal volt a netbook és a Sagem 3896 Ax HGW közt.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz MaCS_70 #103756 üzenetére
Ha nem kaphatjuk meg azt amit akarunk, akkor annak kell örülni, amit kaphatunk.
Esetleg lecseréli az Asusokat Tp linkre, bár egy Tp link outdoor mesh képes AX Wifi Ap, már ha van olyan. Akkor az az árkategória lehet, ami már vigyáz a gyerekre, leviszi a szemetet, és hó végén kölcsönt is ad.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Mattb
senior tag
válasz Essejó #103754 üzenetére
Lehet nem fogalmaztam megfelelően. Ezekes a T-s kaonokat vissza akarom vinni. Borzalmas az applikáció is, és a mai nap próbáltam újra konfigurálni őket de semmi áron nem akartak csatlakozni egymáshoz. Így ezért keresnék egy jobban működő rendszert, routerrel, meshekkel együtt.
-
Essejó
veterán
válasz ramzess #103748 üzenetére
Akkor a faház külső falára kivezetsz egy lankábelt amit bedugsz egy Outdoor Wifi Ap-ba. Olyat keress amihez a csomagban van POE injektor. Akkor a kimenő lankábelen kaphatja a delejt, már ha van konnektor a faházban.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Mattb #103747 üzenetére
Azt írtad, hogy 3 ilyen kütyüd van. Akkor a másodikkal pont el tudod felezni azt a 10 métert. 😅
Tudod az a baj, hogy Mesh esetében csak adott gyártón belül van kompatibilitás, sőt a Tp link esetében mivel többféle mesh-t használ még úgy is necces. Utána kéne nézned, hogy a T-s Kaon, hogy bővíthető, további egységekkel.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Egy lakásban a WiFi jelerősség nagyon gyenge az emeleten. Szolgáltatós (Voda) eszköz van használatban, ezt szeretném helyettesíteni egy normális router-el. Mikortik világában otthon vagyok, viszont olyat nem szeretnék oda. Kinéztem ezt : [link]
Mennyire tud egy falat átvinni ez a router? Annyira nem ismerem az Asus-t de azt tudom, hogy a WiFi-e elég erős (vagyis a Mikrotiktől erősebb) jelet tol.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
-
dudika10
veterán
válasz Henker2 #103749 üzenetére
Akkor vagy elkoltesz egy szemmel jobban lathato osszeget (100k+ jelenleg a legolcsobb 5G kompatibilis router amennyire en lattam), vagy megbekelsz a 100-150Mbps-el (jo esetben).
Es ez nem oldja meg azt a problemat, hogy egy eszkozzel tobb szintet jellemzoen nem lehet jol lefedni. Se azt, hogy a mobilnethez az antennanak kint kellene lennie es a toronyra neznie, mig a wifi antennaknak meg a lakas kozepen.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Henker2
addikt
válasz Multibit #103729 üzenetére
Nem erről van szó. A számitógép a az emeleten van. Mellette van a router amivel természetesen kábellel van csatlakoztatva. Viszont lentre a nappaliba meg fúrni kellene, hogy le legyen vezetve a net az okos TV-hez. Szóval ezért keresnénk valami wifi-s megoldást
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
kpityu2
őstag
válasz ramzess #103745 üzenetére
A legolcsóbb AX-52 is jó lehet, ha nincsenek extra igények. A faház vélhetően nem nagyon árnyékol, ha az ottani router magasabbra van téve, akkor az udvart is beszórhatja. A mesh annyi, hogy egy hálózatod van több sugárzóval és a router automatikus teszi egyikről a másikra a klienst a térerő függvényében.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
ramzess
csendes tag
Én is gondoltam rá, a Mesh dolog hogy működik? Meddig van térerője? Ami van a házba annak mar kinn alig van térerője ezért akarnák venni de melyik Asus routert vegyek amelyik wifi 6 és Mesh is megy?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ramzess #103741 üzenetére
Számít a kert mérete is.
Az alapvető gond az, hogy az Asusnak valamiért nincs kültéri eszköze. Tekintettel viszont arra, hogy a házikó fából van, nem kizárt, hogy egy beltéri eszköz is beválhat. Először tehát azt kellene kipróbálni, hogy a házikóba betett tetszőleges eszköz milyen térerőt produkál kint. Ezen érték alapján aztán tovább lehet gondolkozni.
MaCS
-
ramzess
csendes tag
Sziasztok szép reggelt kívánok mindenkinek.tanacsot szeretnék kérni tőletek ,adott egy kinti fahaziko az udvar közepén és oda szeretnék internet kapcsolatot főleg erős wifit.Be van már kabelozva a családi házból már ki van húzva a lan kábel.a fahazikoba családi házban egy Asus TUF-AX6000 router van, olyant szeretnék ami már tudja Mesh technológiát is . Főleg erősebb wifit szeretnék az udvaron jó térerőt. Költségvetés kb 80-100 € körül lenne.Valaszokat, tippeket előre is köszönöm.
-
Essejó
veterán
válasz Mattb #103739 üzenetére
Akkor a kébelteleneket közelebb kéne vinni a vezérhez, ahol még kellően erős a wifi kapcsolat. Vagy lenyelni a békát és kábellel rákötni őket.
Egyébként pont ezt kérdeztem. Ugyanis annyira nem néztelek felhasználónak, hogy még a vezérlőt is Wifin kapcsolnád a HGW-hez.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
BB9000
senior tag
válasz Mattb #103733 üzenetére
Nálam a kétszintes, 16 méter hosszú ház minden pontján megvan a legalább 200 MBps. 3 válaszfal mögött is! A routerek közelében 400-at mértem, minél több fal mögött mérem, annál gyengébb a jel. Nálam 3 a legtöbb fal, mivel a feljáró az épület közepére esik.
Összesen kettő darab Asus routerrel oldottam meg, mesh-be kötve őket, WiFi bachaul-lal!!! (kábel nélkül). A legfontosabb a két router megfelelő elhelyezése. Úgy helyeztem el őket, hogy a födém ne legyen közöttük! Ezt a feljárónál tudtam megcsinálni. Egy 10-es válaszfal van csak közöttük, meg a lépcső.Ha a helyi adottságok szükségessé teszik, akkor a mesh rendszert lehet bővíteni egy harmadik router-rel, amit arra a szintre kell elhelyezni, amelyiken van vakfolt. A kinézett AX57 esek nálad is jók lesznek, ha el tudod úgy helyezni őket, hogy a feljárón keresztül rálátnak egymásra és nincs köztük a födém.
Általam ajánlott routerek: Asus RT-AX57, vagy ASUS TUF-AX3000 V2. Mindkettő AX3000 max sávszélt tud.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Mattb #103735 üzenetére
[link] , mondjuk… A lenyeg, hogy harom savos legyen, es jol kell elhelyezni az egysegeket. Nem a hatotav szelere kell tenni egymastol oket, hanem ugy, hogy meg jol fogjak egymas jelet…
Ez olcsobb, csak nehogy 1 pakkosat vegyel belole: [link]
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Mattb
senior tag
válasz TODI1111 #103734 üzenetére
Az nem opció, nagyon messze vannak a helyiségek, valamint felújítás után vagyunk, vezeték nélkül nem oldható meg?
Igazából most nézegetem az eszközöket, és találtam egy jobb routert , igaz 3x annyiba kerül. [link] csak azt nem tudom, hogy ehhez a Telekomos nethez, ez szükséges-e.
Valamint ehhez ezt a mesh-t raknám: [link] ? -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Családi házba költöztünk, ahol telekom 1000-es netünk van, koaxon jön be a házba. Mivel 2 szintes a ház, édes kevés a gyári router hozzá, így igényeltem egy 3 eszközös okoswifit, de folyamatosan szétkapcsol, és nem is tűnik megfelelőnek a jelerősség, az alkalmazás egy rakás ... lefagy, kidob.. semmire nem megyek vele, már 3x csatlakoztattam újra az eszközöket a vezérhez..
Nem értek ehhez a témához, szeretném ha a ház minden pontján megfelelő wifi jel lenne, szóval tudtok e ajánlani, hogy akár milyen routert vegyek és milyen mesh-eket?
30as téglafalak, a nappaliban van a router, a legmesszebb lévő hálóig van 3 fal is, abból 1 az 30as tégla 2 pedig 10es válaszfal.
Van még szükség valamilyen infóra?Szerk: Az összefoglaló alapján ezt néztem ki:
[link] [link]
jó lehet ez a szett?[ Szerkesztve ]
-
válasz samycool87 #103718 üzenetére
Powerline konnektorral simán felviheted plusz kábelezés nélkül.
Hopsz, Kami11 már megírta[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Kami11
őstag
válasz samycool87 #103718 üzenetére
Powerline? Ha jó az elektromos hálózat én kipróbálnám és így még kábelezni sem kell.
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani max 25-30k-ig bezárólag 300Mbit-nél nagyobb teljesítményű wifi-s routert?
A SIM kártya foglalat FONTOS! Ha tud 5G-t az sem lenne baj
A router emeleten lenne. A földszinten egy okos TV csatlakozna rá. Illetve 2 okostelefon. Meg vannak még wifis eszközök, mint kültéri kamera, robotporszívó egy TV okosító, ilyesmik.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
kpityu2
őstag
válasz samycool87 #103723 üzenetére
A födém általában is akadály a betonvas és a födémháló miatt. Ha gyenge a jel akkor semmilyen sávszélességen sincs stabil kapcsolat. Mondod, hogy a közeli hálószobában is szar a net. Ez lehet interferencia miatt vagy valami árnyékol. Szóval wifinél semmit nem lehet garantálni.
-
samycool87
csendes tag
válasz kpityu2 #103719 üzenetére
Az emeleten nekem tök elég lenne, ha stabil a kapcsolat, nincs szükségem nagy letöltési sebességre. Amit írsz gondolom akkor valósul csak meg, ha épp valaki az emeleten is szipkázza a netet, ugye? Egyébként csak a legközelebbi nyomorult hálószobában szar a net, mindenhol máshol teljesen jó stabil.
-
dudika10
veterán
válasz samycool87 #103715 üzenetére
Beallitgattad kezzel a csatornat, csatornaszelesseget?
A default beallitas konnyen lehet eltert es 5GHz-en pont nem mindegy.
Egy UTP kabelnyi lyukat furni barmibe a megfelelo furoval 1 perc.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
kpityu2
őstag
Mindegyik AiMesh csatlakozik wireless, de nagyon nem ajánlott, mert a Tri-Band-ek kivételével ugyanazt a rádiót használják amivel forgalmaznak és emiatt feleződik a sávszélesség. Ráadásul olyan közel kell lenniük, hogy egymást is jó térerővel lássák.
-
Essejó
veterán
Égetheted a pénzt a két oldaláról is, ahelyett, hogy felvinnél egy hálózati kábelt, és problem solved.
-
samycool87
csendes tag
válasz kpityu2 #103712 üzenetére
Igen, ezért is gondoltam, hogy leírom itt, mert nekem spórolt volna egy kört, ha korábban valaki próbálkozik hasonlóval és megosztja a tapasztalatát. Érdekes egyébként, hogy a tp link mennyivel nagyobb, nehezebb, masszívabb, komolyabb eszköz benyomását kelti és mégse hozza azt a teljesítményt mint az Asus. Az emeleti hálószobában a tp link képtelen volt csatlakozni, 5ghz-re, Asus azon keresztül kiprésel még magából kb. 200mbpst, bár sajnos néha megszakad a kapcsolat. Ami azért is szomorú, mert kb. pont a router felett van a szoba, lövésem sincs, hogy mi árnyékolhatja ennyire. Emelet minden más pontján betonstabil a kapcsolat.
Asus XD4-et néztem ki, azt wireless is lehet csatlakoztatni meshben? Kábeles bekötés elég strapás lenne, sőt lehet nem is tudom megoldani -
őstag
válasz Patice #103702 üzenetére
Köszi az ötletet, nem lenne rossz a Pfsense még átgondolom, de lehet inkább a Mikrotikkel mennék tovább ha már valami újat kellene megtanulnom.
TP linkrouter beszerzését akkor elvetem, ha kétséges, hogy javulást hoz, bár a 30 kliensnek manapság egyáltalán nem kellene soknak lennie egy soho szegmensbe szánt esetén. -
Topikgazda
válasz CoroStar86 #103709 üzenetére
Egyébként az alagsorból jövő netet a 2,5G-s portba is dughatom (az is WAN?), vagy csak a dedikált WAN portba?
Beállítható WAN portnak is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kpityu2
őstag
válasz samycool87 #103710 üzenetére
Ez gyakran szerencse kérdése is, mennyire jól rakták össze az adott típust. Azért jó, hogy megosztasz ilyet, mert relatív kevés a valós körülmények közötti összehasonlítás. Szerintem sincs értelme a próbálgatásnak (már azon kívül, hogy adatot szolgáltatsz vele másoknak ), emeletre egy másik Asus vezetékes backhaullal és el is van intézve. Én két éve vettem egy RT-AX53U(RT-AX1800U) párost, küszöb alatt, szegőléc alatt, szekrény mögött behúztam a kábelt, azóta nem kellett foglalkoznom a dologgal, az egész lakásban egyenletes wifi lefedettség van.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz samycool87 #103710 üzenetére
Próbálkozhatsz, de amíg csak egy eszközben gondolkodsz, feleslegesen égeted a pénzt. Az emeleti -85dBm nem fog javulni.
-
samycool87
csendes tag
Asus AX57 vs Tp-Link AX73
130m2 családi ház, földszint, emelet. 26e Ft-ért vettem egy fent említett Asus rutert, de az emelten a jelerősség kb. 85db ig csökkent. Gondoltam rápróbálok egy drágább, rommá dícsért TP Link-re, hátha az jobb lesz, de az eredmény kiábrándító. Az Asus router minden téren veri a TP-Linket, hiába a 6 antenna, nagyobb súly, 2x-es ár. Asus beüzemelése sokkal egyszerű és gyorsabb, sebesség pedig érezhetően gyorsabb a lakás nagyjából minden pontján.. 2 fal, kb. 6m, Asus 490mbps, tp link 410, ping 6 vs 1-2. Emeleten tp link használhatatlan, Asus még elkegyeg. Nem gondoltam volna, hogy egy 26e Ft-os router ennyivel jobb tud lenni egy 46e Ft-os-nál, persze lehet más adottságok mellett máshogy alakulna. Lehet még bepróbálkozom egy ax59-el vagy 4200-al, kíváncsi vagyok ezek hoznának-e előrelépést. -
CoroStar86
aktív tag
válasz Gubek-Einste #103705 üzenetére
Világos! És a dupla NAT-nak van egyébként valami hátránya? Azért nem akarok AP-t, mert annyira nem vagyok jóban a szomszédaimmal, hogy az ő internetelérésüket is én gyorsítsam meg/stabilizáljam... Ezért kellene egy saját WiFi, saját névvel és jelszóval. Egyébként az alagsorból jövő netet a 2,5G-s portba is dughatom (az is WAN?), vagy csak a dedikált WAN portba? Előre is köszi a választ!
-
-
Topikgazda
-
yanna
addikt
válasz Gubek-Einste #103704 üzenetére
Van azért 150 alatt is, HA-n meg ki lehet kb. feléért is fogni.
-
Topikgazda
válasz CoroStar86 #103703 üzenetére
Mi az a dupla NAT?
Amikor két router működik egymás után és mindkettő router módban megy így a másodikra csatlakozó eszközök dupla NAT mögött vannak ami a legtöbb esetben indokolatlan és felesleges.És hanem routerként működik, akkor Acces Pointként kellene?
IgenEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Patice
nagyúr
Én is Omada rendszert használok itthon.
Nálam a router szerepét gy miniPC látja el pfSense-el.
Sosem kellett még ilyesmi miatt újraindítanom a rendszert, sőt, gyakorlatilag semikor sem.
pfSense-hez van rengeteg tutorial, de egyáltalán nem vészes, ha már konfigoltál routert, meg Omada kontrollert.
Van telepíthető WG szerver is a pfSense-hez.TP-Link routerek sajna nem túl stabilak, főleg ha (viszonylag) sok klienst kell kiszolgálniuk.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
őstag
válasz zsero #103700 üzenetére
Éppen lehetni lehet, csak nem lesz jó a felhasználói élmény a tervezett helyett:
Why You Shouldn't Hang APs on the Wall Like a Clock (youtube.com)
Amúgy ettől az apró bugtól eltekintve nekem igazán nem volt gondlom a tp-link wifivel sem. Igaz nem használom nap mint nap.
A unifi-tól viszont nem dobom hátra magam, melóhelyen AC-s Unifi AP-k vannak így arra inkább van rálátásom. Persze tök más környezet, ami miatt eleve más az élmény, de volna hova fejlődnie.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Amiga A500 - A régi barátnő
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest