Hirdetés
-
IT café
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabro0
őstag
Elég nagy gond az! Még jó, hogy megkérdeztem...
Hosszútávra tervezek, már amennyire lehet.
És ez milyen: [KHX16C9/8]
Nincs XMP támogatása, 1,5V-os.
A gyakorlatban mit jelent az XMP? Előre beállított profilokat tartalmaz? -
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Egy általános célokra használt, nem húzott laptopbanaz Aida szerint az alábbi memória van:
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve Hynix HYMP125S64CP8-S6
Sorozatszám 00003008h (137363456)
Gyártás ideje 23. hét / 2008
Modul mérete 2 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa SO-DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések:
@ 400 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-43-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Ehhez szeretnék egy másik 2GB-os modult vásárolni, hogy egy kicsit gyorsítsak a gépen. Túl azon, hogy DDR2-800-as legyen mire figyeljek? Ez milyen CL értékű például? Van más tulajdonság, amit figyelembe kell venni?
Nem szeretném ha az új és a régi memória nem dolgozna együtt rendesen, ezért fontosak ezek a kérdések számomra.
Köszönöm.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch #8286 üzenetére
Pl vagy akár Kingston HyperX LoVo.
-
Üdv. A mostani ramjaimat(Vengeance) szeretném lecserélni LP-osra, mert így szinte nem is találok megfelelő hűtőt a 2500k-ra. Érdemes ugyan úgy vengeance-t venni(LP-ben nagyon ronda szerintem) vagy vmi más alternatíva? G.Skill(Ares) mondjuk? Köszi!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csapi007 #8284 üzenetére
Őszintén? Egyik sem.
Nem a ram lesz a szükkeresztmetszet a gépedben ugyanis. Egyedül tömörtésnél van előnye a gyors ramnak, meg ha használod az igp-t.
Ha viszont a mérőrogik (amúgy a valós teljesítménnyel köszönőviszonyban sem lévő számai) érdekelnek az 1866-ossal jársz jobban. Alig gyengébb időzítés mellett +266MHz számít ott.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csapi007 #8280 üzenetére
Vengeance az alacsonyabb üzemfeszen működik. Egyes Intel procik nem tolerálják hosszútávon a magas feszes ramokat (így az XMS-t pl).
Ivy és Sandy prociknál a max ramfesz 1,6V lehet az XMS meg 1,65V-os.mod:
gyenesmartin: Nem baj, az XMP csupán egy extra szoláltatás amit csak az újabb Intel procik támogatnak.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #8281 üzenetére
Utána néztem és lehet.De az XMP nem lenne baj? -
Csapi007
veterán
Sziasztok
Corsair memóriákat nézegetek. Találtam egy 2000Mhz-es XMS3-at 9-10-9-27-es időzítéssel és egy 1866Mhz-es Vengeancet 9-9-9-24-es időzítéssel.
Melyiket érdemes megvenni? Mi a különbség a Vengeance és az XMS3 közt? -
Qru
MODERÁTOR
Az a standard feszültség az 1,8V. Ettől magasabbat tudsz állítani a bios-ban, tehát mehet bele magasabb feszültségigényű memória.
gyenesmartin: Bios-a válogatja de a legtöbben lehet csökkenteni is a ram feszt az alapértékhez képest. (többnyire az olcsóbb lapokban nem lehet).
Kingston az nagyon jó. Több szempontból is jobb mint a Corsair Vengeance. Jobb kompatibilitással rendelkezik és többnyire olcsóbb is.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
gyenesmartin #8275 üzenetére
A Kingston is jó memória és elég sok lappal kompatibilis ráadásul amit linkeltél az egy alacsony feszültségű [1.35V] széria!
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
Én is szeretnék egy új gépet összeállítani, a RAM, proci és alaplap kompatibilitásáról szeretnék kérdezni.
Ezek a komponensek:Asus Maximus V Gene
Intel i7 3770
és egy KHX1600C9D3T1K2/8GX RAMUgyan nincs a kompatibilitási listán, ettől függetlenül működnie kellene ugye?
Szerettem volna az Ivy Bridge-hez készített RAM-ot vásárolni, de sajnos ezek még ritkaságok, egyik nap árulják, másik nap már nem... -
Mijági
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatva a neten sajnos nem nagyon jöttem rá egy dologra.
Ilyen Gigabyte alaplapom van. Régebbi típus. Sajnos akárhol nézem nem jöttem rá hol lehet konkrétan megnézni milyen feszültségértékeket támogat. Az oldalon 1,8v van írva,mintha nem lehetne ennél több??Azok a memória modulok amiket néztem 1,9V és 2V általában, ez most akkor jóbele?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyenesmartin #8271 üzenetére
Ha lelazítod az időzítést akkor több mint valószínű, hogy menni fog 1866-on.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #8270 üzenetére
De ezt a ram-ot fel lehetne húzni akár 1866MHz-re?
-
Atesz1978
senior tag
válasz
gyenesmartin #8265 üzenetére
Az alacsony hűtőbordásat válaszd mindenképpen mert biztos hogy nem férne az Alpenföhn alá!
-
sumermen88
tag
válasz
gyenesmartin #8267 üzenetére
-
gyenesmartin
őstag
válasz
sumermen88 #8266 üzenetére
Ahogy láttam néha le szokott esni az ára. Majd akkor rendelek egy ilyet.
.
Köszönöm a segítséget. -
sumermen88
tag
válasz
gyenesmartin #8265 üzenetére
Amit linkeltem annak bekell férnie!
Az jó lessz! Most vettem én is egy Brockent és ilyent veszek mellé!
-
gyenesmartin
őstag
Vagy sandys i3 vagy ivy-s. Azért nem írtam pontosat.
Akkor a Vengeance low profile elég lesz? Magas ramot nem szeretnék, mert nem tudom, hogy beférne-e egy Alpenföhn Brocken vagy Sella alá. -
sumermen88
tag
válasz
gyenesmartin #8262 üzenetére
Szia! Mivel az intel i3-hoz nem írtál pontos típust arról nemtaláltam bővebb infót!
De a lapok és a 3670K-hoz egy ilyen tökéletes lessz neked, ennél olcsóbban nem találtam!
Ez csak az én véleményem, de ennek elégnek kell lennie! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyenesmartin #8262 üzenetére
8GB Corsair Vengenace 1600MHz-es jó lesz mind a kettőbe.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Szerintetek milyen ramot vegyek ami mindkét gépbe jó is lenne?
1. AMD A6 3670K + Asus F1A75
2. Intel I3 + Asus P8B75-VMég nem tudom melyik lesz megvéve ezért is volna jó, ha mindkettőhöz passzolna. Annyi kikötés volna, hogy 8gb legyen, olcsó és jó minőségű. Játékokhoz. Az ár max 15 körül.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, asztali gépemben (asrock 330 ion) szeretném lecserélni a jelenlegi két db 1gb-s modult két db 2gb-s modulra, mert a jelenlegi elég sovány a win 7-nek (a videókártya a ramból csípi le a memóriáját).
Noti ramok valók a gépbe, jelenleg két ilyen van benne (az adatok az aida64ből vannak):
Modul neve Nanya M2Y1GH64TU8HD6B-AC
Sorozatszám 06DD2A3Ch (1009442054)
Gyártás ideje 21. hét / 2009
Modul mérete 1 GB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-26-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Memória modul jellemzői
Analysis Probe Nincs
FET Switch External Letiltva
Weak Driver TámogatvaOlyan max 5k-ból szeretném megúszni az egészet, ha lehet, az se baj, ha használt, csak legyen rá egy kis gari.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
feribk
aktív tag
hali vki tudna nekem ebbe segíteni corsair 2x4 gb 1600mhz vagy esetleg kingston hx 1600mhz?
melyik a jobb? és miért?
-
Málni
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, ha jelenleg 2x2gb ddr3 kit (kingmax 1333mhz) memória van a gépembe és szeretnék még bele, akkor muszáj megint 2 darabosat (kit) vennem? Ha csak 1db 4gigásat rakok melléjük, akkor megszűnik a dual channel és nem lesz gyorsabb a gép?Uolyan márkájúnak is kell lennie v csak uúgy 1333mhzesnek? Előre is köszi az infot!
-
brian1987
tag
Sziasztok.
Nos az lenne a kérdésem hogy,van 2x2 Gb Kingston ramom
Venni szeretnék hozzá 1 másik kittet, de az nem pont ugyan az
És most jön a kérdés hogy mi van akkor ha egymás mellé teszem őket?
Nem zavarnak be egymásnak?
A proci nem fog velük szenvedni? (Phenom 2 x4 965 be)
Vagy menjek biztosra és adjam el a mostani ramokat és vegyek 2x4 Gb-ot?Köszönöm a segítséget.
További kellemes időtöltést. -
Qru
MODERÁTOR
Cool akkor semit nem kell állítanod a QPI/VTT* feszen kívül. Az a lényeg, hogy a ramfesz és a QPI/VTT között ne legyen különbség 0,5V-nál nagyobb. Tehát az 1,65V-os ram feszhez 1,15V-os QPI/VTT fesz kell.
QPI/VTT-nek 1,2V a max adható, szóval nem lesz gond az 1,15V-os QPI/VTT fesztől.*: azért írom így mert bios függő, hogy milyen néven fut.
-
DrJános
aktív tag
Sziasztok.
A profilomban lévő gép meghalt és szeretném lecserélni egy AM3+ os gépre. A segítségeteket szeretném kérni. A gép "mindenes" lenne.
A HSZ tartalmazza a tejes tervet és minden főbb topicba be fog kerülni. Azért írtam egybe, hogy láthassátok a teljes gépet hátha így könnyebb válaszolnotok.
Alaplap: [Asus M5A99X EVO]és [Asus SABERTOOTH 990FX]re gondoltam, az első mellett az szólna hogy "csak" 30 ezerbe kerül a második mellett az 5 év gari (és a marketing aminek nem tudom, hogy hihetek-e, de nagyon szupernek írják le) nem tudom tapasztalat van-e valamelyikkel, szívesen olvasnám
Proci : FX- 4170 (4,2/4,3GHz) vagy FX-6200 (3,8/4,1GHz) lenne
Ram: Kingston HyperX (2x4GB) 1600MHz Cl9 [link] vagy 1866 Cl11[link]
VGA Marad a profilban lévő 4670 (ez megúszta)
Táp: FSP Aurum 500W
Eddig ennyire sikerült leszűkítenem a kört. Az érdekelne, hogy ezt az összeállítást mennyire tartjátok jónak. Más gyártók megoldásait is szívesen látom, ha azt jobbnak látjátok.
A Proci az elvileg ideiglenes lenne mert a végső tervben egy FX-8350 szerepel ha majd meg jelen, de ha nem jönne össze akkor érdekelne, hogy melyik lenne jobb a kettő közül.
A VGA is csak ideiglenesen lesz a géprésze majd talán egy 7870 kerül a helyére vagy ha rám szakad a bank akkor esetleg 7970 is lehet.
Ram terén nem vagyok valami nagy ász így nem tudom, hogy a nagyobb frekvencia vagy a késleltetés számít inkább itt is ajánlhattok más gyártót is a fő az hogy low profile legyen. -
Qru
MODERÁTOR
1,65V-os a modul az SB meg IB csak max 1,57V-os ramfeszt visel el hosszútávon károsodás nélkül. Ahhoz, hogy a memvezérlő ne dögöljön be idő előtt meg kell emelni a qpi/vtt feszt a bios-ban.
Ha bios-ban turkálós típus vagy akkor simán vállalható, ha egyszerű user-nek lesz akinek a bios csak értelmetlen betűk és számok halmaza akkor nem érdemes erőltetni.Mhz: Alkapból 1333-on fog indulni, mert max ennyit támogat a memvezérlő. Tuningolnod kell ahhoz, hogy 1600-on menjen. De azt vedd figyelembe, hogy erre nem minden chipset képes (pl H61).
-
Mappa
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #8000 üzenetére
Na hogy odáig jussak, hogy memóriát vásároljak mindenhol készlethiány van ebből a (szép fehér) Corsair ram-bol
más alternatíva? XMS3??? hűtőbordás nem nagyon jöhet szóba mert félek beleér a hűtőbe
-
Csukapisz
csendes tag
Sziasztok! Még nem találkoztam ezzel a kérdéssel, hogy: van egy alaplapom(Intel DP35DP). Már más alaplapnál is találkoztam vele, hogy azt írja dual chanelben 2 db DS(duplaoldalas Ram) ot használhatok, vagy 4db SS(egyoldalas) -t. Most ha akarok 8GB Ram-t, az csak 4db DS-al lehetséges, mert úgy vettem észre 2GB ram csak DS-ben van elterjedve, szinte csak duplaoldalasban kapható. Tehát, mit akarnak itt a költők mondani, hogy szerezek be egyoldalas 2GB-os Ramot a szilikonvölgyből titkos csatornákon, ha 8GB akarok belerakni? Egyáltalán bele lehet rakni ezekbe 4 db duplaoldalas Ramot, vagy 4 db esetén csak egyoldalasnak van hely?
Na meg az a másik dolog, hogy ha gyártó oldalán nem találok 2GB Ram támogatást, akkor próba szerencse kíséletezhetek gondolom. -
spidersoft
senior tag
Hali!
Mivel nem fért oda röviden se a két config plusz a többi cucc, így ott egy URL, kérlek kövesd (ha van ötleted, hogy miképp lehetne oda linket tenni, akkor szívesen módosítom).
A probléma: #1 config. Ha nem BIOS auto beállításokat használok, hanem olyat, amit a RAM szeretne, akkor ugyan végigmegy hiba nélkül a memtest (igen, egyszer, még az is elég soká tart
), de kis használat után elkezdenek zöld csíkok ugrabugrálni a képernyőn (HD4250 IGP osztott RAM...), majd kisvártatva kimered a rendszer. BIOS auto beállításokkal úgy fest hajlandó lenne elmenni amíg csak van power. Először a #2 memóriájával próbáltam, azzal is ugyanezt csinálta. Feltételezem hogy most a kingmax honlap szerinti 9-9-9-27 (vagy az spd szerint 9-9-9-24) helyett 9-12-12-30-ra állítja magát. Command Rate meg 2T. Saccra, hogy ez így van, most érezhetően fogja lassítani a gépem? Mert szerintem nem... ha mégis, akkor mit kövessek el, hogy menjen rendesen?
(a #2 alaplapjában mindkét config memóriaadagja úgy néz ki, hogy szépen muzsikál, automatikusan normális értékek állnak be a BIOS-ban)
update: kimaradt: akkor is végigmegy hiba nélkül a memtest, ha a látszólag hibás (auto) időzítések vannak beállítva a BIOS-ban, a különbség csak annyi, hogy úgy megy a rendszer is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CrAck69 #8238 üzenetére
A lap gyártója nem próbál ki minden létező ramot a lapjában, csak párat, azok vannak a mem support listán. Mivel a ramok szabványosak, nem szokott gond lenni ha nem olyat veszel ami nincs rajta a listán.
mod:
Esetleg érdemes benézni a lapod topikjábaq vásárlás előtt és rákérdezni ki milyennel használja és akkor tuti nem futsz lyukra.
-
spidersoft
senior tag
válasz
spidersoft #8239 üzenetére
Nem fér be a két config
Csinálok neki sztem egy weblapot...
-
spidersoft
senior tag
Két gép van, épp most van az, hogy az egyikből átpakolom a másikba a RAM-ot, és emez kapott újakat. Szóval alakulóban voltak a configok. Megaztán nem láttam confignak külön rovatot regeléskor, de most megnézve másoknak a "Cuccok" sorba van írva... ok, kitöltöm, aztán felteszem a kérdést mégegyszer (de szerintem marad annyin, amennyinek detektálta a BIOS, mert így legalább megy. Kitöltöm azt az izét, oszt írom, hogy mi van
-
CrAck69
senior tag
Hali, vagy egy kérdésem.
Adott az alaplapoknál a "memory support list"
de ha olyan ramot nézek ki ami nincs a listán az mennyire jelent problémát?
Vagy mi történik akkor?
Köszi -
maestro87
őstag
Samsung ram-okról van valakinek véleménye? Mennyire megbízhatóak?
Mert egy olcsó ram kellene most és Samsungot tudnék venni a legolcsóbban, illetve Veritech-et. Egy CSX-hez képest ezek hol állnak?
Még ma jó lenne eldöntenem, hogy melyik legyen. -
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani nekem valami megbízható 2X2gb Ram-ot ami 1800-vagy több mhz-s?
max. 9e forintot tudok adni 4gb ramért (2X2gb) -
-
Bacusuz
őstag
Hi .nekem az alábbi konfigom van,hozzáteszem hogy nem tuningolok.
Asrock Fatal1ty Z77 Professional+I7 3770K,
Asus HD7950-DC2T-3GD5+Geil Value Plus 2x4GB/1600 cas9 pc3/12800Kérdésem több is lenne:
érdemes-e ramot fejleszteni 1600/16gb-ra /4x4gb/,vagy akár 2400/16gb- ra/4x4gb/.
mivel ez a lap már támogatja atja az intel xmp 1.2 , 1.3 at/extreme memory profil/.
olvastam a gskill úg ramjairól/TridentX/ amit direkt 3770k-3570k ivy bridge procikhoz fejlesztettek ki,z77 lapokhoz.
Igazából melóra nem használoma gépet,bf3-at tolok vele ,meg COD MW2-t.Néha filmet nézek még.
szerintetek érdemes beruháznom ilyesmire ,vagy nem lesz semmi külömbség?válaszokat előre is köszi
-
Zoltankezdő
csendes tag
Sziasztok!
Ahogy nevem is mutatja kező vagyok az ilyen dolgokban.
Kell vennem egy ill 2 db DDR2-es ramot a laptopomba!
Szeretnék 2-szer 1 G-st venni, de nem akarok ratyit venni, gondoltam
megkérdezem a szakmabelieket!
Milyen márka a jó? Mit ne vegyek?
HP laptop, és most Hynix RAM van benne!
Előre is köszönöm.
Z -
trickyy
senior tag
Sziasztok!
Következő konfighoz kellene 4 gb ram, később vennék hozzá még 4-et, mit ajánlotok.
Asrock B75 pro 3
I5 2300
gtx 560 Ti,v. 6950 -
faranus
aktív tag
sziasztok
van egy intel dh55hc alaplapom benne egy i5 760 as proci és 2x2GB kingston 1333Mhz Ram.
Szeretnék Legalább 8Gb ramot venni! Szerintetek vegyek még 4Gb ramot vagy vegyek 2x4GB ramot? Azért gondolkozom ezen mert elég kevés hely van a NEM GYÁRI proci hűtő és ram kit között, mondhatni úgy is hogy ha nagyon szeretném akkor se tudnék berakni még 2 modult. Szerintetek milyen márkát vegyek? Mire kell odafigyelni hogy jól egymásra találjanak a lappal és a procival? -
csimmasz
aktív tag
Sziasztok.
Biztos ki lett már vesézve de egy gyors kérdés.
Adott egy p5q pro alaplap benne e8500 as procival 2x2Gb 800mhz es rammal.
Ha cserélném a memóriákat magasabb órajelüre mondjuk 1330 mhz, elérnék vele gyorsulást vagy csak pénzkidobás?
Ha nem mivel lehetne gyorsítani általános irodai és grafikai programok használatához
Monjuk sokszor együtt megy a PS, Word, excel,Dreamweaver, stb?Köszönöm.
-
SSJmeszes
senior tag
1, Ez a ram megéri ezt az árat? Jó ramnak számít? Most még AMD konfigba fog menni, de később, ha minden jól megy egy X79 be. pl: ebbe! ASUS Rampage IV Formula..
2, A másik kérdésem az volna, hogy ugye amit az egyes pontba említettem alaplapot azon 4 ram foglalat van. Na de mi van olyankor, ha csak 8 ram foglalatos lapot tudok majd beszerezni ami meg is felelne. Ugyan úgy nyugodtan mehet bele 4 modul is? Nem lesz galiba belőle? Oldalanként 2-2 egyező színű foglaltba!
Köszönöm válaszotok!
-
Mankó
veterán
válasz
spidersoft #8211 üzenetére
Ha kitöltenéd az adatlapod , s megtudhatnánk, hogy milyen géped van, akkor sokkal hamarabb lehetne tanácsot adni.
A KIngmax 1333-as DDR3 1.5V-os ramokat nyugodtan állíthatod 9-9-9-24-es időzítésekre, a többi pedig maradjon Auto-n. A Command Rate pedig 1N legyen, ha meg máshogy van a Biosban, akkor meg 1T.Nekem is így van, s semmi bajom vele.
-
Sziasztok!
Megérkeztem ide is (körbejártam a milyen... vegyek topikokat rendesen).
Adott egy gép, ami jelenleg átalakulóban van:
X6 1055t proci, HD7770 Ghz Oc vidkari, Asrock 870 Exreme3 2.0 deszkával. A kérdésem az, hogy ramból milyen illik bele?
8 Gbra gondoltam, a többit viszont rátok bíznám. (1 db/kit 1333/1600 stb, árban inkább az olcsóbb felé, vagy inkább jó ár/érték arányú) Annyi kikötésem lenne, hogy lehetőleg - ha van a ramon borda - low profile bordás ramok legyenek, mert idővel szeretnék egy nagyobb hűtőt is rátenni a procira (most egy öreg AC 64 pro pörög rajta).
Előre is köszönöm.
Szerk: A tápom, ha számít - fejből - 450 vagy 550-es corsair VX.
-
spidersoft
senior tag
válasz
spidersoft #8159 üzenetére
Meggyütt a Kingmax set, belecsaptam a gépbe és automatikusan ezt is 9-12-12-30-as időzítésekkel viszi (a BIOS és a CPU-Z "Memory" füle alapján is). Nem kínozom át kézi beállításra, hátha így stabilabb/kevesebbet eszik/akármi. Nemtom a CPU-Z-nek lehet-e hinni (vagy RAM-os körökben mivel szoktátok lecsekkolni a beállításokat), de ha lehet, akkor mit jelent az, hogy van egy SPD fül is, ahol meg a Timings table alatt a 666MHz-nél 9-9-9-24-es időzítés van? Annyin szeretne menni? És ha annyin szeretne, akkor az alaplap mé nem szeretné? Gyanítom nem ettől nem fog hasítani a gépem, de akkoris kapja be
-
maestro87
őstag
Üdv!
Erről a memóriáról mi a véleményetek?:
Samsung 4GB DDR3 1333Mhz 3 év gar
Az ára 5000Ft lenne.
Jók ezek a Samsungok? Az a baj, hogy semmi adat sincs a honlapon, hogy pl. CL9-es-e vagy milyen.
Egy Asrock B75 Pro3-M-be lenne.
Meg 1600-on ez is elketyegne? Bár annyira nem fontos. -
-
CsCsigusz
tag
válasz
ricshard444 #8207 üzenetére
Hűha, az nagy gáz ha már megvettem ezt? Olvasgattam a tápos fonalat, aztán ott írták, hogy a CTG-k jók, én meg csak azt néztem, hogy a nevébe ott van a CTG
-
-
CsCsigusz
tag
Sziasztok! Új gépet állítottam össze magamnak:
Ház: Sharkoon Vaya Value
Táp: Chieftec iARENA (CTGPA500S)
Lap: GIGABYTE GA-970A-UD3
CPU: AMD Phenom II 965 BE
VGA: Sapphire Radeon HD6770 1GB GDDR5
SSD: OZC Agility 3 60G SATA3
HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200RPM 32MB Cache SATA3Ebbe milyen memóriát ajánlotok? Olyan max. 10e Ft körül szeretnék venni bele.
A gép elsősorban játékra lenne.
Előre köszi a választ! -
Normi™
őstag
Sziasztok!
Véleményetek szerint ez a ram mennyire lehet stabil az adatlapomban szereplő lappal?Eddig csak 1600mhz-eset használtam(ez most nem nekem kell csak a lap típusa azonos).
Köszönöm előre is!
-
kenvort
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy [link] ebbe a típusú alaplapba milyen RAM-ot ajánlanátok? 4gb-osat szeretnék.
A jelenlegiingmax KLDD48F-B8KB5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
-
Atesz1978
senior tag
Esetleg akkor tudod a magas bordásat használni ha olyan hűtőt veszel amire 2 ventilátor megy rá és akkor nem a ram felőli oldalra rakod a ventit vagy létezik vékonyabb ventilátor! Nekem ilyen hűtőm van amit 2 ventilátorral használok és a 2. slottot szinte teljesen takarja a ventilátor amibe a ramom van és csak akkor tudom kiszedni a ramot ha leveszem a ventilátort!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest