Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz Mankó #8216 üzenetére

    Hali!

    Mivel nem fért oda röviden se a két config plusz a többi cucc, így ott egy URL, kérlek kövesd (ha van ötleted, hogy miképp lehetne oda linket tenni, akkor szívesen módosítom).

    A probléma: #1 config. Ha nem BIOS auto beállításokat használok, hanem olyat, amit a RAM szeretne, akkor ugyan végigmegy hiba nélkül a memtest (igen, egyszer, még az is elég soká tart :D), de kis használat után elkezdenek zöld csíkok ugrabugrálni a képernyőn (HD4250 IGP osztott RAM...), majd kisvártatva kimered a rendszer. BIOS auto beállításokkal úgy fest hajlandó lenne elmenni amíg csak van power. Először a #2 memóriájával próbáltam, azzal is ugyanezt csinálta. Feltételezem hogy most a kingmax honlap szerinti 9-9-9-27 (vagy az spd szerint 9-9-9-24) helyett 9-12-12-30-ra állítja magát. Command Rate meg 2T. Saccra, hogy ez így van, most érezhetően fogja lassítani a gépem? Mert szerintem nem... ha mégis, akkor mit kövessek el, hogy menjen rendesen? ;)

    (a #2 alaplapjában mindkét config memóriaadagja úgy néz ki, hogy szépen muzsikál, automatikusan normális értékek állnak be a BIOS-ban)

    update: kimaradt: akkor is végigmegy hiba nélkül a memtest, ha a látszólag hibás (auto) időzítések vannak beállítva a BIOS-ban, a különbség csak annyi, hogy úgy megy a rendszer is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák