Hirdetés
-
IT café
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
KaiotEch #9783 üzenetére
Ajánlott alaplapok ahhoz a RAM-hoz: [link], habár a színbéli harmónia, khhhhm, hagy kívánnivalókat.
Giga is, meg Sniper is.
(#9782) Zolii44: Az eredeti Samsung így néz ki (az amúgy kiváló RAM!), a noname meg ehhez hasonlóan, ha van is címke, akkor halál egyszerű.
HGyu
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch #8753 üzenetére
Sztem csak nem frissült a gyártó honlapja. 1,25V 1600 ilyet néztél, nem?
Sajnos antituningot bármelyikből ki lehet fogni.
Ahogy Corsair-ből is...
De itt egy bíztató eredmény tessék: 1T @ 2000MHz 10-11-10-27 at 1.65 V
mod:
Edenyke: Arra bőven elég az 1066-os ram is. Ha nem akarsz bench rekordot döntögetni, meg nagyméretű fájlokat tömöríteni akkor nem lesz lassabb érezehtően a gép vele.
Ilyenkor szoktam a sjaát példámat előhozni, 1600 CL8 1T-n ment a ramom, elszállt a biosom, és elfelejtettem vissza állítani az alap 1066 CL7 1t-ről. 2 hónapig nem vettem észre... Nem lassult egy játék sem (pedig akkor még GTX480-al toltam) és nálam állandóan fut a fraps ha játszom.
-
-
dlaccc
aktív tag
válasz
KaiotEch #8411 üzenetére
Sziasztok!
Asrock Z77 Extreme4 lapomba cserélném a 2x2GB ramom 2x4GB-ra. Valami hasonló kaliberű ram kéne, tuningra. Keret úgy 15e körül lenne rá.
Főleg játékra lenne, így ha tényleg fölösleges a cl7 és a 1600+ mhz akkor nem is veszek olyat. Ötlet? -
winters123
tag
válasz
KaiotEch #8308 üzenetére
Hát a honlapon kihagyták a felsorolásnál az 1600-at, és csak az alábbit írták:
DDR3 2200/1333/1066/800 MHz (bocsi, az előbb elírtam a 2200-at 2000-re)
Szóval akkor ez azt jelenti, hogy hiába nincs kiírva az 1600 MHz, akkor is képes lenne egy 1600-as memória teljesítményét kezelni az alaplap?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch #8286 üzenetére
Pl vagy akár Kingston HyperX LoVo.
-
jeni
félisten
válasz
KaiotEch #3676 üzenetére
Asus lapban a Corsair Vengeance 8GB(2x4GB) KIT nálam fagyás mentesen megy.
A rambazaros dolgot nem merem javasolni a bizonytalan idejű beszerzése és a garancia miatt is. Még számlát sem kapsz tőle.
Mert ha elromlik 3 nap után már neked kell mászkálnod vele,és kizárólag külföldre kell postáznod a cuccot.A G.Skill-ből a piros házas F3-12800CL9D-8GBXL javasolnám. Tuti itthoni garancia és számlát is kapsz róla.
-
hermanyi
addikt
válasz
KaiotEch #3684 üzenetére
hiába kompatibilis a lappal egyszerűen random hibázott a lapomban, teszteken meg tökéletesen futott
és másik gépben is tökéletesen működött csak az én lapomat nem szerette
adamssss: azért az 1.57 mert SB van és elméletileg az a mem vezérlő határa és ugye a memo meg 1.65V
de bízom benne,hogy 1600 on is el fog indulni 1.6 alatt -
Atimester
aktív tag
válasz
KaiotEch #3676 üzenetére
Szia!
Ha 1600-ast szeretnél, akkor miért linkelsz be 1333-ast? Egyszerű a választás, vedd az 1600-ast! És minél alacsonyabb késleltetésű (CL), annál jobb. A 4GB meg bőven elegendő általános felhasználáshoz (net, office, játék...).
RAM választásánál érdemes még odafigyelni, hogy a gyártó egy-egy DDR3-as RAM-ját melyik chipset-hez optimalizálja. Mert szerencsés esetben még jól is húzható lesz a hozzá illő alaplapban. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch #3520 üzenetére
Kingston Grey többeknek van SB-vel, általában elég neki az 1,56-1,57V az 1600-hoz. De mivel hivatalosan 1,65V-os nem garantált ugye... Ezeken nem válogatott chippek vannak szóval kifoghatsz olyat ami valóban csak 1,65V-al stabil 1600-on
G.Skill: Tuti darab, ott a teszt, látod szépen muzsikál. Manapság a G.Skill ramok a legjobbak a Mushkin mellett. Ha igazi hardcore tuner ramot akarsz akkor eme kettőből érdemes választani.
Persze az már más lapra tartozik mennyire érik meg ezek a belefeccölt lóvét... -
válasz
KaiotEch #3514 üzenetére
Ha gondolod, áprilisi garancia indulással van eladó Kingmax Herculesem.
Itt vettem, itt él a gari és ez a termék az
9500-be lepostázom a 2x2 GB-ot, nekem 1600-on mennek 1,5V-on XMP bekapcsolással, lefele még nem teszteltem hogy stabilak-e 1,5 alatt.
Nekem kevés lett a 4 giga, 8-ra bővülnék, de nem akarok egyenlőre 4 slotot használni.
Ha gondolod írj PÜ-t.Igen, Intel proci esetében nem ajánlott az 1,5 V feletti ramkezelés.
-
Gabesz144
senior tag
válasz
KaiotEch #3454 üzenetére
A Corsair Vengeange 1866MHz-es ramok igen jók és jó áron is vannak most.
1866MHz vagy 2000MHz között nem fogsz külömbséget érezni.
Igaz ha játékra kell akkor elég a 2x2Gb-is, de nem árt a +4Gb sejól jön majd később az a +. Én is szemeztem sokáig a Corsair Vengeange rammal de a D14 alá sajnos nem fér el a magas borda miatt, de ha neked nem lóg rá a Proci hűtő a ramokra akkor szeintem nagyon jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Xbox Ultimate előfizetések
- AM 4 Lapok
- Samsung M5 Smart - 27" VA - Beépített WiFi & Bluetooth - Apple Airplay - HDR10 - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf 17 FX707 Gamer laptop! I7 13700H / 32GB / RTX 4060 / 240HZ 17Col kijelző!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest