Hirdetés
-
IT café
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
Bacusuz #9597 üzenetére
Hello
Ezt az értéket ezek beállításnál érték el.
Tested Speed: DDR3-2133 MHz (PC3-17000)
Tested Latency: 9-11-10-28 2N
Tested Voltage: 1.65V kérdés,ezt a feszt. értéket a proci szereti e?páran írták,hogy a Intel Z77 lapban nem sok értelme van a Quad-Channel DDR3 Memory Kits-nak.
A procid DUAL CHANNEL vezérlős.
Ezt csak a forrás alapján csak a Quad-Channel DDR3 Memory Kits For X79 lapok használják ki.
Ha sok memória kell,akkor javasolt a 2x8GB KIT.
-
Bacusuz
őstag
Halika!
Szerintetek milyen ramot vegyek?
A konfigomat látjátok lent.
Amin gondolkodom az [link]
ez lenne.
Mivel fontos az is ,hogy a hűtő alatt elférjen.
Lehet,hogy egy picit húznám ,is...
Köszi előre is -
jeni
félisten
én nem emlékszem,hogy valakinek is írtam volna,hogy a 4x4 jobb mint a 2x4 vagy a 2x8GB DDR3 Ram
ott valaki akarta a 4x4-t.
ezt meg elírás okaként írtam,hogy a bevezető szöveg DUAL Channel,holott a spec.ben meg 4x4Gb van megadva a Corsair gyártó részéről.
gondolom én ha 4x4 GB DDR3 van ott az "kvad" channelnek nevezzük.
több ram fajtát tettem oda példaként,ráadásul mind lapos LP változat. Ami ennél laposabb az más csak BORDA nélküli.
Itt akár,hogy nézzem ,nem is tévedtem az ajánlást illetően -
04ahgy
nagyúr
FX-ben (AM3+, Bulldozer és Piledriver) nincs grafikus vezérlő. Llano-ban és Trinity-ben van (FM1, FM2).
(#9592) Frenky12: A GEIL Ultra a narancssárga, valószínűleg CL4-4-4-12-es. Ez egy szűkebb érték, mint a Kingston CL5 értéke, és a lap a Kingstonhoz fog igazodni. A GEIL megy a sajátjánál magasabb késleltetésen is, nem lesz gond (95% eséllyel). Az 5% az kompatibilitási, összeférhetetlenségi problémák esetéére van fenntartva, mert a legjobb mindig az, ha azonosak a modulok.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
franconero #9573 üzenetére
Az új GEIL-eket nyugodtan nézegetheted, nincsenek már gyermekbetegségeik. Bátran kérdezz, és mondjuk, hogy régi vagy új. Ami EVO Corsa, Enhance Corsa, Leggera, azok mind újak.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Ejnye, jeni, ejnye, ilyen hibát véteni!! 4*4GB-os modult Z77-ben hogy használ a dualtól eltérően?
Az meg a gyártó dönti el, hogy ajánlja-e X79-be a RAM-ot vagy sem.
Nem mellesleg a HR02 Macho alatt meglehetősen nehezen fog a normál magasságú RAM elférni, amit a kollégának javasoltál. Ejnye-bejnye! Ekkora hibát véteni...
HGyu
-
Frenky12
csendes tag
Sziasztok
Van nekem egy asus M2n lapom amibe most éppen egy 2gb Kingston ram van (800mhz)
de most ki szeretném cserélni egy gell narancs sárga hűtő bordás ramra az is 800mhz csak viszont most láttam,hogy az egyik valami C5 a másik viszont csak C4- valami és ebben kérném a véleményt -
Qru
MODERÁTOR
Corsair háklis arra ha másik rammal "házasítják". Inkább maradj továbbra is a Kingstonnál.
Tehetsz bele jobbat is, de a lassab órajelén és késleltetési értékein fog futni a jobb is. Kivéve ha tuningolod a lassabbat.klrt: Felesleges drága ramot venned, mert az integrált vga-n kívül még max a tömörítés gyorsul másban nem lesz gyorsabb a gép (ja meg még szintetikus tsztekben).
Egy sima 1600MHz-es Kingston HyperX kit bőven elég lenne. -
klrt
tag
Sziasztok!
asus msa97 le r2.0 alaplaphoz kellene memóriphenom ii x4 955 BE processzor
ati 6870 vgaa processzor egyenlőre marad, de rövid időn belül AMD FX kerül bele
8-16 Gb ra gondoltam
20000Ft környékén.
Tuning az nem hiszem, hogy lesz. Esetleg valami minimális.
Néztem 1600-2000 MHz CL9-CL10 eket.Nem tudom mi lenne a megfelelő választás.
-
AxelS
csendes tag
Üdv,
Abban kérnék segítséget, hogy egy lehetséges Ram bővítés előtt, és a mostani mellé szeretnék vásárolni egy ugyan olyat vagy jobbat.
Azt szeretném tudni, hogy pontosan olyat kellene bele rakni, mint ami benne van, vagy rakhatok jobbat is bele.
A bővítésen amiatt gondolkodtam el, mert a végeselemes programok lazán megeszik a 8gb ramot, és aztán mintha nem folytatnák a munkát.
Érdemes-e eggyáltalán ezen gondolkodni, vagy inkább várjam ki?
Ami most van benne:
KINGSTON 8192MB HyperX XMP T1 DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3T1K2/8GX
Amire gondoltam:
Corsair Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMZ8GX3M2A1600C8)Használatban lévő gép: Asrock Z77 Pro4, I7 3770,
Előre is kössz a választ!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mister_X #9581 üzenetére
Is. Borda de ezek a ddr3-as ramok normál használat mellett (nem szét feszelve) alig termelnek hőt. Ennek okán, borda ugyan de kb csak dísznek van.
Az is, illetve ott van még egy kivétel a tömörítésen kívül: ha használod az integrált grafikus részét az sokat profitál egy 1866-os ramból pl.
-
benito86
csendes tag
Sziaszok notebook ramokhoz nem annyira értek. Szeretnék RAM-ot bővíteni (van még egy szabad slot a gépemben). Jelenleg egy Elpida 2GB 2Rx8 PC3-10600S-9-10-F1 DDR3 Ram van benne. Milyen RAM-ot tegyek a gépbe, hogy optimálisan működjön? Mire kell figyelni, ilyenkre gondolok mint: méret, ddr3, mhz szám, sodimm foglalat.. Előre is köszi a segítséget/magyarázatot
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
leendő Bulldozer konfigom mellé szeretnék RAM-ot venni. Corsair 2x4GB DDR3 Vengeance-et vennék, megéri 1600MHz-es helyett az 1866-os?
-
franconero
csendes tag
Köszi a választ, akkor maradok a 2*8 GB változatnál. A Corsair weblapon én is észrevettem a hibát, úgy néz ki, hogy 8 gigás modulokból low profile-ban csak CL10-es van.
Megnéztem a Macho-t a borda 45,1 mm magas, a venti ehhez képest még kicsit lejjebb lóg, a ventirögzítő drót meg kissé még kiáll. A Corsair Vengeance ramok magassága 52,5 mm, ezekkel gond lehet.
G.Skill ramok jók? Geil teljesen elvetendő?
-
jeni
félisten
kérdés,hogy az másik 8GB szóló modul az azonos lesz-e a tied 2GB ram modullal? Nem -e lesznek fagyások tőle?
Inkább eladni a 2Gb ramot mert amúgy is kevés hely van ott vagyis csak 2 slot van. és abba venni 2x4 GB tuti gyárilag tesztelt DUAL ramos KIT-et vagy 2x8GB ramot ha kell neked a nagyobb ram mennyiség.az aprón van 11000 Ft-ért Corsair Vengeance 2x4GB 1600mhz tuti 5 év garanciás IPON garanciás KIT ram.
inkább azt kell eldöntened,hogy magasított vagy lapos bordás kell neked a CPU hűtő miatt,nem-e lóg rá a slotra? -
harry
veterán
A 8 gigás kit a dual channel miatt minden bizonnyal gyorsabb lesz - más kérdés, hogy mire használod, avagy ténylegesen mennyit fog ez számítani.
Mondjuk ez a megfontolás igaz a 8 v. 10 gigára is, kétlem, hogy különösebben számítana, így ha eladod a két gigás modult, pénzhez jutsz, nyersz a sebességen (dual channel), ellenben persze vesztesz 2 gigát, de kétlem, hogy ez akkora gond lenne. -
F4Zi
tag
Sziasztok! Van egy 2 gigás ddr3 1600Mhz-s ramom. Az alaplapomba 2 foglalat van, gyorsabb az ha veszek egy 8 gigás modult és 10Gb rammal 1600Mhz-n üzemel, vagy adjam el és vegyek egy 8Gb-os Kitet? Sebességben melyik gyorsabb?
-
Cola111
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gstyler #9561 üzenetére
Attól függ milyen közel van a ram foglalat a cpi foglalathoz és a cpu hűtőborda mennyire lóg rá. De általában véve ha nem komolyabb méretű hűtőd van, a két távolabbi memslotba befér a nagybordás ram is.
mod:
Cold5: Ha csak amatőr szinten nyomod a képszerkesztést akkor elég a 2x4GB. 1866-osat akkor érdemes ha használnod a prociba integrált vga-t. Ha nem akkor egy 1600MHz-es ram is bőven elég.
Az integrált vga sokat gyorsul a gyorsabb ramtól a többi művelet nem igazán, esetleg még a tömörítés de az is csak akkor érezehetően ha GB-nyi adatotot tömörítesz. -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Egy ilyen lapom lesz Asrock FM2A75M-DGS és memóriát szeretnék bele. Egy A8-5600K CPU-val lesz együtt.
Tuningolni nem szeretnék, a CPU-t sem fogom húzni, képszerkesztésre lesz a gép (amatőr szinten Lightroom), valamint irodai alkalmazások, HD filmnézés, tömörítések (7-Zip). A lényeg az akadásmentes munka.
Mit ajánlotok? 2X4GB 1866 vagy 2X8GB 1866? Egyáltalán szükségem van az 16gb-ra illetve 1866-ra? CL?
Köszi előre is!
-
Atesz1978
senior tag
Az első linkedre gondoltam de náluk olcsóbban megkapod az 1866Mhz-es alacsony hűtőbordás változatot ami szintén kék színű! Valamiért nem úgy jön az oldal hogy be tudjam linkelni!
-
Kirir
tag
válasz
Atesz1978 #9553 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
1. Egyre több helyen látom a 16GB kapacitású kiteket. Speciális munkán kívül kinek kell annyi? Mire jó az? Még az igen nagy gépigényű játékok sem használják el az operációs rendszerrel együtt sem a 4GB-ot, úgy hogy a háttérben fut még egy zene lejátszó és 5 böngésző program és még mindenféle egyéb szoftverek. Vagy rosszul tudom?
2. Magas memóriamodulokat nem tudok használni az általam kinézett alaplaphoz és processzorhűtőhöz, nem férne el a processzorhűtő alatt?
3. A tuning miatt nem lenne jobb 1833 MHz órajelű? Mivel a processzort (Intel i5 3570K) is lehet és szeretném is tuningolni.
Nekem ez a kettő tetszik:
CORSAIR DDR3 1600MHZ 8GB 2X240 DIMM UNBUFF 8-9-8-24 CL8 [link]
vagy
Corsair DDR3 1866MHz 8GB VENGEANCE KIT2 CL9 [link]
Mi neked és bármely más fórumozónak a véleménye ezekről? -
Gabo0905
aktív tag
Sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy jelenleg van egy 1,5v-os ramom, és ha mellé beteszek egy 1,65v-os ramot menni fognak együtt?
Üdv. -
Cola111
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Dell Latitude e5520-as laptopom, a következő konfigurációval.
Alaplap:
CPU típusa Mobile DualCore Intel Core i5-2430M, 2800 MHz (28 x 100)
Alaplap neve Dell Latitude E5520
Alaplapi lapkakészlet Intel Cougar Point HM65, Intel Sandy Bridge
Rendszermemória 3993 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
DIMM3: Samsung M471B5273DH0-CH9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
BIOS típusa Phoenix (07/11/2012)A Dell honlapján ez áll: Memória: DDR3 SDRAM (1600 MHz), a 2 bővítőhelybe 1, 2, 4 vagy 8 GB-os DIMM modul helyezhető. Tehát akkor maximum 16 GB-ig bővíthető, ha jól értelmezem.
Szeretnék bele venni a jelenlegi 4 GB mellé még 4 GB-ot, viszont nem tudom milyet márkát, mit érdemes szem előtt tartani. Úgy vagyok vele, hogy egyszer kell megvenni hosszú távra, így inkább márkásat vennék.
Néztem egy ilyet: Kingmax 8GB 1600MHz DDR3 notebook memória. Itt az 1600MHz-n akad meg a szemem, ez a szám minél nagyobb, annál jobb?Egyáltalán tehetek bele az 1333-mas mellé ilyet?
Ha ajánlanátok valamit az jó lenne, köszi előre is.
-
Kirir
tag
Asrock Z77 Extreme 4 vagy Asus P8Z77-V LE Plus alaplaphoz, i5 3570K processzorhoz, Thermalright HR-02 Macho processzorhűtőhöz szeretnék memóriát. Legyen benne tuningpotenciál. Full hd felbontású, nagy gépigényű játékokhoz és filmnézésre használnám. A kérdéseim:
1. 8 GB bőven elegendő?
2. Van értelme 2133 Mhz órajelű memóriamoduloknak [link]?
3. Az adott konfigurációhoz lehet használni magas memóriamodulokat is?
4. Milyen márkákat érdemes vásárolni (már kinéztem egyet, de igénylem más emberek véleményét is)?Néhány hozzáírással alattam (nekem így van beállítva) egy franconero nevű fórumozó már kérdezett egy nagyon hasonló dolgot.
-
jeni
félisten
a harmadiknál a gyártónál el van írva a bevezető szöveg mert ott DUAL Channel van megadva,holott a spec.-ben 4x4GB szerepel!
az adat között ha M4A-s van akkor az 4db-t jelent. CML16GX3M4A1866C9akkor 2 db-s a szett ha M2A-s szerepel az sorok közt.
Ejnye Corsair ilyen hibát véteni !!!
egyébként a 2x4 vagy a 2x8GB az praktikusabb,kevésbé terheli a gépet,a procit,és kisebb hőtermeléssel jár,mint berakni 4x4-t.
-
jeni
félisten
válasz
szabózé #9547 üzenetére
hello
ha lehet tegyél két ugyan olyat ami benne van vagy vedd ki azt a 2db-t és tegyél bele két nagyobbat.
nem célszerű 4 félét más időzítéssel,más frekiset és más márkájút betenni egyszerre.nagyobbat berakva a mellé ami benne van,akkor arra kisebb értékre áll be a ramok értéke.
-
szabózé
csendes tag
válasz
franconero #9546 üzenetére
Üdv.
olyan kérdésem lenne h a dualban futo 2x2 gb 800as ramok mellé érdemes 2x2 gb 1066os ramot szintén dualba betennem? más időzités és más feszültség okozhat problémát vagy ezt lekezeli az alaplap (asus p5qle) -
franconero
csendes tag
Sziasztok,
Asrock Z77 Extreme 4 alaplap + 3770K proci + Thermalright HR-02 Macho konfighoz keresek RAM-ot.
Ehhez csak a low profile RAM-ok jók, vagy elfér pl. a normál Corsair Vengeance is? Nem akarok 2 ramhelyet elveszteni a hűtőborda miatt.
2*8 GB-os kitre gondoltam, de low profile-ból csak CL10-est találtam. Vegyek inkább 4*4 GB-ot CL9 késleltetéssel? Vagy érjem be egyelőre 2*4 GB-tal, mert az is elég?
Otthonra kell, böngészés, fullHD videószerkesztés, alkalmi játék céljára. Tervezek enyhébb tuningot is, de kétszeres árat azért nem szívesen fizetnék.
Köszi a válaszokat! -
r3dsnake
nagyúr
Köszi a válaszokat mindenkinek! Akkor valszeg a Corsair Vegeance mellett teszem le a voksom.
-
jeni
félisten
tessék találtam egyet,már csak az a kérdés megy-e a másik 1Gb rammal?
-
jeni
félisten
itt a Vaterán is lehet találni kedvező árú DDR2-s ramot.
amúgy az apám gépe ami P4-s Intel 2,8GHz procival hajtva azon belül 2x1Gb Geil rammal és egy HD3850 videókarival van meghajtva és megy rendesen vele,de azért kell egy kicsit várni rá,mert egyszerre többet használva belassul a gép.
5000 Ft alatt nem úszod meg a vételét. -
jeni
félisten
szia
ez alapján a manuáljába belenézve és a lapodba 4GB-ig tehetsz memóriát ami 2x2Gb jelent és DDR2-ből a 1066Mhz-ig kezeli neked.
elvileg betehetsz mellé egy 2GB DDR2-s ramot és lenne 3GB ramod. mivel a géped 32 bites,így kérdés mennyire jelent majd előny a 2x2Gb DDR2 ram?
esetleg eladni az 1db 1GB DDR2-s ramot és venni két azonos DDR2 2x2GB ramot
a 4GB DDR2 ram esetén érdemes a Windows 7-el használni a gépedet feltéve ha vannak hozzá win 7 driverek.
Windows Vistából vannak 32/64 bites driverek és a Windows 7-re meg 32 bitesek is.Az aprón nézzél DDR2-s ramokat mert sajni most drágán adják a boltokban mert már nem gyártják azokat.
-
postas
tag
Hello!
Nem szeretnék tolakodónak tűnni, de a 9498-as hsz-re tud valaki mondani valamit?
Úgy láttam, mintha az valahogy elveszett volna a tömegben
Ha nem, akkor persze nem próbálkozom tovább, csak most fontos lenne.
Köszönöm! -
04ahgy
nagyúr
válasz
Silentfrog #9533 üzenetére
A CL9-es XMS-re megéri váltanod. Jó RAM.
(#9534) jeni: Az XMS van olyan jó RAM, mint a Vengeance.
(#9532) jeni: Mindegy milyen volt, mert az LP-s és azonos normál magasságún ugyanolyanok a chipek. Nekem ment már 2133MHz-et is az 1600/CL9-es Vengeance, CL11-12-11-33-ban, 1,65V-tal.
(#9531) Atesz1978: Mindegyik RAM eltérő, az, hogy másnak az adott típus mennyit ment, nem jelenti azt, hogy annak a típusnak egy másik darabja nálad is annyit fog. Lehet, hogy többet, lehet, hogy (jóval) kevesebbet.
(#9530) r3dsnake: Természetesen. Minden RAM tuningolható. Van amelyik 1MHz-et, van amelyik 500MHz-et.
(#9527) r3dsnake: Ha a három linkeltből kell döntened, akkor a középsőt vedd.
HGyu
-
Silentfrog
veterán
Köszi,értem
Sajnos nekem ez a két típus között kell választanom mert az ünnepek után 24.-én megyek is érte,mivel megrendelték a Kingmaxot és a Corsairt is amit leirtam.
Az mondták mindkettő jön szerdán addig döntsem el melyiket viszem.
Nem akarok variálni már mivel 2-3 nap alatt elintézik a gariztatást és még tipus csere lehetőséget is feldobtak,mit lehetőség.
Ezért is írtam eredetileg ez a két tipust.Söt azért sem akarom a pénzt visszakérni mert nagyon rugalmas a bolt vezetősége,sokszor a gariztatás ideje alatt adnak cserehardvereket ,hogy addig is tudjam használni a gépemet. Volt már igy nálam ram,merevlemez és táp is.
-
jeni
félisten
válasz
Silentfrog #9533 üzenetére
Tehát átfogalamazom a kérdést.
Jobb e a Corsair 1600 mhz cl9 2X4 gb kit /xms3/ Mit a Kingmax 2X4 gb Cl9 1600 mhz-es memoria ami nem kit
Memoria tuning nem lesz,és csak 2 modul fér a lapomba.ha nem lesz tuning akkor is azt venném amit gyárilag KIT-ben hoznak forgalomba,és nem pedig egyesével utólagosan venni a másik ramot a meglévő mellé!
és továbbra is a Vengeance szériát venném ami 1600Mhz vagy a 1866Mhz-t (feltéve ha az adott boltban betudod szerezni!) és CL9 időzítéssel ami 2x4Gb (esetleg 2x8GB) ha az elegendő neked.és nem az XM3 szériát,még ha KIT-ben kapnád meg.azt ne feled,hogy általában azokat kínálják fel cserére amelyek kevésbé fognak el vagyis a Corsair XM3-t ami 2x4Gb DDR3 ram KIT én se venném meg ezeket,inkább választom a Vengeance lapos vagy a magasított bordásat.
Lapozz lejjebb és találsz párat melyekre gondoltam,de előbb onnan a boltból keressél ha meg nem tudnak adni mást kérd el a pénzedet. -
Silentfrog
veterán
Az adatlapomon nem irtam át ,2 hónap alatt többször változott a hardverkörnyezet.
Nekem mindeféleképpen kit memoriák kellenek, de legalábbis azonos méret és gyártó mert Llano apu van a gépemben,bár jelenleg hd 7770 kártyát használok.
Mivel 3780K aput nyúzok ami ugyebár szorzózármentes igy tuningolok is de nem memoriát az 1600 Mhz-en mennek.Amit linkeltem Kingmax memoriákat azok voltak és haltak el és azokat gariztatnák,mivel ott ahol vettem 5 év garancia vonatkozik rájuk, anno nem kit-be vettem hanem egymás után,de tökéletesek voltak együtt. Viszont a memteszt hibásnak látta és windows alatt is voltak furcsaságok,igy visszavittem.
Felajánlották a Corsair 8gb-os kitet /2X4 modul/ cserére 2k-s felárral vagy kicserélik a Kingmaxokat.
Gondoltam itt a jó alakom,hogy jobb ramokat kapjak némi felálért de én nem látom hogy a néven kivűl jobb lenne is bármiben.
A jobb memoria csak a apu-ban lévő 6550D miatt kellene,ha esetlegesen kikerülne a gépből a hd 7770A bolt ahonnan veszem 3 év garival vállalja az eladást és A Cl9 es késleltetéső Corsairt kit-et ajánlotta fel +2 ezer felárral.
Tehát átfogalamazom a kérdést.
Jobb e a Corsair 1600 mhz cl9 2X4 gb kit /xms3/ Mit a Kingmax 2X4 gb Cl9 1600 mhz-es memoria ami nem kit
Memoria tuning nem lesz,és csak 2 modul fér a lapomba.(#9525) 04ahgy :: Nem tudom ,miért de pont ez a tipos amit felajánlottak Cl9 -es./lehet,hogy elirás az iponon?
Szerk Tévedtem,látom van ilyen is olyan is,elsőnek akkor rosszat linkeltem, Cl9-es Corsair xms3 az amit cserére ajánlottak.
-
jeni
félisten
válasz
r3dsnake #9530 üzenetére
ez már alapból tudja 1866Mhz-t sőt valakinek sikerült felvinni 2133 fölé bár azt nem tudom,hogy az magasított ram volt-e vagy sem.
esetleg itt tudnak adni választ arra mi az ami húzható rendesen és hány V-n? -
r3dsnake
nagyúr
Köszönöm a válaszokat! Az általatok linkelt Corsair valamennyire tuningolható is, ha szükség lenne rá? Köszi!
-
jeni
félisten
válasz
r3dsnake #9527 üzenetére
helyedben inkább ezt venném a Vengeance többek szerint jobb az XM3-s-nál
amúgy a CL-9-s jobb vagy minél kevesebb CLx szám van rajta mint,időzítés.
vagy az általad választott Kingston,bár abból van más fajta is ami jobb is az adott márkán belül.Atesz1978 szerint is igaz,hogy a Kingstonok nem 1000% az 1,5v szerinti működés 1600Mhz-n. bár van olyan Kingston amire gyárilag van garantálva a 1,5V 1600Mhz-n.
Az is tuti,hogy a Kingston maga gyártja a chipeket-a Corsair meg veszi a memóriához.és ezért nagyobb az esély ha bővíted a Kingston akkor nagy valószínűséggel ugyanazt kapod belül is. Corsairnál ez nincs garantálva,de nincs kizárva dolog.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Memóriánál melyik számít jobbnak? A CL10 vagy a C9?
Ezek között vacillálok, de nem tudom melyik legyen:
Corsair CL10
Corsair CL9
Kingston CL9Köszi!
-
jeni
félisten
válasz
Silentfrog #9524 üzenetére
amit jelöltél az 1x8GB 1600Mhz-s CL9-s(?)
kérdés,hogy neked 1x4GB vagy 1x8GB vagy 2x4Gb kell neked?
1333Mhz vagy 1600Mhz esetleg bordásan ami kb.+1500 Ft felármind csupasz bordások:
Az adatlapodon ez van megadva. 2X4 Gb Kingmax Hercules 1600Mhz
a lapod meg ez azon meg csak két slot van és tudja tuning memóriát is kezelni Supports Dual Channel DDR3 2400+(OC) de csak 16GB-ig tehetsz bele méretben.Max. capacity of system memory: 16GB* vagyis 2x8Gb az a max.1 modulos 8GB-1333Mhz ha nincs tuning akkor ez is jó
1 modulos 8GB-1600Mhz ha tuningolnál
2x4Gb KIT modul 1333Mhz ha nem lesz tuningbordások:
Corsair alacsony bordás 1600Mhz 2x4GB
magas bordás 1600Mhz 1x8Gb.később lehet tenni mellé még egy ilyet CL10-s.
CL.9-s picit gyorsabb
Bár most jobb KIT-ben venni,mert egyesek szerint sosem lesz 100% A SIMA SZÓLÓ RAM EGY MÁSIK RAMMAL.A gyártósorról nincs garancia arra,hogy fél év után ugyanabból a chipszettel kapnád meg.extrém memória 1866Mhz 2x4Gb KIT magas bordás,ami egyeseknek sikerült 2133Mhz-re feltornáznia.
ugyanaz csak lapos bordásan 1866Mhz 2x4Gb
itt meg Kingstonok amiknél találsz bordásakat és bordás nélkülieket és 1333mhz vagy 1600 Mhz kivitelben.a cserénél el kell döntened,hogy a lapodban akarsz tuningolni feltéve ha az a lap és a procid tudja-e?
ha nagyobbat veszel azzal sem lesz gondo,rosszabb esetben nem tudod kihasználni,jobb esetben nagyobb lap és nagyobb procira váltás esetén nyerhetsz vele és akkor nem kell memóriát cserélned. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Silentfrog #9524 üzenetére
Jó RAM a Kingmax. Én ugyanolyan cserét kérnék, nem kellene +2e Ft-ért CL11-es Corsair, főleg úgy, hogy a Kingmax csak CL9-es. Mindkét linkeden, tehát a Corsairesen és a Kingmaxoson is 5 év garit írnak. Vagy nem abból a boltból van a tied, azt csak linkelted referenciaként?
HGyu
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy a Kingmax nano [link]
memoriakit-em ami megadta magát és némi felárélt tudnának adni helyette egy
Corsair XMS 3 [link] Memoriakitet kb 2 ezer forint felárárért.Szerintetek megér annyit a csere? A sebessége az időzitése egyforma, és ráadásul a Corsairon csak 3 év gari van a Kingmaxon 5 év.
Kérjem a Kingmax cserét vagy fizessek rá a Corsairra?
-
jeni
félisten
válasz
Gstyler #9521 üzenetére
gyanítom,hogy a hűtő borda magasságára gondolt.
amennyiben lapos bordás kell neked ami 100%,hogy a legtöbb CPU ventilátor alá befér.
ez a fehér alacsony bordás viszont 1,5V helyett mehet 1,35V-al is a gépedben -
jeni
félisten
válasz
halucináció #9517 üzenetére
-
jeni
félisten
válasz
halucináció #9517 üzenetére
a manuált nézd meg mit is ír?
legtöbb új DDR3 laptopba gyárilag átlagban 1333Mhz memókat tesznek bele.
Ha nagyobb frekiset teszel bele,akkor is csak annyit tud menni amit a gép tud,és a paraméterei engedi.
Az 1x8GB és a 2x8Gb noti ramok most kezdenek terjedni,nyilván a gyártó tudja,hogy mihez jó és mikbe tehetőek bele,mert akkor nem lenne gyártatva.
A Lec kolléga most nem árul noti ramot,mert neki volt ilyen ramja,kérdezzél rá privátban,melyik gépekbe próbálta ki mikor azokat árulta?
Emiatt se fogja neked a tutit megmondani,hogy mit is bír el a notis géped.
Csakis ha kipróbálod.
Az 1x8GB ram még érthető,de kérdés kell-e oda 2x8GB ram? -
04ahgy
nagyúr
válasz
bluobluo75 #9511 üzenetére
Nincs vele tapasztalatom, mert szükségtelen és felesleges megfelelően beállított operációs rendszer és SSD esetén. Az e-péniszed növelheti, használd, ha azt szeretnéd.
HGyu
-
halucináció
csendes tag
tehát az érdekelne hogy honnan tudhatom, hogy max mekkora MHz-es és méretű RAM mehet bele? de ha van valami más ötlet az is érdekel!
-
halucináció
csendes tag
?
-
jeni
félisten
válasz
BigBlackDog #9506 üzenetére
elvileg ha ugyan olyat veszek akkor tutira nem lesz gondod,de nekem mondták jobb helyeken,hogy lehet venni más márkájut a gépedbe csak a freki és az időzítés legyen ugyan olyan,mint ami benne van
vagyis
pl.:1600 Mhz és CL9-s
így lenne neked 2x4GB DDR3-s memód.
vagy eladód ami benne van és egy KIT-ben vszel másikat ami gyárilag le van tesztelveamúgy a Kingmax,a Kingston az 99%,hogy másik memóriával müxik,esetleg a Corsair,de jók még a Samsungok is.
-
BigBlackDog
veterán
Erre esetleg valaki?
-
jeni
félisten
válasz
halucináció #9507 üzenetére
itt meg egy 16GB KIT változat van ami gyárilag van párba válogatva
-
jeni
félisten
válasz
halucináció #9507 üzenetére
a laptopod 8GB-ig ismeri fel és tud menni hivatalosan annyival.
elvileg menne egy darab 8GB-al de ahhoz meg kell venned ,de nincs 100% garancia arra.
ha pedig igen menne kérdés a másik slotba menne még egy ilyen?elvileg a LeC kolléga árul ilyesmit és kipróbálható amik új ramok,azzal meg lehet próbálkozni,igaz azt csak 1hetes garival kapnád meg,és nem bolti 3.5 vagy 10 év garival.
bár az iponnál is megveheted és ha nem jó vissza viheted 3 napon belül ,de akkor érdemes levásárolnod mert csak a 30. napon kapod vissza az árát.bár én is szívesen kipróbálnám 1x8Gb vagy 2x8Gb rammal a laptopomat.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
headhunter #9508 üzenetére
Jó RAM az, nem nagyon van szükség alternatívára, kivéve, ha a hűtőtől nem fér el.
HGyu
-
zarew
senior tag
04ahgy , Atesz1978
Köszönöm a válaszokat,megnyugodtam!
-
halucináció
csendes tag
Helló ha tudtok kérlek segítsetek van egy lenovo y560(S/N:QB01196751) és jelenleg 2 db "SAM M471B5673FH0-CH9 DDR3 1333 2GB RAM" ilyen típusú RAM van benne és szeretném nagyobakra cserélni. Szóval a kérdés ez a RAM "CORSAIR 8192MB Notebook DDR3 1333MHZ CL9 CMSO8GX3M1A1333C9" belemegy-e vagyis működik-e vele ha kettőt szeretnék bele rakni vagy inkább és evvel "CORSAIR 8192MB Notebook DDR3 1333MHZ CL9 KIT CMSO8GX3M2A1333C9" próbálkozzak?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy Dell e5430 laptopban szeretnék bővíteni memóriát 8 Gb-re. Jelenleg egy 4 Gb-s modul van benne (Micron 16JTF51264HZ-1G6M1, 1600 MHz). Mit ajánlotok, aminek jó a sebessége, stabilitása, de ki is lehetne használni ebben laposban (képszerkesztés, némi videószerkesztés)? -
Atesz1978
senior tag
válasz
matyiGo #9496 üzenetére
Corsair Vengeance jó választás lenne!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
DonThomasino #9503 üzenetére
Igen, RAM, flashmemória (memóriakártya, pendrive, SSD) és táp terén ismerem őket, de mindenhol korrekt, egyenletes teljesítményt és minőséget nyújt.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 14" Dell Latitude laptopok: 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest