Új hozzászólás Aktív témák

  • Sanyi.mTs

    addikt

    válasz akosxyz #31299 üzenetére

    RAID1/SHR arra jó, hogy a rendelkezésre állást javítsa. Azaz, ha meghal az egyik HDD, akkor minden ugyanúgy megy tovább. Nem kell programokat újratelepíteni, beállítani mint, amikor két külön lemez van benne, mert akkor a programok telepítési helyét is ki kell választanod. Viszont a RAID nem véd pl a túlfeszültség, tűz, lopás, stb ellen. Ezért kell külön külső mentés. A folyamatosan rádugott SSD/HDD is kaphat túlfeszültséget, így érdemes csak a mentés idejére rátenni.

    Én például nagyon aggódom, hogy nehogy elvesszenek a családi fotók, így nálam otthon van a fő NAS (2 HDD SHR/RAID1-be), van egy külső HDD apuméknál, amit havonta frissítek, mikor meglátogatnak és van egy másik NAS anyukáméknál (jelenleg 1 HDD-vel), ahova hetente automatikusan csinál a fő NAS mentést. A backup NAS csak keddenként hajnali 1-től 2:30-ig van ütemezetten bekapcsolva és a mentés is ekkorra van beállítva.
    Persze ez nem egyből így lett kiépítve, hanem évek alatt. Előtte két offline HDD-n volt mentésem, egyik nálam, másik apuméknál.

Új hozzászólás Aktív témák