- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBMC
addikt
sziasztok!
meg lett a NAS. amirol a napokban beszeltunk
DS215j lett vegul, amit ajanlottatok.
egesz jol osszebarakoztunk marviszont oly kerdesem lenne, hogy a quickconnecten belul talalhato MyDS fiok regisztraciohoz megadott t-onlineos email cimemre, azota sem erkezik meg az aktivalo email. kb 3oraja regisztraltam. hiaba kuldetem ujra, akkor sem erkezik meg.
van valakinek otlete mit lehet ily esetben tenni?
-
-
r4z
nagyúr
A fogyasztás érdekel a legkevésbé, keményen alulfeszelt mobil C2D-val netezés-filmezés közben, aktív torrenttel és bekapcsolt kijelzővel is csak 26W-ot eszik a noti. Sokkal nagyobb fogyasztók is vannak itthon. Már csak azt a megoldást kell megtalálnom, ami a legjobban együttműködik a Mac OSX-szel, mert nagyrészt azzal lenne használva.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
nagyúr
torrentnél mindig az a fő kérdés, hány peer csatlakozik Hozzád egyszerre. ha jól sejtem, a 400 torrent elsősorban seedként menne, ami az 5Mbites upload mellett azért erősen korlátozott - ettől függetlenül valóban nem a legkisebb Syno az ideális megoldás rá. lehet, hogy menne, de egy x64-es CPU sok RAM-mal mindenképpen megnyugtatóbb megoldás - persze ott meg a fogyasztás magasabb.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
r4z
nagyúr
Tetszik benne a könnyű bővíthetőség, hogy vannak mindenféle appok rá és az összes lehetséges eszközre, amit használnék vele, hogy van benne Plex, iTunes támogatás, illetve az, hogy együttműködik online cloudokkal. De ránézek erre az OpenMediaVaultra is, végülis a T400-at meg tudom tartani szervernek, és ebben biztosan van elég kraft mindezekhez.
-
Ákinard
aktív tag
Linuxot utoljára a googleben láttam, meg bő 10 éve a középiskolai gépen De ez legyen az én bajom. Ezért kérdezősködtem, mert nem értek a linuxhoz és annyira nem is ástam volna bele magam, amíg nincs baj. Aztán lehet utánanézek ennek a pendriveos bootolós témának.
Amit viszont kiderítettem, hogy a RAW fájlrendszer nem jelez jót nem azonosított a forrása, de az okozza, hogy a fájlrendszer azonosítója hiányzik, ezért RAW-nak ismeri fel a Win.
Amúgy az adatok rendben megvannak... Le kellene menteni róla mindent formázás, és utána újra vissza mindent. -
Rick4
félisten
válasz Ákinard #12692 üzenetére
Pont azért nem írok konkrétumot, mert nincs a zyxel-lel semmiféle tapasztalatom. De egy pendrive-ra Te is fel tudod teni a linux iso-t, bootolni Te is tudsz, parancssorba 10 szót Te is be tudsz írni, és akkor kiderül, megy-e.
Aztán annyival is előrébb leszünk, ha tudjuk hogy megy, meg ha tudjuk, hogy nem.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Olvasgass vissza, anno én találtam ezt először a neten, hónapok óta használtam, aztán beköptem ide, ma már sokan használják, de vannak vele bajok, leginkább a biztonság szempontjából, ez most csak egy tesztkonfig, mert tegnap jött meg a cucc, én meg 800 km utazgatás után 15 percet tudtam a dologra szánni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Dave™
nagyúr
Miért ragaszkodsz ennyire a Synology OS-hez, főleg ha egyszerűbb igényeid vannak? Az openmediavault simán tudja ezeket, ráadásul nem kell hozzá Syno hardver vagy hackelni mint a Xpenologyt (ott külön téma a frissítés), nem akarja leformázni a lemezt használatba vétel előtt, ingyenes és ugyanolyan jól működik, nagyjából ugyanazt tudja.
-
Ákinard
aktív tag
És ez a pendriveon-Linux megoldás vonatkozik a RAW filerendszerre is? Mert ugye ezen az van Ez is a linuxnak valami fájlrendszere?
kaszaf
Köszim akkor kipróbálom. Tőled is kérdezem, hogy ez eszi a RAW fájlrendszert?
Egyáltalán más Zyxel tulajnak is RAW fájlrendszerrel dolgozik a NAS?
Eddig nem izgatott fel a dolog, de ha már kipróbáltam, nem lenne rossz tudni, hogy ha beüt a krach akkor mit tudok tenni az adatok érdekében. Mert hiába ment a NAS ha nem férek hozzá... (Tervezek rövidesen +1 WD RED-et hogy 1:1-ben másolja az adatokat.)
-
Rick4
félisten
Pár napja adtam el egy DS413J-t, az 1.6-os proci és 512MB RAM volt, nálam egészen pontosan 4 napig volt, másfél év kihagyás után nem emlékeztem ennyire gyatra teljesítményre, pedig az épp dupla sebesség, dupla ram.
Ellenben ez a kép egy Asrock Q1900B procis ITX lapocska, és 1Gb notiram műve, elég jól szalad.
-
r4z
nagyúr
Ennél jóval több (~400) torrent futna róla egyszerre, igaz csak 30/5-ös nettel, de úgy fest, mást kell néznem. Nem gondoltam, hogy ennyire vérszegény az a Marvell CPU. Synology vonalon maradnék lehetőleg, a szoftveres részük nagyon meggyőző. Egy DS114 se lenne elég, jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Lalikiraly #12678 üzenetére
Nem erről beszélek napok óta?
Ha hajtod, semmi garancia nincs, hogy ma még jó volt, holnap meg vége, de magad látod, még új vinyónak is adatik meg ilyesmi...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Mennyire vagy érzékeny arra, hogy kb 10 torrrenttel már átlagban 80% a nas prociterhelése, leginkább 20-30Mbites sebességet fog tudni, emellett lassul a reakcióidő, és kattintás után forog a kis "homokóra"?
Pl ilyesmire egészen biztosan nem kell számítani majd:
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
A Synology DS115j + WD Red 3TB WD30EFRX páros ellen van valakinek ellenvetése, vagy vehetem bátran? Machez, Windowshoz és Androidhoz használnám. Leginkább általános fájl-, média- és torrentszervernek kéne, a fontos adataimat pedig külön vinyón tárolom, szóval nincs szükség RAID-re.
[ Szerkesztve ]
-
bull84ghia
őstag
Nem találtam Nas beárazós topikot ezért kérdezem meg itt.
Van egy Mybook world 2 (fehér ledes) 2tb-os nasom. Minden gyári tartozék, kizárólag a mac backup van/volt rajta. De vettem egy zyxel-t és ez feleslegessé vált. Mennyit érhet kb?Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Tonyk
veterán
válasz Lalikiraly #12678 üzenetére
"láttatok már olyat, hogy a vinyó megadja magát a nasban pedig 1 napos a dög és két óra után kipurca? "
Sőt láttunk már olyat, hogy 0 másodperces winyó el sem indul, de olyat is hogy a 10 éves még mindig megy. Ez ilyen. Lehet 1 nap, lehet 1 hónap, lehet 1 év után fog megmakkani. Ez ilyen játék.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
láttatok már olyat, hogy a vinyó megadja magát a nasban pedig 1 napos a dög és két óra után kipurca? elkezdett a nas hibaüzenetek írni meg ilyesmi, után a beállítások sem működtek a végén egy reboot utána meg eltűnt a router sem látta,pingelni lehetett de nem is látszódott a nettol al sem. Ha a vinyót kivettem meg működik azonnal. Azt mondja mindenki, hogy a vinyó pusztult meg...
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Rick4
félisten
válasz Ákinard #12676 üzenetére
Csak azért kérdem, mert anno én szívtam synology nassal, villám elvitte a lan részt, mivel nem volt lan, nem volt hálózati kapcsolat, webes felület, semmi ,de szépen villogott, meg világított. Na ilyen esetben le kell tölteni egy ubuntu desktop-ot, egy sima pendrive-ra, bootolható formában, minden egyéb lépés pedig ide le van írva: [link] 2 db vinyó van a gépben, egyik a nasból, másik a sima win-es ntfs-re formázott, másol a gép a kettő között, mint a huzat, és ennyi. Talán 15 perc rákészülés kell vinyó behelyezéssel, pendrive-ra mókolással, utána másol.
[ Szerkesztve ]
-
Ákinard
aktív tag
válasz kaszaf #12671 üzenetére
Na feltettem az Ext2fsd-t (amit linkeltél az serialt kért...) és csak egy 500 mb-os particiót lát, amit a NAS maga hozott létre. Az adatokat (másik partició) nem látja Arra viszont RAW-ot ír file systemnek...
Megpróbáltam másik programot is annál ugyanez az eredmény.
Én rontok el valamit? -
válasz Lalikiraly #12668 üzenetére
Közben megoldottam Csak a windowsban kellett hozzáadni mint meghajtót
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Ákinard
aktív tag
Kivettem a 325v2 NAS-ból a HDD-t, és betettem egy külső HDD házba.
A win rögtön formázni akarta Ekkor jutott eszembe, hogy ha netán vészhelyzet lenne, és azért tenném bele, hogy lementsem róla az adatokat, akkor hogyan tudnám megtenni? Gondolom a NAS nem a win által használt fájlrendszert használja. De hogy tudnám menteni a menthetőt?(Amúgy 113 nap 18 óra azaz 2730 üzemóra van benne 96 indítás/leállással, és 189 parkolással mindösszesen ) És megvan a HDD 114 napja és 20 órája, és ugye be kellett építeni, volt áramszünet, takarítás ilyesmik. Nem sokat pihent. )
-
Sziasztok!
Vettem egy OEM NAS 310 est. Bele egy 1 terrás toshiba vinyót, mint ezelőtt már írtam róla.
Namost bevan kapcsolva működik, bevan konfigolva. Hogy tudom a merevlemezét a notimon látni? Mit kell a nas ban beállítani? Előre is köszi a helpet.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Elemental
addikt
-
XZoli
aktív tag
tegnap arra lettem figyelmes, hogy a ds114 NAS-on, eltünt kb: 500gb szabad hely A nas-ban egy 2TB WD Black HD van, a NAS-ra kb: 69 fájl lett másolva az 586 GB volt, de a tároló 1 TB fölötti használatot jelzett, mi zabálhatott fel 500GB?
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
Multibit
nagyúr
Az "IntelliPower" kamuszöveget a WD nyomja. Ködösítés. A zaj és hozzáférési idők mérési eredményei inkább 5400, mint 7200 RPM-es sebességre utalnak. A tesztelők is ezen a véleményen vannak.
WD's Red 4TB hard drive reviewed - The Tech Report
WD Red Review (6TB, NASware 3.0) - StorageReview
WD Green Power: A New Benchmark in HDD Acoustics & Power - SilentPCReview
Western Digital Red 3TB & 1TB Hard Drives - SilentPCReview
Western Digital Red WD40EFRX 4TB Review - APH Networks[ Szerkesztve ]
-
Ákinard
aktív tag
5400 rpm a red.
Meg kell valljam, egyszer réges régen vettem még rendszer HDD-nek valót, nem igazán értettem hozzá, ismerős ismerősének ajánlata alapján vettem Samsungot, 3x cserélték mindháromszor kattogott... Azt sem tudom mekkora fordulattal ment... Azóta most vettem először rendszernek valót, szaktopikban a 7200-ast ajánlották.
A szívem húzott a kicsi red felé, hát... Majd elválik, na.
Zajongás alapján a bay2. betöltésére egy másik redet veszek majd az már tuti -
Ákinard
aktív tag
Hát urak, épp nálam vendégeskedik egy WD Black 750 Gb 2,5"-os laptop HDD, gondoltam mielőtt letelne a 3 nap kipróbálom pörög-e, működik-e. Más ötlet nem lévén betettem a NAS-ba, először a RED-et kivéve, első helyre csak pörgesse meg. Hát a "légy zümmögését is hallani lehet" csendességű redhez képest ez elég durván zajos.... A felpörgése is, utána pedig tompán olyan hangot ad mint egy minidrill. Persze nagyon halkan de a redhez képest jelentős ugrás.
Most betettem a redet vissza az első helyre, ezt másodiknak, most létehozok egy kötetet rajta, hogy érezze a törődést. Utána pedig megy tesóm laptopjába rendszernek.Persze tudom, ez 7200 RPM-es, nem illik hasonlítani az 5400-as redhez, de engem hirtelen meggyőzött, hogy ha bővítem a NAS-t akkor megint egy RES költözzön be
Amúgy nagyon rágtam a gittet, hogy a Black helyett is redet kellene venni, de annyira írták, hogy rendszernek kell a 7200+a red szereti a 24/7 üzemet...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Elemental #12653 üzenetére
Az FTP-vel nekem az a gondom, hogy alapból önkényesen a feltöltési dátumra írja át a módosítási dátumot, ami sok esetben őrült nagy gondokat tud okozni.
Az rSync-ről olvasgatok, de tufa vagyok hozzá -- az vajon megoldható vele, hogy két, távoli NAS folyamatosan tükrözze vele egymást?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Rick4
félisten
válasz kleinguru #12650 üzenetére
Szóval második vinyóval... Az a baja többlemezes nassal, illletve az oda sejtett biztonsággal, hogy hamis képet ad. Azért, hogy biztonságban legyél, nem érdemes több lemezt belerakni, mert a villám visz mindent, a HDD magától tönkremegy, ha együt mennek, együtt is használódnak.
Épp ezért jó vagy felhőbe, vagy egy fizikailag távol lévő másik eszközre menteni, simán megoldható, az usb-s külső hdd meg tök egyszerű megoldás, ha heti mentésből elszáll az egyheti cucc, az még mindig jobb, mintha a villám visz egy RAID1-es dupla vinyós nast mindennel együtt. .49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
- Gaming gép - Windows 11 - i5-9400f/GTX1050Ti 4Gb/16Gb DDR4/256Gb M.2 SSD/ASROCK Steel Legend Z390
- Apple MacBook Pro Touch bar 15" A1990 2018 Silver (EMC 3215) 15"4 2880 x 1800 - 16GB - 256GB SSD -
- Apple Watch Series 8 45mm,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bigfun BF-730A2 szintetizátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest