Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemotox
addikt
-
kemotox
addikt
válasz ReFleXx #51293 üzenetére
Két csillagvizsgáló vagy egy tipli maximum.
Amúgy az encodert kell kicserélni, aki kicsit tud forrasztani megcsinálja, szal könnyen javítható. BTW belegondolva milyen rossz megoldás. Benne van az encoderben a kis pöcök, a görgő másik oldalán meg ugye az MB3. Nyomkodod, a gombos fele lemegy, a másik része meg az encoderben mocorog, feszíti azt. Még szép, hogy meg kopik. Egy pont az optikás megoldásnak
[ Szerkesztve ]
-
Zolee_70
senior tag
Sziasztok!
Kb 1 éve vettem egy Kana v2 egeret, ami a következő hibát produkálja: a görgő nem csak egyirányba scrolloz, hanem föl-le, random. Iszonyat idegesítő, főleg böngészés közben. Ha megnyomkodom a középső gombot és benyomva megmozgatom a görgőt, akkor rövid ideig megjavul.
Kuka vagy javítható? Gar már nincs.
>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.
-
scream
veterán
Jelentem most érkezett meg az előbb MassDrop-os Avior SK-m.
-
LLaci89
tag
válasz jaffa 2843 #51287 üzenetére
Az tényleg jó ötlet, haza felé bemegyek akkor, úgyis is itt van az iroda mellett.
Aztán majd ha meglett, akkor írok valami rövidke véleményt szerintem, mint amatőr egér használó. -
LLaci89
tag
válasz jaffa 2843 #51284 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ, akkor szerintem beruházok egy G402-re, kíváncsi vagyok hosszú használat közben mennyivel lesz jobb mint az eddigi szar egerek .
-
-
LLaci89
tag
Logitech G402-ről valakinek tartósság tapasztalat? Olvastam a tesztet is, kinézetre is szimpatikus, de ha már 15k+ fizetek valamiért, akkor szeretném ha nem 1-2 évig bírná
Nincs értelmesebb egerekkel tapasztalatom van egy A4Tech G10-770HL vezeték nélküli egerem, hát nem a legjobb, de hordozhatóság volt a fő cél akkor. Plusz próbáltam barátnőm Razer Naga egerét, jó volt, de annak az ára már túl sok azért szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
jaffa 2843
Ármester
Mionix Avior SK megérkezett. Egyelőre csak megtapogatni volt időm, a forma oké lenne, ha a "felesleges" oldalon az oldalgombok nem lennének útban, a főgombok nyomáspontja kicsit nehézkes. Olyan "meh" kategória eddig.
Egyértelműen japán Omron-ért kiált a cucc.[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Goblin12
őstag
Hali.
Logitech G500 után melyik a következő lépcső, mert G502 számomra túl drága, és nem tudok dönteni mi lenne a jó. :S Átbogarásztam már az ajánlott listát de a Razer nálam off. Zowie-t meg nem látok sehol németo-ban.
Esetleg a Logitech G402 megnézem aztán ha az se jön be passz mit kellene választani.
-
Vanir
veterán
G900 review Ino bácsi által. Még nem volt időm elolvasni, de nagyon jó bemutatói szoktak lenni a tagnak, ettől is sokat várok.
-
kemotox
addikt
válasz Djsaba #51275 üzenetére
Itt helyezem el majd a csodálatos, szemöldöködet kettéhasító információáradatot. Talán még az ÖF-be is bekerülhet Fix 300 fok körüli pákák ezek, ennyi elég. Így is könnyen meg lehet sütni a kapcsolókat, meg egyéb alkatrészeket. Már előre sajnálom az IC-ket Bár szerintem az én 2 illetve 1 lábú tranzisztoros rekordomat úgy sem fogod megdönteni. Hamar bele lehet jönni amúgy. Nagyobb hőfok nem is tudom mihez kellhet, gondolom elég speckó felhasználáshoz. Az ón 300-on simán megolvad. A régi ólmozott meg még kevesebben. De az naggggyon mééérgező, ezért betiltották.. Pedig cseppet könnyebb volt dolgozni vele.
Vannak ám forrasztóállomásos megoldások is, ahol tudod állítani a hőfokot, annyira nagyon nem is vészesek amúgy, 7-8 körül már léteznek ilyenek. Sőt nekem volt 3 ezres is, valami Sparban vett cucc De teljesen jó volt, csak olyan megoldást használt, hogy a pákatartó rész meg maga az egész készülékház egybe volt, és ahogy beraktam a pákát a helyére, egy odatévedt kábelt megolvasztott, és rövidzárazott egy szépet. Kurvanagyot csattant, nem is láttam akkora villanást azóta sem, az egész házban leverte a biztiket. De amíg működött, addig jó volt -
Djsaba
senior tag
válasz kemotox #51274 üzenetére
Köszi!
Ha esetleg megírnád a regét, megvárnám, örömmel hallgatnám a tapasztalásokat. Jómagam még csak középiskolába forrasztottam, 1évig (vagyis balfaszkodtam valamit össze ) de most elhatároztam, hogy beletanulok.
Nem is gondoltam, hogy egyből nekiesek egy kapcsolócseréhez, mert eléggé vigyázni kell, meg most mind két hüvelykujjam defektes. Fránya fűrész
Van egy kis satum, meg nagy is van, a kicsit az asztalhoz lehet erősíteni, jó kis cucc, az ilyen kisebb dolgokat jól meglehet vele fogatni, az majd segítségemre lesz.
Ezen a pákán lehet szabályozni a hőfokot? Vagy az nem számít annyira?
ui: Ha esetleg nem ebben a topicban ejtenéd meg a regét, egy privátot légyszíves dobj róla, ha nem felejted el.
[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
válasz Djsaba #51273 üzenetére
A legolcsóbb 2-3 ezer forintos páka tökéletes. Én pl egy ilyet vettem nemrég. Teljesen jó.
Elkezdtem írni egy regét a forrasztásról, de úgy döntöttem inkább holnap vagy valamikor összefoglalom az okosságokat, keresek hozzá képeket is meg mindent.Egy ilyesmi készlet kapcsolócseréhez már elég, komolyabb dolgokhoz egy kis satu jól tud jönni, amibe befogod a NYÁK-ot, vagy akármit.
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Kicsit off téma:
Milyen forrasztópákát ajánlanátok, ilyen kicsi, finom forrasztásokhoz, mint pl az egerek körében is?
Láttam, hogy páran azért gyakorlottak a témában, és egy időben beszélgettetek is róla.
Nem szeretnék komoly összeget ráfordítani (de azért egy béna gyerek is jót tudjon vele forrasztani )
Egerek, Kontrollerek és kisebb forrasztási feladatokhoz kellene (kapcsolócsere, vezeték össze"kapcsozás" ,stb.. )
-
Vanir
veterán
válasz rumos XIII #51271 üzenetére
De. Cserébe ocral és wowbigpapa még mindig ingyenesek.
[ Szerkesztve ]
-
rumos XIII
aktív tag
Mulkin a g100s-t eddig sem ingyenes szállítással küldte?
-
S.J.
tag
Sziasztok!
Razer Deadthadder egerem van, 2006-os, amikor megjelent akkor vettem, de jó ideje halott. Feltettem egy rossz firmware-t, és azóta csak világít, nem ismeri fel a gép. Régen egy srác mondta nekem, hogy pár ezer Ft-ért meg tudná javítani, de feledésbe merült a dolog. Van itt valaki, aki foglalkozik ilyesmivel, vagy tudna ajánlani valakit? Köszönöm
-
TeebyKay
őstag
válasz SunMount3r #51267 üzenetére
Szerintem kb mindegy. Talán az asus a márkanév miatt megbízhatóbb lenne, de mindkét egér csak böngészőben kattingatásra való, arra viszont egyformán "jók". Az meg hogy meddig fogják bírni teljesen lutri.
-
SunMount3r
nagyúr
Úgy általában véve a Fujitsu cuccokról mi a vélemény? A "magas DPI, oldalsó gombok és wireless" hajszában most erre bukkantam : [link]
Any good?
Vagy inkább maradjak ennél az ASUS-nál? Formára Fuji biztosabb lenne, az ASUS kicsit fura... De 1600DPI környékén semmi mást nem találni...
-
kemotox
addikt
válasz bunkomen #51265 üzenetére
Nem feltétlenül, de ha nagyobbacska, oldalgombos egér kell, akkor azok kb 10k-nál kezdődnek. 5félbe pl van Logitech G100s ebayről, van rajta egy DPI váltó gomb, amit be lehet bindelni vissza gombnak, azt ennyi. Vagy ugyanennyiért egy Steelseries Kana i-Café, aminek egy-egy oldalán van egy-egy gombóc.
11 ezerért meg Razer Deathadder 3.5G.Vagy akár ez is egy tök jó cucc. Mikor megjelent akkor 8 kilóba adták, mondanom sem kell best buy volt. Aztán kicsit felment az ára. Működnek a reformok
Hardveraprót érdemes nézegetni, pl itt egy ilyen. Az egérpadtól meg tudsz válni néhány pisztolyorrú Matyeszért, és akkor kb 8-9 ezerből lett egy szuper egered, ami valszeg még garis is.
Meg van sok más is, nézelődj. Összefoglalóban van egy egérajánló, azt is nézd meg, fel vannak sorolva az egerek amik tuti beváltak, teszteltek, és nyugodt szívvel ajánlottak.[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz golyani #51260 üzenetére
Nos, ha elolvasod amit írtam, abból pont nem az jön le hogy én nem értettem a működését, hanem a reakciót nem értettem rá, hiszen az valami teljesen másról szólt.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
bunkomen
aktív tag
Hali!
Sorra döglenek be az egereim kevesebb mint egy év alatt. Nyilván azért mert 1-2 ezer forintos kategória
Mindig a görgővel volt a bajom, jelenleg egy Zalman egerem van, elkezdett nyikorogni a görgője. Visszaviszem gariba de most már valami igényesebbet szeretnék ami nem fossa össze magát ennyi idő alatt. 5k-t nem szeretném átlépni. Annyi, hogy legyen rajta ez az előre hátra gomb. Jobb kezes vagyok, pici netbook egér nem kell. Más kritérium hirtelen nem jut eszembe. Ha ennyiért nincs minőségi, akkor maradnak ezek a fél/évenkénti cserék.
Köszi előre is!Üdv
-
nyunyu
félisten
válasz Locutus #51253 üzenetére
A "normal to the direction of travel for the main keys" nem azt jelenti, hogy az egész egyben meg van döntve...
Az azt jelenti, hogy a fulek mozgasi iranya egybeesik a kapcsolo stemjenek (minekhivjakeztmagyarul? pocok?) az iranyaval.
Regen * ezt ugy oldottak meg, hogy a fulek felszinevel parhuzamos volt a gombokat tarto PCB, igy esett egybe a feluletre meroleges nyomoero iranya a kapcsolo pockenek a tengelyevel.
MMDO/CMMO kornyeketol kezdve megint vizszintesen voltak elhelyezve a fo kapcsolok, viszont az egerek fulei az MX500/700-tol kezdve erosen iveltek voltak, igy ha a fulet a felszinere merolegesen nyomtad, akkor a nyomoero nem fuggoleges komponense elveszett, hiszen a pocok csak fuggolegesen tudott mozogni.
*: '97 es '01 kozotti jobbkezes MouseManok. (MM, MM+/MMW, CMMW, iF MM, MMO)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
MaTpr0F
senior tag
-
Locutus
veterán
Btw, engem még az érdekelt, hogy hogyan viselkedik az egér, ha netán elalszik, és fel kell ébreszteni (10 perc után megy sleepbe), most csináltak egy ilyen tesztet is: youtube
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
golyani
őstag
válasz Locutus #51253 üzenetére
Azt jelenti a nomálisos szöveg, hogy ahogy mozog a bal egérgomba benne lévő pöcök ami nyomja a mikrokapcsolót, ha egy síkot képzelsz oda az nem vízszintes, hanem valamilyen pl.:18,53°-ban áll a vízszinteshez képest, amikor hozzá ér a kapcsolóhoz. Nah ebbe a szögbe billentették meg a a kapcsoló nyákját. Ezáltal az adott egérgomb amit nyomsz pontosan merőlegesen böködi a mikrokapcsolót
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz nyunyu #51251 üzenetére
Nem értem ennek a konstrukciónak mi köze ahhoz amit leírtak?
A "normal to the direction of travel for the main keys" nem azt jelenti, hogy az egész egyben meg van döntve...@dobragab: Tudom, hogy a szaksajtó 90%-a csak szubjektív érzés alapján értékeli az egereket. Bár lehetne vitatkozni arról, hogy egy egér esetében nem a szubjektív érzés e a legfontosabb, és csak utána jön a szenzor meg az egyebek? Node ezért is a sweclockerst raktam be. Ők elkészítették legalább a szokásos ábrákat is a szenzorról, plusz ugye a logitech is elébe ment az előítéleteknek azzal, hogy egyből adattal szolgáltak a késleltetésekről, meg egyéb technikai kérdésekben is meglepően proaktívak a fórumokon.
[ Szerkesztve ]
-
jaffa 2843
Ármester
válasz nyunyu #51251 üzenetére
"clicking requires deforming a plastic hinge at the cost of extra force being required to overcome the inherent stiffness of that hinge."
Mégis mentek a normálisabb egerek 10+ évet ezzel a módszerrel. Kiváncsi vagyok, hogy az agyon lyuggatott vékonyított műanyag, amibe még csavarokat is erőszakoltak, mennyire lesz időtálló.. (De legalább könnyebb lett. Majd ha itt-ott bereped a burkolat egy-egy része, akkor megnézem, hogy mennyire éri meg a spórolás 5x-ös áron)
-
nyunyu
félisten
válasz Locutus #51249 üzenetére
Ez már a 4-5. olyan rosszindulatú feltételezésed az egérről, amiből csak az jön le, hogy el se olvastad miről szól.
Marketing anyagokat ritkan szoktam olvasni, mert a valosagtartamuk khm, nem mindig kielegito.
Masik topikba, aztan ide is linkelt robbantott kepek sokkal beszedesebbek naluk.The main left/right switches are on separate PCBs to ensure that their orientation is normal to the direction of travel for the main keys. This makes the click more direct, and helps it be more consistent.
Erre mintha mintha mar rajottek volna kb. 19 eve, csak aztan '01-02 korul feledesbe merult:
Jaaaj, de szep ez a '98-as OEM MouseManWheel a noname kapcsoloival. '97-es dobozos MouseMan+-omban meg japan Omron volt. Valamikor '01-02 korul egysegesitettek kinai Omronra, azota az van mind a dobozos, mind az OEM egereikben.
The entire key design is new from the ground up to remove inconsistency and tighten tolerances. With standard keys, even on the G303 and G302, clicking requires deforming a plastic hinge at the cost of extra force being required to overcome the inherent stiffness of that hinge.
Bravo, rajottek, hogy megsem volt jo otlet az eger hatabol kialakitott bal/jobb ful, aminek ok voltak az uttoroi '02 ota. (MX500/700)
Egy ideig eltartott, mire rajottem, hogy miert olyan kemeny a japan kapcsolosra atepitett "uj" MX Revom, holott ugyanolyan kapcsolot tettem bele, mint a regi egerembe. Regi egernek mar megpuhult a hata, konnyebben hajlottak a fulei.Faxert nincs preview ablak ezen a hulye forumon. Akkor legalabb latnam, mit barmol el a hozzaszolasomon az automatikus tagjavito funkcio.
[ Szerkesztve ]
-
dobragab
addikt
válasz Locutus #51248 üzenetére
Te sem próbáltad a G900-at.
A szaksajtóról meg tudjuk, mennyire megbízható.
Egy szóval sem állítottam, hogy rossz egér, csak az én igényeimnek pl. nem felel meg.
nyunyu kolléga arra gondolt, hogy egy kínai Omron sosem fog olyan feelinget adni, semmilyen előfeszítő rendszerrel, mint egy japán, márpedig ebbe kínait rakta. Osztom a véleményét.
[ Szerkesztve ]
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
Locutus
veterán
válasz nyunyu #51245 üzenetére
De tényleg, olvasd már el te is mit irnak róla.
Ez már a 4-5. olyan rosszindulatú feltételezésed az egérről, amiből csak az jön le, hogy el se olvastad miről szól. Miért kell ezt?Tessék idézek párat a logi rep leírásaiból:
107g out of the box with two thumb buttons and the right-side blank installed.
--
The main left/right switches are on separate PCBs to ensure that their orientation is normal to the direction of travel for the main keys. This makes the click more direct, and helps it be more consistent.The entire key design is new from the ground up to remove inconsistency and tighten tolerances. With standard keys, even on the G303 and G302, clicking requires deforming a plastic hinge at the cost of extra force being required to overcome the inherent stiffness of that hinge. As an example, we tested 30 units of a competitor's product and found that the actual force required to click the nominally 60gf microswitch was somewhere between 54 and 90g. With G900 over 30 units we reduced that tolerance to be between around 56 and 65g.
The reason we're able to achieve this is the pivot design. We insert a metal bar with a POM bushing through a pivot point near the back of the key, then use a spring to remove pretravel and lightly preload the switch. This removes the extra effort required to click a standard key and makes the click force/profile more consistent from unit to unit. We also do individual force curve testing on the main keys of every G900 that comes off the production line to ensure that they are consistent and within spec.
--
Feature sets are designed to meet a specific need. As an example, G900 was designed to be a wireless mouse that addresses concerns about latency, batteries dying during critical moments, and weight. G302 was designed to be easy to spam click and move rapidly and repeatedly in MOBA games, and so forth. Sometimes we design features that don't end up making it into a product, but we might save and reintroduce them in a future project where they more sense. We do a significant amount of research and testing on every aspect of the product, including the way it looks and feels.[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz kemotox #51239 üzenetére
Én vagyok butthurt? Nézd már meg mi világfájdalom jött ki belőletek a G900 láttán. Csak úgy suhognak az észérvek, ha van rajta sapka azért, ha nincs azért.
-
jaffa 2843
Ármester
válasz dobragab #51246 üzenetére
"Az egyetlen egér, amin elgondolkodnék, hogy tényleg felváltanám a G100s-em, az a G102 lenne (G100s + PMW3366)."
Csak semmi pluszt nem adna, gyakorlatilag felesleges lenne a váltás. Bár az RGB LED....
G303 meg a legkényelmesebb egér. Már egy éve nyúzom és amint visszarakok egy másikat egyből kúszik vissza a kezem a G303-ra Talán az Ikari Optical még ami kényelmes, de az meg játszani nem jó nekem a mérete miatt.
G900 árából inkább veszek alufelnit nyárigumival és még marad is kétezer Ft-om.
[ Szerkesztve ]
-
dobragab
addikt
válasz jaffa 2843 #51243 üzenetére
Mondjuk akkor mi a csöcsért nem vesz valaki vezetékes egeret harmad ennyiért az már más kérdés.
Még akksival is könnyebb, mint a G502 vagy a Rival 700, a G303 formája meg egyszerűen rettenetes (szerintem). Jelenleg számomra ez a legvonzóbb PMW3366-os egér.
Na nem mintha a 68 grammos (saját kábel miatt csak ennyi ) G100s-em szívesen lecserélném egy ilyenre. Az egyetlen egér, amin elgondolkodnék, hogy tényleg felváltanám a G100s-em, az a G102 lenne (G100s + PMW3366).
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Mondjuk a 108 grammot meg mindig nem ertem, hogy hoztak ossze.
Vajon a cserelheto oldal paneleket/gombokat felszerelve mertek, vagy anelkul?MX Revo harmad ilyen bonyolult, es akkuval 125 gramm.
[szerk:]Harmadaron vezetekeset??? Szerintem max otodet erdemes egy drotosra kolteni.
Harmadat max drotnelkuliert fizetnem ki, felteve ha palm fogasra alkalmas, fembol van a lendkereke, plusz tud SpeedShiftet.
Utobbi par feltetelnek kb. 0 L eger felel meg az elmult 8-10 evbol.
(MX Revo sem felel meg a palm fogas kriteriumnak!)[ Szerkesztve ]
-
MaTpr0F
senior tag
válasz jaffa 2843 #51243 üzenetére
Kíváncsiságból kérdeztem, ez lett volna a következő, hogy mennyit lehet vele nyerni.
De a harmad ennyibe kerülő nem Chaos Spectrum. Chaos Spectrum! Ez már magában megéri a felárat.
[ Szerkesztve ]
-
jaffa 2843
Ármester
válasz MaTpr0F #51241 üzenetére
Akksi nélkül is képes működni vezetékes módban. Természetesen gari ugrik ilyenkor és ~92 grammos egeret lehet belőle csinálni.
Mondjuk akkor mi a csöcsért nem vesz valaki vezetékes egeret harmad ennyiért az már más kérdés. Az iphone-os hardcore pávák biztos tudják a választ.#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
MaTpr0F
senior tag
válasz jaffa 2843 #51227 üzenetére
Vajon az akksi kivételével továbbra is működni fog vezetékről, vagy zárni kell valami áramkört mókolással?
[ Szerkesztve ]
-
-
kemotox
addikt
-
Locutus
veterán
-
Locutus
veterán
-
ivana
Ármester
Minek egy egérbe 5 (!) darab nyák lap ügyesebbek eggyel esetleg kettővel megoldják. 40 csavar A billentyűzetemben van 5 pedig nem gagyi az se,de a thinkpadben sincs ennyi amin épp gépelek
(#51233) nyunyu Nekem lehet annyi se
[ Szerkesztve ]
-
dobragab
addikt
Szóljatok, ha lesz budapesti webshopban! Megveszem, letesztelem nektek, és 14 napos elállás, véletlenül kényelmetlen lesz
-
kemotox
addikt
válasz nyunyu #51231 üzenetére
Na végre valaki. Azt hittem csak én szoktam mindent sörben számolni Így valahogy jobban látható, hogy mennyi pénzről is beszélünk.
És igen, tényleg. Csúcsszuper, marson talált vadvizi ufótehenektől bugázott hájtek technológia, meg minden, annyira modern még le is cidáz.. ja de az 50 ft-os (1/6-od sörös ) kapcsolón spórolnak... Én kérek mellnézést.
-
nyunyu
félisten
Kb. 3x annyi alkatreszbol all, mint az MX Revo, pedig azt sem egyszeru szerelni.
De legalabb megint nem futotta nekik normalis mikrokapcsolora.
Arat meg inkabb 10 havi netre koltom, vagy 17 rekesz sorre.
[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
Ezzel most mit akartak illusztrálni, a mérnökeik gyökérségét? Annyira alap, hogy egyszerűségre kell törekedni. Ehelyett ezer kis hangyafasznyi darabból áll a dolog, még a kis csavart is egy kisebb csavar tartja.. Rengeteg elromlani való dolog, hányingert okozó szervizelés. Ja mondjuk nem is az örök élet a cél, hisz akkor hogy lenne Istvánkáéknál a fa alatt minden évben valami új csodaegér?
Én egy konténerrel és egy hatalmas kőműveskalapáccsal tudnám elképzelni a moddingolását.
-
dobragab
addikt
Nem lesz leányálom szerelni.
-
SunMount3r
nagyúr
-
kemotox
addikt
Az egerek Istene áldja meg a hónaljszőrödet, köszönöm szépen sebes és informatív válaszod!
Az az igazság, hogy míg régen ténylegesen éreztem, hogy a hardware korlátoz (A4Tech ggwp és társai), most már látom, hogy inkább kocagémer skillemen kéne polírozni valamelyest, szóval én is így gondoltam, hogy tökéletes lesz az occóbb kanna is G100s-t sem sikerült még kiakasztanom pedig annak nem túl csúcsos a PCS-je. -
kemotox
addikt
válasz Tenken #51219 üzenetére
Ó igen szoktak ilyeneket csinálni. Rendkívüli módon parasztos, de ugyanennyire hatásos is
BTW szenzorügyileg milyen különbség van az i-Café meg a V2 között? Vagyis V1 vs V2. Gondolkodom rajta, hogy kéne venni ebayről egyet, és lefújni valami matt cuccal. Még úgy is olcsóbban jönne ki, mint egy V2 itthonról, meg akkor a többi ütött-kopott egeremet is feljavíthatnám.
-
Tenken
őstag
Kana i-cafe tulajoknak mutatom, hogy a fényes burkolatra én ilyen fixet találtam.
"Athletic tape" néven fut, szintén ebay. Vannak színek (fekete is) stb. Könnyen leszedhető, ha elkoszolódik.
SC2-t játszom. Néha észre vettem, hogy mintha zavarna kicsit a fényes felület, ha "leizzad" a tenyerem meccs alatt. Azóta semmi. Nekem bejött, egy próbát megér szerintem, ha ez tart vissza valakit az egértől, mert amúgy tökéletes.
[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
dobragab
addikt
válasz koppi999 #51212 üzenetére
Az 5 percen belüli egyforma mondandóidat légyszíves legközelebb szerkeszd 1 hsz-be.
Persze, van más jelölt is, de ár-érték arányban DA 3.5G minden hasonlót ver, kár, hogy már itthon nem kapható. Ha a formája érdekel, akkor bármelyik DA-variánst megtapizhatod random boltban, elsősorban Pixelben. A 3.5G csak annyiban különbözik az újaktól fogásra, hogy a hüvelykujjnál nincs gumibetét.
Azért elsősorban a 3.5G-t írtam, mert magasabb DPI-re szerintem az a legalkalmasabb palmos egér: 1800 DPI-n tökéletesen reszponzív. A többi zömmel PMW3310-es, amiben 800 felett implementációtól függően szokott lenni pici (~1-2 ms) smoothing, de nem mindig. Szóval ha ezek kényelmesebbek, ugyanúgy jók, mint a DA 3.5G.
Igen, a jó driverrel (Legacy) csak 4 DPI között válogathatsz. Synapse-ban lehet, de azt messze kerüld. Egyébként meg nem jó dolog a DPI-t váltogatni, helyette az in-game érzékenységet érdemes állítani (lásd true sens, összefoglaló).
Az újabb DA-kat én magasabb DPI-re kerülném, jóval több smoothing van az S3988-S3989-ben, mint a PMW3310-ben. (EVGA X5 ugyanazzal a szenzorral: 3-4 ms).
Alcor és Cougar 300M akkora mancshoz szerintem kicsi.
G402 lehet, hogy túl lapos, nem mindenkinek jön be palmra.
Gyakorlatilag az összes többi jobbos palmos egér teljesen jó lehet:
SS Rival
SS Rival 300
Asus Strix Claw
Mionix Naos 7000
Zowie EC1-A[ Szerkesztve ]
-
koppi999
csendes tag
válasz dobragab #51202 üzenetére
(Lehet hogy hülyeség, de azért inkább leírom): Az hogy a DA 3,5 g-t csak 4 megadott dpi re lehet állítani az azt jelenti hogy csak azok közül lehet választani? Én nem állíthatok be specifikus dpi-t akaratom szerint?
Ha nem lehet ezt ily módon személyre szabni akkor nincs esetleg valami egyéb palm grip egér amin ez nem probléma?
-
koppi999
csendes tag
Át fogom nyálazni az egész összefoglalót, ajánlót, stb-t mert biztos vagyok benne hogy tele van csupa hasznos dologgal.
Amit leírtál az teljesen logikus, csak én így még nem közelítettem ezt meg.
Én régebben is nézegettem kisebb/könnyebb egereket csak amikor ránéztem már látszott az alakján kapásból hogy nem lesz jó. Valahogy mindig a megfelelő alakú egerek nagyok és/vagy nehezek voltak.
Ha ez így van akkor a kizárólagos palm grip ajánlott egér a Razer DA 3,5 g lenne? (Lehet kapni Mo-n?)
Ha nem van más jelölt is?A mostani egeremmel amikor egyik játékból másikba váltok 1000ről 3000 dpire akkor 10-20 percig furcsa és szokatlan de utána megszokom. Gondolom ez esetben is hasonló lenne a helyzet maximum több idő kéne a megszokáshoz.
-
-FreaK-
veterán
válasz dobragab #51206 üzenetére
Köszönöm az összefoglalást! A 3988-89-ről (DA Chroma) olvastam még, hogy igen magas az szenzor fps-e, ezért nagyon reszponzív, viszont a PCS cserébe nem a legjobbn.
A DA formája nem nagyon jön be, ezért ki akarom próbálni akkor majd a 303-at is, ha az jó ilyen szempontból.
-
dobragab
addikt
válasz Pityu Mester #51208 üzenetére
A webshopok nem tudják, mit árulnak, mindegyik Maurus optikai. Írtam róla cikket, benne van a link az összefoglalóban.
-
Pityu Mester
csendes tag
válasz dobragab #51199 üzenetére
Köszönöm a választ.
Még egy kérdés. Az összefoglalóban azt olvastam, hogy az optikait válasszam a lézeressel szemben, viszont a Genius Maurus Land Series és Land Series 2 leírásai több helyen nem egyértelműek, mert a [webshopban] lézeresnek írja, de a [gyártó oldalán] optikainak. Most akkor melyik az igaz?
-
dobragab
addikt
Szerintem sem volt különösebb gond a kérdezővel. Az elvárhatónak megfelelő mennyiségű információt szolgáltatott, még ha nem is azokba a pontokba szedve, ami az összefoglalóban van. A sok hangulatjel pedig egy újoncnak megbocsátható.
-
dobragab
addikt
válasz -FreaK- #51192 üzenetére
A legjobb szenzornak legtöbben a PMW3366-ot (G303 és G502) tartják, valószínűleg a PMW3360 (Rival 700) is ugyanolyan jó. Én még nem fogtam.
A legreszponzívabb szenzornak a mai napig az MLT04-et (MS WMO 1.1 / IMO 1.1 / IME 3.0 / OMB) tartjuk, de DPI és PCS tekintetében elmarad a modernebb szenzoroktól. OCN-es qsxcv mérései szerint minimálisan reszponzívabb a PMW3366-nál is.
Rengetegen imádják a PMW3310-et, ami tényleg egy remek szenzor, a méréseim szerint 800 DPI-ig teljesen reszponzív minden implementációja, engem annyira mégsem hat meg. Valahogy nem az igazi szerintem, bár lehet, észre se venném, ha a G100s-embe azt raknának sunyiban. Minimális (tényleg 0 közeli, de mérhető) negatív gyorsulás van benne, de kétlem, hogy bármelyikünk érezné.
Az AM010 szerintem zseniális szenzor, én az MLT04-hez képest nem mértem különbséget, állítólag van benne minimális smoothing. Sok gamernek a PCS kevés.
Az A3090-nek és módosulatainak (S3888, S3095) két hibája szokott lenni: magasabb DPI-n kb. használhatatlan: ronda jitter és alacsony PCS; illetve a magas LOD. Ettől eltekintve én szeretem.
A többi régi nagy szenzort (A2020, S2020, stb.) annyira keveset használtam, hogy igazán nem tudok róluk nyilatkozni, Vanir szerint az A2020 is nagyon raw.
-
jaffa 2843
Ármester
19 centis manccsal erősen claw. Még nekem is az volt, pedig nincs akkora f.. kezem. Egyszerűen a befele ívelő oldalak és gombok erősen hozzátesznek a kis érzethez. Már a G402 domború gombjai is sokat számítanak, bár az alapból nagyobbacska egér.
-
dobragab
addikt
válasz koppi999 #51191 üzenetére
Ha nehéz egeret keresel, és 3000 DPI-set, akkor rosszul használod az egered. Nem szoktam embereknek azt tanácsolni, hogy változtassák meg az egerészési szokásaikat, most mégis azt teszem. Összefoglalóban nézz utána a Súlyozás résznek.
Szóval nem, nem kell neked nehéz egér, DA 3.5G annyira még nem féltégla, de azért a könnyűtől messze van. Tenyeres fogásra nagyon jó, nem úgy, mint a G502. Utóbbi sokkal inkább claw egér (jaffa ezt mondja, én még csak egyszer fogtam MM-ben).
Nem is azt javaslom, hogy a jelenlegi egereddel kísérletezz, állítsd át, mert nem fog menni. Ha megjön az új, azzal egyszerre térj át új beállításokra.
1. EPP kikapcs, nagyon fontos!
2. Windows érzékenység 6/11, DPI 2000 alá, inkább 1600 környékére. DA 3.5G 1800-on Legacy driverrel a legjobb.Fura lesz az első napokban, nagyon fura. Viszont ha megszokod, az ízületeidet kíméled, mert könnyebb az egér, és pontosabb leszel.
A hozzászólásaidat ért kritikákra nemsokára válaszolok hosszabban.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Renault, Dacia topik
- Filmgyűjtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen TV-t vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- Karcmentes, lemezes Playstation 5 eladó
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest