-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nyunyu
félisten
válasz peterez #47198 üzenetére
KPRepublicnál csak 99$.
Ennyiért nem tűnik rossz vételnek ha ANSI billzetet keresel, hiszen Cherry kapcsolók vannak benne, meg (nem túl vastag) doubleshot PBT kupakok.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
peterez
csendes tag
Sziasztok, nagyon tetszik ez a billentyűzet, de nem olcsó. Mi a véleményetek róla? [link]
-
gaben22
senior tag
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
az ansi kiosztás esetén a két ctrl között nem lehet különbség, ugye? valami miatt a Dervo-m esetén a ctrl-c ctrl-v paranccsal rendre megszívom, a bal oldali ctrl esetén nem akar működni sokszor. a jobbos hibátlan. a balos ctlr is oké, nem tűnik kontakt hibának, mert a ctrl-a mindig hibátlanul megy, de a c, x, v kombó néha kihagy.
ennek lehet bármilyen megmagyarázható oka? érdemes lehet kicserélni a ctrl alatti kapcsolót?
ui.:
most pl. tök jól működik a balos ctrl-al is minden, egyszerűen nem találok összefüggést.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
gaben22
senior tag
válasz ribizly #47191 üzenetére
Valahol el "kell" kezdeni. Arra nem számítottam, hogy az OLED panel nem integrált lésze a keycapnek illetve ennyi lóvéért megcsinálhatták volna nagyobb méretű kapcsolókra is rendesen. Videó szerint (nem néztem utána) 2007-es design, azóta lássuk be lefolyt nem kevés víz a Dunán, látszott, hogy elég lassan frissülnek a gombok, ezt azóta talán már gyorsabra is meg lehetne csinálni. Állítólag felfutóban van az OLED gyártás, szerintem lesz ennek még új iterációja, max más gyártótól. Részemről kevés hasznát venném. Space gombra (ha teljes panel lenne rajta) talán ráraknék pád grafikont a gép aktuállis állapotáról, de ennyi.
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok,
ASUS G751JY laptopról váltok asztali gépre. Olyan billentytűzetet keresek, ami hasonló a laptopéhoz (könnyű leütni, rövid úton jár).
Megszoktam már nagyon a laptop billentyűzetét Az olyan billentyűzetek nem jönnek be, ahol nehéz lenyomni a gombot, kattan, hosszú úton jár.
Egyébként nincsenek extra igényeim, 10-12e körülig mit ajánlanátok?
-
szabolcs77
tag
Sziasztok!
Billentyűzetet keresek álló géphez az alábbi paraméterekkel:
1.Mekkora összeget szánsz rá? 10-20k
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Gigabyte Force K7. csere oka: meghibásodott
4.Mire használnád a billentyűzetet? irodai feladatok, programozás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) elsődlegesen halk legyen és kényelmesen lehessen rajta gépelni, ami ennek megfelel
6.Van konkrét modell ami tetszik? nincs, de inkább ismertebb márka
7.Milyen kiosztást szeretnél? magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? numpad kell, hangerő szabályzó nem kikötés de jó ha van
9.Extra igények: háttérvilágítás, enter normális méretű legyenKöszönöm előre is a tanácsokat, ötleteket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
mecha. wireless. világít (nem rgb, de világít). tkl. magyar. és létezik!
rapoo kx. csak már nem lehet kapni. (mondjuk pont megcsíptem egyet aprón). amúgy egész kellemesen leolvasható kikapcsolt világításnál is.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
gaben22
senior tag
válasz gaben22 #46849 üzenetére
ha már a minap szóba került: Optimus Maximus Keyboard review (Cherry ML) review
-
dqdb
nagyúr
válasz Ringman #47185 üzenetére
És eljött az a pillanat, amikor már az Outemut is koppintják, legalábbis annak a dustproof néven futó stemjét
Amúgy minek ilyen apróságokon fennakadni, gyorsabb (bármit is jelentsen) és világításhoz jobb (bármit is jelentsen), szóval a
lényegi dolgokVér István hívószavak kipipálva, a marketingrészleg elégedetten hátradőltAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ringman
nagyúr
-
-
Domonkos
addikt
Felhagyok a billentyuzetes temaval, ha ez sikeres lesz.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
-
veterán
Tesoro Gram SE Spectrum-nál cserélgethetem a switcheket a kis fém kiszedőjével, csak nem tudom, hogy a saját kék és piros optikai kapcsolóján kívül kompatibilis-e mással... mármint, ha jól értem miről van szó.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
dqdb
nagyúr
válasz PixAlan #47170 üzenetére
glorious GMMK
Tényleg, ez mindig kimegy a fejemből, bár ez is csak ANSI, mint a CTRLbár nagy részük az outemu hot swap socketjeire épül így csak outemu kapcsolókkal működik
Igen, érdemes csak a Kailh megoldásával számolni, szerencsére ez van terjedőben.DIY vonalon terjed szépen a hotswap, például a legújabb OLKB nyákok mindegyike is ilyen már.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
PixAlan
aktív tag
Ha még lehet kapni akkor ott van még a teamwolf zhoque(tenkeyless, fix szivárvány), vagy amerikából rendelhető glorious GMMK(full size vagy tenkeyless, perk key rgb, bár ez csak rebrandelt kínai oem, egyszer fent volt alin is), alin meg amazonon van egy-két noname is, bár nagy részük az outemu hot swap socketjeire épül így csak outemu kapcsolókkal működik.
-
dqdb
nagyúr
Forrasztópákával igen.
Tényleg mainstream kategóriában nem tudok hotswap sockettel szerelt billentyűzetről. A nem kitként árultak közül a Massdrop CTRL és ALT ilyen, valamint pár 60%-os és kisebb darab.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Csak érdeklődés képen, az Asus ROG Claymore billentyűzeten cserélhetők a switch-ek?
Give them hell Ukraine!
-
nyunyu
félisten
válasz regener #47165 üzenetére
Vajon a Cherry Stream 3.0-at lehet még kapni?
-
regener
veterán
válasz Crabface #46671 üzenetére
Kedves topiklakók, elég elfogult lettem mióta megvan a Cougar 200K és azon filózok hogy vegyek-e ugyanilyet vagy inkább nézzek valami újat. A formalitás:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
10 környékén, de akár 15-20 ha megéri valami
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Cougar 200K, elkezdtek letörni a gombot tartó pöckök, így néhány kupak lejön ha kicsit oldalra mozgatva érek hozzá.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Játék, kevesebb gépelés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Ez az ollós varázs megfogott, csendes és kényelmes használni, mechát nem használtam még de az árban elég nagy ugrás lenne
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs még alternatíva
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad kell
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Állítható fényerejű világítás, nem kell csillió színUI: Nem válasz akart lenni, ollós keresés után mellényomtam ezekszerint
[ Szerkesztve ]
-
cognac
csendes tag
Köszönöm az infókat. Igen a méret az oké, és átlátszót szeretnék természetesen, mert a színkavalkádot ne gátolja A billencs már megvan. Már csak a gyűrűket kell beszereznem. Annyit még kérdeznék hogy milyen jellegű boltban vagy üzletben, áruházban lehet ilyen gyűrűket beszerezni? Ilyen barkácsos-szerszámos helyeken? Köszönöm szépen ha kapok még erre választ, megpróbálok holnap gyors még beszerezni a városból valahonnan.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #47159 üzenetére
Amikor az AliExpressen dömpingáron rohangálnak majd a DE/FR/NO doubleshot PBT kupakkészletek, akkor lehet elkezdeni a kéz bilibe lógatását, addig még sajnos álmodozni is felesleges erőfeszítés.
Egyszerűbb volt az ócónvehető doubleshot PBT kupakszetthez tervezni a billzetet, mint új alsó sort terveztetni a kupak gyártójával.
A Corsair ezen már túlesett, szóval náluk esélyes, hogy marad a különcködés.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Ennyiért teljesen kizártnak tartom a magyar PBT kupakszettet.
Nem vagyunk elég nagy piac ahhoz, hogy párszáz eladható példány kedvéért fél billzetnyi * új öntőformát csináljanak.
*: 40 kupaknyira vagyunk az UK kiosztástól!
[ Szerkesztve ]
-
Crabface
senior tag
Elérkezett a pillanat, hogy a Tesoro alsó sora is végre szabvány legyen: [link]
Kellett hozzá vagy százhúszév...
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
cognac
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi ha off kicsit, leendő billentyűzetemhez szeretnék O-ring-eket venni. Valamelyik topikban olvastam, hogy nem feltétlen muszáj netről rendelni (ebay és hasonlók), hanem lehet valami barkács vagy kellékes boltban is ilyet. Ki tudnátok segíteni, hogy milyen típusú boltban érdemes utánanéznem, ahol azonnal is lehetne venni és nem kellene várni heteket? Milyen néven keressem, és ha van több fajta akkor milyen típust? Azon kívül hogy 5x2 mm és átlátszó legyen? Nagyon köszönöm előre is.
Üdv: Gabesz -
Szerintem könnyű kapcsolóval csak könnyebben fogsz bottom outolni.
Ugyanígy a lapos kialakítás is csak ezt fogja elősegíteni, ráadásul ha jól értem normál profilú (magas) mechanikus bilentyűzet szóba sem jöhet.Inkább valami olyat javasolnék, aminek a taktilitásán érzed, hogy meddig kell nyomni. Esteleg ha valahol meg tudnál nyomkodni egy kék Outemus billentyűzetet az jó lenne, mert az a kapcsoló nagyon jó erre a célra.
(#47112) Televan
Lenovót hardveraprón találhatsz.
A Cougar szerintem egyjó billentyűzet, mechanikus után fura újra tövig ütni a gombokat, de nem rossza rajta gépelni. Csak sok volt a minőségi probléma vele.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
nyunyu
félisten
válasz Mr.Csizmás #47147 üzenetére
Excelben kis gyakorlassal nagyon jo
Hajaj, az aktuális projektünkön az Excel említésétől a fél programozógárda sikítófrászt kap.
Ügyfélnek terveztünk egy csilivili, nagyon fancy, trendy, szuperintelligens, reaktív felületet, ahol táblázatos formában megadhatja, hogy melyik ügyfele adott szolgáltatásaival mit akar tömegesen kezdeni.(pl. áttenni másik csomagba.)
Összes cella autocomplete, legördülő menükből csak az adott cellában valid értékekből lehet választani, stb.
Csak azért, hogy az egybites júzereknek is intuitív legyen a használata, ne tudjanak hülyeséget csinálni.Ügyfélnek persze nem tetszik, keresi rajtunk az Excel export-import opciókat, hogy a félig kitöltött táblázatot letölthesse, aztán kitöltve vissza.
Hiába magyaráztuk legalább háromszor, még mindig nem akarja érteni, hogy az sokkal nagyobb meló, hogy az általa elszabott excelekből vadásszuk össze, milyen sorokat/oszlopokat törölt ki, amit nem kellett volna, mit töltött ki egy cellával elcsúszva, vagy adott ügyfélnek olyan szolgáltatást akar rendelni, amit eleve nem is lehetne...[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #47130 üzenetére
Ez volt a kisebbik szopás, hogy lemaradt a csatlakozó háza a drótról.
Szétszed, borító rárak, újraforraszt után bedugáskor felvillannak a lock LEDek, de utána nem történik semmi, akár, akár az asztali gépen, akár a laptopon próbáltam.
Föld és az 5V drótok sorrendje/bekötése biztosan jó, hiszen a LEDek felvillantak, biztos valami kontakthiba (láttam már kontakthibás csatlakozójú adaptert...), de sehol semmi.
Próbáljuk ki az órajel és az adat drótokat felcserélni, hátha az a rossz?
LEDek felvillannak, de sehol semmi.
Közben laptopom ugat, hogy érzékeli az eszközt, de nem tud drivert telepíteni hozzá.Jó, próbáljunk egy régebben vett fekete USB adaptert, úgysem szerettem ezt a 3.5$-osat.
PS/2 csati levág, multiméterrel megint kimér, hogy melyik szinű drót, hova volt kötve rajta, szerencsére pont ugyanoda, mint a másikon.
Húznám rá a DIN-5 házat, akkor jöttem rá, hogy egy centivel rövidebbre sikerült vágni a kábelt, így alig lóg ki a házból, nem nagyon lehet hozzáférni pákával a forrasztanivalóhoz.
Mindegy, törésgátlót levágva sikerült megoldani."Természetesen" ezzel az adapterrel is csak a LEDek felvillanásáig jutottam el, de legalább a gépeim új hardver detektálásán sikeresen túlléptek.
Na b+, ez se lett jó? Pedig a második adaptert direkt kipróbáltam, mielőtt levágtam róla a PS/2 csatit, és akkor még működött.
Ezen a ponton inkább elmentem ebédelni, meg higgadtan végiggondolni, hogy mi a rák lehet velük.
Harmadik nekifutásra kimértem a jó öreg AT-PS/2 adapteremet, hogyan van bekötve, de abban nem volt köszönet:
Valamelyik csatinak mind a wikipedián, mind a pinouts.ru-n ROSSZUL szerepel a lábkiosztása, fel van cserélve az órajel és az adat!!!
Miután megvolt a facepalm, felcseréltem a fehér és zöld drótokat, és lőn világosság, bedugva a cuccot égve marad a NumLock LED, és működik a billzet.Ezen felbuzdulva megpróbáltam összerakni az első adaptert egy másik csatival, de az továbbra sem jutott el addig, hogy a Win felismerje.
-> 3.5$ ment a kukába. (+3 óra, mire rájöttem, mi a gond)Persze a klasszikus billzeteimhez direkt szürke adaptereket rendeltem Kínából, de itthon egyik elektronikai boltban sem találtam hozzájuk szürke DIN-5 tuschellt.
-
Ringman
nagyúr
válasz hoffman_ #47145 üzenetére
Numpadot baloldalra kell rakni.
Én is csak akkor használom, ha sok számot kell bevinni, pl excel v számológép.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
hoffman_
nagyúr
mit nem mondsz
- masszív mázli
- egyelőre közel sem zavar annyira, majd ha elkezdnek panaszkodni, akkor utánajárok. köszi a tippeket!
- ha orvosolni akarnám, akkor nem tkl-t vettem volna. sok értelmét nem látom egy tkl mellé numpadot venni utólag, az kvázi öngól nekem :d
- az igen...
-
dqdb
nagyúr
válasz hoffman_ #47143 üzenetére
Küldd vissza, mert hibásnak tűnik valamelyik Shift billentyű
Karácsony előtt. nem is értem teljesen, le a kalappal, bármelyik magyar webshop megirigyelhetné...
Mázlid volt.a kapcsolók bitang hangosak egy membrános laptop billhez képest
Tedd valami puhára (deskmat például), úgy valószínűleg halkulni fog. Ha még úgy is hangos, akkor szedd szét, és nézd meg, hogy a házban mennyi hely van a nyák alatt. Ha sok, akkor mehet oda némi nem vezető anyagú szivacs a teret kitölteni.a NumPad és a második enter hiánya egyelőre jelentékeny
Ezt egy külön numpaddal tudod orvosolni. Ha kell, ott lesz, ha útban lenne, akkor elteszed.továbbra is leakadok azon, hogy egy billentyűzet 60 ezer legyen
Ezt csak kupakokkal is könnyű abszolválni.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
megjött a Drevo Tyrfing v2 aliról, a napelemes Logit kiraktam az ablakba így este, had töltődjön :d
érdekes kezdés volt, rendelés utáni napon írtam az eladónak, hogy elböktem, Outemu Blue helyett igazán lehetne jóarc és küldhetné Brown kapcsolókkal - sima liba, szó nélkül cserélte. ma jött a posta, nemzetközi ajánlottal jött (free shipping), kb. két hét alatt, Karácsony előtt. nem is értem teljesen, le a kalappal, bármelyik magyar webshop megirigyelhetné...
a bill maga tökéletesen megfelel a látatlanban állított elvárásaimnak. a minőség rendben, a QC jól vizsgázott ezen a darabon. a kapcsolók bitang hangosak egy membrános laptop billhez képest, de egyelőre élvezem. biztos megunom majd. a párom nem fogja szeretni, azt tuti. gépelni teljesen más rajta, mint amihez szoktam, egyelőre húzza maga után az ujjaim, hogy szórjam a betűket, nagyon kellemes.
az, hogy a keycap köszönő viszonyban sincs azzal, amit leütök, semmilyen gondot nem jelent, annál is kevésbé zavaró, mint vártan. a gombok távolságát szokni kell, de egész könnyen át fogok állni, a leütés hossza pedig igazán kényelmes. ellenben az ansi hátrányai már más tészta. az 'ű' helye talán még nehezen, de szokható, mert legalább van dedikált gombja. az 'í-Í' viszont gyanítom hosszútávú, ha nem örök problémám lesz ezzel a kiosztással, meglátjuk. a kisebb entert szokni kell, azt néha félre lehet ütni, a NumPad és a második enter hiánya egyelőre jelentékeny. utóbbiakat nyilván én választottam és tudható váltás volt. egyelőre jóval több a pozitívum, még az is lehet, hogy szokható és marad. 20 év ansi tapicskolás után rosszabbra számítottam
ha egy bill lehet kétszer ennyi (17 helyett mondjuk 35) az első tapasztalatok után minőség okán is el tudom akár hinni. azonban a mechanikus kattogás, double shot, custom board világában továbbra is leakadok azon, hogy egy billentyűzet 60 ezer legyen... :d
[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
-
dqdb
nagyúr
válasz Beretvás #47136 üzenetére
Akinek hasznos, az megveszi érte, akinek nem, az vesz olcsóbban egy másik billentyűzetet.
PixAlan listájából a jobbra-balra dokkolható numpadet jó ötletnek találom, de nem használnám, a többit pedig felesleges/káros/hülyeség változatos permutációjának, de ettől még nem kérdőjelezem meg más számára az adott feature hasznosságát.
-
gaben22
senior tag
válasz Ringman #47138 üzenetére
Köszi a linket, megnézem majd tüzetesebben, bár ti hamarabb megmondjátok, melyik kapcsolóra milyen kupakok jók. Mondjuk nekem 108-as germán layout van, úgyhogy aszerint kellene kupakokat keresnem (felirat nem érdekel nagyon), kép alapján lehet azt nem tudnám "kirakni".
-
gaben22
senior tag
Nekem nem TKL van piros kapcsolókkal, 7 pénzért vettem WH dealben. Kupak nyilván olyan, amilyen, de szerintem annyi lovettínót megért . Talán egyszer majd lehet venni rá rendes kupakokat. Én nem tudok még MX Blue-n se touch "typingolni", úgyhogy nem tudom ezen, hogy lehet, de hátha neked sikerül . Amúgy sokkal gyorsabban gépelek ilyen low profile billen mint mondjuk az MX Blue-n.
[ Szerkesztve ]
-
PixAlan
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #47126 üzenetére
rogok tudnak egy csomó fancy gamer funkciót mint pl jobbra-balra csapkodható numpad, más rog termékekkel szinkronizálható rgb, usb/aux pass through, volume rocker, ezeket a funkciókat kínaiak nem igazán csinálják. Nem mellesleg meg sokkal barátságosabb a szoftver, egyszerűbb makrózni és ha elromlik valami tudod hova vinni.
Még egyszer nem azt mondom, hogy ez megérné vagy hogy hasznosak lennének ezek, de egyáltalán nem igaz, hogy ugyan ezt megkapod 100 dollárért kínából.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #47126 üzenetére
Attól, hogy egy ROG billentyűzet túlárazott, még nem egy 60%-os olcsó kínait kellene felhozni alternatívaként ellene (akármennyire is jó az, mert tényleg jó, bár ha a hotswap socketektől eltekintünk, akkor a CK61-nél szerintem vannak jobbak a DIY piacon). Egy Ducky One-nal vagy Massdrop CTRL-lel szemben is egyértelműen alulmarad ár-értékben, azok játszanak egy ligában vele és a nagyobb Corsairekkel.
Az asztallapba süllyesztés jó ötlet addig, amíg a billentyűzetet nem kellene néha arrébb tenni kicsit használat közben.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Mr.Csizmás #47119 üzenetére
Nekem ezzel az a bajom, mint a legtöbb, nem túl körültekintően tervezett mechával, hogy túl magas a billentyűzet eleje, így a kényelmes használathoz az alkarodat az asztal fölött pár centivel kell tartanod párhuzamosan, ami órákon át gépelésnél nagyon fárasztó tud lenni.
Ha meg letámasztod a csuklódat az asztal élére, hogy ne fáradjon el a vállad, akkor meg nagyon hátra kell feszítened a csuklódat, ami hosszú távon legalább annyira káros (RSI és tsai)Szóval ehhez mindenképpen kell egy csuklótámasz.
Annak idején pont ezért tettem parkolópályára az XD84-et, mert túl magas volt, és fájt a csuklóm tőle:
#47123: Némelyik SA kupakszettnél szándékosan egyforma az összes kupak, mindegyik középső sor profilú.
1976 is ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
addikt
sa
Szerk: nem tudom, hogy egy alapbol elegge magas billentyuzetre miert jo egy magas kupakszettet is rakni, ha nem a foto kedveert, de en a sajatomon tuti hogy valami dsa-ra fogok valtani. Most oem van, de ennel magasabb tuti nem kellene.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #47120 üzenetére
Ez milyen kupakprofil lehet vajon? Eléggé magas, de szemre nem tűnik döntöttnek egyik kupak sem, és eléggé egyforma mindegyik sor magassága.
#47124: hmm, ennyire átverte volna a szemem a görbítés? Elsőre én is SA-ra gondoltam, mint tipikus magas profilú kupakra (főleg, hogy abból láttam már ezeket a színeket), de aztán az egyformának tűnő magasság miatt elvetettem.
[ Szerkesztve ]
-
PixAlan
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #47116 üzenetére
azért a rogokban van egy rakat extra funkció, mondjuk a nagy részük teljesen felesleges maradék meg az emberek 99%-nak teljesen nélkülözhető, de attól még ezeket nem kapod meg sehogy sem kínaiknál
-
Domonkos
addikt
válasz Mr.Csizmás #47119 üzenetére
Szexi, de ennek is pont ugyanaz a problemaja, mint az advantage-nek, hogy a huvelykujji csoportbol csak keves billentyu erheto el kenyelmesen. A hajlitott hatlap es a (tenting) doles viszont tokeletes.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Mr.Csizmás
titán
-
Domonkos
addikt
válasz Crabface #47114 üzenetére
Altalaban elegge nehez valakinek elmagyarazni, foleg megertetni, hogy mitol lesz egy billentyuzet jobb, mint egy masik. Aki nem ert hozza, es benyeli azt a rengeteg BS-t, ami a mai billentyuzetekhez jar, az konnyen atverheti magat.
-
Crabface
senior tag
Tegnap voltam MediaMarktban és nagyon elszomorító a kinálat. Van vagy 100 gémer billzet, aminek a fele membrános, csak van benne csattogás, mesterségesen... és 30E Ft
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
PixAlan
aktív tag
Nekem eddig semmit nem fogtak meg, ha alin írsz az eladónak kisebb összeget írnak a csomagra(általában kérés nélkül is megcsinálják), illetve jelenleg aszem 44 dollár a vámmentesség határa, szóval ha egy módom van rá felbontom a rendelést több darabra, hogy kijöjjön ez alá(bár olyan is volt, hogy ezek után a rendeléseimet összecsomagolták )
PCB mountos kapcsolókon van két műanyag pöcök, ahogy nézem a gk61-on is vannak ezekhez lyukak, így pcb mountos stabilabban fog benne ülni, bár szerintem plate mountos kapcsolókkal is jó lenne. Mondjuk pcb mountos kapcsolóból két nyisszantás plate mountosat csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
A billentyűzet ajánlóból kinéztem a HP QY776AA -t, ami még tetszene Cougar 200K, Lenovo Preferred keyboard -ot nem találni. Most egy Logitech K120 van, már régóta és meg vagyok vele elégedve. Érdemes cserélnem HP -ra vagy Cougar -ra?
Megmondom őszintén 10.000Ft feletti billentyűzetek nem hoznak lázba. És biztos jók a mechanikusok,de túl csóró vagyok hozzájuk.Mindenbe beleugatok!!!
-
Vanir
veterán
No, közben összeválogattam a kapcsolókat is, Kailh Pro Light Green-re esett a választás. Plate vagy PCB mount kell nekem? Bocsi az idióta kérdésekért, semmi agyam nincs az elmúlt pár napban. 70 darab gondolom elég ekkora PCB-re, még a selejtfaktort is beleszámítva.
Illetve ezekre (kitre, keycapekre, kapcsolókra) a vámosok milyen gyakran sarcolják rá az ÁFA-t?[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
Az ilyen nagyon extra layoutok annyira nem játszanak—még. Majd lehet, hogy a későbbiekben beruházok egyre.
Amúgy a Cherry MX Board 3.0, amit jelenleg használok, az lényegében kopásmentes, pedig használtan vettem úgy egy éve. Gyakran mosok kezet, és nem túl savas az izzadtságom, szóval ezzel sose volt bajam. -
PixAlan
aktív tag
Én is be akartam ezt dobni, nekem hatalmas előrelépés volt első körben az XD75-re majd rendes split billzetre váltás. Viszont gondolom Vanirnak fontos az ékezetek írása is, ami átszokást igényel ezeknél. Hagyományos staggered split meg vagy drágább, mint a megadott keret(mistel barocco) vagy teljesen DIY(keeb.io Quefrency)
-
dqdb
nagyúr
Ha már csuklófájás: ortolineáris változaton nem gondolkodtál még? Az XD75RE-hez már egész szép kiegészítő ipar épült ki, és ez is Kailh hotswap socketekkel van szerelve, mint a GK61.
#47107: jól. De ez laser etched kupak, azaz a felirat hamar kopni fog.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
KBDfans és KPrepublic boltokból valamilyen XDA vagy DSA profilos kupakkészlet kellően alacsony lesz neked. Mindkét boltnak van direkt oldala is és az AliExpressen is jelen vannak. A választék és az árak is eltérhetnek, érdemes mindkét boltot mindkét helyen megnézni.
Olyan, hogy relatíve olcsó EU bolt, nem létezik. Nagyon drága, mint az Originative, igen
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz PixAlan #47102 üzenetére
Jó tudni, ebbe a részébe a történetnek már nem folytam bele. Egy zacskónyi "fantasztikus" időzítéssel rendelt Burnt Orange arra vár, hogy tolómérővel végignézzem, mennyi használható fel belőle garantáltan mellékhatás nélkül.
Mondjuk érthetetlen ez a bénázás, amikor a többi általuk gyártott switchnél nem jelentkezik ilyen (saját nem box típusok, Massdrop Halo, Input Club Hako).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Kailh Boxszal csak óvatosan, mert a korábbi sorozat stemje képes a kupak megrepesztésére. Direktben a NovelKeystől rendelj, ne random alis eladótól, és tutira már a javított változatot kapod meg (KBDfans talán még belefér, nem tudom, hogy tőlük jött-e ki hivatalos nyilatkozat, hogy belefuthatsz-e esetleg régi változatba, vagy ők is visszavonták teljesen).
Taktilis, de nehezen /nehezebben bottom outolható kategóriában nézd meg még Hako és Halo kapcsolók grafikonját is Haata korábban linkelt oldalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Autós topik
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- DUCKY One 3 Daybreak Mini
- 25.02.03 UTOLSÓ BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Glorious PC Gaming Race GMMK TKL RGB mechanikus billentyűzet - Gateron Brown, US (GMMK-TKL-BRN)
- Logitech G Pro gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Asus ROG Strix Gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest