Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #15 üzenetére
A Pentax is érdemel legalább egy bekezdést a történelem széljegyzetei között. Amúgy a Q rendszerre és a kissé fura K-01-re gondoltam, ahogy említették előttem.
Mondjuk szerintem a Pentax ott ásta be magát nyakig egy gödörbe, mikor előállt a Full Frame DSLR rendszerével azon a ponton, amikor már nyilvánvaló volt a jövő iránya. Elég menő lett volna a Sony után, de még a Canon-Nikon előtt kidobni egy FF MILC rendszert.
Mondjuk ők a történelem állandóan csődben lévő, tulajdonost alsógatyánál is gyakrabban cserélgető, de valahogy mindig visszatérő túlélői.
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #23 üzenetére
Lehet csak a megszokás teszi, de ez miért van offba rakva itt?
Amúgy én csíptem a K-01 kajla kinézetét, ha egyszer lenne vitrines gyűjteményem én kiraknám a polcra. De anno semmilyen késztetést nem éreztem arra, hogy fotózzak vele, pedig akkoriban én is Pentax DSLR-t használtam.
Én is vártam gurít-e valamit a Pentax igaziból MILC fronton ehelyett a blöff helyett, de ráuntam és én meg Fujifilmre váltottam, mellé jött a Micro 4/3.
-
MrChris
nagyúr
válasz Mercutio_ #23 üzenetére
Hát ezért nem értem a milcekre kijövő egyre brutálisabb méretű objektíveket. Aztat elhiszem, hogy nagyon tökéletes képűek a pro-k és ahhoz ez kell, de mint ez a 70mm-es is meglepően kicsi, mint ahogy amit ismerek m4/3-ban is léteznek kicsi elég jóképű obik, de miért nincs több?
-
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #32 üzenetére
"a méret/súly a minőség garanciája"
Nagyobb részt igen, szerinted miért rohangálnak 1,5 kilós 70-200-asokkal a profik? Biztos viccből jött mellém a lelátóra egy fotós egy 500mm-es 3 kilós fix-szel múltkor. Következőnek szólok nekik, hogy rakják fel a fél kilós kitobit, mert ez így nem lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #34 üzenetére
"És hahó látod amúgy milyen topicban vagy?"
Igen, de ettől még ugyanúgy megmaradnak az arányok MILC-en is
"én arról beszélek, hogy a kisebb bázistáv a modernebb lencsék/bevonatok és alapanyagok mellett lehet kicsi/kisebb könnyebb obikat csinálni."
A Canon RF 28-70-es f/2-je 1,5 kg, és az RF 50mm f/1.2 pedig 1kg. Mindkettő brutális képminőségű, de nehezebb is, mint a többi hasonló MILC obi
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #39 üzenetére
"Btw a technikai fejlődés adta súlycsökkentés az általad úgy látom nagyon kedvelt Canon fényős fixeknél is látható,"
Igen, látható a súlycsökkentés, ugyanígy csökkentette most a Canon is a 400-as f/2,8-át, hogy behozza a Sony-t Objektív generáción belül kell nézni az ilyet, ezt nem írtam le.
"Most őszintén, mennyi milc rendszert ismersz/használtál, beleértve akár az általad sokat emlegetett Canon R(P)-t?"
Flickr-ön fent vannak a képek, hogy miket tudnak az objektívek
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Mercutio_ #39 üzenetére
Valszeg ez egy megfejthetetlen rejtély, Laowa 9, Laowa 7.5, mindkettő rendkívül kicsi objektív, nagyjából azonos teljesítmény, a pici méret különbség lefedi a képkör eltérés növekedést, kb. arányos. Ez pedig a hasonló FF párjuk, 15/4 csak makró kiépítésben. Ez se nagy.
Akkor ez még jobb minőségű. Azért ilyen méretű, mert ki kell rajzolja a FF képkört, máshogy nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz Mercutio_ #96 üzenetére
Az igazság az, hogy egy belépő szintű MILC és SLR között nincs érezhető méret- és súlybeli különbség, a használhatóság, ami a MILC esetében lényegesen jobb (ebben a kategóriában). A Canon esetében mondjuk nem lenne nagy kunszt egy olcsó EF bajonettes belépő gépnél kicserélni a tükröt egy elektronikus keresőre és vinni mindent tovább, de ugye némileg jövedelmezőbb helyette egy másik M rendszerre áttéríteni az embereket (ahol van pár gyári obi, de azért egy adapter is ajánlott hozzá meg egy-két olcsó tükrös obi).
Ahogy írtam, modellfüggő a dolog és nem általánosítható, a másik esetre is lehet példákat találni a jövőre nézve is.
Ami ténylegesen óriási veszteség, az a rendszerváltás, talán ez is lehet az egyik oka, hogy mindenki elfogult a sajátjával szemben.Elég kevés példa van, de lehet úgy is kipróbálni egy másik gépet, hogy nem csak azt hangsúlyozni, hogy a jelenlegi mennyivel jobb (itt is van némi elfogultság, de messzemenően nem akkora, mint általában).
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mercutio_ #124 üzenetére
Még 4 és megvan a 8k+ videó is Bizonyos esetekben (pl. sport) jó dolog a gyors sorozat. Viszont elég szar belőle kiválasztani az egy legjobb képet. Főleg ha hozzám hasonlóan csak ritkán és családtagra ereszted rá.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mercutio_ #158 üzenetére
Multi aspect nélkül ugyanabból a kristályból több érzékelő gyártható le, tehát olcsóbb. Mivel kisebb a szenzor az IBIS is kisebb tömeget mozgat, hatékonyabb tud lenni, kisebb erőknek ellenálló alkatrészek kellenek azaz megint csak olcsóbb. Nem neked, a gyártónak. Múltkor olvastam egy cikket a Totalcaron, hogy az autógyárakban milyen fillérbaszás van a szériakocsik gyártásánál. Ahhoz képest egy multi aspectet elhagyni még semmi.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Speeedfire
félisten
válasz Mercutio_ #187 üzenetére
Teljesen jogos. Ott sigma 85, és sony 50 lett volna.
Ami ~2100 euro (990+220+870=2080)
Soul: Valahogy nem vagyok kibékülve a türkösökkel. Illetve amit te küldtél az annyi, mint Libéria éves költségvetése.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
vihartigris
őstag
válasz Mercutio_ #273 üzenetére
Minden rendszernek megvan a sajátos színvilága, plusz számtalan lehetőség van előre vagy utólag állítani színeket, kontrasztot, telítettséget, stb.
Ezen kívül mindenki eldöntheti, hogy neki a Canon, Fuji, Nikon, Panasonic, Sony, Olimpus, Pentax vagy más gép színvilága jön be jobban. Ez így van jól.
bármi reciproka a semmi
-
80hun
addikt
válasz Mercutio_ #284 üzenetére
A lakkoság nagyrésze tojik rá mivel a kijelzők 99.9%-a nincs kalibrálva
Meg ha természetes szint akarsz akkor az összes dobós mert egyik kamera sem szinhelyes(az új sonyk mondjuk kifejezetten közel álnak hozzá) Használj pro colorcheckert és akkor azt kapod amit látsz. Csak nem fog tetszeni
Tehát ez az egész megint arról szól kinek mi az eyecandy.[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz Mercutio_ #286 üzenetére
Hát ne is haragudj de sokat fotózok mobilal és sokszor jók is. Sőt videóra csak azt használom mertsz szerkeszgesse az akinek van ideje erre. A raw feldolgozásnál is a legkedvesebb képekre szánok 5percet.
És mit ne mondja sony után most canon van és nem jobbak a szinek semmivel. Legalábbis nem tetszik jobban egyenlőre.Meg aki nem használ mobilt a családi pillanatokhoz az sokmindenről lemarad.
Tehát poénkodhatsz vele de a mobil kötelező darab akinek fotosak a fényképek és videók
Majd ha egyszer megöregszem lehet lesz rá több időm
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz Mercutio_ #425 üzenetére
Ezt is megértük, Merci Sony váz mellett áll ki
Nagy igazságot mondtok, sokszor hajlamosak vagyunk az elvárásainkat, vélt igényeinket az aktuális csúcsmodellhez igazítani. Sokszor a régi kedvenc ellenében is.
Persze ez nem mindig baj vagy rossz, csak a lovon innen kell maradni. -
80hun
addikt
válasz Mercutio_ #425 üzenetére
Szobában lowlightban(iso3200tőlkb )belasult kicsit.
Igazából ez főleg afc -ben volt gond számomra.Normál fényben sem rossz az af-c de ugye messze nem az igazi, pl egy a6300 sokkal-sokkal fejlettebb
Volt sokféle obim , utonljára tamron 28-75. A legjobb az af az 55/1.8z-vel volt
De ne érts félre , nagyon jó kis gép főleg azokon az árakon amiért ki lehet csipni. Amig a gyerek nem kezdett el iszony kavarni mint egy versenyautó addig még adapteres canonal is lőttem a képeket.
Aztán kellett vmi gyorsabb és olcsóbb mert semmi másra nem használom modt a gépet idő hiányában.
Igy lett begy 80d jóáron 10-18+24/2.8 +50/1.8 + 55-250 társaságában.Kb ennyi röviden.
Másnak tökéletesen megfelelhet de sajna nekem kell a gyors afc. Annó ezért hagytam el az mft-t is és azóta is siratom hogy még mindig nincs pdaf az e-m10 szériában. -
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #550 üzenetére
Nem terelés, de tudod, hogy egy időben mi ment a Milyen cserélhető objektíves topikban... Zebrából nem állapítod meg a színeket és nem mindenki S-Log-ban videózik meg utána vacakol a szerkesztéssel....a Sony pedig szereti kiégetni a dolgokat alapértelmezetten: [link]
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #550 üzenetére
"még a fapad Pana GX80 is"
Mii? Hogy az fapad? A funkciók 2/3-át nem használom, sőt egy részét nem is igazán értem. Az egy tök pro gép
Komolyra fordítva, bő 10 év van eközött és az előző gépem között, egy kicsit nagy volt a váltás, folyamatosan csodálkozok rá a dolgokra. -
brickm
őstag
válasz Mercutio_ #887 üzenetére
Nem akarok bunkó lenni, csak ilyenkor már inkább úgy fog lejönni.....
A kérdésem első körben arra vonatkozott, érdemes-e JPEG-et generálni a RAW mellé, vagy totál felesleges szivatása a gépnek(esetleg lehet még hátránya is, pl mentési sebességben stb) Külön bekezdésbe tettem mellé a CR3-as kérdést, mivel ez egy vegyes MILC SZAKMAI topik, ráadásul látogatottabb, legalábbis jobban pörög HSZ-ek szintjén, mint a canon topik, aminek szintén tagja vagyok. Úgy gondolom egyik kérdés sem OFF minőségű ebben a topikban.
A hozzászólásod inkább a kössünk már bele valamibe/valakibe kategória és csak annyit tudok rá mondani, hasonulva hozzád, hogy azt hittem egy felnőtt embernek megy a szövegértés ilyen szinten már...
De én ezt itt le is zártam, szerencsére kaptam választ.Jó fotózást!
[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz Mercutio_ #891 üzenetére
Látod, így már könnyebben beismerni, hogy valóban lehet(nem biztos), hogy jobb helyen lett volna a canon M-es topikban az egész kérdésem, de így is jóval előrébb jutottam veletek, mint a sima böngészéssel.
Eos M50 a mostani gép egyébként.Matska
Neked is köszi a választ, hasonló jó lenne nálam is. Nem kell mindenből RAW, úgyse szerkesztek mindent nyakra főre. Sőt... Meg amúgy is 15-20képből egy tetszik igazán, a többi csak a helyet fogja.. meg élményKipróbálom mit tud a finomhangolás a JPEG generálásnál. Piszkálom még, mert nem nagyon ismertem még ki, sőt. Szinte minden nap meglep.Első komolyabb gépem, előtte Finepix S2000hd-m volt, a RAW adta lehetőségekről csak álmodtam, így az volt az első, hogy kikapcsoltam a JPEG-et.
madgie
Az szép, jó munkát -
vond
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #923 üzenetére
A FB kinyírja azt is.
Itthagyta a kolléga az asztalomon tölteni.
Valakinek gyorsba' egy A7III + 35/1.4 + 85/1.4 féláron?Azért ez a 85-ös nem kis darab, meg van egy pötty tömege is.
Szombaton esküvőzünk, majd mellérakom a G80 + 42.5mm f/1.7-et.[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
Muerte68
addikt
válasz Mercutio_ #941 üzenetére
De,de jóval jobb mint az 1- volt ezekben már van fázis alapú fókusz is.
Ami hátránya a fix kijelző,azt a többi XT-10-20 tudja
A T széria az meg a pro kategória mindenben jobb és drágább is.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #1058 üzenetére
Annyira garantáltan piacképes, hogy a Panasonic is teljesen feladta mára ezt a vonalat. A GM sorozat baromi régóta nem frissült már és semmi jele, hogy fog még valaha, a G-osztály már teljesen máshol tart méretben, tudásban, szerepben is, mint a G3 volt anno. A Panasonic úgy általában véve a rangefinder vonalat is leredukálta egyetlen GX9-re, amiben összevonta a GX8 és a GX80-at (az üzleti életben ezt hívják racionalizálásnak és pont a piaci igény hiánya motiválja). Ezzel szemben ott a G80/G90, G9, GH5, GH5s, G9 és már a Full Frame vázaik is amik nagyon nem ezt a zsebredugós igényt elégítik ki.
Az Olympus esetén is beleállni látszik a földbe a PEN vonal, ott is az OM-D fogy sokkal jobban. A két gyártó együttvéve pedig a piacon nem tesz ki 10%-ot sem.
Tényleg nem akarok senkit bántani, de egy évtizede megy ez a "majd az emberek felismerik milyen jó dolog az apró-pici-cuki-zsebredugós MILC és akkor majd akkorát robban a piac, hogy ihaj" álmodozás, de nem erre megy a világ. Én is bánom, mert én is ezt kedvelném. Nekem sem Panasonic G80 lenne az MFT vázam, ha a nyomorult gyártó tényleg megcsinálja a GX8 folytatását az elkaszálása helyett. De ez van.
(#1061) tvamos: Igen, pont ezt akartam mondani, hogy a Sigma igazából csak hobbiból csinál fényképezőgépeket és hobbiól meg nem számít a piacképesség. Az objektív gyártásuk nagyon hasít és szépen megélnek belőle, így belefér az, hogy olyan gépeket csináljanak, amik egy nagyon szűk rétegnek szólnak. Nincs ezzel semmi baj, világ életükben ezt csinálták kamera gyártás néven.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.