- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- VPN topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen routert?
- Tomato firmware
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Louro #126182 üzenetére
Mindenképpen közjegyzői okirattal lenne megoldva.
Nem akarom verőlegényekkel kidobatni a lakót.A 3 havi ránézés is megoldható, lakik család a környéken aki párhavonta körbe tudja fotózni belülről.
Pontosan a környék ismerete és a segített menedzselés lenne nagy könnyítés.Ha lelakja, ugrik a kaució.
Vagy az otthon is csak 1 havi díj? -
válasz Louro #126185 üzenetére
Nagyon az az érzésem, hogy most valamiért arra ösztönzik az embereket, hogy minél előbb bontsák fel a pmápjaikat és tolják TBSZ-be. Tudom, hülyén hangzik, de kinézek ilyen trükközést a nagyjainktól. Majd pedig februárban dobnak egy nagyot, de addigra az emberek mindent betoltak TBSZ-re, mert hát szochó.
Ennek a monológnak csak én nem látom semmi értelmét? Miért is trükköznének "nagyjaink" azzal, hogy az emberek elvigyék a MÁK-tól a pénzüket - amit ők kezelnek, ők fölöznek le és nekik kell forrást teremteni a kifizetésre - hogy aztán azt külföldi értékpapírokba forgassák? Ha összeesküvés elméleteket gyártunk, akkor legalább a legalapabb logikai szabályokon ne bukjon már meg
Az utolsó mondatot még ennyire sem értem. Mit dobnak februárban és az kinek és mire lenne jó? -
vw1.820vt
csendes tag
válasz Louro #126017 üzenetére
Hosszú távra tervezünk. Van 1 lakás ami ki van adva, amiben lakunk az meg hitelre van. Nagyjából havi 2 millió a bevételünk és ebből 1 milliót költünk mindennel együtt. Nem élünk nagy lábon de a szülőktől mindig azt halljuk hogy spórolni kell mert ki tudja mi lesz a jövőben és hogy ott a hitelünk 20 évig. Szerintük munkából kell megélni és pénzt keresni.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz Louro #125726 üzenetére
Meg kell várni inflát és utána kalkulálni.
Hasracsapva inkább fixmap, de nov infla adat után már ~fixre lehet kalkulálni. Ha jan elején fixmap kamatát csökkentené MNB akkor akkor kalkulálni és átülni fixmapba. Viszont szerintem nem lesz fixmap... csökkentés. A tavaly 18% miatt beáramlott forró tőke egy része távozni fog a forrás meg jövőre is kell.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Én még a '25-ös portfolio-mat sem véglegesítettem, te meg már '26-nál tartasz? Ez aztán az előrelátás, sokat kell még ehhez tanulnom
Amúgy milyen trükközésre gondolsz így december közepén? Már 11 havi infla adat megvan. Decemberre bemondanak egy -10%-ot, hogy azzal az 1/12-ed súllyal is lejjebb tudják vinni?
Amikor tavaly még volt ennek tétje és mindenáron lejjebb kellett vinni, akkor már októberben egyszámjegyűnek mutatták ki az inflát. Na ott, sztem, hogy trükköztek. De el kellett kezdeni már 3 hónappal év vége előtt...[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Egyelőre felesleges átraknod. Várd meg legalább azt az időpontot amíg bejelentik az új verziót belőle mert 0.25%-nál úgysem fognak tudni többet vágni a kamatból. Ha mégis akkor meg úgyis tudsz még venni a jelenlegiből.
Akár februári, akár márciusi pmap-od van jelenleg akkora előnyt ad (tizen%) amit 3 év alatt sem hoz neked vissza az a +0.25% amiért elkapkodva váltanál.
SZERINTEM ráérsz lejáratkor."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
aujjobba
addikt
-
Paxker315
addikt
válasz Louro #115902 üzenetére
az attól függ. Mennyit ír keretnek a felugró ablakban? Ha nem látod a megvásárolt eur-t "settled cash"-ként, akkor még nem tudod vásárlásra használni. Akkor elképzelhető, hogy hamarosan már fogod tudni. Általában nagyon hamar lekönyvelik, de előfordulhat akár 2-3 munkanapos átfutás is, mire "settled" lesz az átváltott deviza és így tudsz rajt' vásárolni.
VAGY, ha már "settled", és így nem tudsz vásárolni, érdemes ráhagyással kalkulálnod, nem "kicentizni". Teszem fel, nem 32 hanem 31 db-ot veszel a választott instrumentumból.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Louro #112105 üzenetére
Szerintem ez a lepes egy jo kockazatcsokkentes amiatt mert Magyarorszagtol fuggetlenne valik a befektetesed. Ez akkor a legertekesebb ha tervezel elkoltozni, de ha nem tervezel akkor se rossz. Ki tudja ha ez a rendszer bedurvul, milyen adokat, bunteteseket kapnak a "spekulansok"
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
feki4eva
csendes tag
-
-
Ixion77
addikt
Itt láthatod, hogy ugyanaz az ETF különböző piacokon különböző valutában vásárolható meg. A Londoni tőzsde a legviccesebb, mert ott két külön tickerrel is létezik, egyik dollárban, másik fontban. De a mögöttes termék mindig ugyanaz. Hasonlóan, mint amikor a BÉTa piacon forintért veszel eurós ETF-et.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
PredatorZoli
Topikgazda
a 2 hetet megéri megvárni.... Nem csak azt kell kiszámolni hogy mennyi idő alatt hozza vissza a 0,5-öt a pmáp mert 2 hét alatt a máp+ is hozna valamennyit így kicsit több mint 12 nap a határérték....
De kérlek számolj picit azért néha, ne csak adhoch hozz döntéseket a pénzeddel mert rossz nézni!
-
fokukac
nagyúr
elvileg az a szexi a máp+-ban hogy kamatfordulókor bukó nékül tudod kivenni, de még ezt sem biztos, hogy megéri megvárni.
Az új 16%-os PMÁP ~12 munkanap alatt termeli ki a máp+ 0,5%-os visszaváltási díját... amúgy pedig háromszor akkora a kamata.ha bármikor kellhet, akkor vegyél rövid DKJ-t, még az is közel háromszor annyit hoz mint a máp+...
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
PredatorZoli
Topikgazda
Ahogy néztem pont két hét múlva lesz az elsőnek a kamatfordulója.
Ami 2 hét múlva fordul, azt még éppen megéri megvárni, de ami már 3+ hét múlva fordulna, azt nem érdemes.
Bár ami MÁP+-ban van (5m) azt lehet hagyom abban, hogy baj esetén legyen mihez nyúlni.
Te ennyire szereted kidobni a pénzt az ablakon? Éves szinte fél milliót dobsz ki a semmire! Az majd negyede annak, amit kínkeservvel egy egész év alatt félre tudsz tenni... Nagyon cudar a kapcsolatod a pénzügyekkel az elmúlt 2-3 írásod alapján. Nagyon sokan vannak, akik dolgoznak mint a güzü, de a legfontosabb döntéseket szúrják el...
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
Nem tudom hogy mit kókányoltál össze a kalkulátorral, de hogy kihoztad azt hogy nem éri meg átváltani a máp+ odat, az adabszurdum. Ilyen szenárió egyszerűen már nem létezik. Nagyon fontos hogy legyen egy exhas becsélése az embernek, amivel nagyjából át tudja gondolni, hogy amit akármilyen kalkulátor kidob neki, annak lehet-e köszönő viszonya a valósággal. Valószínűleg teljesen rosszul használtad a kalkulátort és elhitted a zöldséget amit kiadott.
Ez kb olyan, mint amikor egyik volt általános iskolai osztálytársam kamatos kamat számításakor kihozta, hogy 100 ezer forint 3 év alatt évi 5% kamatra befektetve, és abból lesz 15 ezer forint vagyis -85k. Sokan bele se gondolnak hogy amit kiszámolnak, az úgy mégis reális-e.
Szerintem havi 100-ból is lehet már ETF-et venni, 3-4 havonta vásárolva. 200-ból meg bőven lehet, célszerűen 2-3 havonta vásárolva.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Stanlee
őstag
A kerdes tobbszor felmerult, a tobbiek mar ramutattak, hogy ez nem annyira egyszeru, mint ahogyan azt sokan gondoljak.
Atlagjozsi ugy gondolkozik, hogy minimal onerovel banki hitelre vasarol egy lakast, kiadja, alberlo fizeti a torlesztoreszletet, lakas erteke novekszik az egekbe, nincs vele gond es 20-25 ev utan van egy lakasa.
Ezzel szemben az van, hogy orulhetsz, ha 200 e Ft/hoert ki tudod folyamatosan adni a lakast. Adozni kellene utana. Az ingatlan ertekenek legalabb 1%-at erdemes lenne eltenni amortizacio cimszo alatt. A megnovekedett banki kamatok miatt ma mar 20-25 eves futamido mellett sem tudod kiadni annyiert a lakast, hogy a berleti dij fedezze a toketorlsztest es kamatot. Ha adozol utana es meg az amortizaciora is koltesz, a sajat munkadat is felszamolod - ez nem egy otthon ulok es nincs vele semmi dolgom befektetes - szerintem nem eri meg vele foglalkozni.
Nekem van egy lakasom, amit kiadok, igazabol nem egy fonyeremeny, de valoszinuleg az en hibam, lehetne ebbol tobbet is kihozni. Tobbszor elgondolkoztam egy masodik vasarlasan "befektetesi cellal", viszont mindig oda lyukadok ki, hogy nem igazan eri meg, mert akkor a megtakaritasom, vagyonom nagyobb resze 2 ingatlanban osszpontosulna, amit nehezen lehet eladni, ill. abban kell biznom, hogy 30 ev mulva is jo erteke lesz az ingatlannak.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
goccer
aktív tag
De miért nem éves hozamot számolsz? Ennek így semmi értelme. 50m a tőke 200*12 az éves hozam ami 4,8% ahogy írták. Persze a valóságban nem ennyi a hozam mert lesz költséged, fog üresen állni, nem fizetni a bérlő stb. A lakás reál értéke meg vagy nő vagy nem, azzal nem biztos hogy nagyon számolnék.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
Ilyen időtávon így számolni hozamot elég meredek, 20 év alatt már valahogy az inflációt, meg a kamatos kamatot is figyelembe kéne venni (kamatos kamat kapcsán felmerül, hogy a származó bevétel mibe megy?)
Egyébként igen, jól számolod, az ingatlanbefektetés megtérülése jelenleg meglehetősen tré egyéb befektetésekhez képest, pláne ha kp-ra veszi valaki. Ráadásul az ingatlan bérbeadás nem az a klasszikus lustaportfólió, van vele munka.
Hosszú távon egyébként 1% reálértelemben vett árnövekedés/év a korrekt számítási metódus, a világpiacot tekintve az ingatlanok hosszútávon eddig ilyen ütemben drágultak.
Nameg hosszú távon az amortizációt is illene figyelembe venni, arra is nyugodtan lehet számolni 1%/évet.A környezeted valszeg úgy csinálta, hogy megvette 20% önerővel, és szerencséje volt mert a piac hirtelen nagyot emelkedett, és a nagy tőkeáttét miatt sok lett a haszon. Ez persze sanszos hogy nem ismétlődik meg, vagy legalábbis biztos nem ilyen mértékben.
-
RegElek
csendes tag
Az én meglátásom:
A fenti számokkal az éves "bruttó hozamod" 4,8% (ha adózól a 200k-ból, már nincs ennyi sem).
Ennyit még a MÁP+ is hoz (5 éves távon). És akkor még nem beszéltünk az x évente elvégzendő felújításokról, időként elromló eszközökről, karbantartásról, no meg az idődről, amit ebbe bele kell tenned, arról, hogy találsz e megbízható bérlőt, stb.
Engem ezek egyelőre távol tartanak attól, hogy a portfóliómat konkrét ingatlannal bővítsem.De majd jönnek a nálam taspztaltabbak és megcáfolnak vagy megerősítenek
https://regelek.hu/
-
BeZol
őstag
Laptoppal most is át tudnék vonulni közeli ingatlanba, de nekem a komplett gépemre van szükségem, lassan ott tartok h 3 kijelző kéne nem csak 2.
Az asztali gépem erejére is szükségem van, mert napközben virtuális gépeken futtatok dolgokat amiket figyelgetek. Ez távoli eléréssel laptopról rémálom számomra.Amúgy egy lakást 100-ért kiadnak, akkor feléért nem fogják kiadni még, ha nem is élnél ott
Igen, de hátha van olyan üresen hagyott lakás, amit amúgy nem akarnának kiadni, de így meg rendben lehetne a dologsss:
yep, szoba így annyira nem bejövös dolog.KMT:
nincs elég szoba a mostani lakásban, asszony énekesi babérokra akar törni, egész nap énekelget, online tanfolyamjai vannak, nincs itt életterem ilyesmire. Mostani fejhallgatóm is szűri a zajokat, de nem eléggé. Agybadugós fülhallgatóm is van, az már majdnem jó, de alapvetően azt mondanám, h böki a másik szemét h itthon vagyok és semmire sem kérhet meg, egyszerűen nem tudja felfogni h "dolgoznék", este pedig megkapom h rám nem lehet számítani semmiben... Nem vagyok hajlandó ezt többet napi szinten hallgatni. Január elején elhatároztam h muszáj váltani, január végéig keresgéltem, nem volt semmi komoly találat ingatlanügyben, úgyhogy gondoltam egy próbát még itt megérhet, de akkor cuccolok át másik lakásba, nincs mese.Dare2Live:
hmm, hiszed vagy sem én ilyesmiket kerestem, de sosem találtam meg a rendes kifejezésüket. Na ennek adok egy próbát akkor, meg is rendelemPfiucska:
rendes zárható iroda kéne a komplett gépemnek, ez a verzió nálam nem felelne meg.
Konkrétan konténer-irodákat, ill. homepod-okat nézegettem már, hogy udvarra beteszek egyet, csak nem érzem azt, hogy biztonságban lennének benne a cuccaim, ami pedig normálisan néz ki, abba túlságosan belátni és 6m Ft környéke, annyit meg nem ér.
Továbbá mi van ha már nem kell? Resell value lehet békapopó alatti. És akkor télen/nyáron fűtés/hűtés dolog még lóg a levegőben, mert ki tudja a gyakorlatban milyen szigetelésűek ezek. -
PredatorZoli
Topikgazda
Ez abszolút így van, szerintem nem csak a költségeket becsülik alul az emberek és a bevételeket meg túl, hanem leginkább a kockázatot becsülik alul. Olyan hihetetlennek és valószínűtlennek tartják hogy majd pont az ő bérlőjük lesz a kretén vagy a fizetésképtelen, vagy hogy pont az ő ingatlanjában fognak össze-vissza cserélődni a bérlők.
-
vendingo
veterán
Igen, de ha idén igényelek TBSZ-t, akkor csak annyi lesz rajta, amennyit dec 31-ig bepakolok, az pedig nem sok jelenleg. Rendszeres megtakarítást tervezek, havonta fizetnék be, ehhez pedig kell egy teljes gyűjtőév.
Tbsz-en eladni is lehet a gyűjtőévben?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
fecus
őstag
Nem erre válasz csak kapcsolódó kérdés:
Ha a TBSZ-en már a gyűjtőévben realizálok hasznot, az adózik?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
mgoogyi
Topikgazda
-
Kobe
veterán
Ez gyakorlatilag koztorvenyes penzmosas, piramisjatekkal fuszerezve amit a videki uzletkoto csinal
Marmint csinalna ha tudna, mert hat a funda felhasznalasa szemelyhez kotott, es csak olyan ingatlanra lehet amiben a szerzodo fel tulajdoni lapon legalabb resztulajdonoskent jegyezve van
Es meg akkor is kimehet a funda ellenorizni a felhasznalast beepitett konyhai butorokrol pl
Szerintem szinten atb*ssza az erintetteket, de ti tudjatok
Vagy okosba ad szamlat feketen felujitasrol amit el sem vegzett, de hogy valahol a folyamatban resztvevok kozul az egyik sirni fog (eselyesen a sitten) az ziher[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Szia,
Egyrészt miért hidaltál ettől le, másrészt miért gondolod, hogy anyádat csőbe húzták? Remélem nem azt válaszoltad neki, hogy "ez hülyeség", "becsaptak", mert azzal pont te húztad őt csőbe.
Nem találom azt a MOKKA adást, de nyilván nem pont így mondták ahogy most leírtad. Nagyon jól tették, hogy az egyszeri embert is próbálták meggyőzni arról, hogy ne hagyja elértéktelenedni a pénzét a párnacihában. Segíts anyádnak állampapírt venni, ha azt szeretné, mert nincs annál jobb kockázatmentes megtakarítási mód jelenleg.
Tényleg nem értelek, hogy neked ezzel most mi bajod van, és miért tekinted csőbe húzásnak. Csőbe húzás az, ha valakinek azt mondod, hogy ne tegye állampapírba a pénzét, hanem tárolja a bankszámláján vagy a párnacihában.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Ha a fehér kenyeret nézed, akkor már jó néhány éve nem volt áremelkedés.
Fehér kenyér - 1 kg - jelenleg (legolcsóbb):
Auchan: 215 Ft
Tesco: 219 Ft
Lidl: 219 FtÉn úgy emlékszem, hogy ennél nem volt olcsóbb 5 éve sem a kenyér.
@attiati: a kajáldában a menü ára nem feltétlenül mérvadó, mert nem tudjuk, mi az emelkedés oka. Ha az, hogy szigorodtak az élelmiszerbiztonsági előírások, aminek meg kell felelni, akkor inflációtól függetlenül is nőtt volna a menü ára. Vagy ha a menühöz már adnak üdítőt is, vagy fehérkenyér helyett rozskenyeret, akkor meg az is lehet az ok.
[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
Topikgazda
A kockázatot úgy értsd, hogy egy évben mekkora veszteséget vagy képes elviselni. 0%? 5%? 40%?
Ennek megfelelően érdemes megosztanod a pénzed kötvény és részvény etf között. Ez utóbbit több százezer forintos tételekben gazdaságos venni és értékpapírszámlát kell nyitni hozzá egy értelmes helyen.Az új állampapír akkor lesz jobb az 5 éves prémium állampapírnál(PMÁP), ha az infláció 3% körül vagy az alatt marad. Én legalább 70% PMÁP-ba fektetek, meg úgy általában alacsony bizalmam van a forintban.
Azzal, hogy ilyen vonzó az új papír és ebbe terelik az embereket, nagyon könnyű elinflálni a tartozást.
-
BÁ Nutrition
addikt
ennek a megvalaszolasahoz kapni kellesz elobb egy also hangon 5-6(akar triplajat) kontrakerdest, es csak utana lehet esetleg iranymutato valaszt adni
szal pl
mire kell majd
mikorra kell majd kb
kell-e egyeltalan 20 even belul
van-e mar hat havi vesztartalek ezen kivul osszerakva
mekkora kockazatot birsz bevallalni, elviselni
egyeltalan mik az elkepzeleseid az elvart hozamrol
stb[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
-
Dare2Live
félisten
vagy nem.
De, pedig nagyonis ez a normális. Megérkeztünk Európába. Ezt akartátok, nem? Ezért szavazott itt mindenki a narancs-pártra. Eljött a Kánaán. JOBBAN ÉLÜNK MINT 4 ÉVE! Tévedés, hogy ide csak az eleve jómodú olvasók írnak. NINCSENEK ITT A SZAKIK, akik csak feljebb lőnék az itteni átlagot. Kb. 1 éve írtam, hogy napi 50e-t keres egy kőműves. Mindenki hüledezett. Na! Ma már ez napi 75e! Most mit szóltok? A villanyszerelők/burkolók is simán hazaviszik a HETI 300e-t! Sima szakmunkások 6-7 hónap alatt kimaxolják a KATA-jukat! Felfogtátok ez mit jelent? Pedig jobb lesz, ha készültök rá, mert mindennek fel fog menni az ára rövidesen.Rimmel avval amit írtam pár hete egy festöről. Ott nem ad számlát ahol tud. Mert ha kifut a 12misiből bukja a kivát és ezért már novemberben nem dolgozik.
Tehát fixen megvan a havi 1misi nettoja hivatalosan....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Kobe
veterán
Ezert leszek kivancsi, hogy amikor normal JTM mellett is mar egy penzugui szempontbol eleg "vonzo" ados is kiarazodik a piacrol, akkor szigoritott JTM, megnovekvo lakasafa mellett vajon ki lesz kepes elegseges merteku hitelhez jutni.... Mert hat ugye az MNB egy iranyba gondolkozik, a valo eletben operalo bankok meg mar most teljesen masik iranyba
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Nah, nekem ennel kb 30-35% magasabb rendszeres osszjovedelemre (a rendszeres bonuszok + stbvel nem is szamolva, pedig az meg feljebb lokne az atlagbevetelt) mondtak 30-32M maximum vetelarat (onerovel egyutt)
Vegig fix kamatu hitelre, termeszetesen (halkan jelzem meg, hogy idokozben kalkulatorok szerint a bankok kinalataban kb 1-1.5% ot kusztak felfele a 10-15eves kamatperiodusu hitelek, a 15 eves mar 6% korul van atlagban)
ez, mmint az ajanlott osszeg, ha nem csutkara hasznalod ki, akkor ujepitesuben kb 40-46nm kozotti 1.5 szobas ujepitesut jelent (ekkora mereture nem erne meg valtanom, most is meretben ehhez kozeli, ill nem sokkal kisebb lakasban vagyok, aranyaiban joval olcsobbert mint amennyi a torlesztoje lenne) , vagy egy 60valahany negyzetmeteres panelt (kosz, ennyiert inkabb nem - illetve keruletfuggo, van ahol mar a 60nm koruli normalisabb panel is 30M felett van ), de nagyobb ujepitesure mar abszolut nem eleg, hazra, hazreszre meg plane nem
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
amikor 27-ről lett 5% akkor rohadtul nem változtak a bruttó árak, és szerintem most sem fognak. a többségnek simán nem fogja megérni beruházni, tehát új beruházás nem nagyon lesz -> máris nem lesz akkora munkaerőhiány az építőiparban -> olcsóbban vagy legalább nem drágábban fognak munkaerőt találni.
szerintem a lakáspiacot alapvetően a kereslet mozgatja, hiába találjuk ki, hogy legyen 1M a panelnek is m2-e ha senki nem tudja kifizetni.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
törölt tag
Jövőre drasztikusan csökken a jövedelemarányosan felvehető hitelösszeg, ha hajlandóság lenne is megfizetni a mostani árakat,az emberek nagy részének pénze már nem lesz rá, mert a fizetések még nem nőttek annyit, főleg nem annyi ideje, hogy legyen rá elég megtakarítás. Sokaknak a csok adja az önrész zömét most is.
Nagy áresést nem fog okozni, mert a magyar emberek nem értik a piacot, ha x-ért vettek nem fogják eladni 0.8 x-ért, inkább várnak, inkább drasztikusan csökken a használt kínálat, az áfaemelés miatt meg az újaké. A távolabbi jövő meg azon múlik, hogy a fizetések növekedése lépést tud-e tartani a törlesztőrészletek elkerülhetetlen megugrásával.
-
Kobe
veterán
Ott hibadzik a logikad, hogy feltetelezed nem lesz valsag.
Az emberek hajlamosak mantrazni hogy nem, 2008 nem jon el ujra, csak elfelejtik a valsag a ciklikus rendszer alapeleme, 10-20 evente kotelezo....Az arak valsag idejen nem attol mozognak hogy te mennyi hitelt vettel fel 5 eve, hanem attol hogy a szaki aki most honapokig feled se nez, elkezdi engedni az arat, hogy mondjuk ne haljon ehen a csalad.... Mas korneyezet amikor a 10-20M es melok kozul valogatni kell, es mas az amikor 1-2M es megbizasert is konyorogni vagy kenytelen
Ilyen alapon a 1.5-2evvel ezelotti szinvonalak nem tunnek elethetetlennek, ha azt nezem 2008ban voltak ingatlanok pesten is ami ertekuk 60%at elvesztettek....
-
Dr.Zoo
őstag
Elmondom Én Neked.:
Babakocsi használt 50-től, új 100-tól ami normális, és nem kell mellé plusz kiegészítőt megvenned.
Pelenkák, rugdalódzók, ruhák, légzésfigyelő, gyerekkád, baldahinos gyerekágy, gyerekszoba festés or meszelés, szekrények (használtban vannak best buy-ok) úgy eddig Nekünk kb. 400e-be vannak.
Doki 80-tól ha császáros, Szülésznő 50-től (ez a minimum!)"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
KMT
addikt
Az cib-es volt.
Nyiss számlát az államkincstárnál, és vegyél állampapírokat a tervezett tartási időnek megfelelően. Gondolom, egy része nem kell pár évig, az lehet PMÁK/BMÁK és mehet TBSZ számlára.
És ezt még kavarhatod befalappal is, ha úgy érzed.
-
Nem olyan friss ez az ügy, csak a médiába most vették elő újra.
Fatert kb fél-1 éve megkeresték a NAV-osok mert a lombardnál volt lizingje (a megkeresés időpontjában már lejárt) és nézték át a papirokat, mert már akkor nyomoztak lombardnál, illetve bekérték a bizonylatokat...[ Szerkesztve ]
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
axioma
veterán
"Nézd a jó oldalát. Ha tartotta az értékét. EGy év alatt is csökken a pénz értéke. Tavaly ilyenkor egy millió többet ért. Szóval még nyert is "
Hat szerintem tenyleg nem kene eroltetni azt, hogy befekteteseket akarj kiertekelni es kezelni
Bocs, nyilvan elirtad (vagy legalabbis remelem), a tartotta a nominalis mennyiseget nem egyenlo a tartotta az erteket kijelentessel. Azert is gondolom hogy elirtad, mert elobb szerepel hogy tavaly tobbet ert, majd rogton utana hogy nyert rajta...
-
Mercutio_
félisten
Évekkel ezelőtt született valami jogszabály a hazipenztarakban lévő összeg felső határáról, meg egyébként a munkáltatónak se éri meg időutazni a múltba, borítékolni, egy mancikát fizetni aki kp kezelési és egyéb feltételeknek kell megfeleljen.
150k-ig úgy is ingyen jutsz hozzá.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MaciG
addikt
Elméletileg kérheted. Ha tudod kontrollállni magad akkor jó megoldás lehet egy hitelkártya, aminél pl. vásárlások után 1-2 százalékot visszakapsz, és ha nem viszed mínuszba (vagyis időben egyenlíted a tartozásod) akkor nyerhetsz is vele (ha mást nem a banki költségeket).
BANZAII
-
pdw_ph
tag
Ha a kincstárjegy kamata 0.3%-al legalább magasabb mint a bankodnál (ugye ennyit vonnak le majd amikor visszautalod a pénzed a bankodhoz), akkor papíron megéri a kincstárnál vezetni.
A gyakorlatban viszont tökmindegy hogy 25 v 26 ezer forint kamatot kapsz szerintem. Ebből a szempontból érdemesebb a bankodnál lekötni. -
KMT
addikt
Az 1-2 év épp nagyon nem mindegy. Ha "kockázatmentes" jön csak szóba, akkor én kamatozó kincstárjegyet vennék (ezt viszonylag gyorsan, mert esélyes, hogy a közeljövőben csökken kicsit a hozama). A gránit sem rossz, de ha amúgy nem ott bankolsz, akkor ne kérj kártyát, illetve vedd figyelembe a tranzakciós költségeket.
Két évre nem kötnék le, benne van a pakliban, hogy kamatemelkedés lesz. Arra is figyelj, hogy feltörés esetén is értelmes kamat legyen.
Ha szóba jöhet kisebb kockázat is, akkor fontold meg a befektetési alapokat, mondjuk úgy, hogy a pénzt kettéosztod, és ami hosszabb távra nem kell, azt teszed bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- harman/kardon Citation 500 fekete & szürke - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi Mijia 1S robotporszívó
- LAUT PRESTIGE Folio for iPad Pro 12.9-inch (2022/2021/2020/2018) tok - Új, bontatlan
- Iphone 12 PRO Pacific Blue 128gb 5G
- Inakustik Das Monitor RCA kábel 4m (nem csak) Autó Hi-Fi-hez - Új, bontatlan, több db