Hirdetés
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Resike #58735 üzenetére
Főni, te ezt csinálod élesben, vagy csak egy elméletet vázoltál itt fel? Mert nekem cégem is van, katás EV is vagyok, de elképzelhetetlennek tartom azt, amiről beszélsz. Viszont ha mégis lehetséges, az egy kiskapu lehet a kamatadóval szemben.
#58746Resike
...ha önálló tevékenységből származó jövedelemként kezeljük a tevékenységet.
Ööö, oké, de mi ez az önálló tevékenység? Mert a Bitcoin kereskedelemnek nem hiszem, hogy van teáor kódja. Így amúgy már értem a dolgot, a Bitcoinra úgy tekint, mintha egy kiló krumpli lenne, amit megveszel olcsón, eladod drágán, a különbözet pedig kicsapódik haszonként. Ha ez így rendben van a NAV-nak, akkor valóban nem terheli kamatadó, hiszen nem befektetési eszköznek tekinti a dolgot, hanem egy terméknek.[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Már megbocsáss, de a nettó baromság az az, amit épp összehordasz.
Főállású katás vagyok.
Katás egyéni vállalkozásban nem generálsz nyereséget, nem fektetsz be cégként, csak számlázol, aminek ellenértéke megérkezik a te saját bankszámládra, és az onnantól már a te dolgod, hogy mikor és milyen árfolyamon váltod vissza.
Ha külföldre állítok ki számlát, adott devizában, akkor rá kell írni az aktuális MNB deviza-HUF árfolyamot is, és ez alapján megy a számolás, hogyha túlléped a 12M-t vagy az egy kifizetőtől 3M-t, akkor mennyi adót kell befizetned.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
PredatorZoli
Topikgazda
Már ne haragudj de nem. KATA-sként számlát kell adnod, és a számlán szereplő dologra vonatkozik ez a keret, aminél fixern adózol. Most bocsáss már meg, de befektetésnél hogyan és kinek szándékozol számlát kiállítani a nyereség után?
Cég fektethet be, így pl egy KFT, de ott nem fix az adó, hanem társasági adó van és kivételkor osztalékadó.....
Ingatlan bérbeadást sem lehet katásként adózni.
katásként te nem cég vagy hanem egyéni vállalkozó...de én még nem találkoztam főállású katással
Te tudod miről beszélsz most egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimizi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest