- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz aujjobba #49598 üzenetére
Erről a curvon 500 dbp-ről nem hallottam.
Tehát akkor 350k hufot lehet ingyen váltani ft-rol eurora illetve curvon is van 500 dbp-nyi ingyenes valtas es azt is lehet ft-rol eurora? A curvon van valami egyeb jarulekos koltseg a folyamttal kapcsolatban?
Jövőre elkezdem tölteni a nemrég megnyitott randomos számlám, és mivel kisírtam egy fizetésemelést a főnitől, jövőre havi 500k-t akarnék váltani, és betolni, ahoz meg már kevés a revo, de a kettővel együtt kiadná. -
vnorbi
aktív tag
válasz podcast #49597 üzenetére
Igen, erre gondoltam, de én még nem váltottam devizát náluk.
A Revolut spreadre nekem alacsonyabb érték rémlik (0,02%), de mostanában nem néztem. Akkor érheti meg mégis náluk váltani 350 ezer felett, ha nem nagy az összeg, mert Revolutnál nincs minimum díj, Randomnál meg van.
Dollárnál nem csak banki költség jöhet, hanem eleve a kiutalása is fizetős a Revolutnál.
-
aujjobba
addikt
válasz podcast #49597 üzenetére
Az 5 EUR minimumdij miatt nem olyan szep a kep, marmint EUR valtasnal.
Pl felmillio forintot akarsz valtani EUR-ra, az RC-nal 5 EUR azaz ~1800 Ft.
Revon 350ezerig ingyen, a maradek 150ezerre a 0.5% = 750 Ft.
A 0.1% arfolyam kulonbsegrol nem tudok, de ha van is az felmillional 500 Ft, ergo 1250 Ft osszesen.A $ dologgal egyetertek, ott a $20 kozvetitobanki dij teljesen tokon lovi a Revo-s megoldast.
-
podcast
tag
válasz vnorbi #49559 üzenetére
itt?
https://netboon.randomcapital.hu/?cmd=RATES
az utolsó ár oszlopban látható árfolyamot használják?
5 és 10 fillér különbség van a piaci középárfolyamhoz képest + 0,3% random díj.Akkor nem éri meg devizát váltani revoluton 350e limit felett: 0,5% extra költség + 0,1% árfolyam különbség. Dollárt pedig egyáltalán nem éri meg Revon váltani, ha tényleg rájön a 20USD banki költség.
-
-
aujjobba
addikt
válasz aujjobba #48792 üzenetére
Szokasos sztori, meg nem nevezett szerencsetlenhulye (en) 358 forintos atlagaron valtott eurobol megint bevasarolt a kedvenc ETF-jebol a kepen jelolt arfolyamon.
A Curve-ot is beszivtam, mert nem szamoltam a havi 500 GBP ingyenes vasarlasi limittel, igy radobott 2%-ot a valtasi arfolyamra.
Orulet egyebkent, a limites oldalon irja, hogy havi 9000 GBP a limitem, de azt mar csak egy eldugott link alatt mondja, hogy ebbol csak havi 500 van am ingyen.
Eh... -
aujjobba
addikt
válasz .wantííd #49589 üzenetére
Teljesen jo otlet, a nyeremenybetetet erdemes kivenni, semmi hozama nincs.
Nalam
- MAP+ a vesztartalek, mert barmikor hozzaferheto es kozben egesz jol kamatozik
- PMAP a forintos tartalekom masik fele, ez nehezebben hozzaferheto de ad valamennyi vedelmet az inflacio ellen
- ETF az osszes tobbi, hosszutavu megtakaritasAnnyi jotanacs, hogy ETF-be olyan osszeget erdemes tenni, amire biztosan nem lesz szukseged 10 vagy tobb even keresztul, mert sokat tud mozogni az arfolyama fel/le.
Nehogy az legyen epp egy leszalloagban, esetlegesen bukoval kelljen kivenned szukseg eseten.[ Szerkesztve ]
-
.wantííd
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni a megtakarításommal kapcsolatban. Jelenleg van 2 millió forint tiszta megtakarításom, valamint OTP gépkocsi betétből 350.000 forint értékű 7 db betét. Mivel a megtakarítási számlán szinte semmilyen kamat nincs úgy gondoltam hogy jó lenne esetleg MÁP+-t vásárolni kb. 1 millió forint értékben, valamint a gépkocsi betéteket megszüntetni mivel ahogy a topikban többször ki lett fejtve nem igazán egy jó befektetési forma. Első körben szerintem állampapírt vennék, és a betétek árából meg pedig etf-re gondoltam. Ez így mennyire hangzik egy jó ötletnek? Gondolva arra is hogy tartalék is maradjon. Az elsődleges célom lakás vásárlás lenne.
-
Oppenheimer
nagyúr
"Tesla Inc. will ring in 2021 with a “war chest” of around $20 billion, plenty to fund ambitious plans that include the launch of its futuristic-looking, all-electric pickup and heavy-duty trucks."
"We forecast Tesla to spend (about $50 billion) in combined capex and R&D” from 2021 through 2025, a figure that could prove to be “very conservative,” he said. That also compares with $27 billion spending target at General Motors Co. GM, -3.51% over a similar time span, Jonas said."
Nem lesz a Teslában komoly korrekció jóideig.
Nio is ki fog bocsátani új részvényeket, úgy látom 2.5B casht akarnak bevonni. Itt is meglesz a növekedés forrása.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
travix
aktív tag
Jó ez az ABNB meg DASH csak kár, hogy sehol nem tudtam venni
Tradestationon vannak ipo-k ahogy látom -
Bestspiler7
tag
nem elég itthon, de már a CNBC is őt kell látnom?
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok,
Ti mit csinálnátok kb. 700 USD készpénzzel, ha nem szeretnétek fizikailag megtartani? Vagy befektetném, vagy Forint/devizaszámlára tenném.
Ha befektetném, akkor állampapír lenne szerintem, ha nincs jobb kockázat- és költségmentes megoldás.
Érdemes egy szimpla pénzváltóban Forintra váltani és bankszámlára befizetni, majd állampapírt vásárolni?
Ha csak számlára szeretném tenni és később vásárolnék érte valamit hazai üzletből, akkor Forint vagy devizaszámlára érdemesebb befizetni?Köszönöm!
-
entrex
újonc
Random Capitalnál a dupla deviza konverziónál a második váltás jutalékát jóvá tudják írni.
Regisztráláskor kapott videóból:
Netboon bemutató és kereskedési eszköztár - Webinárium. 1:05:46 -
mgoogyi
Topikgazda
válasz Lex Icon #49575 üzenetére
Az újrabefektetéstől nem változik az etf értéke.
Az osztalék kiesik a részvényből, mint érték, pont osztaléknyival csökkentve a részvény értékét. Majd ugyanebből a kiesett darabból részvényt vásárolnak.
Pontosabban csak a leadózott darabot fektetik be újra, így valójában csökken az etf értéke osztalékfizetéskor.
Abban igazad van, hogy az osztalékok tudnak emiatt duplán adózni.
A mennyit adózik kérdésről én is azt hallottam, amiről aujjobba ír. -
aujjobba
addikt
Az ETF is adozik, de nem mindegy mennyit.
A pontos reszleteket nem tudom, de itt jon kepbe az, hogy az ETF hova van bejegyezve (domicile).
Ennek kellene utananezni adozasi szempontbol.'So, for instance, Irish-domiciled ETFs benefit from the US/Ireland double taxation treaty which reduces standard withholding tax rates on US stock dividends from 30 to 15%, whereas Luxembourg-domiciled ETFs are subject to the full 30% tax rate.' - [link]
Tehat egy luxemburgi bejegyzesu ETF 30%-ot adozik az USA fele, mig egy irorszagi csak 15%-ot.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Köszönöm az etf-es okosságokat.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HS 2142
őstag
válasz SzekeresPeti #49552 üzenetére
A CIB ECO is egész használható. (Én bankmonitoron keresztül regisztráltam, mert akkor ott biztosították a legtöbb kedvezményt, de érdemes megnézni esetleg ha van jelenleg a banknak valamilyen ajánlóprogramja).
Annyi feltétel van, hogy havi 100 ezer forintnak érkeznie kell valamilyen formában a bankszámlára, illetve ez új ügyfeleknek volt elérhető és ha nincs SMS szolgáltatás, úgy tényleg 0 forint a költsége az első két évben, a második év vége előtt pedig érdemes körbenézni a piacon ismét.I am...the architect of my own destruction...So this is it. What is written in the timeline cannot be changed.
-
aujjobba
addikt
válasz vendingo #49569 üzenetére
Kicsit reszletesebben a Distributing kifizeti neked az osztalekokat, ami ket dolog miatt is problemas:
1. a kapott osszegeket neked kell ujrabefektetetned, vagy csak parkoltatod hasztalan a szamladon
2. a kifizeto akkor is levon belole ~15%-ot, ha TBSZ-re megy.Az Accumulating az osztalekokat visszaforgatja az alapba, tehat neked semmi teendod nincs.
-
Lex Icon
senior tag
válasz vendingo #49569 üzenetére
Érdemes használni a JustETF oldalt az ETF adatainak megkeresésére.
Egyébként Accumulating/Distributing.
Az A lesz jó neked.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Vanguard ftse allw A és D között mi a különbség?
Melyiket érdemesebb venni tbsz-re?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
aujjobba
addikt
válasz ger15xxhcker #49565 üzenetére
Hol keletkezett ez az arfolyamnyereseg?
Ha egy nem-TBSZ szamlan keletkezett, akkor teljesen mindegy hova utalod. -
Handball94
aktív tag
Második bankszámlám, ami az asszonnyal közös, nekem is ilyen, alkalmazása is egész használható, részemről ajánlott.
Ha sokat utazol (nem most, békeidőben), akkor a Gránit Platinum kártya is jó ajánlat lehet mellé, bár az nyilván már drágább mint a legolcsóbb kártyájuk. -
ger15xxhcker
tag
Sziasztok!
Ha tartós befektetési számlára utalom ki az árfolyamnyereségem és 5 évig ott tartom akkor nem kell fizetnem utána 15% adót?
Köszi!
-
GabN73
addikt
válasz SzekeresPeti #49533 üzenetére
Hirdetményt elolvastad? Ahogy írtam Smart csomagom van, feltételek teljesülnek, így a számlavezetés teljesen ingyenes + egy megtak számla is.
-
RM1
aktív tag
válasz goccer #49557 üzenetére
Revolutról RC számlára forint alapon ingyenes továbbra is, de dollárban történő utalás ősz óta ~1000ft / utalásonként. Mivel bizonyos értékhatár felett (80-100$) a levelezőbank is szokott levonni 20$-t, így kis tételek utalásánál már nem éri meg.
Nemrég én is átvezettem egy nagyobb összeget a revolut befektetési számláról, előtte átváltottam forintra, így díjtalanul átment, RC-n meg 5$-ért váltottam. RC is jó áron vált, így az (0,3%, min. 5$) konverziós költség nagyobb összeg váltásánál még egész jó. -
podcast
tag
válasz mgoogyi #49556 üzenetére
'Vnorbi itt azt írta, hogy devizaváltást csak befektetési céllal végeznek. Ez tényleg így van?"
Minden brókernél így kell legyen."Direktben lehet náluk devizát váltani"
Lehet direktben is váltani, de be kell fektesd, addig "piszkos pénznek" számít és nem kiutalható."Most kicsit megkavart ez a kettő.
Csak annyi a kérdés, hogy meg tudom tenni azt, hogy hétfőn beutalok randomhoz forintot és leváltom aznap euróra. De csak két hét múlva veszek belőle értékpapírt?
Mindenképpen befektetem, csak elkülönülhet e a váltás és a vásárlás időpontja?Zoty4, vnorbi, mgoogyi:
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz podcast #49553 üzenetére
Ha a netboonra belépsz demo módban, szerintem tudsz devizaárfolyamot nézni valós időben, amit a váltáshoz használnak, és ezt össze tudod hasonlítani mondjuk a Revolutnál látottakkal. Az fontos, hogy a váltásokban mindenképpen szerepel a forint, közvetlen euró-dollár váltási lehetőség nincs.
Revolutnál a 350 ezres limit csak a devizaváltásra vonatkozik (és az is csak az ingyenes csomagnál). Utalni lehet többet is, az is ingyen lesz. Például 350-et váltasz Revoluttal, a többit meg mondjuk TW-zal vagy a Curve bevonásával már eleve euróban juttatod be Revolutra kártyás feltöltéssel, aztán a kiutalás mehet a teljes eurós összegre, és ez ingyen lesz. (A dollár kiutalására vezettek be nemrég díjat).
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz podcast #49553 üzenetére
"Kaptam egy tbsz számlaszámot. Ugyanaz a tbsz számlaszám van minden deviza beutalására?"
Nem a TBSZ számlára utalsz, hanem az ő gyűjtőszámlájukra.
Van külön eurós, forintos, dolláros:
[https://randomcapital.hu/utalasi-informaciok]
Ők majd átvezetik a normál számládra beérkező pénzt az utalás megjegyzése alapján,
te pedig átvezeted a normálról a tbsz-edre.
"Biztos? úgy olvastam, hogy revolut nem von díjat sepa euró utalásért."
Én úgy tudom, hogy az euró utalás ingyenes.
"Vnorbi itt azt írta, hogy devizaváltást csak befektetési céllal végeznek. Ez tényleg így van?"
Minden brókernél így kell legyen. -
Ixion77
addikt
Nekem is ilyen van, minden oké vele. Komolyabb kártyázásra úgyis jobb a Revolut/Transferwise, alap kártyának Mo.ra pedig megfelelő a Gránitos.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz podcast #49550 üzenetére
"TBSZhez csak 1 számlaszámot kaptam. Arra elhelyezhető euro, $, ft és azt külön kezelik, külön mutatják ki?"
Minden értékpapírt és devizát fogsz látni számlánkénti lebontásban.
"Euro beutalásra revolut jó 350e ftig és onnan ingyen továbbutalom randomhoz? "
Igen, jó. Ha két hónapot összevársz, 700k már költséghatékony ETF vásárlásra pl.
Transferwise jut eszembe még, mint alternatíva.
"milyen árfolyamon váltanak"
Talán közel középárfolyamon, még nem váltottam náluk.
"Direktben lehet náluk devizát váltani"
Lehet direktben is váltani, de be kell fektesd, addig "piszkos pénznek" számít és nem kiutalható.
"$ elhelyezésre mi a legolcsóbb megoldás? Revolut nem jó a lev.bank költség miatt?"
Passz. Én csak eurózok. Van akinek lecsippentettek usd beutalásból, van akinek nem.
Keress vissza a fórumban, többször volt róla szó.
"A beutalt euróból lehet $os részvényt venni direktben?"
Ha átváltod, akkor vehetsz dollárosat amerikai tőzsdéről.
A részvénykínálatukkal nem képben, de európai piacon is vannak bizonyos amerikai cégek euróban. -
podcast
tag
Kaptam egy tbsz számlaszámot. Ugyanaz a tbsz számlaszám van minden deviza beutalására?
A "Viszonylag jó a spread" mit takar, hol lehet megnézni pontosan az árfolyamokat?
"már díjat számol fel a revolut érte"
Biztos? úgy olvastam, hogy revolut nem von díjat sepa euró utalásért.Vnorbi itt azt írta, hogy devizaváltást csak befektetési céllal végeznek. Ez tényleg így van?
[ Szerkesztve ]
-
SzekeresPeti
tag
Folytattam az ideális bankszámla utáni kutakodásomat, és rátaláltam a Gránitbank Digitális számlacsomagjára.
Itt azt írják, ez feltétel nélkül ingyenes, és a hozzá való legolcsóbb bankkártya éves költsége 1390 Ft. Miután a nagyobb bankokat átnézve a K&H volt a legolcsóbb, és az is kerül évi 9 ezer feletti összköltségbe, ez túl szép, h igaz legyen. Kerestem negatív véleményeket a neten erről a bankról, apróbetűs részeket, vagy bármi kiábrándítót, de nem találtam. Ti tudtok valamit? Egyelőre úgy tűnik, hogy ha csak bankkártyás pénzfelvételt, és vásárlást csinálok, az egész bankolás nem fog többe kerülni nekem évi 1390 Ft-ba.
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz podcast #49550 üzenetére
Létre kell hozni a RC-n belül egy tbsz számlát (el kell fogadni a feltételeket), utána kapsz ahhoz egy külön számlaszámot ahova direktbe utalhatsz, vagy a főszámládról transzferálod át a pénzt.
Ne feledd a most létrehozott tbsz számlára dec31-től se berakni se kivenni nem tudsz
Szigoruan csak jan1-dec31 közöttTudsz váltani náluk devizát, melynek díja 3 ezrelék de minimum 5$ (1666$ váltás alatt 5$)
viszonylag jó a spread
€ váltást majd a többi kolléga elmondja, azt nem szoktamMűködik a revolutról való utalás is, de már díjat számol fel a revolut érte, sajnos
[ Szerkesztve ]
-
podcast
tag
RC TBSZ számlára helyeznék el pénzt.
TBSZhez csak 1 számlaszámot kaptam. Arra elhelyezhető euro, $, ft és azt külön kezelik, külön mutatják ki?
Euro beutalásra revolut jó 350e ftig és onnan ingyen továbbutalom randomhoz? Afelett pedig érdemes inkább Randomhoz forintot utalni és náluk váltani? 0,3% (min. 5euro/$) költséget számolnak fel konverzióra, ám milyen árfolyamon váltanak? (tranzakciós illeték egyébként nem játszik)
Direktben lehet náluk devizát váltani vagy csak úgy, ha értékpapírt veszek és leváltják automatikusan?$ elhelyezésre mi a legolcsóbb megoldás? Revolut nem jó a lev.bank költség miatt?
A beutalt euróból lehet $os részvényt venni direktben? -
Sub-S
senior tag
válasz DanielLong #49548 üzenetére
Lehet csak bicikli lesz így.
-
66zio
aktív tag
válasz PredatorZoli #49544 üzenetére
Lehetséges.
Amúgy közben rákerestem itt van a Prémium ep befektetési politikája. Utolsó oldalakon táblázatosan.
[link] -
66zio
aktív tag
válasz Stephan89 #49541 üzenetére
Elvileg tehetik kockázatos dologba a pénzed, de minden EP pénztár oldalán megtalálod, hogy mibe fektetnek. De általában ezt fogod látni: 9x% állampapír. 0-2% kötvény stb.
Ha ezt írta neked a Prémium és valószínűleg igazat mondanak : „azt írták vissza, hogy magas likviditású, 1% alatti kamatozású eszközökbe fektetnek be.” akkor ez pont azt jelenti, hogy kb 0 kockázatú dolgokban tartják. Magas likviditás azt jelenti, hogy gyorsan pénzé tudják tenni a befektetésüket. Ez azért kell, hogy ha sokan igényelnek vissza. (Amire az EP való, tehát nem váratlan) Akkor tudjanak kifizetni. Az 1% alatti is sugallja, hogy nem kockázatos, állampapírral magasabb százalékot kapsz. Tehát ők is valószínűleg állampapírt tartanak.
-
bandus
veterán
válasz Stephan89 #49541 üzenetére
felteszel egy egeszsegpenztarral kapcsolatos kerdest, aztan eloszor egy nyugdijpenztarakrol majd pedig onsegelyezo penztarrol linkelsz leirast nem ismerem, hogy milyen szabalyozasi kulonbseg van pl. egy nyugdij vagy onsegelyezo penztar kozott, de az biztos, hogy se az ep se az osp nem fektet kockazatos eszkozokbe.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Stephan89
aktív tag
válasz PredatorZoli #49540 üzenetére
Köszönöm bandus és PredatorZoli a megnyugtató választ!
Akkor vajon miért hívták fel rá a figyelmet ebben a cikkben: [link] hogy nézzük meg milyen kockázati besorolású eszközökbe fektet az adott EP, ha alapvetően minden esetben alacsony a kockázat?
Bízom benne hogy nem lesz államcsőd, mivel a 10 milla babaváró hitelünket MÁP+-ba fektettük.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Stephan89 #49538 üzenetére
A kettő teljesen más. Az egészségpénztárak szinte kizárólag csak magyar állampapírba fektethetnek, míg a nyugdíjpénztárak portfóliótól függően jelentős részvényhányaddal rendelkeznek, ami a volatilitást okozza.
Egészségpénztárral bukni olyan mintha magyar állampapír plusszal buknál. Ehhez államcsőd kell. -
Stephan89
aktív tag
Sziasztok,
Totál kezdő vagyok befektetések terén. Feleségemmel szeretnénk kihasználni az egészségpénztárunk adta lehetőségeket. A már megszületett gyermekünk után igényeltünk családi kasszát, ahová épp most készülök átutalni az utolsó részletet ahhoz, hogy meglegyen az idei évi 750.000 Forintos befizetésem, így jövőre megkapjam a 150.000 Forintos adóvisszatérítést. Végül a családi kasszából 2021-ben a teljes befizetett összeget visszaigényelhetem a baba miatt. Ugyanezt teszi a feleségem is.
De! Azóta olvastam egy cikket, ami arról szólt, hogy olyan EP-t válasszunk, ami alacsony kockázatú eszközökbe fekteti a befizetéseinket. Dobtam is egy e-mailt a Prémiumnak, röviden azt írták vissza, hogy magas likviditású, 1% alatti kamatozású eszközökbe fektetnek be.Számomra ezek inkább magas kockázatú eszközöknek tűnnek. Szerintetek mekkora esély van rá, hogy elbukjuk a pénzünket?
Pláne, hogy az OTP Nyugdíjpénztár oldalán most van egy COVID miatti tájékoztató, ami a befektetési eszközök árfolyam eséséről szól. Gondolom ugyanez igaz lehet a Prémium EP-re is: [link] .
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz vendingo #49536 üzenetére
1 XIACY = 5 darab HKG
A Xiaomi cég részvényének a tickere a HKG, aminek most 27,50 KHD (hongkongi dollár) az árfolyama.
A XIACY meg 5 darab HKG-nek felel meg.27.5 HKG * 5 = 137.5 HKG = ~17.74 USD
Ez a XIACY ún. "Unsponsored ADR", ami egy certifikát, ha jól értem.
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz concret_hp #49526 üzenetére
vagy EV lufi
-
bpx
őstag
válasz vendingo #49529 üzenetére
Most ugye a hongkongi tőzsdén jegyzett 27 HKD árfolyamú HKG tickerrel rendelkező részvényt hasonlítod az OTC piacon elérhető XIACY tickerű 17 USD árfolyamú pink sheethez, amiből igazából 1 darab az a háttérben 5 darab HKG részvényt jelent.
A pénznem, a kereskedés helye és a darabszám is más.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #49531 üzenetére
Ja lol azt hittem annak a szálnak rég vége. Azt kiveséztük eléggé.
-
concret_hp
addikt
válasz Oppenheimer #49530 üzenetére
ez a szál onnan indult, hogy kilóra megveszik a konkurenciát, én meg jeleztem, hogy nem állnak épp nyakig a pénzben, ami eléggé egy szükséges feltétele (amellett, hogy azt se nagyon látom, hogyan adna hozzá bármelyik autógyár az ő értékükhüz)
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #49524 üzenetére
Gyakorlatilag ingyen jutottak 5 millard USD-hez ismet. Ez hatalmas osszeg nekik amivel meg tudjak tamogatni a fejleszteseiket, terjeszkedest. Hulyek lennenek kihagyni.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Érdeklődnék, hogy a xiaomi h-h 17$ RC-nél, minden máshol 27$?
-
szabi__memo
nagyúr
-
Ixion77
addikt
válasz concret_hp #49524 üzenetére
Azért, mert látják hogy most lehet pénzt kivonni kockázat nélkül. Jól jöhet az később.
#49526 concret_hp:
Vagy az évnek amelyben a háziasszonyok felmostak a profikkal
Lásd még: Supra vs Robinhood (2020)[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Meg nem is Quantumscape-t, mi?
Nézegettem egy kicsit a grafikonokat, és rájöttem mit vettek: OTP-t és MOL-t. Reméljük megtartották, mert novemberben végre arattak.
Már csak az a kérdés maradt hogy kik és miért vettek 237 milliárdért bankbetéteket.
-
aujjobba
addikt
válasz Ixion77 #49520 üzenetére
Már meglévő részvényekről beszél, nem olyanról amit a válság alatt vettek.
“A részvényeknél már óvatosabbak voltak a kisbefektetők, mindössze 0,3 milliárd forintnyi friss pénzzel növelték eddigi befektetéseiket, de az árfolyamok csökkenése miatt végül zsugorodott a háztartásoknál lévő magyar részvények állománya 645,6 milliárd forintra.”
Válság előtti szintekre sok részvény nem tért vissza, mondhatni a legtöbb nem tette. -
Ixion77
addikt
Elképesztő mennyiségű pénz ömlött a bankbetétekbe
"...84 milliárd forintnyi friss pénzért vett értékpapírokat..."
"...237 milliárd forintnyi friss pénz landolt bankbetétekben..."
"...60 milliárd forintnyi friss pénz ment az állampapírpiacba..."
"...25 milliárd forintnyi friss pénz került az alapokba..."
"...A háztartások októberben már zsinórban a negyedik hónapja buktak a részvényeiken..."Aki tudja árulja el nekem hogy ki és miért vesz bankbetéteket mióta a MÁP+ létezik?
Valamint hogy csinálják a részvénypiacon hogy egy folyamatosan emelkedő trendben sikerül folyamatosan pénzt veszíteniük?"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
gg07
tag
Captrader milyen? Tbsz-t akkor esélytelen külföldi szolgáltatónál nyitni?
-
válasz lumpy92 #49514 üzenetére
Ha ezt tudnám, már gazdag ember lennék
Nem pár napon belül, de ha kitart a pozitívabb hangulat, akkor sztem elmehet 350-ig vagy akár 345-ig. Ahhoz valami jó hír kéne Brexit fronton is.De egy órája az ír miniszterelnök még azt nyilatkozta, hogy kés élén táncolnak, ami nem a túlzott optimizmus jele.
-
Poland, Hungary Say Deal Close on $2.2 Trillion EU Stimulus - Bloomberg
Szájer who? That's soo last week...
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Toltam egy kv+cigi kombót, felidéztem a DOS és a windows 3.1-es emlékeimet, és újra nekiveselkedtem, ezúttal nem kerestem a logikát, csak kattintgattam. Kezdek eligazodni rajta, de havi 1 tranzakciónál többel nem fogom erőszakolni magamat. Januárban a Tbsz-t megnyitom, aztán ennyi. Normál kereskedésre maradok az eToronál.
Amúgy totál olyan az egész, mintha win 3.1-re írták volna, azt a korszakot idézi bennem.Tört részvészt/ETF-et lehet venni náluk, vagy ennyire még nem fejlettek?
-
-
Ixion77
addikt
válasz bandus #49507 üzenetére
Azért tényleg nagyon gáz az a felület. Én is minden pillanatot utálok mialatt használnom kell. Buy-and-holdra való maximum, azoknak akik rendszeresen ugyanabba fektetnek. Akik felfedezni, ismerkedni szeretnének azoknak katasztrófa.
Erre szokott jönni a válasz hogy ezért olcsó, de inkább előre válaszolok hogy azért a nyugati diszkont konferencia fényévekkel előrébb tart. Többnyire verve a nyugati bankokat is. Az RC pont azokat veszti el emiatt, akik a fő célpontjai szokták lenni a diszkontoknak ("next generation")"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
Ma sikeresen véghezment az RC regisztrációm, beléptem randiba, netboonba. Mind a kettő olyan, mintha egy 60-as évekbeli orosz rakétát próbálnék elnavigálni
Szerintem nem fogok ide befizetni egy forintot se, nem győztek meg. Tudtam, hogy gagyi, de azt nem, hogy szinte használhatatlan, értelmezhetetlen.
Randit gyakorlatilag nem tudtam úgy elindítani, hogy ne nyomjon az arcomba legalább 2 hibaüzenetet indításonként.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
KBC nálatok is elérhetetlen?
-
attiati
veterán
válasz Shade45 #49500 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy halál esetén működik a meghatalmazási szerződés. Gyakorlatban oké (ideig óráig), jogilag szerintem nem.
Sajnos az Államkincstárnál nincs erre megoldás.
Társtulajdonosi szerződés lenne működőképes.A meghatalmazás egyébként nem arra való, hogy harmadik fél pénzét tárolja bárki a saját nevén vezetett számlán, hanem hogy harmadik fél hozzáférhessen a pénzedhez, megbízást adhasson (nem halál esetén).
Az ügyfélszolgálat nem mérvadó, hogy mit mond. Egyrészt még egy NAV-tól kapott írásbeli válasz is csak tájékoztatásnak minősül, jogilag nem támadható, ha a félretájékoztatásodból károd keletkezik.
Másrészt meg duplán fenntartásokkal kezelem, amióta egy navos ügyintéző nem értette, hogy mi az a bankbetét. Mondtam neki, hogy bankban lekötött pénz, megtakarítás. Aztán inkább elengedtem, mert nem értette.
-
GabN73
addikt
válasz SzekeresPeti #49484 üzenetére
Kártya miatt annak az éves díját, és van egy 378 Ft-os tranzakciós havidíj. Utóbbi ha nem lenne, akkor kvázi semmit. Fiókban nem veszek fel pénzt, nem utalok ott, SMS nem kell (minek, van app + nemrég van új internetbank is)
Ha átlepném a tranzakciós csomag limitjét, akkor is 0,2%-os utalási díj lenne ...
35 alatti vagyok, jövedelem erre megy, erről osztom szét: legtöbb helyre lehet kártyával befizetni, ahová nem, oda utálok "ingyen". -
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla