- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz BÁ Nutrition #21697 üzenetére
szóval fogalmad sincs mi van a
táblázatonábrán de biztosan manipulatívvagy fullba vagy sehogy :D
-
fokukac
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #21696 üzenetére
Ez vásárlóerő, azaz elkölthető jövedelem. Az nem ugyanaz, mint a nettó átlagbér.
Keress rá a GFK definíciójára.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
g@bo
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #21697 üzenetére
svájcban elmész fodrászhoz 200 frankért, majd kihív téged, a villanyszerelőt, és lecserélsz neki egy kismegszakítót 220 ért.
a magyar levágja a saját haját, és agyonvereti magát egy izzócserével. majd mindenki éhendöglik.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz aAron_ #21694 üzenetére
de angliában se vagyok én olyan biztos abban az 1400 körüli euróban, mivel egy bevándorló mosogató is megkeresheti lazán minimálbér körül, szal biztosan nem ez az átlag. inkább csak egy torz grafikon ami megpróbál alátámasztani pár manipulatív véleményt
de lehet nem is a fizetésekről van szó hanem a bótba mennyiért kapsz tejet relatív. akkor meg svájcban mondjuk elmész fodrászhoz 200 frankért és már nem is lesz kiugró annyira.
[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
g@bo
nagyúr
" 3,3 millió szegény országa lettünk - Index
A "vezér" nem csak az államadósságról beszélt a páneurópai pikniken, hanem a bérekről is. A miniszterelnök azt mondta, hogy az uniós átlagbéreket a magyar „hamarosan”, illetve „belátható időn belül el fogja érni, hogy ha a mostani gazdaságpolitika folytatódhat”. Igaz, azt is megemlítette, hogy pontos dátumot nem mondana, mert az felelőtlen ígérgetés lenne. Amit a bérekről most tudunk: 154 ezer forint az átlagbér, ami több, mint tavaly ilyenkor, de 310-es árfolyamon számolva 497 eurónak felel meg – az unióban ennél csak a román és a bolgár havi nettó kevesebb (mindkettő 400 euró alatt volt tavaly), a környékünkön a visegrádi államokban 680-705 euró között változik, míg Szlovéniában eléri az 1000 eurót. "
szerintetek mikor lesz az ojró 300 alatt?
-
-
Dzoli
tag
válasz Dr.F.E.R.I. #21689 üzenetére
10Ft-os névértéket 990Ft-ért eladni tuti jó üzlet. A kisbefektetők meg aggódhatnak majd az egészségük miatt, ha bukta van. Norbinak eddig minden cégét felszámolták előbb-utóbb, bár ő közben szépen gazdagodott.
https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Ezen a foshalmaz tőzsdén már csak Norbi segíthet.
Kicsit off: múltkor anyám véletlenül ilyen Norbi-ápdétes pannónia sajtot hozott haza. Először fel sem tűnt, de aztán gyanús lett, hogy nem akar az íze előjönni és az állaga is olyan volt, mintha a cipőm talpát rágcsálnám. Akkor nézem a csomagolást, hogy ez egy ilyen -30% zsírtartalmú cucc. Ami biztos nagyon egészséges, csak íze nincs és elrágni alig lehet. Pont olyan volt, mint a sokáig a hűtőben hagyott, megkeményedett sajt.
Majd fél szemmel azért nyomon követem, bár sanszos, hogy a szokásos cigpannóniás karrierutat fogja ez is bejárni.
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
concret_hp
addikt
válasz maross #21687 üzenetére
bringás cuccokat külföldről rendelem, uszodába kérek számlát, mert a cég téríti 1 részét, a hazai vendégéjszakáim száma meg nem túl magas azon helyeket figyelembe véve, ahol ezt használni is lehetne
de kösz a hintet(kajálósok kimaxolása alap )
vagy fullba vagy sehogy :D
-
válasz concret_hp #21673 üzenetére
szabadidot biciklivasarlasra, strandra, mozira lehet elverni, vendeglatas mindig jo mert enni kell, szallas pedig jo lesz kb 2 evig, arra se art valamennyit (es ha olyan helyen kajalsz videken, ami egyben szallo is, megkerdezik hogy melyikbol szeretned fizetni).
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Mercutio_
félisten
válasz Apollo17hu #21685 üzenetére
Gondolom második lakás hitelét már nem
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
fokukac
nagyúr
Ez volt már?
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
PazsitZ
addikt
válasz fokukac #21672 üzenetére
Az egészségpénztár még egész jó megoldás szerintem, mint cafeteria elem. Viszonylag alacsony az adókulcsa és szerintem kihasználható.
Mostanában pl. a fogászati kezelésre szép pénzek elmennek, ami plusz itt bejön, h ha pluszban befizetsz rá 150k-ig vissza is tudsz igényelni az adóból.
Emellett lehet gyógyszert is venni, meg egész sok egészséghez köthető cuccot pl. ágymatrac, pulzusmérő óra sportoláshoz, ... (bár ezeknek a márkaköre szűk).- http://pazsitz.hu -
-
bandus
veterán
nálam is ugyan ez a rendszer gyakorlatilag: kaja, erzsébet, egészségpénztár meg valamennyi szállás/szabdidő. de ha ugyanezt a pénzt megkapnám fizuként, akkor is ugyan erre elkölteném, szóval gyakorlatilag mindegy is. de amúgy tényleg szar rendszer.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Mercutio_
félisten
válasz Dr.Zoo #21679 üzenetére
Abból az évi ~200k-bol elég kicsi lakást kapok vagy megkapsz előre 10 évet aztán reménykedsz, hogy lesz addig munkahely?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
-
SzGee
aktív tag
válasz concret_hp #21673 üzenetére
SEHOL se fogadják el könyvre, mert nem lehet arra használni sajna
If you leave me, can I come, too?
-
concret_hp
addikt
oh wait, kultura utalványt lehet könyvre is? mindenhol elfogadják (vagy legalább a nagyok? bookline , libri?)
szállást nem érzem jónak, mert akkor semmi kedvezménynel nem tudod összevonni, meg a franc tudja, hoyg mikor akarok menni, idén pl. esélyes hoyg 0db hazai vendégéjszakám lesz bérlet meg nem köll, amikor tudok, járok bringával, télen emg ha angyon szar idő lesz, még majdnem olcsóbb autóval
egészségpénztárból viszont fater gyógyszereit ki lehetne váltani pl.[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz concret_hp #21671 üzenetére
@pdw_ph: én is kb. erre jutottam.
@concret_hp: Ez az egész kafetéria rendszer úgy értelmetlen, ahogy van.
Az állam direkt tart fent adózási kiskapukat (és az ehhez kapcsolódó kvázi párhuzamos pénzrendszert az utalványokkal, kártyaolvasó rendszerekkel), hogy leplezze, hogy amúgy mekkora kurva nagy elvonás terheli a munkát.
...agyrém.Na mindegy, értelmesen nehéz kihasználni a cafeteriát, ha van. Max. összeg kajára (SZÉP-kártya 12500/hó, Bözsi 8000 Ft/hó), a maradékból bérlet, a maradék pedig SZÉP-kártya szállás.
Kértem még egy kis kultúra-utalványt is, abban az a jó, hogy teljesen adómentes. Lehet belőle könyvet venni, meg kiállításra/múzeumba járni,
de néhány mozi is elfogadja.Ennél értelmesebben nem lehet kihasználni a kafetáriát.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
pdw_ph
tag
válasz concret_hp #21669 üzenetére
Igen, csak a saját pénzedre ad. Épp ezért cafeteriából tök felesleges. (Kivéve ha úgy forgatod rendes pénzzé a cafeteriátdat, hogy mások számlát kérnek a nevedre )
-
KMT
addikt
válasz concret_hp #21665 üzenetére
Az nem bankkártya, de nem is ez a lényeg, hanem hogy sok helyen nem fogadják el, ilyenkor számlázni kell, ha az EP-on keresztül akarod fizetni.
-
-
pdw_ph
tag
válasz concret_hp #21663 üzenetére
Nem azért hogy unalmas legyek, de szerintem itt is a tökmindegy a megoldás
Válasz azt amelyikhez a készpénzes számlát a legkönnyebben el tudod juttatni... -
concret_hp
addikt
vótmá' de izé a sokféle egészségpénztárról van valahol egy jó nagy összehasonlító táblázat, hoyg melyik éri meg? csak a cégem fizetne be, de valszeg kérnék társkártyát, de valami rejtélyes oknál fogva nicns kedvem 10-15 tájékoztatót végigbogarászni
-
-
pdw_ph
tag
Ha a kincstárjegy kamata 0.3%-al legalább magasabb mint a bankodnál (ugye ennyit vonnak le majd amikor visszautalod a pénzed a bankodhoz), akkor papíron megéri a kincstárnál vezetni.
A gyakorlatban viszont tökmindegy hogy 25 v 26 ezer forint kamatot kapsz szerintem. Ebből a szempontból érdemesebb a bankodnál lekötni. -
Louro
őstag
Sziasztok.
1.5M összeget mibe érdemes tenni 1.5 évre? 2016 első negyedévére kell, ezért fialtatnánk csak addig. A kincstárjegy jó lehet vagy inkább banknál kössem le?
Köszi
Mess with the best / Die like the rest
-
Dr.Zoo
őstag
No, mindenki nekemugrik?
Bm: amit ők árulnak, az Argor Horeus, meg a Munze, mindkét gyártó a világon mindenhol ismert, és elfogadott..
De a Solargold oldalán le van írva minden.
Egyik sem magyar aranyat árul, amit én linkeltem...Pdw: ki mondta, hogy marhajó?
Ebben is tartok. Ahogy másban is..[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
_BM_
senior tag
válasz Dr.Zoo #21651 üzenetére
"nevezzük befektetési aranynak, ami négy 9 tehát 999.9 ezrelék tisztaságú színarany!"
Nem az a lényeg, hogy hány 9-es, hanem a brand és a certifikát, amit elfogadnak a nyugati fizetőképes vásárlók (Feltételezve, hogy nyugaton értékesíti az ember az aranyat). Nem állítom, hogy nem fogadják el a magyar aranyat, de macerásabb. Logika nincs benne, de az élet más területein is hasonló a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
őstag
válasz atillaahun #21652 üzenetére
Falban van egy, 6 mm tűzálló ajtóval ellátott széfben. Hogy azt onnan kiszedjék, kell egy nagyflex, egy bontókalapács, meg egy jó 3 óra szabadidő. Meg teljesen süket szomszédok.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz atillaahun #21648 üzenetére
Itt minden korrektül le van írva, ha nem gond, most nem mondanám meg, hogy mennyit vettem..
Ha vennék most, akkor tőlük venném, azt nevezzük befektetési aranynak, ami négy 9 tehát 999.9 ezrelék tisztaságú színarany!
Én kizárólag legalább 10 éve működő, és ha lehet ZRT működési elvű társaságtól vennék, és fizikai aranyat, tehát nem aranyszámlát!
Amit bárhol a világon el tudsz adni, az az egy unciás, tehát a 31.1g-os aranytömb![ Szerkesztve ]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz Hequila #21649 üzenetére
A befektetési arany nagy tisztaságú >99,5% arany, amit a megfelelő helyeken meg lehet vásárolni és haza lehet vinni. Amiről írsz, az inkább az arany certifikát, ami csak egy ígérvény, hogy beválthatod egy adott mennyiségű aranyra.
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
Hequila
őstag
válasz atillaahun #21648 üzenetére
Attól befektetési arany - tudtommal - hogy nem magát a nemesfémet viheted haza, hanem csak egy papírt, ami igazolja, hogy van x mennyiségű y tisztaságú aranyad. De javítsatok ki, ha tévedek.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Dr.Zoo
őstag
válasz atillaahun #21645 üzenetére
Nekem annó, mikor a befektetési aranyat vettem, a csóka asszondta, hogy Ő a pénze 20 max 30%-át színaranyban tartja, a többit bankban, meg állampapírokban.
-
bandus
veterán
válasz atillaahun #21645 üzenetére
az jó befektetés
viccen kívül szerintem nyugodtan pakold oda ahova eddig is, én is az előrelátó betétszámlára tolom a pénzemet, ami marad."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz atillaahun #21643 üzenetére
teljesen mindegy. amilyen hozamok mostanában vannak szerintem felesleges sokat agyalni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
atillaahun
veterán
És mondjuk havi 30e-et hova tegyek? Toljam be az Erste Megtakarítási Alapba azt is 4%-ért az 1M mellé (ami már bent van)?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Mercutio_ #21635 üzenetére
valahogy elolvastam ... szóval 2-300 ft körül már van havi költséggel (vannak alapok ahol a befektetési jegyek amik ingyen vásárolhatóka (pl hozamplaza-n erste megtakarítási alap (bár 4-5 % között hoz)...
szóval én úgy értelmeztem - félre -, hogy van indulási összeg és utána jönne hozzá havi pár ezer forint...
nálam erstenel így kezdtem 500.000 körül még annó aztán pakolásztam be... évi megtakarításom ment tbszbe év végén ... és van hogy 3-4 hónapig nem utalok be, s van hogy az összejött pénzt együtt teszem be...
-
Honkydoo
őstag
válasz concret_hp #21636 üzenetére
Köszi!
Az állampapírnál csak attól félek, hogy egy papírt csak egy bizonyos ideig lehet venni, és így elaprózódik a hozam.
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
BÁ Nutrition
addikt
elso hsz-t nem kene picit megreformalni?
alapveto dolgokat legalabb link szinten megadni
egyeltalan milyen befektetesi formak vannak stbyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Mercutio_
félisten
Pár ezer ft/hó esetén a járulékos költségek nem többet visznek mint amit kereshet vele?
-
Honkydoo
őstag
Köszi a választ!
A befektetési alapról én is hallottam, az általad leírtakkal kapcsolatban lenne még pá kérdés:
- Jó ha annál a banknál nyitok ilyen számlát, ahol a folyószámlám is van?
- Régebben úgy olvastam, ha banknál nyitok értékpapír számlát, és ott veszek állampapírt akkor a bank felszámol rá bizonyos költséget, ez igaz?
- A magyar államkincstárnál is lehet ilyen értékpapír számlát nyitni, és befektetési alapokba tenni a pénzt? Csak azért kérdezem, mert ott ha jól tudom a számlavezetés ingyenes.[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Üdv, mindenkinek!
Arra gondoltam, hogy szeretnék befektetni.. Nem nagy összegről, havi pár ezer Ft-ról lenne szó.
A szempontok:
- mindig tudjak betenni pénzt (vagyis tudjam gyarapítani a megtakarításomat)
- biztonságos legyen
- egy évben lehetőleg hozzon (5-10%-ot)Megoldható vagy túl sokat akarok?
-
axioma
veterán
válasz Dr.Zoo #21627 üzenetére
Nem en irtam eloszor, en csak ismeteltem... amugy nem magyar termekotlet, az elterjedtebb nevforditas gyoz. Az oda-vissza meres - meg a ketiranyu ahogy me'g szoktak mondani - az inkabb sugallja a valos mukodest, hogy ket mennyiseget me'r (es majd a szamlazas osszevezeti), az ad-vesz eseten sokkal inkabb gondolnek egyetlen, egyenleget mutato, nyilvan minuszba is mehet orara. Termeszetesen ettol meg ugy hivjak, ha a szolgaltato sajat berkeiben (ill. a torvenyalkoto a jogszabalyokban) igy hasznalja, ha nem is logikus.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
írtam mailt a helyi államkicnstár irodának... személyesen be kell menni és meghosszabbítani a 3 éves tbszt- még 2 évesre... de amikor nyitottam, akkor persze nem tudták ezt elmondani / elintézni egyből (akkor azt mondták, hoyg 5 évest alapból nem tudnak csinálni... annyira idegesítő az ilyen )
-
-
axioma
veterán
?? Az oda-vissza oranal EVES elszamolas van. Ha eves szinten annyit termelsz, amennyit eves szinten elhasznalsz, akkor csak alapdijat fizetsz. Ha kevesebbet, akkor a kulonbozetet. Ha tobbet, akkor vagy odaadod nekik ingyen, vagy valami nagyon nyomott arat fizetnek erte, ha ennek kedveert vallalkozo leszel es onadozol stb.
Az oda-vissza ora mellett lehet me'g vezerelted is, de az csak egyiranyu, es akkor azt nem vonjak ossze (full kulon fizetendo).[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #95561216 #21614 üzenetére
az oda vissza pörgő óra addig éri meg míg nappal nincs szükség extra áramra.
Jelenleg nappal sokkal több áramra van szükség mint éjszaka tehát a normális az lenne hogy
- atom erőmű amivel az éjszakai áram 80-90%-a általánosságban előállítható
- gáz turbinás (vagy más hőerőmű) erőmű a különbözet termelésére
- nappal napelemek segítségével a plussz megtermelése...
- a legnagyobb előnye a napelemnek az, hogy nyáron klímázási időszakban a ház klimatizálására is képes elég áramot termelni így azok a házak nem növelik az amúgy is terhelt hálózatot... -
Mercutio_
félisten
-
axioma
veterán
válasz Mercutio_ #21617 üzenetére
Erre konkretan van egy kis ralatasom, mert a cegunk ad el nemeteknek olyan hosszuhullamu vevokeszuleket, amit a nagyobb visszatermelok kell felszereljenek, es az aramszolgaltato csoportcimzeses uzenettel igy jelet adhatnak a szinten kotelezo szabalyzoegysegeiknek, amivel tudjak korlatozni vagy kikapcsolni a visszatermelest. A visszavasarlas tortenik (az atomenergia kiiktatasanak elhatarozasa ota plane) eleg magas aron, ezert megeri nekik beruhazaskent feltelepiteni tobbet is, mint amennyit eves szinten elhasznalnak. Azt nem tudom, hogy a telepitest mennyire tamogatjak, de a termelest az arakon keresztul biztos, sot arra is van eloiras, hogy max. mennyi idore lehet rajta milyen korlatozas.
Ja es ne felejtsuk el, hogy ott nem csinal a kormany a szajabol s*gget, szoval ok bizhatnak abban, hogy ez a megterulesi ido alatt igy is marad... -
Mercutio_
félisten
válasz Cathfaern #21618 üzenetére
Nem mint érv hoztam fel, csak mint érdekesség, elsősorban a német állami támogatás vélelmezése volt a hozzászólás lényege....
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Mercutio_ #21617 üzenetére
Máltát pont annyira érdemes összehasonlításként hozni, mint ha azt mondanád, hogy Franciao-ban van árapály erőmű, mi miért nem telepítünk a Balatonra Annyi földrajzi és gazdaság földrajzi különbség van a két ország között napenergia kihasználás szempontjából, hogy egy fél topicot meg lehetne tölteni vele (értsd: nem csak az éghajlat a különbség, és nem csak a politika mássága miatt támogatják ott ennyivel jobban).
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz DopeBob #21616 üzenetére
Németeknél szerintem vastagon támogatta az állam a vásárlás / telepítés részt.
Bár más éghajlat, de Máltán az állam 70%-ot fizet, 20%-ra ad 2% kamattal kölcsönt.
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
-
Mercutio_
félisten
-
törölt tag
válasz zsoltee10 #21601 üzenetére
Napelemet szerintem felejtsd el, ez az oda-vissza pörgő villanyóra csak addig működik, amíg vicc mennyiségben vannak házi napelemek, ha elterjednek akkor - amúgy teljesen jogosan - fizethetsz a betáplálásnál meg az ingyen visszakapott áramra is rendszerhasználati díjat, aztán lehet várni a megtérülést..
-
DopeBob
addikt
válasz daniel2121 #21612 üzenetére
Panelek elettartamara mar sok gyarto be meri vallalni, hogy 30 ev mulva is min 80%. Uj epitesnel szerintem megeri ezzel szamolni, foleg ugy, higy gaz helyett valami villamos futest kell nezni. Egy hoszivattyu ara mar kb kondenz gazkazan+kemeny+gazbekotes aron megvan... Es az erzes, hogy sose jon hozzad kemenysepro.... Megfizethetetlen
MZ/X
-
daniel2121
senior tag
A szomszédom rakatott fel tavaly napelemeket, ha minden igaz 500.000ft/KW-ba került neki. A napelemek élettartama kb.20 év,állítólag van benne gagyi meg jó minőségű is.(Sharp) A kollektorok felejtősek itthon fűtésre csak meleg vízre használható meg a medence fűtésre.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Apollo17hu #21605 üzenetére
Ez mar megint eleg kiszamolos lett... legalabb egyenletesen ir hulyesegeket le, nem csak 1-2 cikkeben.
Mo-on futesrasegites telen beeso napenergiabol _nincs_. Punktum.
A rendszer ara ugy el van tulozva, mint allat, a beveteli oldalon meg pl. melegvizet is fogado mosogepet is raktunk ra, bar mosasonkent az se sok, de sokszor 1.1kWh (ha jol remlik a megtakaritas) sokra megy. Ahol mar nyari gumibili is van (mobil medence), ott meg pont ki lehet hasznalni, persze nem ilyen elcseszett nyaron mint a mostani.
Ja es a karbantartas... tetszett volna cikkironak plane telepitonek utanakerdezni, drainback rendszer azt jonapot, az elmult 7(?) evben egyszer voltak kint, de csak mert a telepites araban benne volt egy egy ev mulva ellenorzes (igen, fullafa-s beruhazas volt, es mi me'g kaptunk 30%-ot). -
zsoltee10
addikt
Olyan messze a lakhelyemtől nem szívesen vennék lakást, mert ugye bármi lehet, Győrbe, Pestre átugrani akkora költség (és persze időm sincs), hogy nem éri meg az egész. Mondjuk ez távlati ötlet, de köszönöm a tanácsokat.
Rolly: Na akkor végre ez is változott, jó felé haladnak a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz Cathfaern #21606 üzenetére
"délután 2-kor került fel a hirdető oldalra, én este 8kor telefonáltam"
A múlt héten meghirdettem egy szuper alacsony rezsijű garzont a 32-esek terén. Nem a sajátomat, hanem egy ismerősnek segítettem. Összeállítottam a hirdetést, megnyomtam a mehet gombot, és pár másodperc múlva jött az első hívás. Amíg beszéltem az érdeklődővel, 10 másodpercenként jelezte a telefon a várakozó hívásokat.
Ez bizony mesébe illő történet, de ismét hangsúlyozom, hogy egy-két éven belül le fog csengeni a buli.[ Szerkesztve ]
-
veterán
amit olvastam az 1000 tető programról németországban ott kb 20-25 év alatt nagyon kevés panel romlott el (a panelok átlag kapacitása még 80% körül van). Invertert viszont 10-15 év távlatban általában cserélni kell...
Itt azt írják, hogy a mérőóra cseréje a szolgáltatót terheli (3x16 A-ig)
- linkIsmerősnek 4,5 KW-os rendszere van és a fűtést is árammal oldja meg télen így éves szinten klímával fűtéssel több mint 300.000 ft-ot hoz a rendszere. Neki ha jól emlékszem anno 3-4 millió között csinálták meg...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz zsoltee10 #21597 üzenetére
Napenergia csak akkor éri meg, ha van rá állami támogatás. Magánszemélyeknek régóta nincs, cégeknek viszont szokott lenni időnként, neked esetleg az is bejátszhat (de már nem vagyok ilyen téren pályázat közelben, szóval pontos infóm nincs).
Ha lakásvásárlás albérlet céljából, akkor javaslom Győrt. Fél éve költöztem ide, amit kivettem albérletet, az délután 2-kor került fel a hirdető oldalra, én este 8kor telefonáltam, akkor azt mondta a pasas, hogy kb. ez volt az utolsó telefon amit felvett, mert már unja... Előtte 2 nappal úgy maradtam le az akkor kinézett albérletről, hogy délután 4 óra körül néztem meg személyesen, másnap reggel mikor hívtam, hogy kéne, akkor már ki volt adva. Egyetem+Audi (ami folyamatosan bővül) iszonyat mennyiségű lakást képes elfoglalni.
-
Apollo17hu
őstag
-
_BM_
senior tag
válasz zsoltee10 #21597 üzenetére
Most perpill jól megy a lakáskiadás, de nem sokáig, mert egyre többen vásárolnak ilyen célból lakást. De ha mégis ilyenen töröd a fejed, akkor a komoly munkaadó cégek közelében nézz korszerű lakást. Például Kőbányán a Bosch közelében. Ott dolgozik vagy 4 ezer mérnök, és harcolnak az albérletért, ami nincs, mert normális ember nem vásárolt arrafelé kiadási célból lakást, csak egy-két hülye (köztük én).
Az egyetemi játék nem fog sokáig működni, mert éppen szabadul az állam ettől a költségelemtől.[ Szerkesztve ]
-
zsoltee10
addikt
nem nagyon. Egy barátom megpróbálta, 2 millát ölt bele, végül azt mondta, hobbinak jó. Van neki napelem is meg szélkerék is. Egy másik barátom Sopronban lakik, szomszédban dolgozik, körbejárta a témát alaposan. 15 év, míg megtérül. Amíg a szolgáltató egy oda-vissza pörgő villanyórát 500-600eFt-ért ad, addig nincs miről beszélni. Majd ha lesz rá 50% támogatás, addig tuti nem. Ráadásul az élettartam. Mondjuk, hogy 10 év múlva megpusztul egy panel. Ezek sorba vannak kötve, ha egy megdöglik, honnan veszek ugyanolyat?
concret_hp: Köszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vissza a PC Masterrace-re
- Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla