Hirdetés
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szten Márs
nagyúr
Teljes méretű kép? Hmmm... regisztrálj egy uw.hu-s tárhelyet, vagy akármilyet, 24 órán belül kell egy bármilyen index.html, mert különben törlik, de elég ha egy under constructiont odaírsz és kész, és 200 megáig, vagy amennyit a kiválasztott tárhely biztosít, már tölthetsz is fel.
Bazsee71:
Amit a Canon tud és a Fuji nem? Záridő-állítás, blende-állítás. Fehéregyensúlynál a Fujinál nem tudom van e méréses wb beállítás, passz. De hogy a Canon batár nagy?Akkor milyen a kicsi gép?
-
Szten Márs
nagyúr
-
szabokarlo
tag
Hali!
Itt elvileg van: http://www.fotopest.fw.hu/
-
bobó23
csendes tag
Mi érdekel? Dióhéjban: minden.
Elégedett vagy vele? Milyen képeket csinál pl. fényszegény helyen? Nagyon megköszönném, ha mutatnál pár képet. Pl.. tájképet, portrét... Egyáltalán nem kell, hogy művészi legyen, mert én olyat sajnos nem tudok
Meg vagy elégedve a színekkel? Szépen visszaadja az eredetit? Jövő héten pl. Ausztriába utazunk, ez a fő motiváció a gépvásárláshoz. Szeretnék képeket készíteni az Alpokban, képen is gyönyörködni akarok a hegyvidékben, kis falvakban, nemcsak élőben. Milyenek a mozgó képek? Ez 1 fontos szempont, mert a párom rallyzik és az a mániája, hogy le kell fotózni az autókat verseny közben, de eddig 1 kölcsöngéppel készítette a képeket, amik szinte mindig elmosódtak. (márkát ne kérdezz, fogalmam sincs milyen volt). Hú, látom elég hosszú lett a lista.
Előre is köszönöm a kérdésekre a válaszokat!!!
-
_seth_
veterán
-
werttzui
addikt
Már rögtön az első mondat"jó képminőség" ez azt jelenti a kompakt és a bridge kategória kizárva! Második "nagy zoom átfogás" na ez kizárja az első pontot !
harmadik pont az mindegy
negyedik Ha tudnak fotózni akkor ok ha nem akkor meg kell tanulniuk mindegy,hogy az kompakt vagy dslr .
Talán ami szóba jöhetne neked egy nikon d80 meg egy 18-200-as obi sz.tem kielégítené az igényeidet de ugyebár ez már pénzbe kerül. -
ThufirHawat
senior tag
-
ThufirHawat
senior tag
-
Szten Márs
nagyúr
Az nem kifejezés.
Választanod kell mindenesetre a nagy zoomátfogás vagy a jó képminőség (és szinte korlátlan bővíthetőség) között. Mert ezt jelenti a kompakt UZ vs DSLR lehetőség amin most vívódsz. Nagyon másra van a kettő kategória és nagyon más igényeket elégít ki, szóval ha tisztában vagy a saját igényeiddel tudni is fogod melyiket válaszd. Ha az utóbbi szempontok fontosabbak, akkor max még gyűjtessz kicsit. -
tbs
addikt
Megnéz, megtapogat, obj. foglalatot, tükröt, mattüveget szemrevételez, istenesen megráz. Legalább 10-15sec záridővel gyárts egy fotót rajtahagyott obj.sapival, max. nagyításban nézd meg a képet az lcd-n. Ha semmi nem zörög, semmi nem potyog ki belőle, mehet a bolt. Jó áron is van. Kérd hozza a nagyobb zúmot is. (Kicsit alkudj már..!
)
#4907, Thrufir: Na, ez igaz. Az is jó holmi.
-
Szten Márs
nagyúr
Gondoltam nézegetek pár tesztképet de igazából a fejemből nem látok most ki, szóval felesleges.
Amit tudok: Az S5700 felejtős és a 710-es Kodak felejtős.
Ha tényleg fejlődést akarsz az A540-edhez képest, akkor S6500FD kizárólag RAW-ban használva. 510-es Oly megfontolandó esetleg. Menüről nem tudok sokat, de a tesztekben azt is ki szokták vesézni.
Igazából egy igen jó képminőségű és bő manuális beállítási lehetőségekkel bíró zsebkompaktról váltassz, a mai felhozatalban nehéz olyat találni aminél érezni fogod, hogy tényleg igazán megérte. -
Szten Márs
nagyúr
Nem feltétlen. Az egy érdekes állat, de attól, hogy tükörreflexes, még nem cserélhető objektíves és teljes szívnyugodtsággal lehet a kompaktok közé sorolni.
Ugyanúgy ahogy nem csak tükörreflexest lehet kompakton kívüli kategóriába tenni, lsd: távmérős gépek.
De igazából a fénképezőgépek taxonómiája aligha jól kikristályosodott, letisztult tudományág -
Szten Márs
nagyúr
Akkor még inkább S3 IS. Ha tükörreflexes gépre akarsz mégis gyúrni, vedd figyelembe, hogy a sima egy kitobis verziók általában kb 27 - 83 mm kisfilm ekvivalens átfogással rendelkeznek (azaz 3x-os zoommal) így vagy dupla kitobis kiszerelésben kellene venni, vagy pedig valamilyen másfajta telét kell venni mellé, vagy csak gépvázat és arra egy 18-200 mm-es objektívet, amiknek azért nem a legtökéletesebbek.
Annyira jó a PH most, hogy egy MOD-ban akartam elküldeni neked a választ, de mire elküldte volna lejárt a MOD idő, azaz kb 5 percig nem volt képes elküldeni a hsz-em kiegészítését -
Szten Márs
nagyúr
Hogy érdemes-e tovább gyűjtened DSLR-re ahhoz erősen tudni kéne, hogy milyen célra lesz a fényképező és mennyire akarsz elmerülni a fényképezésbe.
A felsoroltak közül nagyon egyértelműen a Canon S3 IS a nyerő.
Az S5 nem csak hogy kib. drága, de legalább annyival roszabb az S3-nál, mint amennyivel drágább. -
Szten Márs
nagyúr
''De enyni erőből ne vegyünk digit gépet mert mindenhol ez tapasztalható...hogy Megapixel növelés mindeáron''
Megdöbbentő, de gyakorlatilag ez a helyzet... vagy vesz az ember egy zsebkompaktot, legyen valamilyen kép és jólvan alapon, vagy pedig összespórol legalább egy alap DSLR-re, de bridge gépet venni egyre jobban értelmét veszíti
Egyébként mi tart vissza a Z612-őtől, ha ugyanolyan árban lennne?
A P712 is egész emészthetőnek tűnik végülis... -
Szten Márs
nagyúr
Nem tapasztaltam, hogy tényleg kell AF segédfény a pontos fókuszhoz, legtöbbször szvsz nem. Amúgy olyan helyzetekben ahol télleg kell nagy zoom, úgysem segít az AF segéd.
Szerintem rakj fel képeket, hogy lássuk is. Ha meg vmi nem stimmel gariztasd, ne add el, ill csak utána -
Szten Márs
nagyúr
Érdekes tünetegyüttes, az A530 amit szoktam használni egyiket sem mutatja.
Az hogy a 4x-es optikai zoomhoz hogy jön az AF segédfény nem tudom...
Mit csinál a zoom a képekkel, véletlen sincs digitális zoom rajta?
A zajosodást sem tartom vészesnek, persze ultrakompakt, ahhoz kell mérni, de bőven elfogadható szerintem.
140 kép vaku nélkül meg pláne durva, 2500 mAh-s Varta akkukat használok, többszörösét lehet vele lőni.
(Ezeket figyelembe véve lehet garis probléma van a gépeddel)
[Szerkesztve] -
A kis méretnél maradva egy egész kellemes gépecskét találtam,az adott árban veri az A540-et.
Kodak C875.
8Mpixel (akár 5 is választható /remek/,1,8-as CCD,fényerő :2,8-4,4 , 5x optikai zoom (videó alatt is),vaku 4,1m,manuális beállítások..stb.a Schneider optika ismét csak garancia a remek képminőségre,ahogy azt a tesztekben meg is állapítják.
Egy hátránya van,nincs rajta átnézeti kereső.
51480.- az edigitben.
[Szerkesztve] -
LZ5-öt nem éri meg megvenni,eléggé felemás véleménnyel vannak a képminőségéről,valamint annyiba kerül mint a TZ1 és ''csak'' 6x-os zoom.Viszont cerka akksikkal üzemel,ellentétben a TZ-vel,ami Li-ion.
Bár itt 43-ért árulja maross az övét,ennyiért elgondolkodtató lehet.
Jelen pillanatban én sem tudom mit vegyek,nem tudok választani.Ami biztos,hogy SD-s gép kell.
A döntésedet megkönnyítendő,kell-e átnézeti kereső?Így erősen leszűkül a kör.Persze sok más szempontot is figyelembe vehetsz,de ez előbbi fontos lehet. -
Volt jópár gépem,de a tulajdonságaikat most félretéve arra kell rájönnöm,hogy ilyen kis zsebben elférős gépre lenne szükségem nekem is.(Bárhova bármikor a méretéből adódóan)Persze így a nagy zoom eleve ugrik,bár ott van alternatívának a Pana TZ1-es.(Ha 50e-et kiadnék egy A540-re,akkor inkább 58-ért vennék TZ1-et.
Ma volt a kezemben egy ilyen Canon,sajnos nekem eléggé gagyinak tűnt.Nagyon pici (nagyon könnyen bemozdul),a háza ittott ropog.(Mellékesen jegyzem:Made In Malaysia) -
orbano
félisten
pl nekem számít a videominősége, a 20fps elég gyér. lehet te sosem fogod használni.
a rekesz/zár előválasztás nekem létminimum, lehet te elnyomogatod alap módokban életed végéig.
a 2.5'' LCD-n (ha nagyobb a felbontása is) jobban látod a kép élességét, mint a picikén. persze cserébe többet fogaszt...
a + megapixel pedig egyértelmű hátrány... -
quantal
tag
Az előzőt már nem tudom módosítani... Tehát: ha neked nem fontos a sok manuális beállítási lehetőség, magyarán csak automatán akarod használni a gépet, akkor az eredeti listából én a pana lz5-öt sem eljtenén ki, mert a 6x átfogású stabilizált objektívjével igazán jól használható darab. Az itt hozzászólók többnyire nem automatán használják a gépüket azért ajánlották a fuji-t vagy a canont, de sok felhasználónak erre nincs szüksége, mert nem akar belemerülni jobban fotózásba. Ebben az esetben nagyon jó választás a pana is.
[Szerkesztve] -
quantal
tag
-
Dtomi
őstag
Én szidom mint a bokrot... Akik olvassák a topikot azuk tudják hogy rühellem. Most éppen szervízben van mert nem hajlandó bekapcsolni. Fél éves és kb két kezemen megszámolom hányszor lett elővéve. Ha Nem fontos a nagy zoom miatt berázni az összes képedet akkor a Canon PowerShot A540-et ajánlanám. és azt hiszem olcsóbb is most.
-
Hali!
Tényleg jó gép az 5600-as, én egyszer használtam, és a véleményem a következő róla:
Jó: jó fogás, jó menü, kezelhetőség, viszonlag jó képminőség, strapabíró állítólag, olcsó-
Rossz: kézi fókusz nehézkes.
Van még több hátrány, amit szoktak emlegetni, de ha figyelembe veszük az árát, akkor rájövünk, hogy azok a ''vádak'' egyáltalán nem jogosak.
Remélem valamit tudtam segíteni! -
Dare2Live
félisten
Szerintem probáld meg összekaparni az F30ra a pinzt. Ha nemmegy, nemakarod akkormeg amelyik szimpatikus. Kinek ez kinek az, én pl a panat huznám ki azonnal a listáról, másmeg a HPt.
Canonoknak van még egy nagy +a ebben a kategóriában azpedig az, hogy van rajtuk rendes manual, képminőségben egyébként kb mint a többi. -
TexT-BoY
addikt
én ha ebböl a halmazbol kéne válasszak a Canon A530ast választanám .. pár hsz.el viszább ahol kérdezte mit kéne vegyek ott egy 510es képei láthatók. szerintem elég meggyöző. Bár én most szeretnék egy kategoriát feljebb lépni ezért keresem az uj párom
Esetleg még az LS2 lehet jó a Panátol de szvsz mégis a lehető legjobb az az 530as canon
Új hozzászólás Aktív témák
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Formula-1
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest