Hirdetés
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
sharkypeti #53520 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
Panákhoz létezik ilyen "dummy" akksi, ezzel addig fotózhatsz, videózhatsz amíg akarsz, lx7-hez asszem DMW-DCC7 és DMC-AC5 néven fut. Akkuból más márkához nem tom, de panához nyugodtan lehet noname utángyártott kínait venni mondjuk ebayről, én is olyanokat használok g3, gh2, g6-ban és semmi gond nincs velük.
-
jjeahh
nagyúr
Viszont a nikon fotóra oké, de videóra ennyiért nem a legjobb szvsz. Egyrészt ahogy elnézem nem olyan éles a videója, mint a panáknak és újabb sonyknak, másrészt az optikai kereső nem használható videóra, mint egy evf és videó alatt az af nagyon gyenge, kb. használhatatlan.
és gondolom a legjobb megtanulni a fényképezést egy klasszikus fényképezőgépeket gyártó márkával lenne
Akkor leica m kell neked, nincs mese
-
jjeahh
nagyúr
Nagy zoom legyen és gyenge fényben is jó legyen, ez a kettő kb. kizárja egymást. kevés fényhez fejlett és lehetőleg nagy szenzor kell, fényerős optikával párosítva.
Vyndree: A csúcskompaktok nagyja tényleg nem hozza azt a képminőséget amit egy cserélhető obis gép fényerős fixel, de azért van pár kivétel... pl fuji x100 sorozat, sony rx1, leica q, sigma dp széria, panasonic lx100.
-
jjeahh
nagyúr
Ha biztosan nem számít az ár, akkor a7s II + esetleg samyang 21mm T1.5 vagy valami hasonló, + igény szerint fluid fejes állvány, jó miki, 3 axis gimbal stb
Ha meg mégis számít az ár, akkor lx7, lx100, rx100 III vagy IV, esetleg ha cserélhető obis is jöhet pana g6, gx7, g7, sony a6000.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
szaubisz #53298 üzenetére
"Nekem volt a kezemben Olympus Stylus 1....kegyetlen bonyolult, átláthatatlan volt a menüje"
Így van, viszont a menün egyszer kell végigfutnod az elején oszt csók. Azok a ficsőrök amiket gyakran használ az ember elérhetőek a gyorsmenüből vagy super control panelből ami viszont zseniálisan jó, egy lapon elérhetsz mindent, pl. a pana q menüje mellette logokátlan és bonyolult szerintem.
"valszeg én vagyok itt a 2. olyan, akinek nem tettszettek a vele készült fotók. LX7-et vettem helyette, és jól tettem!"
Egészségedre, jó kis gép, de megint ne írjuk le az olympusokat laikusként ezzel félrevezetve a topiktársakat, nem egy user viszont elégedett vele... A képet te lövöd, a gép csak egy eszköz, egy szerszám és az x-z2, stylus 1 jó kis vasak, csak valszeg meg kéne tanulni az alapfogalmakat, technikai alapokat és egyszerűen a helyén kell kezelni a dolgokat.
Amúgy ketten panaszkodtok az olykra de érdekes módon hiába kértem, még nem kaptam egy példa tesztképet sem, ami alapján meg lehetne mondani, hogy a géppel van-e a gond vagy user error az egész mizéria kiváltó oka.(#53299) t72killer: "ki váltogat percenként módot+ISO-t+képarányt+stb?"
Bárki aki nem automata módban fotózik.(#53300) szaubisz: "Made in China...LF1: Made in Japan. Nekem senki ne mondja, hogy csak rá van írva, és tök mindegy, hol gyártják. Ez egyszerűen nem igaz."
Lehet, hogy a markolatot elcseszték, de ez hidd el valszeg nem azért van, mert kínában gyártják, a technikai kütyük 99,9%-a kínában készül, a nagyjával még sincs semmi gond, szériahiba meg néha előfordul japán cuccoknál is simán.
(#53305) DonMenyet: Én simán grip-ként kerestem rá ebayen
(#53309) makoss: Ha esetleg külföldről rendelés is játszik, akkor a Weifeng 6615-re is nézz rá, fancier meg benro név alatt is fut, kínai márka, de a nagyon jó ár/érték arányáról híres, mint vakukban pl. a yongnuo, hasonló áron megy mint a manfi compact, de annál sokkal masszívabb és többet nyújt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
DonMenyet #53293 üzenetére
Én anno az öreg e-p1-et vontam be ilyennel (előtte-utánna), a fogáson nem hiszem, hogy segít, de kevésbé csúszik és mivel az én gépem full fém volt, műbőr skin-el télen kellemesebb volt kézbe venni
Esetleg egy ilyesmit ha be tudsz szerezni...
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz
vizimento #53152 üzenetére
Indexen ennyiért szokott menni, esetleg csencselősbe is írhatsz, hogy érdekel (ha érdekel), hátha valaki eladná, sajnos mostanság kevesen válnak meg tőle. Max ez a g2, de én ennyit már nem adnék régi szenzoros mft gépért... mondjuk ennek is fényévekkel jobb a képminősége, mint az L840-nek, még a kitobival is
Esetleg ha a markolatról, "kézreálló" kialakításról lemondanál, egy e-pl5 elég jó kis gép és állandóan tele van vele az index is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
vizimento #53131 üzenetére
Ha cserélhető obis is jöhet, akkor Panasonic G3 35k, + egy kitobi 20-25k, erre később vehetsz fixet vagy jobb obit is, de már a kitobival egy másik dimenzió a képminősége az L840-hez képest, ami minden, csak nem ajánlott kategória
Az egyik vázam nekem is ilyen, az aláírásomban lévő linken meglesheted kb milyen képeket lövök vele amatőr fejjel.
-
jjeahh
nagyúr
Hová tart ez a topik is?
Jöhetne egy topikgazda vagy valami már sztem, aki kicsit helyrerakja a dolgokat... de ha ez normális én nem szóltam és többet nem erőltetem a dolgot.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
lugomon #52933 üzenetére
Most komolyan? 4 vázam van meg egy tucat optikám és egy üveg kivételével az összeset használtan vettem, mégis TÖKÉLETESEN elégedett vagyok velük...
Persze ehhez nem ártana alaposan utánnanézni mielőtt megvásárolnád, hogy megfelel-e az igényeidnek a cucc, no meg ez a "manuális beállításokkal is sárgásak meg életlenek a képek, mikozben az lf1-el nem" szitu szvsz szimplán user error. No de én befejeztem, mert már nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz, vagy tényleg ennyire vakvágányon vagy
-
jjeahh
nagyúr
válasz
lugomon #52920 üzenetére
Lf1-et meg lx7-et nem próbáltam, de néhány olympust meg panát igen és nekem eddig úgy tűnt a pana féle awb pontosabb... persze ez mint írtam korrigálható manuális wb-vel. Az hogy a gyenge fényes képek életlenebbek sztem két dolgon múlik: erőteljesebb az oly zajszűrő algoritmusa és lehetséges, hogy az automatika valamiért rosszul állítja be a gépet, pl. rekeszel vagy túlságosan feltolja az iso-t, esetleg nem tolja fel eléggé és bemozdul a kép. Manuális beállításokkal és raw-al, utólagos zajszűréssel tetszés szerint valszeg az oly-ból is kihozható ugyanolyan éles kép, mint lf1-el. No de hanyagoljuk a témát, ha már túladtál rajta, a lényeg, hogy neked nem tetszett, nem felelt meg (ettől még nem rossz gép, én simán elfogadnám a nagy gépek mellé), szal vegyél panát és öröm bódottá'
Mindenkinek másak az igényei, anno egy user pl. pont az lx7-el nem volt elégedett, teljesen ki volt ábrándulva belőle, ő asszem pont oly-t vett volt helyette és azóta boldog.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
lugomon #52917 üzenetére
Ha már visszaadtad akkor gondolom mindegy és nem akarom erőltetni, de a wb-vel ez korrigálható. Beltéren természetes, hogy sárgásak lesznek awb-vel a képek, ennyit tud az automatika (a képen is jól látható, hogy a wb automatikusra volt állítva). Minden komolyabb gépben, így ebben az olyban is vannak előre beállított sémák, pl. felhős, napos stb. Ha esetleg ezekkel sem tetszik az eredmény, akkor teljesen manuálisan is be lehet állítani a wb-t, akár full kékes árnyalatút is csinálhatsz a sárgásból
Persze azt is megértem, ha full automata módban szeretnéd hogy jó legyen, mert nem akarsz az állítgatással t*kölni, akkor viszont ez van, olyan gépet kell keresned, aminek pontosabb az automata wb-je
#52918: Pedig nincs semmi gond azzal a géppel csak egészen egyszerűen nem gyengefényes helyzetekre való. Ha beltérben akarsz fotózni akkor nagy szenzor, fényerős (akár fix) optika és/vagy rendszervaku fog kelleni... egy ilyen pici szenzor F2.8-al ennyit tud, de ezt tudhattad volna előre.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
lugomon #52913 üzenetére
Vaku és állvány nélkül beltéren én m4/3 (sokkal nagyobb) szenzoros géppel fényerős fixel (F1.8) sem fotózok, szal ha egy kis szenzoros kompakt alkalmatlan erre a célra az szvsz teljesen normális.
"és az elkészült fotók jó sárga beütésüek"
Ezek szerint nem zongoráztál végig minden manuális beállítást, vagy csak elkerülte az egyik legáltalánosabb funkció a figyelmedet: a wb
De persze teljesen lehetséges, hogy igazad van és hibás gépet fogtál ki, ahhoz azonban, hogy ezt kiderítsük látnunk kéne pár tesztfotót exif-el együtt valamilyen felhőbe (dropbox, box, mega, drive) feltöltve vagy valami.
Ha viszont nem hibás darab, akkor valószínűleg csak egyszerűen nem arra a célra készült amire te használnád, ezért tűnik neked sz*r-nak, nekem pl eszembe sem jutna egy kis szenzoros F2.8-as géppel beltérben fotózni, mert mint te is rájöttél tuti elvérezne, cserébe ha sokat túrázol, na arra a célra egy tökéletesen ideális gépecske, én valszeg a cserélhető obis gépeim mellé is simán elfogadnám -
jjeahh
nagyúr
válasz
lugomon #52906 üzenetére
A kijelző színbeállításaival van gond? Fw frissítést próbáltál?
Amúgy ha ennyire igényes vagy és ennyire sok tesztet átnéztél már, akkor ennyi erővel fél óra alatt beleáshatnád magad a fotózás technikai alapjaiba is, hanyagolhatnád az automata módot, oszt sokkal szebb fotóid lennének és nem kéne folyton lecseréld a géped -
jjeahh
nagyúr
válasz
Quent1n #52816 üzenetére
Ez a mérnöki csoda már majdnem létezik
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Doki16 #52808 üzenetére
Használt esetleg nem játszik? Ez a gép ezzel az obival fényévekkel jobban használható kombó... Persze ez nem kompakt, ha érdekel akkor másik topikban folytassuk
-
jjeahh
nagyúr
"Tehát azt ne várjam, hogy este lámpafénynél kézből lekapom a gyereket játék közben vaku nélkül és jó lesz a kép?"
A vakuval az a gondod, hogy csúnya "vakus hatású" lesz az eredmény? Mert akkor egy új gépre csak egy olyan vakut kell szerezz, amivel plafonra is lehet villantani, ezzel már viszonylag szép természetes éles képeket kapsz, feltéve ha fehér a plafonod
Ha mindenképpen hanyagolnád a vakut, akkor sajnos csak cserélhető obis géppel és drága fényerős fix-el tudod megoldani a dolgot, ami nem férne bele a keretedbe... -
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz
lood55 #52684 üzenetére
Ha nem cseréled az obit az elején, ugyanott vagy mint egy csúcskompaktal, csak valamivel nagyobbak ezek a gépek a hosszabb optika miatt. Szal nem kell megijedni, képzeld azt, hogy nem cserélhető és kész
Az lx7 is jó gépecske, nem akarlak lebeszélni róla, én csak azért ajánlottam a gx1-et meg g3-at, mert olcsóbban megúsznád és akkor futná még táskára vagy állványra is, mert írtad, hogy jó lenne, ha ezek is beleférnének.
"Amilyen használt kombót (gép+ objektív) írtál azzal körülbelül ezt a szintet lehet hozni, mint az említett lx7-tel?"
Igen. Ha majd esetleg beleásod magad a fotózás rejtelmeibe és megtanulod melyik optika miért/mire jó, akkor ha fejlesztesz egy jobb objektívre még jobb képminőséget érhetsz el.
Rx100, xz-2 is jó gépecskék amúgy -
jjeahh
nagyúr
A jpg-t a fényképezőgép dolgozza fel úgy ahogy neki tetszik és tömörítve van. Ezzel szemben a raw nyers, több az infó benne, nagyobb a dinamikája, ha a raw-ot te dolgozod fel számítógépen sokkal jobb minőségű jpg-t tömöríthetsz belőle. Ráadásul pl. kiégett-bebukott részleteket visszahozhatod, ha elszúrtad a wb-t rawból utólag ugyanúgy állíthatod mint a gépen (és én minden egyes képnél elszúrom, mert a keresőn meg az lcd-n egyszerűen nem az igazi wb-t állítani és idő sem mindíg van rá), stb. Érdemes legalább kipróbálni ha igényled a lehető legjobb minőséget sztem főleg ha a jpg-n is utómunkáznál amúgy is.
-
jjeahh
nagyúr
Nem tudom az új panák milyenek, de a g3, gh2-őm jpg anyaga nem csak színekben gyengébb, hanem full méretben nézve valamiért életlen is akkor is, ha kikapcsolom a zajszűrést. Ez mondjuk monitorméretben nem érdekes, csak akkor bosszantó, ha van egy frankó objektíved aminek az élességében nem tudsz gyönyörködni, mert a jpeg moci elszöszöli
No meg utómunkánál is hátrány lehet, de gondolom aki utómunkázik, az raw-ot használ... Lx100 már lehet nem ilyen, érdemes keresni pár full méretű alacsony iso-s jpg-t.
-
jjeahh
nagyúr
Panasonic gx1: 30-35k, egész jó szenzor, dönthető vaku, érintőkijelző, gyors az af, de nincs kukucska és a kijelző nem forgatható
Panasonic g3: 30-35k, ez valamivel magasabb, de van kereső és kihajtható kijelző, minden másban ugyanazt tudja kb. amit a gx1, itt meglesheted ha érdekel, milyen képeket szoktam kb. lőni vele.
Olympus e-pl5: nem tudom Mo-n mennyiért megy, asszem 45k körül, nincs kukucska, gyenge a videója, de a szenzor még jobb és legendásan jó a jpeg motra.
Ezekhez 20-25k egy kitobi ami kezdésnek elég lehet, aztán ha fejlődsz vehetsz hozzájuk fix optikákat, telét, vakut, amit akarsz, vagy ha nem akarsz, akkor nemEsetleg ha szűk a kereted és úgy érzed meg tudnál barátkozni a manuális fókuszálással is, akkor már 3k-ért is be lehet szerezni egy manuális fix obit, amivel aztán lehet kreatívkodni.
Ha viszont minél egyszerűbben akarod megúszni és nem szívesen mélyednél el a fotózás rejtelmeiben, akkor az említett xz10 is megteszi
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Melon87 #52545 üzenetére
Szerintem class 10, minimum 8, ha utazgatsz 16, max 32gb fotóra bőven elég, én ilyeneket használok egy ideje, még nem volt gondom velük... kingstont szvsz kerüld, nekem azokkal sem volt gondom, de többen írták valamelyik topikban, hogy könnyen szétesnek.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
XbandX #52528 üzenetére
Olympus fotóban erős, videóban nem... abban általában a panasonic meg sony gépek ütősek. Lx7 videó gyenge fényben.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
kovisoft #52375 üzenetére
Igaz, viszont szerintem a képminőséget nem csak a fényerő és szenzorméret határozza meg, mármint a képminőség nem csak arról szól, hogy mennyire zajos a kép, hanem pl. a dinamikától is (ami egy kis szenzor esetében különösen fontos, mert sokkal könnyebben buknak be/égnek ki a részletek) meg a színmélységtől is, de ezeket valamiért ritkán veszik számításba az emberek... pedig szerintem elég sokat számítanak ezek is, főleg az előbbi és egy olyan amatőr kézben, aki még nem tudja mi az a hisztogram és jpg-ben kattog. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy stylus 1 rossz gép, sőt, én is szívesen elfogadnám túrázni
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hobbitka_ #52372 üzenetére
Snapsortot hanyagold
Nagyon jó gép a stylus 1 is, dióhéjban a teljesség igénye nélkül: nagyobb az optika átfogása (zooom), van kereső, jobb a jpeg motra és vannak szép olympus színek... a pana videóban sokkal jobb, jobb a képminősége (főleg egy fényerős fix-el), cserélhető az optikája... panorámát amúgy biztosan nem tud a gm1? Mert a g6-omban asszem van, sőt, mintha pásztázós panorámát tud. Amúgy meg egy kis türelemmel és utómunkával bármilyen géppel lehet szebb panorámákat lőni, mint amilyent egy gép beépített pano-funkciója tud.
szerk: amúgy stylus 1-el is lehet jó képeket lőni, ha tisztában vagy minimum az alapfogalmakkal -
jjeahh
nagyúr
válasz
scarabaeus #52358 üzenetére
Amúgy ha már gm1, videózni használtad már a kis panát? Többkamerás koncertfelvételhez kéne a nagy panák mellé még két gép fix kamerának állványra, esetleg néha 3 axis gimbal-on lenne használva, szted erre megfelelhet? Azért gondoltam gm1-re, mert használtan nagyon olcsóért mennek a vázak már és állványon pont nem számít, hogy nincs fogása, fix a kijelzője meg keresője... Ahogy elnézem ha 24fps-n lenne használva semmiben nem gyengébb mint a g6, csak nincs rajta mikrofoncsatlakozó.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
scarabaeus #52358 üzenetére
Ja és nagy zoomot sem, de sztem ha egy gm1 kittel lőtt képnek a közepét kivágod is szebb minőséget kapsz, mint a legtöbb nagy zoomos bridge géppel
Mondjuk egy ilyennel el lehet érni nagyobb zoomot úgy, hogy még mindíg pici maradjon a gép.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hobbitka_ #52356 üzenetére
Jó kis okos gép az, egészen jó videóval, jó képminőséggel, milc fronton legnagyobb obiparkal, ráadásul elképesztően pici méretben... nekem fontos a kukucska, ezért egy gm5-öt én is simán beszereznék, csak sajnos már van vázam és nálunk eladni nem igazán lehet az ilyesmit, itt mindenki bepókhálósodott canikonos...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
scarabaeus #52354 üzenetére
Basszus, g6-ban most néztem meg, tényleg össze lehet fűzni a gépben is... Én mondjuk pont azt szeretem, hogy automatik nem rakja össze, hanem meg lehet lőni raw-ban is, oszt utólag feldolgozni, összerakni, így sokkal jobb lehet a végeredmény
hobbitka_: nekem 10 akksim van, igaz 3 vázhoz, szal...
Szerintem az összes mai kompakthoz meg milc-hez ajánlott egy pótakksi. Nem kell ebből gyárit vagy drágát venni, megfelel egy noname utángyártott kínai is szvsz.
szerk: azért a gm1-nél számíts arra, hogy hihetetlen pici az a gép, ennek minden előnyével és hátrányával, itt összehasonlíthatod más vázakkal a méretét -
jjeahh
nagyúr
válasz
pumukli56 #52170 üzenetére
Szerintem vegyél egy kompakt milc-et + egy tükröt, oszt lefedted a nikon teljes termékskáláját
-
jjeahh
nagyúr
válasz
zsoltee10 #52077 üzenetére
Leica d-lux. Dögöljek meg, de a pana szexibb
-
jjeahh
nagyúr
Átlagos alatt természetesen nem a fosképű 50x zoomos bolhapattanás méretű szenzoros bridge gépekre gondoltam, de ha neked az az átlag, hát oké. Ahhoz képest, amit a legtöbb sima kompakt-csúcskompakt meg cserélhető obis gép kitobija tud, a 28-300mm szerintem már nagy zoomnak számít. De végülis mindegy, nem fogok ezen vitatkozni
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dida104 #52041 üzenetére
Nyisd meg bármelyiket nagy méretben, az a "részletesség" kiábrándító...nem elég, hogy pici a szenzor és nincs raw, a jpeg motor sem valami extra, meg a zajszűrés elég agresszívnek tűnik. Arról ne is beszéljünk, hogy egy ekkora átfogású obit ennyiért nem igazán lehet jól megcsinálni, szal az sem egy borotva... az átlagnál picivel nagyobb zoomos igazán jó gépek valahol itt kezdődnek szvsz
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bluobluo75 #51926 üzenetére
sanzi89-val egyetértek, amúgy nem olyan nehéz hozzájutni az utángyártott akksikhoz és nem adják meg olyan hamar magukat
Nekem a vázaimhoz 17 akksim van, ebből 13 olcsó kínai noname utángyártott és soha egyikkel sem volt gondom, szal szerintem kár a ceruzaelemhez ragaszkodni, mert ez alaposan leszűkíti a kört pár ósdi elavult gépre
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Pistike65 #51920 üzenetére
Ha szaladó, játszadozó kutyát akarsz, egy dslr megfelelőbb lenne a pdaf miatt, kompaktal esélytelen lesz és saját tapasztalataim szerint egy tele vagy telezoom a legjobb erre a célra, no persze nem nagytele, elég max egy ekv. 200-300mm körüli üveg. Ha viszont pózolós képeket akarsz a kutyuliról, arra jó bármilyen gép, viszont a szuperzoomok helyett inkább egy valamilyen csúcskompaktot ajánlanék...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
sinick #51901 üzenetére
A tesztekkel általában nincs gond, csak ezt a pontozást tartom badarságnak. A fuji jpeg motra legendásan jó, ez alol az x30 sem kivétel. Az lx7 obijánál meg egyszerűen nem tudok nagyobb fényerejűt kompakt fronton, nem mellesleg a képminősége sem rossz... Gyenge fényre meg videózni inkább a panát venném, ha fontosnak tartanám a keresőt és a jó jpeg motrot, akkor a fujit. Persze vannak még extra ficsőrök, amik erre vagy arra az irányba dönthetik a mérleget, de ezek a legkiemelkedőbb jó tulajdonságai ennek a két gépnek.
-
jjeahh
nagyúr
fuji x100s, x100t, sony rx1, leica q, de amúgy milc fronton is van pici, ráadásul az előbbi kompaktokhoz képest nem is drágák annyira: gm1, gm5
Quentin: a kihajtható érintőkijelzőt én is hiányolnám, de a zoomot soha, évek óta fixeket használok milc-en és soha nem hiányzott a zoom
.
A milc témához: nem muszáj sok zsé, az első milc-em 25k-ba került, a jelenlegi meg 35k-ba, az aláírásomban lévő linken megpillanthatod milyen képminőségre képesek, kompakt fronton ennyi pénzért semmi sem hozná ezt a szintet -
jjeahh
nagyúr
válasz
Quent1n #51679 üzenetére
Az összes jelenlegi 16mp m4/3 szenzor van olyan jó vagy jobb, mint pl. a canon meg samsung aps-c szenzorok (az nx1-et kivéve), a sony apsc lapkáknál viszont gyengébbek. De ez valós használat közben szvsz csak akkor számít igazán, ha szükséged van valamiért iso3200+ érzékenységre, viszont ha nincs, akkor érdemes egyéb ficsőrök-paraméterek alapján vásárolni, pl. kell-e kereső, kihajtható érintőkijelző, jó videó, jó jpeg motor, milyen obikra van szükséged és azok melyik rendszerre elérhetőek, stb...
Na de ez itt nagyon off és pár napja a milyen cserélhető obis gépet topikban már kitárgyaltuk a dolgot, szal részemről lezárva -
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dida104 #51438 üzenetére
"Obikat nem akarok cserélgetni, milc emiatt nem jöhet szóba"
amiért cserélhető, nem muszáj cserélni, na meg nem olyan nehéz egy gombot megnyomni és lecsavarni az obit...
"amúgy is a G12-nél kisebb méretű gép kell"
Annál lassan az összes milc kisebb
Főleg ha a fix gyútáv nem zavar, vehetsz rá egy palacsinta fixet oszt csók
-
jjeahh
nagyúr
Ha háttérelmosást akarsz, akkor nagy szenzor + tele és jó fény meg nagy tér vagy később egy fix obi. Kezdetnek ez megteheti.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Z_Kati #50973 üzenetére
Köszi! csak a képek az enyémek, a kutyusok nem
Keresztmetszet: nem hiszem, hogy ha a canon kitobival nem korlátozott, akkor az lx7 igen. Szerintem is valami beállítás-user error lehetett ott a gond. Nem hibátlan gép az lx7, de egészen biztosan lehet vele szép gyerekfotókat lőni. Persze portrékhoz nem ártana néha egy kis háttérmosás, de az gondolom canon kitobival sem igazán volt.vieri2000: köszi!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Z_Kati #50968 üzenetére
Öh, hát gyerekem nincs, de mozgó-szaladó kutyákat szoktam fotózni, amiket szvsz valszeg még nehezebb, és én kb. két évig kereső, kihajtható kijelző nélkül, manuális obikkal (!) oldottam meg, szal mindent lehet csak akarni kell
Valahogy nem hiszem el, hogy az lx7 volt nálad a szűk keresztmetszet
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Z_Kati #50963 üzenetére
Talán ha linkelnél olyan képet, amit elszúrtál az lx7-el, akkor meg tudnánk ítélni mi lehetett a gond
Hogy miért jobb az lx7 képminősége? Az optika fényereje és nagyobb szenzor miatt. A f1.4 nagy előny gyenge fényben meg mozgó témánál, mivel gyorsabb záridőket kapsz ugyanolyan körülmények között, tehát ritkábban mozdul be a gép meg a téma...
-
jjeahh
nagyúr
"Szeretnék elmerülni a fotózás világában"
"természetfotózásra (tájkép, vízpart, erdő, makró) szeretném használni túrázás során, ezen felül minden egyéb általános célra használnám zárt és nyitott térben is"
"40-50 ezer forintot szeretnék költeni, legideálisabb egy jó állapotú 1-2 éves használt gép lenne"Szerintem neked nem kompakt kell, és főleg nem bridge. Egy jó állapotú milc 20-25k, egy kitobi szintén ennyi, + kezdetnek egy manuális obi pár ezerért, pl. helios 44-2 vagy om zuiko 50mm F1.8... én is így kezdtem két éve, az aláírásomban lévő linken meglesheted milyen képeket lehet lőni egy ilyen filléres szettel, sztem a képminősége nem egy bridge szint, és tanulni is sokkal ideálisabb. Konkrét példák vázra: Panasonic g1, g2, gf1, gf2, olympus e-p1, e-p2, e-pl1, e-pm1... sony meg samsung fronton is biztos vannak olcsó cuccok, csak én azokkal nem vagyok képben.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #50858 üzenetére
Vannak kínaiak is, de az összes csak noname gagyi másolat, és nem ajánlom őket. A kóreaiak viszont nem rosszak (Samsung), ha az is játszik
Amúgy a gépek nagyját kínában gyártják, szal...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
BubblyMilly #50817 üzenetére
nem tudom, tényleg majdnem mindegy... amelyik tapizás alapján jobbnak tűnik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
BubblyMilly #50815 üzenetére
Miért nem választ ő? Amúgy szerintem ha már képminőségileg ebben az árkategóriában az összes gép kb. egy kutya, akkor legalább érdemes jó építési/anyagminőségű fém gépet választani. Menjetek el egy áruházba vagy márkaboltba, és amelyik ilyen az mehet a kosárba.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest