- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- Synology NAS
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Milyen routert?
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Greenebola
senior tag
válasz májkiy #45828 üzenetére
Hivatalos oldalon van, ha persze kedvező számodra.
WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester
-
lacoka007
tag
válasz májkiy #44081 üzenetére
Az adatlapodon, azt írod, hogy Comodo IS, Webroot-ot használsz. Na ha egyszerre használod őket, ne csodálkozz, ha fagyi a géped. Másik megoldás, próbálj ki egy másik víruskergetőt, pl: Eset Smart Security 9, vagy 10-es verziót.
Ha rövid a karod, akkor dobd el a francba!
-
Cs1csó
félisten
válasz májkiy #44073 üzenetére
Biztos, hogy a Comodo HIPS? Mikor jelentkezik - futtatnál valamit amit nem enged és eközben? Erős vagy gyenge a géped? Géped + Comodo kombóval régebben is volt gond vagy csak most kezdte el, és mikor elkezdte azelőtt történt e valami változás - programtelepítés, registry pucolás stb. ?
-
micafighter
nagyúr
válasz májkiy #27067 üzenetére
Nem szabad a programok elnevezéséből kiindulni, sokszor megtévesztő, félrevezető lehet. Gondolok jelen esetben az elterjedt "antivirus" és "antimalware" kifejezésekre. Szakmai kifejezésekként tekintve a malware tágabb fogalom, azonban ha két programot veszünk, pl Kaspersky Antivírus és Malwarebytes Anti-Malware, az a helyzet, hogy a Kaspersky Antivirus több féle kártevő ellen nyújt védelmet. Nyilván nem az volt a cégek célja hogy összezavarják az embereket, a termékek elnevezését jobb esetben marketing szakemberek gondosan tervezték. Tehát a programnak nem a nevéből kell kiindulni, mert azt marketingesek tervezték marketing célokkal. A program funkcióit kell szemügyre venni.
Csak azért írtam ezt le, mert felmerült bennem, esetleg azért kérdeztél, mert Malwarebytes Anti-Malware és Emsisoft Anti-Malware, hasonló az elnevezés. Ez ne tévesszen meg, a kettő program más-más céllal készült. Emsi AM első védelmi vonal, MBAM első sorban második védelmi vonalnak lett szánva, gyakorlatilag kiegészítik egymást.
[ Szerkesztve ]
-
mrszitya
senior tag
válasz májkiy #27067 üzenetére
Ha arra célzol, hogy melyik jobb első védelemnek, akkor tudni kell, más a feladata a kettőnek. Az Emsisoft teljes értékű, "normál" vírusirtó, a Malwarebytes kiegészítő célzattal létezett mindig is. Ha most megnyitod a hiv. honlapját, rögtön ilyenek fogadnak:
"Észlelni és elpusztítani az új nulla napos kártevőt, amit az antivírusod nem tudott" vagy
"mert neked és az antivírusodnak szükséged van egy jobb kézre."Szóval ő akkor jó, ha úgy érzed baj van.
Egyébként mindkettő hatékony a maga nemében. Emsisoft szeret tévesen riasztani, de "direkt" így is van hangolva.
-
micafighter
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz májkiy #25476 üzenetére
Igen, bár ez számomra kevésbé fontos, mint az, hogy korrektnek tűnik. Csak a szokásos, egy találatos (a 68-ból) fals jelzéseket adta és azokra is azt mondja, hogy ennyi kevés a tényleges besoroláshoz. Rengeteg infót ad a fájlokról, bár ez az átlagos felhasználóknak nem túl nagy segítség. Működik, ez a lényeg és jobb, mint a vt, szerintem.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
ƵøŁĭ
veterán
-
addikt
válasz májkiy #22829 üzenetére
Mivel 2 teljesen más termék, nehogymár azt hidd hogy minden av meg minden is egyforma védelmet ad. Az F-secure mindig feljebb szokott lenni a teszteken mint az avg, pl attól lehet jobb hogy bitdefender motor.
1 Az hogy nincs saját tűzfal, most az xp kikopásával (vagy annak reményével?) több terméknél is olyan irányt hozott hogy mivel a 7/8 tűzfala nem rossz, ezért azt használják csak kiegészítik még pár védelmi vonallal. Ilyen pl a webroot, f-secure, de feljebb írták hogy az avira is megszünteti a saját tűzfalát a 2014esben, biztos van még több is. Egyébként meg rákérdez attól még, hogy x program ki akar menni a netre engeded e.
2 Azt is írták már itt hogy az AVG fala nem top kategória tehát felesleges görcsösen ragaszkodni hozzá, vagy megijedni a többi megoldástól.
3 Ha külön tűzfalat akar valaki akkor meg úgyis a comodoé kb a legjobb, ami meg ingyenes és szinte bármelyik av mellé fel lehet tenni. Vagy nem?Vásárlásról mást kérdezzetek, nekem bőven elegek a promóciók.
A félreértések elkerülése érdekében én egyik mellett sem kardoskodok és nem lesem a teszteket sem, sokfélét használok/próbálok nektek is ugyanezt javaslom. Itt a topikba ez már mind le volt írva egyébként, szóval olvasgatni is lehet nem csak próbálgatni. Ha valamit rosszul írtam majd javítanak.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
májkiy
tag
válasz májkiy #22823 üzenetére
Ja, és tud magyarul, tud teljesen automata módot, ha beállítasz ütemezett vizsgálatot, soha rá se kell nézned (kivéve persze, ha találat van). A kivételek hozzáadása kicsit körülményesebb, mert csak a beállításokban tudod megtenni (én még csak ott tudtam). Jó magyar fordítása van, nem google-vel készült!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz májkiy #22775 üzenetére
De zavarja, az első hozzászólásod alapján azt gondoltam, hogy nem AVG IS-t, csak AV-t használsz. Mindenből csak egy legyen, ha nem akarsz kockáztatni és spontán lassulásokat megélni. Az AVG IS önmagában bőven elegendő védelem.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
őstag
válasz májkiy #22771 üzenetére
Nem biztos, hogy jót tesz a stabilitásnak, ha egyszerre ugranak kártevőre, valamint a Webroot feltétlen gyengébb, mint az AVG vagy fordítva. Egyszóval teljesen fölösleges két antivírus egy op.rendszerre. Érdemesebb akkor már egy erős HIPS-szel rendelkező falat melléjük tenni (Comodo, Online Armor, Outpost stb.).
-
májkiy
tag
válasz májkiy #22719 üzenetére
Hát ez sem segített!! Malwerbytes mégegyszer lefuttatva, nem talál már semmit sem. AVG továbbra is érzékeli a két rejtett alkalmazást és nem törli újraindításkor sem. Amit linkeltél, AVG-s oldal, a daemon tools-nál megadott "al887uj6.sys" fájl nem létezik, tehát még a kivételek közé se tudom berakni. Nem az a hiba. Marad a Kaspersky rescue disc? Legalább AVG kiírná, hogy az a fertőzött fájl, vagy könyvtár hol található! Elő lehet azt valahonnan varázsolni?
-
micafighter
nagyúr
-
májkiy
tag
válasz májkiy #22583 üzenetére
Még annyit hozzá, hogy a nővérem gépe még window indulása előtt is lefagyott egyszer, és előtte is csak áramtalanítással lehetett kikapcsolni. Most, hogy olvasgatok máshol is, gyanús, hogy alaplaphiba, és nem vírust vittem át a merevlemezemen. Csak kísérteties, hogy egymás után két gép ment tönkre az én kezem alatt... Igaz, az egyik rendbejött. És lefutott az AVG is közben, nem talált vírust. Akkor nem vírus! Nem ebbe a fórumba tartozik!
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz májkiy #22569 üzenetére
A legátfogóbb vizsgálati algoritmus bekapcsolódik s a számítógép nehezen fertőzhető részeit is átellenőrzi.
Megjegyzés: "időigényes"
(#22568) GEPESZ66
Benne van ebben is már a magyar nyelv?
Igen.
Elfogadja-e a Chip-magazin révén kapott kódot?
Általában a közvetlen megjelenés napján még nem de próba szerencse lehet ,hogy azóta már felkészültek erre.
Legjobb esetben feltelepíted a 2013-as verziót CHIP kóddal s majd programon belül felfrissítesz a 2014-es verzióra .[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
micafighter
nagyúr
válasz májkiy #22536 üzenetére
Igazad van, viszont amióta figyelek erre, nekem nem sikerült még telepíteni semmi toolbar szerü dolgot. Van ahol a pipát kell kivenni, van ahol "decline" ra kell menni, az meg kiderül, a szerződési feltételek első pár sorának elolvasásából. Ha nem az a program van a szerződési feltételek címében, amit te akarsz tenni, akkor lehet menni a "decline"-ra. Van an ahol abba kell tenni a pipát hogy nem akarod telepíteni. A lényeg, ha figyel az ember, akkor nem fog telepűlni semilyen nemkívánatos dolog, ezt tapasztalatból mondom.
-
micafighter
nagyúr
válasz májkiy #22271 üzenetére
Nekem router mögött volt comodo, többször is felraktam mindig a dnsel, sose volt gond.
(#22263) kovy29 ha egy linket küldenek, hogy veszed észre hogy nem az ismerősöd írta? linket mindenki ugyanúgy linkel persze lehet hogy azzal az ismerősöddel ritkán beszélsz, vagy mindig köszönni szoktatok egymásnak, vagy nem szokott csak úgy linkelni. de ettől függetlenül ez nem a ,,magyar ismerősömtöl jött egy arab üzenet biztos vírus nem nyitom meg'' kategória
(#22255) szaki26a a blackberry is elég jól ál ahogy látom. nálunk annyira nem elterjedt de mobil fronton azt tartották a biztonság etalonjának. kíváncsi vagyok melyik a biztonságosabb, bb vagy wp. És alig várom hogy a windows pc operációs rendszere biztonságban felzárkózzon a mobil verzióhoz
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz májkiy #22267 üzenetére
"Telepítésnél bejelöltem, hogy a DNS kiszolgálót cserélje le a sajátjára...."
User Error-t a Comodo-ra fogni....
Azt elárulhatnád, honnan kellene a Comodo-nak tudnia, hogy Te éppen milyen hálózatot használsz, van-e routered, stb...? No meg hogyan is állítaná át a router DNS beállítását
read-only mode on the forum
-
-
BigManus
addikt
válasz májkiy #22073 üzenetére
Szia!
Ha Firefoxot használsz, innen letölthető
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
őstag
válasz májkiy #22073 üzenetére
Kedves májkiy! Üdvözöllek a fórumon!
A NoScript kiegészítő az egyik legjobb megoldás erre, igaz kicsit gépészkedni kell vele, mert bizonyos tartalmakat is blokkol, amelyeket manuálisan kell engedélyezni a NoScript ikonra történő jobb klikkel.
A helyesírásodra azért ügyelj!
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Digitális Állampolgárság Program
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest