Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Mikrotik routerek
- TP-LINK WDR3600 router
- Milyen routert?
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #48053 üzenetére
Plusz sokkal könnyebb tájékozódni a legközelebb hasonló problémába ütköző usernek, ha egy helyütt (legmegfelelőbb topikban) vannak a válaszok.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Jack Oneill
veterán
válasz King Unique #48044 üzenetére
Miert baj az, ha tobb helyen kerdezi meg? Ha te kivancsi vagy valamire, csak 1 embert kerdezel meg? En is tobb topikban szoktam kerdezni.
-
Cs1csó
félisten
válasz King Unique #46987 üzenetére
Nem értek egyet, Már a második mondatomban a JÖVŐBEN történő adatmentésre hívom fel a figyelmét, hiszen ezen már túl vagyunk, és adatai továbbra is keletkezni fognak és adatmentés nékül továbbra is veszélyben leszenk. Az ELSŐ mondatomban pedig az adatmentés és az EGYSZERI adatvisszaállítás kötségét akartam egymással szembeállítani, de ezt is azzal a szándékkal, hogy még nyílvánvalóbbá váljon: BÁRMIKOR MEGÉRI BELEVÁGNI AZ ARCHIVÁLÁSBA. Sőt külön kiemeltem, hogy a rosszándékú embereken kívül is mennyi veszély fenyegeti a PÓTOLHATATLAN adatainkat.
Az pedig nem is írtam, hogy ne fizessen, hiszen ezzel egy bűnszervezetet támogat akiket tovább ösztönöz a tevékenységük folytatására, hiszen gondoltam, hogy nem a SZOMSZÉDOK összes az ami kárba ment. -
veterán
válasz King Unique #39100 üzenetére
Ó, efelett átsiklottam, elnézést.
Teljesen jó az ESS, meg van most hozzá licencem is, így maradÜdv. core2
-
viralmind
aktív tag
válasz King Unique #39094 üzenetére
Minden motor be volt kapcsolva.Nalam csak telepites utan porgette a procit , elso telepiteskor atnezi az egesz rendszert, es meghajtokat attol fuggetlenul hogy ezt te akarod vagy nem, es ezt jellemzoen akkor teszi amikor idle a gep, tehat nem dolgozol massal, ezert lehetett nalad a telepites utani terheles.Miutan vegez , nem vettem eszre terhelest, csak frissiteskor porget naponta 1x , de az nem tart tovabb 1 percnel.
szerk:szinten win 10 alatt hasznalom
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz King Unique #39038 üzenetére
Valóban nem mérvadóak.
Viszont tendenciák kimutatására alkalmas, de az időfaltorra is érdemes figyelni, mert nagyon nem mindegy, hogy történt az adott vizsgálat, ez jogos észrevétel volt viralmind részéről.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #38771 üzenetére
Kinek a pap kinek a paplan mindenki azzal és úgy védekezik ahogy tud.egy a lényeg, hogy a gép fertőzésmentes legyen
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #38768 üzenetére
Nem szemét az ..Nekem az egyik gépen ez van ugyanazokat csinálom rajta mint pl TE Elvenar , Prohardver , hírolvasás levelezés , word excel powerpoint és azon a gépen semmi sincs még egy open Candy sem .Igaz amikor lehetett bekapcsoltam a Pua védelmét
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #38765 üzenetére
How to Enable or Disable Windows Defender PUA Protection in Windows 10
aztán a defendered is tudja azt amit a nagyok .Csak be kell kapcsolni nemrég lett engedélyezve igaz csak az enterprise ügyfeleknek de home verziókban is elérhető egy kis ügyeskedéssel -
Rasiel
senior tag
válasz King Unique #38760 üzenetére
22 db fenyegetést? Azt meg hogy?
Írnál párat az azonosított nemkívánatos programok közül? Illetve milyen helye(ke)n találta meg őket a program? -
dqdb
nagyúr
válasz King Unique #38760 üzenetére
Kizárólag az Windows 10 Enterprise változatában aktív a PUP elleni védelem Defenderben, a többiben úgy kell "bekapcsolni".
Az egyik legjobb ingyenes védelem PUP ellen a Next gomb vad nyomogatása helyett az értő olvasás. Nem véd meg mindentől, de rengeteg nem várt meglepetéscsomagot meg tudsz előzni vele (ahogyan a helyetted olvasó változatával, az Uncheckyvel is).
Ingyenes védelemben nem tudom, melyik hatékony PUP ellen, fizetősben az ESET és az Emsisoft igen.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
426os
őstag
válasz King Unique #36312 üzenetére
Végül Eset ment fel. Egy deep scan alatt talált 26 nem odaillő dolgot, meg előtte kézzel is leszedtem pár kéretlen cuccot. Mérem az időt, meddig marad tiszta a rendszer....
.
-
426os
őstag
válasz King Unique #36310 üzenetére
Jaja, én is havi kóddal használom az Eset-et, csak nem akartam reklámozni. A 360TS-nél kicsit aggaszt az router jelszavas mizéria. Lehet csak Eset lesz ebből..
.
-
justaview
senior tag
válasz King Unique #36228 üzenetére
Nem marad más, mint saját operációs rendszert kell írni...
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #36225 üzenetére
Isten ments hogy bárkit is meggyőzzek , hogy mi a jó
Én csak a saját tapasztalataimról tudok írni.
3 gépem van 2 asztali és egy toshiba tablet..Asztali gépeken windows 8.1 update fut.A Toshibán 8.1 with Bing
Az egyiken már évek óta csak Forticlient van meg FF -el böngészek a másikon csak MS WD+EMET 5.2 + IE 11 asztali böngészővel böngészek
A toshibán is csak az alap dolgok ott annyi a különbség hogy ott meg a modern IE-t használom..Én magamat tudatos felhasználónak gondolom és évek óta semmi vírust nem kaptam..Ennyit tudok mondani, és az évek tapasztalata íratja Velem azt hogy bizony lehet tudatosan is használni a gépeket , úgy hogy ne kapj vírust és nem kell egyböl kukázni egy beépített védelmet csak azért, mert mondjuk Windows defender a neve. Köszönöm hogy elolvastad -
Dhampir
félisten
válasz King Unique #36228 üzenetére
Vélhetően ahogy a Linux népszerűbbé válik, akkor érdemes lehet megpróbálkozni a "megdolgozásával" is. Talán az UNIX-rendszerek háza táján lehetne biztonságosabb portékát keresni, például az OpenBSD vagy hasonló, még élvezhetően futtatható disztribúciót választva, OpenBSD a Wikipédián.
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #36201 üzenetére
Csuda tudja, a neten sokfélét összeirkálnak, itt olvasható egy cikk.
A Debian is kikapott egy másik szösszenetben az SSL-sebezhetőség miatt.
Az Ubuntu-lencsék is rettegésben tartották a felhasználói tábor egy részét, sőt pár éve Richard Stallman egyenesen azt állította, hogy az Ubuntu Linux disztribúció akkori legújabb kiadása nem más, mint egy ügyesen becsomagolt kémprogram. Nem hiába kapott "Nagy Testvér Díjat" a kommunikációs kategóriában.
Szóval akad itt mindenféle "összeesküvés-információ".
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #36218 üzenetére
A 36196+os válaszodra volt reagálás ahol megemlítetted, hogy nem igazán acélos az MS védelme.Aztán követeltél tesztet hogy mutassam már meg, hogy hol ért el 90 % ot..Most meg meg az a baj, hogy csak egy teszt és tényleg 90 % nem értelek egyáltalán
Más dolog
Tehát ha jól értelmezem ha valaki az MS cuccait használja WD +Emet akkor az EMET kiegészítő vacak és rulettezik , míg ha ezekt lecseréli bármilyen av/ is re bármire csak NE MS cucc legyen / az meg átfogó biztos védelem és igazi gondolkodó tudatos user ? lehet lesarkítottam a dolgot csak a jobb érthetőség kedvéért fogalmaztam így..Mert azért íg elég vicces..Mert az jön le, hogy ha MS cuccot rakok fel akkor kvázi " hülye" vagyok..ha meg mást akkor meg tudatos "fasza" User .Akkor mi van azokkal a felhasználókkal akik pl használnak egy Windows 8.1-et napra kész frissítésekkel
WD-vel Emettel bekapcsolt Smart Screen-el mondjuk IE 11 böngészövel ahol alapból a böngészőben le vannak tiiltva a következők
Active X
Szkriptek
Követésvédelmi listák benne vannak így a reklámoktól és egyéb csúnyaságoktól is mentes a böngészésűk.
plusz egy W.O.T. kieg az IE 11 ben. és hogy még a gyerekét is megvédje be van kapcsolva a gyereknek a családbiztonság is és azzal van korlátozva a gyerek netezése.Akkor a logikád mentén haladva ez az igazi rulettjátékos igaz Az meg csak hab a tortán ha ráadásul mindenz egy nem rendszergazdai fiókból történik.
Nem akarlak meggyözni de azért azt el kéne ismerni, hogy egy tudatos felhasználói szokások melett böven elegendőnek kéne lenni az amit az MS kínál védelem terén
-
stingy2
senior tag
válasz King Unique #36218 üzenetére
nem védem a WD-t, bár szvsz is el lehet lenni vele ésszerű netezési szokások mellett.
viszont az merész, h "sok kiegészítő vacak", ugyanis léteznek kártevők, amik kikerülik adott vírusirtót. mert pl. kihasználnak egy benne lévő hibát.(és van bennük nem kevés, ráadásul nem is mindegyik javítja túl nagy elánnal..)pl. kasperskyről(is) volt egy cikk, h kb.lex@rták, amikor felhívta vki a figyelmüket egy hibájukra.
szóval ezért érdemesebb szerintem sok különféle vacak, jól összehangolva, mint egy IS azt csókolom....
most pl win.tűzfal + tinywall, nod32, wsa és emet fut párhuzamosan, mindenféle lassulás nélkül már 1 éve.INTJ
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #36203 üzenetére
AVC
Tessék parancsolni..Itt mindig mindent az MS cuccoshoz mérnek az az alap..jelenleg az alap 89,5 %
MS WINDOWS 7 oprendszeren .Az a probléma, hogy az userekben még erősen él az a tévhit hogy MS Defender vagy MSE akkor az szar.Ma már nem feltétlen erre kell asszociálni..ha hiszed ha nem egy emet 5.2 + WD +IE11 mondjuk egy W.O.T kieggel böséges védelmet ad egy átlag usernek Win 8/8.1 -en. Plusz az eröforrások sincsenek baromira leharcolva.Nem azt mondom, hogy a világ legjobb védelme és nincs nála jobb DE már nem annyira reménytelen az ügy mint valamikor amikor nekikezdtek..ha meg még van kedved a MS tüzfalát állígatni akkor meg még jobb védelmet tudsz "összekalapálni" Mindez meg csak javulni fog a windows 10 érkeztével ahol az oprendszerben is lesznek a biztonság terén igen fontos változások
Néhány dolog az MS blogjáról1. Two-factor authentication
There are two Windows 10 features (Windows Hello and Windows Passport) that work together to help people protect their personal accounts, on all Windows devices, through two-factor authentication.2. Updated antivirus for compatibility
Windows 10 automatically updates your antivirus after installation. If you antivirus isn’t compatible or your subscription is expired, Microsoft’s free Windows Defender will be activated by default.3. Device guard
This feature complements traditional antivirus software by deciding whether apps and files are trustworthy, and by alerting users if there is any reason to suspect that a program is dangerous.4. Separating work and play
If you bring your own device (BYOD) to work, Windows 10 aims to make this safer with proactive data loss prevention that intuitively detects and encrypts work-related files.5. Edge, for safer browsing
Edge is Microsoft’s new browser, and it’s designed especially for safety. Among other things, Edge will run in partial sandbox mode, making it hard for hackers to hack. -
netpeti98
addikt
válasz King Unique #36207 üzenetére
Nem kell olyan messzire menni, a mai napig felüti a fejét a Facebookon egy-egy képnek álcázott .exe fájl, vagy hamis bővítményért panaszkodó videók. Sajnos ilyen esetben egy kevésbé tájékozott, de óvatos felhasználó is hajlamos kattintatni.
-
blattida
nagyúr
válasz King Unique #36203 üzenetére
Az való igaz, hogy nem túl acélos védelmet ad, de az átlagos felhasználók számára általában elegendő.
A warezhuszárok és Mindenre kattintók számára meg ott vannak a többiek.A rap teszt a virusbulletin saját proaktív tesztje, de nagyfenntartással kell kezelni, mert nagyon kevés mintát használnak és nem élnek benne a cloud képességek...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #36196 üzenetére
Ez igaz most már annyira nem acélos, hogy éppen 90% on tart a felismerés az eddigi 85% helyett. az AV testen
míg a VB Rap testen a proactivve detectionban elég patinás gyártókat előz meg[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #36199 üzenetére
Rossz nyelvek szerint egyébként az NSA Red Hat Enterprise Linuxot használ.
-
justaview
senior tag
válasz King Unique #35970 üzenetére
Pendrive vizsgálatot én is beállítottam, az hasznos. + az automata indítást is kilőttem.
(#35968) t72killer Kellemes hölgyek fotóival volt tele, biztos nehéz volt kihagyni.
-
justaview
senior tag
válasz King Unique #35966 üzenetére
AV ügyileg meg mit sem ér egy jó védelem, ha mellette ott a user error...letölti a tulaj és megnyitja az ismeretlen e-mail mellékletet, vagy pakolja fel a tört progikat és előtte kikapcsolja az AV-t, ahogy a "leírásban" javasolták
Erre tényleg nincs védelem. Az ember a leggyengébb láncszem, mint általában.
Pár éve hallottam egy biztonságról szóló előadáson, hogy tesztelésképpen egy céghez úgy törtek be, hogy az ügyfélszolgálati pultra egy kis üvegtálkában 20-25 db pendrive-ot raktak és ott hagyták. Alig egy óra alatt több, mint 10 céges gép "bejelentkezett" a tesztelő céghez. Aki kapta, marta, simán bedugták a dolgozók a pendrive-okat a céges számítógépekbe, és rákattintottak mindenre, amit találtak rajta. Ezt védd ki.
-
blattida
nagyúr
válasz King Unique #35959 üzenetére
Ezt az erőteljes offtopik dolgot jó is, hogy jelezted,mert már tényleg túl sok volt, így Mindenkit, magamat is beleértve, arra kérek, hogy fejezzük be!
d3zs0
Ha elolvasnád rendesen az előzményeket, akkor magad is láthatnád, hogy többször írtam róla...[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
justaview
senior tag
válasz King Unique #35959 üzenetére
Utóbbi különösen röhejes, hiszen első elgondolásban egy gyártó a saját maga rendszerébe, mért ne tehetne maga által fejlesztett megoldásokat, minőségtől függetlenül.
Abszolút így van! Véleméynem szerint ha MS (nagyon) az elején a windows részévé teszi az OS támadásait kivédő rendszert (szoftver-részt), akkor még talán meg tudta volna magyarázni, hogy az természetszerűleg az oprendszer része -- a szoftver védi önmagát, mi sem természetesebb ennél.
Ez a vonat azonban már sajnos elment. Túl sokan élnek már abból a kondérból, és nem fogják hagyni, hogy az ő kis "piacukat" a nagy és monopolhelyzetben lévő MS tönkretegye. Innen nincs visszaút, vagyis ma már nem lehetne megmagyarázni egy bírónak sem, hogy egy vírus támadásokat elhárító rész az oprendszer természetes része.
Hát ez van. Ezért is írtam korábban, hogy ezért az egy dologért kár MS-t hibáztatni, ugyanis nem az a baj, hogy kretének ülnek a cégnél, és nem látják, vagy nem tudnák megoldani a problémát. Ez, ahogy írtad, alapvetően pénz (avagy kinek mekkora torta jut) kérdés. MS meg késélen táncol ebben a helyzetben.
-
nagyúr
válasz King Unique #35609 üzenetére
Köszönöm
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #35593 üzenetére
Minden teszten szinte az utolsó helyen végez a Defender, annyira hatékony....
Mutass már légy szíves egy olyan tesztet ahol a Win 10- be szereplő Windows Defendert tesztelték
Ne keverjük már össze a lámpát a gyertyával..Már nem Te vagy az első, akik állítanak ilyet a Win 10-es Defenderrel kapcsolatban.Tehát szögezzük le ..A Win 10-be szereplő Windows Defender képességeiről TESZT NEM KÉSZÜLT. MÉG. Ez a tény..Az is tény, hogy a Win 10-ben szereplö Win defender 4.8 verziószámmal fut..Míg a teszteket általában a 4.6-ost tesztelik még de van olyan labor amelyik esetleg már a 4.7-est..
Egyébként a teszteken már bőven 90 % feletti a felismerése.
De ha már tesztekItt egy VB rap teszt ahol simán veri a Kaspersky AV-t akkor a Kaspersky AV "szar " ? Nem dehogy de a teszt azt mutatja
https://www.virusbtn.com/vb100/RAP/RAP-quadrant-Aug14-Feb15-1200.jpg
http://chart.av-comparatives.org/chart1.php
Míly érdeks a Lavasoft és a Vipre is ezek szerint ugyanez a kategória..A Teszt szerint igen mert az MS ugyanott végzett mint ezek a termékek.
http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-8/february-2015/microsoft-windows-defender-4.6-150671/
Itt meg még mindig a 4.6-ossal tesztelnek.
Jó lenne már végre egyszer a helyére tenni a dolgokat és nem "izomból" "leszarozni" az MS cuccát hanem a dolgok mögéje nézni ugyanis ott is komoly fejlesztések indultak
Pl a Win 10-es defenderben már lesz Cloud / igaz nem lehet tudni, hogy hogyan is fog működni de lesz benne /
Windows 10 cloud protection
A Motoron is fejlesztettek még ha az infók nem is úgy jönnek mint más Nagy cégnél.[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz King Unique #35596 üzenetére
MS szoftverekkel is foglalkozunk
-
spyduck
nagyúr
válasz King Unique #35593 üzenetére
Megcsináltam a Win10 akkreditációt, mert kötelező volt. Van benne egy olyan kérdés, hogy Windows 10 esetén van-e szükség vírusirtóra. A helyes válasz pedig: Nincs. Sztem 10 perc alatt ki tudom nyírni pár ukrán és orosz weboldallal
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz King Unique #35551 üzenetére
Windows 8.1 de befektetek egy új gépre .
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Gabis
őstag
válasz King Unique #35465 üzenetére
Szerintem lesz egy WD My Passport Ultra + felhő és csókolom
-
Gabis
őstag
válasz King Unique #35463 üzenetére
Persze persze csak a kivitelezés tetszett, nem is vennék ilyet csak tetszett ez a RAID funkció külsőben
-
CJ4567
nagyúr
válasz King Unique #34952 üzenetére
2-3 perc beállítani, és onnantól van egy erős, ingyenes védelmed.
Én még bízok bennük, mivel használtam, és nagyon elégedett voltam, csak picit túl sok false positive volt.No Sana No Life
-
petymeg
addikt
válasz King Unique #34934 üzenetére
De, lelőtte az AVG a Defendert.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
petymeg
addikt
válasz King Unique #34931 üzenetére
Köszi.
AVG évekig bevált. Megfér egymás mellet a defenderrel, vagy azt tiltsam le?
netpeti98
Köszi a tippet, az advcleaner 3 szemetet is leszedett![ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
sandró60
addikt
válasz King Unique #34500 üzenetére
Az igaz,hogy"áradat" nem jön,de a megfigyelésem alapján havonta küldik a foltok "tömködését"A héten is egy kb-8megás jött.
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz King Unique #34493 üzenetére
Ezekszerint neked nincs XP-d?Semmi HACK-.Hivatalos (foltozó)frissitést kap mindenki aki még használja ezt az op-rendszert.Különben itt a fórumon is irták annó,hogy azért még jönnek a kritikus "foltozások".
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz King Unique #34491 üzenetére
A szokásos időben (szerda-csütörtök) az xp-re is megjött a "foltozás"
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #34248 üzenetére
A 360 TSE / az Én meglátásom szerint / eljutott arra a szintre, hogy szinte teljesen felesleges az Avira és BD motort bekapcsolni.A QVM II AI engine - 360 Cloud scan engine System repair engine hármas tökéletesen teszi a dolgát.Mellette havonta esetleg aki paranoiás hetente megvizsgálja MBAM -el vagy Emsisoft emergency kit-tel a rendszert
A Baidut nem raktam még fel csak nagyon régen / akkor a webfiltere semmit sem csinált ahol a 360 TS bejelzett / így arról nem tudok véleményt formálni..DE ha Neked beválik akkor használd azt a lényeg, hogy ne csessze szét a gépedet egy kártevö sem. -
sandró60
addikt
válasz King Unique #34248 üzenetére
Neke 2-gépen is Baidu-van fent.Az egyik gépen 250-napja a másik gépen 150 napot mutat.Nekem bevált.Lehet be kapcsolni az Avira-motort is,de én úgy veszem észre elég maga a Baidu-motor is.Nem fogja a gépet. Ja és konkrétan a kérdésedre.nekem nincs mellete semmi.
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #34246 üzenetére
Mi volt a bajod a 360 TS essential-al ?
A WSA-t leírtad -a 360 TSE ben is van usb scan és usb leválasztás .Igen keveset "eszik" jó a felismerése és még a webfiltere is elfogadható..ÉN legalább is IE11 alatt jasználom és ott müködik rendesen.a webfilter.
Arról a pluszról nem is beszélve hogy ha kell akkor még bekapcsolható az Avira és BD motor is. -
CJ4567
nagyúr
válasz King Unique #34107 üzenetére
Nálam is előjött ez a probléma(8.1 U1 frissítésekkel + NOD32), én így oldottam meg: jobb gomb a Program Files(x86)-on, rejtett-nél a négyzetet kivettem, és az alsó opcióra mentem. Kb. 2-3 perc volt.
No Sana No Life
-
Vadászmenyét
aktív tag
válasz King Unique #34123 üzenetére
Rendben van, köszi!
-
Szellem.
Topikgazda
válasz King Unique #34116 üzenetére
Emiatt nem is nagyon kedvelem az IS-eket. Sokszor nagyon bele tudnak szólni az oprendszer életébe.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz King Unique #34113 üzenetére
Kaspersky-vel és ESS8-al is kipróbáltam a rendszervisszaállítást és működött. Rendszerképet is csináltam.
Szerintem nem lesz gondod vele. -
Szellem.
Topikgazda
válasz King Unique #34111 üzenetére
Ezek apróságok, így mehetnek a levesbe. Semmi extra nincs nálad.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz King Unique #34107 üzenetére
Akkor ezt valószínűleg valamelyik programod csinálta.HitmanPro és az Emsisoft Emergency Kit se talált semmit?Rendszervisszaállításod van? Érdemes azzal is megpróbálkozni.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz King Unique #34099 üzenetére
Ez a jelenség mióta van?
Milyen programok vannak telepítve? Az (x86)-os mappádba mik vannak pontosan?
Jó lenne ezeket megnézni, mert nem feltétlen kártevő okozhatja. Azt meg meg se kérdezem, hogy a Windows-od legális vagy aktivált? Illetve a telepítője honnan van?[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz King Unique #33993 üzenetére
végülis egy ctb locker szintű pusztítást végez de nem a személyes fájlokkal hanem magával a rendszerrel és az appokkal
[ Szerkesztve ]
-
mrszitya
senior tag
válasz King Unique #33828 üzenetére
Sandbox. Mentés meg mindenképp kell.
-
AtHoS
nagyúr
válasz King Unique #33828 üzenetére
Ha minden igaz, akkor wrsa-t nem tudja megkerülni, mert javították a bejelentések alapján az injection monitoringot, mikor felütötte a fejét az új variáns, viszont még mindig ott van, hogy a túloldalon sem ülnek azért a babérjaikon, tehát az a biztos, ha van mentés megfelelően tárolva
read-only mode on the forum
-
copass
veterán
válasz King Unique #33824 üzenetére
nem, cryptopreventen is átmegy.
nem, mert a vírus első dolga hogy letörli az árnyékmásolatot kódolás után.
igen, csak win. de lekódol mindent amit elér hálón."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
MODERÁTOR
válasz King Unique #33667 üzenetére
Ja, ráadásul Corel helyett "corle"...
-
AtHoS
nagyúr
válasz King Unique #33669 üzenetére
Mondjuk nem vagyok nagy guruja a levélszemét szűrésnek, de ami képet beraktál az nekem gmail felületnek tűnik. Ha böngészőben nézed a gmail felületét, akkor nem hinném, hogy bármilyen nem a levelezőszerverhez integrált levélszemétszűrő eltünteti a levélhez mellékelt csatolmányt.
Az Eset és más programok levélszemét szűrése 3rd party levelező kliensek (pl. Thunderbird, Outlook xx, Bat, stb...) esetében teszik a dolgukat.
Az ilyen levelek megtéveszteni akarják a gyanútlant olvasót. Ha már 1000 emberből egyet sikerült, akkor örülnek. De legalább a használt levelező már jelzi, hogy nem biztos valóban hihető a levél tartalma
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz King Unique #33667 üzenetére
Nem jelez csatolmányt a levelező, tehát önmagában nem kártékony esetleg letöltési link van a szöveg részen, de a figyelmeztetésből következtetve inkább adatokat kellene visszaküldeni válaszban
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #33496 üzenetére
Képzeld Nálam is be volt kapcsolva a HIPS és nem tanuló módon és nem pofázik..Biztos velem van a hiba mert nem használok ötmillió programot csak Office-t Qbittorrenetet meg IE-t. Nem akarok belemenni egy értelmetlen vitába mert természetesen felhasználófüggö a kérdés mennyisége de Nálam Tény ami tény a 8-as Comodo talán a 7-es kérdéseinek jó ha 10% át teszi fel.Metro appoknál is csak tüzfalkérédseket tett fel..Pl Mini Radio Player kimenjen a netre vagy nem.Böven kíbírható a dolog..Ezért sem értem , hogy már sokadjára írtad amit írtál..Igen igen felhasználóbarát lett ennyi. Én lezártam a Comodo IS 8 dolgot a részemröl
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #33493 üzenetére
Sokan sokszor leírták már .gyakorlatilag SEMMIT nem kérdez a 8-as comodo.Telepítéskor amikor hálozatot észlel a tüzfal akkor ráböksz, hogy otthoni hálozat majd szól egyszer hogy elavult az adatbázisa frissít majd víruskeresés ..majd szól, hogy indítsd újra a gépet.Ujraindítás után meg kussban van--max ha torrented van akkor szól a TÜZFAL, hogy kiengedjem vagy nem ? Mindezt alapbeállításokon..ha tanulóra állítod akkor talán még ennyit sem pofázik..szóval próbáld ki rakd fel azt felejtsd már el ezt a sokat kérdez dolgot.UNCSI
-
MODERÁTOR
válasz King Unique #33491 üzenetére
Köszi, ránéztem, egyelőre úgy látom, hogy az én oprendszerem (10.10.2) még nem támogatott.
Egyébként ez a Comodo windows alatt mennyire számít jónak? Lenne olyan jó, mint a Kaspersky fizetős változata, vagy arra ne számítsak? -
MODERÁTOR
válasz King Unique #33489 üzenetére
Nem állítom, hogy kell. Én feltettem, próbaképpen.
-
Teodor52
senior tag
válasz King Unique #33436 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged,illetve a segítségeteket!
-
blattida
nagyúr
válasz King Unique #33421 üzenetére
Ezt a comodo=sok kérdés beidegződést ideje lenne már elfelejteni. Már a hetes sem kérdezett sokat, viszont a nyolcas kifejezetten csöndes, alapbeállításon.
Az avtest kevés mintát használ a tesztjeiben, ezért van az, hogy elég nagy a szórás az eredményeikben.
-
Teodor52
senior tag
válasz King Unique #33428 üzenetére
Windows7 64 bit a rendszerem a konfigom:
-Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, AMD Phenom II x4 955BE 3,2GHz, Cooler Master Hyper tx3 Evo, Sapphire HD6850 1GB DDR5 PCI-E, KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G, 500GB WD 3,5" Caviar Green WD5000AADS SATAII 32MB cache, FSP HEXA 500W 80P, 19" ASUS VW193D-B monitor
De még vacillálok mert az avg is jónak tűnik kicsit bizonytalan vagyok.
-
Teodor52
senior tag
válasz King Unique #33421 üzenetére
Vásárolnék és ott említettél pár terméket, de nem tudom, hogy megbízhatósági sorrendnek megfelelően írtad a Kaspersky, Bitdefender (promó), G Data, F-Secure, de ESS 8 és AVG 2015 termékeket?
Nézegettem iponból Kaspersky-t és két verziója közül választanék.
A pár ezer forintos árkülönbség csak a felhasználható eszközök miatt van?
-
BigManus
addikt
válasz King Unique #32967 üzenetére
Cégnél abszolute nics gond pedig az AVG programokkal. Lehet szerencse kérdése is...
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz King Unique #32958 üzenetére
Ebbe én is belefutottam múltkor. Ez miatt ne válj meg az ESS8-tól, az egy jó védelem! A megoldás, hogy ha rendszer visszaállítást akarsz csinálni, akkor a gépet a telepítővel indítod és onnan futtatod a Rendszer-Visszaállítást.
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
szaki26a
aktív tag
válasz King Unique #32781 üzenetére
Igen az az 1 aminek nem mondjuk ki a nevét lol. De tényleg csak WSA rollback véd meg ilyenkor. Illetve más avk nal ha kijött már ez a technika. Cisnel volt szó róla, de az meg max otthon megoldás.
-
lefkosia
őstag
válasz King Unique #32777 üzenetére
kb 20-30 gépünk van, amin még XP fut , de olvastam, hogy Win7, illetve a Win8 is veszélyeztetett.
The Truth Is Out There
-
szaki26a
aktív tag
válasz King Unique #32777 üzenetére
Xp nem xp ennek mindegy. De még av is nagyából. Egyedül az védte volna meg aminek nem mondjuk ki a nevét. De az is csak helyi gépen. Mi visszakaptuk minden filet amit titkosított mikor blokkolták.
-
lefkosia
őstag
-
stingy2
senior tag
válasz King Unique #32762 üzenetére
az ssd-nek meg külön jót tesz, ha naponta újrahúzza vki a rendszert, ezt ajánlják is a gyártók a mellékelt útmutatóban
a ghostolás nem víruskeresés helyett van, de ha nagy a gáz, egyszerűbb róla újratenni 5 perc alatt, mint szenvedni víruskergetéssel, op.rszer telepítéssel.(nekem ált évi 1-2 alkalommal nagyon jól jön a lemezkép)cryptolocker (ez nem Neked, csak úgy általában): én egy linuxos nas-sal oldottam meg. win-es vírus nem tud kárt tenni benne, linuxos cryptolocker meg nem nagyon van.( 1 kivételével minden gép minden fiókja csak olvasási joggal rendelkezik) ennyit nekem megér, hogy ne arra ébredjek, h az elmúlt 20 év minden fontos személyes adata a kukában végezte..
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
daimonion
senior tag
válasz King Unique #32693 üzenetére
Hacsak nincs professzionális védelmed, amire elkölthetsz több milliót, hardveres tűzfal, speciális profi tűzfal program és vírusvédelem stb stb... Ha nincs ilyened a privát gépeden, és nincs, akkor ha akarja, bizony barátom, tótágast is állhatsz, de le fogja húzni az adatod, az infód, a pénzed, akármid, mert ezért pro hekker... ez a "szakmája", Ezek bementek a NASA-hoz, az NSA-hoz meg sok kiemelt védelmű helyre...
Nekem ez a rész azért tetszett nagyon mert az a Nasa esetnél
"A hibás oldalakat a NASA mostanra elérhetetlenné tette, a betörést végrehajtó hacker pedig nyilvánosságra hozta az okulni vágyók kedvéért a megtalált biztonsági hiányosságokat. A betörés módját elmagyarázó szövegben c0de.breaker ismét kifejtette, hogy azért hívta fel így a programozói hanyagság miatt sérülékeny oldalakra a figyelmet, mert egy valóban rosszundulatú támadó komoly károkat tudott volna okozni az űrügynökségnek."Ergo nekem ebböl az jön le ha van egy szoftvered / oprendszer progi bármi/ amiben van biztonsági rés és azt kihasználhatják DE jön hozzá egy frissítés amit ha az user feltesz akkor biztonságban van..Számomra érthetetlen az okfejtése a több milliós cuccokról..mert egy átlag user ha naprakészen tartja a rendszerét a böngészöjét védi az "alap" kiegekkel "ásszel " netezik meg PC zik akkor olyan nagy baj már nem történhet vele../ szerinetm /
-
blattida
nagyúr
válasz King Unique #32704 üzenetére
Az említett példánál (és úgy, általában a leggyakoribb fertőzések esetében) nem az op rendszer a ludas, hanem a böngésző, illetve a védelem, hiszen a böngésző és/vagy a flash sebezhetőségét használta ki az adott exploit. Ráadásul az sem biztos, hogy direkt módon került a gépére a kis mocsok, mert lehet, hogy a pendrive-jával vitte haza.
Szerintem sokkal fontosabbak a kiegészítő védelmek.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
Mivel az xp tartalmazza az aktívan használt op rendszerek közül a legtöbb sebezhetőséget, viszont a legkevesebb védelmi összetevőt, miközben még mindig rengetegen használják, így igenis célpont, ezért biztonsági szempontból a legkockázatosabb a használata (bár megértem azokat, akik ragaszkodnak hozzá, mert nagyon kiforrott és stabil).
Ettől függetlenül nyugodtan használható, amennyiben a felhasználója ésszel számítógépezik és felvértezi a szükséges védelmi megoldásokkal.
-
trance89
őstag
válasz King Unique #32696 üzenetére
Minden valamirevaló vírusirtó alapból blokkolja az automatikus indítást külső tárolóról, bár többnél is ez ki van kapcsolva alapértelmezetten
[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
no comment, annyit
erről a tökéletes offline gépről pedig ahány helyre visz usb-n/külső hdd-n adatokat annyi helyre mellettük viszi a sok szart is (trójaik stb)
nálam ritkán fordul meg más usb-je (évente 5-10 alkalommal) de időnként találok rajtuk finomságokat amik már rögtön gépbedugás után indulni szeretnének (99%-ban trójai)
szóval rohadt nagy tévhit hogy egy offline használt gépre nem kell vírusirtó mert a tudtod nélkül terjeszted csak vele a vírusokat...
a másik dolog pedig amiről quailstorm is írt, a frissítéseket csupán szórakozásból adja ki a MS, a sok hülye (főleg warezhuszárok) egyből win install után kapcsolja is ki mert az szerintük felesleges...[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
nagyon sok részével egyet tudok érteni, főleg az utolsó hsz legvégével
ettől függetlenül a koma egy tanulatlan elfüggönyözött agyú csóka, aki nem lát ki a fején
vannak ugyanis olyan sebezhetőségek, amik ellen a tűzfal meg az irtó nem segít, az a kivételes támogatási időn túli IE8 frissítés meg egyedül maradtabban igaza van, hogy átlag agyas user egy korrekt védelmi csomaggal tökéletesen elvan az XP-vel, de ha jön egy Blaster worm 2, vagy valami hasonló, akkor senki se védi meg az XP-t és lesz itt akkora botnet mint az állat
akik meg frissítetlen windowsokat használnak, meg nem csak az új appoktól zárják el maguk, hanem tényleg botnet melegágyat nevelnek
jól dokumentált távolról kiaknázható sebezhetőségek tucatjai érhetők el a hanyag, általában illegális oprendszert használó felhasználók gépein -
Tetete1
senior tag
válasz King Unique #31864 üzenetére
Így igaz, nem kell mindent felrakni. Én a Comodo IS-t használom a Mbam- együtt. Mindent kipróbáltam, amit itt javsoltak, de egyetlen vírusirtó ezt a párost nem pipálta le... A tesztek és minősítések ellenére.sem... Voltak gyorsabbak, de ezzel együtt problémások is... A Comodo igaz, hogy egy kicsit lassabb, de tisztán tartja a rendszert és nem akadékoskodik, nem ugrik minden sz.rra.
[ Szerkesztve ]
- Az érdekel, hogy mi az élet értelme?! Én megmondom neked: sánta veréb elől elrúgom a lószart - a lehetőségeink körülbelül eddig terjednek. Moldova György
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz King Unique #31859 üzenetére
MBAM heti 1x lefuttatásra bőven elegendő .Ha jogtiszta ingyenes vagy fizetős komplett csomaggal rendelkezik a felhasználó akkor végképp . Esetek többségében csak kéretlen alkalmazásokat talál ,amelyet a fő védelem átenged. Nagyobb fertőzések esetében pedig adhat reményt a megoldásra de ,hogy paranoid módon mindent felrakni fölösleges . Esetlegesen a *szolid* képességekkel rendelkező védelem mellé ha van rá igény feltelepíthető de KIS ,G-Data ,Norton és nem sorolom tovább fölösleges . Unchecky feltelepítésével az előbb említett probléma is megoldható . Természetesen nem csak PUP-okat ismer fel de aki odafigyel annak csak csak ez csúszhat be ,mivel nem közvetlen fenyegetésnek minősül néhány gyártónál . (ESET jó PUPok felismerésében) . Szó mi szó átlagfelhasználónak bőven elegendő az ingyenes verziója .
Aki úgy érzi szüksége van rá akkor ne habozzon de meg lehet lenni nélküle .* Laptopon Panda mellet használom ,míg fő rendszeren CIS mellett nem .
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
blattida
nagyúr
válasz King Unique #31859 üzenetére
Szerintem elég egy normális is magában, de az mbam nem árt egyik mellé sem, igaz, sokszor nem is jelent pluszt. Viszont, mivel az mbam kiegészítő védelem, nincs is hatalmas adatbázisa, ezért nem elvárható tőle, hogy mindent felismerjen, már csak azért sem, mert az kivitelezhetetlen.
Arra a tesztre meg nehogy alapozzon bárki (ezt Lili is írta akkor), mert eleve nagyon kevés mintával készült és egy teszt egyébként sem teszt, még akkor sem, ha lényegesen nagyobb mintaszámmal készül.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Tetete1
senior tag
válasz King Unique #31856 üzenetére
Nem felesleges, bármely Is mellé. Ha nincs, akkor annyit ér, mint vőlegény szerszám nélkül. Attól még vőlegény marad...
[ Szerkesztve ]
- Az érdekel, hogy mi az élet értelme?! Én megmondom neked: sánta veréb elől elrúgom a lószart - a lehetőségeink körülbelül eddig terjednek. Moldova György
-
Tetete1
senior tag
válasz King Unique #31854 üzenetére
Nem kell kipacsolni az állandó védelmet. A Mbam kell kiegészítő védelemnek, de a Mbam karanténből törölj ki mindent mert Kaspersky ott is megtalája és kimutatja, mintha nem volna karanténban.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz King Unique #31642 üzenetére
Azt a portable-t, amit linkeltél (köszi amúgy a linket )
Viszont nálam most beta verzió van WSA-ból, a minap kialakult win8 frissítés utáni IE crash-nél kaptam hozzá linket, amivel már nem crash-el. Meg is hagytam egyelőre ezt a verziót.
Egyébként én már utánad órákkal telepítettem a linkelt portable LO-t, így már cloud-ban javíthatták a fals találatot rá és emiatt is lehet, hogy nálam nem ugrott rá a WSA
-
AtHoS
nagyúr
válasz King Unique #31634 üzenetére
Nálam már nem ugrott rá (8.0.5.111 verza). Előbb telepítettem a LO-t
-
Vadászmenyét
aktív tag
válasz King Unique #31290 üzenetére
Jah értem, tehát a total security jelző kimerül a sok rendszer optimalizáló és takarító marhaságban.
[ Szerkesztve ]
-
Vadászmenyét
aktív tag
válasz King Unique #31286 üzenetére
Mostmár jó, amit linkeltél először, ott is a tp-hez volt, de valami korábbi verzió. Ebben van tűzfal? Mert kikapcsoltam a wintűzfalat, de rinyál miatta.
-
Krystal_s
addikt
válasz King Unique #31259 üzenetére
"b.) az a.) + saját eltávolítója kell (pl.Bitdefender, AVG, CIS), vagy c.) csökkentett mód + saját eltávolítója."
Szeretném megkérdezni, hogy CIS-nél melyik Uninstallert használtad? A Comodo oldala szerint elég a hagyományos eltávolítás, de tudjuk, hogy ez sokszor nem elég. Hivatalosan nem adtak ki hozzá uninstallert és amit külön fejlesztenek, azok sokszor elég bugosak, régiek. Úgy látom már nem is fejlesztenek az új (7-8) veziókhoz, ami a 6-hoz volt, az sem működött mindenkinél jól (nem volt utána internet).
Ezek alapján nem tudom melyik jobb, ha egy Revo, Iobit uninstallerrel távolítjuk el, vagy csak simán? -
old-dog
aktív tag
válasz King Unique #31255 üzenetére
Nézd, én már 4 éve AVG-t használok és semmi gondom vele. Lehet, hogy a sok AV próbálgatás össze kutyulta az op. rendszered. Én nem az AVGt hibáztatnám, szerintem ez user error, ha nem haragudsz meg érte.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz King Unique #31260 üzenetére
Félreértés elkerülése végett: nem AVG-t használok
Egyébként az otthagyott eset cuccokat MS féle Autruns progival sikerült nyakon csípni és kiszedni az automatikus indításból. Valóban normál módban lett leszedve a NOD32 - de már így került ide hozzám a gép - viszont itt jöhetne jól az a fajta gyári megoldás, ahol normál módban indított leszedés automatán megoldja a csökkentett módú leszedést és utána normál módban indítást.
-
AtHoS
nagyúr
"ugyanazon gépen és OS-en, az ESET 7/8, GDATA IS 2014/ 2015, BDIS 2014/ 2015, AVAST 8/ 9/ 10, Baidu 2014/ 2015, Qihoo 360 stb"
Azigen le a kalappal előtted tesztelési téren
Úgy emlékszem BD-re írogatták régebben, hogy szinte friss telepítésű OS-re kell rakni, hogy ne legyenek vele anomáliák, de persze ez azóta változhatott.
Mondjuk én nem szoktam ilyen intenzitással cserélgetni a védelmi szoftvereket (több éve ugyanazt használom, bár kiegészítő megoldások is mellé kerültek közben) így sokkal kevesebb saját tapasztalatom van az ügyben, így nem is vitatkoznék eltávolítással kapcsolatban.
A programozás ügyben egyébként nem a userre gondoltam, hanem a védelmi szoft fejlesztőjére. Nekik talán mindenkinél jobban kellene tudni hogyan kell leszedni a saját alkalmazásukat.
Nemrég szedtem le egy gépről valami programot (sajnos nem jut eszembe melyik progi volt ). Na annak elindítottam a leszedését normál win alól, majd jelezte, hogy újraindítja a gépet csökkentett módban és ott folytatja a műveletet. Mily meglepő úgy is tett. Újraindult az OS csökkentett módban, majd elvégezte a leszedést automatikusan, majd ismét jelezte, hogy újraindítja a gépet, de most már normál módban.Ilyen leszedésre gondoltam és nem olyanra, ahol a felhasználó mókol csökkentett módba való belépegetéssel, weboldalakról való spec levakaró alkalmazás előkerítésével.
Egyébként az eset féle levakaró alkalmazás nem tudta csökkentett módban sem leszedni az otthagyott 3 összetevőt, csak kiírta, hogy nem talál leszedendő alkalmazást. Viszont közben rátaláltam esetéknél az általuk összegyűjtött más egyéb védelmi szoftverek eltávolítására alkalmas programgyűjtemény linkekre. "Profiknak" ez jól jöhet Uninstallers (removal tools) for common Windows antivirus software
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
A vírusírtók eltávolításáról kérdeznék még.Tehát mindjárt csökkentett mód, s gyári eltávolító futtatása? A Programok telepítése, törlésével a vezérlőpulton belül nem is kell foglalkozni? A Programfiles és Programdata mappából el kell-e távolítani a maradványokat?
-
AtHoS
nagyúr
válasz King Unique #31253 üzenetére
Vezérlőpult - Programok telepítése és törlése listájából szimpla uninstall. Ha kötelező csökkentett mód kell hozzá, azt oldja meg automatán a gyári leszedő alkalmazás, mert ezt szépen le lehet programozni és az egyszeri usernek nem lesz problémája
Sebességre nem tudok mit írni, mert ami gépek hozzám kerülnek "takarításra" nem csúcstechnológiásak, így alapból is lassúak. Avast után picit folyamatosabbnak tűnt a rendszer AVG-vel, de lehet ezt csak amiatt éreztem, mert előtte bekavart a NOD ottmaradt cucca is. Minden esetre a tűzfal része miatt raktam ezt inkább XP-re
ESET termékkel régóta nincs kapcsolatom, max annyi, hogy néha be-beesik 1-1 gép, ahol az ESET összeakad az utorrent-tel és nagyon belassul a net miatta. Természetesen kivételek közé rakva az utorrent-et orvosolható gyorsan a probléma. Mondjuk ilyen gép is nagyon régen járt már nálam, lehet javították a problémát az új verziókban
-
AtHoS
nagyúr
válasz King Unique #31251 üzenetére
Azigen....egy kitudja milyen problémából kifolyólag rosszul telepített alkalmazás rendellenes működése miatt sz@rozod le a programot, amit ki sem tudtál próbálni?
Az egy dolog, hogy negatív érzéseket váltott ki belőled a telepítési probléma miatt és így messze elkerülöd (meg tudom érteni), de attól még nem láttad normál működés közben, így ilyen téren szvsz. nem kellene sz@rozni.
Ennyi erővel én is ócsárolhatnám a NOD32-t, mert minap hozzám került egy XP-s gép, amit ingyenes Avast védett, de bekaptak mellette jó pár PUP-ot és, hogy rendbe rakják a gépet az Avast eltávolítása nélkül telepítettek egy trial NOD32-t. Aztán ugye rájöttek, hogy valami nem kóser, így megpróbálták eltávolítani. Igen ám, de a szerencsétlen NOD-ot nem tudták a gyári módszerrel levakarni a gépről és emiatt folyamatosan akadt az XP (rendszertelenül több tíz másodpercre használhatatlan állapotba - gyakorlatilag fagyásnak tűnő állapotba - került) -> ekkor került hozzám a gépezet -> a NOD ugye már le volt takarítva, így eltávolítani nem lehetett. Újratelepítés nem segített, mivel a telepítője alapból hibával elszállt. 3rd party programmal sikerült kideríteni, hogy otthagyott 3 összetevőt a rendszerben, ami minden rendszerinduláskor betöltődött és ez okozta a rendszerproblémát. Letakarítottam a problémát okozó összetevőket és ezt követően (mivel az Avast leszedésével kezdtem) a malware-telenített és védtelenül maradt XP-re felraktam az általad sz@rozott 1 év promós AVG IS 2015-t. Azóta is teszi a dolgát, tehát tényleg van ahol nem okoz problémát
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #31131 üzenetére
A bétát arra értettem, hogy a 8.1-nek is vannak néha furcsaságai. Persze sok múlik az adott hardveren, drivereken, a felhasználó szoftverein is, ami hozzájárul a rendszer működésének milyenségéhez.
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #31127 üzenetére
Ezért kell "kiforrott" rendszert használni (bár én még ezt is bétának tartom) instabil, fejlesztésben lévő helyett.
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #31123 üzenetére
Nemrég frissítettem 2015-re, de Windows 8.1 Pro alatt nem okozott problémát.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz King Unique #31123 üzenetére
AVG,Avira,McAfee,Panda,Qihoo .
Avast,ESET,Norton,Kaspersky,Bitdefender ,Vipre.. nem kompatibilisek .[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Qasam
aktív tag
válasz King Unique #31092 üzenetére
Nálam egy nap után ugyanolyan jó, mint a 7-es volt.
Sőt a 8-assal nem jelentkezik eddig a pendrive-bug probléma.
A 7-esnél szinte minden behelyezés után volt valami
gond, sokszor újra kellett formázni a pendrive-okat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest