Aktív témák
-
zazenke
őstag
egyébbként meg lehet hogy csuda jó ez a panda vakítás de a próba idő után leveszem mert lehet hogy óriási adat bázis de szinte 0 konfigurálhatóság. ez tényleg arra jó amire írják (ez jogos ) egy iródába ahol nem lényeges a konfig meg hogy mit engedélyezünk meg mit nem , csak fusson a háttérbe észrevétlenül és max védelem . Állítólag van tűzfala is ami engedélyezve van de semmit nem lehet állítani benne nincs is beállítás menü csak annyi hogy kiválaszthatom hogy mit akarok scannelni de semmi több. De tényleg semmi más állíthatóság. Ez a progi megint azt töröl le amit akar
-
zazenke
őstag
de még 50 millió is sok lenne mondjuk az a-squared átlagos 4 milliójához
-
zazenke
őstag
ja az nem csak vírus hanem ismert jó folyamat akkor bocsi ebből nem tudni mennyi a kártékony
-
válasz
zazenke #27791 üzenetére
Hali!
Nekem "sima" Panda van, ennek a liszenszét nem néztem, hogy mi-mennyibe kerül.
A fiók, amiről írsz, azt valóban létre lehet hozni, de anélkül is betekintést nyerhetsz a pl kártevők számáról, egyéb statisztikákról stb stb pl ITT vagy ITT Előbbi linknél kicsit ritkábban frissül az oldal, utóbbinál szinte másodpercenként növekszik az analizált kártevők száma...Fire.
-
zazenke
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #27790 üzenetére
egyébbként 16000 ft lenne az ára de ezért mintha 6 licencet kapnék ( 6 gép ). Így nem is olyan drága . Te olvastál már róla vagy próbáltad már mert én nem is értem valami olyasmit irkál hogy bárhonnan elérhető nekem ez a védelem vagy valami ilyesmi . Be lehet lépni a saját web oldalamra azt már látom és ott grafikonokat rajzol ki vírustalálat stb a gépem állapotát mutatja
-
válasz
zazenke #27789 üzenetére
Hali!
Ebben is van virusadatbázis
. Gondolj bele milyen cumi lenne, ha véletlenül nem kapcsolódsz a nethez, aztán minden szemetet csak úgy el lehetne indítani...
Fire.
UI: Keresgélj a telepítési könyvtárában sig kiterjesztésű fájlok után(bár ebben a verzióban már lehet, hogy nem így van)
-
zazenke
őstag
na feltettem a panda cloud protection fizetős próba verzióját. mKaptam felhasznevet és jelszót és beléptem egy védett oldalra innen telepítettem egy programot . Most azt irja ki hogy panda endpoint protection és állítólag ennek felhő technikával kellene dolgoznia . Több mint 100 000 000 millió szignatúra Akkor miért van az hogy ha kihúzom a netet ez akkor is tud dolgozni . A felhő alapnak ép az a lényege hogy az adat bázis nincs is a gépen , de ez net nélkül is látja a vírust , ki tudja ilyenkor mi van ?
-
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #27786 üzenetére
Értem, most már tiszta, köszönöm az infot!
-
válasz
Fire/SOUL/CD #27786 üzenetére
Ezt jól írtad!
Pontosan ez a helyzet. Kicsit bosszantó lehet egyeseknek, de érthető. -
válasz
polonic #27784 üzenetére
Hali!
Ehhez szokj hozzá..
Azért teszi, mert ugyebár manapság(meg régebben is) rengeteg billentyű ill. billentyű kombináció fel van programozva egy adott játék esetén. Ezek egy tekintélyes részét, az ún. billentyűzet megszakítások/vezérlők átirányításával/módosításával érik el, hogy pl gyorsabban reagáljon a gombokra.
(pl vezeték nélküli billentyűzet esetén gyakori jelenség, hogy az első bill leütés után érezhetően több idő után reagál, mint az azt követő ún. bill. ismétlés sebessége és ez gyakran akkor sem "múlik" el, ha a WIN-ben a leggyorsabbra állítják.) Na ezt elkerülendő, írnak a játékfejlesztők olyan megoldásokat(vagy túrnak bele a bill. kezelő lelkivilágába), amivel ezt kiküszöbölik. (Felettéb kellemetlen úgy játszani egy játékkal, amiben kb 0,5-1 sec-et késik a billentyűzet, mire nekiállnál futni, régen levadásznak)
Ezek a technikák viszont a tipikus keyloggerekre/keymonitorokra emlékeztető viselkedést/programozástechnikát produkálnak, ergo némely biztonsági szoftver erre reagál.Fire.
-
csaba1203
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #27782 üzenetére
Ezt tapasztaltam én is,mikor felraktam az ismerősöm gépére.Viszont én is tűzfal nélkül telepítettem,mert a win 7 tűzfala UAC-vel sztem elég. A konfig viszonylag új úgy hogy probléma mentesen fut rajt a cucc.
-
polonic
félisten
A kaspersky nem szereti a splinter cellt. A harmadik rész indítófájljára is pdm keyloggert jelez.
-
Rico33
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #27782 üzenetére
Szia!
Alapvetően nem is fogta az alapvetően ma már csak középkategóriás gépemet (C2D 2.6, 4GB, Win7 x64).Valószinűleg user error.Túrtam a beállitásokat, de okosabb nem lettem, ugyhogy Plag javaslatára csak a virusirtó részét használom.Tűzfal nélkül sem lett kevesebb az alap memóriahasználat, ellenben a böngészés gördülékenyebb lett.
-
válasz
Rico33 #27779 üzenetére
Hali!
Kösz hogy megosztottad a tapasztalatod. Én épp a héten telepítettem egy emberkének a legújabb elérhető GD2010 IS-t és épp az ellenkezőjét tapasztaltam. Nevezetesen többször is megnéztem, hogy minden modulja fut-e rendesen, mert annyira nem volt érezhető a jelenléte a gépen, mintha nem lett volna semmilyen védelmi progi sem telepítve.
Szóval azon a konfigon ment/megy mint az atom...
(Bár őszintén szólva, eddig ahol telepítettem, sehol sem fogta a gépeket)Fire.
-
-
Rico33
aktív tag
Sziasztok!
G-Data IS 2010 problémám van.Néha gondol egyet és a GDFwSvcx64.exe ( vagyis a tűzfalmodulja) irgalmatlan procihasználatba kezd, oldalak megnyitása lehetetlen...
Ha esetleg valaki látott ilyet és megoldása is van a megregulázására, örömmel hallanám a tanácsát.Üdv
-
Biga Csiga
csendes tag
Szintén egy érdekes teszt:
SHADOW DEFENDER REVIEW AND TESTS. -
mm779
tag
Üdv.
Elolvastam a legelső hozzászólást, nekem viszont egy komplexebb problémám van, remélem tud valaki segíteni benne.
Mielőtt Apám laptopját újratelepítettem lementettem róla pár dolgot a saját gépemre hálózaton keresztül. Eközben a gépem elkapott valamit, amitől annyira jár a CPU, hogy 80 fokra felmegy a hőmérséklet(nagyon hamar), így windows betöltése után pár másodperccel újraindul a gép. Úgy gondolom, hogy ez egy vírus,mert több másik gép is van a hálózatban, amik hasonló tünetet mutatnak azóta(egymást fertőzhették).A probléma adott: hogyan lehetne leirtani róla ezt a vírust, hogyha mindig újraindul a gép?
Próbálkoztam a Hiren's boot CD-vel MiniXP-t futtatni, ekkor nem indul újra, viszont a Hiren-es packban nincs egy használható vírusírtó sem, leginkább spywareirtók vannak, de idáig nem találtak semmit. BIOS-ban kikapcsoltam, hogy semmi esetre se induljon újra, de mégis ezt teszi a gép.
-
Hali!
A fejed nem lesz leharapva, csak ha már ilyen negatív jelenséget leírsz, akkor legközelebb légyszíves pontosan leírni pár fontos dolgot. Pl Milyen OS alatt(Avira 10 x64-es rendszerek alatt még bugos), hányas verziójú Avira, milyen laptop(pontos típus, bár ez csak engem érdekel), fel lett pakolva esetleg chipset driver(W7 esetén legtöbbször többet árt mint használ), stb stb.
Persze voltak és lesznek is ilyen jellegű problémák, de amíg ilyen "lezseren" fogalmazol, addig ez csak egy negatív tapasztalat, aminek legtöbbször a user vagy a gépet/OS-t/SW-t telepítő szaki az oka...
Fire.
-
csaba1203
addikt
Nem próbálta valaki,hogy ez a pró-mos kulcs működik-e a magyar G Data-val?
Ismerős gépére raknám,de nem sokat tud angolul.
-
riki
senior tag
Nálam az avira nagyon leszerepelt. Most volt nállam egy msi laptop,hogy borzalmasan melegszik s valóban core 1-2 mag 83 fokos volt. Spedfan szinte folyamatos 100% proci terhelést mutatott. Levettem az avirát és feltelepitettem a cis 4-est és lám 11 virust talált.Újra indulás után a mag hőfokok 62- 75 fokra estek a proci terhelés a normális szintre esett.Még mielőtt nekem esnétek nem warezre használják a gépet ,csak msn meg normál netezésre.Ennyit a csodás gyári tesztekről .
-
Robyka
aktív tag
Ha már G Datánál vagyunk, azt be lehet állítani hogy netezés közben, ne ugráljon fel az az ellenőrző csík?
-
sznorbi2
senior tag
-
RBJ
addikt
g tata nál szerintem elég hátrány az erőforrásigényesség.
nincs kaki gépem de mégis érezhetően lassu volt mikor próbáltam anno. -
sznorbi2
senior tag
Hát ezt jól leírta mindenki!
Most már még álmában is a Bitdefender és az Avast fog uralkodni Daywalkerkének!
De inkább töbször mint 1X sem. -
zed01
őstag
válasz
Daywalkerke #27760 üzenetére
A G Data eleve tartalmaz két motort, mégpedig az Avastot és a Bitdefendert. Úgyhogy semmi szükség mellé egy másik antivírusra. Az AV Comparatives tesztoldalon a G Data az első helyezett már időtlen idők óta.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
Daywalkerke #27760 üzenetére
Egyébként a G Data 2010 nagyon jól teljesít, sőt és ezért érdemes kipróbálni, főleg, hogy 6 hónapos promo kódot is kap az ember.
A két motor aminek az adatbázisát használja egyenként is igazán jól teljesítenek a G Datában pedig mind a Bitdefender mind az Avast benne van( ami már le lett írva egy párszor).
Ha nekem augusztusban lejár a jelenlegi licenszem valószínű, hogy kipróbálom a G Datát én is! -
polonic
félisten
válasz
Daywalkerke #27758 üzenetére
Szia!
Két rezidens védelem akkor sem jó, ha úgy tűnik mennek egymás mellett. Az meg végképp hülyeség, hogy a gdata-t nod mellé tenni. Vagy nod, vagy gdata, vagy a-squared. A gdata bitdefender és avast motorokat tartalmaz. -
Daywalkerke
aktív tag
G-Data Internet Security 2010 6 hónapos licenc
Tudtok erről a progiról v.mit? pl. milyen av motorok vannak benne? Mert mintha a-squared-et olvastam volna itt a fórumba.
Ez azért lenne nekem fontos, mert most jár le pár nap múlva az 1 éves a-squared licencem és ha ez van benne akkor 6 hónapig biztos nem veszem meg, ja és gdata elmegy NOD32 antivir mellett? Mert a-squared simán elment mellette nem "ütötték" egymást -
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #27752 üzenetére
Rendben!
A múltkori téves riasztásos dologgal kapcsolatban írtam, emlékszel rá. Ja és a magyar supportnak írtam. Nem a pdm keylogger-es, hanem a másik. Először írták, hogy küldjem be a fájlt nekik. Ez viszont nem volt megoldható, erra az volt a válasz, hogy a naplót mentsem ki és küldjem be, valószínű fals riasztás, jelezni fogják a gyártónak. -
-
-
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #27739 üzenetére
Azt hiszem írni kell megint a supportnak. A múlktori bejelzős dologgal kapcsolatban is írtam, segítőkészek és gyorsan válaszolnak.
-
zed01
őstag
Kicsit bemutatom a PC biztonságot a kémprogramirtók szemszögéből, legalábbis a saját tapasztalataim alapján:
Counterspy:
PRO: Hatalmas adatbázassal dolgozik, csak naponta 60 ezer új kártevő minta kerül be az adatbázisba. Első osztályú a rootkit eltávolító képesssége. Van benne egy nem gyenge heurisztikus felismerés is.
KONTRA: Iszonyatosan meglassítja az alkalmazások indulását. Egy lomha dögöt varázsol a PC-ből, szvsz ennyit nem ér meg ez a fajta védelem.
Spyware Doctor:
PRO: Jó adatbázissal dolgozik (4 milliós), van benne egy olyan immunizer, ami rendszerszinten akadályozza meg a kártevők beépülését. Komoly rootkit eltávolító technológia. Opcionálisan választható hozzá ingyenesen a threatfiren alapuló viselkedés alapú beépülő és sok más. Magyar nyelvű.
KONTRA: Nagyon lassítja a bootot és ha nincs is olyan mértékű lassulás mint a Counterspy esetében, de azért észrevehető a lassulás.
Spy Sweeper:
PRO: Az egyik legrégebbi motoros a szakmában. Közepes adatbázissal dolgozik, a heurisztikája nagyon fejlett. A rootkit eltávolító képessége nagyon jó. A védelem moduláris felépítésű, szabadon ki-be kapcsolhatók az egyes modulok. A rendszerigénye nagyon alacsony, észre sem lehet venni hogy fut, a bootot sem lassítja számottevően.
KONTRA: Én nem találtam benne hibát.
Konklúzió:
Mindent összevetve, még mindig a Spy Sweeper a leghasználhatóbb az alacsony rendszerterhelése miatt. Utálom ha egy sz@ros alkalmazás miatt belassul a gép.
-
HZoli87
veterán
Segítség, hogy tudom Firefoxban megjeleníteni a Kaspersky URL Advisort? Maga a program előbb települt, mint a böngésző és így nem integrálódott be a kiegészítője. Segítséget előre is köszönöm.
Plag: olvasván a külföldi fórumokat, olyan érdekességet lehetett megfigyelni, hogy ESS verziószáma 4.2.40, míg a sima AV száma 4.2.42. Annyira emlékszem még, hogy a digitális aláírásnál március 30.-a szerepelt, szóval az a legújabb. De majd utánanézek, most próbálom szelídíteni a Kasperskyt.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #27745 üzenetére
Ez a free csk, nekem meg Business licencem van, de köszönöm szépen a segítséged!
Sajnos, egy ESET oldalon nincs fent a 4.2.42-es verzió! -
-
-
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #27737 üzenetére
Mind a kettő gépen megbízhatóra van állítva a hálózat.
-
-
polonic
félisten
Már megint baj van az otthoni csoporttal, most próbáltam meg csatlakozni a múlktori hibaelhárítás után. Most viszont a kaspersky miatt van. Már két gépen van kaspersky. Az otthoni csoport létrehozása megvan az asztalin, amikor a laptoppal csatlakozni akarnék, akkor kiírja a kódbeírás után, hogy nem tud csatlakozni. A kapserskyt interaktív módba rakva sem megy, ilyenkor egyébként nem is kérdez semmit. Ha viszont kikapcsolom a kasperskyt, akkor tud csatlakozni. Ez fordítva is igaz. Tehát, ha a notebookon hozok létre, és asztalival akarok csatlakozni, akkor ugyanez a probléma.
-
Möbiusz
tag
Sziasztok!
A nodom félpercenként dobálja ezt fel egy napja már. Amint belépek a böngészőmbe akkor utána egy fél percre már, de ma amint lett net kapcsolat szinte már azonnal utána azonnal dobta is az ablakot. Lefuttattam de nem talált semmit. Online scannerek sem találtak semmit. Nem töltöttem le semmit és nem is szoktam.
Tudjátok, hogy mi lehet ez? -
zazenke
őstag
csak valami web konzol szerűség telepedik fel
link : http://cloudprotection.pandasecurity.com/hu/ -
zazenke
őstag
100 millió szignatúrát igér mellé mely a szemem előtt ugrál felfelé
)
-
zazenke
őstag
egyébbként a panda felhő alapú védelmet nyújt fizetős verzióba is .16000 ft / év.
Próbálta már valaki hogy ez miben más mint az ingyenes verzió . Én regisztráltam a próba időre de olyan szemtelenek mert minden biztonsági progit le kellene szednem először a gépről csak utána lehet feltenni . -
BigManus
addikt
válasz
Hasaggymeg #27727 üzenetére
Vannak olyan kártékony programok, melyek a hosts fájlban létrehoznak bejegyzéseket.
Általában az ismertebb antivírus gyártók oldalait blokkolják, hogy vagy ne érd el az oldalukat vagy ne tudj frissíteni.
Ez csak egy tipp, hogy mit nézz meg.C:/Windows/System32/Drivers/etc/hosts Ezt a fájlt nyisd meg szövegszerkesztővel.
Ha ezzel záródik a sor 127.0.0.1 akkor ok.
Ha alatta vannak bejegyzések azokat kell majd törölni. -
BigManus
addikt
válasz
Hasaggymeg #27723 üzenetére
Nézzd meg a hosts fájl tartalmát, nincs e benne tiltás.
-
-
Hasaggymeg
veterán
Sziasztok!A kérdésem: miért lehet az,hogy nem tudom futtatni a GMER nevű rootkit keresőt,félek,hogy van egy rootkit/vírus a gépen melyik nem engedi.Esetleg milyen egyéb egyszerű (ha lehet nem telepítendő és ingyenes
) rootkit keresőt tudtok ajánlani.
-
zed01
őstag
6 hónap Webroot Spy Sweeper promóció:
Az egyik legjobb antispyware, az első háromban mindenképp benne van.
-
HZoli87
veterán
Frissültek az ESET termékek: NOD32 / Smart Security 4.2.42.0
- egyenlőre angol és szlovák nyelven, magyar csak későbbChangelog:
- Fixed issues with missing drive in the warning bubble for detected infiltrations on Windows NT
- Fixed issues when a standard user (with UAC enabled) could not stop the on-demand scanner when run as administrator
- Fixed issues with crashes of the ESET engine on multi-core machines with SSL scanning enabled
- Fixed issues with intermittent crashes of Windows Live Mail and integration with WLM enabled
- Fixed issues with crashes of GUI in specific situations when using authentication against the ESET Authentication Server
- Fixed issues with dropped specific broadcasted UDP packets causing inability to browse network on Windows 2000 and XP -
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #27715 üzenetére
Szia!
Igen voltak előző av-k a gépen, de a saját eltávolítójukkal szedtem le ezeket, aztán ha maradt, akkor a mappákat töröltem, plusz még registry pucolás is volt.
Akkor most egy AV-t jelez be végülis? -
válasz
polonic #27714 üzenetére
Hali!
Erős a gyanúm, hogy nem tiszta telepítéssel került fel a KIS, értem úgy, hogy előtte volt 1 vagy akár több antivirus progi a gépedre telepítve. A Windows search folyamatosan teker a HDD-n és folyamatosan létrehoz a a gyorsabb kereséshez szükséges indexet. Valószínűleg a korábbi indexben még ott van a nyoma a korábbi AV(k)-nak ezért "jelentget" a KIS.
Ha letiltod(csak a próba kedvéért) a Windows Search szolgáltatást, akkor meg kell hogy szűnjön ez a jelenség.
Fire.
UI: Legközelebb meg kerüld, hogy a KIS előtt bármi más biztonsági progit is telepítesz(már ha valóban a fent említett dolog okozza a jelenséget), mert akkor ez elkerülhető.
(A KIS szeret(és tud is) olyan helyeken keresgélni, ahol nem is gondolná az ember) -
-
RBJ
addikt
no most egy világ omlott ossze bennem mert lekakiztátok a comodot.
én mindig avira + comodo vagy kav+comodo tűzfalat használok.
ha nem jó akkor említsetek meg jó tűzfalakat.
ne komplet IS t mondjatok mert nem szeretem az olyanokat. foleg a kis t mert a 7 verzio ota eltolták , hogy nincs benne a tűzfalnak rendes tanuló módja. -
joci761
tag
A CounterSpy Antispyware irtó program mennyire hatékony? Megéri megvenni?
-
attiati
veterán
felesleges / eladó KIS2010 licenszet keresek...
-
blattida
nagyúr
válasz
ComodoIS #27702 üzenetére
Mi is az autó?
Általában négykerekű, belsőégésű motorral ellátott, személyszállító jármű, mely elvisz a-ból b-be.Nem napfénytető, elektromos ablakemelő, blokkolásgátló, zenelejátszó, klíma, motoros ülésmozgatás, kipörgésgátló, pirotechnikai övfeszítő, stb.
Ezeket miért nem kéred számon az autógyártókon??!!Nem kell úgy tenni, mintha a fejlődés nemlétező fogalom lenne, nem kell azon tépni a szádat, hogy márpedig a tűzfal arra való, hogy! A wikipedia is leírta nem??!!
Az újabb kiegészítő funkciók mind a biztonságot szolgálják egy tűzfal esetében! Attól, hogy kapott egy HIPS modult egy tűzfal, még tűzfal marad! Az a szerencsétlen host alapú, behatolás megelőző rendszer ugyanis a hálózati forgalmat is ellenőrzi viselkedés alapján, már csak azért is, mert a legtöbb támadás onnan jön, ha nem vettétek volna észre!!
Pusztán azért, mert a kedvenc programotok nem rendelkezik a kérdéses funkcióval, még nem kell ostoba módon kijelenteni, hogy az nem része egy tűzfalnak!
Ha ennyire ragaszkodtok a begyepesedett terminuszokhoz, akkor ugye majd húsz éves antivírus programot használtok és egyirányú tűzfalat!!
És persze minimum kétütemű trabantot...
Hiszen az az igazi!!
A világ nem áll meg, a netes kártevők ellen a régi, jól megszokott technikák nem elegendőek, éppen ezért is bővül a tudása a biztonsági programoknak is.
Ha tetszik, ha nem, a fejlődést ne kérjétek már számon, szinte sértve, mert csak magatokat teszitek nevetségessé és álszenté.
ps: azt pedig végképp nem értem, miért használsz comodo-cuccot, miért nem használod a win saját falát és szedsz le hozzá önálló hips-et, hisz az nem a tűzfal része...
-
ComodoIS
csendes tag
válasz
csákány. #27696 üzenetére
olvasd el ezt és megtudod mire való a tűzfal
http://en.wikipedia.org/wiki/Firewall_%28computing%29
erre való nem másra bármit is akarnak belemagyarázni, 100 év alatt az autó is sokat fejlődött mégse lett belőle repülő vagy hajó. külön kell foglalkozni a tűzfallal és más védelmi funkciókkal mert ezek már régóta léteznek csak manapság egybeépítik őket, régen nem volt az antivirus feladata, hogy biztonsági mentést csináljon a rendszerről vagy ürítse a temp mappát, ma meg már ilyet is tud de ettől még az antivírus antivírus marad.pont.
-
blattida
nagyúr
válasz
csákány. #27696 üzenetére
Szerencsére minden biztonsági alkalmazás fejlődik, funkcióiban bővül. Ma már az av-k sem csak azt tudják, amire eredetileg kitalálták őket (minták alapján felismerni és eltávolítani a vírusokat), de ez egyáltalán nem baj, sőt, nagyon helyes!
Éppen ezért a tűzfalak sem csak azt tudják, mint régen.
És ez így van jól.
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest