Hirdetés
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgaben
senior tag
válasz Mr.Graphic #28865 üzenetére
Köszi az infot.
Nekem a 14.2 ugrott be, valahol ezt olvastam, de lehet csak ajánlás volt, hogy azzal tuti lesz.
Aztán végül én is azzal telepítettem.-----------------
ja, itt olvastam anno mikor a sierra megjelent, de csak azt írták, hogy ajánlott a 14.2 smbios.
rosszul emlékeztem.[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
tlac
Topikgazda
válasz Mr.Graphic #28873 üzenetére
ok, akkor meg ez a helyes link a problémájára
[link]
de akkor is kapott már választ -
zodes
aktív tag
válasz Mr.Graphic #28944 üzenetére
Köszi, de sajnos nem engedi, mert szerinte nem alkalmas a gépem a telepítésre.
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
válasz Mr.Graphic #28946 üzenetére
Én is ezt olvastam, hogy 10.6.8 -tól le lehet tölteni, nekem ez van. Akkor miért nem lehet mégsem??
Ok, holnap ezt is megpróbálom, de szerintem most már más baj lehet.
UniBeast sikeresen megcsinálta a bootolható pendrive-ot. Csak a pc nem bootol róla. Lehet itt eleve boot probléma van. Kiváncsiságból csinálok egy Linux, vagy windows boot pedriveot, egyáltalán bootol-e a pc.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
válasz Mr.Graphic #28946 üzenetére
Elindult, a BIOS/UEFI setup-ban kellett 1-2 dolgot beállítani.
Most bejött az alma, elindul a csík és lefut egy csomó hibaüzenet és újraindul.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
sad_Vamp
őstag
válasz Mr.Graphic #29104 üzenetére
TMx86 fórumain azt mondják, hogy még mindig nem teljes. Van néhány típus ami nagyon nem akar rendesen működni. És van ugye van ez a 2 dolog a sleep-awake és boot2black... és lehetnek gyártótól függően más hibák is. Ezt én így félve nevezném teljesnek.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
mgaben
senior tag
válasz Mr.Graphic #29106 üzenetére
@Mr.Graphic egy kicsit offolok. mi a helyzet a hackli.com oldallal?
-
mgaben
senior tag
válasz Mr.Graphic #29108 üzenetére
köszi az infot.
-
sad_Vamp
őstag
válasz Mr.Graphic #29163 üzenetére
köszöntem! Remélem majd működni fog
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Plasticbomb
addikt
válasz Mr.Graphic #29176 üzenetére
Ehhez hasonló volt az egyik tippem, csak nem igazoltam, mert nem volt kedvem megint szenvedni vele. Plusz amúgy sem tudom az ssd-t felcsatolni vmware alá mint egy háttértár, folyton leáll hibával....
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Gabady
aktív tag
válasz Mr.Graphic #29176 üzenetére
Valszeg akkor átváltott volna DVI-re vagy HDMI-re,ert IGPU esetében a VGA kimenetet használtam.
De mostmár működik a GTX-el*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
Smiley
addikt
válasz Mr.Graphic #29249 üzenetére
Az DVI-I->VGA tehat a DVI-I kimenet tartalmazza mind a digitalis mind az analog jelet. Szoval tekinthetjuk ugy is, hogy a D-SUB bele van gyomoszolve a DVI-I-be. Azoknal a kartyaknal mukodik mindenfele hackolas nelkul a VGA vagy DVI-I->VGA amik gyarilag is voltak alma gepekben. Pl a 8800GT-nel, vagy a macbook pro gepemben levo GT330M-nel.
A HDMI->VGA az mar aktiv atalakitast igenyel, tehat az OS szamara ugyanugy digitalis marad, mivel az OS nem tud az aktiv atalakitasrol, szoval ez ebbol a szempontbol lenyegtelen.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Mr.Graphic #29266 üzenetére
Ezt jól elcs*sztem. FEL SEM TŰNT XDDD
Délután próbálom.
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
zodes
aktív tag
válasz Mr.Graphic #29266 üzenetére
A -v után is van valami karakter, L betű? Oda is csak simán ez kell -V
-
Smiley
addikt
válasz Mr.Graphic #31780 üzenetére
Nice...
btw itt latszik hogy oregszem... regen mar masnap ott figyelt a hacklin a developer preview, most meg a 10.12.6 rohangal rajta.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
zsnorbi21
tag
válasz Mr.Graphic #31780 üzenetére
Nem nagyon találtam róla így infót hirtelen, de a public beta mikor várható?
Kipróbálnám már én isKöszi
-
Plasticbomb
addikt
válasz Mr.Graphic #31783 üzenetére
A kerdes, hogy mi a kulonbseg a motorhazteto alatt a 10.13.5 es a 10.14 preview kozott most. Ha pl ujabb a VEGA es a 480 kext, akkor mar esetleg van ertelme a dolognak. Ha nem ujabb a mojaveben a kext a 10.13.5nel, akkor az megy fel.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
zsnorbi21
tag
válasz Mr.Graphic #31783 üzenetére
Köszi! Tegnap este felraktam, az újraindítások között a következő sornál állt hosszabb ideig aztán továbbment a telepítés.
Kextd stall[1], (240s): 'AppleACPICPU'
Majd amikor végzett a telepítéssel a Cloverben nem mutatta a Mac partíciót, csak a Windows-t.
Clovert frissitettem előtte ha jól rémlik 4509-es verzióra.Van otletetek miért nem mutatja?
HDD-n volt a HS, azt frissitettem.[ Szerkesztve ]
-
Norby86
őstag
válasz Mr.Graphic #32323 üzenetére
Akkor mi lehet nálam a gond? Gigabyte a kártyám tipusa. Neked mivel indult el DVI alatt is? Latom nem sok kext-et használsz. Fura hogy nekem meg nem megy DVI porton ha neked meg igen.
Ujabb problémaba ütköztem, az Adata SU 800-as SSD-t nem engedi leformázni. Nem tudom mi a baja, már többször próbáltam.
-Norbi-
-
Mr.C
őstag
válasz Mr.Graphic #32445 üzenetére
én eddig 1x állitottam vissza TM mentést hacklin és végig is ment, szóval e téren nekem sincs gondom. Régebben volt, hogy a clover nem látta a pre-boot és recovery particiót, de sztem az bootloader hiba lesz mintsem fájlrendszer
sudo rm -rf /*
-
scream
veterán
válasz Mr.Graphic #32552 üzenetére
Mire élesbe kijön majd a 10.14.4 tuti el fogom ezt felejteni, hogy új clover kell hozzá és lefrissítem aztán majd pislogok.
[ Szerkesztve ]
-
blokad
senior tag
Cmd shift 4 es space-szel meg mindig uberallat drop shadow-os kepet csinal screenshot neven a rendszer?
-
viperabácsi
addikt
Kérdés: felraktam a mojave-ot unibeast progival készített telepítővel. Nagy nehezen meglett minden kext ami kellet. Az unibeast 4674 -es clovert rakott fel, hogy tudom azt frissíteni ?
Készítettem egy másik telepítőt az összefoglaló alapján , azzal meg be bootol a gép , de a telepítő indítása után csak fekete képernyő van és más semmi. Mit csinálok rosszul ?
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
kushwavez
senior tag
válasz Mr.Graphic #32618 üzenetére
elmagyarázom, mert nem ugyanarra gondolunk szerintem.
a képernyő 1080p 60 Hz most, de csak a "Méretezett"-nél tudom kiválasztani, az "Alapértelmezett a kijelzőhöz" az "1024x768". Na most ezzel nem is lenne probléma, mert szépen megy az 1080p, 1080p-s videók is, meg minden, de a fullscreen-es appok nem indulnak: (a kép maga is 1920x1080 a monitor is bírja és szépen megjeleníti a HDMI to VGA-val)
ezt írják ki. (kb minden fullscreen-es OpenGL-es appban, a hibalink-nek semmi értelme mert Windows-os directx-re mutat)
Majd ezek után ha átállítom a "Méretezett"-en belül az 1360x768, vagy az "Alapértelmezett a kijelzőhöz"-re (azaz 1024x768), elindulnak az appok, és minden megy úgy ahogy kell, kivéve, hogy ott viszont nem jelenik meg a felbontások között az 1920x1080, csak az 1360x768, vagy amit az imént írtam és csak annál kisebbek vannak, holott ott van az 1080p a Kijelzőbeállítások között a Mac-en, ha a bővítettet nézem akkor is ott van, de azt az alkalmazások nem írják ki. (egyik alkalmazás sem)
Win alatt is 1024x768-at írja ki natívnak, de ott minden elindul 1080p-ben[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
Mr.Graphic
kezdő
válasz Mr.Graphic #32719 üzenetére
Bocsi! pendrájv nem pandrájv
-
cacater
csendes tag
válasz Mr.Graphic #32720 üzenetére
Szia !
Rtx 2070-et szóra lehet e bírni OSX alatt ?
Követem a munkáidat ( háznál) nem semmi amit csinálsz .
Üdv. Komlóról
-
kushwavez
senior tag
"A clover bootloadert Win alól is lehet telepíteni, mivel ISO formátumban is elérhető."
My bad, ezt nem tudtam.
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
Mr.C
őstag
"Én azt nem értem miért nem csináltok virtuális OS X-et ha win alól akartok normális telepítőt készíteni.
Kb. félóra ráfordítás és utána, rendesen szerkeszthetitek, bővíthetitek, stb a pandrájv, vagy telepítő lemez tartalmát."Ezzel egyetértek! Általában ezt is szokuk javasolni, csak sokan sosem csináltak még VM-et és kihívást okoz nekik
sudo rm -rf /*
-
Mr.C
őstag
válasz Mr.Graphic #32725 üzenetére
Mondjuk macOS-t csak a VMware kezeli le nem Apple hardveren, azt hozzá kell tenni
sudo rm -rf /*
-
cacater
csendes tag
válasz Mr.Graphic #32724 üzenetére
oké . A high sierra sem megy vele ? persze majd mailban jelentkezem ,de látom még mindig nagy munkában vagy.
Ha esetleg utána nézel a dolgoknak a gépem a következő most.
I7 8700K -- Asus prime Z370-A -- MSI 2070 -- 2*8 giga ram 3000mhz -- 1TB NVME SSDÜdv. további szép napot .
A tornác jól sikerült.
-
cacater
csendes tag
válasz Mr.Graphic #32729 üzenetére
Köszi .
Majd jelentkezem.
-
Mr.C
őstag
válasz Mr.Graphic #32727 üzenetére
Jó hát igen, a 10.9 megy de már 10.14-nél járunk... Az nem fog menni, a telepítő folyton restartolni fog
[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
Mr.C
őstag
válasz Mr.Graphic #32732 üzenetére
Nem tudom milyen smbios van aláhazudva, de ha olyan gép, ami már nem támogatja a legfrissebb ost, akkor nem tudja letolteni sem eredeti forrásból
sudo rm -rf /*
-
tlac
Topikgazda
válasz Mr.Graphic #32727 üzenetére
virtualbox is használható, de a vmware alá sokkal könnyebben megcsinálható és jobban fog működni is
-
Mr.C
őstag
válasz Mr.Graphic #32734 üzenetére
Nem nem, félreértesz. Amit mondasz az oké, de az nem mindegy, hogy mire van generálva a serial. Tudod, ami az "about Mac" résznél van. Mert ha az mondjuk egy 2010-es HW akkor már az app store se fogja engedni a letoltest, mert kiirja, hogy nem kompatibilis a hardver hozzá.
sudo rm -rf /*
-
kushwavez
senior tag
válasz Mr.Graphic #32738 üzenetére
én Transmac-el szoktam csinálni ha épp nincs Mac kéznél. Sokkal kevesebb időt vesz igénybe. Én meg lusta vagyok. Nem gányolt, sima App Store verzió, createinstallmedia-val lett létrehozva és DiskUtility-ből bootolhatóvá téve. Annyi, hogy + tettem alá Clover-t is, az, hogy nem a legfrissebb Clover szerintem egyáltalán nem számít egy USB telepítőnél. A funkciója az, hogy fel tudd tenni a gépre, onnan mehet a legfrissebb verziójú Clover telepítő, stb stb. De persze kinek mi
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz Mr.Graphic #32829 üzenetére
Hello!
Az RX 480-hoz nem kell külön driver? Simán fut vele a Mojave?
Nvidia 1050 GTX-et nem támogatja a Mojave
Üdv: Csabee.
-
Csabee.
nagyúr
válasz Mr.Graphic #32832 üzenetére
Közi szépen!
viktor001: Neked is.
Milyen usb-s bluetooth adaptert használtok? Trackpadhaz gondoltam.
Üdv: Csabee.
-
kisjimy
aktív tag
válasz Mr.Graphic #33040 üzenetére
DSTD-t nehéz csinálni? Van valahol valami magyar leírás erről?
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest