-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisjimy
aktív tag
válasz
Mr.Graphic #33040 üzenetére
DSTD-t nehéz csinálni? Van valahol valami magyar leírás erről?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Mr.Graphic #32832 üzenetére
Közi szépen!
viktor001: Neked is.
Milyen usb-s bluetooth adaptert használtok? Trackpadhaz gondoltam.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Mr.Graphic #32829 üzenetére
Hello!
Az RX 480-hoz nem kell külön driver? Simán fut vele a Mojave?
Nvidia 1050 GTX-et nem támogatja a Mojave
-
kushwavez
senior tag
válasz
Mr.Graphic #32738 üzenetére
én Transmac-el szoktam csinálni ha épp nincs Mac kéznél. Sokkal kevesebb időt vesz igénybe. Én meg lusta vagyok. Nem gányolt, sima App Store verzió, createinstallmedia-val lett létrehozva és DiskUtility-ből bootolhatóvá téve. Annyi, hogy + tettem alá Clover-t is, az, hogy nem a legfrissebb Clover szerintem egyáltalán nem számít egy USB telepítőnél. A funkciója az, hogy fel tudd tenni a gépre, onnan mehet a legfrissebb verziójú Clover telepítő, stb stb. De persze kinek mi
-
Mr.C
őstag
válasz
Mr.Graphic #32734 üzenetére
Nem nem, félreértesz. Amit mondasz az oké, de az nem mindegy, hogy mire van generálva a serial. Tudod, ami az "about Mac" résznél van. Mert ha az mondjuk egy 2010-es HW akkor már az app store se fogja engedni a letoltest, mert kiirja, hogy nem kompatibilis a hardver hozzá.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Mr.Graphic #32727 üzenetére
virtualbox is használható, de a vmware alá sokkal könnyebben megcsinálható és jobban fog működni is
-
Mr.C
őstag
válasz
Mr.Graphic #32732 üzenetére
Nem tudom milyen smbios van aláhazudva, de ha olyan gép, ami már nem támogatja a legfrissebb ost, akkor nem tudja letolteni sem eredeti forrásból
-
Mr.C
őstag
válasz
Mr.Graphic #32727 üzenetére
Jó hát igen, a 10.9 megy de már 10.14-nél járunk... Az nem fog menni, a telepítő folyton restartolni fog
-
cacater
csendes tag
válasz
Mr.Graphic #32729 üzenetére
Köszi .
Majd jelentkezem.
-
cacater
csendes tag
válasz
Mr.Graphic #32724 üzenetére
oké . A high sierra sem megy vele ? persze majd mailban jelentkezem ,de látom még mindig nagy munkában vagy.
Ha esetleg utána nézel a dolgoknak a gépem a következő most.
I7 8700K -- Asus prime Z370-A -- MSI 2070 -- 2*8 giga ram 3000mhz -- 1TB NVME SSDÜdv. további szép napot .
A tornác jól sikerült.
-
Mr.C
őstag
válasz
Mr.Graphic #32725 üzenetére
Mondjuk macOS-t csak a VMware kezeli le nem Apple hardveren, azt hozzá kell tenni
-
Mr.C
őstag
válasz
Mr.Graphic #32719 üzenetére
"Én azt nem értem miért nem csináltok virtuális OS X-et ha win alól akartok normális telepítőt készíteni.
Kb. félóra ráfordítás és utána, rendesen szerkeszthetitek, bővíthetitek, stb a pandrájv, vagy telepítő lemez tartalmát."Ezzel egyetértek! Általában ezt is szokuk javasolni, csak sokan sosem csináltak még VM-et és kihívást okoz nekik
-
kushwavez
senior tag
válasz
"A clover bootloadert Win alól is lehet telepíteni, mivel ISO formátumban is elérhető."
My bad, ezt nem tudtam.
-
cacater
csendes tag
válasz
Mr.Graphic #32720 üzenetére
Szia !
Rtx 2070-et szóra lehet e bírni OSX alatt ?
Követem a munkáidat ( háznál) nem semmi amit csinálsz .
Üdv. Komlóról
-
Mr.Graphic
kezdő
válasz
Bocsi! pendrájv nem pandrájv
-
kushwavez
senior tag
válasz
Mr.Graphic #32618 üzenetére
elmagyarázom, mert nem ugyanarra gondolunk szerintem.
a képernyő 1080p 60 Hz most, de csak a "Méretezett"-nél tudom kiválasztani, az "Alapértelmezett a kijelzőhöz" az "1024x768". Na most ezzel nem is lenne probléma, mert szépen megy az 1080p, 1080p-s videók is, meg minden, de a fullscreen-es appok nem indulnak: (a kép maga is 1920x1080 a monitor is bírja és szépen megjeleníti a HDMI to VGA-val)
ezt írják ki. (kb minden fullscreen-es OpenGL-es appban, a hibalink-nek semmi értelme mert Windows-os directx-re mutat)
Majd ezek után ha átállítom a "Méretezett"-en belül az 1360x768, vagy az "Alapértelmezett a kijelzőhöz"-re (azaz 1024x768), elindulnak az appok, és minden megy úgy ahogy kell, kivéve, hogy ott viszont nem jelenik meg a felbontások között az 1920x1080, csak az 1360x768, vagy amit az imént írtam és csak annál kisebbek vannak, holott ott van az 1080p a Kijelzőbeállítások között a Mac-en, ha a bővítettet nézem akkor is ott van, de azt az alkalmazások nem írják ki. (egyik alkalmazás sem)
Win alatt is 1024x768-at írja ki natívnak, de ott minden elindul 1080p-ben -
viperabácsi
addikt
válasz
Mr.Graphic #32552 üzenetére
Kérdés: felraktam a mojave-ot unibeast progival készített telepítővel. Nagy nehezen meglett minden kext ami kellet. Az unibeast 4674 -es clovert rakott fel, hogy tudom azt frissíteni ?
Készítettem egy másik telepítőt az összefoglaló alapján , azzal meg be bootol a gép , de a telepítő indítása után csak fekete képernyő van és más semmi. Mit csinálok rosszul ?
-
blokad
senior tag
válasz
Cmd shift 4 es space-szel meg mindig uberallat drop shadow-os kepet csinal screenshot neven a rendszer?
-
scream
veterán
válasz
Mire élesbe kijön majd a 10.14.4 tuti el fogom ezt felejteni, hogy új clover kell hozzá és lefrissítem aztán majd pislogok.
-
Mr.C
őstag
válasz
Mr.Graphic #32445 üzenetére
én eddig 1x állitottam vissza TM mentést hacklin és végig is ment, szóval e téren nekem sincs gondom. Régebben volt, hogy a clover nem látta a pre-boot és recovery particiót, de sztem az bootloader hiba lesz mintsem fájlrendszer
-
Norby86
őstag
válasz
Mr.Graphic #32323 üzenetére
Akkor mi lehet nálam a gond? Gigabyte a kártyám tipusa. Neked mivel indult el DVI alatt is? Latom nem sok kext-et használsz. Fura hogy nekem meg nem megy DVI porton ha neked meg igen.
Ujabb problémaba ütköztem, az Adata SU 800-as SSD-t nem engedi leformázni. Nem tudom mi a baja, már többször próbáltam.
-
zsnorbi21
tag
válasz
Mr.Graphic #31783 üzenetére
Köszi! Tegnap este felraktam, az újraindítások között a következő sornál állt hosszabb ideig aztán továbbment a telepítés.
Kextd stall[1], (240s): 'AppleACPICPU'
Majd amikor végzett a telepítéssel a Cloverben nem mutatta a Mac partíciót, csak a Windows-t.
Clovert frissitettem előtte ha jól rémlik 4509-es verzióra.Van otletetek miért nem mutatja?
HDD-n volt a HS, azt frissitettem. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Mr.Graphic #31783 üzenetére
A kerdes, hogy mi a kulonbseg a motorhazteto alatt a 10.13.5 es a 10.14 preview kozott most. Ha pl ujabb a VEGA es a 480 kext, akkor mar esetleg van ertelme a dolognak. Ha nem ujabb a mojaveben a kext a 10.13.5nel, akkor az megy fel.
-
zsnorbi21
tag
válasz
Mr.Graphic #31780 üzenetére
Nem nagyon találtam róla így infót hirtelen, de a public beta mikor várható?
Kipróbálnám már én isKöszi
-
Smiley
addikt
válasz
Mr.Graphic #31780 üzenetére
Nice...
btw itt latszik hogy oregszem... regen mar masnap ott figyelt a hacklin a developer preview, most meg a 10.12.6 rohangal rajta. -
zodes
aktív tag
válasz
Mr.Graphic #29266 üzenetére
A -v után is van valami karakter, L betű? Oda is csak simán ez kell -V
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Mr.Graphic #29266 üzenetére
Ezt jól elcs*sztem.
FEL SEM TŰNT XDDD
Délután próbálom.
-
Smiley
addikt
válasz
Mr.Graphic #29249 üzenetére
Az DVI-I->VGA tehat a DVI-I kimenet tartalmazza mind a digitalis mind az analog jelet. Szoval tekinthetjuk ugy is, hogy a D-SUB bele van gyomoszolve a DVI-I-be. Azoknal a kartyaknal mukodik mindenfele hackolas nelkul a VGA vagy DVI-I->VGA amik gyarilag is voltak alma gepekben. Pl a 8800GT-nel, vagy a macbook pro gepemben levo GT330M-nel.
A HDMI->VGA az mar aktiv atalakitast igenyel, tehat az OS szamara ugyanugy digitalis marad, mivel az OS nem tud az aktiv atalakitasrol, szoval ez ebbol a szempontbol lenyegtelen.
-
Gabady
aktív tag
válasz
Mr.Graphic #29176 üzenetére
Valszeg akkor átváltott volna DVI-re vagy HDMI-re,ert IGPU esetében a VGA kimenetet használtam.
De mostmár működik a GTX-el -
Plasticbomb
addikt
válasz
Mr.Graphic #29176 üzenetére
Ehhez hasonló volt az egyik tippem, csak nem igazoltam, mert nem volt kedvem megint szenvedni vele. Plusz amúgy sem tudom az ssd-t felcsatolni vmware alá mint egy háttértár, folyton leáll hibával....
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Mr.Graphic #29163 üzenetére
köszöntem! Remélem majd működni fog
-
mgaben
senior tag
válasz
Mr.Graphic #29108 üzenetére
köszi az infot.
-
mgaben
senior tag
válasz
Mr.Graphic #29106 üzenetére
@Mr.Graphic egy kicsit offolok. mi a helyzet a hackli.com oldallal?
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Mr.Graphic #29104 üzenetére
TMx86 fórumain azt mondják, hogy még mindig nem teljes. Van néhány típus ami nagyon nem akar rendesen működni. És van ugye van ez a 2 dolog a sleep-awake és boot2black... és lehetnek gyártótól függően más hibák is. Ezt én így félve nevezném teljesnek.
-
zodes
aktív tag
válasz
Mr.Graphic #28946 üzenetére
Elindult, a BIOS/UEFI setup-ban kellett 1-2 dolgot beállítani.
Most bejött az alma, elindul a csík és lefut egy csomó hibaüzenet és újraindul. -
zodes
aktív tag
válasz
Mr.Graphic #28946 üzenetére
Én is ezt olvastam, hogy 10.6.8 -tól le lehet tölteni, nekem ez van. Akkor miért nem lehet mégsem??
Ok, holnap ezt is megpróbálom, de szerintem most már más baj lehet.
UniBeast sikeresen megcsinálta a bootolható pendrive-ot. Csak a pc nem bootol róla. Lehet itt eleve boot probléma van. Kiváncsiságból csinálok egy Linux, vagy windows boot pedriveot, egyáltalán bootol-e a pc.
-
zodes
aktív tag
válasz
Mr.Graphic #28944 üzenetére
Köszi, de sajnos nem engedi, mert szerinte nem alkalmas a gépem a telepítésre.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Mr.Graphic #28873 üzenetére
ok, akkor meg ez a helyes link a problémájára
[link]
de akkor is kapott már választ -
mgaben
senior tag
válasz
Mr.Graphic #28865 üzenetére
Köszi az infot.
Nekem a 14.2 ugrott be, valahol ezt olvastam, de lehet csak ajánlás volt, hogy azzal tuti lesz.
Aztán végül én is azzal telepítettem.-----------------
ja, itt olvastam anno mikor a sierra megjelent, de csak azt írták, hogy ajánlott a 14.2 smbios.
rosszul emlékeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Vicces videók
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- FC25 PS5 játékszoftver
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest