Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VMware
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- DVBViewer
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- Weblap készítés
- Linux kezdőknek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Már alakul az Ubisoft kivásárlása
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
ha ügyesen tudod összeválogatni a hardvert és jól beállítani, akkor közel úgy működik, mint egy valódi osx
itt-ott lehet persze probléma, na de olcsóbb isaz imac-edből érdemes megtartani a billentyűzetet és az egeret, így legalább a beviteli eszközökben nem lesz különbség
alapvetően inteles gépben kell gondolkoznod
a socket közel mindegy
írtad, hogy használtban gondolkozol, de azért próbálj meg viszonylag az újabb alaplapok közül vásárolni
8GB ram alá sem menj
videokártyát megúszhatod, ha elég az igp ishardvert pedig itt lehet válogatni:
itt főleg újak vannak [link]itt meg vegyesen: [link]
érdemes átböngészni, hogy mik vannak írva az összes alverzióhoz a Yosemite-től indulva
általában elég ha csak hasonló az adott cucc, mint amit megvennél[ Szerkesztve ]
-
mgaben
senior tag
-
Chal
addikt
A méretet hiába nézed, amióta átálltak a rolling releasekre meg az app store modellre, mindig az aktuális verziót kapod. Tehát amint kijön egy patch, a store-ban levő OSX telepítőbe is belekerül. Ezért eltérő akár jelentősen is a különböző időpontokban generált imagek mérete.
[ Szerkesztve ]
-
zodes
aktív tag
Közben találtam egy leírást, ami konkrétan az Én alaplapomról szól: (sajnos, nekünk kezdő, amatőr, gyakorlatilag nulla programozási tudással ezek a leírások elég hevenyészettek, persze, amikor segít valaki és szájbarágósan elmondja "Te 'butuska' ott a gomb amit meg kell nyomnod és be tudod állítani a megfelelő paramétereket, utána már mi is csapkodjuk a fejünket, hogy hogyan lehetünk ilyen balgák)
Ebben a leírásban sem értek két dolgot:
Az első pont végét : 1. Created El Capitan boot drive with Unibeast off a 2011 MBP
és a 3. pontot: 3. Boot up the pen drive, using flag nv_disable=1[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
ThuG4LifE
senior tag
Az első csak annyi, hogy egy 2011-es MacBookkal készítette a telepítőt, második pedig: amikor bejön a clover, menj az optionsbe, ott a Boot Args-hoz írd be az nv_disable1 -et, escappel visszamész és indítod a telepítőt.
[ Szerkesztve ]
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
ThuG4LifE
senior tag
Most nézem, hogy Pentium G3240-es processzorod van, ahhoz kicsit több mindent kell csinálni és kell vga is hozzá, itt van egy leírás: [link]
Szerintem jobban járnál, ha egy i3-ra cserélnéd, akkor nem kéne külön vga kártya se.[ Szerkesztve ]
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
mgaben
senior tag
ha mindenképp akarsz procit cserélni, akkor azt javaslom előbb a csere. simán előfordulhat, hogy szenvedsz most vele, megcsinálod, majd az új procihoz egy teljesen más beállítás kell. én is szívtam a quad core » xeon csere után... :/
[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
zodes
aktív tag
Nos beraktam az i5-öt, biztonság kedvéért mellé dobtam még 4GB, összesen 12GB memória.
Szépen fel is ment a telepítés. Cloverben is beállítottam, amit tudtam úgy ahogy.
A VGA pl Intel HD Graphics 4600, de ilyet nem tudtam választani, csak 3000-et.
Meg is állt amikor már az SSD-ről bootolt volna. Alma csík végig, majd semmi.
Rakjam újra, vagy van valami megoldás?
Előre is köszönömGigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
mgaben
senior tag
Mi lenne ha a -v kapcsolóval indítanád és ahol megakad a boot csinálsz egy fényképet, majd ide feltöltöd... Akkor a hozzáértők fogják tudni, hogy mi a hiba. Legalábbis nagy valószínűséggel...
[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
Gabady
aktív tag
Szia.
Már a saját gépemen is volt futó mac. Pendriveot is sikerült már korábban készíteni, de most valamiért nem. Clover elindul, látja is a telepítőt, majd miután elindítom vár, majd újraindul.*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
Plasticbomb
addikt
Z97 chipsetre baromi könnyen megy fel az OSX, ahogy elnézem meg tapasztalom, sokkal többet szív az ember az igp gpu audio hármassal.
Mit ments? Clover config.plist és a kextek az efi mappákból.
(Személyes tapasztalatom épp az, hogy inkább asus, mint más.. :p )
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Gabady
aktív tag
Nekem ALC892-m van... 7.1... Hogy tudnám beaktiválni ? Multibeast csak 2.0-t enged.
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
rockjano
csendes tag
Szia
A mac OS-t tartalmazó SSD-ről Carbon CopyClonerrel kell egy imag-et csinálni a HD-ra.
Ha gáz van (OS frissítés akármi...) akkor csak be kell bootolni a USB pendrival és DiskUtility segítségével űjra lehet rakni az SSD-n mindent és minden megy tovább úgy mint a mentés elött...
-
Plasticbomb
addikt
-
Plasticbomb
addikt
Azt hiszem terminal parancsokon keresztül vissza lehet pakolni, de nem emlékszem hol láttam.
Gabady, kérdezz rá a készítőnél, én amúgy is SPDIF-et használok, azon meg egyáltalán nincs OSX alól hangerő szabályozás. Ott is láttam valami hack-et, hogy legyen, de nem mentettem el... Windows alatt természetesen rendesen működik, nem kell a hangfal távirányítójáért nyúlkálnom...
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Plasticbomb
addikt
Nekem, valahol pont az tetszik az OSXben, hogy a leghülyébbre veszi a figurát, de ha kicsit is elkezdesz belemélyedni, ugyanúgy nyílik fel, mint a win, illetve jobban is.
Smiley, elfogadom, az is egy érv, de engem pl zavar, hogy nem tudom OS alól szabályozni a hangerőt.
-
zodes
aktív tag
Egy életem, egy halálom elindítottam a frissítést.
Szépen le is töltötte, újra is indítottam Lyó is lett!Az kérdésem még mindig áll, hogy a következő rendszerre hogy lehet "átállni"?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
kushwavez
senior tag
a kext frissítés az annyi, hogy beírod a nevet googlebe melle meg azt hogy “Release” és leszeded. A Clover frissítéséhez pedig töltsd le a legújabb verziót és telepítsd fel. előtte csinálj backupot a régiről. miután feltelepítette a config.plist-et cseréld ki a régi, működődre
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
kushwavez
senior tag
oh
ez esetben egyszerűbb
a régi clovert ugyanúgy backup-old, töltsd le az új clover telepítőt és telepítsd, majd utána friss Multibeast-el telepítsd azokat amiket eddig. Szerintem akkor nem lehet probléma.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
kushwavez
senior tag
nekem v4220 volt Sierra-n és High Sierra-n, de Mojave-n már nem ment azzal a verzióval. Most v4674 van, nem frissítem tovább, mert ezzel is tökéletesen működik.
az újabbat lehet régebbiekhez használni, de a régebbi clover-eknél előfordul, hogy nem tudják kezelni az újabb OS-t.
Ha betölt az USB telepítő vele akkor a feltelepített OS-el sem lehet gond (szerintem)
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
kushwavez
senior tag
Én valami fájlrendszer meghibásodásra gondolok, vagy RAM hibára. Menj a Disk Utility-be és nyomj rá egy First Aid-et.
Meg le is csekkolnám, hogy esetleg van-e valami hiba a meghajtóval pl DriveDx-el.
Sajnos ez a fajta kp semmit nem mond a hiba okáról. Max a Status code alapján lehetne keresni rá valamit.Esetleg a ramot is le tudod tesztelni memtest
Nekem volt egy hibás ram a gépbe ami miatt random újraindult, ilyenkor sajnos hibakódot sem kapni... Jó sok időmbe telt mire rájöttem, hogy az volt az oka. Beküldtem egy hivatalos Acer szervízbe a gépemet, és ott megerősítették, hogy az egyik ram volt a hibás.
A meghajtóm is meghalt, bár az nem okozott újraindítást, csak simán olyan lassú volt mint egy csiga és abból vettem észre, hogy valami nagyon nem stimmel. Majd mikor megnéztem DriveDx-el kiírta, hogy volt egy pár unexpected reading/writing error, és az állapota 1% volt.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
Lazika
senior tag
Köszi. Majd veszek egy ilyent. Vettem wifis jelerősítőt, hogy majd ehernet porton keresztül megy a net, de nagyon gyengék... Egyenlőre amit haver csinált hackli telepítőt nem jó, most próbálok majd virtualba feltenni egyet... Pár dolgot kihagyott az Efi mappából... találtam is egy hackintosher.com-on lévő high sierra virtuális lemezt át tettem a nyelvet olaszról azóta crashel szóval kereshetek mást, vagy fel kell tennem valamit. Ha esetleg linket tudtok már meglévő virtuális lemezről megköszönném.
[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Lazika
senior tag
Igen, igazad van, de költözés miatt most csak ennyi fért bele a keretbe. Lövésem nincs még mindig, hogy mit csináljak...hogy lássa az usbt. Kapok majd egy telepitőt, amivel látta remélem most is fogja. Vagy az lehet a baj, hogy a windows is uefibe lett feltéve? Én ennyit még életbe nem szivtam. Régen simán felmentek az összeállítótt gépeimre az osx-ek. Ráadásul valamiért csak egyetlen egy szót tudok max másolni szöveget virtuálisba nem értem miért. Meg a windowsba másolom virtuálba beillesztem se megy, pedig be van állítva kétoldalúra az copy/paste.
[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest