-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szarkazsolt #18495 üzenetére
közeledben valakit megkérsz és segit elmagyarázni feltenni.
0 unix/darwin ismerettel nem fogod tudni felrakni
-
NTX
tag
ML Unibeast készítéshez kérek segítséget. megcsináltam leírás szerint az üres USB-t macen, csatlakoztattam az eredeti, appstoreból megvásárolt és bootolható pen drivera kiírt ML-t, viszont az unibeast nem akar elindulni a .app ML-t keresi. A tonymac Lion leírás alapján mindkettő jó lehet, vagy ez csak Lionra igaz? Újra csak a 10.8.1-et tudom letölteni, azzal próbáltam, de lefagy telepítés közben, már az elején (GA H61N-UBS3, i3 2105) ezért szeretném a 10.8.0-t megpróbálni.
-
törölt tag
válasz
szarkazsolt #18492 üzenetére
miről telepited?
fakesmc kext miért nincs?
-
Prof01
veterán
Dual-boot-ot Win7-tel hogy lehet megoldani?
Gyárilag az OSX-eken van ugye a BootCamp, ezen kívül hackintosh esetében van más megoldás? Ami az OSXtől függetlenül működik? -
törölt tag
válasz
szarkazsolt #18486 üzenetére
fotózd le és posztold be.
-
törölt tag
Szeretnek usb telepito keszitesehez feltenni egy 10.6.3-at majd frissiteni 10.6.8-ra egy usb-re kotott ssd-n. Lehet telepiteni es futtatni az SL-t usb-rol? Mert eddig egy usb-s ata hdd-re probaltam tenni, de frissitesnel folyton KP lett a vege. Szeretnem tudni, h az usb lehetett a gond v. valami mas.
Zsivagooo: rosszul tudom h a lion telepiteshez 10.6.7 kell minimum?
[ Szerkesztve ]
-
szarkazsolt
csendes tag
-
törölt tag
válasz
szarkazsolt #18484 üzenetére
10.7 minimuma 2GB ram.
strandlabdázni fog folyamatosan a gép.
-
törölt tag
válasz
szarkazsolt #18482 üzenetére
Azt sem értem, hogy visszafelé miért nem kompatibilisek az op rendszerek.broáf.
10.7 elvileg felmegy a gépedre,ha 4GB ramod van akkor megoldható a telepitése.
-
szarkazsolt
csendes tag
Hali!
Van egy Toshiba Satellite A200 laptopom. A Leopard 10.6.6 csont nélkül felment, de sajnos az Xcode ujabb verziója miatt szüksgem lenne frissíteni, de nem megy. Azt irja ki, hogy erre a számítógépre nem lehet telepíteni a lion 10.7-et. Nem lehet mégis megerőszakolni valahogy ? Azt sem értem, hogy visszafelé miért nem kompatibilisek az op rendszerek. Tud valaki segíteni ?[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
lehet, vennék laptopot ... nem sok, kb 3-4 márka közül lehet választani asszem
szempont lenne, hogy osxet melyikre a legönnyebb feltenni?
nincs erről lista?
netbook-okról asszem volta HCL-t meg mcerás nézegetni, mert verziószámonként van
szóval lehet hogy a 10.7.1-hez odaírtak egy laptop-ot, de a 10.7.2-höz már nem -
ThuG4LifE
senior tag
Használ valaki Dell U2312HM monitort? Alapba csak 60Hz-et tudom beállítani, elvileg dual-dvi kábellal megy a 75Hz is, de nem akarok potyára kábelt venni, ha netán mégse lenne jó.
-
HollyBoni
veterán
Még mindig küzdök a billentyűzet kiosztás problémával, pedig feltettem azt is amit múltkor linkelt valaki. Nagyon fura helyen vannak a dolgok, a @ pl Alt Gr + Q. Ötlet?
-
rooney8
aktív tag
válasz
Máté94 #18443 üzenetére
windows-on nem működik a leállítás, osx-en tökéletes (másodpercek alatt leáll) minden
windows 0:2 hackintoshha már szóba jött a windows... valami ötlet, hogy miért nem működik a leállítás? de már "generációk" óta... kb. volt azóta úgy 3-4 reinstall. win-re nem létezik ilyen dsdt-s cucc?
mert osx-en is utána lett jó
-
q7poker
csendes tag
Hello. Mac OS X 10.6.8 van a gépemen de nem tudom hogy kell a videókártyát feltelepiteni igazábol azt se tudom hogy lehet-e egyátalán alaplapi videokártyát telepiteni mert hogy az van benne egy Gigabyte GA-G31M-S2L alaplapi videokártya? Meg lehet valahogy oldani hogy ne 1024x768 ba kelljen nézzem a monitort?
Display:
Type: GPU
Bus: Built-In
VRAM (Total): 64 MB of Shared System Memory
Vendor: Intel (0x8086)
Device ID: 0x29c2
Revision ID: 0x0010
Kernel Extension Info: No Kext Loaded
Displays:
Display:
Resolution: 1024 x 768
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes -
Prof01
veterán
Ezt az új ML-es Unibeast USB telepítőt csak saját Apple ID-ba belépve, valakinek a Mac-jén lehet elkészíteni? A telepítő fájlt (.dmg) nem lehet simán betallózni neki?
-
bobooo
addikt
Sziasztok!
Feltelepítettem a Mac OS X SL-t minden a telepitesnel hibamentesen ment kiirta h ujra inditja magat ujra is inditotta de szurek hatter apple logo alatta mozgo korrel mar egy ideje (15-20 perce) all (de a kor folyamatosan mozog.
Mi lehet a hiba?
-
Prof01
veterán
Optikai meghajtóból csak a tonymacx86 oldalán ajánlott Sony Optiarc-ot, vagy bármely másikat is lehet használni?
-
gergobaby
aktív tag
Üdv. Sokadszorra Maceznék, most egy notebookon..
Acer aspire 5732ZGről lenne szó
Intel T4300 proci
4 GB DDR3
Ati HD 545v Dedikált vga..
esélyek?
Köszi előre is a véleményt!
Ja és mennyire kell agyamentnek lenni egy Win8, Linux, Lion/ML triblaboothoz? 2-2 t már próbáltam egymást mellett több párosításban, de egy olyan furcsa helyzet állt elő, hogy nem ártana mind a 3at használnom.. 1 vinyó.. 3 partíció.. lehetséges?
Köszönöm, köszönöm, köszönöm -
Prof01
veterán
Bocs, nem voltam pontos, én a jack kimenetekre gondoltam. A digitálisat nem tudom használni a régi hangrendszeremmel sajnos.
Ohh, tényleg, a K végű 2600-asok drágábbak már...Egyébként ezek az összerakott hackintosh konfigok ugyanúgy frissíthetőek lesznek a későbbi OSX-ekre, mint a gyári Mac-ek, vagy erre nincs garancia?
Először egyébként egy Mac Mini vásárlásán gondolkodtam, (150k-ért tudnék a legújabból szerezni), de aztán jött a Hackintosh gondolat, hogy ha ebből az árból össze tudok hozni egy erősebbet, akkor megéri a szenvedni vele kicsit.
Máté94:
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Egy picit akadnak a flash videók. Ez vajon miért lehet? Próbálgattam chrome gyári flash-el, safarival és adobe flash-el, egyikkel sem jó. VGA-hoz nem raktam fel semmit, mert eddig nem éreztem szükségét. Lehet hogy ez a baj?
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #18436 üzenetére
Úgy is volt. Mindent végig próbáltam. Mondjuk nálam lehet, hogy a realtek driver ami megfogja, de azt nem cserélem le. Sokkal stabilabb a működése nálam.
(#18437) Prof01: Hogy ne lenne 5.1? Egyedül a 7.1-hez kell a külön panel. Ezen túl van digitális kimenet is a világon.
Ha annyiért tudsz vadászni i7 2600-osat, akkor jó, de abból is csak a K végűek a nyerőek (HD3000 grafika).(#18439) Máté94: Asztali gépnél sosem hiányzott. Itt sem fog. MP-nál sincsen beállítva, MBP-nál is csak aksiról.
[ Szerkesztve ]
-
Prof01
veterán
Köszi!
Alaplapban azt hiszem a GIGABYTE GA-Z68MX-UD2H-B3 lesz a nekem való nyerő választás, mert a tiéden nincs, ha jól látom 5.1-es hang, arra pedig szükségem van.
Prociból ez a 2105 használtan nem igen van, újonnan pedig húzós a 40k-s ára. Akkor viszont lehet jobban járok egy használt i7 2600-ossal szintén ennyiért?
Ram jónak tűnik nekem is, illetve a többi szintén.
SSD-vel akkor ezek szerint működik rendesen minden funkció, mint Win7 esetében (TRIM, Garbage-collection, stb.)?
Wifi adapterből melyiket szabad választani?tDr1v3r: Ja, értem.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz
Prof01 #18427 üzenetére
Gigabyte - Z68MA-D2H-B3
Intel i3 2105
Corsair Vengeance LP 8GBEzek vannak nálam. Ezen kívül van még OCZ Agility 3 is és WD Green 2TB is.
A HD5870-ről nem tudok nyilatkozni. (Pontosan adataimnál.)A lényeg, hogy közel vanilla rendszer építhető erre. A működéshez csak alc889, realtek ethernet és usb3 kext kell, valamint a Trim-et kell bekapcsolni. Minden más out of the box megy HD3000-el.
Az USB3-al elviekben vannak még kisebb-nagyobb gondok egyeseknél, de eszköz hiányában én ezt nem teszteltem. USB2-es eszközök kiválóan mennnek rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Prof01
veterán
válasz
tDr1v3r #18429 üzenetére
Szóval nem feltétel, hogy HD3000-rel szerelt CPU legyen, ha a különálló VGA kompatibilis?
Mert itt azt olvasom, hogy ajánlott: [link]
("We recommend Sandy Bridge Socket 1155 CPUs with HD 3000 integrated graphics, even if getting a separate graphics card. ")Máté94: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Egy Hackintosh gépet tervezek összeállítani, de kis segítségre lenne szükségem hozzá.
A nagyjából elképzelt konfig:LGA1155 alaplap max. 25k ?
intel SB i3 CPU max. 30k (használt is lehet) ?
8GB DDR3 ram max. 13k ?
64GB OCZ Agility3
1,5tb WD Green sata2
Ati HD5870Ez mennyire felel meg a 10.8 ML követelményeinek?
A kérdőjeles alkatrészekhez ajánljatok valami megfelelőt legyetek szívesek (ha jól tudom a többi kompatibilis)![ Szerkesztve ]
-
DJackson
tag
Sziasztok!
Egy kis problémába ütköztem mikor liont vagy mountain liont akarok telepíteni.
lap: GA-P55-UD3R
proci: i5-750
vga: ATI 3400 - 512 MBNos iBoot-al be tudok bootolni és transmac-el létrehoztam az usb kulcsot a telepítőnek. AHCI meg HPET bios beállítások rendben vannak. Az alaplapom megfelelő dsdt.aml fájlját betettem a /Extra könyvtárba. Legújabb BIOS verzióra frissítettem és hozzá tartozó dsdt-t választottam. Be is jön a a chimera, és ki tudom választani a boot médiát. Sajnos azonban itt megáll a tudomány.
-v kapcsolóval látszik hogy elindul valami. Az irás, hogy custom DSDT-t használok is látszik. Jön kb 30-40 sor kiírás, írja a procit ramot, vga típust, és mikor kiírja hogy starting darwin, utána egy fekete képernyő fogad, és sehova nem lehet lépni. Csak a reset gomb marad.
Szerintetek mi lehet a probléma? Ha GraphicsEnabler=No -t beírom, akkor is ez van. Gondoltam a videokártyára. Így kerestem egy kext-et ezt találtam ati kext és ezt a zipet kicsomagoltam, és a 2 benne lévő könyvtárat betettem a /system/library/Extensions mappába úgy ahogy vannak. Lehet hogy ezt rosszul csináltam? Úgy tűnik semmi hatása nem lett ennek a műveletnek. Nem tudom már hova legyek bánatomban
Köszönöm a segítséget előre is:
Dani -
Mr. Teddy
őstag
Na, közben kipróbáltam úgy a boot-ot, hogy a Graphic Enablert No-ra állítottam. Így bebootolt, szal valóban a HD4850-essel lesz a baj. Amit nem értek, hogy így bebootolva a multibeast-tel feltettem a HD48xx-es kext-et, de nem indult.
Megpróbálom verbose-ba, mert tettem be más kext-et is, lehet most amiatt akadt ki... -
sp@rtan
senior tag
Helyhiány miatt átlaktam a HD5770-emet PCIe x8-ba. Gondoltam nézek egy Geekbenchet, hogy látható-e a ponton a lassulás (elvileg 1-5%-ot lassulhat), de csak többet mértem.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Phantomhive #18415 üzenetére
Ez van már nekem is. De jó tudni, köszi!
-
DanielK
addikt
válasz
Phantomhive #18415 üzenetére
Nézd meg a Pear OS-t.
[link]
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
sp@rtan #18410 üzenetére
nekem is így volt, de jött egy firmware frissítés(EPC3925-ös cisco router)
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125551-120412c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125551-120412c.bin
Firmware Build Time: Apr 12 10:10:22 2012és amióta ez van rajta, megy minden ilyen hálózati dolog lan-wlan között.
itunes wi-fi sync, stb..@(#18414) zsivagooo: ez szomorú. Ubuntuval bohóckodtam pár hete.
Egyszerűen nincs türelmem ahhoz, hogy állandóan libraryket vadásszak a neten ahhoz, hogy fusson valami program. és a legtöbbször az apt-get install paranccsal se sikerült begyűjteni, amit akartam.
a linux nekem nem elég amerikai-ready. maradok windowsos pistike[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #18400 üzenetére
nincs ammyi pénzed/nem rentábilis.
ubuntut rá. +1
-
Xero
nagyúr
válasz
sp@rtan #18410 üzenetére
Mi elkezdtük beállítani egy rokonnál a hálózatot normálisan (Linksys 24 portos gigabit switch, Linksys 8 portos 100-as switch, TP-Link TL-WDR4300 router, több kábeles végpont - kettő iptv, több wireless kliens, CAT6 és CAT5E kábelezés), de ez a ZTE förmedvény volt a legalja a dolognak.
-
Mr. Teddy
őstag
Nos, neki futottam mégegyszer. iAtkos 10.7.2, szépen felmegy, ethernet kextjét belövöm, lesz net. Nyomok egy update-et, és újraindítás után nem indul.
Ez a végső sora a verbose-os indításnak, de ha kell lőhetek egy fotót is.
com.apple.launchd 1 com.apple.coreservices.appleid.authentication 100 Exit timeout elapsed (20 seconds). KillingVan valami speckó módú frissítés 10.7.4-re?
Esetleg próbáljak be egy ML-t feltenni valami bootolós cuccal? (iBoot volt régebben amikor még nem iAtkost próbáltam).Konfig: P5B-E Plus, HD4850, E8400
Most egy realtek PCI-os hálókártyát használok, az alaplapi valamiért szarakszik, lehet kihúzom és megpróbálom majd a nélkül felrakni, asszem anno ment update rendesen, bár nem emlékszem pontosan.
mod: Ja és még egy kérdés, ha feldobom a 10.7.2-t, utána valahogy rá lehet telepíteni az ML-t?
[ Szerkesztve ]
-
sp@rtan
senior tag
Na meg is van a TP-Link WDN4800.
Semmi haxolás, bepattintottam és megy.
DHCP+fix IP ezzel sem megy, DNS címet meg a router IP címét nem kapja meg (szerintem ez a T-s hulladék routernek köszönhető).
Manuálisan beírtam neki minden címet, akkor végre lett fix IP-m, restart után is (nem úgy mint ethernet+Lnx2Mac-kel).
Internet sebesség azért nem olyan stabil mint kábellel, de szerintem ez a router hibája, mert más WiFi-s eszközökön is tapasztalható.
(W)LAN-on másolást most nem tudok mérni.
Sleep után egyből van internet (mert ugye LAN+Lnx2Mac-kel nem volt..).Ha valami érdekeset tapasztalok még, akkor azt megírom.
mod:
Megpingeltem a routert, elég nagy a szórás a válaszidők között. Kell egy új router.
round-trip min/avg/max/stddev = 1.150/38.492/428.414/90.175 ms[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Phantomhive #18400 üzenetére
Múltkor találtam valami drivert is (x3100-aséból mókolt) amivel alapba lehetne váltani felbontást, csak pont most nem találom...
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest