Hirdetés
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalimist
aktív tag
Szerintem megfelelo hardver (alaplap+vga) eseten nincs szukseg dsdt-re. Nalam ket gepen (msi h57m-ed65+core i5 750+radeon 5870; asus p8h67+core i3 2100+radeon 4870) tokeletesen mukodik a 10.7.3 dsdt nelkul. Van hang (spdif optical is), van QE/CI, dual dvi+hdmi megy a vga-kon es egy kis Belkin usb-s bt adapterrel az apple wireless keyboard es a magic trackpad is tokeletesen mukodik mindenfele buhera nelkul. SSD-rol az alma logo utan kb. 10 masodperc mulva fel is all a rendszer.
-
kalimist
aktív tag
Mountain Lion GM gond nélkül felment msi-h57+core i5 750+radeon 5870 összeállitásra. Grafika oob működik, hangot és lnx2mac ethernet drivert raktam multibeast-ből. 10.7.4-ről váltottam és érezhetően gyorsabb az egész rendszer. Titkon biztam benne, hogy valamit módositanak az egér gyorsuláson mert valahogy nem érzem megfelelőnek (windowshoz képest). Logitech g500 van, most épp usb overdrive-val de steermouse-zal sem tudom a nekem tetszőre beállitani.
Nálatok is van ilyen probléma? Több helyen olvastam, hogy a nagy dpi-s egereket nem nagyon szereti az osx és sajnos nincs itthon egy olcsó usb-s egér, hogy megnézhessem.
-
-
kalimist
aktív tag
válasz Phantomhive #17244 üzenetére
Azt is próbáltam régebben de sajnos ez sem az "igazi" és igy még az extra gombok sem működnek az egéren. Pedig még windowsban a setpointban is levettem az egér polling rate-jét 125hz-re ami igy az egér memóriájába kerül de nem igazi a feeling.
-
kalimist
aktív tag
konkretan tonymac es macman nem hinnem, hogy barmit is lopnanak.eleg sok mindennel jarultak mar hozza a hackintosh scenehez ami pedig nem a sajat munkajuk annak a keszitojet feltuntetik, nem nevezik at es engedellyel hasznaljak.
-
kalimist
aktív tag
Egyebkent ugy tunik van vegre megoldas az idegesito osx eger gyorsulas problemara. SmoothMouse. G500-zal vegre olyan amit evek ota szeretnek.
-
kalimist
aktív tag
válasz Lazika #21203 üzenetére
Telepito usb-t tudsz csinalni a 10.9 dp1-bol es azt fel tudod tenni. En 10.9 dp5-ot hasznalok, mukodik minden
eszkoz es az egesz rendszer "haraposabb". Viszont kesobbiekben lehet majd gond bizonyos kextekkel mivel ala kell oket iratni az apple-lel. Egyelore van egy AppleKextExcludeList amiben benne vannak azok a kextek amiket alairas nelkul is be lehet tolteni, koztuk a FakeSMC ezert egyelore nincs problema de ez a kesobbiekben meg is valtozhat. Majd a gm-ben kiderul. De a kernel tovabbra is nyilt forrasu es hacklin a bootloadert is "mi" iranyitjuk szoval szakertok szerint ha le is "zarjak" a Maverickset az meg nem a vilag vege a hackintosh kozossegnek. -
kalimist
aktív tag
válasz Lazika #21216 üzenetére
Elkepzelheto, hogy nem jol csinaltad a telepitot. A pendriveot GUID formazd HFS+ particioval. A 10.9 dp1-et mountolod majd az abban levo Install OS X 10.9 Developer Preview-n jobb klikk -> Show Package Contents -> itt a /Contents/Shared Support/InstallESD.dmg-t mountolod. Az InstallESD.dmg-bol pedig a BaseSystem.dmg-t kell mountolni es ezt kell restoreolni az usb-re disk utility segitsegevel. Ha kesz akkor az usb-n a /System/Installation mappaban letorlod a Packages konyvtarat es a mountolt OS X Install ESD-bol atmasolod a Packages konyvtarat a helyere. Aztan pacifisttel kiszeded a mach_kernel-t az /OS X Install ESD/Packages/BaseSystemBinaries.pkg-bol es az usb-re teszed a root folderbe. Az usb-n a /System/Library/Extensions mappaba bemasolod a fontos kexteket (FakeSMC, NullCPUPowerManagement) es csinalhatsz egy Extra mappat is amibe a mostani mukodo ML installod Extra konyvtarat egy az egyben bemasolhatod. Vegul telepitsd a legfrisebb Chameleon-t az usb-re. Ezutan mar bootolhato a pendrive es fel tudod tenni a 10.9-et. Ha vegzett a telepito akkor ne inditsd ujra azonnal hanem indits egy terminal-t es masold be a 2 kulcsfontossagu kextet az usb-rol a Mavericks particiora:
cp –R /System/Library/Extensions/NullCPUPowerManagement.kext /Volumes/Mavericks HDD(vagy ami nevet adtal neki)/System/Library/Extensions
cp –R /System/Library/Extensions/FakeSMC.kext /Volumes/Mavericks HDD(vagy ami nevet adtal neki)/System/Library/ExtensionsEzutan restart es az usb-rol bootolj majd ott a Chameleon menuben az elobb telepitett Mavericks-et valaszd. Miutan felallt a rendszer rakd fel a Chameleon-t a vinyora/ssd-re ahova telepitetted a 10.9-et es vegul masold at a meglevo Extra mappad tartalmat a 10.9 Extra mappajaba. Ezutan usb nelkul is menni fog a boot. AppStore-bol pedig megy a tobbi frissites dp5-ig.
Elnezes ha kicsit hosszura sikerult.
-
kalimist
aktív tag
válasz Ragnar95 #21312 üzenetére
Szerintem a dp6 mar alkalmas mindennapi hasznalatra. MplayerX, dropbox mukodik. Amit en hasznalok meg plex, xbmc 11 (12 nem), office, adobe cc programok szinten hibatlanok. A taggelest nagyon megszerettem igaz, hogy ott a spotlight ha meg kell keresni valamit de nem tartom folosleges featurenak. iCloud keychain is mukodik ez sem rossz dolog. A minap vettem eszre, hogy a hacklin itthon a Network preferences-ben a wifi-nel megjelent a munkahelyi wifi is mert a telefonban (ios 7) benne van, ezek szerint mar ez is szinkronizalodik. Erezhetoen gyorsabb 10.8.4-nel es macrumorson olvastam, hogy 13 haswell air-rel akar 15-16 orat is megy akkurol de mas modelleknel is 1-2 ora javulast tapasztalnak. Ugy tudom a shutdown 'rendes' mac gepeken is sokaig tart ML-el, de ugy tunik 10.9-ben ezt is sikerult javitani. A boot pedig nalam ssd-rol az apple logotol 5mp a desktopig.
-
kalimist
aktív tag
válasz Crondore #28186 üzenetére
Szerintem nincs teljesen rendben a leírásod. Gondolom a Toleda-féle scriptről van szó, aminek pont az a lényege, hogy patcheli a vanilla AppleHDA.kext-et nem pedig létrehoz egy újat. EFI/CLOVER/kexts/10.11 vagy, mint nálam 10.12-be pedig tesz egy realtekALC.kext-et, ami csak egy info.plistet tartalmaz a CLOVER/config.plistbe pedig a KextsToPatch részhez ír be dolgokat.
A másik pedig, hogy sokkal érdemesebb mindig az efi partícióra tenni a szükséges kexteket mert így software update után is megmarad pl. ebben az esetben a hang. Sierránál a legelső betánál használtam ezt a scriptet (10.12-re módosítva) először most pedig dp6-on vagyok és még nem kellett újraszenvedni a hangot, mint előtte minden frissítés után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Autóhifi
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Fa előlapot kapott az ASUS legfrissebb, ProArt sorozatú miditornya
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest