Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
G4ng3r
tag
Köszi, de nem nagyon jön össze...
Kipróbáltam iMac 9.1-el ugyanaz, megnéztem közben, a hazard 10.6.6 iMac8.1-nek állítja, hiába állítom be azt lionon ugyanazz így sem jó.
De hazardon is ha 10.6.8-ra updatelem után ugyanezt csinálja, minden más működik mindkét esetben, de csak 10.6.6.on tudok bejelentkezni az app storeba... -
Sevenc
tag
Siker, félig persze, felmászott, müködik a LION, de s hang, se grafik kártya, se ethernet kártya.
És most? -
ko9
addikt
válasz Sevenc #11780 üzenetére
Be kell szerezni hozzá egy Install Mac OS X Lion.app-ot, legális forrásból, AppStoreból
(más forrásért küldj PÜ-t).--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Máté94
addikt
-
Sevenc
tag
Jo rendben, már utána néztem, és majdnem müködik is az xMove. lehet hogy nem jó verziót töltöttem le, mert amikor elindul két lehetőséget ajánl fel, app store, vagy usb, és nem értem rendesen mit akar?
A videot megnéztem, és abban nem csinál ilyet az xMove. -
ko9
addikt
válasz G4ng3r #11777 üzenetére
10.7-es kernelben elég sok mindent változtattak az energiakezelésben (csak egy példa: 10.6.8-ban a PM_DISPATCH_VERSION 23 volt, 10.7-ben 102). Esetleg megpróbálhatod Ezt a kextet a sleephez.
Chameleon Wizardban vannak tökéletes SMBIOSok. Talán egy iMac 9.1 jó lenne neked, de van leírás is hozzájuk.--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
G4ng3r
tag
Sziasztok!
Feltettem a iatkos liont. Működik a sleepen kívül minden, illetve mégse..
Egyszerűen nem tudok bejelentkezni az app storeba. Az apple ID és jelszó biztos, hogy jó, itunes is megy vele. Hiába csinálok újat, azzal se megy.A szokásos hibát írja csak ki: Your device or computer could not be verified. Contact support for assistance.
Van valami ötletetek?
-
Sevenc
tag
Hello, ujra itt vagyk, nyilván ujabb gondokkal
müködő 10.6.8-ra próbáltam lion-t rakni. lion.dmg kiirtam dvd-re magic iso-val. elindulna a telepítő, de az oroszlán fej alatt lévő tovább gomb átvált "X"-re, és kiírja, hogy nem telepíthető. A kérdés, miért? Macpro3.1, stb.
Ha valakinek van ötlete, segítene? -
O$zkł
aktív tag
válasz odessa32 #11764 üzenetére
Nekem sincs jumperelve egyik satas cuccom se csak egyszeruen nem ertem miert nem megy
Azota kiteszteltem, hogy a masik hddvel van gond ha a samsung van csak rajta es semmi mas akkor se indul elkepzelgeto hogy a hdd nem kompatibilis az ahci-val ?
Kene mond a 2 hdd mert az egyiken win7 masikon lion
Nincs vmi modszer hogy ide modban elinduljon a lion?
SL mukodott valahogy ide modban is"Be the change you want to see in the world"
-
kisjimy
aktív tag
Ko9!
Sajnos vissza kellett raknom az iatkos s3 v2 mert nem volt stabil a lion.Hogyan tudnám ez legalább 10.6.6ra frissiteni?
-
ko9
addikt
Ez szerintem nem a Lion problémája, ha még a gép se indul akkor...
Legfrissebb BIOS van fenn?--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
O$zkł
aktív tag
Sziasztok
Sikerult beuzemelni a liont megy rendesen csak az az 1 problemam van, hogy ha az alaplaora 2 hddt kotok es agci modban van a sata beallitas akkor nem indul a get meg a biosba se tudok belepni nem ismeri fel a hddket haegyet lehuzok akkor siman megy alaplap: asus p5k pro van erre a hibara vmi megoldas?"Be the change you want to see in the world"
-
kisjimy
aktív tag
Szia ko9!
lehet rájöttem miért nem ment fel a lion.Ha töltön van a laptop kidobja acpi kp val,vagy lefagy a végén.De most ugy tettem hogy nem volt töltön.Bejelöltem a legfontosabbakat és felment.Köv. inditáskor már kp volt voodoohda. meg valami iofamily is volt.Most megy.Bár szerintem most is le fog majd fagyni egy idő után.Valami megoldás kéne rá.
-
-
kisjimy
aktív tag
Arra gondoltam még,hogy elkezdem szépen egyenként felrakni az update-et,tehát elöször a 10.6.4,10.6.5,10.6.6. szerinted Ko9 menni fog?
-
ko9
addikt
válasz kisjimy #11743 üzenetére
Mennyire érted az angolt?
Ez alapján megpróbálhatod, végigolvasva elég jónak tűnik. Ha kell a lényeges lépéseket leírhatom.[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
-
ko9
addikt
válasz odessa32 #11735 üzenetére
Meg lehetne csinálni azt a HDMI audiót is, anno neki is kezdtünk, nem tudom hol maradt el
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
P3TR!CK
senior tag
Hali!
Melyek azok a közép/felső kategóriás NViDIA/AMD kártyák, amik OSX Lion 10.7.1 alatt mindenféle szórakozás nélkül mennek ?
Tudnátok ajánlani párat ?
Köszönöm!
-
kisjimy
aktív tag
Szia!
Dell Inspiron 1525
Intel Alaplap
Intel T8100 Core 2 duo 2.1ghz
gma x3100
marvell hálókari
2gb ram
broadcom wifi
integrát hang azt nem tudom de szerintem realtek lesz.Amit bepipálok lionnál chameleon v2,enabled grapics,voodoohda 2.7.3 marvell yokun mind2,kiszedem a pipát az rtc-ből,ps2 voodoo,motherboard senzor,többi 4 meg hagyom alapon.wifit nem tudok pipálni nincs a listán,meg ugye a vga sincs.
-
ko9
addikt
válasz Carasc0 #11727 üzenetére
Őőő... Milyen laptop is? Tudom, hogy ezerszer le lett már írva, csak mindig elfelejtem
Esetleg ha Kisjimy adatlapjára kiírnátok--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz vikaboyzi #11728 üzenetére
Üdv!
Én vállalok, csak hát Budapest kicsit messze van
Milyen laptopról lenne szó amúgy?--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
vikaboyzi
csendes tag
sziasztok
szeretnék msi laptopomra osx-et rakni. mivel nem vagyok jártas az ilyen műveletekben segítségre lenne szükségem. vállal valamelyikőtök ilyen munkát, vagy esetleg ismertek valakit aki foglalkozik ilyennel?
köszi előre is! -
pieces
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ha valakit érdekel fullosan műköik az ATI6670-es kártya!Leglábbis az én Saphire DDR3/1GB-os kártyám.Most már megy a DVD player , geekbench , stb.És tökéletesen detektálja a rendszer.Működik a DVI/HDMI.
Cinebench : 36 -
Máté94
addikt
válasz filmesember #11720 üzenetére
Lehet.
-
O$zkł
aktív tag
uj probléma: nem tudok time machine-bol restoreolni van egy csomó mappa aminél van egy kis piros jel és ha rákattintok akkor kiirja h you dont have permission to se it vagy vmi hasonló pedig pont ezekben a mappákban vannak a fontos adatok
"Be the change you want to see in the world"
-
Sylar00
csendes tag
vki pls árulja el, hogy hol találom a vmware kernel bekapcsolását..
a 8.0-ás verzióban egyszerűen sehol sincs.. legalábbis, ha van akkor max kiböki a szemem.
pls help me, mert am meg még mindig nem jut el a telepítésig a rendszer, mivel ugyebár nem támogatott a vt-x... :\ :\ -
filmesember
csendes tag
Sziasztok.
Van egy ASUS EAH5450 videókarim. Snow alat vajh működésre lehet bírni? -
-
-
O$zkł
aktív tag
Nem az mar ennyire tapasztalt vagyok hogy -v vel inditom de egy bizonyos pontnal megall en semmit nem ir ki mintha lefagyott volna es nem mindig ugyanott kicsit neha tovabb megy de megall
De lefenykepezem
Szerk: ez hihetetlen most meg elindult minden problema nelkul pedig vagy 50* probaltam egymas utan
Komolyan mondom ennek az osx-nek lelke van na mind1 remelem mostmar mukodni fog[ Szerkesztve ]
"Be the change you want to see in the world"
-
ko9
addikt
-v és küldd be a képet.
Still waiting root device-re gyanakodom amúgyKisjimy: Ugyanez neked is
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Kisjimy:
Sziasztok!
Nos probáltam feltenni az iatkos L1 de nem ment 6% kifagyott,összesen 2 szer tudtam feltenni,jó mi? 20ból 2 Jó lenne tudni mi lehet a gond!
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
O$zkł
aktív tag
No egy ujratelepites ota jolyamatosan abba a hibaba utkozom hogy nem bootol a rendszer sehogy semmilyen parancsal tobbszor ujratelepitettem de semmi a toltokepernyon az a kis cucc forgasa negall es onnantol vege bem kp hanem mindha vmi fagyas lenne
Otlet? mi lehet szerintetek a gond
( mar banom hogy ujratelepitettem miutan mukodott )"Be the change you want to see in the world"
-
ko9
addikt
válasz djurgarden #11704 üzenetére
Persze, ha mással nem, akkor iATKOS L1-el.
-
ko9
addikt
válasz djurgarden #11702 üzenetére
Neked nem linkeltem még ezt?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest