Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lama_lamm
aktív tag
Szisztok
Felraktam a Lion 10.7.2-t unibeast-tel. A hangon kívül minden működik OOB, elindítom a multibeast-et, userdsdt és alc8xx pipa egyedül. Restart után már nincs hálózat, plusz hang továbbra sincsen. Kell nekem mindenképp a multibeast?
-
dulifiO
aktív tag
Hello!
Szeretném kipróbálni a mac os x-et laptopomon, de a sok utánaolvasás ellenére is maradt bennem pár kérdés. Snow leopard 10.6.7-t vagy 10.6.8-at akarom felrakni.
Ezen a listán szerepel az Acer 5820tg, ami hardverileg gyakorlatilag teljes mása az én 4820tg-mnek.
1. A drivereket akkor honnan fogom tudni beszerezni? Vagy a rendszer ezeket a hardvereket ismerni fogja?
2. A telepítés az simán az első 2 hozzászólás alapján most is naprakész?
3. Most windows 7 van a gépemen, de multibootot akarok. Mivel csak két partícióm van, egy amin a windows van, egy pedig amin a személyes adatok, akkor először telepítsem újra a windowst az első partíciót 2 részre osztva, majd csak ezután álljak neki a macnek?
4. Mennyi helyet érdemes a macnek hagyni? 150GB áll rendelkezésre a windows+macnek. Ha beválik, akkor a windows főleg csak kisegítésre lenne olyan esetekre, amikor valamelyik program csak ott hajlandó futni.
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
apróhirdetéseim: http://href.hu/x/972c
-
HaZse
őstag
válasz Ragnar95 #13594 üzenetére
Szia.
Úgy kezdődik, hogy a google-n keress egy mbr patch cuccot a megfelelő lion-hoz. (Érdemes a GM verziót használni) A letöltött file-t ki kell csomagolnod és a benne lévőket pontosan ugyanoda kll, hogy másold, mint ahol az eredeti van.
Én ezt úgy csináltam, hogy egy külön HDD-re, amin semmi sem volt, feltettem egy OSX-et és ott az UNIBEAST progival csináltam egy pendrive-ra egy OSX telepítőt. Mikor megcsinálta az unibeast a telepítőt, akkor a penrive-n kicseréltem a megfelelő file-okat és kész is az MBR féle telepítő. Ezután már a telepítőben a Disk Utility-n megformázod a kívánt partíciót és mostmár engedi a rendszert rátelepíteni.
Sajnos ez a módszer a 10.7.2-es Retail lemezzel nem megy, mivel ott valamiért a telepítésnél, mikor a file-okat kezdené másolni hibát ír ki.
Én így csináltam. Utána felfrissítettem 10.7.2-re. Nekem minden tökéletesen megy.
Szerk.: De ha nincs üres HDD-d, akkor egy virtuális OSX is elég neki. Ott a lényeg, hogy a rádugott pendrive-t engedélyezd a virtuális gépnek. Jó az ingyenes Virtualbox is. A lényeg, hogy Inteles gép legyen. Mikor a virtuális gépen fennt van az osx, akkor tedd ablakba és a menüben az USB-nél pipáld ki a pendrive-t.
[ Szerkesztve ]
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
HaZse
őstag
válasz Máté94 #13555 üzenetére
Nem kötelező neki újraformázni. Bár tény, hogy GUID jobb lenne, mint az MBR. Nekem van olyan Lion telepítőm (saját magam barkácsoltam), amit MBR-re lehet felpakolni. De ezen kívül egy Retail Lion.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
AdamP900
tag
válasz Phantomhive #13591 üzenetére
Az a legtisztàbb szerintem is!
De egyebkent most jut eszembe, hogy olyan hulye vagyok... hat a Q9400-et beszamoltak nekem, tehat az mar el van adva. Q9550 meg csaladban marad, ebbol kovetkezik, hogy nincs elado proci. Nem tagadom, este van lefaradtam sikeresen. Bocs a felrevezetesert! Viszont van elado OCZ RAM -om! Nem erdekel?
-- Nagy Ádám
-
AdamP900
tag
válasz Phantomhive #13589 üzenetére
Ertem! Lehet inkabb ujrateszem a rendszet. Jobb szeretem a tiszta megoldasokat!
Ez a proci megmarad itthon mas csaladtagnak. Ami viszont elado sorba kerul az ennek a kistesoja a Q9400. Esetleg az erdekel? Ha gondolod privatba megbeszelhetjuk!
-- Nagy Ádám
-
Phantomhive
aktív tag
válasz AdamP900 #13588 üzenetére
Szerintem nem kell újratenni, de lehetnek majd gondjaid abból, h nem fogja szeretni a már konfigurált smbios.plist fájlodat.
Ha ravasz akarsz lenni, akkor a leendő konfignak előrekonfigurálsz egyet és rákészíted a Desktopra v. pendrivera, h ha kernelpanicolna, akkor windows alól v. valami módon a helyére tudjad mozgatni. Ugyan ez igaz természetesen a DSDT fájlra, sokkal nyomatékosabban. Azt akár törölheted is, ha tudsz -amúgy- bootolni nélküle, mint én.Más gondot nem tudok elképzelni.
Gondolom az alap, hogy majd új drivereket kell keresni a hanghoz, hálóhoz, mivel ahogy látom új deszkád is lesz, ami gondolom más, mint a korábbi. De ha ugyan azok a chipek vannak rajta, akkor nem szóltamElőző konfigodból a proci meg lehet érdekelne, ha esetleg eladó sorba kerül
[ Szerkesztve ]
[...] and on the sixth day God created Manchester
-
AdamP900
tag
Hali!
Na meg van az uj konfig, hogy mibol lesz osszerakva! Jovohet eleje, kozepe fele meg is lesz ha minden igaz!Alaplap: ASRock P67 Fatal1ty P67 Performance
Processzor: Intel core i7-2600
RAM: KINGSTON HyperX XMP 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3Kerdes: mennyire fogja szeretni az OSX (iAtkos fele) ezeket a cuccokat?
Ujra kell e miattuk rakni a rendszert?A valaszt elore is koszonom!
-- Nagy Ádám
-
Phantomhive
aktív tag
Legfrissebb Chameleonnal próbáld bootolni a rendszert.
Az org.chameleon.boot.plist fájlba pedig dobd ezeket a sorokat, hátha:<key>ForceHPET</key>
<string>Yes</string>és
<key>USBBusFix</key>
<string>Yes</string>ezenfelül ha van a géped BIOS-ának az usb-re vonatkozó részében olyan, hogy USB legacy support vagy ilyesmi(bár ezt laptopnál kétlem, de a fene se tudja, h mennyire voltak gányak a mérnökök) akkor azt tedd disabled vagy bios only módba.
Ezenfelül remélem a FakeSMC.kext bent van a /Extra vagy /s/l/e könyvtárak egyikében.
Duplán véletlenül se legyen.Az appleintelcpupowermanagement.kext-et és és clientet pedig "mv" paranccsal megpróbálhatnád kimozgatni az asztalra, háááátha. Nekem régen 10.6.8 nem indult valamiért, ha az bent volt neki. Szeszélyes dolog ez a hackintosh.
-
lama_lamm
aktív tag
válasz Máté94 #13585 üzenetére
Van DSDT-m, de nem tűnik jónak a sleep. A monitor kikapcsolt, de a gép ment tovább, de nem reagált. Nyomtam egy resetet, és most már nem jó az audio, az outputnál csak digital out van 4 db. Pedig reset előtt működött.
Plusz eltűntek a desktopról a vinyóim,de a disk utility látja, meg is tudom nyitni. -
lama_lamm
aktív tag
válasz Máté94 #13583 üzenetére
Elvileg találtam.
Az SLE, az a system/library/extension mappát jelentheti? Vagy valami program?"Install RT73USBWirelessDriver.kext in SLE and repair permissions". Ezt írja az instrukció.
A Sleep funkció ha jól tudom alapból nem működik? Ahhoz milyen kext kell?
[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Végre fut az első Lionom PC-n, és a multibeast-hez szeretnék segítséget kérni.
Letöltöttem az alaplapom DSDTjét, és amikor először elindítottam a multibeastet, a userdsdt-t pipáltam ki, viszont mást nem, de nincs qe/ci (gtx460). Mit kell most csinálni? Ha megint elindítom a multibeast-et, akkor kezdi előröl az installt és megint behoz egy kipipálatlan package listát.
Egy másik kérdés: usb-s wifi adaptert hogyan tudok feltelepíteni?help plz, köszi
[ Szerkesztve ]
-
Ricqy
tag
És nem lehet vele csinálni valamit, hogy menjen?
Dealloc makes the ARC-angels cry.
-
Ricqy
tag
Ez az utolsó sor: ACPI_SMC_PlatformPlugin: :startForReal - waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out.
És ezt GraphicsEnabler=No -x -v bootnál írja.Dealloc makes the ARC-angels cry.
-
Ricqy
tag
Csak IDE meg AHCI van.
-
Ricqy
tag
Hello!
Legyen szíves segítsen valaki, ezzel szenvedek hetek óta!
Szóval kipróbáltam jópár Hackintosh-t de egyik se működik (iAtkos L2, Blangslak V2, Hazard 10.6.6). Ma sikerült beüzemelnem egy Virtuális Liont, mert mindenhol azt mondták az alól kell. Tehát csináltam Unibeast-el egy bootolható Pendrive-ot, de ugyanazt a képet kapom mint a többi Lion-nál:
http://dl.dropbox.com/u/52933395/Photo%202012.01.07.%200%2003%2012.jpg
Ha valaki tud valami megoldást kérem segítsen! Egy Acer Aspire 5742G laptopról van szó.[ Szerkesztve ]
-
BossBoss
őstag
Sajnos még mindig a wifivel küzdök. Tudtok valami tippet mit, hogy állítsak. Lehetséges, hogy a kext-el van gond. Sajnos nem igazán mond semmit a lion mi is a probléma. Csak egy "!" jelet....
-
csabi94
őstag
Üdv mindenkinek!
Ezen a gépen mivel lehet probléma a telepítés során? Asus Aspire 5750zg
Köszönöm előre is a válaszokat! -
lama_lamm
aktív tag
Üdv!
Kakewalkkal próbálok Lion USB sticket csinálni, de kb a legvégén azt írja, hogy: "Failed to copy temporary files to target." Lehet, hogy a Lion image szar?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz Ragnar95 #13559 üzenetére
ez teljesen nyilvánvaló, hogy át kell állítanod.
ennyire azért, még nem intelligensek ezek a kis masinák. főleg a pc-k a lassan 20 éves biossal
habár arra azért nem vennék mérget, hogy menni fog a dolog. ezek az usb-ről bootolós dolgok nekem mindig bűzlöttek. konkrétan én még linux telepítőn kívül semmit sem tudtam bebbootolni usbről, mert valahogy bootolhatóvá kell tenni, amihez én nem értek.
ráadásul az alaplapnak is kell támogatnia az usb-ről bootolást, de gondolom ez nem lesz probléma.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #13558 üzenetére
És ha arra rárakom, akkor a gép magától érzékleni fogja, hogy azon egy oprendszer van és megkérdezi, h arról bootoljon-e, mintha cd-ről szeretnék bootolni vagy a biosban át kell majd állítanom a prioritást usb-re?
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
lama_lamm
aktív tag
Ezzel tud valaki segíteni plz?: [link]
-
Ragnar95
félisten
Leegyszerűsítem a korábbi kérdésemet:
Feltelepített Windows mellé másik partícióra fel lehet rakni valahogy a Liont úgy, hogy dualbootos legyen a rendszerem a merevlemez formázása nélkül?
A konfigom:
Asus V6-P8H61E alaplap
Intel core i5-2310 proci
4GB ram
Asus HD6670 1GB videókártya
Ezen gond nélkül elfutna a Lion, ugye?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Treb
tag
válasz Phantomhive #13552 üzenetére
A hálo restart után megoldodott!
A hangot tesztelem nemsokára de előbb megprobálom a liont felhuzni!
Kössz szépen![ Szerkesztve ]
-
Phantomhive
aktív tag
egyelőre szerintem nem szükséges nélkülöznöd se a hangot, se a hálózatot.
Hangot próbáld meg innen beszerezni ha nem megy, akkor ALC892 osx szópárossal keresgélj googleben ill. osx86 fórumokon kextet hozzá. Esetleg megpróbálkozhatsz a voodoohda-val. természetesen mindig olvass read me filet, hogy tudjad, mit kell törölni előbb, nehogy beszopjad valami kext ütközéssel
A hálózati chiped pedig Realtek RTL8111E - ehhez is majd' 99% biztosra mondom, hogy található driver, mivel tömegcucc. Sokaknak van, sőt lehet nekem is
Feltöltöttem ide egy hálókártya telepítőt, amit találtam a doksijaim között: RealtekRTL81xx-0_0_90.pkg
megpróbálkozhatsz vele, hátha viszi, de természetesen mindent magánfelelősségre. én csak vakon tippelgetek[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Treb
tag
válasz Phantomhive #13549 üzenetére
Újracsináltam és igazad volt csak a kártyák miatt volt megkavarodva!
Szóval 10.6.8 fut egyenlőre hang és hálózat nélkül! -
Treb
tag
válasz Phantomhive #13549 üzenetére
Ebben van valami mert a sima kártyával még mielőtt bejött volna a telepitő megfagyott ugyhogy azota az integráltal csináltam mindent!
Viszont azt a rendszert már letöröltem! -
Phantomhive
aktív tag
Ha van több monitor kimenet a videokártyádon, akkor próbáljad ki az összeset.
Esetleg próbálj meg -x kapcsolóval bootolni.
Az az érzésem, hogy az osx-ed két monitort lát csatlakoztatva és nem az az alapértelmezett, aminek a jele kimegy neked a monitorra.
indítsd el a rendszert és dugd át nyugodtan menet közben a monitort és várj pár másodpercet, hátha felismeri. Ha nem, akkor nézelődj a org.chameleon.boot.plist fájlodban, h a GraphicsEnabler mire van rakva( yes/no ). Ha yes, akkor próbáld no-ra tenni és fordítvautolsó tippem, hogy ha van alaplapi vga-d, akkor dugd arra a monitort, ha kell biosban kapcsold át vagy csak simán vedd ki a pci-e kártyát és próbáljad azzal indítani a gépet. háátha.
esetleg mehet egy -v csatolós indítás is, hátha elcsípsz valami szöveget, de sztm. a rendszer gond nélkül elindul neked, csak simán rosszul ismeri fel a vga-t ill. a monitort és rossz helyre küldi a "fő" jelet.
sok sikert![...] and on the sixth day God created Manchester
-
ko9
addikt
Ha már van egy működő/elinduló Maced onnan csinálhatsz Kakewalk-al egy telepítőpendriveot, és mehet egyből a Lion, nem kell itt görcsölni a Snow Leoval...
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Treb
tag
Sziasztok!
Az elmúlt pár napban én is neki álltam az os x telepitésnek az adatlapomon lévő konfigra!
Addig nincs is semmi gond amig felmegy a snow leo!
Utána már többször próbáltam frissiteni több multibeast beállitást is kipróbáltam de újrainditásnál mindig alma logós töltés után sima fehér képre váltott és onnan nem ment tovább!
Több leirást is olvastam már addig világos hogy az én konfigomnál elöszöt multibeast-et és updatehelpert kell futtatni majd restart!
Eddig jo is utána meg a combo update megy fel az is hiba nélkül de után az emlitett jelenség fogad!
A végső cél müködő lion lenne!
Akinek van ötlete mi lehet hiba ne kiméljen!
THX -
ko9
addikt
válasz lama_lamm #13541 üzenetére
Jobb alsó sarokban lehet az USB-s eszközöket csatolni. Mármint a VmWare ablakának jobb alsó sarkában
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni. VMWare-es virtuális SL 10.6.8 alól szeretnék egy bootolható Lion USB-t csinálni Kakewalk-hoz, de a virtuális gépben nem jelenik meg az usb stick.
Valakinek van ötlete?Köszi előre is.
-
csabi94
őstag
válasz Phantomhive #13531 üzenetére
Ha ezt feltettem, hogy tudom törölni? Nem jön be annyira.szerk.: elolvastam a ReadMe-t, szóval már tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Phantomhive
aktív tag
Ránézésre a hanggal lesz gondod. Kimeneted lesz, de a bemenet kérdéses, de nem kizárt.
Ha nem megy, akkor is a legrosszabb esetben egy 900Ft-os usb-s hangkártyával ill. egy UVC kompatibilis, mikrofonos usb-s webcammal meg tudod oldani a szituációt.Itt egy rövid szösszenet, ahol a srác a te alaplapod típusára tesz fel OSX-et.
A videókártyáddal kapcsolatban azt látom, hogy nem lesz gond, legrosszabb esetben is max 2-3 sort kell majd beírnod 3 driverbe(hardware azonosító device ill. vendor id-ket)
Érdemes minden hardwaredre rákeresni googleben osx keresőszavakkal együtt. A tonymac, insanelymac fórumain rengeteg rengeteg tudás gyűjthető be. Olvass guideokat, sokat, mielőtt nekikezdesz a dolognak. Sokan ott adják fel, h azt hiszik olyan kattintgatós és kávészürcsölős az osx86 telepítés, mint egy windows. Aztán közben tényleg, csak kell olyasmit csinálni, amiről nem tájékozódtak
-
ko9
addikt
Nem látok semmit, ami problémát jelentene! Esetleg telepítés idejére vedd vissza a tuningot gyári értékekre, abból szokott probléma lenni.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Bár kerestem, pontos választ nem kaptam. A kérdés, a konfigomon zökkenőmentesen futna a hack?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
ko9
addikt
válasz AdamP900 #13532 üzenetére
Lion CSAK 64-bites módban tud menni - elvileg... Ha nem rakod be a 32bites kapcsolót, akkor 64 bitben megy.
Ja és Update De mondjuk logikus
[ Szerkesztve ]
-
AdamP900
tag
válasz AdamP900 #13532 üzenetére
Meg egy ilyen teljesen amator kerdes: ezt a progit se artana megtanulnom hasznalni, hogy a 4 opcio kozul mi, mire valo. Mit valasszak itt, hogy csak a Chameleon frissuljon? Boot0hfs vagy az Update? Inkabb kerdezek mint, hogy elrontsam a rendszert es ujra kelljen tennem.
-- Nagy Ádám
-
AdamP900
tag
Ezt egyebkent tudja maga az OSX, hogy melyiket telepitse ugymond magabol? Ugy ertve, hogy erzi vagy tudja valamibol, hogy mibol van osszerakva a gep es, hogy a proci kepes e futtatni a 64bit -es op.rendszert? Ezt sose ertettem OSX -nel, hatha mostmar vilagos lesz nekem is.
Az az igazsag, hogy meg mindig jo lenne tobbet tudni errol a rendszerrol. Hogy milyen hibaknal mit celszeru keresni, hol talalom, milyen hibakod mit jelent stb... Ettol eltekintve szerintem az egyik legjobb op.rendszer.
-- Nagy Ádám
-
Phantomhive
aktív tag
válasz suckall88 #13456 üzenetére
Szia!
Én ezt használom: MouseFixer2
ReadMe-t olvassad el, majd mehet a telepítés. talán még restartolni sem kell és menni fog.
Én logitech G5 alatt közel 99%-ban olyan egérmozgást kaptam, mintha windows lenne.
Counter-strikeban hatalmasat ugrott a kill/death arányom, miután telepítettem[...] and on the sixth day God created Manchester
-
ko9
addikt
válasz AdamP900 #13528 üzenetére
Ha 32bites módban használod, akkor max 4GB-ot kezel, mint minden 32bites rendszer (PAE-ről most nem beszélünk). De ahogy nézem a konfigod simán elszaladgál a 64bit rajta.
-
AdamP900
tag
Nem tortent semmi! Majd ha lesz idod valaszolsz!
Koszi a tippeket! Megprobalom oket, remelem valamelyik bejon!
Na az kiralysag! Igen ezt olvastam valahol, hogy 4 gigaval celszeru telepiteni, viszont abba nem voltam biztos, hogy le fogja kezelni a 2x4 gigat. Mintha ugy olvastam volna valahol, hogy nem tud csak 4 gigat kezelni. Halistennek akkor ez nem igaz!
-- Nagy Ádám
-
ko9
addikt
Ez melyik iBoot?
Van belőle bőven... Meg miről akarod bootoltatni? iBoot + mi? Milyen OS X lemezzel?
Mellesleg igen, tudod majd frissíteni. Elég ha felmész 10.6.6-ra, és mehet a Lion Update.[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz AdamP900 #13525 üzenetére
Bocsi elfelejtettem a PÜ-re válaszolni, most jut eszembe Elég sok PÜ-t kapok mostanában, mindig elkeveredik 1-2...
Próbálj meg egy NVEnablert MultiBeastből, hátha megold valamit... Vagy csak simán frissítsd a Chameleont Chameleon Wizarddal.
Persze, kezeli a Mac bőven a memóriát, csak telepíteni 1x4-el telepítsd!
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Valami hulye frissitesi jelenseggel talalkozok mostanaban. A jelenseg a kovetkezo: elkezdem mozgatni az eppen aktualis ablakot jobbra - balra vagy fel - le es vizszintesen elkezd felfele futni egy csik. gyanitom ez valami frissitesi hiba lesz. Erre van valami megoldas? Valami plusz nvidia kext? 60Hz- en frissit a tv/monitor. Sajnos ettol magasabbra nem is tudom allitani.
A segitseget elore is koszonom!
Lesz meg a kozeljovoben egy kerdesem nehany PC alkatresszel kapcsolatba ugyanis tervezek venni egy uj alaplapot uj procival es RAM-al.
ui.: Egy kérdés maradt még a végére. iAtkos fele OSX tudni fog 2x4 giga RAM -ot kezelni?
-- Nagy Ádám
-
Ricqy
tag
Hello!
Megpróbáltam felrakni az OS X 10.6.3-at iBoot-al, de mikor megnyomom az F5-öt nem jelenik meg az OS X CD-je csak a vinyóm meg a rajta lévő Win partíció. Aki tud kérem segítsen!Dealloc makes the ARC-angels cry.
-
BossBoss
őstag
Köszi a választ. A wifi adapterem Atheros AR9285. Itt talátam hozzá kext-eket. Egy működik, látja a routert csatlakozik is de nem működik. Lehet valamit a routeren kell reszelnem. Igen, mint írtam a chameleont wizardot feltettem, a bootbenüből csak a win 7-t indítja el, mac os az fagy. Valami kernel panic dolog ha jól olvastam le de linkelek majd képet. Igazából nagyon kezdő vagyok így még az alapbeállítások is gondot okoznak. Szívesen elfogadok minden tippet, beállítást. Olyan kérdésem lenne még, hogy lion alól tudok boot illetve telepítő pendrive-ot létrehozni. Nagyon idegesítő ez a dvd zúgás és lassú is.
-
ko9
addikt
válasz BossBoss #13519 üzenetére
Ja ha nem megfelelő a kext akkor a titkosítás szokott problémát okozni... Így nem tudom, hogy milyen WiFi adaptered van, ezért nehéz kideríteni a probléma forrását.
A DSDT_fix.aml-t nevezd át DSDT.aml-re, úgy talán menni fog, de igen, elég ha bemásolod.
Boot: Rakj fel egy Chameleont (Chameleon Wizard-ot ajánlom), elvileg felismeri, hogy mi a helyzet - Esetleg megnézheted, hogy miért áll meg, és képpel tolmácsolhatod felénk...--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Ricqy
tag
Hello!
Ha felrakok egy 10.6.3-as Hackintosh-t (Retail) azt tudom frissíteni 10.6.8-ra meg később Lionra?
Segítséget köszönöm!Dealloc makes the ARC-angels cry.
-
BossBoss
őstag
Na szépen feltettem a Liont. Találtam a gépemhez megfelelő kext csomagot. Viszont a wifi kext folyamatosan fagyást okoz. 3x telepítettem újra a rendszert. Most kerestem más kextet. A wifi megy. Viszont a saját routeremmel nem. Csatlakozik hozzá de felkiáltó jel. Mi lehet a gond? Talán a titkosítás? Ami érdekes, hogy a saját iphonomról osztott netet meg simán elfogadta. A másik gondom, hogy ezt a org.chameleon.Boot.plist, DSDT_fix.aml fájlokat csak bemásolom a /extra mappába? A harmadik pedig a boot. Most egy dvdről tudok bootolni macosx-hez és win7re is. Kipróbáltam a chameleont. A win 7 szépen bootol róla de az OSX szépen fut dos szerűen aztán megáll és nincs tovább. Ezzel mit lehet kezdeni, vagy mi állítsak be?
Előre is Köszönöm! -
-
Grafiqs
őstag
Nekem is vannak még gondjaim. A hálókártya kextje nem tökéletes (pedig az alaplap dedikált dsdt-jét használtam) illetve az alaplapi hangkártya sem mûködik egyelôre.
Ha van ötleted szívesen fogadom.
G
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
ko9
addikt
válasz Grafiqs #13514 üzenetére
Persze, igazad van, én is a tiszta telepítést prefelálom, sokat szenvedtem annó vele, de legalább sokmindent megtanultam... Bár most egy ideje hanyagolva van... Nem is tudom, mióta utoljára néztem, még simán ha megrendeled a pendriveos verziót nem is lehetett telepíteni, azt még előbb át kell másolni egy másik pendrivera, stb...
-
Grafiqs
őstag
Én most telepítettem az adatlapomon látható konfigra. Vannak még vele problémáim, de lényegében mûködik. A MultiBeasttel nekem is vannak gondjaim, de sok-sok utána olvasással azthiszem megtalálom-megtaláltam a megoldást minden gondomra.
Lion-t beszerezni sem probléma (kell ugye egy Lion-t futtató gép, de ezt nem is folytatom...) vagy egyszerûen megrendeli a user kemény 19490Ft-ért a jogtiszta rendszert.
Majd egy kicsit utána nézés egy-két kext telepítése és kész. Van egy szinte teljesen tiszta OSX Lion a gépén. Nem pedig egy agyonhekkelt, foltozott valamije.
G
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
ko9
addikt
válasz Grafiqs #13512 üzenetére
Egyeseknek jobban tetszenek az OOB megoldások, minthogy telepítsenek 3 kextet, mert az mi rémisztő, hogy nyomni kell 3 gombot...
Mellesleg mióta Lion van, a MulttiBeast is megváltozott... Nem egyszer vágta már haza a rendszert ugyanazokkal a beállításokkal, amivel előtte meg jó volt...Más: Itt minden úgy kezdődik, hogy szerezz be egy EREDETI Liont. Na mármost ez magyarba nem olyan könnyű. Meg ismered gondolom az embereket... Hogyha már pénz kell rá, akkor nem is érdekel... Sajnos ez van...
Ja meg az AMD-sek ne is nézzenek rá...[ Szerkesztve ]
-
Grafiqs
őstag
Javaslom, ennek az oldalnak a meglátogatását. Sok-sok hasznos info van rajta. Ráadásul nem kell egy agyon kextelt iAtkos cuccot telepíteni, hanem mehet a tiszta Lion.
G
-
punch
csendes tag
Miért jönnnnn beee ez??
http://kepfeltoltes.hu/view/120104/apppleee_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
iatkos v7-et akartam felrakni..:S
neroval csináltam egy "indító lemezet"
Segítsetek!! Köszönöm!! -
Ragnar95
félisten
És ezt a gyakorlatban hogyan kéne megvalósítanom?
A dualbootos része érdekelne először a dolognak
Vagy úgy szeretném megoldani, hogy levágok a mostani rendszerpartícióról egy darabot és azt mondjuk exFAT-ra formázom, mert tudtommal azt mindkét rendszer felismeri és arra felrakom a Liont vagy a külső vinyóra felrakom, bár gondolom azt előtte formáznom kéne.
A kettő közül melyik oldható meg egyszerűbben? A belső vnyón van 1terányi szabad terület, tehát onnan nem kéne törölnöm semmit, viszont a külső vinyó tele van sajna.
Amúgy az exFAT-nak van bármi hátránya az NTFS-el szemben?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Kommy
veterán
-
csabi94
őstag
válasz Ragnar95 #13505 üzenetére
A windows nem látja a Mac-es fájlrendszert, szóval ha meg is oldható a külső vinyóra való telepítés (nem tudom, de elvileg igen, mert barátom mintha úgy csinálta volna a múltkor), akkor sem fogsz ahhoz a partícióhoz hozzáférni a windows alól, csak ha csinálsz mellette egy FAT32-eset, és akkor azt a részét tudod a külső vinyódnak használni windowssal.
Ha a normál vinyód egy partíció, akkor nem tudod rá feltenni, mert mint említettem más fájlrendszer, nem engedi arra a fajtára telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Nemrég kaptam új gépet és ennek a procija már támogatja a virtualizációt, úgyhogy VirtualBoxba fel is raktam a Snow Leopardot, de így azért nem az igazi sajna, úgyhogy felraknám rendesen.
Vinyó formázása nélkül megoldható lenne a Lion felrakása a Win7 mellé? Esetleg külső vinyóra úgy, hogy onnan bootoljon, ha rá van dugva a gépre a cucc és ha nincs bekapcsoláskor rádugva, csak utána dugom rá, akkor normál külső hdd-ként üzemeljen?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
psyim
csendes tag
sziasztok! Nameghát BUÉK!
Egy ojan kérdésel fordulnák hozzátok , osx-et akarok telepiteni a gépemre /packard bell easynote tk, Intel core 2 Duo P7350, 3GB DDR3/ lehetséges e ere a gépre valahogy felvarázsolni és mit ajánlanátok rá. mert a win elég instabil a zenéhez és már kezdek be csavarodni tőle elöre is köszönöm a segitséget!!!!! -
vcsabika
tag
ja a gép egy acer 3820tg amibe nincs dvd olvasó és a dmg.-t raktam a pendrivera!
[ Szerkesztve ]
-
-
BossBoss
őstag
Üdv!
Van egy sony vaio vpceh2c1c noti. Találtam hozzá ezeket. Akkor ez azt jelenti, hogy tudom telepíteni a Lion-t? Ha igen, akkor szeretnék kérni egy kis tanácsot, hogy hogyan is fogjak hozzá. Vásároljam meg a lion-t vagy elég egy iso-t leszednem valami olcsó oldalról? Illetve milyen alap progik szükségesek a sikeres művelethez?
Előre is Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Windows 10
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest