Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmissz
senior tag
válasz
joshy1984 #8895 üzenetére
Nem, LTCRabbit, de már ok, újraindítottam, majd ránézek pár óra múlva.
Más: Van valakinek tippje, hogy dummy pluggal ellátva, melyik programmal érdemes vezérelni távolról a gépet, hogy a helyi GPU-t érzékelje és azzal tolja? Tehát, hogy pl egy reboot után is indítható legyen a cgminer.
-
Geller72
veterán
A multin ragadt bent kb 0.5 BTC-m még anno mindenféle coinban ugye. Hogyan tudnám úgy megoldani, hogy ne kelljen ilyen/olyan walleteket leszednem, vagy bereggelnem noname váltókra, hogy a harminc féle coinomat átutalgassam, átváltogassam. Nincs olyan opció, hogy cash out all coin btc-be oszt jónapot?.
-
Geller72
veterán
850 körül a doge diff?
-
HSM
félisten
válasz
janos666 #8890 üzenetére
Hát igen, ezért kockázatosak az ilyen template-ből épített sufnippolok, meg ezek miatt a kezdő coinok.
Ha pedig valaki ide közös jelszót/felhasználót ír, az különös kegyetlenséggel elkövetett öngyilkosság. Még ha a pool operator jóhiszemű is, ha pancser, pillanatok alatt feltörik az adatbázisát, és meg is van a baj.... -
folditomi
tag
Nem elég, hogy a való életben, még a gép előtt ülve is
-
válasz
folditomi #8888 üzenetére
Fogalmam sincs, mert mikortól indult a bányászás, és mielőtt leállt a stratum szerverük, addig ott ment a gép ~4.5Mh/s-el, de miután leálltak, azóta nem fogadja el sem a név+jelszó párost, sem az email címem emlékeztető kéréshez.
Nem vagyok vele egyedül, de azért nagy "poén", hogy miután visszaállt az oldal, még sokáig ott volt a bitcointalk [42] topic első hozzászólásában a pool listán, és talán még mai napig úgy van.
Többen állították, hogy ellopták más [42] pool-okból a mozdítható coin-jaikat, miután itt megrövidültek. Persze lehet, hogy az már egy harmadik pool operátor akciója, de így elég gyanús.Tényleg egy vacak emailt nem kaptam ám a pooljunkies-től, hogy "hú, bocs, elszállt az adatbázis, elvesztettük a coin-jaid és nagyon sajnáljuk, de nem tudunk kárpótolni, mert nincs miből és nem is tudjuk mennyi veszett el". Egyszerűen törlődött az acc, de "ez van, az élet megy tovább".
Lehet, hogy tényleg akaratlanul szálltak el az adatok, de így gyanús.
Nem kérnek elnézést (publikusan nem vallják be, mert a pool megy tovább és nem kell a negatív reklám), és gyanús, hogy lopták a jelszavakat is. -> Ha elvesztették volna az accokat, akkor nem tudják lopni a jelszavad. De részemről nem tudom igazolni, hogy a jelszavam is náluk van-e. -
-
folditomi
tag
Gondolom wallet cím alapján nem lehet kideríteni, hogy ki is a tulajdonosa...
A nut2-es poolra beléptem, és megnéztem a tranzakciókat, 5-6ezer kutya kiment egy címre, ami nem az enyém. Jelszót változtattam tegnap este, és ma reggel már ez az üzenet fogadott:
"You have 1 failed login attempts!"
Szerintetek? Nektek volt már ilyen?
-
szmissz
senior tag
Köszi a válaszokat!
-
válasz
szmissz #8879 üzenetére
Növekvő N faktorú scrypt (esetleg Prime) coinnál igen, amúgy nem.
Vagyis igen, ha gond van a kapcsolattal, amibe tágabb értelemben beletartozik az is, ha irreálisan magasra skáláz be téged a pool VARDIF algoritmusa, így túl sok lesz a stale share, mert túl sokat nyammog a miner-ed egy-egy adagon, aztán mire beküldi már késő. -
szmissz
senior tag
Létezik olyan, hogy a pool, vagy nehézség befolyásolja a kártyák kh/s teljesítményét? Az utóbbi 24 órában a szokásos 725-ről leestem 680 környékére.
-
-
baji
tag
Van a cryptsy-nek valami hírcsatornája ahol lehet tudni miket fognak beveztni? Mert most hogy a moon elkezdett menni felfelé, olvasgattam coinex-ena chat box-ot és többen írják hogy jövő héten bevezeti a cryptsy. Kíváncsi lennék honnan veszik...
-
AAntii
őstag
Coinmarketcap
Ez a Dexarhoz intézett kérdésedre is megadja a választ.A Dogehousenak csak a frontendje halt le, vagy ilyenkor a megfejtett blockok sem gyarapodnak?
-
Flojd
csendes tag
Nagyon gondolkodom most rajta, hogy ráálljak erre, ebből gyorsabban összeszedek több LTC-t aztán várom, hogy az asicok eljövetelénél Diff robbanásnál robbanjon az árfolyam is.. nézegettem a sok altcoin-t is, mint pl az előzőekben említett sexcoint is.. szépnek szép, hogy 1 Mhash-el összeszedek napi 0,4 BTC-nek valót, csak ki tudja ezeknél is mennyire veszik a nagyon kicsi altokat..
A volumeneket coinwarz-on nézed? -
AAntii
őstag
Ugyanolyan altcoin, mint az ltc, szóval ha az ltc-s bányászatban már otthon vagy, akkor 2 percbe telik, míg átállsz dogera. Megveszik hamar, a kereskedés volumene benne van a top 3-ban. Ugyanolyan könnyű lesz az asic cuccokkal is átállni dogera, szóval ha ez lesz épp a legjövedelmezőbb, akkor a diff ennél is az egekbe fog szökni, de ez minden egyes coinnál elkerülhetetlen lesz, ha épp nem kapják fel a spekulánsok az adott coint, akkor ezek az altcoinok nagyjából ugyanannyit fognak hozni a coinok között ugráló poolszerűségek miatt.
-
gcsordas
csendes tag
Ha érdekel valakit:
Pár napja bányászok sexcoint cca 1MHs-sel, és eddig a legjobbnak a coinex pool-ja biznyult (20-40 %-kal jobb mint a lavajumper és a többi). Napi Kb 1000 coin jön össze, ami mostani árfolyamon 0,4 LTC.
-
Zlcsi
senior tag
mi van a szavassal ami a ltc talkon volt, hogy valahogy megakadályozzák az asic-ok besszállását?
lesz vajon belőle valami?
-
Flojd
csendes tag
Szép napot!
Olvastam vannak itt páran akik dogecoin is termelnek. Érdeklődnék véleményeitek iránt, mit gondoltok érdemes-e belevágni? Már jóideje LTC-t termelek, de most ahogy olvastam, ha megjönnek nemsoká az Asic-ok akkor most a viszonylag jól termelő gépem homokozólapát lesz a kerti ásók mellett az egekbe szökő Diff miatt..
Viszont már egy ideje figyelem a dogecoin-t és elég biztatónak tűnik az eddigiek alapján.. Mi a véleményetek van-e jövője gpu mining-al vagy erre is rámegy az asic-osok egy része és itt is felszökik a Diff..
És még egy kérdés azoknak akik dogecoin termelnek: mennyire könnyen veszik ill. mennyire könnyen cserélhető BTC vagy LTC-re? -
doku77
csendes tag
world first GridSeed litecoin bitcoin miner
4000dodó+ship
-
-
RAMBÓ
aktív tag
A FAST_POOL DOGE-os oldal megállt....
Nem ment túl sokáig a termelés...
Még jó hogy a middlepool megy
Failover-nél figyeli, hogy az első oldal elérhető-e és visszacsatlakozik? -
Dexar007
veterán
A mooncoin is kilott valahol:[link]
-
Geller72
veterán
Szinte fogadni mernék, ha most vennék pár BTC-ért doge-t, fél órán belül lemenne felére az ára..
.
-
Megoldódott a probléma. Valami történt a cgminerrel nálam. Újratelepítettem, új config fájlt csináltam, és 0 hw errorral megy
-
folditomi
tag
BTC/DOGE árfolyam 0.00000142... gyerekek
-
raycraps
csendes tag
270x 2 illetve 4 gb-os verzioja kozott van szamottevo hashrate kulonbseg?
-
AAntii
őstag
válasz
Geller72 #8846 üzenetére
Lehet, de az sem mindegy, hogy az akkorihoz képest háromszor annyit ér egy doge, így aki él és mozog azt bányássza.
Szerk: Igen, csak a sorrend véleményem szerint nem helytálló [szerintem az árfolyam növekedés miatt egyre nagyobb erők összepontosulnak a doge felé és emiatt ez a szép kis diff.], de ezen nem fogunk összeveszni, mert egyikőnk sem tudhatja, hogy ténylegesen melyik követik a másikat.
-
Dexar007
veterán
132-es kutya arfolyam?
Eladni,vagy nem eladni..
Ilyenkor jo erzes belegondolni,hogy elment vagy 700.000 kutya az utobbi par napban 33-40es aron autosell-el.
-
Geller72
veterán
válasz
Reggie0 #8840 üzenetére
Jó. Akkor úgy veszem, hogy nem értetted a célzást. És nem csak te. Nem arra céloztam, hogy hol lehet venni ilyen holmit, hanem hogy mit csinálnak vele és hol teszik pénzé. Tehát az ebayen csak "árulják" magát a kalkulációt, nem a gépet. Így már ok? Te egy progival letöltesz egy "logot" a telóról, azt a srác pedig brute force mód ledarálja és a gép kiköpi az NCK kódot, amivel van egy független tellád. Csinálták ezt VGA-val is, de nem éri meg. Vagyis, akinek az áram ingyen van, annak talán. ~1.5 Mh-el max másfél nap. Persze lehet, hogy "kiköpi" neked az első hat percben..
. Az árakat láthatod. Amíg szimplán csak vga-val nyomták, az árak is magasabbak voltak. Lehet ezt szerver-kliens szinten is nyomni, online. "Boxot" akárhol lehet venni.
-
válasz
Reggie0 #8838 üzenetére
Én most fogok egy kalapácsot, és levezetem rajta a feszültséget... Ugyanazzal a konfiggal ment 4 napot kifogástalanul, aztán elkezdett hw számot növelni. Most az ltc és middle bányászatnál is nő a hw szám, doge bányászatnál meg stabilan 0, és hozza is a 300kh/s-t. Ez már tényleg sok nekem.
Újrateszem a cgminert, vagy kipróbálom guimenerrel.
-
Reggie0
félisten
válasz
Geller72 #8839 üzenetére
Nem. Tenyleg nincs. Ha van akkor dobjal linket legyszi, mert en tegnap fel orat kerestem, de semmi nem volt. Csak a letoltokhoz van valami FPGA-s cucc, de az a kodot nem tori, mindossze loader. Es tenyleg erdekel, foleg h milyen fpgabol mekkora hashratet csikarnak ki.
-
az létezik, hogy a vga kártya csak a bányászat közben hibázik? A hw szám egyáltalán milyen hibára utal? Futtattam a fánkos tesztet 1 órát, rendben lement. Most megy a memtest, egyelőre a 640*480-as felbontásnál tart... még nem talált hibát.
-
Zlcsi
senior tag
válasz
oleslie #8831 üzenetére
hát krakenről nem lehet euro-t de btc-be ki lehet utalni és a payeer átváltja
100 euro 0.16758200 BTC ami 596Euros árfolyamon váltja ami mondjuk a jelenlegi mt.goxos 693-as árfolyamhoz képest elég szép jutalék, aztán még a paypal utalásért is lefog húzni...de legalább működik...
-
ngabor2
nagyúr
1 hét alatt 3x-ra, vagy ha úgy tetszik, 11 nap alatt 4x-esére ment fel a doge ára... Ki volt még legalább annyira türelmetlen, mint én?
-
oleslie
aktív tag
Igen, mint a többi is. De egyrészt ezt írták több helyen, mint működő megoldást. Kipróbáltam, és tényleg működik (azért raktam be a screenshotot is, számomra is hihetetlen)
krakeen-t nem nagyon nézegettem, btce-n lehet választani célállomásnak a payeer-t, ott megadod az payeer-es azonosítód ( P{éssoksokszám} ), beírod az összeget, és ennyi. -
oleslie
aktív tag
ma éjjel regeltem payeer.com -on, és rögtön áttoltam $340 (-sáp = $307), mindenféle baxakodás nélkül paypal-ra.
@#8824: pedig de, a banki utalásról van szó. Este átnézem az előzményeket, oszt' megszórlak linkekkel, olvasgass te is, érdekes
@#8826: payeer-re lehet küldeni $ ill. € -t, onnan pedig 5.9%+1% -ért megy a paypal-ra ez lezajlott < 15perc, paypal-ról pedig már költhető is, vagy withdraw a saját bankszámládra, de az 1-2 napba telik
-
Zlcsi
senior tag
aki decemberben regisztrált az mt.goxon annak megcsinálták már a verification-t?
nekem december közepe óta semmit, pedig mostmár jó lenne, ott ahogy nézem lehetne akasztani az árfolyam mozgásokon is,
a kraken-en kb semmit nem mozog -
törölt tag
És amúgy akkor akinek közületek már van/volt utalni valója az hogyan csinálja az adózás dolgot?
Csak mert nekem már összegyűlik az utalni valóm, de most kicsit megijedtem, hogy navbácsi ennyire a körmünkre néz. Amúgy EHO-t, ha van bejelentett munkahelyem és abból vonják már, akkor ebből miért kellene?
-
oleslie
aktív tag
válasz
Reggie0 #8822 üzenetére
Több fórumon is azt olvastam, hogy eltünedeztek a pénzek. Megkeresésre nem reagáltak, ticketeket válasz nélkül lezárták, ha újra regelt az ember, és kérdezett, akkor válaszoltak, ekkor elárulta, hogy ki is ő, és rákérdezett a korábbi ticketre, mire megint eltűntek. A pénzek leginkább a chargeback -nak köszönhetően kerültek vissza az eredeti tulajdonoshoz. Az angol nyelvű üzeneteket nem értik/szeretik, könnyebben válaszolnak ha oroszul keresed meg őket (ez külön ér egy kib*szott nagy fekete pontot). Annak alapján amit olvastam, így hirtelen a support hozzáállását/munkamorálját nem is tudom mihez hasonlítani (ahhoz képest amennyibe kerül a "szolgáltatás" ezt még én sem tartom megengedhetőnek, pedig én aztán igazán utálom az ügyfelekkel való foglalatoskodást, de ha már fizet akkor legalább úgy teszek, mintha foglalkoznék a problémájával
). Volt aki kipróbálta kis ($10) összeggel, az rendben volt, erre áttolt(volna) egy nagyobbat (6000?8000? már nem emlékszem), na, az el is tűnt ahogy kell.
Próbáld ki ha mered, aztán oszd meg mit tapasztaltál -
oleslie
aktív tag
Nem kell várnod
Némi guglizás árán arra jutottam, hogy nem jó ötlet btc-e -re/ről nem bank-ba/ból utalni (paypal is problémás). Nem egy nagy összegről van szó ($340), de sajnáltam volna ha odavész
Szóval a megoldás : btce ($/€) -> payeer ($/€) -> paypal (HUF) -> bank , az első 3 lépés megvan max. 15 perc alatt, a bank ... na az 1-2 munkanap, mindegy, költsék gyógyszerre amit az alatt a 2 nap alatt kamatozik nekik
Igen, nagyon úgy fest, hogy működik -
AAntii
őstag
válasz
Geller72 #8811 üzenetére
Igen, érdekes lesz majd, hogy az első szállítás után hogy alakul a globális hashérték, ha nem fog drasztikusan nőni napokon belül, akkor az első szállítás kapacitása még rég a rendszerben van. Azért írom mindezt ilyen feltételes módban, mert én hiszek az összeesküvésekben, így pedig a bizalmatlanságomon kívül kézzelfogható is lenne a dolog. Persze tegyük a kezünket a szívünkre, hogy mi nem ugyanígy cselekednénk hasonló helyzetben?
-
Mesterlovesz
aktív tag
AAntii, ez egy jó megközelítés, valóban kivitelezhető. Én a Bitcoin.hu portálon olvastam egy másik módszert, ami elsőre kicsit hosszadalmasabb, de ha megcsináltad akkor után már csak Bankártyáról lehet költened a pénzt. És természetesen akkor érdemes megcsinálni, ha több százezer nyereséged van.
Bocsánat, nem írom le, hogy mi ez, de annyit mondok, hogy az adózás fórumon van náluk. Akit érdekel az úgyis megtalálja!
-
-
HSM
félisten
A regisztrációs adót kihagytad...
Pl. egy kis 125ccm-es motor esetén 95 000 forint igazán jutányos egy mondjuk olcsóbb új Honda 480e-es nettó árához, amire még ugye az ÁFA, az 613e, és a regadó, és kész a 708e-es végösszeg.
Ja, és még kb. 50 rugó sarc a forgalombahelyezés, meg vagyonszerzési illeték, meg rendszám, műszaki vizsga, meg kitudjami.... Nehogy olcsón be tudj pöfögni munkába vele. Ja, persze, és ezt abból a pénzből tudja megvenni a szerencsétlen dolgozó magyar, aminek a felét már ugye leadózta....
-
válasz
Geller72 #8809 üzenetére
Engem itt nem győznek meg, hogy jól járnék, ha lecserélnék egy 5Mh/s GPU köteget egy ilyen tepsire. Ez persze változhatna, ha épp metszeni készülnék egymást a bányászott coin ár és az áramdíj görbéim. De még akkor is gáz, mert olyankor csak a megspórolt áram maradna, amire további monoton csökkenést feltételezve erősen kérdéses lenne az, hogy visszajöhet-e még vala az ASIC ára, mielőtt elévül (olyan esetben ugye már közel sem ~18, mint inkább minimum 180 nap lesz kikergetni egy BTC-t 5Mh/s-el, ha már gondot kezdett okozni a GPU-s áramszámla).
-
Geller72
veterán
..itt is márciust írogatnak. Ami még bőven nem az értékesítés megkezdésének az időpontja!! Ha sikerül, amit írnak, 5mh=70W-->25Mh=300W. ARM procival spékelve, same a router..van IP, beírod böngésző, konfig, címek, loginok, failover és annyi..
-
-
AAntii
őstag
válasz
janos666 #8801 üzenetére
Szerintem a jelenlegi otthoni gépparkoddal nem tudsz annyit termelni fél év alatt sem, amennyit nem vennének meg pár nap alatt a magyar bitcoin fórumon. Szóval csak rajtad múlik, hogyha sumákolsz, akkor a sumákolást mennyire csinálod az árgus szemek előtt.
Mari néni is árulhatja a tojásokat a piacon, ahol nagyobb eséllyel megfogják, mint ahogy te is utalhatsz haza 4 milliót, amit már csak azért is feltűnik a navnak, mivel egyből értesíti a bankod, persze csak a terrorizmus visszaszorítása miatt
Egyébként ezek részletkérdések, a lényeg a magyar adózási hajlandóság és a közel 50%.-os elvonás.Én mindenkit arra bíztatok, hogy miután a hardverek után befizette a maga 27% áfáját, utána a villany után is fizesse be a 27%-ot, majd adózzon le a maradékból 47%-ot, végül pedig vegyen a busás haszonból egy autót, ami után fizesse ki az áfát, a névre írás költségeit stb és tankolja tele 400 Ft-os benzinnel, aminek szintén elhanyagolható mértékű adótartama van. Csak jogszerűen!!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Lenovo Legion PRO 7, RTX4070, i9-13900HX Gaming laptop 2027.09-ig gari!
- UniFi Dream Router 6, új, fóliás, ingyen Foxpost
- Audioquest Rocket 44 Bi-Amp 2x3m hangfalkábel
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest