Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz Kiskokó #52774 üzenetére

    Szerintem 400 watt körül eszik a konfigod. Az a 80%-a a tápod 500 wattos névleges kapacitását nézve. Nincs azzal baj egy minőségi gold táp esetén.
    Viszont nyugodtan kísérletezz a powlim visszavételével MSI afterburner alatt. Volt, hogy 10-15%-kal kevesebb delejjel is beérte a vga, teljesítménycsökkenés nélkül.

    Egyébként szerintem rosszul értelmezed a táp teljesítmény dolgot. Legalábbis a "veszteségből" úgy tűnik, hogy a névlegesen 500 wattot leadni képes tápot úgy veszed, mintha ennél kevesebb delejt tudna csak nyújtani. Nálad kb 90% lehet a táp hatásfoka. Ez annyit tesz, hogy 400 watt elméleti fogyasztás mellett a géped 444 wattot vesz fel a konnektorból. Bőven le tud adni akár 500 wattot is a tápod, de az már 555 watt körül fog felvenni a konnektorból. Sőt! A jobb tápok a névleges teljesítmény fölött is tudnak dolgozni. Pl egy 500-as ki tud szolgálni jó esetben 550 wattnyi fogyasztót is, de ez hosszú távon nem egészséges.

    Én mindig kb 50%-ra méretezek, mert elektronikától függően valahol 40-70% terhelés között az optimális egy táp hatásfoka. Szóval, ha most vennél tápot, és csak játékra és/vagy miningre használod a gépet, akkor célszerű lenne 800-850 watt között nézegetni, DE csak emiatt lecserélned felesleges. Most kb 80%-os kapacitáson fút a géped, úgy meg 50%-osan fog. Hozzátenném, ha 2D-ben használod (pl böngészel, mint most :) ), akkor a konfig fogyasztása bezuhan majd kb 100 wattra, ami meg pont a 850 wattos tápegység esetén lesz kevésbé optimális kihasználtság, ergo csökkenni fog a hatásfoka.
    Mindig a várható leggyakoribb felhasználásra kell méretezni a tápot.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák