Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Synology NAS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29197 üzenetére
Feldobom egy virtualboxba nálam, aztán megnézem ezeket neked.
Az /etc/sources.list fájlban az ftp.us.de....-es dolgokat kell átírni. Magyarnál ilyen sorokra:
deb http://ftp.hu.debian.org/debian stable main contrib non-free
Nyilván ezt a fájlt is csak megfelelő jogokkal lehet szerkeszteni, aztán kell egy sudo apt-get update.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
westcoastog
veterán
Most nem írt semmi hibát a cairo, lefutott és ennyi, de ezt sem találom sehol.....
Mindegy, fut a gép és kész, szánalom amit csinálok, nálam rosszabb kérdező soha ne szabaduljon be ide azt kívánom.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29195 üzenetére
Debian, és a rá épülő dolgok nem feltétlen kezdőknek készültek. Ez azt jelenti, hogy az alap Linuxos dolgokkal mint pl. sudo és a jogosultosok érdemes tisztában lenni, vagy utána nézni. Egy jó kezdet itt pl. a téma összefoglaló elolvasása.
Most akkor felment végül a cairo?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29192 üzenetére
Azért szenvedsz, mert nem néztél utána az alapoknak. Azért nem lehet zárolni, mert nem adtál neki engedélyeket hozzá. Ezért van ott a sudo minden apt-get parancs előtt.
A cairo letöltése meg azért nem jött össze, mert nem érte el az amerikai szervert. Célszerű lett volna helyileg hozzánk közelibb szervert választanod a telepítésre, hazánkban is van vagy 10. Gondolom a telepítő felkínálta őket, az alap Debian telepítő is így csinálja.
-
westcoastog
veterán
válasz N0zer0 #29190 üzenetére
Így telepítettem fel elsőként, csak frissítettem a függőségeket satöbbi terminálból, aztán a skype oldaláról kézzel letöltöttem, majd gdebivel feltelepítettem, és nem indul.az volt a legpofonegyszerűbb, hiba nélkül települt is, nem is értem miért nem indult el.
Cairo docknál meg ezt kapom, miért is sikerülne valami elsőre?
Sikertelen letöltés: http://ftp.us.debian.org/debian/pool/main/libm/libmusicbrainz5/libmusicbrainz5-0_5.0.1-2_i386.deb Sikertelen kapcsolódás [IP: 64.50.233.100 80]
E: Nem lehet letölteni néhány archívumot. Próbálja futtatni az „apt-get update” parancsot, vagy használja a --fix-missing kapcsolót.
tomi@crunchbang:~$ --fix-missing
bash: --fix-missing: parancs nem található
tomi@crunchbang:~$ apt-get update --fix-missing
E: /var/lib/apt/lists/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13: Engedély megtagadva)
E: /var/lib/apt/lists/ könyvtár zárolása sikertelen
E: /var/lib/dpkg/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13: Engedély megtagadva)
E: Az adminisztrációs könyvtár (/var/lib/dpkg/) nem zárolható, rendszergazdaként próbálja?
tomi@crunchbang:~$Szerintem hagyom ezt a francba, skypon még szenvedek de több cuccal nem szarakodok, borzalom az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz CPT.Pirk #29189 üzenetére
Na én meg azt nem tudtam hogy terminálba lehet egérrel beilleszteni De amúgy nekem a billzet gyorsabb, megszokottabb .) Főleg hogy pl még a zenelejátszóm is terminálos, és abban csak billzettel lehet navigálni a trekkek között.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
N0zer0
senior tag
válasz westcoastog #29188 üzenetére
Vágd ki a terminálból ezt a részt. Az a baj, hogy a teteje sose látszik már, túl kicsi a terminálod. Inkább jelöld ki és másold át terminálból.
Egyébként van rá egy egyszerűbb, Windowsszerű, de bizonytalanabb módszer. Letöltöd a .deb fájlt kézzel, innen. Majd elindítasz egy grafikus fájlkezelőt (Windows Intézőhöz hasonlít, nem tudom, hogy a CrunchGangBang-ben milyen van), rámész a fájlra, amit rátöltött, és elindítod. Elő kéne jönnie a grafikus csomagkezelőnek és látnod kéne, ahogy telepíti. Ez a módszer talán neked könnyebb, viszont ha valami függőséget nem tud telepíteni, vagy más telepítési hiba lesz, akkor viszont azt nem fogod rendesen látni, és nehezebb lesz a hibakövetés.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Apollyon #29187 üzenetére
Ezt spec én sem tudtam, KDE-n be tudok illeszteni egérrel a jobb gombos menüből. Azt hiszem lxde-n is.
westcoastog: telepítés közben mit írt, újratelepítés?
Kellene egy
sudo apt-get purge remove skype
ez kiszedi az összes telepített skypeot és azok minden cuccát, majd kiadni a dpkg-s parancsot és az alatta lévőt újra.
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
Felment, de ugyanúgy nem indul el a run programból, terminalban pedig félbeszakítva üzenet megint, tehát jól telepítettem előzőleg is... Elméletileg.
[ Szerkesztve ]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29184 üzenetére
Nem az volt, hogy -O helyett mindig -0 -t írtál be?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29180 üzenetére
Sigh.
3 sort kellett volna pontosan bemásolnod mindössze, és már tegnap lett volna működő Skypeod. Most hogy mit csináltál, azt nem tudom de a jelek szerint nem lett jó.
Vagyis copy pészteld ezt:
wget -O skype-install.deb http://www.skype.com/go/getskype-linux-deb
sudo dpkg -i skype-install.deb
sudo apt-get -f installTovábbá a cairo elvileg csak ennyi:
sudo apt-get install cairo-dock[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
-
Vladi
nagyúr
válasz westcoastog #29180 üzenetére
Akkor feltelepült?
Indítsd terminálból skype paranccsal.il sole non sorge più ad Est!
-
westcoastog
veterán
Ezzel sikerült felpakolnom valami csomagokat a rendszerre, majd a skype oldaláról kézileg letöltött telepítőt gdebi-vel fel is tudtam telepíteni, viszont hiába írom be a run program-ba hogy skype, nem írja hogy nem találja, nyomok egy entert de nem indul el, pedig feltelepült.
Nowadays, you install skype on Debian by enabling MultiArch, then installing the i386 package, as follows:
dpkg --add-architecture i386
apt-get update
If you still cannot install the package, it means you have not set the repos. Add most, or all, of the following lines (as sudo) to your /etc/apt/sources.list file:
deb http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ wheezy/updates main contrib non-free
deb http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy-updates main contrib non-free
deb http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy-proposed-updates main contrib non-free
deb http://ftp.debian.org/debian/ wheezy-backports main
then run
sudo apt-get update
and try the first four lines again. -
Vladi
nagyúr
-
nagyúr
válasz westcoastog #29176 üzenetére
No, pont az ilyen esetekre hozták létr a linux_felhasznalok_off_topikja- t!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz westcoastog #29174 üzenetére
Az. Lehet, hogy Pali bátyónak szánták eredetileg, de doktori nélküli kéziedző is nyerhet! Meg aztán kancellár is kell még jó sok, bár most nagy a harc mindenért.
-
nagyúr
válasz westcoastog #29172 üzenetére
TF rektornak pályázhatsz most!
-
westcoastog
veterán
válasz linuxmegtux #29170 üzenetére
Azon mér rég túl vagyok, kösz azért.
(#29171) ubyegon2
Beleestem én is. -
nagyúr
válasz westcoastog #29165 üzenetére
Azért Kapitány analógiáját áthozva, nem mindegy, hogy álomás v. állomás, ugye Pali bátyó is a hasonlóság csapdájába esett bele. Ha nem írkált volna vidéki vendégkönyvekbe, akkor senkinek se tűnik fel, hogy egy doktornak illene helyesen írni egyszerűbb szavakat!
-
linuxmegtux
csendes tag
válasz westcoastog #29098 üzenetére
Üdv! Az egy conky, amit lehet szerkeszteni a beállítófájlban, amit megtalálhatsz, ha a képernyő üres részén katt az egér jobb gombjával, amire megjelenik a menüablak. Ott settings>conky>edit .conkyrc és megjelenik a beállítófájl. Azon belül kitörlöd a shortcut keys-el kezdődő szöveget, majd elmented a szerkesztett fájlt. Végül újraindítod a conkyt, settings>conky>restart conky. És ennyi. De megnyithatod a beállító fájlt, ha terminálban beírod, hogy geany ~/.conkyrc és egyből megnyílik a beállítási szöveges fájl. Ha meg nem akarod a gép indítása után egyáltalán látni a conkyt, akkor a terminálba írd, hogy killall conky és megállítja a futását. Az openbox egy nagyon jó felület. Nagyon testreszabható. Igaz sok mindent szöveges felületen kell megadni neki. El lehet vele molyolni egy ideig. A panel amit felül látsz az a tint2 névre hallgat. Az is megér egy misét
-
Vladi
nagyúr
válasz westcoastog #29114 üzenetére
Igen, pont erre gondoltam, amikor jeleztem ezt a probléma lehetőséget. Nézd meg, hogy a tárolódban mi van. Ha régebbi, akkor keress valami tárolót. löncspadon szokott lenni.
#29156) westcoastog:
Na nem, kérlek alásan. Ahhoz már túl sokan, túl sokat segítettek.
Szépen bementél a sötét erdőbe.Ott kezdődött, hogy kért egy függőséget. Teljesítsd. Fedorán ugyan ezt játszotta, mivel a drága ms egy baszom rpm-et se tud kultúráltan megcsinálni.
Egyszóval szerezz egy libqt4-dbus >=4:4.5.3-at a föld alól is.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29162 üzenetére
Pedig az mindenhol O-nak tűnik. Mondtam, hogy csak másold ki. Gondoltam kopy pészteled mint a Pali.
-
BoB
veterán
válasz westcoastog #29162 üzenetére
Miért nem használsz copy - paste -et?
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29160 üzenetére
OMG! Vagy 0MG?
-
törölt tag
válasz westcoastog #29154 üzenetére
az wget -0 hanem wget -O (O, mint Output), amúgy man wget és olvasgasd csak. Windows-szal ellentétben itt a beépített súgók használhatók, lényegretörők, érthetőek.
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz God Vazzeg #29157 üzenetére
Próbáltam már futtatni, csak hibaüzeneteket kaptam.
Mára tényleg hagyom mert feldarabolom kisbaltával. -
God Vazzeg
veterán
válasz westcoastog #29156 üzenetére
Ha már lent van a .deb fájl, csak tedd futtathatóvá, és futtasd le (fájlkezelőben rá kattintasz és ennyi). A csomagkezelő elintézi a telepítést. Fentebb a qt4 cuccot hiányolta neked, synapticból keresd ki, telepítsd, ha nem lehet, akkor keresd ki a neten a megoldást rá. Bangben nem vagyok otthon.
-
westcoastog
veterán
Mérgemben telepítek rá lassan egy xp-t.
-
westcoastog
veterán
Édes anyám.
Az eszem megáll, beírom ugyan azt ami neked be van írva, azt eldobja mint invalid option __ '0'
adjam ki a wget help parancsotBeírom 0-val - nélkül, erre kapcsoalt elutasítva, skype install deb feloldása... sikertelen, név szolgáltatás nem ismert.
Beírom sudo-val, ugyanúgy invalid option 0, eszem megáll.
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz westcoastog #29151 üzenetére
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz westcoastog #29151 üzenetére
Megtennéd, hogy feldobod valahová a lementett fájlt? Meglessük, hogy csak hazudik-e a Terminal, vagy tényleg nem a megfelelő csomagot kapta le!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz westcoastog #29149 üzenetére
Nekem most éppen nem fog települni, mert fenn van, de bizony az az fájl, már ha jól adtad meg a letöltés helyét, Debian bináris.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz CPT.Pirk #29144 üzenetére
Ez így nem jó ám!
Ez ugye a mibe mit mentsünk, tehát jelen esetben a skype-install.deb, ami az első paraméter ezúttal a kimenete a folyamatnak...
Ezért aztán a
sudo dpkg -i getskype-linux.deb
..nyilván kivételt fog dobni, hisz a fájl nem létezik, hisz az előbb skype-install.deb néven szedtük le.
-
törölt tag
válasz westcoastog #29143 üzenetére
nem csoda, hogy nem megy... ott a fájl csak éppen nem .deb, hanem .de-re végződik. ami Linux alatt mindegy is, mert nem érdekli a "kiterjesztés". nem egy sütőtök Windows ez.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29143 üzenetére
Akkor először tegyünk rendet:
rm getskype-linux.de
rm getskype-linux.debMajd módosítva az előzőt:
sudo dpkg -i getskype-linux.deb
sudo apt-get -f installNincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29141 üzenetére
Nem. Csak írd be hogy ls és üss egy entert. De lehet dir is a parancs, ha jobban tetszik. Ezek megvannak egyébként a téma összefoglalóban
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29138 üzenetére
Add ki azt az ls parancsot és tedd be a képet.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz westcoastog #29136 üzenetére
mv getskype-linux.deb.1 getskype-linux.deb
chmod a+x getskype-linux.deb
dpkg -i getskype-linux.deb
sudo apt-get -f install[ Szerkesztve ]
-
válasz westcoastog #29125 üzenetére
Pidgin alatt a Skype plugin úgy működik, hogy elindítja a Skype-ot... csak a beszélgetések fognak majd Pidgin alatt megjelenni a partnerlistával, de egyébként kell hozzá maga a Skype, ezért nem kért logint.
A másik nagyszerű tool az elgépelés ellen, a TAB gomb. Kiegészíti a fájlneveket is, ha elkezded az elejét gépelni, persze case-sensitive ez is.
Update:
sudo dpkg -i getskype-linux.deb.1
Ha van .1, akkor tuti letöltötte már .1 nélkül is, szóval sudo dpkg -i getskype-linux.deb[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29133 üzenetére
Úgy nézem csak nem olyan néven mentette le, ahogy a wikiben szerepel.
sudo dpkg -i getskype-linux.deb.1
sudo apt-get -f installEgyébként az ls paranccsal ki tudod listáztatni, hogy mi van az adott könyvtárban.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29131 üzenetére
Na most akkor még egyszer.
Pontosan másold ki ezeket és írd be újra egyenként:
sudo apt-get -f installNincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29129 üzenetére
Én nem látom a sudo dpkg -i ... sort, vagyis csak letöltötted, de nem telepítetted fel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29127 üzenetére
Mint írtam, a root felhasználó jelszava kell oda, mivel gyak. átváltasz rá. Azt meg gondolom megadtad telepítésnél. Ha nem, akkor mennie kell a sudo-nak a saját jelszavaddal.
Szerk: akkor maradj a sudo-nál. A wget-hez meg pont nem kell sudo.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29125 üzenetére
Igen, telepítés után futtatható terminálból (is). Ott akkor szokás futtatni valamit, ha hibakeresési információkra vagyunk kíváncsiak.Vagyis a többi program között ott lesz a Skype a gui-n, elsődlegesen onnan kellene indítani.
Pontosan nem tudom mit használsz, így azt sem hogy miként lehet ikont kitenni.
-
westcoastog
veterán
válasz CPT.Pirk #29124 üzenetére
Ezt megpróbálom nemsoká.
Ha terminálból sikerül feltelepíteni akkor run program és ha beírom a nevét akkor meg kéne találnia?
Skype plugin pedig nem működik pidgin alatt, egy az hogy jelszót sem kér a fiókomhoz, de belép mégis, csak nincsen partnerlista hanem üres az egész program.Na meg ennél a rendszernél hogyan tudok ikonokat rakni az asztalra?
Fájlkezelő, böngésző, stb ezeket akarom kitenni.
Jobb gombos menüből indítható, de szeretném ha az asztalon lennének.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29123 üzenetére
Nem is tűnt fel, miként írtad be.
Ha van sudo beállítva, akkor:
sudo apt-get -f installHa nem vagy tagja a sudo csoportnak, esetleg a sudo csomag sincs telepítve, akkor:
su -
írd be a root jelszót
apt-get install sudo
sudo adduser teuserneved sudomajd egy kijelentkezés - bejelentkezés / újraindítás és a fenti móka.
Vagy még csinálhatod teljesen rootként, ekkor:
su -
root jelszót be,
dpkg -i skype-install.deb
apt-get -f install
exitKezdők számára javasolt a sudo-s megoldás, mert úgy nem kap minden emelt jogosultságokat, gondolok itt elírt parancsra, stb.
Majd írd meg, hogy működik-e a pidgin plugin. Mintha korábban kivették volna a Skype kompatibilitást a Pidginből.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29119 üzenetére
Pedig igen, megtörtént. Linux terminálban ha nem látsz semmi kimenetet egy parancsról, az azt jelenti, hogy lefutott gond nélkül. A wget jelen esetben letöltötte a kellő csomagot gond nélkül, add ki a következő parancsot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz westcoastog #29114 üzenetére
Debian alapú disztó, nem inkább így kellene csinálni a Skype telepítését? https://wiki.debian.org/skype
-
Jabby
őstag
válasz westcoastog #29116 üzenetére
Nem, dehogy, rossz topicba írtam véletlenül.
-
Jabby
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz westcoastog #29110 üzenetére
Ha nem is alapból ismeri fel, mert lehet fel kell rakni egy fw csomagot, de nekem még mindig ment.
(#29105) hegegege
Nézd meg az alsamixer-ben nincs-e némítva. -
westcoastog
veterán
Srácok, most tudnék venni usb-s wifi adaptert, gondolom fel kell ismernie őket a rendszernek gond nélkül, nem?
Most megyek be a városba szétnézni mik vannak.[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
-
-
Rimuru
veterán
válasz westcoastog #29104 üzenetére
(#29102) Sobriety: Azt fordítasz bele amit szeretnél használni. Ha csak simán lefordítod alap configgal az sokat nem hoz, bőven elég az a bináris amit kapsz csomagkezelőből.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
-
Sobriety
tag
Miért jobb forrásból sajátkezűleg fordított alkalmazásokat használni az előre fordított csomagokkal, repóból szemben? A "jobban optimalizálva van a gépedre" panelenel túlmutató választ vagy linket szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
N0zer0
senior tag
válasz westcoastog #29098 üzenetére
Sebességre beválik? Ha jól nézem, akkor Debian alapú, és Openboxszal. Ámbár az Lubuntu és más LXDE-s linuxok is lényegében Openboxosak, szóval nem értem, ha ez jól megy, akkor amaz miért nem ment.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Lexus, Toyota topik
- Steam topic
- Parfüm topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest