Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
OpenSuse Xfce-et próbáltam comptonnal egy HD3650-es Atival és működött a dolog vele (mármint nem tearingelt )ezen leírást használva, de a compiz-xfce sem eszik sokat, kb 50 megát (nem több százat mint Unity alatt) procit sem terheli különösebben, igazából csak egy normálisabb vga kell alá (egy 256 megás DX9-es típustól függően már kb elég), viszont csak Ubuntu, Fedora és Arch alap alá érhető el.
Na igen 2 mag 2 giga alap kéne, hogy legyen (kb 15K-ból már megvan használtan egy ilyen gép), de egyrészt sok helyen csóróság van, meg ha már van egy adott régebbi gép ami még amúgy jól működik, hogy ne kelljen kidobni, ilyen 2./3. gépnek (gyereknek/nagymamának/kiskutyának stb.) még simán használható még egy lájtosabb rendszerrel.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Fenyő
őstag
Ez mondjuk tényleg lehetne alap (én is érzékeny vagyok rá, de gyenge gépre nem való a kde), ha már xfce 4.11-től ott az opció rá a saját kompozitorában, igaz nem működik minden driverrel, vga-val lehet ezért nem default, de ez esetben ott compiz-xfce, ami ha nincs nagyon gyenge vagy régi vga-nk akkor biztos működik, ill. a compton ami meg a legtöbb lájtos DE-vel működik Debiant leszámítva bármilyen alapú disztróval.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
DittyCat
tag
Mint 17 Quiana próbatelepítés alól írok Nektek. Egyelőre DVD-ről fut.
A diktafonomat fel sem ismeri (Olympus VN-4100PC), az mp3-lejátszómról nem hajlandó zenét lejátszani (VLC-t telepítettem), nem tudom, ez változna-e, ha teljesen feltelepíteném, nem DVD-ről menne.
Egyébként sok dolgot azonnal megtaláltam és a kinézete is tetszetős. A Vibert is sikerrel telepítettem rá!
Viszont lecseréltem a háttérképet, nem tetszett, ezután letöltöttem egy témát ami tetszik és nem sikerül átállítani. Lehet, hogy fordítva kellett volna. Eltávolítani nem tudom a háttérképet, inaktív a piros X. Ez még mindig lehet a DVD-ről való működés miatt...?A Writer angolul jelenik meg, a net félig angol, félig magyar... jó lenne a Writer is magyarul, mert elboldogulok az angollal, de mégiscsak kényelmesebb az anyanyelvemen. Be lehet állítani magyarra...?
Nem mondom, hogy szerelem első látásra, de sokkal jobb, mint vártam. Még jöhetek kérdésekkel ?
"Élek... vagy csak álmodom?"
-
nagyúr
-
lumpy82
csendes tag
Cat /etc/fstab
/dev/hda / ext ro,auto 11
/dev/ram1 /dev defaults 00
/dev/ram2 /var defaults 00
/dev/ram3 /home/user1/data defaults 00
/dev/fd0 /mnt/floppy
/dev/hdc /mnt/cdrom
/dev/proc /proc
Cat /etc/mtab
dev/root/ ext2 ro 00
proc/proc /proc rw 00
dev/ram1 /dev ext2 rw 00
dev/ram2 /dev ext2 rw 00
dev/ram3 /home/user1/data ext2 rw 00user1 a felhasználó akinek a jelszavát szeretném módosítani.
lionhearted: köszi az infót
és mindenkinek aki segíteni próbál[ Szerkesztve ]
-
lumpy82
csendes tag
Na felmentem a géphez megnéztem fstab benne van az /etc -ben.
mtab-ot nem néztem
Indításkor vettem észre:
VFS: mounted root ext2 filesytem (read-only)ls -al /etc/passwd
-rw -r--r--ls -al /usr/bin/passwd
-rws-xr-xJa és van az /etc-ben egy "passwd-" fájl is annak meg csak -rw------- az attribútuma.
Új felhasználót sem tudok felvenni, Ftp szerverre sem
-
sepsi0
őstag
Az a baj, hogy igazán most fogok ismerkedni a linuxal...
"indítasz egy live linuxot. Letöltöd a megfelelő architectúrára való testdisket, kibontod a tgz-t, a testdisk_static fájlt felmásolod egy másik pendrivera, a live linuxban bemásolod a homeba a testdisk_static binary-t, futtatási jogokat adsz"
testdisk_static felmásolva penre, home könyvtárba bemásolva testdisk_static (testdisk_static binary-t ez nem ugyanaz?) ennyi eddig a többihez kuka vagyok sajnos...
Tudnál privátban segíteni? Asszony megől! -
ChuckyOsb
aktív tag
Valaki leírná nekem szájba rágósan, hogy kell telepíteni, ezt a free programot, mert nem megy még ez a típusú csomag telepítés. Ubuntu 10.10-et használok.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- PC játékok - árak megegyezés alapján
- Forza Horizon 4 Ultimate Edition -t keresek PC-re
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest