- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- PHP programozás
- Fedora Linux
- Windows 11
- OpenMediaVault
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
Aktív témák
-
[CM]Crusher
senior tag
Még este írtam nekik mail-t, megnéztem most ládikám, és ez állt benne:
"Sajnos elfogyott már. Egyik áruházunkban sincs.
Üdvözlettel Electroworld Áruház Ügyfélszolgálata"
-
gex75
tag
válasz
[CM]Crusher #46 üzenetére
hivd fel őket, hátha van még nekik.
-
[CM]Crusher
senior tag
Ha ez tényleg így van, valaki nagyon szerencsés volt.
-
gex75
tag
válasz
[CM]Crusher #44 üzenetére
Egyetlen darab volt csak ilyen áron - én úgy tudom.
-
ZooLee
senior tag
Most már hozzám is lehet jönni
Marha jó, imádom
Amúgy égtelen mázlim volt: Bóklásztam az elektro worldben, és ki volt rakva 27 bruttóért 56-60 helyett...Z.
-
gex75
tag
Akinek van ideje eljönni hozzám, annak megmutatom hogy mit tud a DNS-323.
Lehet ám kérdezni is.VII. Rákóczi u. 70-72 R70 Irodaház
I. emelet / D-Link Mo. -
ZooLee
senior tag
Sziasztok,
Én is ezt a témát bújom kb. két hete, sok mindennek utánanéztem. Pár dolog, amire szerintem érdemes figyelni, mielőtt megveszel egy NAS egységet
- Pár egység (pl. a NetGear cuccok, vagy ez a LinkSys is) nem tud "rendes" hálózati protokollal kiszolgálni (pl. CIFS/SMB vagy NFS) ami miatt sokkal nehezebb a kezelése (nem mappelheted fel egy hálózati meghajtóként, csak FTP-n vagy HTTP-n kezelheted, esetleg külön saját illesztőprogram kell hozzá (pl. NetGear) Ez elsősorban azoknak fontos, akik nem windows környezetben használják (pl. Én Mac-hez és Windowshoz akarom használni, de érdemes figyelni erre linuxosoknak is, mert szeretik ezt nem dokumentálni!)
- Az olcsóbb házaknál gyakran hiányzik a rendes processzor és/vagy memória. (Ilyen pl. a Thecus N299 ami egy marha jó árú kis ház, de a tesztek alapján hiába van benne gigabites hálókártya, a processzora nem tudja kiszolgálni a hálókártyát még a 100Mbittel sem!) Netes teszteket olvasni mindig jó...)
- Másik sarokpont lehet, hogy bizonyos házak (pl. a Thecus N299 vagy a MacPower Taurus LAN ) nem támogatják a spindown-t, ami azért nem egy jó pont lévén a sima SATA vinyók nem éppen 7/24/365-re készültek. Én emiatt dobtam ezeket (pedig a Taurus marha jól néz ki...)
Szóval eddig nekem is a DNS-323 a befutó lévén tudja az alapfunkciókat, jó processzorral szerelt, médiaszerver funkciói vannak, stb. ráadásul linux fut rajta, ergo bővíthető a szolgáltatáskészlete. Bár itt is kell vigyázni a RAID kezelésnél, de ár/teljesítmény viszonylatban pillanatnyilag ez tűnik a legjobbnak. (NewEgg Review-k)
Üdv, Z.
-
tander
csendes tag
Helló!
Én SOHO célra használnám a DNS323-at, ezért érdekelne olyan titkosítás, ami megakadályozza az adatok olvasását a vinyok "elemelése" esetén.
Előre is kösz a segítséget! -
gex75
tag
válasz
próbakocka #36 üzenetére
Nem szükséges.
Ha nem csinálsz felhasználókat/csoportokat akkor bérki elérheti a hálózaton.Árak : Sajnos nem én szabom az árakat
Ahogy láttam csináltak hozzá magyar felületet is
itt : http://tomi.belcom.hu/dns323/ -
-
zedii
aktív tag
üdv, akárhogy is nézem nemigen akar lejjebb menni ezeknek az ára. tud valaki egy ilyesmi tudásu dolgot (pl DNS-323 d-link) 50ezer alatt?? mert ez kicsit még sok, így merevlemez nélkül.
-
gex75
tag
válasz
[CM]Crusher #28 üzenetére
nem
csak az ext2 particiokat kezeli és szereti maga létrehozni ezt, illetve formázni a
lemezeket. -
gex75
tag
válasz
[CM]Crusher #26 üzenetére
Nem tudom hogy adsl-nél ip váltáskor mit csinál, nálam a kábeles neten müködik - ha kihuzom a kábelt és egy óra mulva visszadugom - folytatja.
A dns-en nem tudsz particionálni - csak a teljes HDD-ket kezeli - az Incoming könyvtárat viszont természetesen át tudod állítani.
-
[CM]Crusher
senior tag
Olvastam a PDF-ben, hogy a letőltött fájlok az mldonkey/incoming mappába kerűl. Azt meglehet csinálni, hogy pl ketté particionálom a merevlemezt, csinálok egy 50mb-t amire megy mondjuk az mldonkey stb és a maradékra meg a torrent tőltődik, vagyis én adom meg hogy melyik partícióra, melyik mappába tőltsön le/fel? Vagy az az incoming mappa alapértelmezett és nem megváltoztatható?
-
[CM]Crusher
senior tag
Az jutott még eszembe, hogy az mldonkey képes-e arra, hogy ADSL kapcsolat esetén, IP váltáskor, tudja-e folytatni a le/feltöltést, mert pc-s windowsos torrent progik esetében régebben volt amelyik nem tudta, most már a friss verziók mind folytatják pár másodperc múlva, csak az mldonkey-t nem tudom, hogy képes-e, és nem-e áll meg IP váltáskor.
-
gex75
tag
Mennyire van hangja : van benne egy venti de gyakorlatilag nulla a hangja - tudod szabályozni a fordulatszámot 2000-6000 között
Mennyire melegszik : 2 darab 400-as samsung van benne - raid1-ben, két hete megy folyamatosan a polcomon - most 45 fok van benne
Sebesség : 100-as hálózaton total commander szerint 9000-13000 kbyte/s
linkek :
wiki.dns323.info - Wiki, forum stb - angol
http://tomi.belcom.hu/dns323/ - torrentezés, webszerver, stb...
-
zedii
aktív tag
üdv, teljesen láma vagyok a kérdésben őszintén szolva most láttam ezt eloszor, és igen tettszetős! valamiért -és itt nyílván a cisco cucc miatt- mindenki a linksyst starolja, viszont a Dlink 323 [link]
endem teljességgel meggyőz. persze a másikról elég kevéske infót találtam.
Dlinkről: -mennyire van hangja? és mennyire melegszik benne a lemez? van errő linfó valakinekilletve mekkora sebességet lehet ott elérnem ,ha távolról felmegle kellene töltögetnem?
sorry, ha tök laikusokat kérdezek, de érdekelne. szívesen olvasnék utánna is ha tud valaki vlmi használható linket. -
gex75
tag
válasz
[CM]Crusher #15 üzenetére
50 körül láttam én is a legolcsóbban.
www.compmark.hu -
gex75
tag
válasz
[CM]Crusher #16 üzenetére
ext2 rendszert használ.
-
[CM]Crusher
senior tag
Eszközön milyen fájlrendszert érdemes használni a letöltések mellett? Gondolom FAT, hogy ha át akarom húzni windowsos gépre, akkor ne legyen semmi galiba.
-
gex75
tag
válasz
[CM]Crusher #13 üzenetére
Igen, biztos. Mondjuk még nem láttam a neten olya nas200-at amit futott volna...
Viszont amit lehet róla olvasni az, hogy a teljesítménye kegyetlen gyatrahttp://www.smallnetbuilder.com/content/view/30127/75/
-
gex75
tag
válasz
[CM]Crusher #11 üzenetére
Igen, mldonkey fut rajta.
Telepitése igen egyszerű, le kell tölteni egy rar csomagot a netről - azt kicsomagolni és
a file-okat/könyvtárakat felmásolni a dns-323-ra. Utána újrainditani és kész.
DNS-en fut az mldonkey, vezérelni meg lehet pl. a sancho gui-val távolról. -
[CM]Crusher
senior tag
Jól hangzik!
Utánaolvasgattam, gondolom az mldonkey progival tudja a torrentezést. Vagy talán tévedek? Érdekelnének mindenképp a megoldások, amivel meglehet csinálni, hogy működjön rendesen a torrentezés. Egy leírást szívesen elfogadnék, firmware esetleges frissítésről, szoftver telepítésről stb
-
gex75
tag
válasz
[CM]Crusher #9 üzenetére
Tud.
-
gex75
tag
válasz
[CM]Crusher #5 üzenetére
DNS-323
4 hónapja csak ezzel töltöm a torrentjeim. -
neduddki
nagyúr
válasz
[CM]Crusher #5 üzenetére
HI!
Hatha van esejj ra, akkor ennel lehet, hogy elobb utobb szuletik ra vmi:- )
Amugy lehet hog mrom a hagyomanayaim es benevene egy iijenbe nemi nemu arcsokkenes utan, mongyuk nalm a brazil tancika a lenyeg:- )
udv
neduddki
mod: nedda alfa:
LINKSYS NAS Netw. Storage System LNAS200
es mar be is araztak:- )))
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
válasz
[CM]Crusher #5 üzenetére
Soha nem volt még dolgom torrenttel, fogalmam sincs hogyan működik a dolog.
-
[CM]Crusher
senior tag
Köszönöm a linket!
Esetleg nem tudsz, vagy tud valaki egy olyan hasonló hálózatra köthető eszközt, ami mint egy kis le/fel tőltő szerverként üzemelne? Mert ha pl ez tudna torrentet kezelni, akkor nem kellene egy sz. gépet áldozni ilyen célokra.
-
Bash
őstag
válasz
[CM]Crusher #3 üzenetére
Valóban, a termék leírásában nem volt szó semmilyen letöltésről, a használati útmutatóban viszont benne van. Módosított firmware-t itt érdemes keresgélni: [link].
-
[CM]Crusher
senior tag
Gyári leírásában is benne van, hogy a beépített download manager-el be lehet állítani különféle taskokat neki. Ezek a folyamatok lehetnek FTP-s és HTTP-s elérésű linkek/letöltési helyek. Van az Asus WL-700GE, ott is lehetett alapbol letőlteni és ott gyári torrent letöltés is volt. És egy moddolt firmware segítségével lecserélhető volt a gyári ''gagyi'' download manager. Remélem ehhez is lesz egy moddolt firmware mely tud torrentezni, vagy esélytelen?
-
Bash
őstag
válasz
[CM]Crusher #1 üzenetére
Kizártnak tartom. Szerintem elég egyértelmű, hogy nem képes semmilyen ftp-s és http-s letöltésre sem, egyszerűen csak beállítható, hogy a rajta tárolt fájlok és mappák ftp-n és/vagy http-n keresztül nyilvánosan/jelszóval védve elérhetőek legyenek bárhonnan.
-
[CM]Crusher
senior tag
Sziasztok! Nem igazán találok erről a termékről részletes leírást. Pontosabban, hogy pl képes e ftp és htp-s letöltések mellett torrent le/feltöltésére. Esetleg ha volna valakinek ilyen eszköze, tapasztalatot, véleményt szívesen olvasnék róla.
Linksys NAS200 Network Storage System with 2 Bays
[link]
Aktív témák
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fujifilm X
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest