Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DQ
tag
Miért kellene fizikai gomb?
Így, ahogy van, beállítástól függően rezeg, ha megnyomod, így érzed is, hogy lapoztál.
Így, ahogy van, állítható a szükséges nyomás erőssége is.
Így, ahogy van, 1-2 havonta egyszer bátran lespriccelem (nincs rés a fizikai gomb mellett, így nem szivárog be semmi), hogy letakarítsam a maszatot (por, s ujjlenyomat a gombok körül) a felületről.
Fizikai gombok esetén, ez egyik sem lenne lehetséges.
Nekem ez (is) tetszik benne...
És hogy nem világít? A fizikai gomb sem szokott világítani... Eddig mindig megtaláltam, ha lapoznom kellett. :-)
Próbálj ki egyet!
Ez, ha sikerül jó áron hozzájutni, nagyon jó vétel! Mondom ezt úgy, hogy az oasis az ára miatt számomra soha nem fog a baráti kategóriába kerülni, a pw3 nem volt a kezemben (de a kijelző ue., tehát nekem is megfelelt volna), míg a pw2 meg nem győzött meg annó, amikor pár éve a kezembe került abból 2 példány is.
Én akkor fogom a voyage-t lecserélni, ha kijönnek egy 7", vagy max. 8"-ossal, és ~50e körül hozzá lehet(ne) jutni (gondolom a méret és ez az ár is csak álom :-)). Többet nem ér meg - számomra... -
Degeczi
nagyúr
A logika hagyján, de pl. a Kindle 4 az Amazon szerint "4. generációs", míg a tökugyanaz, csak fekete kávával szerelt "frissítés"-t már "5. generációs"-nak sorolja be = innentől kezdve értelmét vesztette a kifejezés...
Ha vmi egyértelmű típusszámot adtak volna ("Kindle 5200") az egyértelmű lenne - de a "PW3" is az, mindegy hányadik "generáció"-t említ az Amazon.
Ugyanakkor pl. a "PW2" már nem teljesen az, mert eredetileg 2 GB háttértárral jött ki, az életciklusa végén pedig már 4 GB-al szerelték, de bármilyen "generáció"-s megkülönböztetés nélkül...
Egyébként persze érthető, mert egy típusváltás után nekik a rengeteg régi változatot is el kell adniuk, ezért számukra szerencsésebb, ha nincs ilyen egyértelmű megkülönböztetés, reklamálnia sincs miért az ügyfélnek: megkapta a megrendelt Kindle-jét, arra ráfér "1000-nél is több könyv" (szándékosan csak ennyit állít a hivatalos specifikáció) - az pedig mindkét változattal teljesül...
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #19196 üzenetére
Hát szerintem illett volna a magyar boltoknak is az Amazon által kitalált nemzetközi generációszámozáshoz alkalmazkodni. Azt most tegyük félre, hogy nincs benne logika. A generációszám hivatkozási alap. Azaz én úgy vélem, hogy nem az a lényeg, hogy sorban legyen a számozás, hanem hogy egy bizonyos szám és név alapján egyértelműen meghatározható legyen, hogy milyen készülékről van szó.
Ennyi erővel anno a Nokiák számozása is baromság volt, meg amikor még 4 jegyű számokkal dobálóztak, kihagyták belőle a 4xxx számokat ki tudja milyen okból meg egy csomó telefonnak ugyanazt a 4 számjegyet adták, mint ami x évvel ezelőtt volt, csak kapott a számozás egy classic végződést is.
Sőt akkor a buszok, villamosok járatszámozását is idevehetnénk, abban sincs semmi logika.
1949-ben indult a 70-es trolibuszvonal megnyitásával, amely Sztálin 70. születésnapja alkalmából kapta a számát.
Akkor annak is 1-essel kellett volna indulnia a logika szerint. Meg miért nincs 1-es busz? Az egy dolog, hogy volt, de most már nincs, tehát megborították a logikai sorrendet.
-
Gabás
addikt
válasz jambiyya #19192 üzenetére
PW3, ha biztosra akarsz menni, a sorozatszámából megtudod
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Most kaptam egy paperwhite-ot. Dobozán a mediamarktos címkén az áll "2015", viszont az amazon fiókon meg 7th generationt emleget. 300ppi, wifi, 4GB, ennyi...
Mi a tuti módja hogy megtudjam, miféle készülék ez?
Azt látom, hogy a réginél újabb/szebb/jobb, az egy...hát azt se tudom milyen basszus, semmi felirat...Köszi.
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában hallott valaki valamilyen hírt pletykát a Kindle-ök háza tályáról?
Régóta nagy a csend, várnék már valami újjat a Voyage vonalban. Már gondolkodok a vásárlásán egy ideje, de mivel már két éves, nem merek belevágni, hátha jön már végre valami újdonság!Jön még boardosra lavina! :D
-
Balinov
titán
erdekes ez a fajta szemelet amazontol. en ireknel vagyok, ugye .ie-s amazon bolt nincs, .co.uk-stol rendelem a cuccokat (felteve ha .de-rol nem olcsobb + pk ellenere is).
De a nyavalyas ide semilyen Kindle termeket sem szallit, se Fire tabokat ,se fire sticket, semmit. Gyanitom, hogy azert mert par itteni kereskedovel (tipikusan UK tulajdonu) van szerzodese.
Meg jo,hogy az itteni posta ajanl UK postai cim szolgaltatas, ahova meg ingyen masnapra ott van a cucc, amit 2-3 napon belul 3.50€-ert athoznak es a helyi postan siman at tudom venni
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
alexw801
senior tag
Ezek szerint az un. "nepperek" hiánypótló szerepet töltenek be.
De ki akadályozza meg, hogy bárki utánozza beszerzési módjukat?Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
alexw801
senior tag
27% áfa neked van.
Nekem a kolléga vette kiküldetés során német MM-ben 120 EUR kp.-ért, reklámosan. (Német multinál dolgozom.)
Semmi áfa ügy, semmi posta ktg.
Nem szoktam baromságokat írni.
De nagyon eltér a gondolkodásmódom az átlagtól.
Az Amazont drágállom, esetleg fiam Angliából vehet ottani címére ezt-azt.
Pl. a Yi 4K az Amazonnál bátor áron virít, én egy repedt példányt vettem itthon egy GoPro hívő kollégától jelentős engedménnyel, nekem szuper módon működik.
De az azóta vett EKEN H8 Pro talán még ütősebb 4K videókat készít. Még olcsóbban.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
Sakab
senior tag
Akkor összefoglalva...sehonnan se tudok olcsobban most PW3at rendelni mint 40e (szallitàs vam mindennel együtt) igy itthoni neppertől kell megvennem 38 ért, ennél olcsóbban nem tudok hozzá jutni. Nagyvalószínűséggel a nepperek is szemelyesen a nemet osztrak saturnbol hozzák be és így van rajta hasznuk.
-
-
cocka
veterán
válasz alexw801 #19173 üzenetére
Baromságokat ne írjál azért. Vám valóban nincs, de ÁFA van. Méghozzá 27%.
A német Amazonon néha le van akciózva és 20 euróval kevesebbe kerül. Az eredeti ára 139.99 euró, ami tartalmazza a német 19%-os áfát is.
Amikor viszont kiválasztod, hogy Magyarországra jöjjön, akkor ezt a 19%-ot lecsípi az árból, utána pedig hozzáadja a magyar 27%-ot. Ez annak a nem túl régi jogszabálynak köszönhető, miszerint EU-n belüli netes vásárlásnál a vevő országában kell az ÁFÁt megfizetni.
A postaköltség meg a mellékelt amazonos díjszabásból egyszerűen kideríthetetlen. Ha elkattingatod a vásárlást a pay vagy bezahlen részig, akkor azt is megtudhatod, hogy konkrétan mennyi a postaköltség.
-
alexw801
senior tag
Anglia még EU, sem vám, sem áfa nincs.
De a postáztatás pénzben kerül.
Ezért érdemes Ausztriában vagy Németországban a MédiaMarktban vagy Saturnban ismerős útján megvenni, ha árulják még. 120 EUR volt régebben az ára.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, szeretnék rendelni egy pw3-at. Elolvastam az első hszt, de nem kaptam rá pontos választ arra, h jelenleg honnan és mennyiért tudnék rendelni vámmal futárral együtt?Az angol amazonon 110font-ba van jelenleg fent ami 35e körül van, de erre a vám ill a futár mennyi lenne? Hol lenne érdemes megrendelni usa v anglia?vagy ne kinlódjak vele és vegyem meg valami itthoni neppertől 38-40be?Vagu ha esetleg lenne valakinek használtba eladó irjon már rám egy privit. Köszi előre is.
-
-
Balinov
titán
Koszi a gyors valaszt. valszeg sajat hulyeseg, mindig laptoptaskaban hordtam, csak a szivacsozott megadta magat es ami helyette van bor, az nem vedi annyira a cuccot a kocsiban a razkodastaol.
SZerencsere van egy szinten hasznalt KIndle4-em is (ugyanattol a kollegatol ). Most toltom, aztan migralom ra a konyveket.
Ha esetleg meg is ugy dontok, hogy kb 20€-t bealdozok aftermarket kijelzore, akkor mekkora mutatvany kicserelni? Ifixit-es leirast neztem, nem tunik tul komplikaltnak.
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
Sracok, van egy Kindle Kindle Keyboard, Wi-Fi-em, amit hasznaltan vettem egyik kollegamtol ugy egy eve.
Ma reggel kivettem a laptoptaskabol, slide to unlock erre egy ilyen kijelzo hiba fogadott.
Lehet ezzel kezdeni valamit (long press pwr volt, nem segitett). Szerintem beszart valamiert (lehet egy erosebb behatas) az e-ink.
gyorsan korbeneztem ebay-en, Tipikusan 20$ koruli aron vannak, van esetleg olcsobban vagy ennyi es torodjek bele? A KIndle maga 20€ volt, szoval valszeg gazdasagi totalkarral nezek szembe?
Barmi tipp, javaslat?
Bali
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
GrandS
senior tag
Lejárt a szerkesztés, bocs.
Mi a különbség a MOBI és az ORIGINAL_MOBI között?
-
Degeczi
nagyúr
válasz GrandS #19159 üzenetére
Talán új típusú MOBI (bár olyat ki töltene föl Canadahun-ra), azt azt hiszem, tényleg nem szereti. A kimeneti típusnál lehet "Both"-ra állítani a típust, h benne legyen mindkét fajta a konténerben.
De ha USB-n keresztül másolod föl, akkor valóban sokkal egyszerűbb az AZW3 formátum használata (már a CH-ról letölteni is mindig azt érdemes, mert gyakran szebben formázottak, vagy a feltételes elválasztás is bennük van néha)
-
GrandS
senior tag
A feleségem Kindle 4-esére akartam Calibre-val másolni könyveket, fel is mentek, de nagyon soknál a következő üzenet jön megnyitáskor:
The selected item could not be opened. If you purchased from Amazon, delete this item and redownload it from Archived items available in Home.Ez valami DRM probléma?
Eddig nem volt ilyen gond vele.[ Szerkesztve ]
-
DQ
tag
Érdekel valakit 6e Ft-ért (+posta, vagy személyes átvétel) egy felbontott, de új voyage origami tok?
[Forefront origami for voyage]
[amazon.de link]
Nekem nem tetszik, ezért adom el... :-( -
cocka
veterán
5.8.5 Valahogy éreztem, hogy mostanában lesz valami.
Library View Improvement: Books that were manually loaded to your device will now appear in both the All and Downloaded library views.
Na végre valahára. Viszont ez megint picit baromság, mert ha a terminológiát nem változtatták volna meg, akkor teljesen egyértelműek lennének a korábbi elnevezések is, such as Cloud and Device. Nyilván ami megvolt amúgy is a Kindle Librarydben, azt mindkét helyen elérhetted, amit meg csak sideloadoltál, az értelemszerűen csak a Device résznél jelent meg.
-
Tomio65
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni!
Kb 2 éve a feleségem megörökölt egy Ausztriában vásárolt 2GB-os kindle pw-t (fw:5.4.5.1) ami mostanáig tökéletesen működött. Kb 1 hete nem működik rajta az érintőképernyő. Minden jó rajta, megy a világítás, számítógép látja. Letöröltem calibrével a könyveket róla, hard resetet csináltam de az érintésre nem reagál. Mielőtt szétkapnám, érdeklődnék, hogy van valamilyen mód lecsekkolni, hogy az érintőképernyő miért nem mükszik ? Szoftver vagy a hardver hibás.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #19149 üzenetére
Aha hát van egy hubom, ami tölteni is tud.. Az egész hub tápja 3300 mA-es és van rajta 2 db 2.4 A-es töltőport. Mondjuk az vicces lehet, ha tényleg találsz két olyan eszközt, ami igényli is 2-2 ampert, akkor a 3.3 gondolom én kevés lesz.
Viszont most néztem, hogy tuti van benne valami feszkó szabályozás is, mert 12 V-os a tápja. Ugyanakkor van rajta 9 usb port.
Azaz 12 V és 3300 mA egyenáram, ez jön a kimenetéről.
-
Degeczi
nagyúr
A töltésvezérlés mindig az adott készülékban van!
(legyen az egy telefon, táblagép, e-book olvasó)A fali adapter pusztán áramforrás, aminek van egy maximális terhelhetősége, amennyit le tud adni, ha a rácsatlakoztatott eszköz igényel annyit.
A Kindle Keyboard 3 pedig max. 850 mA-t vesz föl - akkor is, ha 10A leadására képes tápra kötöd rá... Tehát egy régi, csak 500 mA-re képes USB portnál (régen ennyi volt az előírás) valamivel gyorsabb lesz a töltés 2A-es áramforrással, de csak a 850/500 hányadossal.
(a merülés viszont ennyitől nem változik)
Az újabb Kindle típusok pedig eleve nem vesznek föl többet 500 mA-nál, így azokat tökmindegy, milyen tápra kötöd (csak persze tudjon min. ennyit)
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #19143 üzenetére
Most ez nem kifejezetten Kindle téma, de azért érdekelne:
Tényleg hamarabb feltöltődik a készülék, ha mondjuk egy 2.4 A-es foglalatra dugod?Nem megy tönkre hamarabb az akku, ha mindig nagyobb áramerősségű portra van dugva? Meg gondolom, ha gyorsabban feltöltődik, gyorsabban le is merül.
-
extraktor
tag
Köszönöm megpróbálom akkor falin tölteni, aztán holnap rámérek az akksira, akkor aztán megnézem az usb csatit is. Ha akksi, ebayen nem sokba kerül.
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #19142 üzenetére
Na ja, előfordul olyan is, h a számítógépen nem tud eleget leadni egy USB port
(a K3 pedig még föl tudott venni 850 mA-t is, nem csak 500-at, mint az újabbak. Számítógépen előfordulhat, h erre sokall be egy gyengébb USB kivezetés: különösen az előlapiak) -
extraktor
tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni, vettem használtam egy Kindle 3-t, tegnap óta nem veszi fel a töltést, csak kb 10 mp-ig világít narancssárgán, aztán semmi. Egyszer a gép felismerte, azóta nem, hiába tartom 30 mp-ig a bekapcsológombot, az akksit is kivettem már...
Vegyek bele másik akksit, vagy USB port lehet rossz?
-
Degeczi
nagyúr
válasz LittleBiG007 #19132 üzenetére
A konkrét "Page Flip" már egy új feature, idén nyáron jelent meg, azt hiszem vmelyik 5.8.x firmware-ben (nem frissítettem, maradtam 5.6.x-en) - de ehhez nem is kell!
Alapban, évekkel ezelőtti firmware-ben is már ott van a fejezetugrás: alulról fölfelé simítasz (pont fordítva, mint Androidos telefonon az értesítéseket lenyitni), erre megjelenik az oldal kicsinyített képe, mellette pedig ott vannak a fejezetugró nyilak...
-
LittleBiG007
aktív tag
jobb nyíl = ugrás következő fejezetre
bal nyíl = ugrás a megelőző fejezetre
Na ez az, ami szintén nem érhető el paperwhite-on. Ha fejezetet akarsz ugrani, kénytelen vagy a go to-nál a konkrét címhez ugrani, ami terjedelmesebb művek esetén sajnos görgetéssel is jár.Helyreigazítás:A Kindle Page Flip opciónál van lehetőséged fejezetet ugrani. Meg kell érinteni a felső részt, előugrik a menü, az alsó részen pedig megjelenik egy lap ikon. Ezt megérintve lehet könnyen navigálni a könyvben: csúszkával változtatni a pozíciót, a mellette lévő nyilakkal pedig fejezetenként lehet haladni előre vagy vissza.
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
asuspc96
őstag
Helló!
Létezik a neten valami jó leírás, hogy hogyan kell hatékonyan pdf/doc-ból használható ebook formátumot varázsolni, ami még igényesen is néz ki a könyvolvasón ?
ABBYY FineReader-t szoktam használni a beolvasásra, aztán ezt formázgatom wordbe, de reményvesztettnek látszik az ügy, elég hosszadalmas számomraVagy az Amazonnak van ilyen ingyenes szolgáltatása ?
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz caindwan #19127 üzenetére
Ez ugye fel van telepítve?
Plusz ha ezután is lassú, akkor ne csak sima restartot nyomj, hanem hard restartot vagy minek hívják azt. Lényeg, hogy aktív állapotban (értsd bekapcsolva csak ez hülyén hangzik, mert egy epapírt nem lehet kikapcsolni csak vagy mutat valamit vagy nem, nem véletlen hogy a menüpont neve is annyi, hogy screen off) nyomva tartod vagy 30-40 mpig azt az egy szál gombot, ami van a készüléken. Ekkor teljesen újra fog indulni.
-
caindwan
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a Kindle 6-om elkezdett lassulni. Ezzel azt értem, hogy a lapozást és az egész "reakcióidőt" néha másodpercekben mérhető. Sokszor azt is eljátsza, hogy lapozáskor, ha előre szeretnék menni akkor visszafele megy, vagy fordítva. Próbáltam egy restartot, ami rövid időre meg is oldotta, de egy-két óra után újra elkezdte csinálni. ~40 könyv lehet a készüléken. Mi lehet a baja és mivel tudnám kezelni?
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #19125 üzenetére
Ez sajnos forgalmazási sajátosság, nem feltétlenül az Amazon sara.
De az még a fenti módszerrel kikerülhető, szóval azt el tudom fogadni.
DE! Biztos hülye vagyok, de én azt se értem, hogy hogy lehet szerzői jogokra hivatkozva amerikaiaknak elérhetővé, míg európaiaknak elérhetetlenné tenni egy könyvet. A szerzői jog nem a szerzőhöz kapcsolódik? Mit érdekli a szerzőt, hogy végül is melyik országban lakik az olvasó, ha fizet a könyvért?
-
Degeczi
nagyúr
Pontosan ez volt a helyzet: pl. hirdettek vmi "$1-ért két e-könyvet" vagy hasonló saját akciót - de amikor beléptem, nekem már db-ja $4-5 körül lett volna, mert USA-n kívül más ár volt érvényes...
Ez sajnos forgalmazási sajátosság, nem feltétlenül az Amazon sara.Akkoriban (ennek már pár éve) néha hirdettek mást is, kozmetikumokat. Akkor lekapcsoltattam, azóta nem tudom, mik szoktak lenni - de logikus, h külső cégekkel is kapcsolatban legyenek, akár az olvasott tartalmak alapján célzottan is.
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #19122 üzenetére
Fura nekem ez, mert azt gondolná az ember, hogy a hirdetések ebookokat reklámoznak. Azok elérhetősége meg elvileg nem akadály a felhasználó számára. Más kérdés, hogy ugye az Amazon mindenféle szerzői jogi okokra hivatkozva magyar accounttal egy rakat könyvet nem tesz elérhetővé. De ha tegyük fel ez nem lenne és csak ebookokat reklámozna még csak az sem lehetne hivatkozási alap, hogy nem te vagy a célcsoport.
De ha mondjuk nem ebookot reklámoz, hanem a mittomén hanyadik amerikai könyvhetet (ha van ilyen) vagy egyéb fizikai valójában létező könyvekkel kapcsolatos rendezvényt, amire esetleg meghív, akkor teljesen érthető, hogy nem kívánsz ilyeneket kapni.
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #19120 üzenetére
nincs miért pénzt kérniük, egyszer már megfizetted a teljes vételárat...
Hát mivel eleve nem is engedték, hogy reklámosat vegyek.
vki pár éve megpróbálta volna fizetős módon reklámtalanítani, de a support váratlanul azt mondta neki, h a policy szerint magyarországi tulajra ilyet nem terhelhetnek - és ingyen megcsinálta.
Az szép. De akkor ez megintcsak egy kiskapu, mert akkor ennyi erővel bármelyik amerikai fogja magát, beregisztrál egy magyar címet, megírja a chaten, hogy mizujs és spórolt 22 dollárt.
Ez ugyanúgy ugye fordítva is működik, hogy ugye ha neked amerikai accountod is van, akkor ott érdemesebb egy rahedli könyvet megvenni, mert olcsóbb, utána beregeled egy másik eszközöd (ha van) és sideloadolod ugyanazt a magyar accountodba. Kész. Spóroltál ott is pár dollárt.
-
Degeczi
nagyúr
Mert nem vagyunk célterület: ide maga az Amazon csak reklám nélkülit küld, és eleve nem is ide irányzottak a hirdetések sem (pl. én is erre hivatkoztam a chatben, h szépek a hirdetések - de konkrétan olyan akciókat ajánlott nekem többször is, ami innen el sem érhető, így pedig csak bosszúság)
Persze így sem lenne magától értetődő, h ingyen megtegyék - de örüljünk neki, h így van! -
zarew
senior tag
válasz Dottore #19119 üzenetére
Nekem ez pont nem logikus,hogy német címre kell bejelentkezni,hiszen nekik is olcsóbb a reklámos. Pont az a logikus,hogy saját címmel bejelentkezünk akkor ügye nem nekünk szól a reklám, mert magyar nyelvű könyvek nincsenek.
A csetes csaj azt mondta, hogy regiszráljuk át a német amazon alá a gépet, mert akkor megjelenik,nyilván a magyar cím hatására a reklámtalanítási funkció. Ez az átregisztrálás nem sikerült egyértelműen. Nem tudtam bevarázsolni a gerétek menűbe.
Persze nem értem miért is reklámtalanítja a kindle ingyen, hiszen akkor vegyél reklám nélkülit. Nem ez a logikus? Ez kicsit olyan, mintha vennék két fillérért egy telefont és aláírok 2 évet, majd később kérem töröljék az előfizetést,mert kínában akarom a telefont használni. -
Degeczi
nagyúr
Tehát eleve reklámmentes példányon bekapcsoltad a reklámokat - majd utána ingyen le tudtad kapcsolni? Nyilvánvaló, hiszen nincs miért pénzt kérniük, egyszer már megfizetted a teljes vételárat...
De USA-ban mindig ilyen nettó $20 körüil összeggel volt olcsóbb a KSO, ezt pedig érthető módon el is kérték a reklámtalanításkor.
Az egész "chat-tel ingyen reklámtalaníthatunk itteni példányt" onnan bukott ki, h vki pár éve megpróbálta volna fizetős módon reklámtalanítani, de a support váratlanul azt mondta neki, h a policy szerint magyarországi tulajra ilyet nem terhelhetnek - és ingyen megcsinálta. Az illető ezt megírta egy fórumon, és azóta rengetegen reklámtalanítottunk így, ingyen. Nem "mák": kimondottan ritka, h vkinek ne sikerüljön.
-
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
De az tök mindegy, hogy hol regisztrálod, mármint hogy .com, .de vagy .co.uk. Mivel az accountoddal bármelyik oldalon bejelentkezhetsz. A lényeg az, hogy kitalálsz egy kamu USA címet, amit beírsz elsődleges címként és a kindle store beállításainál, ahol a kártyaadatokat megadod ott beállítod országnak, hogy USA.
Utána az eszközeidnél beállítható, hogy akarsz-e reklámot vagy sem. A készülék pedig bármelyik accountba egyszerűen átregisztrálható, szóval igazából nem akadály ez.
-
-
cocka
veterán
A kéz alatt vettem dolognál mindig az a szívás, hogy ha előzetesen esetleg nem tájékozódtál róla, hogy a készülék regisztrálható-e amazon accountba, akkor ez így bukta. Akár a pénzt is visszakérhetnéd, mivel így gyakorlatilag nem is tudod igénybe venni az Amazon szolgáltatásait, még ha akarnád se.
Ha viszont regisztrálható és idegesítenek a reklámok, első körben egy amerikai accountot hoznék létre és oda regisztrálnám, mert ott chat nélkül egyszerűen kikapcsolhatóak a reklámok a beállításoknál.
-
zarew
senior tag
Tehát a rekl. hogyan lehet leszedni, ha nincs amazon acc-om, és kéz alatt vettem a gépet, német számlával?
-
Dottore
addikt
Nagyon szépen összeszedted, de ne ess abba a hibába, hogy ami szerinted nem kell az hülyeség. Mást ne mondjak ott a screensaver hack. Nekem egy kis állványon van az íróasztalon, kvázi mint digitális képkeret működik mikor nem használom és akkor már miért ne azt a képet nézzem ami jelent valamit számomra. Vagy a magyarítás. Anyám közel 60 éves, odaadtam neki a régi könyvolvasóm. Tudja kezelni, de sokkal könnyebb lett volna az ismerkedés, ha magyar nyelven kommunikálna. Persze ettől még eshetsz, de ez nagyban rontja a dicsérendő segítőkészséged.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Na akkor nézzük sorban.
Minden reklám eltüntetésre vonatkozó kérdés és kijelentés a KSO verziókkal kapcsolatban wareznak minősül, így ezek moderálva lesznek!
Hát persze, olyannyira wareznak minősül, hogy maga az Amazon biztosítja a ki-, illetve a bekapcsolás lehetőségét.
"mely 6”-os e-ink kijelzővel és beépített wifivel rendelkezik."
Nem mind. Pl. a DX biztosan nagyobb.
Csak az Amazontól rendelhető meg legálisan, teljeskörű garanciával Magyarországról.
Nem igaz. Németországból is megrendelhető vagy esetleg az Egyesült Királyságból, de ott drágább. A német ár ugyanaz, mint a többi más európai ár, szóval ha esetleg nem tudsz németül, de spanyolul, olaszul vagy franciául igen, ott is ugyanazt az árat fogod találni. Legalábbis amikor legutóbb néztem, akkor így volt. Ide értendő az euró miatt Írország is.
A jelenleg elérhető kindle verziók, és azok tényleges végső ára
Annyiban módosítanám, hogy nincs vám, áfa viszont van, ami 27% és automatikusan felszámolódik a végső árra. Nem is feltétlen kell megvenni a cuccot ahhoz, hogy megtudd mennyi a végleges ár, elég ha elkattingatod a vásárlást az utolsó előtti lapig (ahol az lesz hogy Pay in megfelelő deviza vagy Bezahlen stb..)
Az összes boltban árusított kindle KSO változat, és a garancia ügyintézés is sokkalta rosszabb.
Ha esetleg nem lenne egyértelmű a KSO a Kindle Special Offers (reklámok) rövidítése, ha jól sejtem. Egyébként az Amazon pedig csak REKLÁMMENTES verziót hajlandó Magyarországra küldeni!
Ezen oldalakról csak az adott országon belülre szállítanak kindle olvasót, Magyarországra nem!
Továbbá az európai Amazon boltok csak az adott országba szállítanak, Magyarországra csak az amazon.com szállít!
Mondom hogy nem igaz!
Árak:
Felesleges beírni, mivel változhatnak. Ha új termék jelenik meg a piacon annak az ára is oda kéne kerüljön. Felesleges. Aki látni akarja, hogy milyen Kindle típusok vannak, az egyszerűbb, ha itt utánanéz:
[link] Az áruk meg nyilván ott lesz az adott országhoz tartozó Amazon honlapon.
hiszen maga a vas sebessége korlátozott, és nem erre a célra lett tervezve
Hát az nem kifejezés, még a 3G nélküli wifis Keyboard modell is borzasztó lassú, (a Kindle Active Contentek aka programok viszont egész gyorsan futtathatók rajta) nemcsak processzor szinten, de szerintem még a wifiből is csak gés szabvány van benne.
A készüléken hangszóró is található mp3 lejátszáshoz.
Na ez is csak a Keyboardra igaz, az újabb modelleken már nincs hangszóró. Valami utólag megvásárolható eszközt rá lehet mókolni az újabbakra is, amivel esetleg képesek lejátszani a Text-to-speech támogatott könyveket is, de szerintem kár erre külön pénzt pazarolni.
Vásárlás menete:
Szerintem aki már van olyan szellemi szinten, hogy hajlandó akár ebookot is olvasni meg vásárolt már életében interneten, annak nem kell erről külön leírás.
A vásárlásról inkább csak annyit, hogy ha megrendeled bármelyik Amazon oldalról a cuccot és még nem vásároltál soha Amazonon, akkor majd ne lepődj meg azon, hogy az Amazon nem azonnal zárolja az összeget, hanem mittomén mennyi időt várnak (ha esetleg meggondolnád magad, hogy ne kelljen még refundolniuk sem és vissza tudd vonni egyből a vásárlást). Meg kb. 1-1.5 hét mire megjön, ha ül rajta egy sort a posta, akkor lehet akár 2 hét is.
Ha németből rendeled nem a UPS-től fog jönni, hanem a DHL veszi fel, ami Deutschlandban gyakorlatilag a Deutsche Post, így amikor beérkezik Ungarnba, átkerül a Magyar Postához. Ha esetleg nem érkezne meg időben, a postahivatalokban ne is próbálj meg utánaérdeklődni, hogy hol jár a csomagod, mivel nem fogják tudni. A csomagkezelő részleg, mintha egy totál másik cég lenne, csak ők fognak tudni segíteni. Ez vidéken x.y település Posta Feldolgozó Üzeme vagy Bp.-en a Nemzetközi Posta Kicserélő Központ. Elvileg az ő közvetlen telószámaikon tudsz érdeklődni csomagod hollétéről.Ezt töltsük ki, írjuk alá és küldjük vissza nekik
Ha EU-n belül rendelsz ilyenekre nem lesz szükség nyilván.
Mi van a dobozban?
Kinyitod és meglátod. Nyilván nem kavicsokat fognak benne küldeni annyi pénzért. Pláne hogy ha nem Marketplace-ről rendeled, hanem közvetlenül az Amazontól, mint eladótól.
mobi, prc, azw, txt és pdf.
Ez megint egy elavult infó. Mostaniakra már rámegy az azw3, kf8 és kfx is. Plusz a konverter progival akár docxet is leküldhetsz a Kindle-ödre. De még vannak speckó tankönyvformátumok ezek hallgatnak az azw4-re, amik lényegében egy másik formátumba beágyazott pdfek. Meg ugye vannak a Topaz könyvek, amik azw1 formátumúak. Az azw2 meg a Kindle Active Content, de erről egy kisregényt lehetne írni, de elöljáróban annyit, hogy természetesen a legújabb érintőképernyős modellekkel nem működnek. Mondjuk el se tudnék képzelni pl. egy sudokut érintőképernyővel, bár megcsinálták, de nem hinném, hogy a billentyűzetes verzió mellett osztatlan sikere volt.
Minden Kindle felhasználó rendelkezik egy Kindle mail címmel
Erről annyit, hogy saját gépen talán kevésbé indokolt ennek használata, mivel a csatolható fájlméret az email szolgáltatódtól függ. Viszont a Send to Kindle program 50 megáig képes küldeni. PDF esetén eldönthető, hogy akarod-e konvertáltatni vagy sem, minden más fájlformátum esetében, amit támogat automatikusan átalakít másolásvédett azw3-ra.
Meg aztán ha az accounthoz egynél több készüléket regisztrálsz, akkor a valami@kindle.com marad a korábban regisztrált címe, míg az újabbé valami ilyesmi lesz: valami_76@kindle.com.valami@free.kindle.com, minden más megegyezik a wifi verziónál leírtakkal.
Ez az aldomain valószínűleg már rég nem létezik, szóval ...
A jailbreakről annyit, hogy már szerintem linkeltem fentebb, nyilván az ottani infók az aktuálisak.
Screensaver hack Ez kurva nagy LOL, aki inkább olvasni szeret, az miért akarná mókolni a screensaverképeket?
A hozzászólásokból úgy tűnik, hogy szvsz eleddig én töltöttem a legtöbb Kindle Active Contentet a Keyboardomhoz és meg is kaptam már, hogy DE HÁT A KINDLE AZ OLVASÁSRA VALÓ! Még egy-két játékot, interaktív sztorit érdemesebb is kipróbálni itt, mint tableten. Míg mondjuk egy screensaver változtatás nem tudom mennyivel értelmesebb, mint játszani a Kindle-ön.
Magyar ékezetes billentyű hack -> újaknál felesleges. Nekem pedig még a Keyboardom jailbreakelése sem működött, mert kiírta, hogy found another jailbreak. Ha bemásoltam a törlő bint majd restart és felraktam volna bármelyik jailbreak telepítő bint, mindig az volt a válasz, hogy found another one. Szóval ezt nem tudtam kipróbálni, mert a konkrét ékezetes hack fájlnak nem volt hatása.
A font hacket kipróbáltam, mármint ami az egész felületnek a fontjait változtatja meg, de azzal meg az volt a baj, hogy borzasztó halvány volt az összes karakter. Lényegében akármelyik fontkészletet választottam, mint világosabb, halványabb és kevésbé kontrasztosabb volt, mint az eredeti. Úgyhogy emiatt újabb fontok hozzáadásával nem is próbálkoztam. Meg úgy is lehet fogalmazni, hogy itt lett elegem a jailbreakingből. Jó nekem mindkét Kindle-öm úgy, ahogy van.
Kindle magyarítás:
Minek? Aki ennyire nem beszél semmilyen idegen nyelven, az miért akar olyan olvasót, aminek ahogy a leírás is írja nincs magyar hivatalos viszonteladója, nincs magyar nyelv hozzá és az Amazonon is csak idegen nyelv segítségével lehet megrendelni. + Ha nemcsak sideloadolni akarsz rá egy rakat magyar nyelvű könyvet, hanem ki is akarod használni effektíve az amazonos ebookokba integrált "szolgáltatásokat" is, akkor muszáj vagy közvetlenül a Kindle Store-ból megrendelni a könyveket és ott a könyvek túlnyomó része amúgy is idegennyelvű.
Freedownload hack
Az egyetlen értelmes hack, amit jómagam is szívesen kipróbálnék, mert elég hülyén veszi ki magát, hogy bár natívan támogatja a pdfet is meg a kfxet is, de pl. böngészőből letölteni nem engedi. Mert ugye nem minden mobi meg prc vagy azw(3).
gyorsbillentyű kezelő:
Hát mivel ugye az érintőképernyős verzióknál kigyomlálták a fizikai billentyűzetet, így sajnos ez nem opció. Pedig bizonyos debug feladatokhoz valószínűleg jól jönne, mert egyes billentyűk (lásd aA) közvetlen elérhetősége így nem a Kindle szoftverétől függne.
Pl. ha már a böngészésnél tartunk, én nagyon csíptem a régebbi verziókban, hogy eldönhetted, hogy fekvő vagy álló tájolásban akarsz-e böngészni. Na ez az 5.7-es verzióktól kezdve megszűnt. Keyboardon meg ott gomb amivel bármilyen irányba lehet forgatni bármilyen nézetben a képet (kivéve programok futásánál), böngészésnél egzakt méreteket kiválasztani a nagyításhoz, ellentétben a kibaszott pinch in, pinch out mozdulattal, ami Paperwhite-on halál. Mert a dupla érintés sokszor lufaszt nem ér, nem hozza közelebb a szöveget. Meg sokszor az Article mód is akadékoskodik, nem alakít át, lehetne magában a szoftverben is egy gomb vagy menüpont, amit megnyomva az adott honlap ugyanúgy ebookká exportálható, mint ahogy ezt a Send to Kindle webes beépülője teszi.Diktafon:
Hát ugye újabbakon nincs.
A Kindle rendelkezik egy angol nyelvű tts (text to speech) programmal, ami bármilyen szöveget (könyvet vagy weboldalt) felolvas.
Igen, de ez megint csak a Keyboardra vonatkozik, az újabbaknál ez sincs. Erre való az a bluetoothos kütyü, amit elvileg utólag lehet hozzá csatlakoztatni. Gondolom nem olcsó.
Margó szélesség megváltoztatása:
Szerintem ha először látod a Kindle-t és még nem láttál más ebook olvasókat másféle margóbeállítással, akkor nem is lehet viszonyítási alapod, azaz a gyári beálíltás tökéletesen megfelelő lesz számodra, ahogy nekem is.
Engem sokkal jobban zavar az elválasztás hiánya, ami pl. Amazon könyveknél az egyik "szolgáltatás". Így a tördelés is jó lesz és nem fordulhat elő, hogy a sorkizárás miatt esetleg szavak között km hosszú szóközök keletkeznek.jobb nyíl = ugrás következő fejezetre
bal nyíl = ugrás a megelőző fejezetreNa ez az, ami szintén nem érhető el paperwhite-on. Ha fejezetet akarsz ugrani, kénytelen vagy a go to-nál a konkrét címhez ugrani, ami terjedelmesebb művek esetén sajnos görgetéssel is jár.
alt + G = képernyő frissítése
Nem lenne rossz néha, ha a paperwhite is tudná.
alt + shift + G = screenshot
Na ezért jobb a Keyboard. Ez az esetek túlnyomó részében így mindig működni fog, ellentétben a Paperwhite-os módszerrel, ahol a képernyő két átellenes csücskét kell egyszerre nyomni és vagy hajlandó villanni egyet a kép vagy nem. Gif helyett újabbakon pngt kapsz meg valami logfájlszerű txt-t is.
Kindle 3G térerő problémák:
Keyboardon néha wifivel is előfordul, hogy egyszer csak eltűnik a wifi. Nagyon ritkán van ilyen, de volt, hogy vissza se jött. Restart megoldotta.
Ami az érintőképernyőt illeti: Tabletekhez képest az érzékenysége valami borzalmas, sokszor a legalapvetőbb érintéseket is félreértelmezi vagy egyszerűen nem reagál vagy csak felvillan pl. a kijelölt menüpont, de ahova mutatna az nem töltődik be.
Amire kiváló az a szótárazás. Bár a kifejezések szótárazását jobb ha elfelejted. Ha szerencséd van és pont eltalálod a kifejezés legjellemzőbb szavát, akkor is nagyobb valószínűséggel találsz jelentésmagyarázatot bármelyik egynyelvű szótárban, mint a kétnyelvűekben. Van 2 db angol és 1 db német. A többi nyelvvel én nem foglalkozom, majd más esetleg segít ezügyben. -
cocka
veterán
Meg az összefoglalónak már a fele se igaz. Állítólag most már szoftveresen is lehet jailbreakelni a cuccot, ha ez a rész érdekel, akkor
Ha nem érdekel, akkor talán ami még ott normálisan le van írva az a szótárak beszerzése, de igazából semmi érdemi infó nincs már abban a hsz.-ben, amit ne találnál meg a google-ben is.
Ahogy láttam, az nagyon a Keyboard hackek köré van felépítve, azóta már kicsit más a Kindle. Hogy csak azt az egyetlen aprócska tényt említsem, hogy most már nem kell keyboard hack sem, hogy lehessen magyar ékezetes karaktereket írni, mert alapból tudják az újabbak.
-
zarew
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül valami aktuális Kindlevel foglalkozó oldalt, mert az összefoglaló 2012 ben frissült az én indlém meg 5.8.2.1 verziójú. -
Godem0
csendes tag
válasz intensa_man #19102 üzenetére
Nekem akkor produkált hasonló tüneteket, amikor meghalt az aksija. (legalábbis amazon ügyfélszolgálat ezt mondta róla)
-
intensa_man
tag
válasz intensa_man #19101 üzenetére
És a displayen sincs semmi. :-(
-
intensa_man
tag
válasz donjohnson #19099 üzenetére
Próbáltam, de meg sem nyekken.
Gép sem látja, így nem tudom hogy keressek log file-t...
:-(
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 9 gen. 10.2 2021 Wi/fi 64 GB Space Grey üvegfóliával és tokkal
- Alcor Zest Q880S Táblagép
- Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) (4+64GB, 4G LTE, vadonatúj, garancia: 2025.09.14-ig)
- Ipad mini 4 16gb tablet gold 95% akku állapot
- Oukitel OT8 6+24gb ram / 256GB Ips 11" Ips 2K felbontás dual sim 4db hangszóró
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest