- Keresik a GPS-rendszer alternatíváit
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- Microsoft Excel topic
- Videó stream letöltése
- Trump szerint sokan kapkodnak a TikTokért
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
Milyen epub-os elválasztásra gondolsz?
Amit én Calibre segítségével epub-ra konvertáltam, ÉS beleraktam az elválasztást (Calibre-vel), az szerintem 100% tökéletesen választott el mindent. Elválasztás nélküli EPUB doksikba az Amazon/Kindle tudtommal nem rak sosem elválasztást jelölő karaktereket, főleg nem ha docx-ből konvertálja át, hanem ha nincs az eredeti doksiban, akkor nem választ el semmit. -
Van olyan e-book olvasó, amivel teljesen kompatibilis, pl. a Kobo-kon van natív Pocket kliens (én is azt használom). És a linkelt oldalon ott egy P2K nevű site linkje, amit ha megnyitok, azt írja, hogy "Send your Pocket articles to your Kindle, for free". Hogy tényleg free-e, azt nem tudom, meg hogy ténylegesen mennyire használható, mert nincs Kindle-m.
A másik szinkronizációs lehetőség a linkelt oldal szerint a Calibre. (Ami nyilván inkább azoknak lehetőség, akik rendszeresen használják.)
A Pocket-ben az a pláne, hogy alapból "olvasó" módban mutatja a cikkeket, azaz megfosztja mindenféle formázástól, reklámtól, stb., csak a fő szöveg marad, plusz a beágyazott tartalmak (pl. képek). Azaz pont olyasmi, amire egy e-book olvasó esetén vágyik az ember. (A Pocketnek vannak egyéb szolgáltatásai, pl. lehet benne cikkgyűjteményt építgetni, amik mindenhol elérhetők (mobilról, számítógépről, stb.), de ez itt most mellékes. )
-
-
Degeczi
nagyúr
Nekem a content & devices alatt most csak deliver to device-ot kínál föl még az általam valaha (jó ideje nem használtam így) feltöltött saját anyagok, azaz "documents"-re is, meg az Amazontól származó "books"-ra is.
Lehet, h ettől még megtalálható vhol, de nem kutakodtam, nincs jelentősége. -
zseko
veterán
Bocs, PW3-am van. Amikor behozták a betűvastagítást (két éve? három éve?) az volt a legjobb. Akkor napi szinten órákat olvastam. De így, hogy megtalálni is alig lehet a könyveket, mert hármasával látni az eddigi hat-hét helyett, normális nézetet nem lehet választani, meg a tök felesleges, erőszakolt könyvborítók, hát menjenek a búsba...
[ Szerkesztve ]
-
matti70
tag
Gondolom a JB csak egy bizonyos verzióig működött a PW3-on, arra azért roppant kíváncsi lennék, hogy pl. egy 5.16.2.1.1 verziót hogy jailbreakelsz.
Friss verziót nyilván sehogy, ha ilyet akar az ember, akkor kellő időben meg kell akadályozni az eszköz frissülését. Persze nem kell mindenkinek JB meg KOReader, pl. aki rendszeresen az Amazonon vásárol, annak pláne nem. Nem is ez volt a lényeg, csak annyit akartam, hogy egész jó kis hardver akár máig is egy PW3, ha nem az Amazon szoftver f@szságait kell rajta elviselni. Ha cserélni kellene, szívesen vennék PW5-öt, szerintem jól sikerült, de a szoftvere miatt már kizárt.
-
matti70
tag
Annyira örülök, hogy a JB óta csak az új KOReader verziók érdekelnek
Nekem is PW3 van, de így annyira jó lett használni, hogy nem is akarom lecserélni amíg megy. Nincs ghosting, és bár nincs állítható színhőmérséklet, de pont jó semleges, nem kékes a világítása, és 7 éves létére 30 óra olvasást tud KOReader-rel egy töltéssel.
-
matti70
tag
Ha telepítve van a Calibre-ben a DeDRM plugin, akkor olvasásra megnyitáskor DRM mentesíti a könyvet külön szólás nélkül. Abból lehet talán észrevenni, hogy a szokásosnál is lassabban nyitja meg. Nemrég én is hasonlóképpen jártam, egy DRM-es epub fájlt nyitottam meg vele, azt várva, hogy úgysem sikerül, amíg nem telepítem a plugint. Mégis megnyitotta, de betudtam annak, hogy talán régebben már telepítettem, csak azóta megfeledkeztem róla.
Itt tudod megnézni, hogy telepítve van-e (a sima plugin lista nem mutatja): Beállítások gomb / Bővítmények / Fájltípus / DeDRM -
moordavid
aktív tag
-
bwoay
nagyúr
A 2014-es alapmodell is frissült tavaly... miből gondolod, hogy megszűnt a PW3 támogatása? az, hogy a legutóbbi firmware a mai napig látható az update-ek között, mint "nem elérhető", számomra annyit tesz, hogy dolgoznak a hiba javításán. elvileg egy újra regisztrálás is megoldást jelent, meg nem is érintett minden eszköz - gondolom ezért sem látták szükségesnek a donwgrade-et.
-
Degeczi
nagyúr
A többség álló módban használja.
Másrészt miért szélsőségekben gondolkozol? Bár van három margóbeállítás, az olyan, mintha nem is lenne:
- egy meglehetősen nagy (kb. 6 mm, vagyis az alig 9 cm széles kijelzőből 1.2 cm kihasználatlanul marad)
- egy értelmetlenül nagy (12 mm, vagyis itt már a kijelző több mint negyede kiesik!)
- egy bármilyen célra használhatatlanul, elképesztően nagy (17-18 mm. Ez még viccnek is rossz, csak a kijelző közepén marad kb. 5.5 cm szöveg)
Ha eből az első kellemesen kis méretű lenne (senki nem beszél teljes kihúzásról, én pl. -30-as CSS beállítással kb. 3 mm-es margókat érek el, nekem az kényelmes), még mindig ott lenne két nagyobb beállítás annak, aki úgy szereti.
De most egyszerűen kizárt, h bárki is használná a legnagyobbat, és valszeg a középsőt sem sokan állíthatják be, aki pedig kisebbet szeretne, az mérgelődhet, amiért így szerkesztgetni kell a könyveket feltöltés előtt. -
Degeczi
nagyúr
A PW4 kijelzője valszeg simább, mert azon vmivel inkább meglátszanak az ujjlenyomatok, mint a korábbi típusokon. De minimális a különbség, nem olyan az sem, mint egy telefon.
Talán a vízállósággal, és azzal lehet összefüggésben, h nincs pereme a kijelzőnek, síkban van az egész előlap. -
vegyszer
addikt
Ha a tapintás a kérdés, olyan a világítós Kindle, mint a PW3. Legalábbis nekem nem tűnik az egyik tükörsímának, a másik meg smirglinek.
Számottevő különbséget nem vétlem ezidáig felfedezni (de eme szempontból össze se vetettem őket, és egyszerre nem is használtam. Az enyém az enyém, a gyereké a gyereké.).
[ Szerkesztve ]
-
Zozo0525
őstag
-
vegyszer
addikt
-
matti70
tag
Azt olvastam erről, hogy az újabb típusok CPU/GPU-jában kódolt funkció, nem tisztán szoftveres megvalósítás, ezért is nem kerül be pl. a PW3-ba szoftverfrissítéssel. Természetesen a korábbi készüléken is lehet olvasni inverzben, ha kis módosítással olyan könyvet töltünk rá. De a lapozásnál tetten érhető a különbség, videó is volt róla, hogy a gyári inverz módnál ugyanolyan szépen "foszlanak" át a betűk a Regal waveform technológiával, mint normál módban, míg a buherált inverz könyvnél ez nem működött.
-
matti70
tag
-
matti70
tag
Működik az
Nekem is 2016-os PW3 van, eleinte volt, hogy türelmetlenebb voltam és kézzel tettem fel az új firmware-t. De mostanában pláne az ilyen frissítések miatt, ahol nem is elég frissíteni, mert távolról aktiválják a benne lévő új funkciót, már kivárom, hogy magától jöjjön. Lehet, hogy kell egy hónap is, mire sorra kerül. De ha eljött az idő, akkor látványos, hogy a wifi bekapcsolása után egyből csökken a szabad hely, mert már jön is lefele a frissítés.
De a legutóbbi firmware már 1-2 hete biztosan felment rá, és csak tegnap este aktiválták.
Power saver menü, inverz mód nekünk sajna nincs, ezek hardveres funkciók az újabb készülékekben.
-
g0dl
addikt
Én nemrég cseréltem. A feszegetés bénázós, ha nem csináltál még ilyet, de az akksihoz kapott műanyag eszközökkel nem teszel kárt az eszközben.
Az én kindle keyboardomnál az volt a jelenség, hogy wifi-re nem tudott csatlakozni, csak feltötlés és újraindítás után kb. 1-2 napig, sőt sokszor usb-n sem látta a pc a csatlakoztatott kindle-t.
Gondoltam adok egy esélyt neki új akksival, és a gondok megszűntek. -
Degeczi
nagyúr
Fölösleges ezen mérgelődni: ennyi idő alatt sajnos valóban alaposan le tud romlani egy li-ion akku kapacitása (a töltés-kisütés ciklusok száma csak egyetlen tényező), de egyszerű cserélni. Legalábbis a PW2-t könnyen szét lehet pattantani, és utána jól hozzá lehet férni az akkuhoz. Úgy tudom, a PW3-nál sem változtattak ezen, csak régen a Kindle 4, 5 ami ragasztotta az akkut a hátlaphoz, azt nem volt veszélytelen cserélni (ha megsérül az akku, oxigénnel érintkezve tűzveszélyes)
A PW4 esetén valszeg már jóval nehezebb a helyzet, hiszen vízálló - de ott van még pár év, mire ez téma lesz.Arra viszont persze semmi garancia, milyen lesz az új akku...
[ Szerkesztve ]
-
-
matti70
tag
A feleségem PW3 olvasójával már én is jártam úgy, hogy néhány világító pöttyöt láttam rajta, amiről azt gondoltam, hogy megsérült a felső világító rétege. De törlésre eltűntek, szóval szerintem valami olyan porszerű szennyeződés lehetett, ami kicsit vezeti a fényt amit kap alulról.
-
Degeczi
nagyúr
Nem a kompatibilitásról írtam, hanem a DRM-ről!
(kompatibilitásról nincs is mit értekezni, amikor Kindle-re szeretne megvenni az Amazon boltjából egy Kindle-re szánt könyvet)
Amit így veszel meg az Amazontól és DRM-es (a legtöbb az) az csak a fiókodhoz regisztrált max 5 vagy 6 eszközön lesz olvasható, ennyire szól a licenszed. -
looser
addikt
Na, ez szuper, akkor adott modellen belül is voltak különféle kiadások. Egyre emlékszem, hogy a PW3-ból mintha szintén két kiadás lett volna, de azok talán csak külsőben tértek el. Pont így néz ki az enyém is, gondolom ez jó lesz hozzá.
-
snowdog
veterán
Gyanítom nem úszod meg egy akku cserével. Az eBay-en biztosan mindent megkapsz hozzá, de legalább egy hónapot kell várnod a szállításra ha kínából jön olcsón. Jóval drágább ha Németországból vagy Angliából jön, de akkor itt van egy-két hét alatt. Szerintem az itthoni szervizek olyan áron javítanák, amennyiért már nem biztos hogy megéri javíttatni. Én egy újban gondolkodnék.
-
snowdog
veterán
Ott kezdődik, hogy nem értem számodra mit jelent a soft DRM.
A soft DRM tulajdonképpen a "Digitális vízjelezés". Lásd [link]
Ennek előállítása és kezelése (kiadói oldalról nézve) sokkal olcsóbb, mint a hard DRM-é. A magyar e-könyv kereskedők többnyire ezt a módszert használják. Abból indulnak ki, ha a vásárló azonosítóját elrejtik a könyvben (már amennyire lehet), akkor az elég visszatartó ahhoz, hogy a vásárló nagy nyilvánosság előtt ne tegye közzé a könyvet, hiszen könnyen kideríthető a tulajdonos. Ez a gyakorlatban így is van.
Az más kérdés, hogy mind a hard, mind a soft DRM feltörhető, illetve eltávolítható. De ez ugyebár illegális.u.i. Bocs, de most láttam meg, hogy már válaszoltak rá.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
A soft annyit jelent, h nem blokkolja más készüléken a használatot, de van benne egyedi azonosító, ami alapján kideríthető, ki osztotta meg a sajátját
Az Amazon hard-ot használ ami csak a saját fiókhoz tartozó eszközökön olvasható, de a könyv kiadója dönthet úgy, h engedélyezi enélkül.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Letöltöttem pár megvásárolt könyvet Amazon-ról és USB-n átmásoltam a készülékre, ezután a Kindle újraindult amíg USB-n volt, és utána leszedte WhisperSync-kel a maradék megvásárolt könyveket ill. olyanokat is letöltött, ami eddig is rajta volt.
Nem mondom, hogy értem mi történt.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Itt fontos az "Államok" szó - mert államonként eltérő (bár nem áfa, hanem sales tax, de ez a közgazdászokat érdekli), sőt, államokon belül városonként eltérő, mennyi helyi adó rakódik rá, összesen 0-10%-ot képezve.
Tehát attól függ, milyen címet regisztráltál be magadnak. -
zseko
veterán
Jaja, tudom. A különböző kiadás - különböző ország - különböző ár okés, csak az ár vs. ingyen volt meglepő.
Van még pár könyvsorozat amit olvasnák, azok is jók lennének ingyen(7-9 részből 3-4 van magyarra fordítva mindegyiknél)
Én egyébként az uk oldalon uk címmel és uk bankkártyával vagyok regisztrálva. Volt ingyen könyv a .com oldalon is, de azonnal átdobott a .co.uk-ra amint meg akartam szerezni. -
Efreet
senior tag
Két fő ok lehet arra, hogy "nem lehet regisztrálni" a készüléket:
1) az Amazon lekapcsolta, mert hibásnak lett bejelentve, és esetleg küldtek is egy másikat helyette.
2) az Amazon lekapcsolta, mert lopottnak lett bejelentve, és esetleg küldtek is egy másikat helyette.Ha te magánszemélyként továbbértékesíted, akkor a fentiek közül egyiket se teszed meg előző tulajdonosként (remélhetőleg).
[ Szerkesztve ]
-
HardRic
addikt
PW-knél elég nagy a szórás a világítás minőségét illetően. Első fekete PW3-amon majdnem tökéletes volt, a mostani fehéren meg elég foltos alul a megvilágítás. Állítva használva nem zavaró egyáltalán, de oldalt fektetve igen. De amúgy is, fektetve megszűnik az egész "könyv amit nem kell lapozni" illúzió. Egyszerűen csúnya úgy.
-
HardRic
addikt
Igen. Cserébe oldalról jön a nem egyenletes fény, és aszimmetrikus az egész.
@pjen: Ennél a "mi vagyunk többen"-nél jelentéktelenebb információ nem létezik. Egyrészt ha így is van, kit érdekel? Általában egy eszközön azért vannak beállítások, hogy mindenki személyre szabhassa. Másrészt nézz meg akármilyen e-reader fórumot, vagy olvasókhoz kapcsolódó hírt. Egy jelentős tömeg azért picsog megállás nélkül, hogy végre legyenek nagyobbak ezek a rohadt olvasók. Sokan szeretnek főleg este nagy betűkkel olvasni és pár centi oldalt már sokat tud számítani. Már azzal nagyobbnak érződik a kijelző, hogyha kihasználjuk, és nem fehér pixeleket kell bámulni oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Ha neked bevált, hát persze jó, de a gyári doboz egyrészt nagy is, másrészt lakásban sem fölösleges a tok: a fogása sokkal jobb, stabilabb, mint a műanyag készülékháznak, és pl. én nem egyszer jártam már úgy, h leesett az asztalról (mondjuk mert az USB kábelébe akadtam bele), szóval elkél a védelem. Nem utolsósorban pedig főként a munkahelyi ebédlőben tudok olvasni, és ott nekem alapvetően fontos a tok saját kitámasztólába is.
Szóval mindenkinek egyéni téma ez.moma: tok vagy a gyári doboz nélkül semmiképp ne szállítsd! Rengeteg Kindle ment már tönkre emiatt, nagyon érzékeny az e-ink kijelző
-
Degeczi
nagyúr
Mondjuk igen, itt egy 9 évvel ezelőtti cikk - de a végén külön kiemelik, h ez nem az alkalmazás forráskódja, csak a környezeté
Ha most is csak ez, akkor persze semmi változás
-
zseko
veterán
Néha én is. Ex-nek vettünk anno telefont, vásárláskor szombaton 40e+3600 feltöltés, hétfőn 32e, amiből 10e lebeszélhető...
(#21564) donjohnson, persze, de azt, hogy valami olcsóbb lesz, és mikor, nehezebb megjósolni, itt meg ugye rendszeres az akciózás.
Az a tanulság, vásárlás után nem szabad árat nézni pár hónapig
(#21561) vegyszer, ha egyszer véletlenül megtalálod, megköszönöm, de nem kérem, hogy csak ezért állj neki keresgetni
[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
Pedig te nem érted miről beszélünk, vagy pedig szándékosan összemosod az általunk hiányolt dinamikus oldalszámozást a papírkönyvhöz viszonyított számozással. Az tény, hogy sajnos ezt a fajta oldalszámozást nem támogatja a Kindle, és az is tény, hogy ez többünknek hiányzik. Az a gond, hogy valahányszor felmerül a topikban ez a kérdés, folyamatosan megkérdőjeleződik ez az igény, és olyan válaszok jönnek, hogy nincs is rá szükségünk, mert ott van helyette a százalék. De hiszen többször leírtam már, hogy számomra miért nem pótolja ezt maradéktalanul a százalék (még most, sok éves Kindle használat után is hiányzik a dinamikus oldalszámozás). Tehát valami ilyen válasz lenne ilyenkor a korrekt:
"Igen, megértjük, hogy neked ez hiányzik, sajnos a Kindle nem támogatja, helyette ott van a százalék, a hátralevő idő, a location, a papírkönyvhöz viszonyított számozás, mi megszoktuk így, neked is ezt kell megszoknod."
Azt pedig mindenki el tudja dönteni, hogy igazából ki hőzöng, ha végigolvassa a hozzászólásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- iPad Pro M1 11" wifi 128GB megkímélt + gyári Smart cover
- Ipad 8. gen - 128Gb - Sérült de működik
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4102
- 6. generációs iPad (6th Generation) 128 GB - Wi-Fi + Cellular
- Bomba ár! HP Pavilion X2 Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gar
- Apple iPad Air 6 (2024) - M2, 8/128GB, 11" - Asztroszürke (Spacegray) - 34 hónap garancia
- Xiaomi Redmi Pad 11" 8/256Gb Mint Green tablet
- Szép állapotú, karcmentes Pocketbook 634K3 Verse Pro Color Stormy Sea - Még 20 hó bolti garival! -
- Samsung A9+ 5G 8Gb/128Gb tablet (11"-os, SIM kártyás modell, garanciával)
- Féláron Samsung S10 Ultra 5G 12/256GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest