Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
Ha abból indulunk ki, hogy a HTML-lel szegről végről rokonok (mármint az epub), akkor abban az epubban tuti a kódolás van elb...-va.
Régebben a weboldalak is úgy voltak elcseszve, hogy beállították ugyan, hogy charset=UTF-8, de maga a fájl windóz 1250-ben volt elmentve. Hát olyankor persze hogy rosszul jelennek meg a karakterek. De az is lehet, hogy itt a windóz 1252-vel van keverve, mert abban nincs ő és ű.
-
vegyszer
addikt
Még a mailon keresztül küldés se szokott ilyen lenni.
Ott nekem.max angol nyelvű tartalom esetén a speciális karakterek kaptak idegen tartalmat. De a calibre meg tudta oldani azt is."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
s4hu|SyD^
addikt
-
vegyszer
addikt
Én pont a minap akadtam fent ezen a könyvön:
Arduino Cookbook: Recipes to Begin, Expand, and Enhance Your Projects 3rd Edition
Azért ez meglepő, hogy majdnem pontosan dupla árban van a Kindle verzió.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Zoona
aktív tag
Nem látja, tényleg próbáltam már mindent - na jó, kábelcserét de nem jöttem rá miért nem látja.
Youtube videók, online leírások, ismert ez a hiba máshol is de nálam nincs megoldva. Elég "régi" az asztali gépem - tehát kb. 9 éves konstrukció - már gondoltam rá, hogy az alaplap a ludas? próbáltam minden portot stb...
Mindezek mellett a Calibre programot használom konvertálgatásra meg borítókép hozzáadásra néhol és az emailes könyvfeltöltéssel sincs baj csak egy icipicit több időt vesz igénybe.
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Degeczi
nagyúr
Mondom váratlanul: egyik nap még hatvan-valahány %-on volt, másnap pedig már be sem kapcsolt, úgy lemerült...
Szoftverfrissítés sem történt akkoriban, és a PW4 a többmágneses érzkelése miatt már olyat sem csinál, mint régen a PW2, ami a hátizsákban a tok el-elmozduló fedlapja miatt hajlamos volt fölébredni, így csak a vmitől megkergült szoftver szívhatta le. Szerencsére azóta nem történt ilyen többször. -
Nestra
csendes tag
Mert :
1. sosincs meg a töltőzsinór amikor kell és épp elég 2-3 hetente eccer töltéshez feltúrni a lakást miatta
2. tkb nekem két kábel kell, mert olyan MacBook Pro -ról küldök amin nincs USB slot, azaz 2 zsinórt kell keressek, ami "too much trouble"
A calibre-ben be kell valahogy állítani az olvasó adatait, és elsőre nem értettem meg, mit hová hogyan, szal az is "too much trouble" (szőkenő)[ Szerkesztve ]
-
Bubsy
aktív tag
Végül is, mindenki úgy b*szik ki magával, ahogy tud
(Bocs, kérlek ne vedd sértésnek )Viccet félretéve, számomra azért kényelmesebb, mert leülök a gép elé, rákattintok a könyvre jobb gombbal és elküldöm az olvasóra, míg a másik esetben elő kell venni a kábelt és az olvasót, összekötni a géppel és így tovább.
-
V.Stryker
nagyúr
-
vegyszer
addikt
Nekem meg talán 2 alkalommal volt PC-re kötve 2 év alatt. Szinte csak az emailon keresztül töltöm fel cuccal.
Hiányzik is a Nook Simple Touch esetén megszokott közvetlen elérés WiFi-n keresztül. Mert ott az epub könyveket jellemzően az ES File Explorer segedelmével küldtem az eszközre.
Meg az is, hogy az oldalképet úgy egyedi alantas igényeire szabjam, mint előtte évekig a nST-vel.
De volt két évem megszokni. A kép, a háttér fény bőven kárpótol..."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Florens02
kezdő
Azért van pár hasznos funkció... pl. az e-mailes könyvküldés az olvasóra (kábeldugdosás nélkül, néha jól jöhet), vagy a csoportosítás (ha valaki sok könyvet szeretne tárolni rajta, és nem ömlesztve), vagy szakkönyveknél a Wikipédia és esetleg a fordítás, de ezek sajnos csak regisztráció után érhetők el.
-
coolpet
senior tag
Régen sokat olvastam, főleg fantasy, sci-fi könyveket. Volt hogy heti 3x jártam a könyvtárba, 2-esével hoztam a 300 oldalas könyveket
Éjjel 2-kor még olvastam, reggel 6-kor kelés volt suli miatt.
Manapság már 10-kor beáll a napi fáradság, és a gyerek sem alszik, pörög, pörög pörög.
Nehéz, de azért próbálkozom.A mai világban lépést is kell tartani a technológiákkal, szóval megpróbálom errefelé fordítani a fejem.
De majd ha elmegy suliba, én meg öregszem 10 évet, akkor talán jöhetnek az Örkény 5 percesek -
Degeczi
nagyúr
Sokan viszont úgy használjuk, h mialatt még olvasunk egy könyvet, már rátöltünk vmi más, ígéretesnek tűnőt is. Amikor aztán vége az előző könyvnek, gyakran a fene se emlékszik már rá, mi is volt a címe vagy szerzője a legutóbbi pár szerzeménynek - de nem is kell: az olvasási sorrendben a lista elejére kerülnek a frissen rátöltöttek, könnyű megtalálni.
Nagyon hasznos nézet, semmiképp nem mondanék le róla
(arról már nem is beszélve, h regisztrálás kell a felhőn keresztül ráküldéshez is, amit nem csak könyvekhez használok, de adott esetben hosszabb netes irományokat is jobb így elolvasni, napközben csak a böngészőbe épült Send to Kindle gombot megnyomva, aztán majd este kényelmesen előszedve) -
Degeczi
nagyúr
Általában én is vezetékkel másolók föl, de teljesen megértem, ha vki szereti wfin át:
- fölkerül a felhőbe a könyv, így az bárhonnan elérhető lesz, akár telefonon is ha épp nincs nálad a Kindle
- egy új könyv beszerzésekor előszedni sem kell a Kindle-t a hátizsákból
- nem hozzáértő családtagnak így pofonegyszerűen lehet távolról is könyvet küldeni
- az akku élettartama nem romlik a vezetékes könyvfelmásolással együtt történő töltéstől
- az USB csatlakozó is hosszabb életű leszOldman: szerintem is 5 GHz-es wifi lesz a bűnös.
-
HKorn
veterán
Asszony PW3 és én sima Kindle 6. generációs olvasóm alapján mondom, nekem jobban bejön a világítás nélküli képernyő, az olyan könyvszerűbb. Persze, amint nem igazi a körülmény olvasáshoz, kevés a fény, ott már jól jön a beépített világítás.
Ha megön PW4 majd megnézem azon milyen.
Run&Ride
-
assemble
addikt
Ezt irjak a tokok vizallosagarol:
We designed three versions of the Kindle Paperwhite Cover (10th Generation only). The fabric cover is water-safe, which means it can withstand brief accidental exposure to water without cosmetic damage. Neither the premium leather cover nor standard leather cover are water-safe, and they should not be exposed to water or other liquids. None of our covers are waterproof, water-resistant, or designed to protect the Kindle Paperwhite against water exposure.
Konkretan a bor tokokra azt irjak, hogy egyaltalan nem birjak a vizet. A szovetet is csak rovidebb ideju meritesre ajanljak.
-
Degeczi
nagyúr
Ha utálod a spenótot/karalábét/akármit, vajon finomabb lesz attól, h az emberek többségének nincs vele problémája?
(amit jelen esetben mondjuk nagyon erősen kétlek, mert külföldi fórumok is tele vannak erre panaszokkal)
Szóval ez tovabbra sem érv
Sokakat egyszerűen nem is érdekel, hogyan néz ki, amit olvas, más pedig kényes rá, ennyi -
g0dl
addikt
Nekem sem regények kapcsán merült fel, de sokszor volt, hogy egy csomó szakkönyvet raktam rá, mert nagyon egyszerű volt így cipelni, és abban előfordultak színes ábrák, grafikonok stb. Természetesen nem fotóalbumról van szó, ha a piros kb. piros, az nemek már jó, csak meg tudjam különböztetni a kéktől, meg a zöldtől.
-
Degeczi
nagyúr
Mert mindenki másként használja. Én pl. egyszerre több könyvet szoktam fölmásolni, amiket random ajánlás alapján választok ki: pár hét múlva a fene se emlékszik a szerzőre vagy a címre, de nem baj, mert mindig ott vannak a lista elején, mint legfrissebbek.
Másrészt a már befejezett könyveket is szeretem abban az olvasási sorrendben látni (mert amúgy nem törlök az olvasóról könyvet, és már száznál is jóval több van fönn) -
looser
addikt
Azért gondoltam, hogy nem lehet gond, mert megváltozott a fájl dátuma. Így néz ki valahogy a dolog:
Átszerkesztem, leokézom s így látszik a főablakban is:
Ha pedig rákattintok a pirossal keretezett "Metadatok kiolvasása..." gombra, visszaáll az eredetire, ami egyébként az olvasón is látszik. Tehát olyan, mintha továbbra is őrizné és ez - amit én beviszek adat - csak valami másodlagos lenne, a Calibre-ben való tájékozódás végett:
Mit rontok el? :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
qqzs
őstag
Helyi konyvtar arait megtalaltam A4es konyv kotese 3000 ft A5 2000. Hat lehet annyit nem er egy par ezer forintos konyv csak konyvszeretetbol
Pedig ezek miatt le is alltam vele, marmint hogy gyulik es nincs szivem kidobni. Mar lassan ujra eloveszek papir konyvet is emiatt olvasni, ami legalabb olyan furcsa mint ceruzaval irniEladó: GTS450
-
-
zsoltip
őstag
Igen. Ő a "szervizes kolléga" és ügyvezető felesége.
Részemről ennyi. Visszakaptam a készüléket, a papíron egy egyszerű mondatocska szerepel, miszerint nem gazdaságos a beszamítás, vagy javítás... Most nem nézem meg melyik...Egy Fórumtárs próbál vele szerencsét. Övé lesz a továbbiakban.
Egy tipikusan rossz példát láthattunk magyar üzletpolitikára, családi probléma ide vagy oda.
De legalább nem kellett fizetnem...
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
"refurbished"-ként, ott simán előfordulhat.
Amit így hirdet külső kereskedő (nem Amazon), azok jelentős része valszeg olyan példány, amit garidőn belül hibásként jeleztek az Amazon felé, ők kicserélték, anélkül, h ragaszkodtak volna a hibás darab visszaküldéséhez, csak letiltották azt. Ezután a kereskedő okosba' megjavította, és tessék, lehet "refurbished"-ként forgalmazni - csak épp a letiltás miatt regisztrálni nem lehet.
De annak kicsi az esélye, h tényleg lopott legyen (bár éppen akadhat olyan is), valszeg csak az Amazon ügyfélszolgálatosa ezt vágja rá, ha letiltást lát egy készüléken
-
Degeczi
nagyúr
Sok esetben van is alapja, de egy ilyen standard terméknél, amit bárhol megnézhetsz, kipróbálhatsz és utána a netről rendelve tökugyanazt kapod, nincs jelentősége.
Mindenesetre elképesztő, h a MM-ban is ilyen legyen (amikor az Edigitálban "refurbished"-ként eufemizált használt példányokat forgalmaztak, ott érthető lett volna. Persze ha a MM is így hirdette, az más)
-
BBéci
legenda
Öt perc után kikapcsol, szinte minden éjjel úgy alszunk el, a PW és én. Ennek ellenére amit előbb leírtam, az fennáll. Gondol egyet és a fedőlap rácsukása nem változtat az állapotán, bekapcsolva marad a világítás és a szöveg helyét nem foglalja el a képernyővédő képek valamelyike. Aztán öt perc után alvóba vált.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Degeczi
nagyúr
Ez oké, de beregisztrálás nélkül használni a többségnek (akik nem törlik a már olvasott könyveket) könnyen lehet öntökönlövés, ha egyszer resetelni kell a készüléket, és a dátuma (amit regisztrálás nélkül nem lehet beállítani) visszaugrik a gyári kezdőértékre, elrontva az olvasási sorrendet.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest