Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz
Toobee #328270 üzenetére
Én is így vagyok ezzel mostanság
race fit, pontosabban hiányzott a "kelléktárból". Nehéz olyat találni ami úgy feszes" hogy közben nem korlátoz, nem is zavaró a kompressziós hatása, és minden "helyén" van poziban is, nem vág karban..stb.. + jól is érzed magad benne. Sok mezt kipróbáltam.
ez is kerékpározási stílusra válogatja.Viszont van egy olyan mezem ami kifejezetten jó kirándulásra, az ilyen lazább szabás mostmár (el is nyúlt), ilyen 30-35 fok és a fölött tökéletes választás, meg am is jó ha épp nem az "erezd el a hajam" kedve van az embernek mert nagyon jó viselni és hűsít.
A NW extreme jersey. nagyon jó az anyag nyáron, ha felveszem, ma is felvettem összehasonlítás végett, olyan mint valami hűtőszekrényt öltenél magadra, rendesen fáztam tőle. Teljesen más mint pl az alis. (egy baj van vele, nyakban is elállós, és a darázs már repült be mellkasra...sajna) -
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg #328273 üzenetére
Elb.sztt számozása van a Nórszvéwnek, nekem is XL kell belőle, mint a kínai sz.rokból, minden másból meg L...
Ok ilyen skorpió guccsim nincs, meg gravel dolcsegabanna, csak proli Deka meg Endura, meg a shenzeni selejtek... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Hasaggymeg #328269 üzenetére
A korábban linkelt NW-ből , hosszas méregetés után L-est vettem, de nagyon szűknek érzem és az ujja egyértelműen rövid.
#328271Corsa02...egy ilyen spray nem tudja kimosni a zsírt, oda jó nagy nyomás kellene, hogy a lehúzógyűrűkön áttoljon bármit. Én lefújom úgy, hogy a gyűrű fülött összegyűlve kevés körbefollyon és feloldja az esetlegesen odagyűlt szutykot, majd megnyomogatva kihordja onnan, miután egy dedikált, hisszú csíkra tépett pamuttal szépen körbetörlöm mintegy "megkenve" a teljes becsúszót...bár érintésre nem marad utána rajta semmi kenőanyag, olyan csúszósak a végén, hogy a légy kificamítja a bokáját ha rászáll.
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg #328269 üzenetére
Szerintem simán jobb lenne a kisebb méret is, ez elég nagy. Régebben kifejezetten kerültem a race fit szabásokat, most meg nyugdíjaztam az összes lazább szabású cuccomat, már egyáltalán nem esik jól azokat felvenni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Maximum1 #328268 üzenetére
Talán fulton küldött vissza ilyent mert nem vált be neki.
Más...na Toobee itt is a Derví...így képen nézve magam mintha nekem is jó lett volna a sima XL is, de aztán rájöttem én nem szeretem a nagyon feszülősöket melyen minden egyes anyajegyem kidudorodik és mely alá nem megy be egy esetleges vékony aláöltöző...itt éppen rajtam van egy alatta, volt 11,5°C is az erdőben.
Közvetlen indulás előtt ma.. -
Maximum1
őstag
válasz
attiss66 #328257 üzenetére
Kényes hátsód van, ennyiért vehettél volna top nyerget is.
Bringaland meg tuti bolt, többször vásároltam, szervizeltettem, nem volt gondom.
szuszinho
Pilisben az a legkomolyabb emelkedő/Pmarót-Két-bükfa nyereg/, valahol meg le kell jönniük, ez van. -
szuszinho
őstag
Dobogókő - Egom margójára:
Megnéztem ma az idei Kinok Kínja videót a futártól, és van benne defekt, felnitörés...
Egyébként nem is értem, miért szerveznek ilyen minőségű útra ilyen versenyt, úgy, hogy még forgalom is van... -
Ringman
félisten
válasz
FireKeeper #328264 üzenetére
nem kell hajtást cserélni, szerintem a csavarnak is jónak kellene lennie, mert ott külön furaton van a kistányér.
-
kraftxld
félisten
Mostanában volt valaki az Eurovelo6-on Dunavecse és Tass között?
Vállalható, vagy ki kell menni az 51-esre? -
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok
Shimano GRX 2x11-ről szeretnék egyszerűsítésből 1x11-re váltani. ehhez a hajtóművön elég lánctányért cserélni, vagy full új hajtómű kell a 1x-hez?
Ha jó a régi hajtómű, a rögzítőcsavar is jó lesz ami jelenleg a 2x nagyobb tányérját fogja?
-
X Factor
addikt
válasz
freelanced #328252 üzenetére
En egy y12-ot hasznalok itthon, eleg durva cucc.
-
avl
senior tag
válasz
Blackhole13 #328255 üzenetére
2023 oktober es 2024 apr. rövidujjuak
-
Friczy
senior tag
-
attiss66
senior tag
válasz
MC Pite #328245 üzenetére
Az 59900? Igen az a cikkszáma. Ja nem, az ára
Seep328246:
nem tudom. Első ránézésre nekem is az volt az első gondolatom. Merthogy ami már van, amit közel 4 éve nyúzok, az úgy néz ki, mint amit most a K2-től vettem.
A BringaLand-os ügyintéző azzal okosított ki, hogy ez a továbbfejlesztett változat. Hát elég gagyisággá fejlesztették.
Amúgy, a kb 4 éve vett Selle nyerget is a BringaLand-tól vettem. Az még ollan vót, mint amit most a K2-től vettem. És az is van kitéve a weboldalukon a BringaLand-osoknak. Mondtam is az ügyintézőnek, hogy ha olyan nagy fejlesztés ez az új Selle nyereg, akkor miért nem annak a fotója van kitéve a weboldalukon, az a vevő megtévesztése nemdebár. Megköszönték az észrevételemet.De még mindig a réginek van kint a fotója, az elavultnak, a fejletlennek , az elmaradottnak.
-
freelanced
addikt
Udv,
Hasznal valaki Lezyne pumpat? Kicsit katyvasz a kinalatuk, melyiket erdemes venni? Nehez kiigazodni, hogy melyik mit is tud. Jelenleg 32"-os Elops 500 Single Speed van, de kesobb az orszagutikhoz is eleg lenne kb a 6 bar, szoval inkabb HV-t nezek, gondolom kevesebb pumpalas.Mas:
Kerekparos tartok kozul mit javasolnatok? Marmint ugy overall, hova erdemes tenni, milyen kialakitas stb. Foleg varosban hasznalom, szaladgalni, bevasarolni, munkaba stb.
Ami adott egy front rack eddig.
De gondolkodom egy kisebb taskan a vazra stb, hogy amikor lehessen megsporoljam a hatizsakot akar, vagy jobban el tudjam osztani a sulyt.
Plusz a vizallo dolgoknak van ertelme? Marmint nyilvan van egy alapveto logika mogotte de sokszor dragabb es azert sok ellenerv van ami elgondolkodtat, hogy 1-1 dedikalt cuccon kivul kell-e nekem minden hogy vizallo legyen._____
Decathlonban van ilyen oszthato taska ami panier is egyben meg hatizsak de sajnos a front rackem tul szeles ahhoz hogy ilyesmit fel tudjak ra tenni.Barmilyen ajanlast, otletet szivesen veszek.
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Teleszkóp becsúszószárról le szabad törölni a rá ragadt szöszt, port, koszt? Vagy le is kell?
-
MC Pite
veterán
válasz
attiss66 #328244 üzenetére
Hiába látom a sokadik képet (én is szeretek képet linkelni / beszúrni, de ezek elférnének linkként), nem látom, valószínűleg a laikusnál is kevesebb vagyok hozzá
Baszki, jobb felül az a cikkszáma?
Ami lóvét látok néha kerékszettekben, mezekben, nyergekben, dropperekben, váltókban/hajtásban, erőmérőben, stb; mindig rájövök hogy én olcsójános vagyok, és kislányomnak is csóró bringát tudok csak prezentálni -
attiss66
senior tag
Na, megjött a K2-től a Selle SMP Well Gel S nyereg.
Elégedett vagyok, ez pont olyan, mint a másik.És ez a BringaLand-os, amit visszakűdtem.
Biztos jó ez is, de szemmel látható a különbség asszem laikusoknak is, hogy miért geccsoltam az ügyön.
Azé, ami most gyött a K2-től komolyabb kinézetű.
Na várhatok 2 hetet mire utalják a manit... úgy tájékoztatott az ügyintézőjük telefonon.
Ezt a nyerget meg szerelem az utira és várom , hogy jó idő legyen, mert azzal ilyen fos időben nem bringázok, csak napos szép időben. -
MC Pite
veterán
válasz
f_sanyee #328228 üzenetére
Aki a topikban gravelt vesz, azt bu... öhm, fide... öhm izé, egy hipszter kócsag
Én is vettem egy egyeneskormányost, ami inkább fullmerev monti, mert a felhazsnálásra ez felelt meg. Azóta basztatnak engem is
Aaaa horizont tekerhető gravellel... Sok helyen 48-54mm gumikkal igen, 40es gumikkal sok nem mindenütt fogod élvezni. De írják is, hogy inkább montis.
A keszthelyi hegységbe amennyire ismerem pont okés, de Gerecsében, Pilisben droppos 40-42milis gravel helyett inkább montival (vagy 48-54 milis gravelell) indulnék neki. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen #328231 üzenetére
Nem is annyira a feszülés, hanem ujjai hossza ami necces nálam...van aki a csimpánz legközelebbi rokona és van aki a...gibboné.
...de lesz ma kép is.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
lsebestyen #328235 üzenetére
-
vakablak93
őstag
válasz
Friczy #328213 üzenetére
Hali köszi,
igen ez így megvan.
Bár agyváltós bicajjal defektnél megoldottam a bowdenek kioldása nélkül is eddig a gumicserét/kerékkivételt lényegében sima ügy volt, bár nem volt tárcsafék ott.
De mondjuk ez Nexus esetén volt, hogy Rohloffnál is meg tudnám-e oldani az jó kérdés. A leírasaitok alapján gyanítom kínlódnék...Defektgátlós gumikra nem sajnalnám a pénzt az tuti.
Közben befutott az ajánlat, hát a Pinionos Schindelhauert megkapnám hangyányit olcsóbban, de nem lenne világításom.
Sajnos ez így jóval többre jönne ki, na meg a Shimano váltókar kissé elriaszt...Pár napot alszom meg a dologra, mielőtt választok.
Deköszi mindkettőtöknek a segítséget.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
lsebestyen #328231 üzenetére
ja, ismerem ezt. a balaton környékére ott a bb365, na meg a horizont is tekerhető gravellel sztem.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg #328227 üzenetére
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg #328227 üzenetére
Megnéztem, azért gondolkodtam el az S-en is. 171-2/63-at láttam M-ben, hogy jól áll. Én ilyen magas vagyok, de csak 55-56 kg.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZavaBalazs #328221 üzenetére
Így hátbaszúrni a kínaiakat!😨...nem szép dolog!
#328222 fulton...na jó, megkíméltél a szelfizéstől.
...jó kérdés mekkora kellene Toobee-nak, én igaz a hosszúujjúból, de ázsiai 3XL-est vettem (fehéremberikétkszelese), de kicsi is lett volna más. Furcsállom is neked az ázsiai XL-es jó.
(187/76) Meg kell nézni a kommenteket és vásárlók képeit hátha akad valaki aki hasonló méretű és véleményt mondott, ne adj isten fotót is készített róla, magára öltve.
-
fulton
addikt
Megjött a Darevie. Cycling jersey 2024 cool verzió.
Le a kalappal csájniz elött. Ez a mez ki*ott kényelmes cucc. Nekem nagyon bejön. Végül csak sima (ázsiai) XL vettem belőle, ez EU nál L méret (185cm 81 kg vagyok). Nagyon finoman simul az anyag, sehol nem korlátoz, nem fog csapkodni. Szellős anyagnak látom, hasonló mint a santini nyárija de attól "krémesebb"(ám az "hidegebb érzet"). Hónaljban sem vág , nyaknál is jó...(eddig ez sok aero meznél probléma volt neves márkáknál...). Hátsó zsebei jól pozícionáltak, nem magas. Teljesen kellemeset csalódtam. Ha tekerésnél is marad a véleményem veszek más színt is belőle. 11k ért ..bagó.Majd kivancsi leszek mennyire lesz tartós mennyire fog nyúlni a mosástól.
-
ZavaBalazs
őstag
én forzákat vettem, ugyanilyen magas vagyok, csak belesebb 7-8 kilóval, az M-esben is szoktam tekerni, de az L-es nekem azért egy fokkal jobb (gyíkvállamra az M-es jobban illik, az nem zavar, ha tapad, viszont azon kicsit magasabbra esnek a zsebek, menet közben nehezebben talál bele a kezem). most gyorsan kipróbáltam, farmer fölé felvéve kivillan a has - nem emlékszem, hogy a múltkori nagy kantárosgatya-háborúban te melyik oldalon álltál, de ehhez a szabáshoz lehet, hogy nem árt az az extra 5 centi anyag
szellőző anyag képről látszik, ami ilyen méhkaptár mintázatú, az mind ilyen lesz szerintem, nem csak a forzák, pl: [link] [link] [link]
vagy úgy is mondhatjuk, hogy ami drágáról van olcsóra leárazva, az valószínűleg mind ilyen lesz -
avl
senior tag
válasz
ZavaBalazs #328217 üzenetére
köszi
nincs nekik is - nem csak szin szerint - sok modelljük, különbözö anyagokkal ?
azaz: melyik modell az, aminek a háta szinte nincs is anyagból van ?a 185-186, 70-72kg -hez melyik meretet ?
-
Lajmund
őstag
válasz
lsebestyen #328208 üzenetére
Alirol veszed ezeket vagy a saját webshopjukbol?
-
ZavaBalazs
őstag
erre továbbra is tudom ajánlani a doltcinit (már ha még van belőle, én szerintem eléggé készlet vége áron csíptem el ezt a forza kollekciót, kb 70% kedvezménnyel?), az egész háta mesh anyagú. a képet azóta lelőtte a szolgáltató, itt van újra feltöltve.
#328203lsebestyen: nekem az ykyw ázsia XL/EU L bővebb meg lobogósabb, mint a darevie 2XL (ha valakit érdekel az ykyw, szóljon
)
-
Csápájev
őstag
válasz
Hasaggymeg #328211 üzenetére
Arra kérlek,hogy maximum egy sisak legyen rajtad!
-
Friczy
senior tag
válasz
vakablak93 #328195 üzenetére
Rohloff és Pinion közti különbségek: súlyelosztás. Rohloff esetén a hátsó keréken jóval több súly van, Pinionnál ugyanaz középtájon van, utóbbit általában sokkal jobbnak tartják.
Kerékcsere. Pinionnál egyszerű, Rohloffnál először le kell szedni a bowdenezést (ez ugyan egyszerű, de figyelni kell rá), a visszarakásnál meg nem csak a féktárcsára kell figyelni, hanem a fix rész megfelelő illesztésére is, ez együtt már kicsit nehézkesebb (van vele tapasztalatom). -
-
ZolkoW
őstag
válasz
lsebestyen #328203 üzenetére
köszi, srácok, ezen már el tudok indulni (meg a kemalocét sem engedem el)
-
parandroid
félisten
válasz
MC Pite #328204 üzenetére
OK, de lányoknál a 26-27,5 meg akár sokáig elég is lehet, szóval gyakorlatilag a következő lépcső már jóval tovább fog tartani. Meg ha megvannak az ismeretségek az utánpótlás szcénában, akkor eladni is kisebb bukóval lehet a jól karbantartott, értelmesen használt, minőségi cumókat, pont mert minimális a kínálat belőle.
p
-
Toobee
veterán
válasz
Majd valami hosszúkat vennék én is vékonyat ilyen 15-18 fok borult, szeles időre, meg "normál" vastagságot is, ha kicsit hidegebb lenne az idő. Racefit szabásra vágyom. Dekás Racer Light 2 S méretben kiváló, de nem szeretnék 25 ezret adni érte. Ez tényleg, mint egy hártya, olyan vékony. Melegebb verzióban meg ott a Racer 2, de szintén 25k. Tudom, ma már ez nem számít soknak egy hosszú mezért, de nekem már fájdalomküszöb feletti, főleg, hogy kuponozva 9k környékére hozhato a Darevie. Topikgazdánk esetleg nem akar még pár képet betenni róla?
-
avl
senior tag
válasz
engem olyan erdekelne nem sokkal dragabban, aminek háta sokkal szellözösebb, mint a Kemaloce SJ018 modellé, nalam nem "vi"- link: [link]
-
avl
senior tag
válasz
wow,
nekem (185-186, 70-72kg, nyápic) a Kemaloce rövidujjú(!!) L-es méret abszolut nem lobog, feszül meglehetösen, 2szer is vettem mindegyik ilyenugyanakkor a hosszu ujju belöle
az bövebb kicsit, nyápicság miatt mellrészen laza, az ujhossza kicsit rövid,elöl-hatul (kantaros naci nelkül is ;-) hosszban a rövid es hosszu ujju is jo
vagy össze-vissza készülnek a méretek (ezért írod, hogy Neked lobog, mert ahogy emlekszem cm es kg nem nagyon mas), vagy mas szabast/méretet rendeltél vagy ??
-
MC Pite
veterán
válasz
parandroid #328196 üzenetére
Lelkesedéssel szerencsére nincs gond
. Várni akartam még a 24essel jövő évig, hogy meglássuk szeret-e még tekerni, meg marad-e a terepes vonal, de úgy tűnik rákapott, azért hoztam előrébb (meg hogy ne megint a méretsáv második felénél kezdje el használni
).
Viszont ha úgy folytatja, ahogy a többi Gerecsés
akkor 12-13 éves korára gyorsabb lesz mint én, akkor következőleg már valóban jobban lehet nyitni a tárcát, mert ez a Scott megáll kb 125-130ból majd, de kövinek több mint a duplájáról indul egy normális 26/27,5 pl Beany Blaster 26/27,5 vagy hasonló (baromi ritkán látok használtan gyerekméretben normális bringákat, buycycleon is felnőttméretek vannak, szal 26os Salzra kell szervezni a willhabenezést).
-
vakablak93
őstag
válasz
pbors #328197 üzenetére
Ez esetben akkor már inkább a hajtásárakat tekintve mennék el inkább Rohloffra. A tárcsák jóval olcsóbbnak tűnnek rá
Az egyenes futást maguk a vázak kialakítása adja meg, aztán persze ha a egy defekt után nem megfelelően tenném vissza a kereket hát...
A Pinion és a Rohloff gyári oldalain ki vannak gyűjtögetve a kerékpárok a külömböző kategóriákban, végigmentem rajtuk.
Vannak amik simán nem tetszettek, de a nicolai-t pl. simán drágának találtam.
Sajnos ez van a keretem nem végtelen, pontosabban nem akarom az egekbe tolni.
Ami a szállítási időket illeti, a Raketenél nem tudom mi a szitu, náluk ez régóta futó bringa már.
A Schindelhauernél viszont ez egy komplett új típus lesz, októberben dobják piacra egyáltalán.Mondjuk magam is egy hasonló kis manufaktúránál dolgozom csak más témában, nekünk is hasonló szállítási időink vannak, szal' nem lepődtem meg az ajánlaton túlzottan
-
ZolkoW
őstag
ha már brand....
kéne nekem 1-2 mez, mert kopnak, meg idegesít, hogy van jópár, ami hiába passzos, de rövid. pedig nem vagok egy langaléta a 180cm/76..80 kilómmal. Most inkább 80.
A decában próbáltam volna, de Fehérváron olyan készlet volt, hogy nem volt kedvem próbálni sem azok közül, de egyébként is, ha nem változtattak a szabásukon, akkor azok pont olyanok, hogy ami passzol körméretben, abból kábé kilóg a köldököm.
(Van régi hosszú ujjúm tőlük, azokat szeretem, szóval nem tudom, miért szabták el azóta)
Nna: minden érdekel, viszont akkor sem veszek jelentősen 10eHUF fölött mezt, ha szűzlányok sodorták a combjukon a fonalat hozzá, mert.... csak.
Úgyhogy szívesen vennék itthon, de így kicsi az esély. De majd csekkolom a mérettáblázatot a decánál is, hervis kedvezményes nap is lesz mindjárt, onnan való a kedvenc futónadrágom, szóval nem riadok el még az áruházaktól sem!
De ha van bevált kínai (ha jól emlékszem, a Kemaloce pont ilyen, tőlük nincs mezem, de van 3-4 másik kínai, mindre jellemző a fenti elszabott méretezés), mondhatnátok, vicces minta előny, de felőlem aztán sima egyszínű is lehet, fekete kizárva.
Még valami?Asszem, ennyi, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Suzuki topik
- Autós topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest