-
IT café
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ZavaBalazs
őstag
balintbaba, láthatattalak akarattyán kb 10 perce? Pasztellrózsaszín bianchina, ha jól emlékszem stimmelt, ugyanilyen mez, bordó gatya. Én meg a feleségemmel kerülök balatont, természetesen csak ezért valósulhatott meg az előzés.
-
ZavaBalazs
őstag
-
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg #326073 üzenetére
most sikerült jól ellentmondanod magadnak. ha a kényelmetlen testhelyzettől wattnövekedés nélkül nőhet a pulzus, akkor miért ne menne ez fordítva, kényelmetlen helyzetből vissza kényelmesbe -> csökkennie kéne a pulzusnak azonos watton, szóval wattot növelve maradhat ugyanott a pulzus.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
(ex)Cat #326054 üzenetére
strava csak befogadni tud, output nincs, nem? a másikat köszi, megnézem, mit tud
dom1n0: 1 ride-os minta alapján nekem úgy jött le, mintha könyöklőn (ami még jobban behajlós) nehezebben jönnének a wattok, viszont (még nagyobb arányban) kevesebbre is van szükség. tehát pl (random számok): könyöklőn 180 watthoz meg kell magam erőltessem annyira, mint hoodson 200-hoz, de úgy haladok vele, mintha 220-at adnék le hoodson. majd egyszer, ha nagyon unatkozok, csinálok egy fultonos aerotesztelős kört.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg #326010 üzenetére
a tizedmásodperces arra kell, hogy az ember el tudjon indulni 1x rencerű outival is.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
dom1n0 #326003 üzenetére
bedobnám én is, de sok értelme nincs, kerek 1 ride adata van benne
jut eszembe, van arra valami 3rd party megoldás, hogy a brytonból automatikusan lövöldözze tovább a ride-okat garmin connectbe is? egyszerűbb lenne, mint mindkét eszközön indítani a rögzítést, de jó lenne egy helyen látni a dolgokat.Főni: ja, csak vicc volt, tudom, hogy nekem ez "unalmas" lesz, de szívesen unatkozom együtt az asszonnyal
néha ilyet is kell, amikor jön anyám vigyázni a gyerekekre, és mindketten bejelentjük neki, hogy mi akkor most megyünk bringázni, mindig ledöbben, hogy ez nem azt jelenti, hogy együtt megyünk (hiába mondja el neki mindig asszony, hogy ez így jó, mert unatkoznék vele
)
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
6030D #325984 üzenetére
hogyne.
3 napos, keszthelyi rajt, siófok és füred lesznek a szállások. minden nap
természetesen először egy teljes kör, majd utána ráadásnak a köv szállásig60-80 km, szombaton akkor ezek szerint még egy fél bubát is belesűrítünk oda-vissza.Napfénysüti: szélzokni lesz az, nem szélraktárkészlet/szélrészvény.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
lsebestyen #325973 üzenetére
mondjuk ez nézelődős tempó lesz (nekem
), fáradástól annyira nem tartok. de akkor biztos ami biztos, lövök egy navit. valakinek van viszonylag friss verziója?
dom1n0: rossz embertől kérdezed, de ha szeretnéd, megadom asszony telefonszámát, megdumálhatjátok, hogy a 18 kilós agydinamós trekkinggel miért nem húz nekem 35-tel szélárnyékot 6 órán keresztül.
-
ZavaBalazs
őstag
hétvégén megyek feleségemmel mugli bringautas balatonkerülésre, mennyire könnyű követni az útvonalat, rakjak GPX-et (brytonos csiganyál helyett inkább a garmin karórára, majd valahogy túléljük, hogy nem lehet megfordítani az útvonalat
a szállások úgyis adottak), vagy csak fölösleges macera? egyéb hasznos tipp, ami nem feltétlenül jut eszembe így az első többnapos út előtt?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
lsebestyen #325871 üzenetére
úgy látom vallas már megnézte.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
lsebestyen #325815 üzenetére
tudom, hogy azt jelenti, hogy alu frame, de bármikor ránézek, önkéntelenül úgy olvasom, hogy gravel as fuck.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Napfénysüti #325794 üzenetére
ugyanez van kiállítva dunakeszin is, ott nincs elkerítve, meg lehet nyalogatni. én is vinném szívesen, de ki nem...
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Dark Archon #325658 üzenetére
Le kell hajolni minden wattocskáért? Adj le 0,3 kilót, kb ugyanott vagy.
---------
Versenyzőknek grat! -
ZavaBalazs
őstag
kerékszettem úgy döntött, hogy márpedig a "széles" gumi úri huncutság, jó lesz nekem a 25-ös:
a 25-ös, szintén gp5000 talán fél mm-rel kisebb volt... de lehet annyi se volt közte.
más, lett egy stages wattmérőm, illetve láttam, hogy a garmin fenix 5-öm tud bicózáshoz ftp tesztet HRM + wattmérő párosítása után. ezeket lehet egyszerre több készülékhez (garmin fenix + bryton 420) is csatlakoztatni, vagy attól megbolondulnak? holnapra tervezett körön lesz egy elég hosszú mászás (pilismarót-kétbükkfa, jól rémlik hogy ez van a kínok kínján 3x?) ahhoz, hogy elbohóckodjak rajta ezzel, de annyira azért nem égető probléma, hogy ezért ne a megszokott módon rögzítsek.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Csápájev #325607 üzenetére
az első cipőn meg nem állítható a stopli, fix helyre tudod csak becsavarozni, szerintem érdemes olyat venni, amin állítható a stopli helye. nekem pl van egy shimano mt3-am, munkába ezzel járok, amikor SPD-s bicóval megyek, simán elsétálgatok benne az iroda környékén boltba/kajáldába/stb, ezt nyugodtan ajánlom, ha olyan kell, amiben sétálni is lehet.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
dom1n0 #325352 üzenetére
nooooo
na mindegy, még így is ár-érték bajnok, olcsóbban kijön, mint a feleakkora high5 meg decathlon gélek... mostani kb 3 órás, nem nagyon megállós körökre szoktam vinni 1 ilyet, 0,75l bekevert isót, egy tasakos isót (ez egy jó találmány, ajánlom), meg egy decás gyümölcszselét, elég szokott lenni.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
devil8012 #325295 üzenetére
nekem volt ilyesmi problémám, sajnos a képek már nem működnek a hozzászólásban, de a lényeg az volt, hogy ez a tefloncső telement trutyival, amíg benne volt a régi bowden, addig nem volt vele baj, amikor kihúztuk, akkor összeállt, és eldugította a csövet. a megfejtés asszem az lett, hogy a cimbi akire rábíztam a bowdencserét, bebattyogott vele a K2-be, és ott kifúrták a tefloncsövet a lyukból.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Maximum1 #325103 üzenetére
tervezetten 31-én bontotta, mert nem kell már etetni a madarakat, de többedleges indokként a bringás szezont is megemlíti: [link]
én amúgy szeretem az ilyen dolgokat (itt a lakón is volt ilyen ráérős nyugdíjas, aki régi játékokból csinált jópofa diorámát a háza előtt), azt is kibírtam, hogy párszáz méteren kerülgetni kell a világtalan gyalogosokat, csak az a baj velük, hogy mivel közterületen van, valami kretén előb-utóbb úgyis szétkúrja, emiatt a készítő önérzeteskedik, illetve egy idő után túl vannak tolva (fent említett dioráma is szellősen, ízlésesen indult, aztán a végére már négyzetcentinként 20 játék volt beletömörítve) -
ZavaBalazs
őstag
válasz
mauimagic #325075 üzenetére
Kikérem magamnak, nem 500-ért ajánlgattam, hanem 1000-ért
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Tothgera30 #325065 üzenetére
errefelé ilyenen ül az összes gyerek, nekünk is volt, olcsó, könnyű, működik, azért nagy igénye nincs egy ekkora gyereknek
amikor egy parkozás után kerekenként 50 királydinnyét söpörtem ki belőle, akkor eléggé örültem, hogy szivacsgumis, nem belsős, erre szerintem mindenképp figyelj oda, többi opció nem tudom, milyen.
de amúgy természetesen ez: [link]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
dom1n0 #324818 üzenetére
ez az útvonal lesz idén is elvileg. mászásba tavaly nem pusztultam bele, nem tudtam mire számítsak, ennyit még sosem másztam egyben -> hagytam benne. szerintem is gyorsabb lesz, mondjuk tavaly a képen látható egyenruhás gyerekekkel forogtunk siroktól parádsasvárig (elején leszakadt egy srác, én bevártam, sirokon értük utol a defektjavítás miatt álló többieket, odáig elhúztam
), viszont idén nem jönnek ennyien (ha egyáltalán valaki jön... ami kétélű, pl a szélén álló szemüveges srácnak minden közös ride-on defektje van, itt is azért álltunk sokszor, nem tudtunk rendes ritmust felvenni), szóval melósabb lesz.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs #324463 üzenetére
*topsnál, természetesen, nem a hoodnál.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Dark Archon #324460 üzenetére
mondok jobbat, én mászás közben rátenyerelek a könyöklő párnájára, kb 5 centivel hátrébb a hoodnál, meg 3-mal följebb.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Dark Archon #324450 üzenetére
nem is a 25 gramm meg a csúfítás, hanem nem kell levenni a kezedet a fékről, úgy tudsz csengetni. nagyon máshogy nem megoldható ez országútin, én nem is raktam az enyémre, inkább kiabálok, ha kell, de a kezem legyen a féken.
fulton: kb 12 centi lehet a hoods fogáspont meg a nyereg közt.
szerk: top is hasonló lehet, kb szintben van. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
Csokicsibesz #324411 üzenetére
Vele én is összefutottam Pilisszentkereszt fölött az erdészeti úton
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg #324182 üzenetére
sajnos ki kell ábrándítsalak, ez itt a helyi erdőben a min-max szintkülönbség kb.
megyeri hídról ha a másik irányba kanyarodsz le egyszer, egy kb 6-7 km-es kerülővel elzarándokolhatsz ide.
-
ZavaBalazs
őstag
ha már csengő, létezik spaceres megoldás is (az új rohangálósomat kaptam ilyennel, a kilométerórát már lekaptam, nyugi.
)
oldalról ilyen, közelebbi most nincs, bocsi
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Maximum1 #323675 üzenetére
jelen
háziorvosi javaslat: könyvjelzőbe tenni a fb marketplace-en a "gravel" keresőszót az elmúlt 24 órában meghirdetett szűrővel, napi 3x (reggel, délben, este) bevenni, amíg el nem éri a kívánt hatást (esetemben kb 2 hónap
asszem 40 perccel meghirdetés után csaptam le a feltet)
#323694Csápájev: én PD-M324-et használtam (meg valószínűleg megy fel az új rohangálósra is), egyáltalán nem kellett odafigyelni. alapvetően úgy állt be mindig, hogy az SPD-vel pont jól lehetett becsatolni, ha meg a taposós oldallal akartam rálépni, akkor meg úgy kell indulni, mintha sarat húznál le a cipőtalpadról (hátrafelé húzva), teljesen kiszámítható.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
6030D #323567 üzenetére
szuper. van 25 centis biztostűd is hozzá, hogy valahogy a hasamon össze tudjam zárni?
amúgy ha engem érdekelne, nem attisst, akkor már egyszerűbb lenne az asszonyt beleizzasztani. a Kata is stimmel, a Vas is#323568python1: ezzel én is így voltam, aztán szép lassan rájöttem, hogy nem véletlen vannak ezek a célruházatok így kitalálva. csapatmezt mondjuk nem vennék fel, de csak mert nem követem a versenysportot, úgy meg hülyén nézne ki, meg amúgy általában rondák a 20 szponzorlogótól.
-
ZavaBalazs
őstag
ha valaki épp olcsón akar jó mezt, tudom ajánlani a doltcinit. első mezem volt ilyen, csak az már 10 kilóval ezelőtt is kicsit bő volt rám (tipikus fb hirdetés, "XXL van beleírva, de L-esnek felel meg"
), most rendeltem belőle egy M és egy L méretűt, postával együtt 16 ezerből megjött a 2 mez. ez kb alis dárevi árnak felel meg, de nem egy kategória.
ha már csajokról beszéltek, régen Blanka is ilyenben ment, nagyon doltcsini volt benne, szóval hajrá, vegyétek.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
stickermajom #323088 üzenetére
ajj, jogos, főleg hogy azt le akarom ragasztatni
viszont így akkor 41000, mert ad mellé egy műhelypumpát is. mondjuk erre pont nincs szükségem
nem baj, anyámnak jó lesz.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
parandroid #323065 üzenetére
tiszta sor, én is ott tartom a blokkokat, nem papíron. nem ismerős, random külföldi, aki szabadulni akar a cumótól, mielőtt hazaköltözik (ezért is gondolom, hogy nem szart akar rám sózni, de ettől még később is elromolhat).
eddig 1:1 a szavazás állása, chubby kerülj már elő, mert igény az volna rád
-
ZavaBalazs
őstag
decás görgőt óccóér' (50k fan rejszol szőnyeggel együtt) meg mernétek venni blokk/garipapír és kipróbálás nélkül? ha gáz van vele, meg tudom győzni a decathlont, hogy mivel még nincs 2 éve a kínálatban, nyilván még gariidőn belül kéne legyen, csak eltűnt a blokk?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg #322875 üzenetére
[link]
UST rims get along without boreholes in the rim well expect of the valve hole and they are airtight as well
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
lsebestyen #322865 üzenetére
felfelé megteszi, lefelé még sose jöttem rajta.
szegény ember vízzel főz, mondjuk ugye ennek pont az eleje-vége 6-7%, a közepe meg lapos. én mindig ezt használtam saját benchmarknak, de másoktól is láttam már ezt.
#322857dom1n0: na jó, de a saccolgatásba biztos nem számoltad bele a WATTSOCKS-t... amúgy jó zokni, tudom ajánlani.
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Maximum1 #322706 üzenetére
azért patikának nem mondanám, a királykúti nyeregtől kb a kisrigós elágazásig sok helyen nem olyan tüköraszfalt van, mint marót felé, sok a rücskös szakasz, de persze egyáltalán nem vészes (még csak egyszer mentem rajta lefelé, akkor nagyon meglepődtem, mert felfelé nem tűnt fel, hogy ez ilyen
). de a dömörkapu-szentendre még felfelé is szar (lehet át is szokok arra, hogy paprét felé kerülök), lefelé ki se próbálnám. ha erre kéne mennem, én is úgy csinálnám, mint avl, de mindig fordítva szoktam (paprét/dömörkapu fel, szentlászló főút/szentkereszt főút/marót erdei út le)
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg #322656 üzenetére
azért egy váltóállításra + fékbowdencserére ők sem kérnek el csilliókat, ahogy nézem. ott van 2 sarokra a johnny biker (képek magukért beszélnek
), és kb egy ezressel olcsóbban jön ki a váltóállítás + fékbowdenezés. akkor már inkább vinném a K2-be...
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
dom1n0 #322592 üzenetére
na, akkor ott tali, én már neveztem, bizonytalan létszámú haveri társasággal érkezem.
volt/van, meg egy barátomnak is aktívan, de kinek milyen. nekem pont a bringa nem okoz gondot (futni viszont egy hónapja nem merek vele), cimbinek meg 30 perc z1-től is kikészül. gyógytornász és/vagy ortopéd doki tuti jobban tud segíteni, mint a random fórumozó.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
cattus #322590 üzenetére
ezt inkább kilométerben, mint időben mérném, "your mileage may vary"
azt hiszem fulton írta, hogy neki 7000 km egy 125-ös smoove, nálam is kb így alakul, 5000 km körül használtam, és még kb a negyede-harmada megvan.
------------
ha érdekel valakit, megnyílt a nevezés a mátra ringre. dom1n0, házhoz jön az esemény! -
ZavaBalazs
őstag
kis matekfeladat a topicnak:
2024 nyarán mentem a szentendre-paprét szegmensen (5,82 km, 238 szint) 18:26-ot kb 98 kg összsúllyal. ma ugyanitt 17:01-et 93 kilóval, viszont a zoknira rá volt írva, hogy WATTSOCKS. hány wattot jelentett az öt kg fogyás, és hányat a zoknis felirat?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
parandroid #322255 üzenetére
jó, nem profi, csak amatőr országos bajnok (asszem? mindenesetre a topic túlnyomó részét - hogy klasszikust idézzek - rommá rakná
), de nála pl ott figyel:
-
ZavaBalazs
őstag
selle italiára gondoltál.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
lsebestyen #321877 üzenetére
köszi!
az árat én se teljesen értem, nem egy laikus adta el, akinek fogalma sincs a bringa értékéről.
csak egy jó mavic exalith kerékszett kell, és rögtön nem lesz baj a felnifék esőben#321879Maximum1: köszi! befért végül, mondjuk a villa aljából ki kellett hozzá szedni a (sárvédős?) csavart hozzá, ebből így még baj lesz, valamivel le kéne zárni.
purhab pl?
sárhely annyira nem szempont, sarazás nem lesz vele, esőben csak aszfalton fog menni. de ja, lehet nem ez a gumi lesz a nyerő, első próbára elég lomha, viszont marha kényelmes lett, bár lehet, hogy csak a lidlis pumpa mérője tehet róla (akksis pumpa meg nem játszik alvó gyerekek mellett)
egyelőre ismerkedek vele, a lánctányéros kérdés még ráérlehet, hogy kiadja ezzel is, meglátjuk.
szép kocka, ilyeneket is nézegettem - csak 2x annyiról indultak, mint ami végül lett. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
chubby2o6 #321871 üzenetére
a kérdés jogos, ez hivatalosan endurance outi, elvileg 38-as férőhellyel, gyakorlatilag meg majd meglátjuk (egy 40-es conti contact urban van itthon belepróbálásra). most valami kicsit recés 32-es conti van rajta, majd kap valami husibbat, csak még meg kell nézni, hogy ténylegesen mennyivel tudok feljebb menni. de arra teljesen jó volt így is, hogy az erdőben bohóckodjak vele az erdei pumpapályán meg a döngölt földes ösvényeken, mondjuk a képen látható kaptató (strava szerint) 20%-os laza homokos részein elkapart, de ilyet sokat nem fog látni
#321873Csápájev: fb aprón, már egy ideje figyelem a friss hirdetéseket, hátha leakad egy jó vétel. leakadt
#321874vallas: az, valami spacerre szerelt megoldás, még nem nagyon tanulmányoztam. van rajta kis kilométeróra is, de szerintem én megelégszem a brytonnal.
köszi mindenkinek!
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Maximum1 #319245 üzenetére
"200ért nem kapsz semmit ami átütőtengelyes."
ezt cáfolnám
#NewBikeDay
2021-es Felt VR40, alu váz, karbon villa, hidrós tiagra. 210-ért vettem, de kaptam hozzá minden extrát, ami rajta van, plusz SPD-SL pedált, sárhányókat és egy átfűzendő hátsó felnit (ha megnézitek, most egy felnifékes van hátul, az első párját adta mellé), vegyük úgy, hogy 200 volt a bringa, 10 az extrák.viszonylag friss szerviz az előző tulaj őszi sérülésének, majd a felépülésig megérkező, ezt váltó canyon ultimate-nek "köszönhetően".
munkába járós, rohangálós, családdal kirándulós, erdőben szórakozós, esőnapos bringának több, mint tökéletes lesz. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
6030D #321725 üzenetére
hát, nem tudom, múltkor a sponserrel, amit kevertél, vác-dunakeszi távon lenyomtam a volánbuszt, szóval valami van benne.
de amit linkeltél, az nem izotóniás, hanem hipotóniás italpl a decás iso egy adagjának 38 grammjából 35 g szénhidrát, aztán persze lehet, hogy ők az ilyen muglikra lőnek, mint én, és ez nem is rendes iso, passzolom. szoktam ilyet is venni (40 grammból 35 g szénhidrát), ez jó, mert 2000 forint egy bödön.
#321726lsebestyen: értem, köszi. ja, hosszabbakra én is szoktam vinni pótlást, ez jól elfér a mezzsebben, asszem 2 adagnyi por is belefér.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
lsebestyen #321723 üzenetére
"cukor, maltodextrin + izo a kulacsba"
bocsánat a hülye kérdésért, én ezekben nem vagyok otthon. mi a különbség, maga az iso nem többnyire cukor és maltodextrin jó felszívódáshoz belőtt arányú higításban? -
ZavaBalazs
őstag
válasz
Dark Archon #321460 üzenetére
lehet a főninél az az elgondolás, hogy az ilyen csicsára jobban repülnek a darazsak.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
dom1n0 #321234 üzenetére
ja, értem. akkor vedd úgy, hogy nem mondtam semmit
(pontosítok: a gravel vásárlás + csapott áron átvétel továbbra is áll, de a telót így már kihagyhatod belőle
)
nem vészes a könyöklő használata, csak tényleg meg kell hozzá találni a jó terepet. én forgalomban továbbra se merem használni, mert se fék, se forgalomra alkalmas testtartás nincs, de széles bringaúton teljesen jó. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
6030D #321224 üzenetére
nem biztos, hogy jó lesz az, amikor én jártam a csuklóm miatt gyógytornára, a 2,5 km-re levő SZTK-ig az ősmontival mentem, és kellemetlen volt a csuklómnak, szemben a 20-30-40 km országútis körökkel, gondolom a természetes (outi) vs beforgatott (egyenes kormány) csuklótartás miatt. szóval vagy egy inner bar endet arra a montira, vagy venni egy első telós gravelt (ha meggógyultál, dom1n0, nagyon csapott áron szívesen átveszem
), esetleg pattints fel egy könyöklőt a bringádra, az nem terheli a csuklót, csak érdemes hozzá keresni valami forgalom nélküli helyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Logitech G513 - 5.000Ft (apró hibás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest