Új hozzászólás Aktív témák
-
ƵøŁĭ
veterán
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
csabi63
senior tag
válasz stanley00 #3793 üzenetére
Lehet upgrade-elni a végtelenségig, az nem kérdés. Pénzért. A free upgrade addig működik, amíg a kulcs érvényessége. Az én esetemben 2012-es KIS, 3 éves. Jó volt a 13, 14, 15-ös évjáratokkal is, de a 16 már beint neki. A 15-öt használhatom tovább, de feljebb már fizetnem kell. Nyilván nem engedik, hogy valaki egy 2012-es KIS-t upgrade-eljen minden további fizetés nélkül még 2050-ben is. Az enyém 3 évre szólt, az lejárt. Eddig lépegethettem előre ingyen a következő évjáratokra, de ha kell a 16, már fizetnem kell. Vagy megújítom ( drága), vagy veszek egy újat (olcsóbb).
Gondolom én, de lehet, hogy rosszul. -
stanley00
tag
válasz csabi63 #3792 üzenetére
Szerintem meg simán kellene és kell is mûködnie a kulcsoknak a legújabb verzióval. Már nem tudom hol de olvastam is, hogy korábbi kulcsokkal mindig lehet upgradelni az újabb verziókra természetesen az adott típusnak (KAV, KIS, KTS) megfelelôen. Példa rá pl. amit az elôzô hozzászólásomban írtam. Konkrétan amikor megírtam nekik, hogy a jelenlegi Kaspersky Total Security kulcsom amire az első panaszos levelemben hivatkoztam nem akar mûködni akkor válaszként azt kaptam, hogy az simán működik. Az érdekes csak az, hogy még bele is írták a levélbe a kulcsot ami egy kb 3-4 éve vásárolt Pure 2.0 1 éves kulcs volt ami persze az 1 év letelte után már nem is érvényes. Na ez hogy lehet?
Kicsit kusza lehet de csak azt szeretném ezzel érzékeltetni, hogy a support mennyire körülményes, lassú és fogalmuk sincs miket írogatnak.
Ami a tesztet illeti igazad van. Én sem vagyok annyira naív a mai világban, hogy amit bárki leír az szent írás. Tisztában vagyok vele, hogy simán 1-2 szaklap úgy közöl teszt eredményeket, hohy előtte kap egy kis juttatást egy adott cégtől azért, hogy minél előkelőbb helyezést érjen el. Gondolom 2 oka lehet, hogy ezek a tesztek össze-vissza eredményeket hoznak mindig váltogatva a résztvevők helyezéseit az ilyen olyan szaklapok, újságok tesztjein.
1. A szakértő szaklapok, újságok, internetes oldalak „szakértőinek” akik a teszteket csinálják lövésük sincs igazából mit csinálnak csak azt hiszik.
2. Mindig az kerül előre aki az adott szaklapnál, újságnál, internetes oldalnál többet fizet.
És ebből következik, hogy fogalmam sincs minek, kinek hihetek. A Matousec elméletileg egy független cég aki pont erre szakosodott viszont nekik is fizetnek azért, hogy teszteket végezzen. Az előzőek tükrében nem tudhatom de a megérzésem és a tapasztalatom vele azt súgja, hogy ezektől függetlenül a Kaspersky az egyik ha nem a legjobb. Viszont most kihúzták a gyufát nálam ezért elkezdtem gondolkozni az alternatíván. Mint általában most is egy megérzés alapján a Bitdefendernek adnék egy esélyt viszont ez meg a béka segge alatt van azon az említett listán ellentétben sok más teszteredménnyel amikben viszont szintén megérzés alapján sokkal kevésbé hiszek mint a Matousecnek.
Az igazság odaát van[ Szerkesztve ]
-
csabi63
senior tag
válasz stanley00 #3791 üzenetére
Az én kulcsom sem jó a 16-hoz. De ez 2012-es KIS, érthető, hogy a 15 fölött már nem lehet upgrade-elni. Itt üt vissza az, hogy fillérekért vettem. Mert van még hátra 562 napom, amit el kell töltenem a 15-el. Hogy aztán ez milyen frissítéseket kap a jövőben, mikor már a 16-on ügyködnek, az jó kérdés. Kivárok, aztán meglátom.
Az a lista elég érdekes. Egy free verzió a legjobb, néhány kivételével a többi meg nem javasolt. Közötte több olyan, ami pedig más teszteken jól teljesített. És nem is naprakész, a tesztek tavalyiak. De nem kell sokat keresgélni, több olyan tesztet is találni, ahol az itt első Comodo a tízbe sem került be. Sosem értettem egyébként ezeket a teszteket. Egyiknél első a Vipre, másiknál ugyanaz a Vipre 16. Egyiknél első a Bitdefender, másiknál 7. Egy szintén független német teszt szerint 2015-ben a három legjobb: G Data, Avira, Bullguard. De ahogy olvastam, ezek a tesztek napról napra is mást mutatnak. Egy frissítés után x víruskergető nem vesz észre valamit, és egyből 10 hellyel hátrébb találja magát a listán. A következő frissítésben betömik a lyukat, és előreugrik 8 helyet. De azért általánosságban elmondható, hogy a Kaspersky minden létező listán viszonylag előkelő helyen szerepel.
-
stanley00
tag
Sziasztok!
Olvasgattam itt a hozzászólásokat és meglepett a sok negatív kritika. Igazából én is most ott tartok, hogy szívem szerint hátat fordítanék a Kaspersky-nek de egy kicsit más okból amit a legtöbben írtok. Én azt nem tudom megemészteni amit support címén mûvel az egész brigád a magyarokat is beleértve. Van egy Kaspersky Total Security saját vásárolt kulcsom ami Win 7 alatt Kaspersky Total Security 2015-öt telepítve tökéletesen mûködött. Miután telepítettem a Win 10-et és felraktam a 2016-os verziót azzal szembesültem, hogy nem fogadja el az eddig használt és még kb 300 napig érvényes kulcsot. A legnagyobb probléma ez lenne de nekem ott szakadt el a cérna ahogy ezt a cég kezeli. Először a magyar Kaspersky-nek írtam 2 címre is a problémáról de soha nem kaptam egy választ sem még arról sem, hogy megkapták-e egyáltalán a levelem. Ezután már a hivatalos Kaspersky support-nak írtam és ott tartunk hogy kb. 20 nap alatt (igen, kb. 10 naponként) kaptam összesen 2 választ amiből a másodikban nem is az eredeti kérdésemre kaptam választ hanem egy teljesen értelmezhetetlen dolgot. Most ott tartunk, hogy mivel nem tudtam aktiválni az érvényes kulcsommal a telepítéskor ezért a 30 napos próbaidőt aktiváltam ami mindjárt lejár és nagyban kussolnak válasz meg semmi. És itt a nagy dilemma mert én kb. itt felejtenék el örökre egy ilyen céget aki miután a pénzt besöpri nagy ívben sz*rik a vásárlóra. Viszont mûködésben és megbízhatóságban sosem volt problémám. Szóval a nagy kérdés ha nem Kaspersky akkor mi?
Mert ha az ember ránéz [ERRE] a független tesztre akkor elgondolkozik, hogy érdemes-e felhagyni a büszkeségével[ Szerkesztve ]
-
Gyurma_13
aktív tag
Sziasztok,
Látom jön szeptemberben a magyar KIS. Jelenleg az angol nyelvű 15.0.2.361(c) van fent, hibátlan volt eddig.
Erre rá tudom húzni majd a magyar 16-ost, vagy törlés és újra rakás?[ Szerkesztve ]
-
zsizsef
senior tag
kis15.0.2.361hu_7525 telepíthető Win10 -re? Mert nekem nem megy fel.
-
ptgmaster
tag
Akkor most a Kaspersky Antivírus 2015-öt nem is lehet Windows 10-re telepíteni?
Ami ami, az az!
-
Szellem.
Topikgazda
válasz CharlieDrop #3780 üzenetére
Webroot Security Anywhere
(#3782) CharlieDrop: Pedig ha rákeresel, nem rossz termék. Egyedi megoldást képvisel az antivirusok piacán.
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
A Rufus alkalmas arra is, hogy a Kaspersky Rescue Disk ISO-t is kiírjuk pendrive-ra?
-
Szellem.
Topikgazda
A KAV jó alternatíva lehet. Kevesebb a fícsör benne, mint a KIS-ben, de szerintem nem véd kevésbé rosszabbul.
Ha bejön, használd. KIS felejtős! Túl sok a szar benne, nem hiszem, hogy több védelmed ad, viszont ahogy a példa is mutatja jobban szétcseszi a rendszert!
Egyébként, ha elfogadod a tanácsom, ne küzd és ne ragaszkodj olyanért, ami nem érdemli meg ezt a fajta kötődést! Tapasztalatból mondom! -
ot93
senior tag
Helósztok!
Érdekelne, hogy ti, akik Kaspersky-t használtok és esetleg a G Data vagy a Norton termékeket ismeritek, hMost norton internet security-t használok de 16 nap múlva lehet váltok a másik kettő közül valamelyikre...
Előre is köszi!
CRF300L
-
őstag
válasz Szellem. #3773 üzenetére
Nálam a BD mindig bugos volt, akárhány gépen próbáltam telepíteni, pár nap és komolyan rombolta az ún. felhasználói élményt. Az ESET és a WSA eddig igen kevés gondot okozott. Talán átnyergelek valamikor a KAV-ra, ha egyáltalán...
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Szellem.
Topikgazda
Őszinte leszek. Egyik oldalról sajnálom a másik oldalról meg örülök neki. Sajnálom, mert tudom, hogy Te is hozzám hasonlóan szereted a Kaspersky-t és nehezen válsz meg tőle. Örül ni azért örülök, mert végre észrevetted Te is a hátrányait. Szomorú, hogy évek óta nem képesek a bughalmazon kívül egy normális terméket előállítani. A sok szar plusz fícsör ami szétbarmolja a gépet és egyáltalán megkérdőjelezhető a hatékonyságuk is, nem biztos, hogy nem parasztvakítás csupán! A Bitdefender egy erős program. Kevesebb fícsőrrel, de nálam sokkal jobban működik, mint a KIS.
De, ez van. Remélem, ahogy én sem, már Te sem bánod és megtalálod a lelki békédet! Én az FSIS-el megtaláltam. -
Mart10000
aktív tag
Nekem eredetileg a Kaspersky lett volna a fizetős védelem. Hogy miért nem lett befutó az az akkori Pure 3.0 változat miatt történt, mivel akkor még angol nyelvű volt és nem jelent meg magyarul.
-
Szellem.
Topikgazda
Ugye azt írtam, hogy itthon az F-Secure IS van fent a gépeken. Volt vele pici problémám, de megoldódott, így marad. Egyébként amióta F-Secure van a gépeken, semmi hiba vagy probléma! Próbálgattam a 3.-ik gépemen a Bitdefendert, meg a Qihoo360TSE-t. A Bitdefender bugzik nálam, a Qiho360 meg kurva jó.
Ide felraktam tegnap hajnalban a KIS2016-ot. Outlook 2013-ban nem működik továbbra sem az Antispam beépülő, jelszavakat nem tudok begépelni, mert a virtuális billentyűzet nem engedi, stb. Aztán olyanok vannak, hogy úgy beletúr a rendszerbe a KIS2016, hogy kiírja pl. a Rendszer, hogy ez a gép nem teszi lehetővé az érintéses módot( persze nem így írja), aztán nem működik az érintés, beakadnak dolgok stb. Ha nincs fent a KIS nincsenek ezek a dolgok! Én ettől a System Changes Control nevű funkciótól fázom egy kicsit. Már túlságosan belenyúl a rendszerbe a Kaspersky, és túl bonyolult a program. Ez meg okozhat sok-sok bugot.F-Secure-al összehasonlítva, F alatt sokkal gördülékenyebb a rendszer, sőt olyan mintha fent sem lenne. Igaz kevesebb az okosság benne, de ettől még nagyon is erős védelemben. Nem a mennyiség a fontos szerintem, hanem a minőség!
Viszont, most frissít a program.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
Pedig írják, hogy egyébként vannak akiknek megoldják ezt a problémát.
Nem tudom, hogy mi alapján működik és mi alapján nem!
Erről a 2 beállításról el tudom képzelni, hogy okozhat megoldást:
Settings > Performance > Uncheck Battery Saving (this is for when your on battery on a laptop)
Settings - Performance disable gaming profileSegíteni akartam.
-
gduck
addikt
Valaki használja XP alatt a Kasperskyt?
-
Szellem.
Topikgazda
Nekem mindegy, de ha küldünk egy normális log fájlt, meg leírjuk a hiba jelenségét, akkor legalább van idejük ezzel is foglalkozni!
Egyébként meg függetlenül attól, hogy laptopon vagy asztali gépen van a KIS ezt csináljátok meg és utána restart a gépnek, majd egy manuális frissítést indítsatok el:
Are you on a laptop? or Desktop
Settings - Performance disable gaming profile
Settings > Additional > Network > Proxy server > select Do Not use proxy server.
And Settings > Additional > Appearance > enable Animate taskbar icon > ok.
Settings > Performance > Uncheck Battery Saving (this is for when your on battery on a laptop)
Try these and reboot and see if it autoupdates
Also try entering the license into the online Kaspersky account -
őstag
válasz Szellem. #3760 üzenetére
A kezdeményezés jó, de szerintem várjunk még vele. Egyrészt a W10 is kiforratlan, lazán megindokolhatják ezzel a sok bugot, másrészt a 2016-os termékek modul szinten beta állapotúnak tekinthetőek, és a következő patchek teszik teljes értékűvé. Szinte biztos vagyok ebben, hogy ezekkel az érvekkel hajtanának el minket, ha van bug-report, ha nincs..
Azért írok a kaspersky fórumra, kíváncsi leszek a válaszra.
[ Szerkesztve ]
-
csabi63
senior tag
Nekem a reggeli kézi frissítés óta magához tért. Teszi a dolgát két óránként, ahogy kellene mindig. [link.]
-
Szellem.
Topikgazda
Javasolnék valamit! Azon gondolkoztam, hogy puffoghatunk itt a fórumon, hogy nem frissít a KIS, meg milyen egyéb problémák vannak vele, de megoldás nem nagyon lesz!
Azt javasolnám, hogy akinek frissítési és egyéb gondja van, de a frissítés lenne a legfontosabb, akkor írja be a topicba, hogy hajlandó lenne segíteni ebben. Arra gondoltam, leírom, hogy milyen logokat kell begyűjteni és hová kéne elküldeni. Ha egy páran ezt megcsináljuk és közös erővel lejelentjük a hazai supportnak, akkor talán lehet belőle megoldás.
Szóval, várom hogy akár privátban, akár itt jelezze az, aki hajlandó ebben közreműködni! Ha igen, akkor nem nagy dolgokat kell megcsinálni, viszont közös erővel, lehet lenne megoldás.
Várom a komoly jelentkezéseteket. Aztán leírom, hogy mit kell pontosan csinálni. -
B@ldrick
aktív tag
Nálam még pörög a földgömb, szívesen elhasználom a kulcsaitokat
[ Szerkesztve ]
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Voyager • Proxmox • OpenMediaVault ▌
-
őstag
-
csabi63
senior tag
Na ez szuper. Tegnap este mondtam éppen, hogy a 15 nálam jól működök. Hát már nem mondhatom. Reggeli gép indításnál ez fogadott:
1.
2.
És már tegnap sem frissített, csak nem vettem észre. [link.] A beállítások gyárin vannak. A gépen sem variáltam semmit, új programot sem telepítettem egy hete. Egyszerűen gondolt egyet, és elfelejtett frissíteni. PC win10, szoftver KIS 15, verzió 0.2.361abcen_8103. Kezdhetek harcolni vele a hátralévő 575 napon, vagy kegyeskednek csinálni vele valamit? Ez az 1M dolláros kérdés. És én még rosszabb helyzetben vagyok, mert nálam a 15 a végállomás, a 16-ra már nem jó a kulcsom. Azt biztos helyrepofozzák, de a 15-el már talán nem is foglalkoznak. -
Mart10000
aktív tag
Továbbra is elszomorító olvasni, hogy mennyire hibásak a Kaspersky termékei. Lehet jól tettem, hogy anno végül nem ezt választottam(?).
-
< CyberBob >
őstag
-
Szellem.
Topikgazda
válasz < CyberBob > #3752 üzenetére
Itt egy leírás. Nézd át ezt:
[link] -
csabi63
senior tag
-
Szellem.
Topikgazda
válasz < CyberBob > #3749 üzenetére
Ha a 2016-os verzióról beszélünk, akkor sehogy! Jelen esetben, ha átállítod interaktív módba, akkor kéne ugatni a szabály miatt. Ha ezt nem teszi, márpedig ezek szerint nem teszi, akkor egy újabb bug!
Jelenleg épp a Bitdefendert próbálgatom. Az még egy jó erős védelem! Hátha beválik!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #3744 üzenetére
Nyugodtan, nem veszem magamra, gyanús volt az első napi flott működés. Lehet, hogy a W10 cumulative update-je tett be neki?! Mindegy, manuálban frissítek, amíg nem pecselik... Ha megunom megy fel rá a WSA, oszt jónapot...
Csak ne lenne még 510 nap az előfizetésből...
A "b" patch amúgy mikorra várható?
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Feltettem a legújabb verziót Win7 x64 -re próbából. A tűzfalat interaktívra állítottam, de programok mégis kérdés nélkül mennek ki. A Kaspersky automatikusan engedélyező szabályt hoz létre amit átrakva kérdésre már legközelebb kérdez. Hogyan lehet azt megoldani, hogy tényleg interaktívan működjön a tűzfal és már az első alkalommal kérdezzen?Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Szellem.
Topikgazda
Az "a" patch már azon napon elérhető volt, amikor le lehetett már tölteni a hivatalos verziót!
Nem kötözködésképen és nem a rossz szájíz szól belőlem, de akkor lenne érdemes írni a fenti funkciókról, ha működnek normálisan, legalább a többség esetében. Biztos, jó dolgok, bár inkább bloatwarek, de nemrégen írt a Kaspersky egy listát, hogy milyen korlátozásokkal működik a terméke.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A 2016-os verziók újításait méltatlan módon nem tárgyaljuk, pedig ismét jócskán változott a program. Private Browsing (új beépülővel), System Changes Control, egyszerűsített Safe Money, egyszerűsített Web-AV modul.
Kijött közben hozzá az "a" patch, amely a kezelőfelület és a biztonságos adatbevitelben okozott hibákat javított. Gyorsan összefoglalva ennyi, szakértő fórumtárs bővebben is szólhatna ezekről!
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Mikulásbá #3734 üzenetére
Pont ez a fura. Nálam régebb óta nem hiszem, hogy használja valaki a Kaspersky-t, mert a 4-es verzióval kezdtem!Azóta hűséges voltam és vagyok hozzá. Sokszor pont azért dühít, mert korábban ment, de egy idő után elkezdtek jönni a furábbnál furább bugok!
És amint a példa mutatja, nagyon háklis a termék, hogy milyen gépen és kinél hajlandó menni! Pedig, ha nem lenne ennyi nyűg vele, hidd el gondolkodás nélkül használnám! -
nagyúr
válasz motacilo #3733 üzenetére
Már írni sem merek ide,de....
Én azt nem értem,hogy lehet ekkora eltérés,hogy valakinél megy,másnál total nem.
#3655 alatt írtam,hogy a magyar 2015-re toltam rá egy az egyben,hátha bejön alapon.(arra számítottam,hogy fel sem fog menni az előző uninstallja előtt vagy a rendszer is összeomlik)
Azóta is meg rendesen,frissít,magától futtatja a rootkit keresést,a bankok listája is átkerült a 2015-ből és az is működik,védett böngészőben nyílik meg mind,stb.[ Szerkesztve ]
-
motacilo
aktív tag
válasz Szellem. #3732 üzenetére
Pedig én szimpatizáltam vele, a 2015-ös esetében még kölcsönös is volt a vonzalom.
De ez az új, úgy látszik dobott (a céda!), pedig én hűséges akartam hozzá lenni - legalábbis az év végéig.
Ha időm és kedvem lesz, teljes oprendszer reinstall után felteszem, ez az utolsó esély, pedig nem érdemli meg ezek után -
XZoli
aktív tag
válasz b_cseppento #3727 üzenetére
nekem simán felment az angol kis2016
a support írta nekem ma
Kaspersky applications full compatibility with Windows 10 is expected by the end of September with a new patch release. Till then you can install the 2016 TR version of Kaspersky Internet Security like so:
1) Uninstall the older version like so: http://support.kaspersky.com/11166
2) Please download and install the latest Kaspersky 2016 (16.0.0.614): http://www.kaspersky.com/downloads/internet-security
3) Install the 2016 version and activate it with your 20-characters activation code.The “How to install” guide is also available via the link: http://support.kaspersky.com/12002
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
CharlieDrop
veterán
válasz b_cseppento #3727 üzenetére
jelenleg csak a KIS2015 8103 végű angol verziója működik
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Mikulásbá #3720 üzenetére
Nem a harag beszél belőlem hanem a tények.Ha már nálad megy akkor az tök jó de sok más felhasználónál nem ment a frissítés. Nem én voltam és vagyok az egyedüli ezzel.Azért mert váltottam még írhatok. Ugye nincs megtìltva. A sok ajnározó vagy konkrét tényeket közlő hsz mellé gondolom nem baj ha jön a rossz is. Gondolom Motacilo kolléga sem haragból írha le az ő tapasztalatait a 2016-os kiadással kapcsolatban. Vagy igen?
A tényeket meg el kell fogadni. Nincsenek rendben a 2015-ös kiadások sem. Én örükök hogy neked és másnak megy a program jól. De sok másnak meg nem müködik jól és ugyan azokat vagy hasonló problémákat generál. Ez pedig tény.
[ Szerkesztve ]
-
b_cseppento
csendes tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy Windows10-re hiába töltöm le a magyar Kaspersky Internet Security 2015-öt, nem telepíti fel, kb fél perc után leáll. Ha angol nyelvűt teszek fel, akkor pedig nem tudom érvényesíteni a meglévő kódomat, kiírja, hogy a licenszem nem jó ebben a régióban. Mit tehetnék, hogy elfogadja a kódom és működjön?
-
dqdb
nagyúr
válasz TheProb #3724 üzenetére
Az egyik legjobb és közben egyik legbugosabb is. Ha nem találkozol a hibákkal, akkor boldog ember vagy, mert van egy tökéletes védelmed. Ha igen, akkor beállhatsz a topikban a következő patchet várók táborába, vagy keresel másik megoldást.
Ez amúgy most kivételesen nem hiba, hanem jogos figyelmeztetés, mert ha nem a KIS kérdezne, akkor a böngésződ kötözködne ugyanezen ok miatt.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
TheProb
veterán
pedig direkt azért tettem egy próbát KIS-re, mert állítólag ez most a legjobb. Persze ez mindig szubjektív dolog... De ha másnak is baja van vele, akkor az még 1 pont az mellett, hogy a régi jó, bevált nortont használjam továbbra is.
Köszi azért a segítséget.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
dqdb
nagyúr
válasz TheProb #3722 üzenetére
Erre a kérdésre nem tudom a választ, én 2 éve untam meg a KIS hülyeségeit Gondoltam, hátha a probléma gyökerének megkeresése egyszerűbb lesz, és ehhez nem kell telepített KIS, mint a KIS-ben paraméterek állítgatása.
-
dqdb
nagyúr
válasz TheProb #3718 üzenetére
Ha az első két találat nem téved, akkor a root CA tanúsítványt te generáltad (Synology Inc. CA), ezt a tanúsítványt kell megkeresni (mind a kiállító, mind a tulajdonos neve ez legyen), .cer vagy .crt kiterjesztéssel fogsz ráakadni valahol (vagy a NAS felületéről tudod letölteni). Ha megvan, akkor Win+R > certmgr.msc > Trusted Root Certificate Authorities > Certificates > jobb klikk > All Tasks > Import > válaszd ki a fájlt > Next > Next > Finish (a magyar fordításokat nem ismerem). Ekkor a tanúsítványlánccal kapcsolatos problémának meg kell szűnnie ...
... de még nem biztos, hogy a végére értél. A tanúsítványod a synology.com címre van kiállítva, ha jól sejtem, nem ezen a címen érhető el a NAS, hanem subdomain alatt. Ha a tanúsítvány adatainak második fülén a Subject Alternative Names mező alatt nincsen felsorolva az a cím, amelyen elérnéd, akkor ismét hibát fog dobni a KIS, hogy nem arra a névre szól a tanúsítvány, mint amelyen eléred.
[ Szerkesztve ]
-
motacilo
aktív tag
Újabb adalék a KIS 2016-hoz: nem frissít automatikusan 07.31. óta, eddig vártam most manuálisan kellett megtennem.
Antispam, Antibanner , chrome és email beépülők letiltva, így megcsonkítva használom Win10 alatt. Még van 150 nap az előfizetésemből , háát?
Az egyszerűbb néha nagyszerűbb: ez a szoftverekre is sokszor igaz. -
csabi63
senior tag
Magyar nyelvű KIS még nincs a win10-hez. Az angol is csak néhány napja elérhető. Pillanatnyilag ez a kettő működik, be kell érni vele.
-
dqdb
nagyúr
válasz TheProb #3713 üzenetére
Ez sajnos már a csere utáni állapot. A popupon a jobb alsó sarokban található View Certificate gombra kattintva kellene megnézni, ott milyen lánc látszik.
A KIS, AVG és még pár IS nem elégszik meg a titkosítatlan hálózati kapcsolatok monitorozásával, a titkosítottakon átfolyó forgalmat is direktben figyelik, míg más IS-ek a titkosított kapcsolatok esetében más módon védenek (ami egyáltalán nem biztos, hogy gyengébb, sőt). Mivel SSL/TLS kapcsolat esetében a titkosítás a két végpont között jön létre, így kívülről senki sem tud belépni a csatornába úgy, hogy monitorozza azt. Ezért ezek a vírusirtók azt a megoldást választják, hogy ők megszakítják és újra felépítik a biztonságos kapcsolatot, azaz egyetlen direkt kapcsolat helyett kettő jön létre: a böngésződ biztonságosan kommunikál a vírusirtóval, és a vírusirtó biztonságosan kommunikál a szerverrel. Ennek mellékhatása az, hogy
1. te a böngésződben már nem látod az eredeti tanúsítványokat, hanem csak a vírusirtó által on-the-fly generált kamu ideigleneseket (mint a screenshotodon)
2. ha a vírusirtó SSL/TLS kezelése gyenge, akkor simán lehet, hogy védtelenebb leszel, mintha bele se nyúlt volna a vírusirtó a kapcsolatba (a 2015-ös KIS érintett volt ezen a téren, nem tudom, ez változott-e a 2016-ra)
3. ha a vírusirtónak baja van az eredeti tanúsítvánnyal, azt csak az ő felületén tudod megnézni, ahol az eszköztár sokkal szegényesebb adott esetben, mint egy böngészőnél
4. certificate pinning esetében gondot okozhatnak ilyen használatára építő szoftvernek[ Szerkesztve ]
-
Edorn
senior tag
válasz csabi63 #3706 üzenetére
Azt hiszem tavaly év végén lett véve 3 gépes KIS változat. Viszont magyar nyelvűből nem találok olyat, ami települne is...
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
dqdb
nagyúr
válasz TheProb #3710 üzenetére
Jogos, csak sose lehet tudni, hogy mennyire ismeri ezt a témát a kérdező.
Ó, de jó, el is felejtettem, hogy a KIS terminálja az SSL/TLS kapcsolatokat, és emiatt lecseréli az eredeti tanúsítványokat ... Megnéztem újból a popupról készült screenshotot, ott a View certificate-re kellene kattintani, egy kicsit egyszerűbb lett volna leírnom úgy, és több infó derült volna ki belőle
Remélhetőleg a gyári tanúsítványmegjelenítő ablakot használja a KIS (nincsen nálam telepítve, szóval félig vakon találhatok), ha igen, akkor ott a harmadik fülön kell megnézni, hogy a lánc megvan-e teljes valójában. Összehasonlításképpen, ha én www.synology.com címet töltöm be, akkor nálam (másik AV/IS esetén, ami nem bántja az SSL/TLS kapcsolatokat) így néz ki:
Látatlanban két lehetőséget látok:
1. W10-ben kikerült a gyárilag telepített CA-k közül a Starfield (most éppen nincsen kéznél feltelepített W10 lemezképem, így nem tudom megnézni, de a nálad készülő screenshotból kiderül)
2. a KIS rosszul kezeli a subjectAlternativeName X.509 bővítményt (ezen nagyon csodálkoznék)tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
TheProb
veterán
Hu, egyszerűbb lett vna ha csak annyit írsz h nézzem meg a tanúsítványát a NAS-omnak , főleg, hogy a chrome-ban lévő listán folyamatosan dőlnek a requestek amiből mind https-t használ. Röviden azért annyi a lényeg, hogy https-el csatlakozon a nasomra távolról, de mivel nincs rendes tanúsítványom így ugye rinyál a rendszer. A kért kép:
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
dqdb
nagyúr
válasz TheProb #3708 üzenetére
Az üzenet alapján valahová mégis titkosított kapcsolatot szeretne nyitni, amelyhez a tanúsítványlánc nincsen rendben.
Chrome-ban a Web Inspector Ctrl+Shift+I hatására nyílik meg, ott váltsál a Network/Hálózat fülre. Ezután hívd be az oldalt úgy, hogy alul (vagy oldalt, beállítás kérdése) nyitva van ez a panel, és KIS-ben engedélyezd a kapcsolódást. A betöltés után megjelenő listában vidd végig a neveken az egérkurzort, és amelyiknél a tooltipben felugró url https://-sel kezdődik, kattints rá. Ekkor megjelenik jobbra a teljes cím, másold ki, és egy új fülön nyisd meg, és ismét engedélyezd a KIS-ben. Ezután a címmezőben a címtől balra lévő ikonra kattintsál, ott a kapcsolatra, majd a tanúsítvány adataira. Ekkor bejön egy ilyen ablak, innen kellene infó arról, hogy az Issued to és Issued by mezők tartalma az megegyezik-e. Ha nem, akkor a harmadik fület kellene megnézni, hogy ott a lánc egyik eleme mellett szerepel-e piros X. Ha ezzel megvagy, akkor tudok további segítséget adni.
A fenti blokk arról szól, hogy a popup megjelenítését okozó címet kell megkeresni, és megnézni annak az oldalnak a tanúsítványláncát, hogy mi a baj vele.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Most W10 alkalmával próbálgatom a KIS-t több évnyi NIS (norton) után, de kezd az agyamra menni, pl az alábbi dolog.
Bejelentkezés után egyből feljön ez az ablak, a NAS-ommal való kapcsolatfelvételre rinyál, aminek ugye nincs SSL-el, így nyávog. Hogy lehet ezt a figyelmeztetést kikapcsolni rá? Próbáltam már, hogy berakom a web antivírus-advanced alatt a fehér listára (magát a NAS-om domain címét), berakom a tűzfal alatt a csomag szabályokhoz. De semmi... Hol kéne ezt kilőni, mert már befonom a szemöldököm?
-
csabi63
senior tag
Próba szerencse, de kétlem. Nekem a 15 is csak a pár napja kijött 8103-as verzióval működik. A korábbit telepíteni sem engedte. Abban meg biztos vagyok, hogy fejlesztés már nem lesz a 14-re. Viszont előreléphetsz a 15-16-os kiadásokra, ha nem 3 évnél régebbi a kulcs. Nekem a 16 már nem fogadja el, mert 2012-es a KIS-em. A 15-re még érvényes.
Ha tévedek, majd kijavítanak az "öreg" Kaspersky használók. -
Edorn
senior tag
A Kaspersky Internet Security 14.0.0.4651(j) kompatibilis, vagy az lesz a Windows 10-el?
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Szellem.
Topikgazda
válasz motacilo #3698 üzenetére
Nagyon rosszra sikeredett a 2016. Annak hogy bugos a termék mint állat,annak semmi köze ahoz hogy most jött ki frissen Windows 10 mint ahogy fentebb ìrták. Az eddigi legrosszabb Kaspersky lett a 2016!Szerintem nem minden évben kéne ìgy kiadni a követkzeő évszámú terméket,hanem csinálni kéne egy normalis és optimalizát terméket. Elöbb vagy utóbb de a bugos szarjaik miatt el fognak pártol ni a userek a terméktől. A forumukban vannak voltak kemény méltató hozzászólások a 2016-al kapcsolatban is. Egyből törölték nehogy folt essen a cégen vagy a bughalmaz terméken. Ahogy Lil írta I think now say goodbye from Kaspersky!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
• A warez továbbra is TILOS!
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Assassin's Creed: Origins
- Elemlámpa, zseblámpa
- Konteó topic
- Politika
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest