- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz Orionk #19202 üzenetére
Igen, butaságot.
Attól, hogy nem versenyhelyzetben szerzi a megbízásait még egy magán cég, semmi köze a bérezésnek a közszférához (amin belül egyébként is vannak jól fizető helyek)
Mivel nyitott gazdaság vagyunk és az IT tudás külföldön is eladható amúgy sem tud a bérekre akkora hatást kifejteni, egyszerűen elmennek a jó szakemberek. (az egy ettől független hatás, ha nemzetközi szinten csökkentik a cégek a capex/opex keretet és amiatt az IT cégek kevesebb megrendelést kapnak)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
djgeg
őstag
válasz Orionk #19199 üzenetére
Az úgy megvan, hogy a Meszar0s pajtás már régen tualaj a 4IG-nek (Neki meg "tudjuk ki"). Most meg annyi történik, hogy a vezetője akit a gázszerelő istencsászár rakott oda csak bevásárolja magát.
Egyik zsebből a másikba.... de a nadrág az még mindig ugyan azé az emberé...."640 kByte memória mindenre elegendő"
-
őstag
válasz Orionk #17297 üzenetére
Annak függvényében, hogy tapasztalt vagy kezdő, illetve mennyi hétvége van, akkor 250-450 nettó lehet a két határ. Facebookon lenne érdemes a gyógyszerész csoportban keresgélni. Az is kérdés ilyenkor, hogy árulnak-e szépészeti termékeket(Vichy), illetve mennyire nyomják a patikalátogatók egyes kéréseit, mert azok alapján még extra cash.
Semper fi!
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Orionk #16335 üzenetére
Gondolom át akartak vágni, mert a kódhoz manual tesztelőnek semmi köze.
Írogattál volna kódokat, manual tesztelő fizetésért, utána meg ugye hivatalosan nincsen tapasztalatod és full kezdő fizetésért lehettél volna a kódot ismerő fejlesztő.Vagy nem tudom mit gondoltak...
-
veterán
válasz Orionk #16335 üzenetére
junior fejlesztőket először Manual Testernek akarják felvenni, hogy beletanuljon...
Ekkora marhaságot még életemben nem hallottam. Dolgoztam jó pár cégnél, de fejlesztőt mindenhol fejlesztőnek vettünk fel, nem csóri tesztelőnek. Főleg nem manuálisnak. Oda kb. bárki alkalmas. -
addikt
válasz Orionk #16337 üzenetére
Ne akard nettoban mondani. Azt nem ertik sehol, munkaltatoi szempontbol irrelevans a kerdes. Amugy net salary a hivatalos neve.
ps. Ja, persze kesobb majd lehettel volna fejleszto. Miert nem mindjart takaritonak akarnak felvenni, hogy jobban megismerd az irodat. Legkozelebb ha barhol hasonlo majd "XY" is lehetsz dumaval jonnek, ott is hagyhatod oket azonnal, gondolkodas nelkul.
-
addikt
-
lorcsi
veterán
válasz Orionk #16284 üzenetére
6 ember tesztel egy frissen egyetemtol kikerultet?
Mindig meglep az ilyen...
miert nem egybol 10 ember faggatja..ugy meg kellemetlenebb lenne a szitu..Van ennyi ideje egy normalisan futo cegnel 6 embernek..egy alanyra ?
Es utana a tobbire is ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
-
Stanlee
őstag
válasz Orionk #13374 üzenetére
Valami olyat irnek, hogy az otthoni feladat elkeszitese erdekes volt es a a tegnapi szemelyes talalkozon elhangzottak, munkakor/tennivalok/csapat (amelyik tetszik alahuzando :-)) alapjan a munkakor nagyon erdekel, es orommel venned, ha a masodik korbe is behivnanak.
Baratnom erre azt mondana, hogy amikor ott van az ember, mindig azt kell monadni, hogy nagyon erdekel a munkakor, aztan majd utana nemet mondasz. Igaz mivel egy ideig HR-es volt, igy bizonyos szintu beidegzodesei vannak.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
axioma
veterán
-
Stanlee
őstag
válasz Orionk #13365 üzenetére
Felesleges kerdesekkel nem kell terhelni a masik oldalt. Viszont ha van valami, amit tegnap elfelejtettel megkerdezni, akkor azt tedd meg, de mivel nem voltunk ott, nem tudjuk, hogy mirol nem esett szo.
Ha nincs kerdes, akkor meg egy rovid mail, hogy jo volt az interju, tetszik, hogy fejlesztheted magad az ugyfellel valpo kapcsolattartasban, vagy valami mas 1-2 mondat es kesz. Ne rabold a masik oldal idejet egy esszevel :-)
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
-
Stanlee
őstag
válasz Orionk #13082 üzenetére
Ha lenne is eleg penzem, hogy kiszalljak a napi mokuskerekbol, nem ugy tennem, hogy holnaptol nem dolgozom, hanem dolgozom, de nem stresszelem magam amiatt, hogy nem ertem el a negyedeves celt es nuku bonusz, vagy olyan dolgokat is csinalnom kell, amihez nincs kedvem, vagy nem latom, hogy az miben is visz elore szakmailag.
A megtakaritasaim tobb reszre osztottam, most a teljes havi megtakaritas ETF-be megy, a bonusz es amit nem koltok el penzt a havi budget-bol, az megy osztalekfizeto reszvenybe, egy nagyobb osszeg van a munkaadomnal mint dolgozoi kolcson, nagyjabol ugyanennyi ilyen-olyan nem kamatozo dolgokban (ezeket atsrukturalom PMAP-ba), ill. van 4-5 havi megelhetes a folyoszamlan. 2 LTP jovore kifut, de ezeket es a lakas havi torlesztojet meg annak a berleti dijabol fedezem.
Szoval amit irsz, hogy lenne par ev mulvara egy projekted, amivel foglalkozni fogsz, az nem egy rossz irany. Nekem is vannak otleteim, amikkel foglalkoznek, de sajnos nincs ra ido, de hatha egyszer osszejon!
-
Stanlee
őstag
válasz Orionk #13077 üzenetére
Nem talalt ki semmi kulonoset, angol nyelvteruleten FIRE-kent (Financial Independence, Retire Early) ismert amirol blogol. Van itt par ember, aki erre hajt - en is, hogy meg nyugdijas korom elott meglegyen az anyagi fuggetlensegem es ne a munkahelyemtol fuggjek teljes egeszeben.
-
Drizzt
nagyúr
-
OPiiPO
veterán
válasz Orionk #12550 üzenetére
Elsődlegesen Microsoft D365 DataWarehouse adatmodellezessel es ehhez kapcsolódó SSRS/SSIS illetve Power BI fejlesztések, illetve a SSAS alatti cube-ok tartoznak még az poziba (Azure alá).
A maradék része pedig hasonló mint amit előttem leírtak.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
@tco@
aktív tag
válasz Orionk #12506 üzenetére
iszonyat sok olyan példát is kérdeztek tőle, gyakorlatban le kellett vezetnie fülkében is, amelyek szinte soha nem fognak előfordulni a pilóta karrierje alatt.
Ha van olyan szakma ahol elvárnám, akkor pont ez az. Hiszenl nem a termelést vagy egyetlen ember életét veszélyezteteted, hanem 100+ fő az akiért felelsz
-
Stanlee
őstag
válasz Orionk #12205 üzenetére
Akkor meg egyszer. Innen letoltod a kinezett ceg eves beszamolojat: http://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/kezdolap
Megkeresed a "Személyi jellegű ráfordítások"-ban, hogy mennyi bert fizettek ki. Ugyanitt megvan a "Üzleti évben átlagosan foglalkoztatottak száma" is.
-
djgeg
őstag
válasz Orionk #12208 üzenetére
A netto árbevétel az a tényleges netto árbevétel... tehát ennyit számlázott ki pl. Ebből jönnek le az egyéb költségei. De amúgy komolyan azon matekozol, hogy hogyan fizet ki annyi embert? Nem kell nyereségesnek lenni bőven lehet veszteséges egy cég és pumpálják bele a pénzt a befektetők vagy tulajdonosok amíg ki nem tudja magát termelni vagy épp nyereséges lesz.
Tehát nincs kifejezetten összefüggésben netto árbevétel és az alkalmazottak bérei között... bőven mehet "minuszba" a cég."640 kByte memória mindenre elegendő"
-
Mercutio_
félisten
-
X Factor
addikt
Az előző év nettó árbevételét takarja.
A fiztetésekre vonatkozán szimplán ebből nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Illetve, a cég nettó árbevéléből ő, ugyanúgy kifizeti a bruttó fizetéseket megfejelve az őt terhelő adókkal mint munkáltató.
Plusz ugye bérköltségen kivul azért masra is kell költeni egy 30-40 fős cég esetében.
Make things work
-
Stanlee
őstag
Ha pont rajuk vagy kivancsi, akkor a 2017-es szemelyi jellegu raforditas 2017-ben 119,8 m Ft volt, 35 fore - elozo evben ugyanennyire 130,4 m volt. Igazabol ez nem mond semmit, mert mindenkinek valtozo a fizetese, ill. ez a munkaltato altal fizetett ber, ami tobb, mint a munkavallalo altal megkapott brutto. Szoval ez neked olyan sokat nem fog segiteni a berigenyed meghatarozasaban - szerintem.
-
Kobe
veterán
-
Orionk
senior tag
válasz Orionk #11907 üzenetére
Látom, hogy komoly témát indított el a bejegyzésem.
De visszatérve az eredeti kérdésemre tud-e valaki tanáccsal segíteni, hogy egy fejlesztőtől mit várhatnak, hogy meg tudjak pályázni PO, vagy BA pozíciót?
Ha a CV-ben eddig inkább fejlesztői tevékenység volt és van, de váltani szeretnék. Valamit bele kellene tennem CV-be is, ami érinti a témát. Van valakinek ebben tapasztalata?köszi
-
Mercutio_
félisten
Álláskeresős topicban is felteheted a kérdést, ott is van bőven IT-s
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kobe
veterán
En azt tanacsolnam jobban lodd be az elkepzelt iranyt. Amiket felsoroltal pozi azok kozul a gyakorlstban egyik sem feltetlenul manager pozi.... Egy business analyst pl nagyon nem
Ezek horizontalisan vannak egy fejlesztohoz kepest, de ha jol ertem te inkabb vertikalisan szeretnel elore moccanni
[ Szerkesztve ]
-
-
PazsitZ
addikt
Miert korlatoznak? Ennyi erovel meg rengeteg szakmat korlatozhatnanak, a fekete berekrol nem is beszelve. Plusz elegge ongol lenne, mert ez a reteg az, aki a leghamarabb lelepne.
De amugy a magas ber magas adovonzatot is magaval hordoz, amire nagyon is szukseg van, h megvegyek a nyugdijas szavazatokat, fizessek a kozmunkat...
De ne politizaljunk , a lenyeg, h a magas berbol van magas ado, nem az kormanyzati allasok, orvosok, tanarok berebol, ami egyik zsebbol ki masikba be. Vagy ott van a sok reszmunkaidos, de teljeset dolgozo es minimalberhez kozeli allasok. Na szoval nem ezek tesznek vastagon a gdp-hez.[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
MrSealRD
veterán
Bocs, de már kicsit csípi a szemem, ezért megkérdezem. Minek teszel fel tök hülye kérdéseket itt? Az elején mikor még a rád vonatkozó dolgok érdekeltek az rendben volt. De most ez a 15 éves C# architect kérdés, ez minek? Jelenleg még az első évnél sem vagy... 15 év múlva meg nem túl esélyes, hogy releváns lesz a jelenlegi infó. A téma is totál elment... ilyen sci-fi irányba.
Dolgozz, tanulj, szerezz tapasztalatot! Aztán majd adja magát minden.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Mercutio_
félisten
Próbálj reálisan gondolkodni, az más területen is hasznos lehet...
Nyitott határok mellett lehetetlen, ezzel csak azt érik el, hogy mégtöbb olyan munkavállaló húz el aki vastagon tolja a GDP-t.
Nem, ne kezdjük, hogy "és ha lezárják a határokat?"
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
skoda12
aktív tag
-
addikt
Igy mukodik a vilag. A replacement ember persze, hogy a magasabbat fogja kapni amit neked nem adtak meg. Viszont igy mindig van verkeringese a cegnek, nem 20-30 eve ugyanazzal a gondolkodassal ulnek ott emberek. Egy pontig persze erdemes lenne megtartani az embereket, de van az a pont amikor el kell engedni. Minden cegnel mas a strategia erre, van ahol egy forintot sem emelnek ha kersz, inkabb majd megadjak a kovetkezo embernek. De vannak olyan cegek is ahol a realitas talajan azert lehet mozogni felfele. Viszont en meg soha nem lattam olyant, hogy akkora plussz penzt adtak volna barkinek is, amit egy masik ceg megadott volna friss emberkent.
-
addikt
Ilyen pozi mar megbecsulhetetlen. 6-8 ev tapasztalat utan, foleg senior szint felett teljesen mas gorben valtozik a fizetes mint egyebkent. Ha egy cegnel huzta le a legtobb idot, siman kereshet kevesebbet, mint a senior kollegai akik gyakran valtottak, de gyakori mozgas eseten is van egy szint ami felett sehol nem nagyon adnak. Szoval brutto 1,2 milla felett valahol, de az is lehet, hogy nem sokkal felette.
-
Mercutio_
félisten
Saccra az EPAM-os project manager pozi, nem (sokban) tér el más IT-s fejlesztő cég PM pozíciójában ellátandó feladatoktól és hard/soft skill elvárásaitól.
-
azbest
félisten
Lehet, hogy soft skillben jobb.
Láttam már olyat, hogy a vezetőség azt imádta és annak a szavára adott, aki a feladatok kapcsán azt mondta, amit a hallani szerettek volna ahelyett, ami a valóság. Az objektivitás helyett a határozottság sokkal fontosabb. Sokkal megbocsátóbbak. ha csúszik a projekt és egészen máshogy kell végül megcsinálni, mintha már az elején megmondják nekik, hogy lehetetlent kérnek lehetetlen idő alatt. És valóban, a megrendelő is akkor boldog, ha azt hallja, amit szeretne, nem pedig az objektív tényeket, valós idő és költség igényeket.
Aztán, ha kamuzás mellett még szakmailag is oda tudja tenni magát, tehát meg tudja valahogy oldani a feladatot (ha nem is úgy, nem is annyiért), akkor egyenesen megállíthatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
"Meglepődtem rajta, mert nem volt túl jó a kurzusokon az Egyetemen."
- tapasztalatom szerint az egyetem alatti teljesítmény viszonylag ritkán korrelál a későbbi karrierhez, illetve az is egy jó kérdés hogy az adott Egyetemen mennyire friss az a technológia amit tanítottak ( efelől is vannak erős kétségeim )"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
bmakszim
senior tag
Semmi nem fog történni a próbaidő leteltével az Evosoftnál. Az elejétől fogva a szerződésed szerinti fizudat fogod kapni, cafeteriával együtt. Annyira béna nem lehetsz, hogy kirúgjanak. Max, ha nagyon nem jössz ki a csapattal, akkor keresnek neked egy másikat.
Bérfejlesztés minden üzleti év végén van, a kitűzött célok, a teljesítményed és a többiek (főleg az architect és ahol van, scrum master) véleménye alapján.
Kölcsönzöttként ott dolgozni egyébként szinte csak előgyökkel jár: rövidebb felmondási idő, egyszerűbb kiutazás, fizu is hamarabb jön, a HR-es kollégák is jobb fejek, stb. Talán csak a csúnyább belépőkártyát tudnám hátrányként említeni. -
szabi325
tag
Ott dolgoztam én is 4 évet, az Evosoftnál kicsit mást jelent mint a többi cégnél ez a "külsős" dolog ha nagyon érdekel privátban leírom. De nyugi fogsz kapni bónuszt, próbaidő alatt cafeteriat, és a felmondási idő meg 2 hónap ha ki kell utaznod mindent megszervez a külsős cég, (a rendes evosoknak nem) szvsz van hogy előny külsősnek lenni ott. Amúgy ha majd egyszer váltasz az új helyen bemondod hogy 3 hónap a felmondási időd, akkor sincs semmi, ha kellesz akkor kivárják . Az Evosoftnál eléggé Team Manager függő hogy leültök-e beszélgetni a próbaidő végén vagy sem de emelésre ne számíts. Amúgy ahhoz hogy innen kirúgjanak nagyon látványosan szarnod kell a munkára és kerülnöd a munkahelyet.
-
Mercutio_
félisten
Van ahol leülnek, van ahol úgy veszik, hogy a próbaidő csak egy formalitás és ha bajuk lenne már szóltak volna lejárata előtt, abból, hogy letelt és még ott dolgozol érts
Próbaidő végén csak akkor van emelés, ha azt már az elején a szerződésben rögzítették. Szóbeli ígéret az felejtős, ha ilyen volt, azt kérd, hogy írásban is szerepeljen a szerződésben.
-
sss
őstag
"próbaidő végétől kezdve plusz juttatásokat kapsz, fizu emelés, stb.?"
Nem. Pontosabban magyar cégek szeretnek ezzel trükközni, hogy a próbaidő alatt kevesebb fizetés jár, mert csak. Kaptál egy ajánlatot, az nem lesz hirtelen több 1-3 hónap után. Viszont írtad, hogy első évben külsős lennél, ha átvesznek belsősnek akkor esetleg számíthatsz emelésre.
"Próbaidő végét általánosságban hogyan kell elképzelni IT területen?"
Szerintem túlparázod a dolgot. Igen, valószínűleg elmondják, hogy maradhatsz/nem maradhatsz ennyi. Esetleg a próbaidő vége felé megkérdezed a felettesed.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nem szamit az egesz amugy, aki nem akar dolgozni azt nem is lehet ra kotelezni. Ha te azt mondod, hogy csak 30 napot akarsz vagy akar csak 1 hetet, akkor ez van. Tudom jogilag lehet keverni meg blabla. de ez senkinek nem eri meg. Mellesleg bizonyos munkakorok eseteben nem is engednek a felmondas utan egy percet sem dolgozni, mert kitudja.
-
Mercutio_
félisten
Az új helyen jelzed, hogy ennyi a felmondási időd, ezzel számoljanak, így el tudják dönteni, hogy így is kellesz-e. Mivel szakemberhiány van esélyes, hogy ez nem akkora gond, ha egyébként megfelelsz, hisz lehet 2-3 hónap amúgy is elmenne a megfelelő ember megtalálásával.
Nyilván előszerződést, vagy akár konkrét szerződést adott időpontra vonatkozó kezdéssel célszerű aláírni, bár az új helyen is van próbaidő, így akár 1 nap után is kirakhatnak, ha mégse kellenél.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Shrieker
csendes tag
Legjobb tudomásom szerint pusztán adminisztrációs okai vannak a munkaerőkölcsönzésnek az evonál, egyébként minden ugyanúgy jár (tréningek, bónusz, café). A 2 hónap csak a kölcsönző cégnél két hónap, ha közvetlenül az evo foglalkoztat, az inkább három, szóval ebből a szempontból jobban jársz
-
PazsitZ
addikt
Bónusz, tréningek, 1-2 különbség azért előjöhet idővel, persze nem mondom, hogy kritikus dolgok, plusz ha valami extrém gond lenne, az ilyen szerződésű munkavállalót építik le először, de ez azért úgy hiszem minimális rizikó.
(Nem tudom a munkaerőkölcsönyzővel kötött melyik kategória lesz, de)
a határozatlan idejű szerződés, például hitelfelvétel esetén előnyösebbnek számít, mint egy határozott idejű.
Én anno kiharcoltam, hogy alapból ne ilyen konstrukcióban vegyenek fel hanem az anyacéghez, de ez gondolom jelenkező skill-cég erőforrásigény függő is és létszám kontrol miatt sem mindig lehetséges.A törvényi alap az 1 hónap, ez majd esetleges váltáskor okozhat kényelmetlenséget.
Bár egyénileg lemondhatnak róla és éppen elengedhetnek hamarabb is, de erre nyílván nem lehet építeni, ha 2 hónap van leírva szerződésben.[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
Nerd
aktív tag
- 2 honapot en sokallom, altalaban 30 nap szokott lenni.
- a masodik meg, valami penzugyi baszkodas lesz szerintem. Ha ugyanazt kapod akkor teged szerintem ez nem erint, ev vegen kapsz 1 uj szerzodest max. Anno dolgoztam a Siemensnek (egy kutya), ott ha jol remlik a 3 honap probaidot fizette mas. Raadasul ott a probaido alatt kevesebbet adtak. Ez mar tobb mint 5-6 eve volt.btw en mind2-re huznam a szamat... de egyikkel sem tudsz semmit se tenni. A 2 honapon lehet faragni felmondaskor, bar eddig nekem mindig lekellett tolteni a teljes idot...
-
VirsLee
őstag
Szerintem a legfontosabbak:
- munkabér, juttatások (amennyiben van munkaszerződésben rögzített juttatás)
- munkaidő, munkavégzés helye
- próbaidő (minél rövidebb)
- felmondási idő (minél rövidebb)
- szerződés határozatlan idejű legyen
- magával a céggel szerződj, ne valami közvetítővelHa ezek egyeznek az elképzeléseiddel talán nagy gond nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Mire kell figyelni egy ilyen szerződésnél? Átolvasásakor mit érdemesjól átböngészni?
Milyen hátrányok lehetnek benne?1. A szerződésre figyelj.
2. A szerződést
3. Azt csak te tudod mi az ami neked hátrányos.egyéb: Én a versenytilalmi záradékra vagyok érzékeny. Ha van ilyen akkor azt érdemes jól elolvasni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
VirsLee
őstag
A ceg majd intezi ezt is. A kifizeto le fogja vonni a megfelelo adoterhet. Nem a beredbol, hanem a 450e forintos keretedbol.
Pl. ha ki tudod kerni lakashitelre, akkor 450e-t kapnal belole kezhez(adomentes), ha egy adokoteles cafeteria elemet valasztanal, akkor legjobb esetben 335e marad belole. -
VirsLee
őstag
Felesleges meg nagyon agyalni rajta. A cegek altalaban ugysem teszik valaszthatova az osszes cafeteria elemet.
A megfelelo valasztas pedig a korulmenyeidtol is fugg.
- Van lakashiteled vagy alberleted? Kerd erre
- Van diakhiteled? Kerd erre
- Jarsz szinhazba/koncertre? Kerd erre
- Van kisgyerek? Kerd erre
- Egyik se volt jo? Kerj 100e kp-t?
- Meg maradt?
Kerd szepkartyaraKb. Ennyi, a felsorolas a legkedvezobb adozassal kezdodik.
-
Jhonny06
veterán
Nem lehet továbbvinni és igen, általában előre kell egész évre nyilatkozni. Van egy keretösszeg, amit fel kell osztanod és azon belül vannak korlátozások, hogy mennyit kérhetsz az adott dologból. Ha épp úgy jön ki, akkor 1 dologra is fel tudod használni, de nem mindig/nem mindenhol. Ez nagyon cégfüggő, úgyhogy nincs is nagyon értelme ezen előre gondolkodni, már csak ha ott leszel.
[ Szerkesztve ]
-
Nehaiu
csendes tag
Gyakorlatilag mindent a munkáltatód intéz ezzel kapcsolatban. Neked annyi dolgod lesz, hogy nyilatkoznod kell arról, hogy az éves cafeteria keretedet milyen arányban szeretnéd megosztani a választható opciók között (a cégeden múlik, hogy mik közül választhatsz).
A szép kártya igényléshez még egy formot ki kell majd töltened, de ezt is a munkáltatód adja majd neked. Értelemszerűen ezt csak egyszer kell majd megtenni.
[ Szerkesztve ]
-
Szmeby
tag
Már jóideje nem cafizok, de valamil ilyesmi lehet:
Lesz egy éves keretösszeged (pl 300e HUF), amit többé-kevésbé saját belátásod szerint feloszthatsz, hogy mire költenéd, kajára, utazásra, stb. Nincs valami nagy szabadság, sokat nem tudsz vele sakkozni, de na. A semminél több. Vagy játékpénzt kapsz, vagy az általad is említett szép kártyát.
Játékpénzzel és szép kártyával is csak ott tudsz fizetni, ahol elfogadják. Keresd az "xy elfogadóhely" matricákat az ajtókon, éttermekben, hiperekben. Meg persze meg is kérdezheted, hogy adott helyen elfogadják-e. Ez ilyen össznépi játék.Egyébként az egész procedúrát a munkáltatód intézi, nála töltöd ki a papírokat, hogy mit kérsz, tőle kapod a szép kártyát vagy a játékpénzt. Talán még segít neked elfogadóhelyet is találni, bár az már a te dolgod lesz. Ennyire ne parázz rá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest