-
IT café
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
válasz
Tav-Csoves #25061 üzenetére
Köszi,de sajna ez se jó. Modem-router-pc kapcsolódásban nincs netem a pc-n,de wifi van. Már mindenféle megoldást kipróbáltam ,amit itt a fórumon találtam,de egyszerűen nem megy. Vagy wifim van,vagy pc net. kettő együtt nem megy. Pedig már több mint egy éve így használom a netet és semmi se lett variálva,de most nagyon elbaszódott valami. Felrobbanok
-
kabelmania27
félisten
válasz
Tav-Csoves #25056 üzenetére
Üdv!
Ha ennyit követelnek akkor nem érdemes lemondani, amennyiben gond van a szolgáltatással érdemes 1445-ös számon bejelenteni. -
4Grider
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #25056 üzenetére
Simán elképzelhető. Már az - elengedett - bekötés díja lehet 10-20 e Ft. Az ÁSZF-ben egyébként mindent megtalálsz...
-
Tonyk
veterán
válasz
Tav-Csoves #25049 üzenetére
"így különösen, ha a szolgáltatás díja emelkedik, módosul a kínált csatornák
összetétele vagy a szolgáltatás tartalma - az Előfizető az értesítéstől számított 45 napon belül, azonnali hatállyal, további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott időtartamú előfizetői szerződést."Szerintem ez elég egyértelmű TV esetében. Internet esetében nálad fenn áll valami hátrány a módosításból? Mert ha nem, akkor nem nagyon fog menni.
-
n000rbi
senior tag
válasz
Tav-Csoves #25001 üzenetére
Haha, észre se vettem
-
válasz
Tav-Csoves #24983 üzenetére
Csak az eltelt időszakra. Hívd fel őket és számolják ki neked.
-
válasz
Tav-Csoves #24976 üzenetére
Nincs. Egyébként sem szabad törvénytelen dolgokban segíteni a fórumon.
-
Tonyk
veterán
válasz
Tav-Csoves #24960 üzenetére
Köszi! Tomato-t én is ismerem behatóbban. A gond ott van, hogy az invitel egy olyan ONT-t hozott ki, amiben ugyan ott van portforward funkció, csak éppen nem működik, mint ahogyan a dmz sem.
Első telefon (1445 - Technikai helpdesk) alkalmával simán lepattintottak, hogy nem támogatják a portforwardot ezért nem megoldható. Kérdeztem, hogy akkor minek adnak publikus ip-t?... Hebegés.... Így jártam. Különben is egy eszközt támogatnak lan-on... Ettől még mindig áll az hogy nem tudok portot nyitni még arra az egy eszközre sem.
Második telefonra utánanéznek, majd kiderült, hogy nem lehetséges ezzel a ONT-vel: Így jártam. Erre rákérdeztem, hogy amikor rendeltem miért mondták azt, mikor rákérdeztem, hogy igen van publikus ip, és otthoni szolgáltatásokat is el tudom távolról érni (VPN, kamerarendszer, stb.) . Ismét meghallgattam, hogy ezzel az eszközzel nem fog menni. Beszéljek a 1288-al (Ügyfélszolgálat).
Harmadik telefon (1288) egy hölgyike volt a legsegítőkészebb. Utánanéz, nem megoldható ezzel a cuccal. Mondom akkor mi van a 1445 küldött ide, hátha tudok másik ONT-t kérni. Utánanéz. Felveszi hibára, hátha kicserélik egy gateway módba kapcsolható eszközre.
Itt tartunk, 2017-ben, hogy új bekötéshez hozzád vágnak egy használt ONT-t, közlik veled, hogy csak egy eszközön internetezhetsz madzagon. Portot nem nyithatsz csak úgy. IPTV-t, csak dedikált portokon engedik, Behúzott UTP kábelezés le van szarva, mert új kábelt kell húzni a IPTV-nek.
(T-nél ilyen megkötések nem voltak.) 3-ból kétszer teljesen hülyének néznek. Mi az hogy portforward, nehogymá.... főleg, hogy már lassan egy mosógép is netre köthető.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Tav-Csoves #24894 üzenetére
Üdv!
Rendben vannak az értékek. Nézd meg a modemnél nem lazult-e ki az F csatlakozó.desigo: Nincsmit, ha van kedved leírhatnád egy hsz-ba egy képpel, hogy melyik menüpontba lehet átállítani.
-
wolfman
veterán
válasz
Tav-Csoves #24772 üzenetére
Engem az se zavarna, ha nem lehet fogni a marketing szórólapok ellenére, csak akkor tudjam, hogy 2 hónapon belül itt lesznek. De nem lesznek még EGGÉSZEEEN biztosan egy évig minimum.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Tav-Csoves #24769 üzenetére
Invitelnek van FTTH optikai terület de az csak primer körzetben, előfordul hogy összekeverik, lehet 30Mbitet akart mondani.
Docsis2-es cmts-t cserélték docsis3-asra, így kitudják adni a nagyobb csomagokat, kábelnetnél ilyen
sebességeket adnak ki, ha megvan a sebesség nincs teendő. Érdemes ránézni a topikra ha jól emlékszem beszéltünk róla, hogy elkezdték fejleszteni a környéket először Zalaszentgróton csinálták meg aztán mentek tovább. Digi megvette az Invitelt, idővel kiderül hol fogják átépíteni a koaxot/ADSL/VDSL területet optikára. -
kabelmania27
félisten
válasz
Tav-Csoves #24767 üzenetére
Arrafelé elérhetőek a docsis3-as netcsomagok és a dvb-c (digitális tv) szolgáltatás.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Tav-Csoves #24628 üzenetére
Jópár éve mintha az Invitel is jelezte volna valami levélben a hűségidő végét - talán a számlával együtt -, de ma már nem (legalábbis nekem).
Ha bejön az új szabályozás, ez legalább kipipálva...
OFF
Nem angyalok a szolgáltatók, de nekem van Externet-előfizetésem is, ott mindig küldenek értesítést.
Igaz, csak annyit, hogy "hamarosan lejár a hűségidő".
Mivel dátum nincs, számolgathat az ember, hogy milyen határidőhöz képest. Így volt nálam is kicsúszás korábban.
Eddig azt mondták, hogy a gyakorlatuk szerint kb. az utolsó hűségidős számla elkészültéig kell lépni.
Persze honnan tudjam, pontosan mikor készítik a számlát.... -
válasz
Tav-Csoves #24628 üzenetére
Ezentúl már törvényi kötelezettségük lesz ezt megtenni.
-
törölt tag
válasz
Tav-Csoves #24306 üzenetére
Ha eddig ED2-es kábelmodemed volt, akkor modem csere is lesz. A Routert pedig kapod ha kéred ha nem...
-
kabelmania27
félisten
válasz
Tav-Csoves #24306 üzenetére
Üdv!
Sima kábelmodemet adnak, ugyanúgy tudod használni, router wan portjába kötöd a modemet (wan beállításoknál dinamikus legyen kiválasztva) lanportba a gépeket, routert modemcserét követően érdemes újraindítani. -
kabelmania27
félisten
válasz
Tav-Csoves #17532 üzenetére
Szuper, nincsmit.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Tav-Csoves #17529 üzenetére
Nekem sok-sok éve ugyanaz
-
kabelmania27
félisten
válasz
Tav-Csoves #17529 üzenetére
Más eszközzel csatlakozol (asztali gép esetén beraksz egy hálókártyát), ha van routered akkor valamelyik gép mac címét klónozd, modemet újraindítod és már új ip címen vagy.
Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest