- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
válasz Kocska89 #27898 üzenetére
Szép , de azért vigyázz avval a rézlappal mert könnyen le lehet sarkazni a procit. Én meg azon gondolkodtam miként tudnék csinálni egy delid die guard -ot. De szerintem sokkal hűvösebb már nem nagyon lenne a sapka nélkül. Mindenképp vegyél clu-t az sokat segít
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
törölt tag
válasz rayman2006 #27896 üzenetére
Nekem 4790-em van,nincs húzva,ma pasztáztam újra, fél borsónyit,kártyával végigsimitva!intel burn test-ben very high teszt-nél 70 foknál nem ment feljebb!Újrapasztázás előtt nekem is érte a 100 fokot!
-
Grózi
veterán
válasz rayman2006 #27884 üzenetére
Ha átfáradsz a Ház ventilátorok topicba és megadod a lapod pontos nevét,a ventijét+ hogy melyik aljzatról hajtod akkor segítek.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
laychi
veterán
válasz Kocska89 #27890 üzenetére
Pont azert ne nyird ki a procit,mert mar majd nem tudod gariztatni.
Velhetoen nem tudod majd precizen visszaragasztani a kupakot a barkacs kezugyessegeddel.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Kocska89
tag
válasz bombibmw #27888 üzenetére
Ha kupak nem lenne egyenes, azt hivatott kiküszöbölni. Ha nem bíznék a kézügyességemben nem álltam volna neki. Delid el így is ugrott a gari.
De mi a franctól ilyen forróak ezek a procik? Fogyasztás mérőn látom fele annyit eszik a proci mint az fx8350 de azt mégis tudtam hűteni ugyan ezzel a hűtővel 4,6ghz is. 88W 125W tdp itt valami nem kerek.
Hűtő nem hiszem elhalt volna akkor csak a talpa lenne forró. De csak langyos épphogy meleg.
hpeter10:
Teljesen default beállítások, turbó kikapcsolva.
-
Kocska89
tag
válasz Trailblazer #27885 üzenetére
Végül is találtam rézlapot. Megcsináltam az agyrémet. Polírozást nem vittem túlzásba, inkább csak megszítottam.
[link]Réz lap + very high beállítások. 10 kör után.
[link]Majd ha kolléga ráér esztergál a hűtőhöz távtartókat, aztán a mag közvetlen a hűtővel érintkezik.
Nem hiszem a hűtőm lenne rossz. Langyos levegőt fúj, a talpa a proci fölött se túlzottan meleg. Simán megfogható.
-
laychi
veterán
válasz Trailblazer #27885 üzenetére
+1
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Trailblazer
veterán
rayman2006: Uff, nem is neked akartam írni az előzőt, Kocska89-nek szólt. Bocsesz!
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
rayman2006
tag
Csak kipróbáltam ventit lehúzta így csak passzívan hűtőt de úgy is meg volt Windowsba 36fok.
Amikor vissza van téve akkor forog de ugyan annyi 36fok körül van win-be.Játéknál meg csak kb 80fok felett kapcsol be max-ra szerintem addig ugyan úgy pörög mint indulásnál.
Cpu fan1, cpu fan2 re is rá dugtam nem változott a venti pörgés erőssége.Érdekes Bios be állítottam Full speed cpu fan-nál még se ment elejétől fullon csak úgy ahogy szokott,mintha biosba bármit állítanák nem változik.[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
válasz rayman2006 #27871 üzenetére
Stress Level-t továbbra is Very High-on vagy Maximumon mérünk, nem Standardon!
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Bib
őstag
Akkor hogy forog a proci hűtő venti? 0 vagy max 80C foknál? Jó lenne biosban is megnézni ,meg hogy jó helyre van e dugva
-
shteer
titán
-
Erdei88
veterán
válasz #Morcosmedve #27874 üzenetére
Aprón van megbízható embertől 2400 CL10es is
-
#Morcosmedve
veterán
Memóriákból illene egy normális 2x4GB-os 2133MHz CL9-es KIT-et venni, ezeket meg "elhajintani"
© asszongya'hogy
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mivel méred a hőfokot?
Egyáltalán biztos, hogy jól mér?Ez így nem jó, egyrészt a képminőség extra rossz, másrészt olyan képet próbálj meg csinálni, hogy, mint írtam vedd ki a VGA-t és úgy fényképezd le alulról, hogy lehessen látni, hogy fekszik rá, és úgy csinálj tesztet is végre, hogy nincs ott a VGA.
Itt egyszerűen megvan szorulva a levegő (szerintem).
-
blu79
addikt
Ebbe a pozícioban rendben van, de a vga hátuljáról így is megy rá a hő. Bárhogy is van , mivel nem a gyári hűtővel használod nem szabadna enyire felmenyen a hőfok. Nagyon rossz lehet a kupak alatt a paszta. Esetleg egy másik lapban kipróbálni a procit.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
-
Victor91
tag
Igen a legújabb 1603-as BIOS van a lapon.
Találtam Realbench 5Ghz-es képet, frissen delidelt és újrapasztázott állapotról. Szobahőmérséklet 24-25 fok volt kb mindkét alkalommal. Mára jól lehűlt a levegő így lehetett összehasonlító tesztet készíteni!
5Ghz 1.288v Realbench CLU + MX4
5Ghz 1.288v Realbench CLU + Kryonaut
( Azóta már kiteszteltem, hogy 1.26-1.27v körül tudja ezt, csak pár hónapja még nem volt kitesztelve így ugyanazt az 1.288v-t állítottam be.
A biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Csináltam négy render-t Sony Vegas-szal, de csak "aprót", a videó hossza 10 perc.
Gyárin. 4.6-on és 4.8-on, ide már kell az 1.25, idáig elég volt az 1.23 is. Hosszabb távon, talán még több kell, ezt nem tudom, de szerintem biztos, most vitte így is. 1.23-nál azonnali bsod.Szóval, 10 perc videó, amiben sok effekt van, 45! összevágott videóból áll, 4 hangsávból és a 45 videó mind xarrá volt effektezve,ami nagy megterhelés a CPU-nak a folyamatos effekteket kiszámolni, ilyenkor szinte IBT szinten (lángol) számol, 80 - 90 fok is lesz, plusz felirat, tehát nem egy egyszerű renderről van szó. Nagyon megdolgoztatja a memóriákat is, amik 1866-on futnak. Természetesen full HD és 320kbps-ben.
A legjobb eredmények ezek lettek a négy render közül, de az eltérés csak másodpercekben mérhető!
De a legjobban így végződtek:Gyári: 12perc 15 másodperc
4.6: 11p.55m
4.8: 11p.05 m ----> Mindössze másfél másodperc!Ennyit ér az a nagyon nagy tuning a 4790k esetében. Persze több napos renderelésnél nekem már ez az előny sokat számít, ami már sok órában is megmutatkozott, vagyis 4-5-6 órával előbb befejzte, de egyébként átlagos célra egy lófütyit nem ér tunincélra ez a processzor.
Ugyan az Intel árulja a K procikat, de azt nem szeretné, ha tuningolnád. Xar paszta, forró és, mint írtam a gyárihoz képest nem hasra esős egyáltalán még a 4.8 sem!Nyilván minden rendernél más jönne ki, de átlagban ennyi egy 4.8-as előnye.
Azért régebben a 2600K 4.6-ra húztam, ami jelentős volt és a hőfok is max 65 fok volt IBT max alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz rayman2006 #27856 üzenetére
Még találgathatunk itt pár oldalon keresztül vagy megmutathatnád hozzáértőnek a gépet és élőben hamar kiderül.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Bib
őstag
válasz bombibmw #27858 üzenetére
"Ugye a ventilátor a ház hátulja felé fúj, át a bordán és nem a ház eleje felé?
Mert, ha igen, akkor meg is van a magas hőmérséklet okozója."Ezt nem egészen értem. A gép elejéből kell a friss levegő. A ventilátor átfújja a bordán a levegőt, amely felmelegedett levegő hátul kimegy.A ház hátuljára szerelt szellőztető venti meg kiszívja a meleget,segítve a szellőzést.Egyszó mint száz a légáramnak előről kell hátrafelé haladni az egész gépházban.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz rayman2006 #27856 üzenetére
Ugye a ventilátor a ház hátulja felé fúj, át a bordán és nem a ház eleje felé?
Mert, ha igen, akkor meg is van a magas hőmérséklet okozója.
A venti szív a bordáról, ráadásul az első venti ellen dolgozik, bekavarva a légáramlásba, ami kb. xart sem ér így.
A képen az alsó nyíl a forgásirány, a felső pedig a légnyomás iránya.[ Szerkesztve ]
-
Victor91
tag
Vannak képeim arról is amikor frissen készült a delid és össze lett rakva de az meg a szobahő miatt nem lesz mérvadó szerintem most legalább 6-7 fokkal melegebb van mint akkor volt...
Ha lesz egyszer időm és energiám megpróbálom frissen mindkét fajta pasztával, aztán kiderül...(#27845) bombibmw: Talán egyszer meghajtom amennyire csak lehet, de majd akkor ha lesz normális hűtésem hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
Ha nem is megy a tökéletes kivitelezés,azért ez(friss paszta) alap kéne legyen szerintem...
Tudod én vagyok a venti topik topicgazdája és engem is megtaláltak már hogy nem süketszobában végzem a hangmérést,hanem egy szigetelt dobozban...Mindezt azért mert a kollega meg volt róla győződve,hogy létezik 1200 rpm-s venti ami 9 dBA-n üzemel...
Viszont úgy gondolom minden tőlem telhetőt megtettem és ezt a kollega az íly módon végzett tesztnél nem mondhatja el.Ennyi,lehet jó a paszta és szerintem ne offoljunk tovább.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Popes
őstag
Értem én hogy lehet 1-2 fok különbség, de az még bőven hibahatáron belül van. Azt senki nem kérdezi hogy milyen szobahőmérőt használ vagy hol méri a szobahőt, szóval az ilyen tesztek nem laboratóriumi körülmények között zajlanak ezért mindent fenntartásokkal kell kezelni. Ha elvárjuk a friss pasztát akkor már legyen hitelesített hőmérő fix távolságra a géptől meg páratartalom és egyebek.
Deus ex machina
-
Grózi
veterán
Teljesen egyetértek blu79-el,így sajnos nem mérvadó a teszt.És én például 2 max. 3 hónap után újrakenem.
laychi Mindenki akivel beszéltem és kicsit jártas a pc-k világában(értsd: nem átlag user) hasonló tapasztaatokról számolt be.És elég sokrétű az anomáliák tárháza.Ídővel úgyis kijavítják őket,de az legalább még 2-3 hónap.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
laychi
veterán
Vissza raktam a 7-est,10-esnél van valami anomália,ami miatt beingadozik a package és nem hozza az eredményeket.
Kell még fejlődnie annak a rendszernek.
Megnézni jó volt[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
blu79
addikt
A jó paszták hozzák az elvárt teljesítményt de 1.5-2 hónap múlva ezek is gyengébben teljesítenek mint amikor frissen van rátéve, egy ilyen tesztnél lényeges hogy mindkét esetben friss legyen
Én sem pasztázok sűrün, de idővel öregszik a cucc és pár fokkal gyengébben teljesít , ez nem azt jelenti hogy hirtelen 10 fokkal melegebb lessz a procid¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
sesshou
senior tag
Udv van egy Intel Core i5 3550 es procim es probalok eletet lehelni a az inzel widi-be de eredmenytelenul. Nem engedi feltenni az intel hd graphic drivert sem. A kerdes hogy egyaltalan lehetseges e desktop gepen (jelenleg win 10 alatt de 8.1 el is probalkoztam) wireless display.
-
Popes
őstag
Nehogy azt mondjátok már hogy egy 1.5-2 hónapos paszta nem hozza az elvárt teljesítményt.
Itt mindenki hetente pasztáz, vagy mi?Deus ex machina
-
blu79
addikt
válasz Victor91 #27843 üzenetére
Igen az összehasonlítás nem ok , Grózi +1 . Ezért is kérdeztem rá. A friss paszánál jobb nincs. Hopp akkor már nem is olyan nagy a különbség.
-
Grózi
veterán
válasz Victor91 #27843 üzenetére
Akkor viszont(véleményem szerint) nem mérvadóak a hőfokok.Az összehasonlítás csak friss paszta vs. friss paszta esetén lenne elfogadható azonos környezeti hőfok mellett.
-
Victor91
tag
válasz laychi #27841 üzenetére
Itt még ma is rohadás meleg volt... 29 fokos szobahőn készült minden teszt. Még csak most kezdett esni az eső... A CLU és MX4 kb 1.5-2 hónapja volt a procin nem számít öregnek szerintem.
Realbenchet még talán lenyomom 5Ghz-en közkívánatraA biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...
-
laychi
veterán
És a környezeti hőmérséklet ugyan annyi volt?(akár a szobahőmérséklet)
12-13 -án kánikula volt. Tegnap meg már lehűlés.
Volt ahol már tegnap előtt is[ Szerkesztve ]
-
-
Victor91
tag
Ahogy ígértem, elkészítettem az összehasonlítást terhelt állapotban és az eredmények a következőek lettek:
CLU + MX4 - IBT 4.4Ghz 1.05v
CLU + Kryonaut - IBT 4.4Ghz 1.05v
CLU + MX4 - Realbench 4.8Ghz 1.188v
CLU + Kryonaut - Realbench 4.8Ghz 1.188v
Nagy hőség miatt 5Ghz-en nem készültek tesztek...
-
blu79
addikt
Na meglátszik hogy megjött a hidegfront , gta v alatt 40-45 fok közt van a proci, és még így is 26-7 fokot mutat a hőmérő a szobában, 31 fokról , akkor télen jöhet az erkélytuning
-
nagyúr
válasz #30112256 #27830 üzenetére
75-80°C még elfogadható.
Szerintem inkább először takarítsd ki a szép házikót és a ventiket,esetleg vegyél a procira egy erősebb hűtőt,aztán térjünk vissza a delid-re.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
törölt tag
Játékban néha felugrik 75-80 fokra!Aida stressznél 93 volt!
-
nagyúr
válasz #30112256 #27826 üzenetére
Ha nincs tuning miért kell delid-elni ?
#27829 hpeter10 :
Mindenesetre érdekes...
Én is delid-eltem már olyan procit amit nem feltétlenül kellett volna.
Viszont a tulaj ezt kérte.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
törölt tag
Sziasztok!
Delid-nél elég csak a pasztát rárakni vagy vissza is kell ragasztani a kupaokt?i7-4790 tuningolni nem szeretném! -
Grózi
veterán
válasz Rison77 #27819 üzenetére
Nem rossz ház,de nem épp a legjobban szellőzök egyike.Alternatívának írtam a ház hűtést a problémára.
Véleményem szerint a cpu hűtő felhelyezésével lesz a gond,de látatlanban találgathatunk itt.Majd kiderül ha hozzáértő megnézi...Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
-
Rison77
senior tag
Hát azért evvel a kijelentéssel, hogy egy deep silence 2 hűtése pocsék sokan vitatkoznának.Csak így példaképpen hozzászólva nálam egy 4690k van, brocken2-vel, deep silence 2 házban. Alapjáraton 28-30 fokos, játék alatt 45-50, linx-et futtatva 65-70. Annyit azért nem fűt rá a vga, azt írta, hogy az is 65 fokos max. Nálam az r9 270x alatta 70-71 fokig is felkúszik.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Levett oldallappal nem kéne 80 foknak lennie játékban.
Azt tudnám még javasolni, hogy vegye ki a kolléga az egész konfigot a házból és ott tesztelje, de ennyire nem lehet xar a DS2.rayman2006:
Ha pesti vagy, hozzám elhozhatod a konfigot, hátha rájövünk, mi a gond.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz rayman2006 #27814 üzenetére
Én még a 80 fokot is sokallom 1,1V+ alap órajel mellett egy játék alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
válasz rayman2006 #27814 üzenetére
Én a helyedben kipróbálnám másik alaplappal, hűtővel. Lehet ezzel tudnád gariztatni. Viszont ha kupaktalanítod nem biztos, hogy megoldódik a problémád.
A hűtőt biztos, hogy jól raktad fel? Érintkezik rendesen?
Én a múlthéten 3x szereltem szét az egyik barátom gépet, mert nem raktam fel jól a hűtőt. Látszólag minden rendben volt, csak akkor lepődtem meg amikor elindítottuk a hwinfot -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz rayman2006 #27805 üzenetére
Mielőtt visszavinnéd, szedd ki a VGA-t, próbálj valami szellőzést csinálni és futtasd le az Intel burn-t.
Elég egy 1 körös very high-on, ha akkor is magas lesz a hőfok, akkor vidd vissza, ha ennél alacsonyabb, vegyél másik házat és a VGA-t is jobban hűtsd! Mert lehet "csak" annyi a gond, hogy, mint írtad is egyrész nincs szellőzése ezeknek a "csendes" házaknak, másrészt kapja a VGA forró levegőjét, mégis mitől lenne alacsony a hőmérséklet.Ettől függetlenül, lehet, hogy valóban még a pasztát is extra gányul rakták rá.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
El kell vinni gariztatni,aztán hátha kap valami ütős vietnam-i procit helyette.
Ha nem nem lehet emiatt gariztatni akkor arról kötelező szinten le kell venni a kupakot.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
-
blu79
addikt
Igen , lehet hogy a vga hője is közrejátszik valamennyire de ha meg nézed 1.095v kap a proci ráadásul turbo ki van kapcsolva csak 4ghz megy a proci, lehet ennyire rossz a paszta a kupak alatt?
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz rayman2006 #27801 üzenetére
Sztem nem reális, hogy Gta alatt 90 fok és Aida stress test alatt szinte el sem éri a 90-et.
Vagy a Vga-d így felfűti a házat ?https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
anderledani
őstag
válasz laychi #27802 üzenetére
Itt is most kezdett esni. Írtam PÜ-t, a lappal kapcsolatban.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
laychi
veterán
válasz rayman2006 #27801 üzenetére
Ott valami nagyon nincs rendben haver.
Vidd vissza azt a procit,gariztasd.
Vagy kupak leOHH YEAH ! -Ide ért pestre is a vihar
remélem lehűlik az idő6-7 fokot csökkenhetne nyugodtan
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest