- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Gonzο
senior tag
-
blu79
addikt
válasz Dr. Gonzο #29893 üzenetére
Ha a biosban a fesz Manual akkor nem fogja visszavenni a feszt, adaptiv vagy offsetet kell használnod
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
kisza25
félisten
válasz bombibmw #29880 üzenetére
bizonyos játékokkal simán ki lehet hajtani, bizonyos játékoknál egy i5-4460 gtx 960 párosnál is lehet CPU limit és a VGA nem megy 100% (BF4, BFH), jövő héten megnézem pontosan mikortól teker 100% a GPU, i7-2600k 4Ghz-en már 100% tudta tartani végig a GPU-t
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
-
fauv
őstag
válasz rambustibi #29882 üzenetére
hehe micsoda oldal Asszem végig nézem majd
-
bombibmw
veterán
Ebben a "tesztben" már a töltőképernyő végén is limit van, ha megnézed.
Miután abbahagyja a játékot, látszik a jobb oldali monitoron, hogy majdnem végig 100% közelében járt a processzor, ráadásul egy 780Sli-vel leesett az Fps 50 körüli értékre, ami megint csak procilimitre való gyanakodásra ad okot.
A GPU kihasználtság pedig nem érte el a 80%-ot sem, holott 99%-nak kéne lennie, optimális kihajtásnál.
Sajnos nincs játék közbeni monitor, de itt bizony csúnya limit van.
Viszont megjött a kedvem egy kis BF4-hez legalább.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz rambustibi #29868 üzenetére
Melyik verziót használod? Én a 4.1.1-et próbáltam, de a SW - Battlefront és Armored Assault folyamatosan crashelt vagy kimerevedett piros képernyővel. AB nélkül semmi probléma.
-
blu79
addikt
- a teszt végén ha megfigyeled a GPU usage max 79 - hát akkor nem hajtotta ki, vagy te eszt hol látod hogy kihajtotta a 780 sli-t ?
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
fauv
őstag
válasz bombibmw #29876 üzenetére
Rosszul emlékeztem a másik totyikba linkeltem ezt be anno , [link]
1st : i5 4690K OC @ 4.1 Ghz (fixed mode) + SLI 780
2nd : i5 4690K OC @ 4.1 Ghz (fixed mode) + one 780
3rd : i5 4690K @ auto dynamic mode (3.9 Ghz maximum) + SLI 780Nem 980 hanem 780 . Sorry.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Linkelnéd a tesztet?
Azért a legtöbb játékban limites lesz a 4690K alapon, még 1db 980-al is, nemhogy kettővel.
Persze, lehet mondani, hogy kihajtja, de nekem nem nagyon gyerebe,amikor belagol egy játék, mert éppen olyan jelenet van, ahol 100%-on jár a proci.
4,4 és 4,6GHz között viszont tényleg nincs nagy különbség.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz rambustibi #29869 üzenetére
Tudom, hogy qva nehéz megállni, de amíg gyári hűtő van rajta, csak óvatosan ráncigáld az oroszlán bajszát !
-
fauv
őstag
válasz rambustibi #29868 üzenetére
+1 nálam sincs gond vele
-
bozont
veterán
Win 10 64bit-hez van valami jól működő monitorozó program, amivel játékok alatt minden infót kitudok íratni (cpu és vga kihasználtság, hőmérséklet, stb)? Eddig Win8 mellett az MSI AB-t használtam, de az új windows alatt eléggé instabil lesz tőle a rendszer, pedig a vga beállításokhoz nem is nyúltam.
-
dobobazsy
őstag
válasz powermause #29865 üzenetére
nálam 1.2V körül meglesz. biztos adni kell majd neki még néhány mV-ot, de szerintem már nem sok kell hozzá. legalábbis remélem
-
tag
-
dobobazsy
őstag
válasz powermause #29863 üzenetére
nem vagyok nagy angolos, a táblázatokat megnéztem. konkrétan mire gondoltál?
én a 4.8-at már nem hiszem, hogy bepróbálom. 4.6 is kielégítő számomra. -
tag
válasz dobobazsy #29850 üzenetére
Ebben vannak érdekes dolgok. Mondjuk nekem az 1,295V elég a 4,8ghz-hez,
[ Szerkesztve ]
powermause
-
dobobazsy
őstag
lefutott a negyed órás realbench 4600MHz-en. 1.202V
hétfőig ígyhagyom, aztán ha jön a VGA tovább tesztelem játékkalköszönöm a segítséget!
-
fauv
őstag
Tényleg
kisza25 kolléga mizújs, új proci meg van már?
[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
válasz Picturemaker #29843 üzenetére
csak érdekes, mert már párszor emeltem 5 mV-onként a vcore-n, és nem látom a javulást. olyan érzésem van, mintha nem neki kellene a plusz fesz. de azért akkor emelek még rajta, hátha..
-
blu79
addikt
-
ÁDI
aktív tag
Sziasztok!
Egy alapon futó I5-4460-nal, cinebench 142 pont megfelelő?
SC: Avenger/P72, JG G3-SG1, 370;SRC MP5-AF 350, CM030 200; Jó Szerencsét, RC 1:18/1:12/1:10 Land Rover
-
dobobazsy
őstag
válasz troll81 #29838 üzenetére
még ott nem tartok ha lefut egy 15 perces stress test, (és megjön a videókártyám) akkor majd jöhet a játék.
addig is, valami tipp?
kb 5 perc után elhasal 4.6 GHz-en
CPU Input: 1.85
vcore offsettel van beállítva, full terhelés alatt 1.168 és 1.173 között ugrál cpu-z szerint. egyébként ez normális?
minden fixálva van. nem tudok rájönni minek kell a fesz -
daveoff
veterán
válasz troll81 #29838 üzenetére
+1
Akinek főként játékra kell a gép, annak én is ezt ajánlom, meg egyébként is stabilitástesztre is ez a legjobb. Ha ott rendben van a hőfok, akkor mindenben jó lesz.
(#29839) blu79: Hanem kinek?
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
4690k-t tuningolok.
4.4ghz-et sikerült nagyjából stabilra belőnöm de sokat nem foglalkoztam vele mert 4.6 ghz lenne a cél.
4.4en 1.1V-al lefutott egy 15 perces realbench teszt.
most 4.6-al kínlódok. mi kérhet még plusz feszt 4.4hez képest? cpu input-ot mennyire érdemes beállítani?illetve egy nagyon buta kérdés: IGP-vel használom még a gépet, mert hétfőn jön meg a kártyám. az IGP befolyásolja a tuningot?
-
LLKobe
veterán
válasz WaterWawe #29832 üzenetére
Egyébként most így hidegen indítva, 4.3GHz 1.15V-al nem vészes.
Persze hogy nem vészes, cinebench az p*csafüst. Tolj rá egy prime-ot vagy IBT-t, és majd meglátod
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
WaterWawe
őstag
válasz Picturemaker #29833 üzenetére
De jó, csak ugrál az a feszültség és az órajel folyamatosan. Ugye most 800MHz-hez levette a feszültséget.
-
-
WaterWawe
őstag
válasz Picturemaker #29830 üzenetére
-
LLKobe
veterán
válasz nomad138 #29828 üzenetére
Monitorozd a dolgokat játék alatt, mondjuk Aida-val, csinál egy log fájlt, abba megnézheted azt az időpontot amikor beakad hogy volt-e valami. Vegas-nál meg lehet be kell kapcsolni valami hardveres gyorsítást, nézz szét a beállításaiban.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
WaterWawe
őstag
válasz Picturemaker #29827 üzenetére
Xigmatek Gaia torobyhűtő, nem tudom a pontos számát, de szerintem valami nincs rendben vele akkor, tuninggal kéne ilyen hőfokokat produkálnia.
-
nomad138
tag
válasz LLKobe #29826 üzenetére
Apró alig van egy másodperc az egész legalább is GTA 5, BF4, alatt igen! A Sony vegas az sokkal lassabban konvertál illetve az előnézeti képet akadva játssza le. A procin egy Enermax ets-40 White Cluster van. Intelburn alatt 79°C is volt. Játék alatt nem engedi el eddig.
Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???
-
Picturemaker
őstag
-
LLKobe
veterán
válasz nomad138 #29825 üzenetére
A mikrolag-nak szerintem semmi köze a memóriához. Ott szerintem más gond lesz.
Amúgy mit értesz mikrolag alatt? Egy-egy pillanatra lassul be, vagy hosszú másodpercekre? Procin milyen hűtő van, nem az throttlingol?Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
nomad138
tag
válasz Blue Thunder #29820 üzenetére
A nagyobbra arra gondolsz hogy Mhz-re? Mert a H97 Fatal1ty Perfomance csak 1600Mhz-ig támogat :S Vagy a 8gb mellé még 8gb?
-
WaterWawe
őstag
válasz Picturemaker #29822 üzenetére
Köszönöm, akkor majd cserélgetem a biost. Szomorú, mert a Z77-G43 hibátlanul működött.
Egyébként nálatok milyen hőfokok vannak? Tegnap alapon játszottam Guild Wars 2-t (nem túlzottan eszi a procit) és 1 óra játék után 65 fok volt a max hőmérskélet, és még tuningolni is szeretnem. Mennyi a max elfogadható hőfok?
-
-
eldiablo
addikt
válasz Blue Thunder #29814 üzenetére
"...a másik hogy a procid is csak dx11 kezel."
Ez olyan mint az 1200Ft-os analóg headset ami Skype kompatibilis matricával van?
Régi motorosoknak:Ott virít a Win95 logó a processzoron.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz MK VII #29712 üzenetére
Sajnos a Trident modulok bazi magasak, tehát 4 modul esetén az extrém léghűtők közül a nagyon magasan kezdődő bordásak jöhetnek csak szóba mellette vagy a keskeny kialakításúak, hogy a magas mem hűtőborda elférjen a procihűtő bordázata mellett/alatt
Nálam egy Deepcool Ice Wind Pro mellett már a 2-4 slotokba kellett rakni a memókat (szerencsére 2x8 a felállás, így ez nem okozott gondot)
nomad138
Sony Vegas-t nem gyorsította a VGA véletlen mikor AMD kártya volt a gépben?[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
nomad138
tag
válasz Blue Thunder #29814 üzenetére
A kártyát sajnos nem áll módomban elcserélni így akkor összpontosítok először a memória növelésre. Köszönöm a segítséget. Nekem csak sima 280-am volt így azzal hasonlítottam össze. Lehet elírtam a gépem jellemzésénél. Nem akartalak téves infókkal ellátni. Lehetőségem adódott ezért cseréltem a kártyát. Nem volt köze a DX12-höz. Az átlag 5 FPS különbséget nem tartottam fontosnak azon már nem múlik semmi. A mikro laggokra visszatérve lehetséges orvosolni memória növeléssel? Jóéjszakát! Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz nomad138 #29813 üzenetére
Nehezen tudom elképzelni, mert ha megnézel pár videót, tesztek közben a 280x mindig felette jár a mostani kártyádnak (igaz nem sok átlag 5-6 FPS), sőt elég sok helyen szintén ezt írják hogy erősebb kártya a 280x. Az hogy 4 gigás nem jelent semmit, az a lényeg amit írtam is....hiába frissebb, mivel újabb szerinted? Az hogy DX12? Az nem jelent semmit, főleg addig nem míg nem adnak ki erre optimalizált játékot, a másik hogy a procid is csak dx11 kezel.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
nomad138
tag
válasz Blue Thunder #29812 üzenetére
Ez a GTA 5 alatt készült. A játékok sajnos jobban mennek ezzel a kártyával mint magával a 280-al. Frissebbet akartam sok jót láttam erről a kártyáról ezért vettem ezt. Az időtállóság végett lett 4Gb-os verzió.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz nomad138 #29811 üzenetére
Nem..de azt attól növelném mennyiségre is meg órajelben is....Az az hogy egy bivaly kártyát lecseréltél egy ilyen kakira. Van egy erős procid ami mellett van egy gyenge kártyád. GTA V is eléggé memórizabáló....a procid dolgozna de a karid lelassítja...sokan esnek abba a hibába hogy VGA-nál csak azt nézik hogy magas órajelen menjen meg legyen neki jó sok ramja....pedig nagyon fontos dolog az is hogy a kártya milyen mem.sávszélességen tudja kiadni magából a kakaót....280x-nél ez 384 bit volt itt meg csak 128 bit
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
nomad138
tag
válasz Blue Thunder #29810 üzenetére
Annál nem emlékszem ilyen esetre, hogy belassult volna a gép. Igazából kártya csere és OP rendszer csere óta tapasztalom ezeket főleg a GTA 5-nél(eredeti játék). A Sony vegas sokkal lassabban konvertál és az előkép akadva játssza le. Akkor ez kevés memória lesz?
-
Blue Thunder
senior tag
válasz nomad138 #29809 üzenetére
Hát akkor a memóriabővítés még jobban kellene mert ez meg 4gigás kártya, bár a bibi meg az hogy csak 128 bites, elég kicsi a memória sávszélessége. 280x-nél s így teljesített?
Szerk.: Hát az ára meg egyenesen vicc, ennyiért jobb kártyát kapsz...sőt le se cseréltem volna a 280x-et erre
[ Szerkesztve ]
-
nomad138
tag
válasz Blue Thunder #29808 üzenetére
Már nem a 280-an van a gépben hanem egy G1 Gaming 4gb 960. Meg csináltam standard beállításon és ezeket az értékeket kaptam. A teszt alatt végig csak 3.7Ghz nem megy feljebb a teszt alatt. A 3.9Ghz azt nem tudom miért írja.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz nomad138 #29807 üzenetére
Nem hiszem ennyivel is bírnia kéne...azért kiváncsiságból csinálj egyet 1gb rammal (standard)
De egyébként felment az 3.9 is a képen is látható
Viszont érdemes lenne bővíteni a memóriát mert a vga is abból eszik és hát a 280x meg dolgozna szépen[ Szerkesztve ]
-
nomad138
tag
válasz Blue Thunder #29806 üzenetére
Igen Win10 64bit! Lehet a ram miatt kevesebb a Gflops?
-
Blue Thunder
senior tag
válasz nomad138 #29805 üzenetére
Hát a Gflops értékek igen csak alacsonyak...azok kb 118-120-as értékeken lennének jók, és szerintem a tiednek is tudnia kéne.
3.7ghz-nél kicsit magas az a 81 fok, mivel hűtöd? Nekem i7 4790k-m ennyi 4.4ghz-en 1.105v-vel
Win 64 bites van fent?[ Szerkesztve ]
-
nomad138
tag
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy a gépem néha belassul. Játékoknál is tapasztalok néha némi mikro laggot. A gépben egy i5 4690 van! Lenyomtam vele 10 kör Very High-ot amit hiba nélkül teljesít. Az értékeket a képen láthatjátok. Processzorra gyanakodtam de a sikeres teszt mást mutat. Win10 van a gépen. A belassulás főleg Sony Vegas-nál van. Ti mit mondanátok? Az értékek rendben vannak amit látni lehet a képen? Illetve a 8Gb ram mennyire elég? Az is okozhat ilyen laggot vagy belassulást? Köszönöm a választ! Miért nem boostol fel 3.9-re 100% terhelésnél? 3.7 volt a max teszt alatt.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz rambustibi #29802 üzenetére
Ahogy érzed, de aztán ne csodálkozz ha majd random eldobálja magát a gép
-
rambustibi
őstag
válasz daveoff #29800 üzenetére
Köszi!
Még nem vettem, talán fizetéskor sikerül vennem..II-Kobe:
Nekem elég a CB R15, mint stabilitás teszt, egyébként a Firestrike is lefutott rendesen.
A saját BCLK-s beállítással:
Valid[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Háztartási gépek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Escape from Tarkov
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Xbox 360
- További aktív témák...
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest